Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Aşa federaţie, aşa fotbal!

Am scris la sfîrşitul lui ianuarie că, în ziua de 26 a lunii respective, Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ca unui număr de 21 de formaţii, ulterior 22, să li se interzică promovarea vreme de 3 ani deoarece […]

joi, 24 februarie 2011, 7:27

Am scris la sfîrşitul lui ianuarie că, în ziua de 26 a lunii respective, Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ca unui număr de 21 de formaţii, ulterior 22, să li se interzică promovarea vreme de 3 ani deoarece şi-au modificat forma juridică, structura, sediul, denumirea etc. Am spus atunci şi repet acum că, din mai multe motive, MĂSURA E GREŞITĂ, BA ŞI NEREGULAMENTARĂ.

Revin şi asupra motivelor. În primul rînd, nu-i legal, iar moral nici atît, să schimbi regulile în plină competiţie, cînd firesc e ca orice întrecere sportivă să se încheie după aceleaşi legi sub care a început. În plus, la fel de grav, Comitetul de Urgenţul NU ERA ABILITAT SĂ IA O ASTFEL DE HOTĂRÎRE, din moment ce sancţiunea cu pricina nu figurează în Statut. Introducerea ei nu ţine de vreun for federal, ci trebuie neapărat aprobată de o instanţă judecătorească. Conform ROAF, document care s-ar cuveni să guverneze fotbalul românesc, dar care valorează, iată, cît o ceapă degerată!, organismul abilitat să ia o decizie în acest sens, după eventuala completare a Statutului, e Comisia de Disciplină, ea şi numai ea! De aici şi concluzia că onor Comitetul de Urgenţă ŞI-A DEPĂŞIT COMPETENŢELE.

Din păcate, FRF continuă să încurce lucrurile şi, de-a dreptul stupefiant, să ignore pînă şi propriul său regulament! Cade şi varianta că întreg scandalul ar fi fost provocat de o indicaţie venită de la FIFA, trimisă nu în 2011, nici în 2010 şi nici măcar în 2009, primită în 2008!!!! Explicaţia nu rezistă întrucît FIFA se referă strict, punctual, la grupările care au nevoie de licenţă, nu şi la, de exemplu, FC Hunedoara, Chindia Tîrgovişte ori FC Maramureş, plasate pe lista neagră, deşi evoluează în eşalonul 3 şi nu-s obligate să ceară licenţă!

Ca să înţelegeţi mai bine cît de abuziv se procedează, ÎN AFARA ORICĂREI LOGICI, ajunge să discutăm cazul Viitorului Constanţa din Liga a II-a. I s-a permis promovarea în sezonul precedent, dar i se refuză acum, în ciuda faptului că nu şi-a modificat între timp statutul, forma juridică, structura sau sediul! Dacă indicaţia FIFA datează din 2008, cum de-a putut promova echipa finanţată de Hagi în 2010?!

Formaţiile lovite de interdicţie, cu precădere cele din zona fruntaşă a clasamentelor, s-au adresat Comisiei de Disciplină cu speranţa că li se va face dreptate. Întîi au angajat jucători în ideea promovării, acum plătesc avocaţi, iar dacă nu vor obţine cîştig de cauză, vor fluiera şi mai tare a pagubă! Să fiu iertat, dar ce federaţie e asta care, în loc să aibă grijă de asociaţiile afiliate, implicit de bugetele lor tot mai restrînse, LE BAGĂ BEŢE ÎN ROATE ŞI MÎNA ÎN BUZUNAR?! La aşa federaţie, aşa fotbal, nu?

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Kramer (2 comentarii)  •  24 februarie 2011, 19:47

La fix, Nea Ovidiule, pe ei, pe ei, pe mama lor de smecheri!

HRICHIE (2 comentarii)  •  24 februarie 2011, 19:58

pai e normal pentru ei..ei vor sa promoveze doar ceahlaul :)) a lu pinalti..:)) si cum se putea altfel decat interzicand celorlalte echipe din b sa promoveze..:)) sunt curios la sfarsit de sezon :)) cine o sa retrogradeze si cine o sa promoveze..:)) o sa fie o mare caterinca..exact cum e si campionatul nostru..:D otelul in stilul asta ia campionatul..ca o sa mai castige cateva meciuri la masa verde..:)) si pandurii o sa castige cu timisoara si celelalte pretendente la titlu..:)) peAce

Toma (148 comentarii)  •  24 februarie 2011, 20:30

FRF-ul este o mare latrina si sper ca toti cei care au functii sa se scufunde cat mai repede in propriile excremente!

jan pitesti (88 comentarii)  •  24 februarie 2011, 20:31

in istoria romaniei asa a fost mereu ku bune si rele,timpurile se schimba mereu.speram pe viitor sa se schimbe mentalitatea in federatie ca sa mearga bine lukrurile pe viitor..

utaaradan (1 comentarii)  •  24 februarie 2011, 20:33

de ce atacati frf si liga, doar o data pe an,apoi le inchinati osanale …asemenea articole, a-ti putea scrie zilnic, subiecte gasiti destule in fotbalul nostru..

itmh (16 comentarii)  •  24 februarie 2011, 20:43

cu o saptamana in urma, ciobanul sef deconspira,legaturile de afaceri dintre sefii unor comisii cu anumiti patroni din fotbalul romanesc!acum se poate face o legatura ,intre declararea celor doi jucatori liberi de contract si inregimentarea lor,chiar la cluburile despre care se vorbea in respectiva declaratie!!!similitudine,nici vorba,mafia din fotbalul romanesc, lucreaza nestingherita si cu ajutorul vostru!

