Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

A fost penalty la Bicfalvi?

Cînd meciurile sînt lipsite de antren și de spectacol, ne place să spunem că au fost tacticizate. Sună frumos, formula incită. La fel au spus unii și despre întîlnirea Rapid – Steaua, care a însemnat o luptă tensionată și încinsă, […]

luni, 30 aprilie 2012, 4:15

Cînd meciurile sînt lipsite de antren și de spectacol, ne place să spunem că au fost tacticizate. Sună frumos, formula incită. La fel au spus unii și despre întîlnirea Rapid – Steaua, care a însemnat o luptă tensionată și încinsă, dar nimic în plus. N-a avut lumină, n-a avut strălucire.

Înainte de a inventa ceva, Răzvan și Stoichiță au arătat că le e frică unul de celălalt, teamă ce i-a și împins să joace cartea unei prudențe exagerate. În final, pînda reciprocă a condus la un egal echitabil, mai folositor însă contracandidatelor la titlu decît combatantelor de duminică seara. Practic, nici Rapid și nici Steaua n-au cîștigat cîte un punct. Fiecare a pierdut cîte două.

Partida a redeschis polemica privitoare la arbitrii străini, cehului Zelinka reproșîndu-i-se, înainte de altceva, că i-a refuzat Rapidului un penalty, ba și în minutul 85! Întrucît faza, altfel greu de judecat, s-a născut dintr-un corner, iar asistentul de pe partea atacului giuleștean era mascat, a căzut în sarcina “centralului” să decidă dacă Bicfalvi a jucat ori nu mingea cu mîna. S-a văzut clar că a lovit-o și i-a schimbat direcția, dar a rămas întrebarea cum a făcut-o, cu intenție sau fără?

Mijlocașul stelist n-a căutat contactul, însă nici nu l-a evitat. Socotind că ținea mîna stîngă, spre deosebire de dreapta, într-o poziție nefirească și că, modificînd traiectoria balonului, a ieșit în avantaj, specialiștii au apreciat că Zelinka trebuia să dicteze lovitură de la 11 metri. Am studiat și răsstudiat înregistrarea video ca să ajung la aceeași concluzie: penalty pentru Rapid!

Din păcate, n-a fost singura eroare comisă de ceh. S-ar fi cuvenit să-l elimine pe Alexa încă din startul întîlnirii, ca și pe Bicfalvi mai tîrziu, amîndoi fiind autorii unor repetate intervenții agresive.

În minutul 77, Zelinka s-a hotărît, în sfîrșit, să-l avertizeze pe Teixeira, dar a stîrnit ilaritate deoarece i-a explicat portughezului, numărînd pe degete, că a făcut al treilea fault consecutiv, deși numai cel dintîi, plasat între galben și roșu, s-ar fi impus sancționat! Totuși, n-aș susține că arbitrul și-a propus să ajute vreuna dintre echipe. Nu, asta-i valoarea lui, atît știe, atît poate, atît fluieră!

Ca atare, George Copos, inițial printre cei mai vocali adepți ai importului de arbitri, și-a modificat brusc discursul, declarîndu-se tras în piept, înșelat, după ce a plătit pentru brigada cehă 12.000 de euro, adică de 6 ori mai mult decît l-ar fi costat una românească!

E posibil însă ca lucrurile să nu se fi încheiat aici, căci există riscul ca și ceilalți care au cerut arbitri de-afară s-o pățească precum patronul rapidist! Iată o temă care merită urmărită.

Comentarii (101)Adaugă comentariu

tatae (3 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 20:22

pt. mine nu e o nautate, ca toata suflarea stelista, de la patron , antrenor , conducatori si suporteri, dau dovada de nesimtirea si obraznicia, pe care o au ceauseii, de pe vremea cand luau campionate pe banda rulanta, calcand peste cadavre, sub umbrela generoasa a lui ceausescu !!!!pt. ei este obisnuinta ca arbitrii sa.i protejeze, iar neacordarea unui penaltii corect impotriva lor, li se pare cel mai firesc lucru. sa le piara samanta !!!!

