Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Real ca Barça!

Părea că finala UEFA Champions League 2012 va fi o afacere eminamente hispanică de tranșat între eternele rivale Real Madrid și FC Barcelona. Iată însă că ignorînd majoritatea pronosticurilor, nici o reprezentantă a Spaniei nu va fi prezentă în ultimul […]

joi, 26 aprilie 2012, 2:43

Părea că finala UEFA Champions League 2012 va fi o afacere eminamente hispanică de tranșat între eternele rivale Real Madrid și FC Barcelona. Iată însă că ignorînd majoritatea pronosticurilor, nici o reprezentantă a Spaniei nu va fi prezentă în ultimul act, marile favorite părăsind pe rînd competiția! Mai întîi Barça, apoi și Real.

Ca unul care am ținut cu gazdele, recunosc că oaspeții au jucat ceva mai bine pe Santiago Bernabeu. Mai avîntat, mai direct, mai decis. Exceptînd primul sfert de ceas, pe parcursul căruia băieții lui Mourinho s-au desprins la 2-0 și datorită șansei, cei ai lui Heynckes au vrut și au dominat mai mult. În cazul în care s-ar fi judecat ca la box, cred că Bayern ar fi fost declarată învingătoare la puncte.

Ribery, Gomez și, mai ales, Robben (ne va scoate peri albi în preliminariile Mondialelor 2014!) s-au distrat cu apărarea adversă în vreme ce, de partea cealaltă Benzema, Ozil și Cr. Ronaldo aproape au dispărut după un start fulminant. Au ars, storși de un sezon încărcat, istovitor.

În măsura în care Messi a dezamăgit în returul cu Chelsea de marți, Ronaldo l-a imitat o seară mai tîrziu. Firește, a înscris ambele goluri, ceea ce e important, dar n-a mai adus surplusul de viteză și de fantezie cu care-i obișnuise pe fani. Dimpotrivă a executat în plopi 3 lovituri libere, a luftat dintr-o poziție excelentă ba și, colac peste pupăză a tras anemic penalty-ul de departajare, ajutîndu-l pe Neuer să blocheze și pe Bayern să cîștige!  Practic, ratarea lui a însemnat începutul sfîrșitului pentru Real.

Din păcate, chiar n-am remarcat nimic deosebit la Mourinho, vreo idee, vreo strategie. Fragil ca o balerină Kaka nu mai reprezintă demult o soluție, iar la Higuain s-a apelat prea tîrziu. Deși se vedea cu ochiul liber că Real pierde din iuțeală și din luciditate, într-un cuvînt, din consistență , antrenorul portughez n-a intervenit pentru a schimba ceva. Prea sigur pe el și pe steaua lui, a împins meciul în prelungiri și va plăti. Bayern s-a calificat la loteria penalty-urilor, adică in extremis, dar a meritat să se califice.

Cîteva cuvinte despre prestația lui Viktor Kassai, cotat “centralul” numărul 1 din fotbalul european. A avut de condus un meci dificil, încîlcit și tensionat, dar mai degrabă n-a convins. I-a acordat lui Bayern un 11 metri discutabil pentru a-i refuza însă unul mai clar, la hențul comis de Pepe, căruia i se cuvenea și al doilea cartonaș galben! A transformat cîteva intrări regulamentare în faulturi și a închis ochii la multe durităţi. A greșit surprinzător de des, la fel cum s-au încurcat și asistenții săi în aprecierea unor ofsaiduri. Dacă Viktor Kassai e cel mai bun arbitru, atunci colegii lui români ar trebui să umble cu capul sus! Chiar n-ar avea de ce să se simtă inferiori!

