Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cîtă dreptate are Birindelli?

În vîrstă de 37 de ani, împliniți pe 12 noiembrie, Alessandro Birindelli a fost un fotbalist cu nume. Fundaș de margine, a jucat 11 sezoane la Juventus Torino, cu care a ieșit în 3 rînduri campion și a cucerit de […]

vineri, 20 aprilie 2012, 4:08

În vîrstă de 37 de ani, împliniți pe 12 noiembrie, Alessandro Birindelli a fost un fotbalist cu nume. Fundaș de margine, a jucat 11 sezoane la Juventus Torino, cu care a ieșit în 3 rînduri campion și a cucerit de totatîtea ori Supercupa Italiei. În 1999, și Cupa UEFA Intertoto. Dîrz, ambițios, a strîns peste 200 de meciuri în tricoul Bătrînei Doamne și 6 în cel al Squadrei Azzurra.

A început antrenoratul în 2010. Înainte de a-l însoți pe Dario Bonetti la Dinamo, a intrat în staff-ul cu care acesta a condus “naționala” Zambiei, de la cîrma căreia s-a trezit demis, și Birindelli o dată cu el, scurt timp după obținerea calificării la Cupa Africii pe Națiuni 2012, competiție încheiată, în premieră absolută și împotriva tuturor pronosticurilor, chiar cu izbînda Zambiei! Anul trecut, Birindelli a lucrat de unul singur la Pistoiese, în divizia a 5-a peninsulară, unde a rezistat doar o lună.

Într-un interviu acordat Evenimentului zilei, tehnicianul a anunțat c-a venit în România “ca să cîștig titlul”, afirmație ce trebuie că i-a bucurat pesuporterii dinamoviști. I-a încurajat și le-a ridicat moralul. Surprinzător însă, la fel de repede le-a și tăiat elanul în clipa în care a spus că în țara lui “Dinamo ar fi o echipă de Serie B, dar una care s-ar bate la promovare”! Ulterior, dînd vina pe traducere, a retractat, numai că lumea luase act de aprecierea lui.

Desigur, campionatul italian e cu o clasă peste al nostru, dacă nu cu două sau chiar cu mai multe. Respectîndu-i părerea, căci fiecare are dreptul la o opinie, mi-e teamă însă că, în cazul în care vorbele nu i-au fost răstălmăcite, Birindelli a exagerat. A forțat nota. Dincolo de orice fals patriotism, pare deplasat să compari o candidată la titlu cu o formație din eșalonul secund, fie ea și angajată, precum Sassuolo, Torino ori Pescara, în cursa pentru promovare!

E absolut logic ca afirmația de mai sus să nască și o întrebare: dacă Dinamo e pe butuci, de ce-au acceptat Bonetti și Birindelli s-o antreneze?! I-a obligat cineva?! Postura de salvatori ai patriei, “dacă echipa va face exact ce-i transmitem noi, sînt mari șanse să ne reușească obiectivul”, nu-l avantajează pe italian. Dimpotrivă, îl pune într-o postură ingrată.

Mai departe, referindu-se la atmosfera din fotbalul dîmbovițean, secundul lui Bonetti recunoaște că “am rămas șocat cînd am văzut patronii de cluburi din România certîndu-se la televizor. Aici poți să jignești fără să pățești nimic. Și în Italia există scandaluri, dar nu se vorbește chiar așa, în gura mare, la televizor”. Clar că la acest ultim capitol Birindelli nu greșește. Puțin probabil însă că-l va asculta cineva.

Comentarii (96)Adaugă comentariu

laurdan (28 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 19:23

bai dar voi chiar refuzati niste criterii obiective cum ar fi meciurile directe ?..pe ca va bazati in schimb , pe banii cu care au fost cumparati niste jucatori ?..pe salariile pe care le iau ?..uite singurul criteriu OBIECTIV care se pare e foarte greu de analizat dupa mintile voastre obsedate de bani si iar bani : meciurile cu echipele italiene : CFR – Roma 1-1 /2-1 si Vaslui – Lazio 0-0 si 2-2 …cum poti sa spui ca echipe ca astea sunt de Serie B ?!