alex (144 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 20:24

@Bogdan B.
Domnule profesor de limba romana, cel mai corect om de pe acest blog, tin sa te anunt ca in minutul 4 Alexa are un atac criminal pentru care putea primit cartonas rosu lejer, in minutul 36 dupa ce este depasit de Chipciu acelas Alexa ii aplica doua picioare, unul cu dreptul si al doilea cu stanga sa fie sigur ca il da jos, Bicfalvi la prima interventie nici nu-l atinge pe Alexa, iar faza vine la cateva minute dupa ce Alexa avusese o intrare criminala la Tatu peste care sa trecut fara sanctiune, a doua interventie a lui Bicfalvi este la Surdu care simuleaza intrun stil nesimtit asa cum o face dintotdeauna, un jucator de tot rahatul, Bicfalvi se duce cu piciorul spre el si se opreste, moment in care Surdu sare in sus ca ars, desi nu este atins, acelas arbitru nu acorda un fault clar la Rusescu in faza precesoare cornerului de la care asa zisi rapidisti cer penalty si sunt aprobati de asa zisi specialisti, aceasi specialisti care intro faza asemanatoare au spus ca nu e domne penalty, ca nu duce mana spre mingie. Pe langa toate astea in min 80 cred sau pe acolo Texeira intra prin alunecare si ii pune o talpa pe glezna fara sa aiba vreo treaba cu mingia, primeste doar galben si ca cireasa de pe torn a acordat 4 faulturi pt rapid si a refuzat 4 faulturi identice pentru steaua in care cei de la rapid au scapat spre poarta.
Faptul ca tu esti un frustrat tipic rapidist (singuri impotriva tuturor) nu inseamna ca toata lumea va fura, inseamna ca sunteti bolnavi si trebuie sa va tratati.

alex (144 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 20:26

Si pentru cei care comenteaza dar probabil nici n-au citit articolul, el nu este impotriva stelei, este impotriva arbitrilor straini. Un articol subiectiv de altfel.

Oby (33 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 20:52

Chiar daca a gresit, arbitrului ceh nu i se poate pune in carca tenta, coruptia. Arbitrajului romanesc ii lipsaste total credibilitatea datorita nenumaratelor arbitraje cu tenta (greseli intr-o singura directie). Ce s-ar fi intamplat daca un arbitru roman nu dadea penalty? Scandal total saptamani in sir. Nimeni nu mai crede ca un arbitru autohton poate gresi fara intentie datorita antecedentelor fiecaruia. In fiecare campionat sunt echipe favorizate pe fata de anumiti arbitri. Calitatea arbitrajului in tur a fost indoielnica si din aceasta cauza s-a ajuns sa se reduca baremurile arbitrilor (pret nejustificat de calitate) si sa se prefere aducerea de brigazi straine carora nu li se poate pune la indoiala credibilitatea.

ady (1 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 20:53

nea ovidiu, in toata lumea (mai putin romania) arbitru da penalty cand este convins ca a fost penalty
articolul, ca si arbitrajul romanesc, submediocru

pangeaurica (1 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 21:00

alex du-te tata la gigi marinescu si fa-ti un control adevarat la cap. spune-le clar: am venit sa vad daca sunt sanatos mental. tu si numai tu vei ramane surprins de rezultat. noi cei care ti-am citit aberatiile vom avea confirmarea presupunerilor. esti dus…

leonidas (4 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 21:02

Foarte bune arbitrajele si la steaua-vaslui si la rapid-vaslui.Din pacate fotbalul a lipsit in ambele meciuri , fotbalistii sunt cei care au distrus meciurile cu simulari, cu faulturi grosolane , cu mimat fotbalul cu 2 goluri intamplatoare si inca 2 ocazii si alea tot din nimc , in rest turca si nati-o tie dami-o mie.
Probabil ca Recursul etapei distruge fotbalul si arnitrajul si nu ajuta la nimic. S-a gresit si in Spania si in anglia( domane dar ce greseli, care au decis titluri,clasamente,etc) dar viata si-a urmat cursul,fotbalul a rams fotbal adica un spectacol disputat pe teren si nu analizat prin studiouri de tot felul de profesionisti gen nita, falemi, cartzu si alti „profesionisti”
D-le ioanitoaia stiu un singur lucru clar legat de penalty-ul reclamat la Bicfalvi, la fel ca si la cel din Rapid-CFR – ambele nu au fost fiindca nu s-au dat. si la Bracelona a fost s-a dat si Messi l-a ratat.Dar voi stiati sigur ca inscrie Pancu dinainte de a se da.In rest sanatate maestre si sunt sigur ca intentia nu a fost sa bagati iar zazanie intre rapidisti si stelisti.