Comentarii (63)Adaugă comentariu

adi_stelistul (359 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 14:55

Daca despre calificarea englezilor s-ar putea spune inclusiv ca a fost norocoasa, Bayern si-a castigat dreptul de a juca finala fara niciun dubiu. Mi s-a parut evident echipa mai buna.

asdasd (138 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 14:56

felicitari dle ioanitoaia. sunteti printre putinii jurnalisti care nu au folosit cuvintele „miracol” sau „surpriza uriasa” in articolele referitoare la calificarea lui chelsea si bayern. e de toata jena presa romaneasca cu sintagme precum azi in prosport (adrian costoiu) cu surpriza imensa a eliminarii realului de catre bayern (singura echipa din ucl cu bilant super pozitiv in fata realului).

adi_stelistul (359 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 14:58

Si despre arbitraj, totusi: mult sub nivelul meciului (zic mult pentru ca meciul a fost excelent). Un arbitraj mediocru. E a doua oara in doua luni cand il „prindem in off-side” pe Kassai. Cotat de FIFA ca cel mai bun arbitru din lume. Probabil c-a prins niste zile mai slabe.

vasglo (208 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:05

Donule Ioanitoaia,

Cu tot respectul si cu cele mai sincere urari de sanatate, dar cred ca gresiti! Real nu va fi niciodata ca Barca! E diferenta de viziune asupra fotbalului. Barca la 2-0 a atacat, a jucat fotbal pana in ultima secunda, nu l-a pacalit si a pierdut frumos, demn, recunoscand si rolul „hazardului”. Cum a pierdut Realul? Meschin, in stilul Mourinho, in care rezultatul e mai important decat „fenomenul”. De asta cred ca Barca are viitor, reprezinta placerea fotbalului „la o poarta”, in timp ce Realul va apune….

asdasd (138 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:10

p.s. mare „pacat” ca hagi sau popescu nu vor mai avea cu cine sa tine acum, iar messi si cr7 cei mai buni marcatori sunt pe teren, si ca fotbalul spectacol are de suferit….

undo (12 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:13

nea ovidiu, n-au jucat ceva mai bine, au jucat mult mai bine decat real, care a preferat sa stea la cutie la 2-0, si datorita lor, lui bayern, pot sa spun ca fotbalul a castigat, chiar daca barca nu s-a aclificat, jocul bavarezilor fiind de asemenea unul pozitiv, bazat pe posesie si jocul pe flancuri

Paul (3 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:14

Nu putem sa comparam Barca cu Real, totusi, sa pastram distanta.
Bayern e exact ce vrea Barcelona ca adversar intr-o dubla mansa, e exact genul de echipa care nu poate aplica tactica de a se pune cu fundul in poarta si pastreaza pentru ca daca o face, pierd calificarea cu Inter care ia 5 acasa de la locul 15 din Germania peste doua saptamani fara niciun stres.
Asa ca astept la anul o dubla Barca-Bayern prin sferturi sau semifinale, daca nu chiar in finala sa vedem cum joaca Barca cand se joaca un meci de fotbal, nu gluma pe care a aplicat-o Chelsea.
Singurele echipa „mici” din Primera care au facut egal pe Bernabeu is doua echipe care au jucat, au atacat si au avut ocazii ( in special Valencia ), e de ajuns o echipa care sa aibe curaj cu Real, de pe locul 3-4…chiar 7-8 din Spania sau din alt campionat bun sa fie ADIOS pentru ei.
PS: Mourinho a dovedit inca o data ca este un las, s-a facut disparut dupa penaltyul lui Schweini si si-a lasat jucatorii doborati pe teren, ce antrenor e asta? O latura.

zhazha (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:16

Real ca Barça ? Echipa catalana a fost clar peste adversar care s-a calificat printr-un noroc care apare o data la 50 de ani, pe cand Bayern a fost echipa mai buna in meciul de aseara, cu multe ocazii in timpul meciului si care a mai fost si defavorizata de arbitrii.

ion (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:25

Cred ca la real madrid daca ar fi fost antrenor de ex guardiola in meciul de aseara real madrid s-ar fi calificat pentru ca la 2-0 bayern erau la pamant nu stiau pe ce lume se afla si era momentul cind real madrid trebuia sa continue sa insiste in atac sa faca presing in terenul lui bayern si sa le mai de-a 1-2 goluri . Din pacate mou ca de obicei cind un rezultat il avantajeaza a retras echipa in aparare a lasat deliberat mijlocul terenului si mingea la adversar si cum s-a vazut si la munchen dupa egalare au inceput sa apara ocaziile si in consecinta si golul lui robben.

