Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Arbitrii străini și CFR Cluj

Deși doar 5 echipe mari și late din 18, Dinamo, Steaua, Rapid, Vaslui și U Cluj, au cerut arbitri de peste hotare pentru finalul stagiunii, Comitetul Executiv al FRF s-a grăbit să aprobe deunăzi aducerea acestora. Atitudinea ne obligă să […]

joi, 19 aprilie 2012, 5:00

Deși doar 5 echipe mari și late din 18, Dinamo, Steaua, Rapid, Vaslui și U Cluj, au cerut arbitri de peste hotare pentru finalul stagiunii, Comitetul Executiv al FRF s-a grăbit să aprobe deunăzi aducerea acestora. Atitudinea ne obligă să ne întrebăm iar cît mai reprezintă CEx interesele Ligii 1 din moment ce, transformat în purtătorul de cuvînt al unor finanțatori, președintele LPF reușește să-și impună punctul de vedere și împotriva majorității grupărilor din eșalonul de elită. Sigur, Comitetul Executiv de astăzi diferă de cel care a hotărît vara trecută dezafilierea aberantă a Craiovei, el și-a schimbat componența, din păcate însă, iată nu și obiceiurile!

În ciuda unui import contra căruia m-am pronunțat, cred însă că nu-i cazul să dramatizăm. La urma urmei, străinii vor conduce 7 meciuri din 72, nici măcar unu pe etapă, procent sub 10 la sută, adică rezonabil. Chiar dacă arbitrii români se simt răniți în amorul propriu, ba și loviți la buzunare după ce același CEx le-a diminuat baremurile, par împăcați cu soarta. Au înțeles că sînt și ei vinovați. Că s-a ajuns aici și din pricina lor, erorile comise încurajîndu-i pe Dragomir & Comp. să ridice mîna pentru străini.

Revenim la reducerea baremurilor: măsura s-a luat în ideea că s-ar da prea mulți bani arbitrilor autohtoni. Atît că de-acum înainte, avînd să se plătească și 12.000 de euro pe partidă unei brigăzi de-afară, se vor cheltui sume de 4-5 ori mai mari, adevărată economie.

De regulă impulsiv, Crăciunescu s-a abținut de data asta. Firește că votul din CEx l-a deranjat, însă a făcut bine că nu s-a repezit deoarece plecarea lui din fruntea CCA ar fi provocat încă o criză în fotbalul românesc, căruia un alt scandal i s-ar potrivi precum chelului tichia de mărgăritar! Vîlceanul n-a greșit cînd și-a încălcat promisiunea de a se retrage în eventualitatea recurgerii la străini.

Fără îndoială că votul i-a încîntat pe șefii cluburilor, enumerate în deschiderea textului, care au insistat pentru străini. Exact invers a reacționat CFR Cluj, singura fomație dintre primele 5 ale clasamentului pe care arbitrii români ar fi avantajat-o, sau chiar au avantajat-o, în întîlnirile directe cu contracandidatele la titlu. Surprinzător, l-am auzit pe președintele Iuliu Mureșan declarînd că “decizia CEx ne vizează, foarte clar că e una anti-CFR!”.

Probabil că lucrurile nu stau altfel, adversarii echipei someșene interpretînd aducerea de străini ca o măsură de protecție suplimentară în lupta pentru cîștigarea campionatului. În locul lui Mureșan însă, aș fi evitat să comentez ca mai sus tocmai pentru că vorbele citate sugerează recunoașterea unei situații pe care CFR a contestat-o ferm și repetat. Dar părerea mea e că doctorul nu se înșală.

Comentarii (88)Adaugă comentariu

Cristian (7 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:14

Bine-ai revenit, maestre ! Multa sanatate si tot binele din lume.

bogdan (13 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:16

1. cum „adica e masura anti-cfr”? implicit, muresan recunoaste ca sunt ajutati.
2. asa e in romania. trebuie sa platesti mai mult ca sa ai siguranta ca esti tratat corect. cam ca in educatie, sanatate sau administratie publica.
3. daca se arbitra corect nimeni nu zicea nimic.
4. daca sunt presiuni pe arbitrii, de ce nu zic nimic? tac sau recunosc tardiv, precum balaj.

dan 65 (4 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:29

Domnule Ioanitoaia ,sper macar ca ati pus ceva la pusculita dupa acest articol proceferist.