Pentru rapidisti si D_l Ioanitoaia am o intrebare : la meciul din 2010- incheiat 5-1 pentru rapid ce cartonas trebuia dat la intrarea lui Sapunaru asupra lui Tanse si ce a dat Avram jr.??
Celui care stie raspunsul corect la aceasta intrebare si celui care imi gaseste 2 fraze din presa sportiva legata de acel fault ii dau 1000 de Ron .

dilema_pg (3 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 21:04

domnule Ioaniţoaia

eu personal am mai comentat un articol al dv in legatura cu arbitrii. o fac si acum în același stil. eu nu stiu dc se vaita Copos ca a plătit o brigada de arbitrii cu 12000? Pai nu el era cel care se văita ca il fura romanii?
Nu ei, conducatorii de cluburi, sunt cei care i-au mituit mereu? ei stiu mai bine preturile. pai decat sa plateasca baremul unei brigazi din romania + mita…au ales straini. pentru ca nu erau siguri daca arbitrii nu joaca la doua capete.
eu am mai spus si sustin. sa se desfiinteze comisia centrala si scolile de arbitrii…si sa importam. oricum asta facem cu toto ce avem noi in romania. distrugem…apoi importam sau vindem si apoi importam.

@ d-le Craciunescu: eu nu stiu dc va mai bateti capul pt o cauza deja pierduta.

dilema_pg (3 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 21:08

@Oby

oare nu se pot pune la indoiala deciziile arbitrilor straini?
pai unde a fost cazat?
dupa cum bine stii, conducatorii fotbalului autohton au pus la dispozitia arbitrilor si fetite. pai doar ne mandrim cu fetele noastre. nu-i asa?

dilema_pg (3 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 21:10

apropo…
sunt Rapidist… dar asta nu insemna ca Giulestiul nu umbla cu minciunele :). ce draku mai. pai nu s-au invatat unul pe altul. ce draku cauta coruptul de Zotta in Giulesti?

nudetruth (8 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 21:15

Steaua si-a atins obiectivul, are loc de Europa League daca nu cade sub locul 5, fiindca finala Cupei o joaca Rapid si Dinamo, deci automat locul 5 din campionat merge si el in Europa League, iar Steaua, gratie punctajului bun in clasamentul UEFA, ar intra din pozitie mai buna decat orice alta echipa romaneasca, fiindca locul din campionat nu conteaza, ci palmaresul din ultimii ani. Practic, daca Steaua nu mai joaca pentru Champions League, acum lupta doar sa nu fie ajunsa din urma de alte echipe. Meciul cu Rapid a fost ok pentru ambele – nici Steaua nu a ramas prea mult in urma plutonului, si nici Rapid nu a pierdut sansele la titlu (probabil Rapid chiar vrea in Champions League).

alex (144 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 21:40

# 56 pangeaurica
evident ca pentru unu ca tine adevarul reprezinta o aberatie… daca intrun meci se fac 4 greseli doua pentru o echipa si doua pentru alta, voi le vedeti doar palea doua impotriva voastra, celelalte sunt normale….

mieusa (33 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 22:09

Ai aruncat cu specialistii in balta si ai rezolvat-o. Ai trei specialisti si trei argumente? Daca n-ai, abtine-te de la judecata. Notiunea de „penalty” a izvorat din idea de a pedepsi un jucator sau o echipa care face „necurate” pentru a preveni golul. De aceea „se cere” intentie. Cand un jucator sare la cap si mingea trece pe langa el si ajunge in bratul adversarului care era si el in aer, cum poti sa te astepti la o evitare sau sa numesti incidentul ca fiind intentionat? CCA-ul ar trebui sa catalogheze toate incidentele si sa le prezente (spre educare) atat arbitrilor cat si publicului (jurnalisti sau spectatori)