Marius22 (347 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:28

Ca de obicei exact, neutru si frumos. Pe gustul meu.

Tache (17 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:31

Aveti dreptate in privinta lui Kassai, un arbitru umflat, dar nu stiu daca si in cea a arbitrilor romani. Kassai a gresit fara intentie, ceea ce e indoelnic la ai nostri. De fapt asta e si problema.

blaq jesus (434 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:44

hala madrid!
un punct de vedere cu care sint de acord, dle ioanitoa
unul din rarele de la dvs, dar f pertinent – exact asa am vazut si eu jocul

Marian (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:48

Cu siguranta Bayern merita sa joace finala..a fost peste Real in ambele manse..nu acelasi lucru pot sa il spun si despre Chelsea…care a fost dominata la toate capitolele, a jucat doua meciuri pe linia propriului careu..real a fost mai slaba..Barcelona a avut ghinion..si din pacate nu a trecut peste o echipa care a facut cel mai deplorabil antijoc din ce am vazut vreodata !

rado (15 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:49

tin sa va contrazic. Real nu e ca Barca.
Barcelona e intr-un vizibil declin iar Real intr-un real progres. Anul trecut au pierdut in semifinala CL dupa un egal si o infrangere, iar anul asta nu doar ca au castigat un meci, dar au ajuns si la 11m. Savurati succesul!
In alta ordine de idei, mi se pare mie sau Bayern e primul adversar cat de cat mai rasarit pe care l-a avut Realul anul asta? Cu adversari ca Apoel si CSKA, ajungea si Granada in semifinale…

ciclop (6 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 15:50

as dori sa punctez doua lucruri:
-in opinia mea real madrid este cea mai slaba echipa antrenata de mou cu toate ca s-au investit bani in jucatori cu potential, dar nu cu greutate si experienta de a juca in acelasi team.poate in urmatorii ani 2-3 cu ceva intarituri si cu acelasi management cu siguranta vor castiga ucl.

-nu inteleg de ce oamenii critica un antrenor, mou nu vreau sa-i iau apararea, pt ca are destule rezultate intr-un timp relativ scurt si in diferite campionate unde sint diferite stiluri si concepte diferite asupra fenomenului cand el isi face meseria adica incearca si a reusit sa-si atinga obiectivele, printr-o strategie care o sa mai dea cu siguranta iar fiecare lucru face parte din joc, idea este ca in viata fiecaruia ii place sa fie successful si daca ai reusit o data iti doresti sa reusesti de cele mai multe ori

Gabi Gl (64 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 16:05

Kassai nu s-a facut de ras insa nici mult nu i-a lipsit. Si mie mi se pare ca nu are clasa.

Oby (33 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 16:07

Brigada lui kassai a tras cat a putut cu gazdele. Penalty mai mult decat discutabil, gol secund validat din offside, Pepe iertat de rosu la faza penalty-ului, Pepe iertat de al doilea galben la lovitura libera a lui Robben, galben pentru Robben in loc de faul si galben pentru Marcello si lista ar putea continua lejer. Bine ca nu a dat totusi penalty la intrarea lui Neuer din finalul meciului, desi a fost contact. Mou insa m-a frapat prin lipsa de reactie si trufie. A vazut ca-i scapa mecul din mana si n-a schimbat nimic in asezare. Plus lipsa crasa de fair-play, asa cum ne-a obisnuit. Mou a iesit primul spre vestiare la final, nu l-a felicitat pe Heynkes, nu si-a aplaudat proprii jucatori, adversarii si publicul minunat. Pep a avut macar taria de caracter sa-l felicite pe DiMatteo, sa aplaude jucatorii si publicul.

Lee (2 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 16:07

Cu mentiunea ca Barqa a avut peste 70 % posesie si ocazii peste ocazii, in timp ce Real cu Bayern au jucat de la egal la egal.