Vanea Kirilov şi Şatra (2 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 19:29

Hagi, Răducioiu, Sabău, jucători de semifinală UEFA şi CCE, şi finalişti de CCE, au retrogradat din Seria A şi, apoi, alături de Gheata de Aur Mateuţ, au promovat după ce au stat pe locurile 5-6 cam 80% din campionatul Seriei B.

Mai recent, vedete gen Claudiu Niculescu, Mihalcea, Sava n-au jucat nici la echipă de locul 10 în serie B, gen Genova.

Rezultatele din cupele europene, relativ echilibrate, sunt expresia concentrării de energii din partea echipelor noastre, care nivelează din diferenţele uriaşe.

A la long, pe 40 de etape de intensitate, eu cred că Dinamo nu termină pe locul 6 în serie B. E o declaraţie de încurajare alui Birindelli, nu trebuie blamat.

Protagonişti gen Ovidiu Petre sau Paraschiv au jucat la echipe care au retrogradat din serie B, vedeta Zicu (Alibec) n-a prins nici măcar minute, iar vedeta ultimului deceniu, Mutu, va retrograda din seria A.

Marili Lucescu a retrogradat 4 echipe în serie B, la viaţa lui.

Într-un sezon cu 40 de meciuri, nu cred că vreo echipă românească ar termina în primele 3. Cine susţine altceva, nu ştie ce înseamnă serie B, nu ştie fotbal.

Flavius (21 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 19:33

Buna intrebarea lui Alex: de ce dezminte italianul ce a declarat? Ca orice macaronar, si Birindelli se da mai mare decat e. Pentru ca e nimeni ca antrenor. Mi se pare normal sa fie luat peste picior cand vorbeste gura fara el.

Franz (406 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 20:10

Dinamo nu e vreo echipa mare, dar nici italianul asta vreo scula de antrenor. Cand te da afara Pistoia dupa o luna e mai bine sa nu te arunci. Prea multi vin aici sa isi faca nume si ne iau peste picior.

adiii (4 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 20:18

bai vanea kirilov aici vorbim de fotbal..stii?daca ne luam dupa logica ta atunci juventus nu este echipa mare pt ca a luat multe campionate pe blat..si del piero a retrogadat in mod rusinos in serie b si acum cred cas or sa ia titlul…

as (1 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 20:27

E clar ca toate echipele „de top” din Romania in cel mai bun caz s-ar lupta pentru supravietuire in Serie A si, cel mai probabil, ar fi undeva in esalonul secund.

Doare adevarul, sau unde e problema in declaratia lui?

Edy (2 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 20:28

Scria in titlu „Ioanitoaia il ironizeaza pe Birindelli”. Unde e ironia ca inca o caut? Nu vad nici o ironie, nici un argument, statistica zero, documentare zero. Si ce legatura are intrebarea „de ce au acceptat”? Normal sa accepte, e o echipa de prim plan din Romania, dar comparand cu Italia Birindelli a spus un adevar.

@Vanea Kirilov şi Şatra … foarte corect si bine punctat din punct de vedere statistic.

pantera (1 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 20:34

toata lumea are dreptate

stormseeker (21 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 21:15

Da, nea’ Ovidiu, ai dreptate. Dinamo este o echipa de primele locuri in serie A alaturi de Juventus, Milan, Lazio. Ma intreb insa cam ce loc ar ocupa in campionatul Ucrainei tinind cont de ultimele rezultate din cupele europene….

