Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Moartea căprioarei

Cînd notam, după recentul Barcelona-Real, 1-2 în Primera, că echipa catalană pare în declin, destui bloggeri n-au ezitat să mă contrazică, chiar să mă ia peste picior. “O să vă înghițiți cuvintele, mi-a transmis unul dintre ei, în ziua în […]

miercuri, 25 aprilie 2012, 2:44

Cînd notam, după recentul Barcelona-Real, 1-2 în Primera, că echipa catalană pare în declin, destui bloggeri n-au ezitat să mă contrazică, chiar să mă ia peste picior. “O să vă înghițiți cuvintele, mi-a transmis unul dintre ei, în ziua în care Barça va cîștiga din nou UEFA Champions League!”. Iată însă că n-o va mai cîștiga!

Ea a jucat și marți seara, recunosc, mai bine decît Chelsea. Mai mult și mai spectaculos, numai că deznodămîntul a consfințit surprinzătoarea eliminare a formației care a dominat permanent. Adesea autoritar, uneori sufocant. Surprinzătoare, dar și nedreaptă, deoarece trupa lui Guardiola ar fi meritat victoria. Decid însă golurile, nu impresiile, iar Barça a plătit scump sumedenia de ocazii irosite.

Messi a avut și două bare, adică ghinion, deși poate nu-i tocmai corect să pui ratarea unui penalty pe seama ghinionului. Dar cum să-i reproșezi ceva starului argentinian cînd el ți-a cîștigat singur atîtea partide?!

Părerea mea e că formația blaugrana a murit pe propria-i mînă. S-a întîmplat și din pricină că stilul ei combinativ, împins pînă la manierism, a ajuns să fie nu numai citit de adversari, ci și contracarat. Mai ușor de combătut.

În consecință, Chelsea s-a prezentat la retur cu lecția perfect învățată: depășind momentul critic al eliminării lui Terry, s-a apărat eroic și s-a aventurat timid spre careul lui Valdes, dar de fiecare dată tăios. I-a surîs și norocul, care însă, mai suportați o banalitate?, face parte din viață.

Apropo, dacă unii pretind că Drogba, care a alergat ca un nebun de la o poartă la cealaltă, ar fi ostenit și Abramovici ar trebui să-l vîndă repede, atunci declar că nu prea mai înțeleg nimic din fotbalul actual! Drogba mai avea un pic și murea pe teren!

Sigur că place ochiului că Barça pasează, pasează și tot pasează în marginea careului. Parcă joacă handbal. Vrăjește mingea, o dezmiardă, atît că nu își mai manifestă precum altădată superioritatea și pe tabelă. Motorul s-a gripat, din care motiv a pierdut calificarea cu un om în plus din minutul 37, ba și după ce se desprinsese la 2-0! Cînd nimeni nu se aștepta, au înscris Ramires și Torres, fiecare în prelungirile reprizelor. Pălmașii i-au păcălit pe artiști.

Personal, m-ar fi atras o eventuală finală Real-Barça, așa că nu i-am dorit răul Barcelonei. Am pariat chiar că va merge la München. Pe de altă parte, sînt convins că ea își va recăpăta curînd cadența, că își va regăsi strălucirea. Presupun că neîntîrziat, asta și pentru că, în ciuda dezamăgirii, tribunele de pe Camp Nou au cîntat în cor la sfîrșitul meciului cu Chelsea. N-au huiduit, minune, au aplaudat! Cînd ai asemenea suporteri, ești obligat să învii!

Comentarii (82)Adaugă comentariu

Marius22 (347 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:02

Nu prea inteleg ce se intampla la GSP. Dv scrieti ceva corect si Andries scrie mai jos exact pe dos! Imi e simpatica, dar de ce ii permiteti sa insire bazaconii? Trebuie sa nu te pricepi deloc la fotbal ca sa sustii prostia ca a fost mai buna Chelsea care a tras 3 suturi la poarta! Credeti ca astfel ii ajutati pe cititori sau ii incurcati?