Vlady (42 comentarii)  •  24 februarie 2011, 21:00

Te doare capul cat diletantism e la FRF, unde venirea lupilor tineri in frunte cu Lupescu a stricat si mai tare lucrurile. Pe astia chiar nu ii schimba nimeni? Fotbalul nostru moare, dar lor nu le pasa, doar isi fac interesele.

kappa (13 comentarii)  •  24 februarie 2011, 21:12

Imi place tonul hotarat si agresiv din ultimele articole. Imbunatatiri in functionarea FRF si LPF nu prea avem cum sa vedem pentru ca liderii lor sunt acolo cu un singur scop: sa mulga vaca la maximum.

Dupa un articol de genul celuia cu incompetenta ospatarului care a ajuns sef la o comisie a Ligii „profesioniste” de fotbal, ar fi trebuit sa vedem o demisie. Din pacate blestemata nesimtire si-a facut casa la LPF.

mitroi (19 comentarii)  •  24 februarie 2011, 23:04

Si la federatie si la liga sunt o seama de HOTI care sunt
sustinuti de alti hoti de la cluburi.Ca cine nu-i sustine pateste ca Mititelu!Nu vedeti ca-si dau tot mai des intalnire pe la DNA? Vedea-i-as intro celula pe toti si cat mai curand!

Claudiu (343 comentarii)  •  24 februarie 2011, 23:11

@utaaradan. Tu traiesti pe alta lume? Ioanitoaia numai ieri nu a criticat federatia, dar a facut-o alaltaieri! Iar pe Doru Neagu l-a facut muci de vreo 3-4 ori. Ma surprinde ca l-a mai sarit pe Vasile Avram de la arbitrii, dar incepe balul si iar o sa-l ia de ciuf.

blue (25 comentarii)  •  24 februarie 2011, 23:29

da

blue (25 comentarii)  •  24 februarie 2011, 23:29

da

Bosu (8 comentarii)  •  24 februarie 2011, 23:43

Degeaba scrii Nea Ovidiule, de astia nu vom scapa decat daca se va scufunda pamantul!

janis (2 comentarii)  •  25 februarie 2011, 1:19

Sunt Ileana Cosanzeana si-am venit sa fat comisii!

Sa incercam sa dezlegam enigma: el i-a angajat (“i-am vazut atunci cand i-am angajat”), el ii poate da afara ( “si le-am zis ca-i mai vad atunci cand ii dau afara”), dar!?… “comisiile sunt independente dom’ne, eu n-am nicio legatura cu ele! Haha

Mititelu si Gigi Becali vin si ne spun cine face parte din aceste comisii si ce hram poarta fiecare, iar noi il credem pe cuvant pe domnul in cauza. Ca el nu are nicio legatura cu ce au stabilit comisiile in cazul Mitetelu (vezi cei doi jucatori, vezi amenda Mititelu dupa ce a avut un schimb de replici cu el pe tv, vezi cazul Gigi cu amenzi nenumarate, vezi cazul Ilie Iordache – Condescu vs Dinamo).

Multumim frumos domnule Dragomir, nota 2, iesi afara. Auzi ce zice spagarul ca a facut cladirea unde are sediul LPF din banii lui. Ia uite ba cata generozitate pe bietul om si noi il luam la rost,… si-si mai da si cuvantul de onoare,…cata ipocrizie si furt pe metru patrat. Doamne Cosanzeano imi vine sa te iau de nevasta!

diss (50 comentarii)  •  25 februarie 2011, 2:46

Nenea Ioanitoaia,jos palaria!
Eu v-am criticat ca a-ti tacut mereu cand venea vorba de lucruri serioase si asta pentru ca am pretentii de la dvs!
acum insa nu pot decat sa salut demersul jurnalistic al dvs. Dar…mereu exista un dar in viata,nu???
Pai dvs. vorbiti de COMPETENTA,REGULAMENTE,ATRIBUTII,SERIOZITATE,AJUTOR…ETC…Nu va suparati vorba lu` Caragiale : a-ti gresit adrisantul!
Cu cine v-ati gasit si dvs : cu Mitica, Nasul, Lupescu ( vezi Kaisere sa aduci vreo 5-6 ladite de vin si niste apa minerala,sa fie acolo!), Oache ( vezi bre ca incepe sezonul de gratare ,sa faci aprovizionarea cu carbunii!), Neagu ,Alexandru si toti smecherii aia de Bucuresti care isi bat joc de toti si de toate???!!!!
Pierdeti vremea,la FRF si Liga nu conteaza decat ce decid „corifeii”, „zeii” fotbalului romanesc, Nasul si Mitica! Restul e vanare de vant!

