Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dovada că Nica a mințit!

La finalul partidei Steaua-Brașov, cîștigată de roș-albaștri cu 1-0 dintr-un penalty făcut cadou de la linie de Cristian Nica, antrenorul oaspeților l-a acuzat pe tușierul respectiv că a contribuit decisiv și la trimiterea lui în tribună. Inclusiv duminică seara, la […]

marți, 29 noiembrie 2011, 9:37

La finalul partidei Steaua-Brașov, cîștigată de roș-albaștri cu 1-0 dintr-un penalty făcut cadou de la linie de Cristian Nica, antrenorul oaspeților l-a acuzat pe tușierul respectiv că a contribuit decisiv și la trimiterea lui în tribună. Inclusiv duminică seara, la Recursul etapei, pe GSP TV, Șumudică a dezvăluit că Nica pregătește una dintre grupele de juniori ale Astrei Ploiești, formație pe care, ce coincidență!, Brașovul o va întîlni chiar sîmbătă, pe 3 decembrie.

Conștient că, dacă lucrurile ar sta așa, a încălcat regulamentul deoarece avea obligația să informeze CCA că e legat de un club, indiferent care, Nica s-a grăbit să dezmintă afirmațiile tehnicianului brașovean. A recunoscut că “am antrenat și la juniorii Astrei, și la cei ai Petrolului”, dar a ținut să precizeze “Ultima oară am lucrat la Chimia Brazi, de unde am plecat în septembrie anul acesta”.

Din păcate, Cristian Nica minte! Raportul de arbitraj reprodus mai jos vine să demonstreze clar, în afara oricărei îndoieli, că adevărul e altul. Conform acestor documente, furnizate de Șumudică însuși, atît pe 8, cît și pe 22 octombrie 2011, adică luna trecută , numele lui Nica apare pe lista oficialilor Astrei, autorizat să ia loc pe banca de rezerve în calitate de delegat la meciurile de juniori 1 susținute de echipa ploieșteană împotriva Petrolului ‘95 și, respectiv, a lui CSM Cîmpina Încă mai mult și mai semnificativ.

dovada-nica.jpg

La primul dintre ele, Nica figurează și în postură de conducător auto al mașinii PH-68-FLR, menită să asigure asistența medicală a jocului, amănunt ce-l pune într-o lumină și mai proastă. Practic, îl descalifică. Vor spune unii că, față de “centralul” Radu Petrescu, care a gafat într-o manieră absolut jenantă, de neconceput la nivelul Ligii 1, cînd i-a anulat Voinței Sibiu un gol perfect valabil în disputa cu CFR Cluj, Nica ar putea părea mai puțin vinovat. În ideea că faza penalty-ului de pe Național Arena a fost totuși mai grea, deși nu foarte grea, prin comparație cu cea judecată strîmb de Petrescu.

Să admitem că da. Mai departe însă, oricîte circumstanțe atenuante i-am acorda asistentului prahovean, considerînd că a greșit fără intenție, el va trebui să răspundă pentru că i-a oferit Stelei un 11 metri scos din burtă, dar și pentru că a încercat să inducă în eroare opinia publică, s-o păcălească. Implicit, pe șefii săi de la CCA, în frunte cu Ion Crăciunescu. Ca atare, logic ar fi să nu-l mai vedem pe Cristian Nica ridicînd fanionul vreme îndelungată.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

m68 (61 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 10:24

Mama lor de HOTI CALIFICATI SI AROGANTI. TOTI SANT PLINI DE BANI. CONFISCATILE AVERILE FACUTE ILICIT SI APOI SA VEDEM DACA DEVIN SI EI MURITORI DE RAND CA SI NOI PLEBEA CARE PLATIM SI ULTIMUL BANUT SA VEDEM UN MECI AL ECHIPEI FAVORITE .

Beldean (3 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 10:35

Nu e singurul care minte! Deaconu spune ca n-a vazut faza deoarece era si departe si prost pozitionat. Asta e o alta minciuna! Daca observati faza cu camera din spatele portii veti observa ca ,,Bricheta” avea o pozitie excelenta de a vizualiza faza, usor lateral dreapta, fara ca cineva sa-i obstructioneze vederea. A vazut ca n-a fost nimic, dar a profitat de nerozia asistentului intentionat. El e adevaratul Pinochio!!

