Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Fotbal de pe altă planetă

Ca de obicei, am ţinut cu Realul, dar nu-mi pare rău că s-a calificat Barcelona, superioară pe ansamblul dublei manşe de C1. Și dacă arbitrul nu trăgea iar cu formaţia blaugrana, ceva mai discret decît pe Ber
nabeu, Real tot n-ar […]

miercuri, 4 mai 2011, 1:47

Ca de obicei, am ţinut cu Realul, dar nu-mi pare rău că s-a calificat Barcelona, superioară pe ansamblul dublei manşe de C1. Și dacă arbitrul nu trăgea iar cu formaţia blaugrana, ceva mai discret decît pe Ber
nabeu, Real tot n-ar fi avut la ce spera. 
Deoarece Barça practică un joc cu adevărat fabulos, uneori parcă de pe altă planetă, alteori chiar din altă galaxie.Poate că fotbalul acesta e al viitorului ori poate că nu, rămîne de discutat. Știu însă că băieţii lui Guardiola nu mai pasează mingea, ci o dezmiardă, o vrăjesc. Pur şi simplu, ei ne întorc la basmele copilăriei, la visele cu feţi-frumoşi. Sigur că asta reprezintă o metaforă, în spatele căreia se ascund mult talent şi mult exerciţiu. har, dar şi muncă.

În calitate de vechi şi statornic suporter al lui Maradona, stau şi mă întreb în ce măsură Messi l-a depăşit pe Dieguito ori încă nu? Prefer să ocolesc răspunsul. La urma urmei, marile iubiri se trăiesc, nu se explică.

Fireşte, şi El Clasico de marţi a oferit numeroase secvenţe memorabile. Personal, m-a impresionat în mod deosebit momentul din minutele de prelungire, atunci cînd, la doar 46 de zile după ce i s-a extirpat o tumoră la ficat, a intrat pe teren Abidal. O sută de mii de spectatori muiaţi de ploaie s-au ridicat în picioare ca la o comandă nerostită şi i-au făcut francezului o primire triumfală. În ciuda tristeţii, inclusiv suporterii madrileni l-au aplaudat frenetic pe fundaşul Barcelonei, manifestîndu-şi astfel admiraţia pentru un om, deşi străin şi de culoare, care a reuşit să învingă o boală cumplită, ba şi un destin potrivnic.

Era omagiul emoţionant adus unui cîştigător, unui erou. Iar după fluierul final, coechipierii nu l-au purtat pe braţe nici pe Pedro, autorul golului, nici pe Messi, MVP-ul partidei, nici chiar pe antrenorul Guardiola. L-au aruncat în sus pe Abidal.

rtr2lyjk.jpg

În clipa aceea, am realizat o dată în 
plus de ce fotbalul ne atrage ca un mag
net şi nu va înceta să ne fascineze. Pentru că, printre altele, ne permite să fim solidari şi generoşi, ne ajută să devenim mai buni.

Comentarii (76)Adaugă comentariu

Pohfala (6 comentarii)  •  4 mai 2011, 21:57

arbitrajul nici nu merita adus in discutie … Barcelona e cu o clasa peste Real. Superioritatea e atit de evidenta incit numai nebunii pot discuta daca merita Barca sau nu sa se califice.

Mourinho (4 comentarii)  •  4 mai 2011, 22:07

Au inceput sa imi planga de mila toti fraierii, iar fraierii fraierilor chiar imi dau lectii. Dati-i drumul, raman pe receptie!

ALIN (626 comentarii)  •  4 mai 2011, 22:17

Nu o sa ajungem noi niciodata la nivelul de a gandi si de a se comporta al occidentalilor. Au si ei uscaturile lor, dar mult mai putine decat la noi. Suntem praf, fotbalul romanesc e varza.

Ilie (369 comentarii)  •  4 mai 2011, 23:13

Dl Ioanitoaia : „Și dacă arbitrul nu trăgea iar cu formaţia blaugrana, ceva mai discret decît pe Ber
nabeu” este o obsesie romaneasca !! De asta si suntem unde suntem.

Dan (11 comentarii)  •  5 mai 2011, 0:50

Sa vedem pe unde mai ajunge actorul asta sa antreneze. La ce echipa neputincioasa a facut din Real, il vad la arabi pe 10 milioane pe an. in Europa s-a lins pe bot, nu mai primeste salariu de 7-8 milioane in veci.