In Meciul Barqei cu Chelsea doar norocul albastrilor a facut ca ei sa mearga mai departe si in acelasi timp dorinta Barcelonzilor de a juca acelasi fotbal frumos cu care ne-au obisnuit.

Krishan (10 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 16:09

Real ca Barca in sensul ca amandoua au fost eliminate. Va felicit pentru aceasta relatare pentru ca ati recunoscut mai demult ca sunteti fan al Realului. Poate exagerati numai cand va luati de Morinho. Echipa a obosit, el ce putea sa faca?

alan (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 16:16

Asa putina lume observa ca Real-Barca au doar 2 meciuri „grele” pe an in campionat? Barca a avut noroc(penalty usor dat in returul cu Milan),Real a intalnit echipe mai modeste dupa iesirea din grupe…
Sunt 2 echipe puternice dar nu sunt favorite tot timpul in Europa..

vladp (54 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 16:55

Da, Real a fost eliminata insa nu ca Barca. Real a fost eliminata de o echipa superioara, mai buna; Barca, de o echipa de rugby. Singurul lucru care el apropie pe cele doua, (Real si Barca) este eliminarea in acelas nivel al competitiei.

Desi foarte obosita, daca Barca ar fi intanlit pe Bayern in loc de Chelsea, pe langa faptul ca am fi asistat la un meci mult mai atractiv, am fi vazut-o pe Barca in finala. Da, am convingerea ca Bayern ar fi jucat la fel de deschis si curajos cu Barca, cum a facut-o si cu Real insa de castigat, n-ar mai fi castigat. Am fi castigat insa noi, iubitorii fotbalului asistand la un spectacol fotbalistic de mare nivel. Bayern este o echipa buna, peste Real, dar nu si peste Barcelona. (Nu, nu sunt fan Barcelona, iubesc fotbalul de calitate – atat!). Sper ca in finala de la Munchen, Bayern sa castige caci si-a castigat dreptul meritat. Chelsea de partea celalata, a avansat norocos inca din sferturi cand tot neconvingator a trecut si de Benfica.

Pentru ca am scapat ocazia sa intervin ieri la una din observatiile forumistului „gng’, (care ii spunea lui „bogdan” ca trasul al poarta de la distanta n-ar fi adus niciun plus de partea Barcelonei) as vrea sa-i transmit acum ca trasul de la distanta nu ar fi avut neaparat menitrea de a marca, (daca se intampla asta, ar fi fost si mai bine), ci trebuia incercat pentru a mai aerisi apararea aia pe doua linii a englezilor. Englezii s-ar fi rasfirat, facand cativa pasi mai in fata pana la nivelul de la care se suta de la distanta si largind astfel spatiile, ar fi oferit posibilitati marite de patrundere individuala pt Messi si Iniesta. Acestora doi, intr-o astfel de situatie, le trebuia alaturat Thiago.

In fine, revenind al articolul de fond, cred ca ieri ati avut cu totii ocazia, (ma refer la cei ce inteleg cat de cat fotbalul) sa-i vedeti limitele „marelui strateg”, Mourinho. La fel de bine ati avut ocazia sa vedeti ca daca Realul este anihilat pe domeniile principale, (jocul dur, la intimidare, caderile teatrale, arbitrajul favorabil ale etc), devine o echipa aproape de duzina. Pacat!Toate echipele pe care le-a antrenat Mourinho s-au bazat pe un joc dur, cu intrari ale fundasilor la intimidare si aruncari de mingi in fata, spre aripi care la randul lor suteaza „la intanlire” in fata portii unde odata si-odata s-ar putea sa se nimereasca cineva sa impinga mingea in plasa. Joc simplu, bazat pe forta si intamplare. Singurul lucru ce aduce un plus de valoare Realului este gradul de libertate oferit lui Ronaldo. In vizunea mea, Realul lui Mou. este sub cel al lui Heynkes sau Capello.

arbitru inca in activitate (109 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 16:59

bravo nea ovidiu le-ati dat o palma peste obraz mai marilor din fotbalul romanesc in privinta arbitrilor romani.si acum duc steagul arbitrajului romanesc pe alte meleaguri.