Florin (215 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 11:00

Eu cred ca a facut-o cu intentie si l-as fi scos definitiv din arbitraj.

Graal (1 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 11:06

E prima data cand sunt de acord cu Dragomir. Dupa cat de prost si smechereste arbitreaza astia nu merita baremurile suportate de cluburi. Sa li se taie din ele ca poate le mai vin boii acasa.

John C. (1 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 11:19

Doua scurte observatii:
1. Dupa „show-ul” dat de marele antrenor M. S. la unele televiziuni cred ca ar trebui consultat de psihologi sau psihiatri. S-au pierdut finale mari din cauze asemanatoare dar nimeni nu s-a isterizat.
2. Acelasi C. Nica functiona si pe vremea antrenoratului li M. S. La Astra. Atunci o fi fost Astra si M. S. ajutate cumva??? Indirect evident!!!

Che Guevara (363 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 11:40

Arbitrii care gresesc trebuie scosi din arbitraj. Au gresit destul pana acum. Le s-au dat sanse dupa sanse, dupa sanse. Nu trebuie ca de fiecare data cand se schimba presedintele CCA sa o luam de la zero. Se stie precis ce greseli a facut fiecare in cariera. De acum care greseste sa fie scos si in locul lui sa fie adusi tineri. Raul fotbalui romanesc porneste de aici: http://www.universitateacraiova.net/2011/11/romanian-footballs-mafia-in-court.html

dansy (42 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 11:45

Daca dam timpul inapoi cu 4-5 etape vom vedea ca acestNica ce s-a grabit sa planga pe la ziare ca a fost nedreptatit de Avram a facut praf toate meciurile in care a arbitrat .Deci ori u e in forma ori e un bandit.Eu cred ca a doua varianta este cea corecta.Afara cu el vreo 10 etape.

iancu jianu (328 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 11:53

@Graal

Dumitru Dragomir nu are calitatea morala sa vorbeasca.
El este la conducerea fotbalului romanesc, impreuna cu Mircea Sandu, de peste 20 de ani. El este RESPONSABIL de ce se intampla, inclusiv in arbitraj.

Sub patronajul celor doi capi, fotbalul nostru a atins cele mai de jos trepte ale incompetentei. Au proliferat aranjamentele, coruptia, dispretul legii si interpretarea ei dupa bunul plac sau interes, nepotismul si a disparut orice urma de credibilitate.

Pentru tot dezastrul produs, Sandu si Dragomir, sunt VINOVATI si trebuie sa plateasca !!!
Cu ei in functii , orice incercare de reformare a sistemului este inutila.

JOS CU DRAGOMIR ! JOS CU SANDU !

beep (63 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 11:59

oricat ar fi simulat beto, m-as fi asteptat cel putin la d-voastra sa nu scrieti „gol anulat” pt ca, la fel ca la offside-ul cu vaslui (unde a fost offside la limita, arbitrul de at a prezentat dovada) arbitrul a fluierat inainte, iar jucatorii cfr-ului s-au oprit.

Florin (215 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 12:03

Stelistii, intre care si John C, mutati discutia in alt plan pentru ca asta va convine. Aici nu e vorba despre Sumudica, e vorba despre un cadou facut Stelei, cum remarca si dl Ioanitoaia. Asta nu va place si schimbati discutia tocmai ca sa o diluati. Daca Nica gresea contra Stelei nu il mai spala nicio apa.

cristian (3 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 12:27

afara din fotbal ptr totdeauna! sa se faca o noua scoala, adica noi cursuri de antrenori si sa se elimine hotii! chiar nu se mai poate!….de-asta suntem aici, ptr ca foarte multi fura, dar sunt si mai multi case privesc doar spre rasarit!

Liviu22 (333 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 12:57

A fost o viciere de rezultat, fanii Stelei ar trebui sa aiba decent si sa taca.

