Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cine-l fluieră pe Stoichiță?

Pînă la 4-1 cu Sportul de duminică seara, Steaua nu mai marcase 4 goluri din 31 iulie 2011, cînd surclasase Miovenii. În paralel, profitînd de eșecurile suferite acasă de CFR Cluj și de Dinamo, ea a suit pe locul 3 […]

luni, 9 aprilie 2012, 6:46

Pînă la 4-1 cu Sportul de duminică seara, Steaua nu mai marcase 4 goluri din 31 iulie 2011, cînd surclasase Miovenii. În paralel, profitînd de eșecurile suferite acasă de CFR Cluj și de Dinamo, ea a suit pe locul 3 al clasamentului și s-a reînscris cu șanse în lupta pentru titlu. Asta în condițiile în care n-a mai prins podiumul după etapa a 5-a!

Evit să afirm că principala contribuție la acest reviriment îi aparține lui Stoichiță, care abia a bifat al doilea meci din al treilea său mandat roș-albastru. Fără îndoială însă că un merit, mai mare sau mai mic, îi revine și antrenorului. Contra Sportului, adevărat, un adversar care i-a pus puține probleme, Steaua a arătat un plus de ambiție, de voință, de organizare. Comparativ cu evoluțiile anterioare, a părut în progres.

Obligat de împrejurări să improvizeze, Stoichiță n-a greșit cînd a riscat cu Bicfalvi fundaș de margine, cînd a început cu Tibi Bălan și nici cînd, înfundîndu-și urechile, a mers pe mîna lui Tatu, dezamăgitor în restul sezonului.

Spre lauda lui însă, de data asta brazilianul s-a scos, fiind unul dintre cei mai inspirați jucători de pe teren, harnic și eficient. A dat 3 pase de gol, întărind astfel opinia că e mai degrabă mijlocaș decît vîrf împins, că se simte în largul lui la construcție, nu la finalizare. Oricum, titularizîndu-l pe Tatu împotriva curentului, dar și a sugestiilor transmise din loja oficială, Stoichiță a dovedit curaj.

Totuși, în ciuda prestației convingătoare și a victoriei categorice, numeroși ultrași l-au contestat pe “Lippi”. Deși au lăsat-o mai moale pe parcurs, cei din Peluza Nord l-au huiduit în debutul întîlnirii, i-au reproșat graba cu care a acceptat postul lui Ilie Stan, aflat și rămas în grațiile galeriei amintite. Într-un sens mai larg, i-au imputat lipsa personalității, acuzîndu-l de slugărnicie în relația cu Gigi Becali, din al cărui cuvînt Stoichiță n-ar ieși, ci l-ar asculta și executa orbește. Zadarnic a insistat tehnicianul că “echipa e importantă, nu eu”, suporterii o țin pe-a lor și promit să-l mai fluiere!

Greu de spus dacă și cînd se vor opri asemenea manifestări. Cert e însă că ele n-o ajută pe Steaua. Dimpotrivă, îi creează neplăceri într-un moment în care, angajată în bătălia pentru titlu, i-ar trebui liniște și armonie, nu tensiune și agitație. Ultrașii trebuie să înțeleagă că-i absurd, ilogic, să pretinzi că iubești o echipă și, în același timp, să-i înjuri de mama focului antrenorul! Ori una, ori alta! Există doar semne de iubire, restul e vorbărie.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

alexu (46 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 9:43

Domnule Ioanitoaia nu este deloc ilogic si absurd sa-i injuri antrenorul pentru ca stim toti cine este acel „antrenor”. Si nu il cheama Stoichita. Exista o vorba: si un caine chior are noroc uneori. Si, din pacate, timpul o sa-mi dea dreptate si in cazul lui Mihai Stoichita. NU il consider un antrenor slab, dar este din cale afara de servil. Stim, iubeste Steaua, asa cum o iubim si noi, de aia nu poate refuza, la fel ca Marius Lacatus. Dar chiar si atunci cand iti iubesti copilul, ii poti da o palma din dragoste. Suna dur? Pentru unii poate ca da. Dar Stoichita trebuie sa inteleaga ca el este jucaria lui Gigi iar noi prin el injuram papusarul nu papusa. Nu incercati sa ne amagiti cu Tatu, nu joaca mai bine odata cu venirea lui Stoichita, pur si simplu a prins un meci mai bun din 20. Asta nu este de ajuns, nu la Steaua. In rest numai bine stelistului Mihai Stoichita, ca antrenor (cat e gigi la Steaua) nu poate fi numit