Bimbo (206 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 17:07

Cand il laudati pe Mourinho, cand il criticati. Nu vreti sa va decideti?

Viorel (77 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 17:10

Descopar ca nu mai scrieti de multisor despre campionatul Romaniei, ci va axati pe fotbal international. Va e frica de Dinamo si de Steaua, ori jena de CFR si de Rapid? M-as bucura sa imi raspundeti. O zi buna.

Alan (4 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 18:01

Un articol de nota 10. Felicitari autorului.

Cheetah (2118 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 18:22

Domnul Ioanitoaia zice bine, arbitrii romani nu sunt cu nimic mai prejos din punct de vedere profesional decat celebrii lor colegi din alte tari europene. Asa ca Federatia si Liga ar trebui sa justifice de ce-i platesc pe acestia din urma cu de 4-5 ori mai mult decat pe ai nostri, ca sa arbitreze meciuri din intern.
Si, paradoxal, se intampla in tara cu cel mai scazut nivel de trai (grosier, putere de cumparare) din UE.
Oare cat timp ne vom mai bate joc, noi romanii, unii de altii? Suntem in UE ori BA?

bazileon (167 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 18:28

Realul a dovedit cu prisosinta ca pozitia ei din campionat datoreaza enorm complacentei multor adversari si arbitrii.
Inclusiv in meciul de pe Nou Camp arbitrul a tras „smechereste” cu ei. Nu stiu cum a luat Mourinho ChL cu Porto, dar cu Inter a fost copios ajutat de arbitri. Nu e un mare antrenor, dar e un om foarte mic.

io (20 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 18:54

@sorin
Bayern a jucat mult mai spectaculor decat Real si meritau sa castige. N-au pacalit fotbalul cu vreun gol pe contra si apoi, la cutie.
Asta cu sarea si piperul, n-are nici o valoare.
Trebuie sa ai pe ce pune sarea si piperul. Iar daca pui prea multa sare sau piper, nu-i bine deloc.
Modelul german e mult mai important decat cel italian sau spaniol, latin…..unde sunt ei ca societate si unde sunt latinii.

el fugitivo (9 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 19:08

Corect articolul. Intrebarea este cum poate un om sanatos mintal sa plateasca atitea sute de milioane pe vedete care nu aduc aproape nimic trofee? Cum poate sa plateasca un antrenor cu 12 milioane pe sezon? Ce a facut nevricosul infumurat pentru omenire ca sa ia asemenea bani???!!! Nu-l vedeti cit e de limitat si de penibil ca om? si atunci ma intreb daca nu cumva Presedintele Perez nu e gitan, caci e plin de bani si prost de urla. De cind a venit la club a cheltuit ca un de-ment si uitati-va ce rezultate mediocreare.
In orice caz felicitari germanilor! Dar numai lor, caci despre Chelsea…mai bine nu.

flo_ax (12 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 19:20

nu stiti despre ce vorbiti! Problema ambelor echipe spaniole a fost el classico plasat neinspirat! In campionat, Chelsea si Bayern si-au odihnit 6-7-8 titulari fiecare, Real si Barca au dat tot in meciul de sambata! Amandoua au fost superioare adversarului direct, 2-0 in prima parte a jocului, dar au cazut fizic pe final. Chiar si Ronaldo, care e monument de fitness, era copt, calca pe minge si rata preluari elementare… Se pare ca federatia noastra nu e singura incompetenta din Europa

Olteanu (478 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 19:36

Nea Ovi, se apropie Adunarea generala a fotbalului de la care se asteapta reinscrierea Craiovei. De ce lasati deoparte un subiect care preocupa Oltenia si toata tara? Cum trebuie explicata tacerea Dv? Ati dat-o la pace cu Sandu si cu Dragomir?