Mira (1 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 13:02

@beep. Am mai citit vrajeala asta ca arbitrul a fluierat repede si, deci, nu a anulat golul lui Dalba, doar a gresit. Cum totul a durat 3 secunde caci mingea luftata de Beto a parcurs vreo 16-17 metri, Ioanitoaia are dreptate, nu tu. Nu s-a oprit niciun clujean, a fost gol valabil si anulat.

beep (63 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 14:08

@mira faza e pe site, toti din aparare se opresc, unul chiar e intors cu spatele la momentul sutului. deci eu am dreptate, nu tu si nici presa… sibianul trebuia chiar sa primeasca galben. iar vina este a tusierului, nu a centralului, oricat de slab ar fi acesta

BM (36 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 14:23

ii propun demagogului din fruntea CCA sa-l delege pe nica la urmatorul meci al astrei ca tacamul sa fie complet

sandu (10 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 14:48

Nu stiu cat de autentic este acel act prezentat de Sumudica,dar stiu sigur ca de prea multe ori a -i mintit mataluta fara rusine pe sticla .Oare Mititelu este nevinovat,Iancu este nevinovat,cerd ca ai ,,RUGINIT”trage pe dreapta.

IO (5 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 14:51

Sumudica a spus ca Nica este ANGAJAT la Astra. Nica a dezmintint. Cas a fi angajat trebuie sa te regasesti pe statul de plata al clubului, sa primesti salariu, iar clubul sa pateasca taxele aferente la stat. Acesta ar fi proba ca Nica este angajat la Astra. Legatura dintre Nica si Astra este, chiar daca nu din pozitia de angajat, angajator, este totusi una inacceptabila.
Mai ramane o intrebare, pe care Dl Ioanitoaia nu a reusit sa o puna. De ce Sumudica scoate aceste lucruri la iveala abia acum?

mishu (3 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 15:07

ce mai este de comentat..solutia este una singura si clara: excluderea definitiva din arbitraj nu pentru greseala facuta..ci pentru minciunile pe care le-a debitat

cla (24 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 15:21

TREBUIE SCOS DIN ARBITRAJ ! CUM DUMNEZEU POTI LUCRA LA UN CLUB SI SA ARBITREZI ALTELE CARE SUNT ADVERSARE ? INSA IN TARA ASTA SE POATE ORICE, DIN PACATE. VREAU SA VAD ATITUDINEA DL. CRACIUNESCU, PE CARE IL CRED UN OM INTEGRU !FA DOMNULE CURAT, CA ACUM NU MAI POTI SA ZICI CA TE OBSTRUCTIONEAZA CINEVA !

milici (145 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 15:40

stati linistit domnule ovidiu ca stia nea nelu de aceasta legatura a lui nica cu astra dar acesta a crescut in ochii lui dupa atacurile asupra lui avram si suceava.si parcurgand tabelul acela cu castigurile arbitrilor ramai mut cat de greu o duc arbitrii din liga 1 daca pe criza asta poti sa castigi cam 100 milioane(lei vechi) pe luna si sa mai ai curajul sa ceri si marirea baremului .

88gore88 (10 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 15:47

Mafia din fotbalul romanesc…Refuz sa ma mai uit la vreun meci din romania,refuz sa mai fiu cotizantul unor smecheri si refuz sa ma mai implic sentimental la vreo echipa din tara.Adica,ma pish pe Liga lu Mitica si implicit pe el!

arbitru (109 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 16:31

Domnul ioanitoaia,va stiu de pe vremea cind arbitram,si inca mai arbitrez: unde????nu conteaza!!!!un tusier nu avea aceleasi puteri in teren ca un central.poate acum in ROAF,sau schimbat ceva.dar eu zic ca aceiasi greseala o are si arbitru bricheta ca si nica.de ce nu se iau masuri???ii finul lui nasu:SANDU???afara cu ei di fotbalul micirlos de made ROMANIA.

Dinny (681 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 17:15

Cata tristete…
S-a ales prafu’ de „INTERESUL-dumitale-SUBALTERN”!

Mita cu Valiza (11 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 17:31

Bun, dar prea cu manusi, domnule Ioanitoaia!
O tot intorcem pe toate fetele, admitand si absurdul, cand totul e foarte clar. Aici a fost meci aranjat, cu arbitrul bricheta si asistentul sau in prim plan.
Cine este in planul secundar, care nu se vede?
Pai nimeni altcineva decat cel caruia i-a folosit! Oligofrenului tembel i-a folosit! Alo, DNA! Alo, Liga! Alo, FRF! Chiar nu e nimeni in stare sa prinda mituitorii si mituitii?!

