Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vizita unui domn

A stîrnit interes mediatic și emoție generală vizita pe care Rinat Ahmetov i-a făcut-o deunăzi lui Mircea Lucescu la Spitalul Universitar de pe cheiul Dîmboviței. Una că ea a avut loc chiar în a doua zi a Crăciunului pravoslavnic, alta […]

marți, 10 ianuarie 2012, 9:30

A stîrnit interes mediatic și emoție generală vizita pe care Rinat Ahmetov i-a făcut-o deunăzi lui Mircea Lucescu la Spitalul Universitar de pe cheiul Dîmboviței. Una că ea a avut loc chiar în a doua zi a Crăciunului pravoslavnic, alta că patronul Șahtiorului a insistat să-și vadă și să-și îmbărbăteze antrenorul într-un moment greu pentru acesta, de cumpănă.

Deși Forbes îl plasează pe 39 în clasamentul bogătașilor planetei, estimîndu-i averea la 16 miliarde de dolari, Ahmetov a socotit firesc un gest puțin obișnuit. Deoarece se întîmplă mai rar, dacă se întîmplă, ca un șef să-și gă sească timp, ba și într-o zi de sărbătoare, pentru a-i strînge mîna unui subaltern. Amănuntul că oaspetele a aterizat la București pe drumul de întoarcere de la Paris la Donețk schimbă datele problemei, dar nu mult.

Trebuie să recunoaștem că, excedați de figurile investitorilor din fotbalul nostru, care mai de care mai vocal, mai trufaș și mai năzuros, am rămas impresionați de atitudinea magnatului ucrainean, cel care, atenție!, a cumpărat recent un penthouse la Londra, situat în vecinătatea celebrului Hyde Park, cu aproape 200 de milioane de dolari!

Surprinzător, Ahmetov n-a fugit de presă și nu s-a ascuns în spatele geamurilor fumurii ale limuzinei ori după mușchii bodyguarzilor. Dimpotrivă, s-a arătat binevoitor, cooperant, de-a dreptul plăcut. Nici urmă de îngîmfare în comportamentul său, nici pic de aroganță. S-a purtat simplu, decent.

Astfel le-a oferit, deschis și modest, o lecție investitorilor români din Liga 1, nu atît de bazați, dar cu fițe în cap, convinși că lumea începe și se termină cu ei! Sau măcar că se învîrtește în jurul lor.

În semn de prețuire pentru marile servicii aduse Șahtiorului, potentatul ucrainean nu s-a sfiit să-l numească pe Lucescu “prietenul meu”. Nu i-a căzut rangul, nu s-a simțit stînjenit. În schimb, formula trebuie că i-a derutat pe Gigi Becali și pe confrați, pe patronii și președinții de cluburi deprinși să-i trateze pe antrenori ca pe niște neica-nimeni, să-i instaleze la micul dejun și să-i mazilească la cină! Acestor tipi plini de fasoane nu le-ar strica să ia exemplu de la Rinat Ahmetov!

Comentarii (54)Adaugă comentariu

stresu (57 comentarii)  •  11 ianuarie 2012, 16:18

pt. Claudiu 22

Dmn/le, eşti de meserie avocat ? Dacă da, faci parte din categoria celor „de duzină”.

Sunt sigur că dl. Ioaniţoaia are resursele necesare să răspundă la comentariile mele, dacă ar fi cazul. Dacă n-a făcut-o înseamnă că ştie dumnealui ceva… şi tăcere+i un răspuns.

În altă ordine de idei, stimabile, n-am afirmat că Jiji n-a schimbat antrenori, am afirmat că n-a schimbat antrenori FĂRĂ MOTIV. Poţi citi o frază cap coadă ?

Fără alte comentarii…

flipper (9 comentarii)  •  11 ianuarie 2012, 18:22

De acord cu d-voastra, domnule Ioanitoaia privind gentiletea si bunul simt de care a dat dovada Ahmetov…dar n-a facut un sacrificiu prea mare venind la Bucuresti pentru ca el nu sarbatorea Craciunul fiind la origini tatar, daca am inteles bine!

Claudiu22 (343 comentarii)  •  11 ianuarie 2012, 19:51

@stresu. Scuze pentru intarziere. Daca dumneata sustii, echivalent cu crezi, ca Gigi Becali a schimbat antrenorii numai cu argumente, regret sincer si constat ca nu am cu cine dialoga. Probabil ca e si motivul pentru care dl Ioanitoaia nu se oboseste sa iti raspunda.

stresu (57 comentarii)  •  12 ianuarie 2012, 9:02

pt. claudiu 22

Din cate imi amintesc, nu te-a invitat nimeni la dialog; dumneata te-ai bagat ca musca-n lapte (ca sa nu ma refer la un alt produs adorat de musca).

Comentează