MelosNegros (2 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:07

Am o veste proastă pentru toţi apostaţii echipei lui Guardiola: FC Barcelona va rămâne (cel puţin) şi pentru acest an cea mai bună echipă nu doar din lume ci din întreaga istorie a fotbalului. Punct.
Şi de la cap:
– lipsurile ei (printre care primează neputinţa de a fructifica zecile de cornere obţinute, absenţa şuturilor de la distanţă şi mai nou defecţiunea majoră a primei linii a atacanţilor) nu sunt deloc insurmontabile! E clar? Iar avantajul ei unic, acela al posesiei zdrobitoare a balonului, îi va permite să rămâie încă pentru mult timp spaima cea mai mare a tuturor marilor echipe!
– şi asta pentru că fotbalul nu este…”miuţă”, băieţi, aşa cum l-au transformat domnii engleji-ivorieni sau italieni!
– ca atare cea mai mare greşeală a lui Guardiola este că nu s’a prins că tocmai culoarul preferat al echipei lui, adică cel central, a fost complet astupat de echipa macaronarului.
– o întrebare: ultimul gol, marcat de Torres, nu a pornit din…ofsaid?! şi încă unul de…20 de metri?! Başca stopul pasatorului care a fost un…henţ evident sancţionat ca atare de întregul stadion!

Claudinho (1 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:22

Daca in fotbal se obtineau puncte ca la patinaj artistic, Barcelona ar fi castigat! Dar s-a jucat FOTBAL! A fi mai spectaculos, in fotbal, nu inseamna a fi mai bun! Mai bun este cine inscrie mai multe goluri- si sa inscrii golurile cu un jucator mai putin decat echipa adversa inseamna ca Chelsea a fost EXCEPTIONALA! MULT mai buna decat Barca!

circotasul (22 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:24

Cind ai asemenea JUCATORI merita sa aplauzi indiferent de rezultat.

Razvan I (35 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:25

Bine spus, Nea Ovi rulzzz!

Lulus (70 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:26

Analiza corecta, dar verdict pripit! Sa mai vedem daca Barcelona a pierdut trenul…

MelosNegros (2 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:30

A! era să uit tocmai cel mai important lucru: dacă nu juca Messi, Barcelona era calificată. Punct.

Tudora (2 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:31

Frumos scris si adevarat. Se simte insa, ca tineti cu Real si sunteti aspru cu Barca. Sa nu va indoiti ca isi va reveni si va domina iar fotbalul european.

dani (13 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:40

@MelosNegros
Nu a fost ofsaid pt c-a plecat din propria jumatate, toata echipa Barcelonei era masata in preajma careului lui Chelsea si oricum nu prea a mai contat golul ala. Ai dreptate in mare parte, mai putin faptul ca daca nu juca Messi, Barcelona se califica, pt ca-n tur marile ocazii nu le-a irosit Messi, iar acum a dat pasa golului lui Iniesta totusi, asa si eu pot spune ca daca nu juca Valdes care a luat 5 goluri in 3 meciuri f importante din 6 ocazii ale adversarului. Nu mai conteaza, dar Barcelona are potential sa fie sus si-n urmatorii ani, nucleul echipei nu este batran, in afara de Xavi si Puyol, care vor fi inlocuiti, chiar daca sunt jucatori emblema, in rest se rezolva, ei au ajuns si la o autosuficienta, cred ca si de aia au ratat in halul asta, deci le poate prinde bine aceasta eliminare.

ovidiu13 (1 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:48

chiar nu inteleg la ce asteptau toti care contesta calificarea lui chelsea cu un jucator in minus sa joace un trei trei trei iar 2 la 1 sa shimbe cu 3 4 3

dani (13 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 19:52

Bogdan B
Eu cred ca daca exista o comunitate ANTI BARCELONA ar trebui sa te inscrii acolo, amintesti doar greseli in favoarea Barcei fara sa le spui si pe cele contra, chiar in 2009 chelsea a fost avantajata in tur, da da…penalti Henry iar Ballack trebuia eliminat, in dubla cu Inter a fost dezavantajata, cu Arsenal i-a fost anulat degeaba un gol in tur si-un penalti nedat in retur, in meciul cu Milan trebuia sa primeasca penalti la Milano, tot de judet a fost si acolo, iar sa spui ca 13 trofee sunt furate esti dus rau, o sa ai multi ani de frustrare de acum inainte pt ca Barcelona n-a murit. Si vezi ca si Chelsea in sferturi a fost avantajata cu-n penalti clar nedat pt Benfica, dar vom vedea cine este Chelsea in finala, eu zic ca va fi penibila

paul (1 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 20:27

fotbalul se joaca pe goluri nu pe posesie.

noroc pt chelsea ? mai degraba eficienta.
barcelona cu posesie de 72& are 5 suturi pe poarta.
chelsea 28%posesie = 3 suturi.