Broscuţa Oac (47 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 21:20

Şi FC Vaslui tot în Serie B ar fi? Cu Lazio parcă au arătat altceva.

laurdan (28 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 21:27

eu chiar nu vad nimic statistic la comentariile celor pro birindelli ..poate doar literatura , ca hagi si nu mai stiu cine au jucat singuri in campionatul italiei , ce mai baieti au facut romanii nostrii echipa in iatlia si nu stiu eu ?..se poate daca zice satra ..eu nivelat diferenta datorita concentrarii in cupe romanii , alta simulare de logica , pai da cred , cupele in europene se joaca cu minge medicinala de 5 kile si se pune un plug in spatele jucatorilor care daca strang mai tare din dinti pot sa bata in felul asta si pe barca , bineinteles datoruta determinarii ..loool..se poate sa se concentreze mai bine romanii :)))…ok ce sa mai zic la „argumentele” si la „statistica ” asta a lui vankos si satra ..m-a inchis baiatu’ ..e mare 😛

durden (338 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 21:32

nu stiu de ce exagereaza toata lumea.ca dinamovist,nu ma simt ofensat de ce a spus birindelli.dupa parerea mea este adevarat si chiar daca nu ar fi,nu vad care e problema.e parerea lui si sincer nu pare departe de adevar…

laurdan (28 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 21:33

eu parca stiu ca hagi si popescu au jucat si pe la Barcelona , cred ca si astia au retrogradat , nu i asa? 😛 chiar si realul se zbatea pe locuri retrogradabile cand juca hagi acolo..asa e..e mai bine sa batem campii decat sa ne uitam la cifre deci ? pai atunci nu-i mai ziceti statistica bai baieti

zeidas (36 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 21:38

La ce ajuta sa scriem ofuscati pornind de la aprecierea italianului, care e aproape de adevar ?
Vom avea alta valoare ?
Doar ca sa bifeze si autorul patriot nevoie mare un nou articol, mediocru si acesta ?

petru (12 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 21:49

Ce mare lucru a spus?Poate aflati si parerea femeii de serviciu de la Dinamo!Ea sa fie mai clara in exprimare.

Vladimir (42 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 22:06

E plin de frustrati aici. Si daca gandea asa, Birindeli asta trebuia sa taca. Adica el si Boneta au venit sa ia campionatul cu o echipa de B?

Tudor (301 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 22:10

De acord cu Ioanitoaia. Birindelli sa convinga ca antrenor si apoi sa vorbeasca.

mariuspc (10 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 22:32

D-le Ovidiu Ioanitoaia din pacate nivelul fotbalului romanesc este de serie B sau mai rau Serie C.Niciuna dintre pretendentele la titlu in Romania nu o putem compara cu echipele Italiene enumerate de dv in articolul de mai sus din punct de vedere economic sau fotbalistic.Care dintre pretendentele la titlu se poate compara cu Torino,Sampdoria,Bari sau chiar cu Pescara sau Sassuolo.Urmaresc simbata partidele de Serie B dar pot sa va spun cu mina pe inima ca se joaca fotbal adevarat mult peste nivelul Ligii 1.Ceea ce a spus Birindelli este adevarat poate chiar a exagerat un pic cu lupta la promovare poate vroia sa spuna cu lupta la retrogradare.Puteti compara pe Dinamo,CFR,Vaslui,Rapid sau chiar si Steaua cu Sapdoria,Bari,Torino care au bugetul de 50 de ori mai mare decit echipele noastre si joaca meciurile de pe propriul teren cu 30000 de oameni in tribuna.Poate declaratia d-lui Birindelli a deranjat pe uni dar dupa cum stim dintr-o veche vorba romaneasca,,ADEVARUL DOARE,,

jiji (166 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 22:40

Omul a spus un adevar Nea Ovi,cu ce te deranjeaza ?va spune ceva vorskla?dar nec nijmegen?poate elfsborg si lista poate continua,avem un campionat slab spre foarte slab.birindeli a venit aici sa si faca meseria si atat.

acu (5 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 22:47

daca Birindelli e un om de esec in liga 5 a Italiei, dar declara ca vine in Romania sa ia campionatul (Romania fiind totusi o tara care a dat o castigatoare de Cupa UEFA la 1986, nu o marunta tara fara vreo performanta europeana), inseamna ca Birindelli promite si se lauda mai mult decat intelege. Dar el fiind supliment la Bonetti, trebuie si el sa sustina sperantele sefului, care a fost jucator de prima liga italiana, cu 2 selectii in nationala Italiei, dar ca antrenor nu a avut mari performante in fotbal, si de fapt Dinamo Bucuresti e cea mai mare echipa europeana la care a antrenat vreodata!