Klaus (4 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 19:38

Poate ma lamureste careva ce se intampla cu Kaka, cum a decazut inainte de a imbatrani un fotbalist de clasa? Multumesc anticipat.

alex (6 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 20:30

Cum poti compara jocul penibil al lui Real de aseara, care au fost dominati autoritar de nemti, cu jocul Barcelonei, care a avut cate 6-5-6 ocazii cale in fiecare joc, dand si 4 bare. Doar norocul i-a salvat pe englezi. Se intampla uneori si surprize. Mai ales cand Messi e in forma slaba si cand echipele spaniole sunt doborate de incarcatura psihologica a unui campionat in care orice meci egal cu alta echipa poate insemna pierderea campionatului. In plus, ia spune-mi domnule Ioanitoaia, Ce echipa a castigat de 2 ori consecutiv C.L.? Niciuna!…

Dr. Fuentes (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 20:33

Toti taranoii si cocalarii care tin cu pipi-kaka si real-„cea mai ajutata echipa din Europa de arbitrii„-madrid,ciocul mic. Daca va place circul uitati-va la barca si real;

nudela (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 20:56

Eu admir reactiile echilibrate ale antrenorilor, cu toata miza pusa in joc. Invingatorii nu s-au batut cu pumnii in piept, nu s-au urcat pe masina personala in uralele gloatei de fani, nu s-au declarat mari si tari pentru un succes de moment, ba chiar au apreciat jocul adversarilor. Nici invinsii nu s-au jelit in presa, nu au acuzat arbitrii, adversarii sau altceva pentru infrangerea lor, ba chiar si-au felicitat invingatorii si au ramas demni, desi invinsi.

coasa (2 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 21:05

„Exceptînd primul sfert de ceas, pe parcursul căruia băieții lui Mourinho s-au desprins la 2-0 și datorită șansei, cei ai lui Heynckes au vrut și au dominat mai mult.”

Mie unul mi s-a parut ca cei ai lui Heynckes au dominat mai putin.

Ilie (369 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 21:33

Dl Ioanitoaia, in lumea departe de Balkani nici nu se pune chestiunea analizei arbitrajului, chiar daca ar fi ceva de zis. Pur si simplu, nu se pune, pentru ca aici fotbalul inseamna altceva. De aia poate si sintem unde sintem si ei sint unde sint.

Francisc (107 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 22:07

@coasa. Tu ai vazut meciul? Ioanitoaia nu se inseala in direcyia ca Bayern a jucat mai bine. Rralul nu a jucat decat vreo 20 de minute dupa care a bramburit-o in frunte cu Ronaldo.

vladp (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 22:18

@Klaus. Ca fost jucator de fotbal de performanta, imi permit sa fac o presupunere legat de forma slaba a lui Kaka. Odata cu venirea lui Mourinho la Real, Kaka a pierdut primul 11. Din anumite motive, Kaka nu se mula pe „conceptia de joc” al portughezului. I-a adus pe Kedira si Ozil si l-a scos pe brazilian. La un moment dat s-a vehiculat zvonul ca real e dispusa sa renunte la serviciile lui Kaka si daca e sa dam credit presei, Mourinho ar fi si afirmat ca nu are nevoie de el. Ei bine, statutul de rezerva combinat cu ideea inoculata indirect ca nu esti un jucator chiar asa de apreicat precum ai crezut, te afecteaza si in plan psihic. In concluzie, in opinia mea, kaka este victima a doua chestii nefericite din acest punct de vedere:
– lipsa de jocuri/conditia de rezerva* ;
– pierderea increderii in fortele proprii’;