fargo (19 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:30

Daca se stie curat asa cum declara tot mereu oare ce-l deranjeaza pe Muresan aducerea de arbitrii straini la anumite meciuri?De fapt echipa lui nu e arbitrata decat in meciurile:dinamo-cfr si cfr-steaua baremele sunt achitate de dinamo si de steaua,deci oare nu e suspecta declaratia lui?Oare nu i se strica ploile chiar in meciurile respective?Daca te crezi curat de ce trebuie sa reactionezi astfel?

dan 65 (4 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:32

Mai rog o data pe toata lumea,sa nu-i mai jigneasca pe ceangai,pe bozgori,unguri ,sau altii de genul lor,pentru ca nu-i frumos sa-i mai jignim si noi,dupa ce i-a batut Dumnezeu si nu i-a facut si pe ei romani.Crede cineva ca ei se simt confortabil in aceasta pozitie,mai ales ca unii dintre ei au fost si la scoala si au oarece instruire,suficient cat sa fie deranjati de ironii.Haideti sa dam dovada de milostenie ,pentru ca acestor fiinte sa nu le fie mai tare rusine decat trebuie.PACE!

sorin (66 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:36

Chiar penibil Muresan asta, mai ramanea sa intrebe ce se intampla cu banii deja dati la arbitri! Dar suntem obisnuiti, deja CFR e campioana blaturilor de cativa ani. Sigur, mitici, tuciurii si alte invective despre altii ca pe noi nu ne vede nimeni, suntem „oameni seriosi”. Amuzant.

tegean (24 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:37

Tuturor oamenilor de pe planeta, cu deosebire cetatenilor romani,
trebuie sa le dorim multa,multa sanatate, trebuie sa le tinem pumnii pt. ca sa reuseasca si cea mai mica operatie ce ar putea sa le redea starea de sanatate.
Nu dupa orice operatie se schimba si felul de a fi al unor oameni, care raman pt.vesnicie prizionerii mentalitatilor avute inaintea momentului de cumpana din viata lor
iar prezentul articol e doar un mic argument in acest sens.

Tudor Mitu (301 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:37

Excelent. Bine v-ati intors. Pe cand si Procesul etapei?

Mishu (234 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:41

Aveti dreptate ca Muresan a gafat si Dv trebuia sa va repeziti pe el. Presa din Bucuresti nu se dezminte dar de la Ovidiu Ioanitoia avem alte pretentii.

Gabi (4 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:43

Daca ai nostri nu sunt in stare sa arbitreze, de ce sa nu-i acceptam pe cei straini.Crestem arbitri ?Chiar daca gresesc cei straini, dar scapam de scandaluri

doze (29 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:44

de parca era un mare mister. nu exista un alt motiv logic, pentru care sa te opui din rasputeri aducerii arbitrilor straini, mai cu seama cand nici nu ii platesti.

Francisc (107 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:45

@dan 65. Daca acest articol e proceferist, eu sunt Papa de la Roma si Napoleon in acelasi timp! Ori tu esti beat si intelegi lucrurile pe dos!

GRadu (25 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:46

Arbitrii straini vor gresi si ei. Oare li se va taia capul de catre acuzatorii de serviciu?
Si 2: Muresan vorbeste prostii, trebuia sa-si tina gura. Adusul arbitrilor straini la unele derbyuri se vrea a fi o masura anti-CFR. Insa nu va fi, pentru ca tot circul cu arbitrajul pro-CFR este bazat mai mult pe impresii ciobanesti decit pe fapte reale.

intrusul (2 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:47

pornind de la premiza ca o echipa ce are pretentii la titlu si este ” lider” trebuie sa joace la fel indiferent de cine o arbitreaza : roman, ungur, italian, somalez…opunerea aducerii de fluierasi straini confirma „slabiciunile” clujenilor pt oameni in negru autohtoni.

Griga (4 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:48

Reportaj interesant si cred ca expui bine ideea, dar nu stiu ca daca intentionat ai facut graselile gramaticale, ca eu sint plecat de 32 de ani peste Ocean dar am pretentia sa pastrez limba Romana. Acum despre arbitrajul acestora parerea mea e ca o sa se vada mai bine care cit joaca, partea negativa e costul mai mare …incolo frate va doresc multa sanatete ca e mai buna ca toate!!