aham (140 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 10:08

cu tot respectul dar articolul asta e pe dinafara. suporterii stelei s-au saturat de oameni ca stoichita, care pretind ca vor binele echipei cand toata cariera lui demonstreaza altceva : o goana dupa bani fara nici o preocupare pt altceva. nu ca ar fi ceva rau in sine, omul munceste si trebuie respectat pt asta, dar sa lase la o parte minciunile gen : „vin pt binele echipei”.. vine pt binele lui. punct. daca ar vrea binele clubului n-ar incuraja permanent excesele lui jiji.

Stelistul (24 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 10:13

@aham. Goana dupa bani la Stoichita? Dar la cine nu? La Olaroiu, la Andone, la Rednic etc, la orice antrenor, la orice om. Ia mai lasati-ma cu morala asta de 2 lei!

Vlase (5 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 10:26

Ma bucur ca ati revenit si ca sunteti in forma. Va urez multa sanatate si paste fericit.

Lereter (68 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 11:07

Dle Ioanitoaia priviti fotbalul cu alti ochi.Raspunsul la intrebarea din titlu va ajut eu sa-l aveti: OTELUL GALATI.Da,Otelul nu e Sportul,carejoaca cind si cum vrea,e o echipa serioasa,care va lupta si-i va aduce pe stelisti in postura de a fi fluierati de suporteri,si criticati de Gigi.Eu asa cred.Cu Sportul a fost un antrenament,din mai multe motive,care nu le dezvolt aici.Dar Otelul e echipa,are si antrenor (cred ca peste Stoichita) nu va mima jocul.

Vlase (1 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 12:41

Corect comentariul Dvs ! Aveti perfecta dreptate ! Eu as fi fost mai dur la adresa celor care saboteaza Steaua in momentul de fata !
Oricum eu raman la ideea ca locul Stelei nu este in Ghencea ! Pot sa se antreneze in Ghencea , dar ar trebui sa joace NUMAI pe Arena Nationala . Unei echipe moderne ii trebuie un stadion modern , unde sa nu iti fie teama sa mergi cu copii sau cu sotia .

Marcos (5 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 13:04

@Lereter. Dar cand Otelul a stat capra in fata Clujului si invers cum a fost? Iti aduci aminte doar ce iti convine?

Macovei (52 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 13:06

Domnule Ioanitoaia, nu va lasati, tineti-o tot asa. Va urez multa sanatate. O zi buna.

cpt. ahab (71 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 13:31

Iar ridicati in slavi Steaua dupa un joc in care faza meciului s-a produs la o(ri)ficiala, acolo unde patronii celor doua formatii au batut cuba la unul dintre goluri! Ce mizerie de campionat! Unde-i managerul bataus sa spuna ca titlul trebuie reportat anul asta, asa cum afirma atunci cand in lupta erau angrenate alte echipe decat Steaua?! Daca liderul o incaseaza acasa cu 5-0 de la o echipa care acum vreo doua etape pierduse la randu-i cu Ceahlaul, nu mai putem spune nimic despre valoarea acestui campionat disputat mai mult pe la casele de pariuri! Stoichita? Pe-ni-bil! Suporterii Stelei au tot dreptul sa protesteze! Sunt destepti!