* conditia de rezerva are un impact mult mai mare asupra psihicului unui jucator candva, de varf, obisnuit sa fie number 1, decat asupra unuia cu statut de rezerva consacrata; acesta fiind chiar fericit ca joaca in prima echipa din cand in cand…

mihai m (21 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 0:22

faceti prea multa analiza pe seama arbitrajului si gresiti…ziaristii spanioli analizeaza meciul si in special greselile individulale ale jucatoriilor…nu exista stil Gigi si compania care in loc sa-si vada greseliile din echipa arata cu degetul spre arbitraj…

cristian (3 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 3:31

Aroganta are pretul ei…nici nu va imaginati ce bucurie mi-au adus chelsea si bayern…si cat ma bucur pentru atletico si bilbao…senzatia generala a fost ca nemtii au fost mai buni iar in cazul barcei s-a facut dreptate dupa jaful din semifinala din 2009 cand lui chelsea i-au fost refuzate cel putin 2 penalty-uri…coregrafia fanilor barcei a fost conceputa in catalana,nu i spaniola……nu va imaginati ce haos e in spania..e

motanul incaltat (603 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 4:28

Ce inseamna comparatia asta cu arbitri:Daca el a facut niste erori.atunci arbitrii nostri trebuie sa umble cu capul sus…Asta e cea mai timpita mentalitate-daca imi permiteti…Ei trebuie sa incerce sa ajunga la forma cu care Victor Kasai a ajuns in top nu cu unele erori facute intr-un anume meci…Iar Roben n-o sa ne scoata peri albi deloc—o sa ne linisteasca doar f repede(adica doar pe cei care cred altceva)

Crivat (12 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 6:00

Cu atat mai rau pentru arbitrii nostri daca ungurul Kassai nu are clasa. Pare ca nu are decat sange in instalatie in sensul in care si cand ia decizii gresite nu se pierde cu firea. Si nu a fost usor sa stapanesti atatia jucatori de valoare.

tom creanga (1 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 6:40

Domnule director,

am o mare nemultumire. Ieri, 26.04.12, am postat pe Facebook un comentariu referitor la o pagina postata GSP. Spre surprinderea mea la putin timp dupa aceea mi s-a retras dreptul de a mai face comentarii de pagina dvs de facebook! Ce am scris? Ei bine am scris „dava dreaqului” la o postare referitoare la o gluma la adresa Realului. Pe langa faptul ca am mutilat limba romana nu vad cum aceste cuvinte pot fi catalogate drept injurioase, in conditiile in care alti madridisti infocati ca si mine au scris porcarii mult mai groase la adresa site-ului GSP, vis-a-vis de glumitele de prost gust la adresa echipei noastre favorite! Chiar atat de injurios am fost incat sa fiu trecut pe lista neagra a GSP-ului? De altfel nici nu am mai avut astfel de reactii in paginile dvs, iar daca aceste cuvinte chiar au fost vulgare sunt gata sa-mi cer scuze pentru ele. Respect site-ul dvs si am o consideratie deosebita pentru jurnalistii dvs, motiv pentru care v-as ruga sa ordonati ridicarea sanctiunii mele, dandu-va asigurarile mele cele mai sincere ca pe viitor sa nu mai folosesc astfel de cuvinte!
Cu deosebit respect, al dumneavoastra

TOM CREANGA

hale (2 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 10:14

felicitari! un articol foarte bun!

Mircea Fl (663 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 10:34

Care prea multa analiza pe seama arbitrajului? Doar 5 randuri, nu cine stie ce analiza, doar ca una care nu le convine adeptilor aducerii de arbitrii straiini. Dl Ioanitoaia pune problema f corect.

Razvan I (35 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 11:07

Sunt total de acord cu dumneavoastra, un articol perfect, va multumesc!

Mymy (182 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 11:32

Referitor la Kassa (romanul) cred ca sunteti partinitor. A fost 11 m la Gomez, l-au luat cu fulgi cu tot. Dvs ganditi bine, dar romaneste.

Cornel (96 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 13:16

Bayern a jucat fotbal spre deosebire de Chelsea. Dar unii inteleg fotbalul pe dos, asa ca o lauda pe Chelsea. Ea merita laudata ca s-a calificat, dar a facut-o in mod penibil printr-un antijov jalnic.

Craiu (67 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 13:19

Titlul de ieri Moartea caprioarei excelent. Cel de azi mai putin inspirat, banal. Nici nu cred ca Real se poate compara cu Barcelona care a dominat-o pe Chelsea 89 de minute din 90. Barcelona a avut ghinion, nu Realul.

Comentează