Alex (2 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:59

Un articol foarte interesant. In ceea ce priveste aceasta problema a arbitrilor straini, pot sa va spun ca eu sunt un sustinator al echipei Dinamo, nu neaparat unul fanatic, insa in urma acestui vot imi doresc ca CFR Cluj sa iasa campioana; si astfel sa vedem ce dracu mai voteaza cretinii astia de la Dinamo, Steaua, Rapid si poate cel mai important Vaslui ( Porumboiu ) la anu, pentru a ascunde lipsa lor de profesionalism si impotenta de a face fata unui club care a demonstrat cat de cat profesionalism la nivelul Ligii 1!

Angheliu (87 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:02

@dan 65. Citeste-l pe Francisc si baga la cap. Daca ai asa ceva…

Dacul (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:03

Acelasi teatru alt an (2012). Abea astept teatrul, furturile si blaturi din sezonul viitor.

CFR4x4 (76 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:10

cat de fraieri tre sa fie unii p-aici? baremul la CFR-steaua il plateste CFR !!! (fargo)..pe Muresan il deranjeaza pt ca a tacut si inghitit cand la CFR-Petrolul nu s-a dat un 11 m clar,faza identica cu cea de la 11 m acordat pt Petrolul..tocmai de Hategan,cel acuzat ca ajuta CFR..la fel la 11 m clar pt CFR la Vaslui neacordat..si mereu au dat dovada de civilizatie,castigand simpatia fluierasilor,in timp ce altii ii jignesc…acum,frustratii care nu mai pot manevra arbitri romani,ba chiar si i-au facut dusmani,vor straini !!! Chestia cu greselile pro si contra e o facatura ieftina a presei spagare si cu interese..vezi si la CFR-Rapid s-au pus gresli pro CFR,desi dusmanul declarat al CFR-ului,Craciunescu a spus ca NU au fost greseli !!! deci cine decide si contabilizeaza greselile ??? niste frustrati…

CFR4x4 (76 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:20

vs dati seama cata frustrare pe cei care platesc salarii la fosti arbitri pt a-i avea in conducere si acum legaturile lor nu mai prea functioneaza..sau or fii Argaseala,Zotta,Avram si ala de la Vaslui,vicele, mari manageri dintr-odata…nici sampaniile si stenogramele nu mai functioneaza,tovarasul unora,Craciunescu nu pune botu’..asa ca „sa vina strainii !!!” zic frustratii

Claudiu22 (343 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:21

Griga, te -ai gasit cui sa ii imputi necunoasterea gramaticii! Ai gresit rau adresantul…

ervfr (18 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:26

Sincer mi-ar place, daca tot se vor aduce brigazi straine sa vad la centru pe Tamas Bognar (sau Viktor Kassai) la meciul CFR – Steaua::))

Lulus (70 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:27

Arbitrii straini, sigur vor gresi si ei! Si cine le va mai cere socoteala?!?

Serban (147 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:27

Reproduc statistica, preluata de la firma de monitorizare, publicata in Gazeta – situatia din toamna 2011:
Echipa Greşeli pro – Greşeli contra
1. CFR 11-4
2. Rapid 9-3
3. Oţelul 3-0
4. Petrolul 5-3
5. Ceahlăul 4-2
6. FC Braşov 4-3
7. FCM Tg. Mureş 7-6
Si astfel apare de inteles afirmatia lui Muresan!

Sisif (7 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:45

Domnule Ioanitoaia, am vazut pe Digi meciuri facute praf de arbitri italieni, spanioli si chiar nemti si englezi. Chiar marti am vazut un offside clar, nesemnalizat, cu gol in faza respectiva marcat de Bayern. Si arbitrul a fost un ditamai Howard Webb nu un „amarat” de arbitru roman. Va recomand dvs si redactorilor de la GSPsa faceti niste emisiuni in care sa analizati si arbitrajele proaste ale arbitrilor straini. Veti vedea ca nu sunt putine. Acelasi lucru il recomand si domnului Naum la DigiSport. Cu stima, un microbist.

Pali (2 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:55

@Serban – in loc sa reproduci ce scrie gazeta, ar trebui sa analizezi(obiectiv) tu fazele controversate…socoteala obiectiva nu se potriveste cu cea din Gazeta!

dan 65 (4 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:57

Aducerea arbitrilor straini reprezinta o gaura in bugetul cefereului ,banii deja incasati de arbitri nemaifiind reportati la editia viitoare de campionat din motive de schimbare de sefi la D.N.A. .

lereter (2 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 19:01

De ce sa nu spui adevarul? Daca la Balaj,Hategan, nu au ajuns,ce s-au gandit unii.FRF-fara a lucra prin Comisia de arbitri- cere arbitru de unde vrea.Astfel de luni se stia ca vine un sarb,desi s-a decis oficial doar miercuri. De ce ? Sa se poata miscula.E clar. Nu asa printr-un penalty eronat dat a pierdut Poli in favoarea Urziceniului un titlu ?Credeti ca Becali si ai lui mdorm ? Dar de ce dorm onoratii ziaristi,asta nu-mi explic.Doar daca……

Olteanu (478 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 19:05

Nea Ovi, dar cu Craiova cum ramane? Dragomir zice una, Mititelu alta si unde e adevarul?