Aral (104 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 18:12

@Dinny. Si tu te dai rotund. Pe multi ii deranjeaza faptul ca Steaua are cei mai multi suporteri, dar ar trebui sa se impace cu realitatea. Dl Ioanitoaia trebuie sa tina cont in interesul ziarului ca Steaua vinde cel mai bine. Te doare rau?

Petre (255 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 18:25

Foarte urat, fotbalul nostru e o mizerie, incepand de la federatie si continuand cu liga si CCA, numai oportunisti si mincinosi!

calinescu_ (20 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 19:23

CRACIUNESCU ASTA ESTE O LICHEA PARANOICA …..!!!!!!
ASA ARBITRAJE TELECOMANDATE INCA NU S-AU VAZUT IN LIGA I SAU DIVIZIA A IN ULTIMII 35 DE ANI …!!!!!!
SI EL VINE SI NE SPUNE CA NU-I ASA ….!!!!!
MAI CRACIUNESCULE NU E NIMENI ORB SA NU VADA O FAZA MAI ALES DATA IN RELUARE SI CU INCETINITORUL LA TV ……..
NU TREBUIE SA FII SPECIALIST PENTRU ASTA …..
SPECIALISTUL ITI DA SOLUTIA INTR-O FRACTIUNE DE SECUNDA …. IN TIMP CE TELESPECTATORUL VEDE FAZA MULT MAI BINE …….
DECI NU AVEM NEVOIE DE LECTIILE TALE IDIOATE …..

calinescu_ (20 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 19:24

CRACIUNESCU NU LUCREAZA LA TIRGOVISTE????
DAR GICA POPESCU ????

sprinjanul (11 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 20:04

daca sandu si dragomir avea bunavointa sa retrogradeze pe steaua si dinamo imediat dupa revolutie,la cate smecherii au facut astia,acum aveam liniste in fotbalul romanesc.cu aceste doua cluburi a inceput jaful si dezordinea in fotbalul nostru.n-a facut-o atunci,acum se vad roadele.

Loulou (274 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 21:18

@sandu. Nu am nicio pretentie la tine daca ai acelasi nume cu smecherul care conduce federatia. Iti inchipui ca intereseaza pe cineva ce parere ai tu cu privire la actul prezentat de Sumudica, evident autentic. Pentru ca il pui la indoiala devii penibil si iti demasti reaua credinta.

Virgil Iasi (113 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 21:29

Eu nu cred ca Nica a gresit intamplator, ca nu a vazut bine, ca s-a pacalit. Cred ca a vrut sa o ajute pe Steaua. Vinovat e si Deaconu-Bricheta. Ce mare arbitru e el daca se ia dupa asistent?

zeidas (36 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 21:31

Sunteti in eroare sau mintiti ! Vointei nu putea sa-i fie anulat un gol valabil, pentru ca regulamentar golul nu a existat. Dalbea suteaza la poarta dupa ce arbitrul fluierase (eronat) fault la Beto, indicand aceasta cu mana stanga ridicata (vezi reluarea la sec 8). Gestul lui Beto ramane incalificabil.

ALIBABA (3 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 21:38

noi discutam aici dar numai cu dovezi acest om poate fi acuzat de rea vointa sau dearbitraj partinitor, pana atunci nu este decat un om care a gresit ca de… toti gresim mai mult sau mai putin. Singura solutie acum este ca sa fie retinut de la delegarii si in urma analizarii prestatiilor lui sa fie luata o hotarare care poate fi si excluderea din arbitraj.Iar daca apar dovezi sa se ia masuri si alaturi de avram ghe constantin si ceilalti baieti veseli sa organizeze asociatia FOSTILOR distrugatori ai fotbalului romanesc(la jilava) ……………;speram ca odata cu ei sa dispara raul din fotbal

Marius (347 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 21:49

Am mai auzit prostia asta debitata de suporterii CFR-ului. Cum adica Vointei nu i s-a anulat un gol valabil ca arbitrul fluierase? Cand fluierase ca toata faza s-a consumat in 5 secunde, degajare Beto si reluare Dalba. Bai lasati-o jos ca macane, iar ati inceput sa castigati cu arbitrii.