pt mine spectacol in fotbal inseamna viteza, dribiling-uri, centrari, suturi din afara careului, pase lungi, deposedari, plecari pe contraatac nu plimbatul mingii pe langa careau aiurea, pana ajungi cu ea in poarta.

ma plictiseste barcelona. la ce a fost buna in dubla cu chelsea ?
la plimbatul mingii cred.

daca era un singur meci poate mai puteam discuta de noroc.
au fost doua meciuri. 1-0 , apoi 2 goluri in 10 oameni.
nu cred ca a fost noroc, cred ca echipa mai buna a castigat.

nu castiga echipa care tine mingea mai mult ci echipa care stie cum sa o joace cand o are.

Mishu (234 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 20:59

Nea Ovi, abia inceput Real-Bayern si e 1-0 pentru Real. Prinsoare ca nu se califica?

dudu (8 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 21:01

„Messi a avut și două bare, adică ghinion” – nu il poti numi ghinion, poti spune doar Petr Cech. Poate nu a avut superparade dar a adus siguranta apararii londoneze. Chiar sa fi vrut Barca sa suteze de la distanta, sansele ar fi fost minime sa-i dai gol.
Barele sunt ale portarului, prin plasament, inteligenta, intuitie fortezi adversarul sa le ia la tinta, stiu ca suna ciudat dar asta e.
La penalty cred ca Messi a tras aproape perfect; sus, sub bara e singurul loc unde d.p.d.v. fizic Cech nu putea ajunge. Cred ca Cech l-a facut psihic pe Messi la penalty, oricum Messi nu sta prea bine la acest capitol.
La a doua bara se observa ca Cech e cu manusa langa minge. Mai bine de atat nu putea trage Messi, in bara.
Chiar la golul doi, o jumatate de metru daca era mai fata reusea sa inchida perfect colturile portii si ramaneau iarasi barele.
Doua aspecte ridic pentru adeptii tiki-taka:
1.cum ar trebuie sa joace echipa adversa pentru a nu mai considera ca fac antijoc, antifotbal, etc
2.cum ar arata un joc in care ambele echipe joaca tiki-taka
Pentru cei care ma pot considera anti-Barca:
imi place Barca cand paseaza in viteza spre poarta
imi place Messi cand dribleaza spre porta si nici prin fault nu-l poti opri
imi place de Xavi si Iniesta cand paseaza pe culoare vazute de noi doar pe reluarile TV
imi place de Fabregas pentru ca este o „pata de culoare” in jocul barcei, parca incearca sa joace altceva decat stilul impus.
In rest e doar tiki-taka.

Marius22 (347 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 21:44

Caprioara, care caprioara, de ce nu cerb?

vladp (54 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 21:44

Parerea mea este ca Barca se afla intr-o stare de uzura fizica si psihica avansata. Plimbatul robotic al mingiei in careul de 16 metri – exact la handbal m-a trimis si pe mine cu mintea, d-le Ioanitoaia – atatea minute in sir fara ca verunul dintre „plimbareti” sa incerce sa schimbe ceva, sa iasa din rutina, sa traga un sut la poarta, m-a facut sa inteleg ca e vorba despre o stare de oboseala foarte avansata. In sesiune, in timpul studentiei mi se intampla sa ating niveluri de oboseala atat de inalte incat nu ma mai puteam concentra la nimic; trebuia sa intreup studiul pentru cateva ore sau chiar zile ca sa pot sa continui. Cei ce ati trecut prin asta, sunt convins ca stiti la ce ma refer. Am facut aceasta referire ca sa ma fac mai usor inteles in legatura cu idea pe care o avansez. Asadar cred ca plimbatul mingiei atatea minute in sir a demosntrat ca baietilor le-a lipsit complet concentrarea. Nu se mai putea smulge rutinei jocului de pase, nu mai gandeau. Nici Messi, nici Xavi, nici Iniesta, niciunuia nu i-a trecut prin cap sa rupa acel lant nesfarsit de pase si sa traga la poarta de la distanta. Singurul care a inteles ca trebuie sa abordeze altfel situatia a fost Mascherano care a si avut doua suturi de la distanta. Oboseala a fost factorul decisiv in eliminarea Barcelonei, n-am niciun dubiu in acest sens. Messi, Fabregas, Iniesta, Xavi in rarele ocazii cand mai sutau nu se uitau unde trag. Messi, daca ati urmarit bine, nici la penalti nu s-a uitat unde trage. Daca-si arunca privirea ar fi putut observa ca protarul plecase deja pe dreapta; avea tot timpul sa suteze in stanga. Asa ceva nu este specific jocului lui Messi. Pur si simplu, zilele astea Messi nu a fost in apele lui. A fost clar extrem de obosit! Daca am inteles de ce Messi si compania juca robotic, n-am inteels totusi de ce Guardiola n-a intervenit sub nicio forma; n-a icnercat sa schimbe nimic. N-a cautat sa-i rezeasca. E inadmisibil pt un antrenor sa nu vezi ca jucatorii tai plimba mincea „pe semicerc” de 30 de minute fara nicio intentie de a o baga in poarta…
Acestea fiind zise, am convigerea ca Barca mai are multe de spus si ca in viitor, vom vedea la ea, doua modalitati de abordare a jocurilor. Cred ca si-a invatat lectia si va veni cu doua stiluri de joc: ticki-taka si atac verticalizat pe varfurile Villa (cand va reveni) si Sanchez. Ieri cred ca Barcei i-ar fi prins foarte bine Ibrahimovic!