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 19:21

Remarcati din formularea ca arbitrii „ar fi avantajat-o pe CFR” (nu au avantajat-o) ca dl Ioanitoaia nu subscrie la calculul GSP ca arbitrii ar fi tinut cu CFR in toate situatiile. In stilul sau nu o spune pe sleau insa se delimiteaza.

marius (28 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 19:22

oare vreun arbitru strain ar face ce a facut cel de la cfr-vointa sibiu??? normal ca aceasta decizie ii vizeaza pe cei din cluj ! si inca ceva: daca tacea, muresan filozof ramanea !

SUN DANCE KID (564 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 19:33

Chiar si daca vin arbitrii straini punctele cele mai multe se fac cu arbitrii romani deci trebuie atentie sporită indeosebi la arbitrii ardeleni dar si la tradatorul ala mic din bucuresti se stie el bine care .

andrei (2 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 19:49

@lulus : macar daca gresesc ei , stim ca greseala nu a fost facuta pentru a ajuta o echipa sau alta.daca greseau romanii in favoare vreunei echpei era interpretabil

omar (33 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:06

Eu sunt un ARDELEAN si un ex stelist si vreau sa le aduc aminte stelistilor si militienilor ca din toate trofeele lor juma sunt pe blat , la cine ie frica ca e furat ala e cel mai mare jot am un lapsus pe ce patron lau prins potera cu valiza cu bani? cred ca era ala de la olimpia sm sau nu cumva era vreun oier de pe dambovita?merge-ti sudistilor si va aka-ti ca sunte-ti tare palizi.GOZERILOR….

emg (79 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:13

gura pacatosului adevar graieste

dilema (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:18

domnilor,
eu vin cu o propunere. sa se desfiinteze scolile de arbitrii…sa se desfiinteze comisia centrala… si sa aducem arbitrii straini. ce rost are domnilor sa mai cheltuim bani cu ai nostrii…cand cei din strainatate sunt mai buni. asta e moda in romania. importam la greu. ce rost are sa investim in ce este al nostru.

Apropo: cum se intampla ca pe anumite bloguri se stia cu doua zile inainte de decizia CEx ca Milorad Mazici va arbitra Steaua -Vaslui?

verificati va rog blogurile de specialiatate. eu am vazut un comentariu postat cu o zi doua inainte pe un blog.

domnul Craciunescu si oricine altcineva care va venii la conducerea comisiei centrale nu au ce sa faca atata timp cat patronii sau angajatii acestora au facut parte din arbitraj. stiu clar ce se intampla acolo. si acum…de frica sa nu dea adversarii mai mult ca ei…isi „isi” aduc arbitrii straini.
D-le becali, Milorad Mazici – costa mai putin ca Balaj?

D-le Zotta…dc ataci arbitrii? ai uitat ce ai facut? te intreaba un rapidist convins.

D-le Porumboiu…cum ai facut dumneata avere? ai uitat? dc ai uitat iti aduc aminte eu. Din arbitraj. dar nu din baremuri 🙂

D-le Ioanitoia. va propun sa facem un chestionar de 50 de intrebari pentru cei care au fost arbitrii si acum detin alte functii in fotbal. un chestionar comparativ. faze de acelasi gen.

sorin (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:22

statistica nu inseamna nimic: CFR 11 pro si 4 contra, si mai departe?
de ex: CFR – TG Mures(doar ca exemplu am ales 2 echipe)
scor 2-0 si se acorda penalty eronat pt CFR deci 3-0, se valideaza gol din offside pt CFR deci 4-0, nu se acorda penalty pt Mures 4-1.
la statistica va aparea 3 greseli pro si 1 greseala contra, dar aceste greseli nu influenteaza cine castiga punctele.
alt exemplu: Rapid – Mioveni 1-0 gol din offside, Rapid – Otelu 2-1 golul 2 al rapidului marcat dupa o greseala de arbitraj, Rapid – Pandurii 3-0 plus alte 2 goluri anulate rapidului eronat
statistica va arata CFR 3 greseli pro si 1 contra dar greseli care nu au adus puncte
Rapid 2 pro si 2 contra, dar cu 6 puncte aduse
Deci statistica trebuie detaliata si cu cate puncte s-au castigat/pierdut, nu prezentata asa sec
PS echipele alese sunt doar ca exemplu nu sunt fanul niciuneia dintre echipele enumerate mai sus