peppe (21 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 22:40

ne-a rupt la meciul cu stelutza,nu ne batea steaua sii daca mai erau 2 reprize,asteptam deciziile,sii asupra suspendarii lui mihai costicla,daca nu va zic io steaua in retur va fii macelaritala brasov rau

ALEX (6 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 22:59

STEAUA

Cand ne-am nascut ne-a placut mingea iar parinti ne-au cumparat cat mai multe.Dupa cativa ani ne-a dus pe stadion, la inceput in Giulesti unde n-am fost impresionati deoarece erau multi mosi cu rom in sticla de sampon.Apoi ne-a dus in Stefan cel Mare acolo pustiu si-un rosu infect, Dar am cerut in Ghencea si acolo ne-am regasit. In Ghencea am gasit acea echipa in care ne regaseam, in Ghencea am gasit acel spirit pe care il avem, acolo l-am gasit pe LACATUS, MILITARU,MIU,CIOCOIU, DANCIULESCU, CATALIN MUNTEAMU SI ROTARIU cu ei am crescut si ei ne-au oferit ultimul titlu curat si Furat Giulestiului,
Cum STEAUA a fost langa noi in clipele noastre mai grele si nea-a bucurat la victoriI asa a venit momentul ca si noi sa fim langa STEAUA.
Sustineti STEAUA SI LA INFRANGERI…………………

flytudor (13 comentarii)  •  29 noiembrie 2011, 23:53

Corect…..Cat conteaza influenta voastra jurnalistica……cat de multe ar schimba in sportul nostru data au toti atitudinea domnului Ioanitoaia.

andreas (15 comentarii)  •  30 noiembrie 2011, 0:25

daca Luce si Muce pierd si se mai apropie si derbiul, trebuie sa dai neaparat in Steaua! Te-ai intrebat ce s-ar fi intimplat daca instinctul si experienta lui Costea nu l-ar fi facut sa se dea pe spate? Aici nu e vorba de Schumacher, care pt o faza asemanatoare a terminat cariera, e vorba despre un nenorocit care a vrut sa intre la rupere la stelisti, asa cum fac toate echipele din RO astazi. ***. Cind Tanase era efectiv rupt la margine fara sa primeasca nimic, chiar comentatorii DIGI spuneau ca asta e normal la linie, dar un baietel bun stelist a primit in acelasi meci 10 etape suspendare pt un fault la centru, intrare pe drept periculoasa, dar la minge, adversarul raminind agatat in gazon. De ce nu se permit adversarilor crampoane de 10 cm? Pe vremea lui Bumbescu si Laca cine ar fi avut acest curaj? Este drept ca azi echipa e subtire, tehnic si psihic, ii lipseste singele din instalatie, vorba blondului Sumudica,( alde Costea ar trebui sa vada si ei ce respect avea Pele pt Lita, cum au fost rupti firavii Stoica, Rotariu in Scotia, cum a jucat Laca pe gheata la Moscova, iar Gainusele din tribune ar fi bine sa-si intrebe parintii ce-ar fi fost daca cineva ar fi avut tupeul sa intre la baietelul Dan Petrescu) antrenorii din ultimii ani mai slabi ca patronul, dar Steaua a pierdut campionate cu Buzau, Urziceni, Valize neajunse la destinatie, iar in Europa, unde arbitrii nu „tin” cu Steaua, in comparatie cu Dinamo, Rapid, … ce mai ai de zis?

Gino (513 comentarii)  •  30 noiembrie 2011, 1:35

Singura solutie pentru Nica e excluderea din arbitraj. Nu pentru gafa, pentru minciuna.

nemes ioan (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2011, 10:14

Cele doua penaltiuri gratuite in favoarea lui FCM Tg.Mures au fost cadouri oferite de FRF pentru comportamentul loi Terbea(un interlop cu guler alb)in perioada anchetei DNA.

zeidas (36 comentarii)  •  30 noiembrie 2011, 17:30

@marius : Vad ca, condamni fara a avea curiozitatea sa vezi intai reluarile; de’ nu te iei dupa „prostii debitate” ci folosesti idei „destepte” laminate probabil si gata mestecate de altii.

Comentează