Cheetah (2118 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 23:19

Domnule Copos, oare nu era mai bine sa platiti o echipa de arbitraj romanesca valoroasa si cu cele cinci sesimi economisite sa le dati o prima de paste mai consistenta angajatilor seriosi si loiali din societatile comerciale la care sunteti actionar majoritar?
Poate fi valabil si pentru presedintii de la Vaslui, CFR Cluj, Dinamo si Steaua, cei ce au decis sa plateasca regeste niste straini, in timp ce clasa medie din Romania dispare incet, sigur si trist.
Prin stilul asta, veti transforma Romania in saraci lipiti / datori vanduti si bogati aroganti cu conturi grase in afara tarii.
Inca se mai poate face ceva in sensul asta, asa ca va rugam, dragi investitori in sportul rege, sa mai reflectati si sa va ajutati compatriotii din clasa medie sa stea cu fruntea sus in Europa din care facem si noi parte de un cincinal.

Liviu (333 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 23:33

Pe buna dreptate un articol impotriva aducerii arbitrilor straini slabi ca acest ceh. Ei costa mai mult si fluiera mai prost decat romanii.

din Newport Beach,CA (1 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 23:37

As vrea sa stiu ce nationalitate are numitul fotbalist?
Este roman?
Numele lui este ciudat si necunoscut in etimologia limbii romane.

sylar_1923 (11 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 23:40

Din pacate, domnul Ioanitoaia a incercat la inceputul articolului sa evite un cliseu („ne place să spunem că au fost tacticizate. Sună frumos, formula incită.”), insa imediat a dat-o in alt cliseu (” pînda reciprocă a condus la un egal echitabil, mai folositor însă contracandidatelor la titlu decît combatantelor de duminică seara. Practic, nici Rapid și nici Steaua n-au cîștigat cîte un punct. Fiecare a pierdut cîte două.”). 1 la mana: rezultatul nu e echitabil, Rapid ar fi meritat victoria, 2 la mana, steaua n-a pierdut nici un punct, pentru ca au venit in Giulesti sa obtina UN PUNCT. Desigur ca nu pot fi ipocrit sa spun ca Rapid a pierdut meciul numai din cauza acelui penalty neacordat. Razvan Lucescu a abordat meciul in stilu-i caracteristic: tactica fricoasa si cu un prim 11 ales pe nepotisme. Si sa o zicem pe aia justa, daca Rapid juca ca o echipa mare, in minutul 65 aveau deja 3-1, si ar fi castigat fara drept de apel, mai ales in fata unei echipe care vine intotdeauna in Giulesti, doar cu gandul de a ciupi ceva, sau de a lua tot prin orice alte metode decat prin teren. Ar mai fi discursul cu cartonasele rosii. Alexa… ca deobicei… el ar putea sa ia „rosu” in fiecare meci, insa au fost 3 jucatori de la steaua care ar fi trebuit eliminati, nu numai Bicfalvi. Bicfalvi in primul rand ! Dar e ok, avem arbitru strain, nu il putem acuza de nimic. Ceea ce putem acuza in schimb este lipsa de reactie a lui Copos, care afland ca acel arbitru este chiar si sub arbitrii romani ca valoare, ar fi trebuit sa ceara un alt arbitru mai experimentat. Pentru ca eu nu cred ca organismele arbitrajului iti baga pe gat un anume arbitru. Insa dincolo de toate lucrurile astea, ar fi declaratia lui MM Stoica de la sfarsitul meciului, in care a spus ca spera ca Rapid si steaua sa termine campionatul la egalitate de puncte si ei sa castige titlul la jocul rezultatele. Nu dau importanta la ce a spus el, insa eu sper ca acel „om” sa moara tavalindu-se in chinuri, in timp ce vede Rapidul cum castiga titlul in fata stelei la un singur punct diferenta, asta doar asa, ca sa nu depindem de jocul rezultatele. O atitudine tipic stelista, atitudine mult mai tiganeasca decat orice comportament tiganesc care ar exista in Giulesti.