acu (5 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 22:51

ERATA la comentariul meu anterior: in 1986, Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni, nu Cupa UEFA!!!

acu (5 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 22:58

Ideea mea este ca un jucator de fotbal isi face nume prin calitatile fizice, dar un antrenor bun lucreaza cu inteligenta si intuitia sa, pentru a face o echipa mare. Calitatile fizice ale jucatorului nu mai conteaza prea mult ca antrenor, doar experienta sa ii este utila, dar daca nu e si inteligent si bun lider al echipei, degeaba are renume ca jucator daca nu are si rezultate ca antrenor. Birindelli o fi fost un bun jucator, dar ca antrenor nu a aratat prea multe. Ca si Bonetti. Nu stiu de ce i-a luat Dinamo – ca sa sune bine ca are antrenori straini, in timp ce tot actionarii romani fac jocurile dar le trebuie cineva pe care sa dea vina la esec?!

flytudor (13 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 0:14

I-a sa-l intrebam pe Mircea Sandu , sa vedem el ce zice de comparatia asta………….ce scuze mai are despre nivelul la care se afla fotbalul nostru , evident mult sub serie A , asta ca sa ne perpenticularizam cu articolul

groparu (41 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 1:03

Pe vremuri fotbalistii erau nevoiti sa treaca testul Cooper (daca nu ma insel testul consta in parcurgerea intr-o unitate de timp a 3600m). In mod cert daca in ziua de azi fotbalistii de la Dinamo ar da acest test jumatate din ei nu l-ar lua. Sau poate chiar trei sferturi. Nu au viteza si rezistenta. In plus cu putine exceptii tehnica lasa de dorit(sare mingea din unii de parca s-ar lovi de gard) iar cu si mai putine exceptii ideile de ordin tactic transmise de antrenori intra pe o ureche si iese pe alta deoarece jucatorii nu pot sa judece ce terbuie sa faca cu mingea. Dupa parerea mea italianul a fost modest. Daca ar juca n Italia in seria II-a, actuala e chipa alui Dinamo s-ar bate la retrogradare in liga 3

0v3r (1 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 1:25

pai are dreptate si in prima parte dle ioanitoaia dinamo chiar nu este ceea ce pare si asta o stiu si hafnarfdjour si 17 nentori si pescarii aia din islanda bonele din liechtenstein sau ospatarii din luxemburg… this is dinamo!!! no offence!

DaRKneSS (1 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 3:07

nea Ovi, omu’ cam avu’ dreptate
e ca-n bancurile alea vechi… cu radio Erevan:
Dinamo e pe primu’ loc. Da’ in liga II si, de fapt, Dinamo e ca Steaua (semana mai mult cu Craiova). Si nu e liga 1, ci Liga hotilor. Si nu se joaca pe teren… ci pe PC. Si, de fapt, Steaua-Vaslui 0-1 eVaslui-Steaua.
Iar arbitrii: sarbi, da’ bozgori 😉

PS. Facem un editorial mai fain sau ramanem la nivel de cls. a-2-a?

Catalin (1 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 9:14

Cred ca articolul se putea incheia fara semnul intrebarii sau chiar cu semnul exclamarii! Nu trebuie sa fii Mourinho sau Guardiola sa-ti dai seama de valoarea sau mai exact lipsa valorii din campionatul nostru. A fost o parere sincera a lui Birindelli, o parere care ne confirma ceea ce fiecare dintre noi crede despre campionatul intern si care ar trebui sa-i faca pe cei care-l conduc sa-si asume responsabilitatea pentru performantele slabe din ultima perioada. Nu avem motive sa ne suparam, avem un campionat slab, excesiv mediatizat condus de oameni lipsiti de educatie si cu o moralitate cel putin indoielnica.