Mircea (234 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 22:02

Barca e in vrie, dar nici cu Realul lui Ioanitoaia nu imi e rusine. Il joaca Bayern pe Bernabeu in foi de vita.

vladp (54 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 22:04

Despre Cheslea n-am sa spun decat ca face partea din categoria echipelor care practica orice altceva dar nu fotbal. Echipele care refuza jocul si se dedica in totalitate distrugerii lui, nu poti sa le numeste echipe de fotbal. Sa nu uitam ca fotbalul si-a castigat renumele de sport rege prin spectaculozitatea, fantezia care l-a carecaterizat. Fotbalul la origini s-a jucat cu doi fundasi 3-4 mijlocasi si restul pana la 11, atacanti. Fotbalul a incantat prin fantezia oferita de echipele combatante in momentele de atac si numai intamplator si foarte rar, prin aparare. In aparare atentia ti-o putea captiva portarul in rest tot farmecul jocului era atacul. Nu am niciun fel de consideratie pentru Mourinho si antrenorii de tipului lui sau pentru echipele care joaca ultra defenisv – concetrate doar pe distrugerea jocului adversarului si smulgerea victoriei prin antijoc. Asta nu e fotbal si indivizii care-l promoveaza nu sunt iubitorii acestui sport, in viziunea mea. L-au deformat, l-au uratit, l-au transformart intr-o afacere de prost gust. La astefl de meciuri am incetat sa ma mai uit. Poate sa-mi psuna cineva care a fost contributia lui Chelsea la frumusetea meciului de ieri? Pentru grandoarea spectacolului de ieri pentru care spectatorii au paltiti atatia bani ca sa fie pe stadion, multumiri nu poate primi decat Barcelona. Ea a fost cea care si-a respectat menirea (de echipa de fotbal) si specatorii!

Cheetah (2118 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 23:01

Dragi iubitori ai fotbalului de calitate spaniol,
Ce credeti, se ajunge la 11m in meciul Real – Bayern la care au ramas doar 15min?
Eu am sa-i dau satisfactie maestrului Ioanitoaia, care e fan declarat Real, sa-i spun ca echipa coroanei spaniole a programat sa dea gol in ultimele 5min.
Hai sa vedem daca e asa, altfel loteria cu 11m pe mine nu ma intereseaza. In acel moment eu consider ca AMBELE echipe merita sa mearga mai departe, ceea ce, evident, nu e posibil.
Gol Real in ultimele 5min. Pareri?

vvv (9 comentarii)  •  25 aprilie 2012, 23:58

nu inteleg de unde toate odele astea aduse suporterilor barcei. eu cred ca ar fi fost culmea nesimtirii sa ii huiduie dupa ani buni in care le-au adus numai bucurii. nu cred ca ar fi facut asta nici macar peluza stelei. ca sa ajungi sa-ti huidui propria echipa trebuie sa se adune multa frustrare dupa multe dezamagiri, nu ai cum sa huidui dupa o calificare pierduta cu mult ghinion (si, ca sa fiu rautacios, in ciuda ajutorului dat, ca de obicei, de arbitri).

gigel (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 1:15

Tare articol. De mult nu am mai citi ceva atat de bine scris.