Capdemal (17 comentarii)  •  5 mai 2011, 2:31

Un tata isi duce copilul la magazinul echipei CF Barcelona. Tati, imi cumperi si mie un tricou? Sigur, de care tricou vrei? De jucator de camp, de portar sau de arbitru?

nic (1 comentarii)  •  5 mai 2011, 2:42

„În ciuda tristeţii, inclusiv suporterii madrileni l-au aplaudat frenetic pe fundaşul Barcelonei, manifestîndu-şi astfel admiraţia pentru un om, deşi străin şi de culoare, care a reuşit să învingă o boală cumplită, ba şi un destin potrivnic”. Nea Ovidiu, mai multa atentie in exprimarea sentimentelor de admiratie n-ar strica. Nu de alta dar, un porumbel din asta, iti poate aduce oarece necazuri…

Alin Petrescu (1 comentarii)  •  5 mai 2011, 4:27

@Ilie. Teoria chibritului. Unii dintre noi devenim moralisti atunci cand arbitrul trage cu echipa pe care o simpatizam. Ioanitoaia a facut o observatie pertinenta. Arbitrul a tinut cu Barcelona, asta nu are legatura cu superioritatea ei.

gery76 (54 comentarii)  •  5 mai 2011, 4:51

Messi este cu siguranta cel mai bun fotbalist al acestor timpuri,insa Maradona este zeul fotbalului din toate timpurile si aici voi mai da un singur argument.Maradona intr-un meci de mondiale in 82 era faultat de Gentile cerberul italian de vreo 30 de ori intr-un singur meci,daca se intamplau aceste lucruri in zilele noastre toate echipele care jucau impotriva lui Maradona terminau meciurile in sapte jucatori fiindca acum la maximum 2 faulturi mai dure se da automat galben deci aici clar este avantajat Messi care nu cred ca rezista acum 25-30 de ani duritatilor din fotbalul italian mai ales.

bogdan (13 comentarii)  •  5 mai 2011, 7:28

a aparut o noua specie de suporteri, fanii „barsei”, fanatici si obsedati

Tiffersson (13 comentarii)  •  5 mai 2011, 8:00

Mă întreb ce s-ar fi scris dacă acest meci s-ar fi jucat în acelaşi timp cu grotescul Steaua – Rapid… Dar norocul nostru a fost că şi miercuri seara a fost seară de Champions League, şi am putut observa nişte neconcordanţe între sportul practicat pe Old Trafford şi cel practicat pe Ghencea. Acum rămîne să ne lămurin care din ele e fotbal şi care nu…
Dacă ar fi să mă refer la Barcelona – Real, cred că ar fi injust să punem în balanţă şi arbitrajul, oricum ar fi fost, cred că deznotămîntul nu ar fi fost altul. Toată lumea a remarcat superioritatea Barcei, la toate capitolele, inclusiv la „teatru”, sau actorie, dacă vreţi. Totuşi există un capitol la care Realul a fost net superior Barcelonei: megalomania antrenorului! Nimeni nu-l poate depăşi pe Mourinho la acest capitol. Rău e pentru Real, că nu e trecut la plusuri, ci din contră.
Cît despre manifestările la adresa lui Abidal, cred că peste tot ar fi fost la fel. Ce la noi, în Ghencea, Dănciulescu nu e aplaudat ori de cîte ori vine cu Dinamo? Că doar mai are puţin şi devine cel mai bun marcator din competiţia internă „all time”! Andone nu e aplaudat la Cluj mereu? Că doar a adus lui CFR primul event din istorie!
Da, oameni buni, aşa cum s-a mai comentat aici, e mult mai uşor să faci rău, iar ura, adînc înrădăcinată în sufletele noastre hîde, iese la iveală cu fiecare ocazie. Iar asta ne va duce în curînd la canibalism….