Roro (150 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 9:35

Cum spune cineva un adevar,cum romanii cu coada sus,fara acoperire, se simt ofuscati.Parerea lui Birindelli este foarte aproape de adevar.Pentru a sublinia un lucru sa fie mai bine inteles de patimasi,de multe ori trebuie sa exagerezi un pic.Pe cine incinta sa fi spus ca Dinamo are valoare de locul 12 in SerieA.Nea O.I. sare imediat pe italian,in schimb de aberatiile oierului se face ca ploua si isi lasa colegii sa ne scirbeasca cu ineptiile analfabetului.

Cheetah (2118 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 10:37

@Catalin are dreptate, sustin afirmatia exprimata aici.
Intreb: e loc de mai bine, nu-i asa? Se poate mai mult spectacol, mai multa seriozitate, mai putin gandul la HALCI de bani si mai mult la un joc frumos, care sa bucure suporterii sinceri si pasionati? Cred ca se poate!
Singura greseala facuta de italian este ca a comparat fotbalul de la noi cu cel peninsular, din pacate nu se pot face comparatii. IT e mult peste RO la fotbal, acum la inceputul mileniului 3.

Albert Taru (124 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 10:42

Ma lasati si cu macaronarii astia care se cred dumnezei pe pamant? Nu jignesti o echipa, indiferent care, de la care mananci paine.

Cicero (23 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 10:50

Bravo, Intunecatule, ia invata-l mataluta pe Ioanitoaia sa scrie. Esti ca ala care il invata zilele trecute gramatica, adica esti penibil. Cu Ioanitoaia poti sa te declari de acord ori nu, dar lectii nu ai cum sa ii dai.

zep (4 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 14:25

Eu zic ca are dreptate. Moti, jucator de baza la Dinamo n-a fost in stare sa se impuna la Siena. Deci?

Conashu (1 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 14:37

Eu nu cred ca are. Daca tacea filozof ramanea.

toni (1 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 15:32

nea ovidiu te-ai atacat prea repede…. sunt ZERO

toni (3 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 15:43

SCUZE…. suntem ZERO ca si organizare, conducere, echipe tineret, bugete, jucatori valorosi etc si colcaie campionatul nostru de jucatori mediocri, manageri care sunt doar in acte asa ceva ca in rest matura patroni cu ei pe jos daca deschid gura sa respire fara sa le ceara voie, patroni si finantatori care sunt doar CREDITORI…. si sunt mai mediatizati decat echipele in sine…. cum sa te superi pe cineva cand zice purul adevar…. juventus isi face singura un staadion iar la noi oierul plimba echipa cea mai galonata prin toate coclaurile…. sincer… a fost un articol penibil… birindeli asta mare jucator no name antrenor are dreptate…. napoli are un jucator de probabil peste 50 de milioane de euro …. mai mult decat tot campionatul nostru mega-mediatizat…. iar media suporterilor in italia serie b cred ca tot este de cel putin 3 ori mai mare ca la noi… sa fim realisti…. este un campionat mediocru iar singura reclama, cei drept negativa, este doar circul creeat de jiji, borgea, mm, copos, paskani, si restul implicati in fenomen…. daca fac o silentio stampa toti timp de un an de zile se va vinde drepturile pt divizia a pentru cred mai putin decat 3 milioane de euro… aici e nivel nostru… in mediocritate ne scalda…

Bogdan 68 (3 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 18:14

Are dreptate italianul 100 %
Iar trebuie sa stam cu coada pe sus si sa fim foarte mandri de nivelul la care suntem ?
Nu inteleg Dl Ioanitoaia ce a dorit cu acest comentariu ?
Nu Birindelli a pus paie pe foc ci Dl Ioanitoaia ! Deh ….Jurnalist si trebuie sa manance o paine indiferent cum dar usor sa fie.
Dinamo trebuie sa puna osul la treaba si sa nu se mai vaite.
Acesta este adevarul . Aveti impresia ca Dinamo joaca mai bine decat o echipa de serie 2 Italia ?
Vizionati penultimul si antepenultimul meci cu antrenorul roman si o sa va convingeti !
Din pacate jucatorul roman de fotbal (99%) nu are mentalitate si vointa datorita LIPSEI DE EDUCATIE SI CULTURA ! De aici porneste totul ! De ce trebuie sa ne supere o declaratie cat se poate de adevarata a unui strain de aceasta tara ? Asa ne vede el ! Cu ce greseste ?
Cand un jucator romana va juca inBundesliga ( nu sa frece banca de rezerve) atunci ceva se va schima in bine ! Pana atunci vom asculta numai adevaruri spuse de straini despre noi . Din pacate nu am cu ce sa il contrazic cu toate ca imi doresc ! Iar D-l Ioanitoaia trebuie sa faca din nou gazetarie sportiva adevarata.
Parere personala, sper sa nu se supere asa cum s-a suparat pe declaratiile italianului