motanul incaltat (603 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 3:38

Istoria Romaniei ne arata ca ai nostri au cistigat ceva batalii contra romanilor dar mai ales a turcilor… Au fost cumva niste victorii rasunatoare sau ceva de genul fintinii otravite si cimpii pustiite????Asa a fost si victoria lui Chelsea,ca si cistigarea Ligii de catre Inter-o mare GREATA….Chiar a crezut cineva vreodata,cind noi am cistigat grupa cu Olanda ca am fost citeva secunde superiori lor??? Eu cred ca nu ,cu toate ca clasamentul o arata….Asa ca spre binele fotbalului european HAI BAYERN !!!!!!!!!!!!! Ca o paranteza mi-ar fi placut Barca-Bayern.Era un FOTBAL TOTAL,Bayern niciodata n-ar fi practicat anti-joc cu 9-10 jucatori pe linia de fund + portarul ca Chelsea,AC MILAN ,INTER sau REAL…….

ipse (4 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 4:27

echipa faKE -DE jigo,asa paselor pana la extenuare totala este formata din niste fetite foarte tehnice care
castiga cu ajutorul simularii zdrobitoare-au pacalit
lumea prin acest teatru-dpdv fizic sunt la pamant

burebista_dacul (5 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 6:29

Ziua in care zeii s-au luat la tranta cu Barcelona

Zeii s-au suparat. Rau de tot. Cum adica sa le spunem, unor nemuritori, extraterestrii !? Si ce fel de temple sunt alea unde oamenii sa inchina altora si nu lor, zeilor !?

Si-au suflecat manecile si s-au pus pe treaba. Mai intai, au trimis niste slujbashi sa-i ajute pe albi. 1-0 la Londra si inca un 1-2 asha, ca un preludiu. Dupa care, au venit personal pe pamant.

Privesc ecranul. Ascult tamp, monologul comentatorului TV si nu mai inteleg nimic. « Cei de la Chelsea fac fata cu succes asalturilor ros-albastre« Albii se apara TOTI in careul propriu, pe trei linii. Miliardele lui Abramovici sunt toate inghesuite pe cativa metri in jurul portii. Intre redute, ca o tencuiala nevazuta, SOARTA. Fundashul Drogba face un takling ca la carte in fata varfului Puyol. Undeva, la punctul cu var de la mijlocul terenului, Valdez topaie, nerabdator sa puna el mingea la centru. Arbitrul fluiera ushurat (nici el nu mai poate sa duca presiunea) si corect faultul lui Drogba. Dar zeii trag, unul de bara in jos, altul de gheata lui Messi si mingea se duce unde vor ei. Nimeni nu mai intelege nimic dar toti inteleg ca ceva mistic se intampla. Di Mateo pare cel mai linistit, probabil vreun Zeu mai ghidush i-a suflat la ureche « stai linistit, azi nu sunteti singuri«
Zeii au doar o problema…Oamenii…Oamenii care au invatat atat de bine si atat de demult ce e aia tradare… Oamenii nu tradeaza… canta si se inchina tot lor, « extraterestrilor«..Si nu cativa oameni, ci vreo suta de mii.
De neacceptat…si atunci il aleg pe unul de-al lor, de-al oamenilor, adica –cinici si cruzi, zeii- sa traga cortina. Sfarsit..Victorie…era Barcelona este, gratios, incheiata…..
………..
Dar… Ce e asta!? Linistea a tinut doar cateva secunde. In picioare, oamenii canta si isi aplauda favoritii. Si nu cativa oameni, ci vreo suta de mii…

Primii care au parasit stadionul au fost zeii…

Vlasgoo (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 7:07

Mor de curiozitate sa vad ce o sa scrieti despre Real_Bayern, meci in care nemtii mi s-au parut mai buni.

Tache (17 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 8:44

Nea Ovi, dupa operatie esti in forma. Problema e pusa foarte corect si e frumos scrisa. Oblig-o pe Maria sa isi ia notite.