Fl. Rusu (215 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 14:30

ahab, tu citesti una si pricepi alta. Daca a injura e o dovada de desteptaciune nu mai avem nimic de discutat. Ai dreptate cu MM care si-a schimbat cu 180 de grade pozitia. In privinta suporterilor gresesti.

geronimo72 (3 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 15:13

„Oricum, titularizîndu-l pe Tatu împotriva curentului, dar și a sugestiilor transmise din loja oficială, Stoichiță a dovedit curaj.” mai nea ovidiu bre…faci ce faci si’mi dai dreptate: PENSIONEAZA’TE!!! cum naiba vine asta? „impotriva sugestiilor din loja oficiala” cand gigi isi exprima pe toate posturile tv dragostea fata de tatu? =)) bre…matale nu mai citesti/vizionezi nimic legat de fotbalul intern? :)) esti pe langa…dar pe langa, rau de tot!
cat il priveste pe slughita…au zis’o si altii inaintea mea: nu este(si nici nu va fi) iubit/dorit in ghencea datorita slugarniciei sale fata de il ciobadante! si punct! iar valoarea sa…timpul o va(re)confirma…

Sibelius (30 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 16:34

Cine-l fluiera pe Stoichita? Presa de can-can pe care o numiti pretentios presa sportiva si care nu face altceva decat sa alimenteze suspiciunile neaderthalianului de rand care se auto-intituleaza „ultras”.

Filimon (5 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 16:51

@geronimo72. Esti dus? JJ l-a criticat cat a putut pe Tatu in ultimul timp. Tu esti rupt de realitate si plin de ifose. Realitatea te-a lasat in urma, dar ai gura mare. Cumva esti din peluza nord si nu iti convine?

Pascal (52 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 16:56

Bravo, geronimo, i-ai zis-o lui Ioanitoia, l- ai pus la punct, dar asta numai in mintea ta. Pentru ca el are dreptate, nu tu. Pana si oierul l-a lasat din brate pe Tatu, remarca lui Ioanitoaia e corecta.

acela (2 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 17:45

la ce valize de PREMIERE cara Gigi (100.000 euro la Muntele Athos, 1.700.000 la Sfintii de la U.Cluj, si cine alte sume la altii, neaflate) nu m-as mira sa fi dat o valiza oarecare si la Sportul ca incurajare ptr Stoichita…

jenea (11 comentarii)  •  10 aprilie 2012, 18:54

da…mare antrenor, mare echipa…a batut cu 4-1 pe sportul…si acum se bate la campionat ca sa se faca ei de ras in europa, nu altii…si d-le ioanitoaia, nu-i mai suflati atata in pupa lui stoichita, ca poate pune ochii pe el realul din madrid…

Costea (19 comentarii)  •  11 aprilie 2012, 5:58

Cine tine cu Steaua nu are voie sa ii injure antrenorul. De acord cu nea ovidiu.Sunt destui „tradatori” la peluza nord.

Fifi (8 comentarii)  •  11 aprilie 2012, 6:01

Nea Ovidiu, ne lesi cu acest Mourinho de Giurgiu care nu a facut nimic pe unde a umblat? Cu Tatu ai dreptate, dar exagerezi meritele lui Slughita. Baiat bun dar fara coloana vertebrala.

J o h n s o n (116 comentarii)  •  11 aprilie 2012, 6:03

Nu ma astept ca cei care-l huiduie sa constientizeze ce prostie fac…Mie mi-a placut Ilie Stan,Steaua de azi este 80 la suta munca lui dar daca rezultatele nu l-au ajutat si echipa intrase fizic si mental intr-un punct mort si asta numai „datorita” patronului care la bine si la rau nu stie decat sa puna presiune pe jucatori si antrenor blocandu-i psihic….Ca Stoichita a venit din secunda doi,ca trebuia sa mai lase echipa neantrenata vreo doua etape asta este o alta discutie…Mai bine ca a venit din secunda doi,cu putina atentie azi aveam 6 puncte din tot atatea posibile…Pe mine ma intriga alt fapt…De ce MM reuseste sa faca pact cu galeria obtinand „imunitate” doar pentru el desi se stie ca in toata perioada cat a fost debarcat i-a bagat numai strambe lui Ilie la Becali,il facea de tot rasul pe la posturile TV iar acum apare ca un ingeras nevinovat si scapa nehuiduit de catre aceeasi galerie care pretinde ca l-a sustinut pe fostul antrenor.Dar a reusit sa „transfere” toata supararea debarcarii lui Stan catre Stoichita dar de ce sa ne miram…MM este as in asemenea manevre.

Augustin (268 comentarii)  •  11 aprilie 2012, 9:34

Problema falsa. Daca Steaua va castiga viitoarele meciuri galeria il va aplauda pe Stoichita.

Comentează