In rest , capul sus Dinamo ! Bonetti stie ce trebuie sa faca !

acu (5 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 21:17

in Romania, degeaba aduci antrenori straini adunati dintre cei care au esuat in antrenorat in tara lor natala… Daca Birindelli a fost jucator bun in Italia, de prima liga, dar ca antrenor nu a reusit mai nimic in Italia, ce anume l-ar face sa fie antrenor bun in Romania?!

Vasca (166 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 21:29

Biribdelli are pe draq dreptate. Daca Dinamo e praf, el ce cauta aici? Altul care ne crede o tara bananiera, usor de luat in deradere desi mananca paine de pe urma ei.

Mitu (54 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 22:29

Ioanitoaia nu are dreptate, nici Birindelii nu are, singurul care are dreptate e Gigi Becali!

Olteanu (478 comentarii)  •  22 aprilie 2012, 5:04

Birindelli merita papara pentru ca s-a lasat furat de peisaj, dar problema e alta. Cu Craiova cum ramane, Nea Ovi?

JANE (2 comentarii)  •  22 aprilie 2012, 9:13

Daca Dinamo ar juca in Serie B in Italia , pun pariu pe orice ca nu ar promova nici de acum in 100 de ani , eu zic ca omul le-a facut oricum un compliment . Logic ar fi fost sa zica ca se bate sa nu retrogradeze nu sa promoveze , se vede ca omul are ceva bun simt si asta trebuie apreciat.

jenel (2 comentarii)  •  22 aprilie 2012, 10:15

nu a spus nimic nou. stim cu totii asta, de ce sa nu recunoastem? si e valabil in cazul tuturor echipelor romanesti, exceptie poate face vasluiul.

Crivat (12 comentarii)  •  22 aprilie 2012, 15:17

Daca avea un pic de minte italianul isi tinea gura.

hd.fcb (3 comentarii)  •  22 aprilie 2012, 17:19

Nu doar Dinamo ar fi o echipa de Serie B , ci toate echipele romanesti daca le pui in Serie B , nu stiu daca vor intra in Serie A

Cheetah (2118 comentarii)  •  22 aprilie 2012, 23:08

Acum va mai zic ceva: are vreo importanta daca a avut sau nu dreptate?
In conditiile in care va contribui, alaturi de colegii lui italieni, la succesul echipei in campionat (vezi recenta revenire pe locul I), pun pariu ca nimeni nu va mai baga in seama ce a comentat si el la „o sueta”, „la o bere”.
Rezultatele conteaza, si daca echipa de italieni va da lovitura, asa cum am anticipat recent in discutii cu prieteni apropiati, exemplul poate fi apoi urmat si de alte echipe serioase din LigaI spre satisfactia suporterilor pentru un fotbal romanesc de calitate din ce in ce mai buna.
Sunt sigur ca toti ne dorim asta, evident cei ce iubim fotbalul.

caisata (4 comentarii)  •  24 aprilie 2012, 16:28

Domnule Ioanitoaia, Birindelli a fost sincer si a spus un adevar pe care l stim cu totii dar pe care il tot negam…cu putina sansa Dinamo, Steaua, Rapid, Cluj, Vaslui s ar bate pa promovare in Italia. Am vazut etapa de etapa timp de cinci ani jocurile de pe Rigamonti serie A si serie B…niciuna dintre echipele noastre care se bat la titlu, nu se ridica la nivelul Bresciei, o echipa tip „ABBA” prin excelenta. respect Birri, pentru momentul adevarului.

Comentează