Albert (124 comentarii)  •  30 aprilie 2012, 23:51

A fost ori nu 11 metri nu mai conteaza. Important e ca egalul avantajeaza adversarele, mai ales pe CFR Cluj care va castiga un nou titlul de campioana.

cornel_723 (2 comentarii)  •  1 mai 2012, 0:10

@ dilema_pg

minti cu nerusinare! nubesti rapidist! acris stii cu doi „i”

ion de la tara (1 comentarii)  •  1 mai 2012, 0:17

daca ii dau cuiva in cap cu o piatra, e numai vina lui daca moare sau nu, eu nu am avut intentia sa-l omor si nici piatra n-am tinuto in mana in vreo pozitie nefireasca. ce tot o aburiti ca a fost sau nu a fost, se vede de pe luna ca a jucat mingea cu mana (exact asa scrie in regulament). daca juca Rapid cu niste desulti de pe la mioveni, sibiu sau alte echipe de duzina, se dadea si penalty si eliminare si supendare si descalificare si tot tacamul, dar asaaaaaa, s-a schimbat situatia, valiza si-a facut efectul, ca doar vorba aceea, banul nu stie carte si nici limba ceha. propun sa se simplifice totul si al de la brutarie sa dea 3-0 la masa verde pentru piperolact, sa aiba si ei munca mai usoara, sa nu se mai chinuie ca berbecii, ca daca joaca pe bune, nici locul 5 nu-l prind.

Vlady (42 comentarii)  •  1 mai 2012, 7:41

Ii dau dreptate lui Nea Vanea. Buna si comparatia cu Balaj. Putini arbitrii straini sunt mai buni ca ai nostri. Ai nostri nu mai au credibilitate, iar cel care i-a ajutat sa o piarda a fost Avram.

marian (10 comentarii)  •  1 mai 2012, 8:50

NU INTELEG DE CE MAI PUNETI SEMN DE INTREBARE DACA A FOST SAU NU PENALTY. CRED SI STELISTII SUNT DE ACORD CA S-A VAZUT SI DE PE LUNA

Mario (11 comentarii)  •  1 mai 2012, 9:12

Nu cred ca e nevoie de parerile specialistilor sau disecarea fazei respective sa vedeti daca a fost sau nu penalty. Cel mai simplu ar fi sa revedeti semifinala Real-Bayern. Daca tot ati sarit cu totii la gatul arbitrilor romani, revederea acelui meci sunt sigur ca o sa va faca pe toti sa va cereti scuze fata de arbitrajul romanesc care, cu cateva mici exceptii, se ridica cu mult deasupra calitatii fotbalului practicat de echipele noastre. Si va rog sa urmariti doua faze din acel meci, o semifinala de Liga Campionilor. Prima este penalty-ul obtinut de Real Madrid in urma unui sut de la o distanta mai mica de 3-4 metri in mana unui jucator de la Bayern ce era cazut deja si nu cred ca putea pluti fara a se sprijini cu o mana de pamant. iar sutul a venit in acea mana. Decizia a fost de penalty. La sfarsitul primei reprize un jucator de la Bayern executa o lovitura libera de la 30m exact in mana unui jucator de la Real aflat in zid, mana intinsa in lateral. Decizia? Absolut nimic. Care dintre cele decizii a fost corecta? Daca la un astfel de nivel se fac astfel de greseli ar cam fi cazul ca, macar dumneavoastra domnule Ioanitoaia impreuna cu ziaristii sportivi sa lasati arbitrajul romanesc in pace si sa il sprijiniti. Cu toate greselile se ridica cu mult deasupra fotbalului practicat de echipele celor ce se plang ca baga bani in fotbal. Ii baga aiurea si au distrus fotbalul romanesc de fapt. Acum trebuie sa distrugem si arbitrajul.

ciupi (128 comentarii)  •  1 mai 2012, 9:27

pe patronii care au cerut arbitrii de afara ii doare fix in pix daca cei care vin sa imparta regulamentul pe dreptunghi comit erori sau nu, ei temandu-se numai si numai de influentele care ii fac pe unii sa vada brichete, pe altii samanta ungureasca samd. cine naiba se teme mai mult de hot decat hotul insusi?!