alex (46 comentarii)  •  5 mai 2011, 8:22

Nea Ovidiu, ca de obicei, facem ceva tipic romanesc: nu ne putem abtine sa nu aruncam putin de noroi. Altfel nu vad de ce merita mentionat ca Barca a fost ajutata. Vad ca nu se mentioneaza ca in meciul tur Adebayor efectiv l-a luat la pumni pe un jucator de la Barca, iar in retur merita cartonas galben la doar 2 minute dupa ce a intrat pe teren. De urmele de crampoane de pe pulpa lui Pedro nu se vorbeste nimic vad..Real este oglindirea antrenorului ei: O echipa frustrata, incapabila sa joace fotbal (desi talent este cu carul in echipa aia), violenta si cu un joc care face de rusine blazonul clubului. As avea curaj sa pariez ca fanii ar fi apreciat mai mult daca pierdea echipa cu 3-0 de exemplu DAR juca fotbal!!

socrate (3 comentarii)  •  5 mai 2011, 10:20

am citit toate comentariile.hmmm!unii dintre voi sigur au vazut alt meci.unde a fost barca avantajata de arbitruu?real treb din prima repriza sa aibe un om mai putin pe teren si mam tot minunat cum messi na iesit pe targa la sfarsitul meciului.daca si cei de la barcelona au mai simulat mi se pare normal pt ca real simuleaza mereu la toate meciurile si eu vad asta ca un semn al neputintei.daca se joaca el clasico asta de 100 de ori cu aceeasi antrenori si jucatori de tot atatea ori se califica barca.a scris unul din voi ca daca pleaca la alta echipa kaka va juca alt fotbal.asa e sunt convins.

azet (6 comentarii)  •  5 mai 2011, 10:39

Am observat atat la comentatorii de fotbal ( cred ca la toti ) cat si la domnul ioanitoaia folosirea sintagmei `un om, deşi străin şi de culoare` … Am impresia ca la noi rasismul si xenofobismul mai au mult mult de tot pana sa fie nu eradicate, dar macar controlate de bunul simt!

pico dela mirandola (3 comentarii)  •  5 mai 2011, 10:51

am inteles ca voi de la ziarul asta avrti 2 fixuri:mourinho mare antrenor si arbitrii
si acum la fel
m de fapt s a jucat fotbal ,barcelona si antifotbal ,real,
mourinho asta a transformat real dintr o echipa eleganta si de fair play eminamente ofensiva intr una de cotonogari de mahala si ultradefensiva pt acest nivel
mare antrenor?un tip bun mese3rias si atat care a beneficiat de o mie de conjunctri favorabile si bafta (anglia si italia)dar este patanoid
si acest lucru vad ca place ziarului asta care ii mai are drept idoli pe lucescu si alte bazaconii,becali,etc
dar asta este
nu

DD (2 comentarii)  •  5 mai 2011, 11:08

Adevarat domenule Ioanitoaia ! Si eu sunt tot fan Real Madrid si da am vazut si eu ce vede o mare de suporteri ai Realului sau ai altor echipe ! Barcelona este ajutata meci de meci de arbitrii, de vreo trei ani de zile ! Ca joaca, ok joaca…are jucatori fantastici ca Xavi si Iniesta, doi jucatori magnifici! „Marele” Messi sunt curios ce ar face la alta echipa fara Xavi si Iniesta (cum puteti sa-l comparati cu Diego?)…..de fapt s-a vazut la mondial….si pt ca sunt multi care spun ca Diego a fost de vina, ei bine nu ! Maradona i-a spus lui Messi…”fa ce vrei pe teren” constien fiind ca Messi e talentat ! Despre cele patru meciuri, ce sa mai spui cand in trei joci in ingerioritate, cand arbitrul fluiera orice adiere de vand….cand „marele” Messi se tavaleste de zici ca l-a lovit trenul, Pedro la fel era numai pe jos….si trageau de timp din prima repriza! Gurdiola este un antrenor bunicel care daca ar pleca la alta echipa nu cred ca ar face mari performante! La Barca doar are parte de o echipa buna si de doi mijlocasi fantastici…..Xavi si Iniesta!

Cat despe „marele” Messi , mai buni decat el au fost Zinedine Zidan, Hristo Stoickov, Gabriel Batistuta,Gheorghe Hagi, Roberto Bagio,Yohan Cruyff,Ronaldinho,Ronaldo,Enzo Scifo…..etc ! Toti acesti jucatori au fost peste ce este Messi acum !

Iar Maradona a fost mai bun ca toti cei enumerati mai sus !

Deci……se intelege unde este Messi in comparatia cu Maradona!