Mircea Hortensiu T. (9 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:23

Este si aceasta decizie, ca multe altele ale actualei conduceri a fotbalului romanesc,o eroare grava in detrimentul sportului rege autohton care,astfel,fara sa isi dea seama de ceea ce face,recunoaste in fata lumii
sportive interne si internationale INCOMPETENTA GRASA a organizatorilor unei competitii sportive de
importanta nationala.Sa le crape obrazul si sa-si dea
DEMISIA in corpore!!

cris (36 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:26

din cate imi amintesc, dinamo a batut la CFR cu penalty in prelungiri, dupa ce clujenii dadusera gol de 3-1, dar nu a vrut arbitrul sa se puna.
Tot sarmanii de la Dinamo au fost avntajati de arbitri in ambele derby-uri cu Rapid: jucator rapidist eliminat aiurea inca din prima repriza, in tur, penalty clar refuzat pentru rapid, in retur.
Deci cine a fost avntajat in derby-uri?

EU (5 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:27

Exact invers a reacționat CFR Cluj, singura fomație dintre primele 5 ale clasamentului pe care arbitrii români ar fi avantajat-o, sau chiar au avantajat-o, în întîlnirile directe cu contracandidatele la titluGRESIT DOMNULEIOANITOAIA.DEEXEMPLUIN MECIULCU STEAUA LA1-0 PTCFR UN JUCATOR DELA STEAUA NU A FOSTELIMINAT SI NU S-A DAT UN 11M PTCFR.

Luca (28 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:42

Da, s-a dat de gol Muresan ! il dezavantajeaza f mult ca la Steaua-Vaslui e arbitru strain ! Sau ca la Rapid-Steaua nu e vreun arbitru roman „cinstit” ardelean 🙂 !

Oby (33 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 20:50

Masura reducerii baremului nu s-a facut din dorinta de economie, ci pentru ca se plateau baremuri imense pentru o calitate indoielnica a muncii prestate de arbitrii autohtoni. Greselile flagrante de arbitraj din timpul turului au condus spre aceasta masura, binevenita de altfel si din punct de vedere economic pentru cluburile ce nu stau pe roze din punct de vedere financiar. Masura aducerii arbitrilor straini este binevenita din punctul de vedere al meciurilor directe unde chiar daca brigara straina va gresi, nu vor exista suspiciuni de coruptie. Cluburile mai mici sunt multumite pentru ca nu vor trebui sa plateasca aceste baremuri mari. Totusi, exista o lupta teribila pentru evitarea retrogradarii, iar arbitrii straini ar fi fost bineveniti si la acele ‘derbyuri” de la polul opus. Nu o data arbitrii au hotaratciine retrogradeaza. Credibilitatea arbitrilor romani este zdruncinata din temelii de scandalurile de coruptie si de greselile repetate in favoarea anumitor echipe, liderul beneficiind din plin de aceste „greseli” in ciuda unui joc neconvingator. Iar declaratia domnului Muresan precum ca „că “decizia CEx ne vizează, foarte clar că e una anti-CFR!” in aceste conditii, intareste impresia ca s-au dat multi bani la arbitrii „de casa” pentru favoruri ce sunt acum in pericol sa nu mai fie oferite, prin aducerea arbitrilor straini impartiali. Chiar dansul a mai declarat ca „e mai greu sa „umbli” la arbitrii straini”, ceea ce implica faptul ca el are „experienta”, stie ca la arbitrii romani e mai „usor”.

je__ (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 21:01

Muresan s-a simtit cu musca pe caciula, sau mai bine zis, cu caciula sub musca, pentru a nu jigni musca (de obicei musca nimereste la fix gramajoara aceea cu mot, acum s-a luat pesemne dupa miros…)!

limitless3rd (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 21:18

Pai normal ca nu conteaza ce spun celelalte. Pentru ca celelalte sunt doar de decor, de incasat bani pe premieri, etc. Si normal ca vor face ce li se zice. „Cand intalnesti Vaslui, te jertfesti! Si arbitrul te va ajuta! Iar punga iti va fi… umpluta putin…” Pai atunci ce? Echipele de decor isi vor taia craca de sub picioare?