Doru (22 comentarii)  •  1 mai 2012, 9:34

Dl.Ioanitoaia,ochiul dvs.nu scapa nimic si f.bine !Dar nu a-ti luat pozitie niciodata la faptul ca meciuri importante,ale echipepor importante,considerate de PCHETUL 1″ sunt cedate spre transmisie unui canal de mana 12-a cum este DOLCE.
Acest fapt se repeta,cu toate ca a fost semnalat.Dece nu consemnati public aceste abateri de la etica,de la respectul fata de noi.Inteleg ca trebuie sa vad Chiajna _ Mioveni,dar cu 5 etape inainte de final il vad DEGEABA !
Pentru bai unii fac ORICE !

Doru (22 comentarii)  •  1 mai 2012, 9:39

Apropos de MODERATION…………………asemenea magarie merita o injuratura nu un apel la normalitate !

Adrian (5 comentarii)  •  1 mai 2012, 10:07

Singurul lucru bun cu arbitrii straini este ca nimeni nu le pune la indoiala corectitudinea, daca au gresit , au gresit si nimic mai mult, in schimb daca e arbitru roman i se cauta motive, prietenii, etc. Eu arbitrez in Spania de 4 ani si pana acum in nici un meci nu mi s-a propus nimic, am arbitrat in Romania 5 ani si aproape meci de meci ti se propunea , sau te suna un” prieten „, sau cineva” are grija de tine” daca esti baiat valabil”, eu cred ca se pune prea mare presiune pe arbitrii nostri, prea multe comentarii la TV, prea se cauta greselile…

c ata (5 comentarii)  •  1 mai 2012, 10:18

domnule Ioanitoaia problema cu arbitrii romani nu este valoarea ,ci hotia dupa cum toata lumea stie mai putin dvs.Amintiti-va explicatiile aberante ale sefului cca la greselile evidente ale fluierasilor in anumite cazuri .

Manu (167 comentarii)  •  1 mai 2012, 11:14

Ce o tot dati la intors? A fost 11 metri si gata.

ionel paun (1 comentarii)  •  1 mai 2012, 11:21

Problema nu este daca a fost sau nu penalti, problema este ca cele doua echipe au practicat un joc execrabil din toate punctele de vedere…. pacat ca dupa o saptamana plina de meciuri din champion league si europa league ne este dat sa vedem un meci de o calitate jalnica… nu antrenori sunt problema in romania, ci calitatea jucatorilor pe care ii avem

Ilie (369 comentarii)  •  1 mai 2012, 12:10

Dl Ioanitoaia, pentru dvs sportul inseamna arbitraj ?
In lumea mare, arbitrajul este un accesoriu. Nu de asta nici nu mai avem acces la aceasta lume ?

lebateauivre (10 comentarii)  •  1 mai 2012, 13:12

doar titlul mai lasa o urma de indoiala…

Gino (513 comentarii)  •  1 mai 2012, 13:27

@Ilie. Probabil ca esti stelist vandut. Altfel neacordarea unui 11 metri in minutul 85 ar fi fost o mare problema. Voi cautati argumente care sa va sustina, dar nu prea gasiti.

leonidas (4 comentarii)  •  1 mai 2012, 14:26

Subiectivismul ne impiedica sa vedem adevarul: ambele tabere cauta argumente pro si contra arbitrajului, toi vad rosu la Bicfalvi nimeni la alexa si texeira , sau invers dar adevarul e mult mai trist : si in tur si in retur rapid si steaua au jucat la ciupeala la egal cu frica sa nu piarda si personal consider ca din cele 5 echipe din fruntea clasamentului meciurile dintre rapid si steaua au fost cele mai urate meciuri, fara spectacol, fara ocazii, cu multe tavaleli pe jos cu intrari dure, cu greseli de curtea scolii, ma si mir ca s-au inscris 2 goluri dar probabil ca si portariii au prins o zi proasta, ei neavnd niciun merit nici la celelate 2 ocazii atat surdu cat si costea sutand in portari.Una peste alta dragi rapidisti si stelisti : nu arbitri au stricat spectacolul ci cei 2 antrenori si cei 22 de jucatori care s-au aflat pe teren.Daca pe Steaua am inteles-o fiindca o infrangere o scotea definitiv din lupta, tactica lui Lucescu tinand cont ca juca acasa si isi asuma ideea de mare echipa, cu un public intens in spate nu am inteles-o. Cu fotbal [utin , la ciupeala nu ai cum sa faci performante in Europa si nici sa trimiti jucatori valorosi la nationala.Cand vezi jucatori su oarecare potential ca prefera sa se tranteasca pe jos desi au primplanul la minge te apuca lehamitea de fotbalul romanesc.
Singurul plus din meciurile steau-vaslui si rapid_steaua au fost arbitrii care au tinut jocul in mana, nu au dezechilibrat echipele si exceptand eterna intrebare de la mingea in mana lui Bicfalvi in rest jocul nu a avut faze litigioase.Daca nu s-a dat rosu la alexa,nu s-a dat nici la bicfalvi si nici la texeira, fazele fiind cantarite cu aceeasi unitate de masura.
Daca ambele echipe au vrut si au putu doar un punct atunci le urez succes fiindca niciuna din ele nu va castiga acest campionat.Sper sa il ia Vasluiul care a aratat un fotbal mai consistent si mai constant fiindca ar fi singura echipa care merita si pe care o ajuta si programul.
A aruncat domnul Ioanitoaia cu piatra si deja 80 de insi se chinuie sa o scoata din apa….. articol slab si care face rau fotbalului.