PS: Bun articol si obiectiv !

jos_cenzura (102 comentarii)  •  5 mai 2011, 11:09

Maradona a luat o echipa mica sau mediocra la vremea aceea (Napoli) si a dus-o sus de tot. Messi joaca cu cei mai buni jucatori din lume. Pana la proba contrarie, nu stim ce ar face daca ar juca la Real Zaragoza, sa zicem. Maradona stim ca i-ar fi facut campioni.

Costea (19 comentarii)  •  5 mai 2011, 11:24

Unii dintre voi nu vedeti padurea din pricina copacilor. Va deranjeaza formula strain si de culoare, dar uitati ca francezii tocmai pun o astfel de problema. Dl Ioanitoaia de aia a si ridicat-o si bine a facut. E o nuanta in plus, a subliniat ideea, cu siguranta ca a procedat corect. Altfel de ce s-ar mai fi legat pudibonzii?

Gino (513 comentarii)  •  5 mai 2011, 11:27

Articol obiectiv, corect, stilul casei. Sunt fan blaugrana, dar recunosc ca arbitrii ne-au ajutat un pic, fara sa se dea in spectacol. Oricum Barca castiga, dar ce e nu trebuie negat.

socrate (3 comentarii)  •  5 mai 2011, 11:47

mai domnul DD.paranoia ,ai auzit de ea?ce coate in cap sia luat messi ,cum a intrat marcelo la el si la luat din spate sai rupa glezna.daca nici unul din voi nu ati jucat fotbal si ati stat doar in fata televizorului va rog sa va abtineti in parerile despre arbitrajul favorabil barcelonei.messi e atat de mare incat te ridiculizeaza si atunci toata lumea intra la el sa il tavaleasca.asta nu ati inteles iar daca hagi a fost in parerea voastra mai bun ca messi ce sa zic,inseamna ca ati vazut desene animate.ca fotbalist doar ronaldinhio se poate compara cu el dar asta sa stins mai repede.

DD (2 comentarii)  •  5 mai 2011, 12:41

@socrate – Iti raspund in ideea ca poate raspunsul meu te ajuta. Nu asa reactionezi daca afli parerile celorlalti si in primul rand nu jigni! Daca ai ceva de spus, spune-o frumos, inteligent….nu ca un badaran! In al doilea rand, nu stiu care din noi nu a jucat fotbal…..si in al treilea rand, cum face unu’ trei driblinguri in aceeasi faza gata e adulat de toti copiii si face milioane de fani pe facebook!
Daca e asa mare Messi, de ce la mondial nu a jucat nimic…atunci cand n-a avut pe Xavi si Iniesta in spate? De ce doar la Barcelona si de ce face un meci intr-adevar mare la 4-5 meciuri ?
Asta e parerea mea, sunt plictisit de Messi „al mai bun” dar care se tavaleste pe jos cate 2-3 minute.Sunt curios cum ar juca la alta echipa !
Parerea ta o respect fara discutie, doar ca nu imi place felul in care te exprimi ! Esti badaran!

Ilie (369 comentarii)  •  5 mai 2011, 14:20

@ Alin Petrescu
Nu e vorba de moralisti. Arbitrul n-a ‘tinut’ cu nimeni, poate a gresit in interpretare, dar atita tot. Numai la noi se ocupa oamenii asa de mult de arbitraj. De aceea spuneam ca o consecinta este ca, in timp ce ne ocupam de arbitrajul partas, nu ne ocupam de fotbal. Doar nu poti sa negi asta ? Si, atunci despre ce teorie a chibritului vorbesti ?

octa (2 comentarii)  •  5 mai 2011, 15:13

E clarca @dd nu e fan messi, si eu personal l-as pune pe hagi pe aceiasi treapta cu maradona,asta e parerea mea chiar daca hagi nu are word cup sau fifa player of the year.Si totusi sa afirmi cu stoichkov scifo etc au fost mai buni decat messi mi se pare chiar o aberatie clar au fost jucatori f buni de elita dar totusi nu aveau magia aia gen hagi messi ronaldinho zidane etc si ma intreb oare daca messi e atat de slab cine e cel mai bun din lume?cr ronaldo? ha ha ha ar fi culmea asta adi ilie era minim cu o clasa peste acest gelat(in afara de viteza).Vb de pareri dar logic si normal este ca parerea majoritatii conteaza iar parerea majoritatii depe intreg mapamondul este ca messi e cel mai bun.Imi pare rau ptr DD asta e realitatea.