Fane Rapidistul (2 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 9:32

Finalul articolului este excelent , titlul insa lasa de dorit. Sigur, Labis a fost un poet cu un talent imens , dar Moartea Caprioarei are multe, multe, semnificatii. Totusi ,cam de vreme ati pronosticat exitusul Barcelonei. Nu uitati, domnule Ioanitoaia , ca Barcelona este o stare de spirit , asa incit sunt convins de renasterea ei , precum perioada istorica a RENASTERII. Va doresc numai bine!

camouflage (4 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 10:14

Era şi greu de găsit antidotul: te aperi cu zece oameni în careu şi poate prinzi un contraatac. 😉

Nicu (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 11:02

A citi o echipa inseamna a juca la aceeasi valoare, la acelasi nivel de incredere si mai mult decat atat sa joci fotbal. Chelsea a beneficiat de un careu de 9 aparatori. Asta inseamna sa stii sa-i dejoci jocul Barcelonei ? Parerea mea este ca asta inseamna sa nu joci fotbal.
Altfel imi doresc sa vedem fotbal in finala din partea celor doua echipe calificate.

Cam atat despre fotbal.

gng (14 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 11:18

@Bogdan B, baiete, te pricepi la fotbal, eu zic sa te apuci de alt sport. Daca careul este plin de oameni tu tragi de la distanta nu, cunosti care este probabilitatea ca mingea sutata sa ajunga macar la poarta fara sa se loveasca de jucatorii din careu? Asa sa joci tu cu echipa cand o sa ai ocazia dar te asigur ca nu ai nici macar 2% sanse de reusita. O echipa masata in careu si in fata acestuia in 5-10m poate sa fie depasita doar prin pase scurte si rapide, adica ceea ce a incercat Barca aseara. Poate sa intervina ghinionul si sa ratezi sau portarul advers sa prinda o zi de gratie dar asta nu inseamna ca ai gresit tactica! Sutul de la distanta este loterie , este spectaculos dar eficienta lui este scazuta! Si da, Barca are nevoie de un portar de calibru si de un atacant de careu, cu gabarit si joc aerian! Si Messi trebuie retras din prima linie, acolo a incercat sa-l joace si Maradona si acolo el nu se simte bine, nu este ajutat de fizic, jocul lui este de patrundere din linia a doua cu un pivot (David Villa cand revine) sau de pasator pe culoar dupa ce a destabilizat apararea si a atras spre el 3 jucatori cel putin. Jocul lui Chelsea a fost identic cu al Interului de la returul din CL, poate sa-ti iasa DOAR daca ai noroc porcesc, aseara au avut, dar asta nu inseamna ca sunt mai buni !!! Si da, orice echipa prinde si momente mai bune si momente mai slabe si daca ai si ghinion (accidentati, bare, portar neinspirat) efectele se accentueaza si par mai grave decat sunt in realitate.

marius (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 13:59

Everything that has a beginning has an end. Aceasta ar fi fraza care sa defineasca situatia actuala a Barcelonei. Nicio masinarie nu poate eluda inefabilul; Ciclul de performanta a inceput in 2005 cu Rijkard si apoi a fost perfectionat de Guardiola si a insumat: 5 titluri de campioana; 3 Champions League………. etc etc etc si asta in doar 8 ani. Barcelona a fost construita sa ridice fotbalul la rang de arta suprema si nu sa-l distruga asa cum gresit incercau sa evidentieze anumiti ziaristi autohtoni; Brazilia lui Pele si Garrincha juka acelasi fotbal mirific cu deosebirea ca viteza de joc era inferioara. Eu nu voi contesta niciodata calificarea celor de la Chelsea invocand norocul, cinismul sau alte tactici imorale in schimb nu pot niciodata sa simpatizez cu o echipa care a ales calea celor mici si napastuiti de soarta si anume apararea cu orice pret. In momentul in care ai cheltuit 1 MLD de euro pe jukatori si singura ta solutie este reduta atunci in viziunea mea esti o echipa fricoasa. Revenind la Barcelona; cred ca este momentul ca Guardiola sa lase fraiele clubului unui alt antrenor care sa imbratiseze aceleasi valori ca el, poate Bielsa sau Luis Enrique.

adi (2 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 14:10

Nu vreau sa fac pe profetul , nici nu pot sa demonstrez ceva , dar daca nu ar fi avut loc El Clasico (Barca – Real) , intre partidele tur si retur , eu cred ca atat Barca cat si Real s-ar fi calificat . S-a vazut ca in finalul meciurilor ambele echipe erau moarte fizic . Cel putin Barcelona a avut meciuri miercuri-sabata(tare meci)-marti . Pai ce sa faci bai nene , ca nu esti din fier . Si nu au mai putut face sprintul ala final sa poata depasii adversrii .

Comentează