Ciucu (124 comentarii)  •  1 mai 2012, 14:32

Ioanitoaia macar are o parere, buna ori rea, dar o exprima. Spre deosebire de altii care nu fac decat sa umple spatiile fara nicio idee. Din acest motiv si e comentat Ioanitoaia, iar altii mai putin sau deloc.

DANN (4 comentarii)  •  1 mai 2012, 15:39

Pentru dl.Bogdan care imi cere sa mai citesc!! Ii fac favoarea si ii reproduc din regulamentul de fotbal:
Lovitură liberă directă

Se va acorda o lovitură liberă directă echipei adverse jucătorului care după părerea arbitrului, comite, din neglijenţă, imprudenţă sau cu o forţă disproporţionată, una din următoarele şase greşeli:

– loveşte sau încearcă să lovească cu piciorul un adversar;

– sare asupra unui adversar;

– atacă un adversar;

– loveşte sau încearcă să lovească un adversar;

– împinge un adversar.

Se va acorda de asemenea lovituă liberă directă echipei adverse jucătorului care comite una din următoarele patru greşeli:

– atacă un adversar ca să intre în posesia mingii şi atinge adversarul înainte de a juca mingea;

– ţine un adversar;

– scuipă adversar;

– atinge în mod voit mingea cu mâna (cu excepţia portarului în propria suprafaţă de pedeapsă).

Orice lovitură liberă directă se va executa de pe locul în care s-a comis greşeala.

Lovitura de pedeapsă (penalty)

Se va acorda o lovitură de pedeapsă atunci când un jucător comite în propria suprafaţă de pedeapsă una din aceste zece greşeli, indiferent de locul în care se afla mingea în acel moment, cu condiţia să fi fost în joc.

nudetruth (8 comentarii)  •  1 mai 2012, 15:41

Nu mai conteaza daca a fost sau nu penalty la Bicfalvi. Arbitrii au dictat si nimeni nu poate schimba decizia lor. La ce or fi bune aceste barfe despre a fost/n-a fost din moment ce asta nu mai schimba nimic? Dar asemenea dileme ar putea fi evitate daca si in fotbal, macar la un anumit nivel (international, prima liga nationala, meciuri decisive in cupa) s-ar impune reluari video pe ecranul mare, ca sa vada arbitrii mai bine. Asa cum se face in rugby (sport sarac) dar in fotbal (sport superbogat) nu se face ca banii au alte destinatii, nu un joc corect arbitrat!!!

omar (33 comentarii)  •  1 mai 2012, 17:40

Ce BABYLONIE, ce macel ,ce genocit …. eu vreau sa intreb … ciobanul asta incult ,aculturat poate sa piarda o partida si sa nu faca o ,,APOCALIPSA,, de aceea jucatorii lui pierd pt ca mereu cauta vina in altii ,ca arbitru ca nustiu ce jucator cu 1 an in urma a jucat la cfr ,etc,etc si uite asa baetii lui jiji nu transpira in teren nu intra cu ,,,, cutitul intre dinti in teren ca zic , a zis jiji ca si asa arbitru ajuta nu stiu pe cine deci le da alibii. Dai asa inainte ,nulitate, ca o sa castigi campionatul in 3500 dupa calendarul maya , ce pacoste ce ,testicul bolnav , nu stiu cum te mai suporta ai tai , esti unul care a facut la Steaua mai multe daune ca FILIP AL 14-LEA IN FRANTA.