t.rex (15 comentarii)  •  5 mai 2011, 15:15

@DD ca maradona a fost mai bun decat messi sau invers, nu vom sti niciodata. precum eterna comparatie intre pele si maradona.
lucru cert este ca messi e cel mai bun fotbalist din tot ce misca in ziua de azi.
in alta ordine de idei, mai treci si tu pe la scoala, poate inveti sa si scrii (vorba lui hagi, e si scoala buna la ceva)

Vlad (43 comentarii)  •  5 mai 2011, 16:59

oameni buni va mai legati mult de mondialul ala „al lui messi” cum tot aud lumea ca zice. A fost mondialul Argentinei nu al lui Messi. Trebuie tinut cont ca Messi a jucat intr-o ECHIPA la mondial nu singur. Faptul ca nu au facut mare lucru acolo nu inseamna neaparat ca e vina lui Messi. Poti sa fii tu cat de bun, iti trebuie echipa sa poti sa ajungi departe la un mondial (tineti cont ca am zis echipa, nu jucatori, Argentina avea jucatori dar nu a aratat deloc a echipa). Trebuie sa tineti cont ca toata lumea i-a cerut sa fie un lider la o nationala cu pretentii la un campionat mondial la 22 de ani; e foarte greu, chiar daca ai tot talentul din lume;nu poti sa fii lider peste noapte, iti trebuie niste ani in spate (Maradona a jucat super bine la mondial cand a avut 26 de ani – e o diferenta). Sigur…e devreme sa il comparam cu Maradona,are doar 23 de ani dar daca tine ritmul asta, sa fim seriosi, o sa il depaseasca clar.

Si tu cel care ai zis asta „cum face unu’ trei driblinguri in aceeasi faza gata e adulat de toti copiii” aberezi cu insistenta. Are 52 de goluri din cate imi aduc aminte, asta inseamna mai mult decat „trei dribliguri”. Cade la 2 3 minute pentru ca e doborat la 2 3 minute pentru altceva nu au ce sa ii faca adversarii.

Si inca ceva, vad ca te lauzi ca ai jucat fotbal, daca e adevarat ai fi stiut ca un sport de echipa si ca nu poate un jucator, oricat de bun ar fi el sa care o echipa spre un titlu mondial, spre o victorie da, spre un titlu mai greu.

Eu zic sa te rezumi la adoratul lui C Ronaldo sau alti figuranti ca probail astia sunt jucatorii care iti plac tie. Messi nu face parada cu lanturile hainele si talentul lui si probabil ca de asta nu e „atat de bun”.

Ed (1 comentarii)  •  6 mai 2011, 15:03

Eu sunt (si voi fi pana la moarte) un suporter al Universitatii Cluj.

Dar cand vine vorba de champions league nu pot sa nu tin in primul rand cu fotbalul. Intr-adevar nu tin la barca cum tin la „U”; si la bine si la greu… probabil ca nici nu as mai tine cu Barca daca nu ar mai juca asa…

Dar eu unu nu pot sa tin cu o echipa straina care se apara 5 meciuri la rand cu 11 oameni.
Nu pot sa nu apreciez jocul fotbalul frumos oferit de Barcelona
Nu pot sa nu impresionat de un jucator care ia mingea la mijlocul terenului si dribleaza toata apararea (Realului nu a orcarei echipe) si apoi o baga in ate.

Am fost fascinat de multi jucatori… Cantona, Gulit, Van Basten, Marc Overmars, Hagi, Ibrahimovici, Eto, Zidane, Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Roberto Carlos, Nedvev, Drogba, Inzaghi (cu norocul lui chior), preferatul meu Nuno Gomes etc… Mi-a placut mult pana si CR7 cand era la MU si erau puse mult mai bine in valoare calitatile… toti accestia au fost si sunt super talente… Dar Pele, Maradona si Messi parerea mea ii ca sunt jucatori care apar odata la cateva decenii… asa ca mai bine lasati orice sentiment de invidie si bucurativa de fotbalul practicat de acest jucator fabulos care este Messi… el este jucatorul generatiei voastre… jucatorul despre care o sa le povestiti copiilor vostrii. Admiratil, aplaudatil, bucurati-va de el…. s-ar putea sa nu mai prindeti asa jucator in urmatorii 30 de ani.

Comentează