acu (5 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 21:34

Oare nu FRF are datoria sa organizeze scolile de arbitri, sistemul de arbitraj, comisiile de desemnare a arbitrilor si de analiza a muncii lor? Pai, prin aducerea arbitrilor straini, FRF isi declara public propria incompetenta in a face arbitrii romani sa fie demni de incredere. Asta e o dovada in plus ca FRF este aservita catorva patroni cu bani multi, si isi incalca propriile indatoriri numai fiindca unii (dintre ei, cu bani mai multi si gura mai mare – SAU CU VALIZE MAI MARI OARE?!) le cer asta.

Toma Raducu-Alexandru (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 21:38

40 EU :
invata sa scri amice!

Gino (513 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 22:01

Ceva e in neregula atata timp cat in conducerea multor cluburi cu pretentii activeaza fosti arbitri. De ce sunt angajati ei? Tocmai pentru a ii influenta pe actualii arbitri. Morala? E mai sigur cu arbitri straini. Parerea mea.

Franz (406 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 22:06

Masura de salutat pt ca CFR a fost marea beneficiara a greselilor comise de arbitrii romani pe parcursul campionatului. Acum se incearca o echilibrare a situatiei dar ar putea fi prea tarziu.

starchild (23 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 22:32

1. Ba nu, hai sa dramatizam … Cele 5 echipe ‘mari si late’ aduc 90% din veniturile Ligii 1 , 90% din investitii si 90% din fandom. 90% din mass-media scrie in proportie de 90% despre cele 5 echipe mari si late. 90% din jucatorii echipei nationale sunt de la cele 5 echipe mari si late. Asadar ce avem aici este … o ironie care se intoarce impotriva celui care a facut-o.

2. Este o eroare sa consideram ca arbitrii au gresit si au comis erori. Erorile nu au constiinta proprie, si nici delegarile, asa cum o arata insusi statisticile prezentate de media si insusi recunoasterea celor care au beneficiat. Sau poate nu este o eroare, poate presa nu a fost, nu este si nu va fi niciodata inocenta. Aici avem o necuoastere a legilor probabilitatii, mai mult sa7u mai putin voita.

3. Nu cunosc procedurile CEX, dar daca decizia asta intra in acceasi categorie sau obicei cu cea a dezafilieri Craiovei, atunci e grav. Sunt mai mult de 5 cluburi mici si inguste care au votat impotriva? Pentru ca vreau ca sa fie totul legal si regulamentar, atat timp cat e Argaseala acolo. Nu vreau sa inventam trofee dupa ce s-a terminat competitia si la cateva saptamani sa le jucam noi si sa le castigam, nu vreau sa modificam legea jucatorilor extra-comunitari doar ca sa putem sa primim unda verde la jocul viitor, nu vreau sa ne facem ca nu vedem imorialitatea impriumuturilor de jucatori la echipe din aceeasi liga, cu vagonul, nu vreau sa pedepsim premierea (falta licita) la fel ca si coruptia (fapta ilicita), si cu siguranta nu vreau ca echipe cvare nu au nici fata si nici drept de joc in Liga 1 (mici si inguste) sa fie fortate in a acepta brigazi de arbitri credibili si fara cazier in arbitraj. NO, let bygone be bygone. Noi nu suntem Iuliu Muresean si nici Marius Stan, si doamne ferest5e nici nu vrem sa fim. Asa ca daca credeti ca s-a comis o ilegalitate in CEX, atunci detaliati si sesizati organismele abilitate. Aici avem, introducerea in aceeasi oala a 2 rezolutii total diferite, una infractionala, alta perfect normala. E la fel ca si procedeul incercat cu mita si premierea.

Caligula (8 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 22:44

Acu, ai perfecta dreptate! O astfel de lipsa de real leadership spune totul despre metastaza fotbalului romanesc. Nimeni nu este accountable, totul este o gasca de care se dezic pe rand tocmai cei, mai ales cei care ar trebui sa se simta solidari cu ceea ce se intampla. Dincolo de orice campanie mediatica, reactia celor care mai asteapta inca ceva este perfect fireasca. Fotbalul este mult mai mult decat Mircea Sandu, Dragomir sau chiar Michel Platini! Daca il vedeam prin prisma celor mai sus mentionati nu ma uitam ieri la Chelsea – Barca. In loc de Mitica la Brutarie as opta pentru Vrem Fotbalul inapoi!

Comentează