Flaviu (86 comentarii)  •  1 mai 2012, 18:43

Titlul e la shto pentru ca nu e nicio intrebare in articol, e un raspuns. Ioanitoaia nu greseste, chiar a fost 11 metri.

Mircea (663 comentarii)  •  1 mai 2012, 19:29

Ioanitoaia risca sa calce pe urmele lui Craciunescu. Pe acesta il mai inteleg cand ii apara pe a surda pe arbitri romani pt ca e seful lor si o closca isi apara puii. Dar Ioanitoaia, unul dintre marii ziaristi romani, pe el ce il mana in lupta? O face de amorul artei, din prietenie cu fostul sau colaborator de la Procesul etapei ori din interes? Incearca cineva un raspuns?

bogdan (32 comentarii)  •  1 mai 2012, 19:29

Nea Ovi, singurii arbitrii straini care pot veni in Romania, in general, sunt cei mediocrii pt ca altii arbitreaza si ei in campionatele lor. Apoi, decizia sa aduca straini are valoare doar prin prisma eliminarii dubiilor de rea intentie, atit, dar este destul. Va amintiti cum a fost facuta pachet Dinamo la Urziceni cind a pierdut campionatul? Asta e…
Nimeni nu a zis ca romanii nu sunt arbitrii, dar problema e ca fura sau sunt suspectati peste masura ca fura, asa ca…mai bine cu straini…

Blaustein (6 comentarii)  •  1 mai 2012, 20:09

Nea Ovidiu, anii au trecut, matale’ tot cu arbitrii ai ramas. Hehe…

cata (6 comentarii)  •  1 mai 2012, 20:48

Brigazile straine au fost aduse pentru a inlatura riscul de corupere al arbitrilor bastinasi…Nu inseamna neaparat ca sunt mai buni..

Flaviu (86 comentarii)  •  1 mai 2012, 21:05

@Bogdan. Mai bine cu straini cand o favorizeaza pe Steaua, corect rationament!

uzu (13 comentarii)  •  2 mai 2012, 0:02

tot hotul se teme de furat.
ati inteles ce zic ?

Franz (406 comentarii)  •  2 mai 2012, 10:14

Stiti ce zic arbitrii nostri? Ca la straini se ajunge mai usor decat la romani.

Guda Iasi (3 comentarii)  •  2 mai 2012, 10:32

Am citit si ii dau omului perfecta dreptate. Trist e ca multi suporteri ai Stelei gandesc si se comporta ca niste pitecantropi. Stiu sa injure, dar nu si sa dialogheze. Ma bucur ca Ioanitoaia nu se teme sa le spuna adevarul in fata.

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  2 mai 2012, 11:29

De acord cu uzu, Chiar e penibil ca ii auzi pe hoti strigand hotii.

sase sase (5 comentarii)  •  2 mai 2012, 11:34

nu stiu daca observati ,dar in presa sportiva straina ,si in general in mediul fotbalistic (presedinti de cluburi,antrenori,jucatori) se discuta mult mai putin despre arbitraj,si se discuta foarte mult despre jocul practicat de echipe in teren,despre prestatia individuala a jucatorilor si a echipelor in ansamblul lor.La noi se discuta foarte mult despre arbitraj,despre teren si foarte putin despre calitatea jucatorilor ,antrenorilor si conducatorilor de cluburi.Asta ca sa nu mai spun despre prestatia lamentabila a conducerii federatie si a ligii profesioniste care nu poate fi comparata nici cu o federatie sau liga profesionista dinvreo tara civilizata.Mai degraba cu una din vreo uniune de triburi nomade care au invatat recent jocul de fotbal.

Dac.Impielitzat (39 comentarii)  •  2 mai 2012, 13:39

ce bine le zici nea Ovidiu de data asta 🙂
e un spectacol sa primesti papagalii, europapagalii, si europarlamentarii nostri cum se dau in spectacol. pentru cine mai are timp si de asa ceva bineinteles…

Comentează