diss (50 comentarii)  •  25 februarie 2011, 2:51

Nenea Ovi!
Scuze ca revin,dar nu vad in continuare nici-o analiza serioasa a nationalei si a lui Razvanel????!!!!
Maestre,am ajuns pe locul 60 in lume si dvs.,(vorba lu` Apostol) mucles??? Eu inteleg ca sunteti prieten cu Mircea dar cand ve-ti scrie ceva concret dupa Bosnia-Romania 3-0 ???? Nu va fi ca o frectie la un picior de lemn??? Eu sunt rabdator….

soso (10 comentarii)  •  25 februarie 2011, 9:32

multe dintre aceste echipe isi merita ”soarta”.de ex uta arad…la cate smecherii a facut in ultima vreme…..numai in Romania se pute ca o echipa care RETROGRADEAZA in liga a -3 -a practic sa PROMOVEZE si sa joace in prima liga !!!!!!!!!! gata sa sfarsit cu asemenea ”afaceri”

ADY (21 comentarii)  •  25 februarie 2011, 9:44

Aceasta hotarare a FRF se putea lua(in mod normal)doar la inceputul campionatului,pentru a nu lovi financiar echipele care aveau ca obiectiv promovarea.Singura explicatie pentru aparitia acestei liste acum, in pauza competitionala, este necesitatea ca nici una din aceste echipe sa nu promoveze…

Gunner (8 comentarii)  •  25 februarie 2011, 10:53

Este aproape incredibil ca in anul 2011 intr-o tara membra a UE se mai poate intampla asa ceva. Este strigator la cer cum unii oameni pot ignora orice lege sau regulament cand vine vorba de interese personale. Dar asta se intampla pentru ca sunt siguri ca nu pot pati nimic. Nu pot fi sanctionati. Nu este nici o diferenta intre regimul de la FRF si LPF si cele din Egipt, Yemen sau Libia. Ahh… ba da… astea de la noi nu se simt amenintate,pt ca romanii se vor mai revolta in adevaratul sens al cuvantului peste o suta de ani poate. Dec 1989 e prea recent… si asta pt sefii fotbaluli din RO in primul rand.

microbistu (3 comentarii)  •  25 februarie 2011, 10:58

Treaba romaneasca.Dar la cate legi,comisii fie ele jurisdictionale sau autonome e greu intru-un asa labirint sa gasesti o cale de a salva sportul.

Loti (7 comentarii)  •  25 februarie 2011, 11:14

Dar pe astia nu ii verifica nimeni? Sunt pe plantatia lor si isi bat joc de fotbalul nostru, mi-e sila domnule Ioanitoaia, eu sunt un om simplu care imi dau ultimul banut sa merg la stadion si ii vad pe astia cum se lafaie si cum se imbogatesc doar din abuzuri, pacat.

Claudiu (343 comentarii)  •  25 februarie 2011, 12:02

Bai, ce tot aveti cu Razvan, despre asta e vorba acum? Nea Ovidiu scrie una si voi o tineti langa cu Nationala. Cat vor conduce Sandu si Dragomir puteti sta linistiti: Nationala nu va vea rezultate si va cadea pe locul 100 in lume.

Ovidiu (5 comentarii)  •  25 februarie 2011, 12:16

D-le Ovidiu
mi se pare normal sa nu mai lase fuzionarile dubioase FRF, se cunosc destule exemple de „fuzionari” gen uta arad- salonta ( uta cade in C si joaca in A, e normal ?? )
, fulgerul bragadiru- aek buc si multe altele.
fiecare cauta sa nu plateasca fiscului drepturile.
asa tara asa conducatori !

Ovidiu (5 comentarii)  •  25 februarie 2011, 12:18

ps. adevarata POLITEHNICA TIMISOARE IN CE LIGA E ???
de ce ziaristii nu sesizeaza situatie ? ce complac ?
au de castigat de pe aceasta situatie ? material ?

viorelgh (16 comentarii)  •  25 februarie 2011, 13:47

atita timp cit mitica dragomir a facut angajari pe criterii personale ,fini,rude ,sotia lui…,nasu ,finu nici nu sunt pretentii si nici nu este tras la raspundere ,de unde si-a facut mitica avere tinind cont ca a lucrat ca o sluga 15 ani fara salariu ,de ce nu sau facut angajari pe criterii de perfoormanta ,prin concurs ,de cine este trasa la raspundere ptr toate greselile penale si soldate cu bani grei ?presa a stiut si a tacut ,nu credeti ca este cam tirziu ? tinind cont ca mitica cu sleahta lui va mai sta inca 15 ani si va face incontiniu greseli gen iordache ,in care lupescu semneaza ptr eliberarea cartii verzi ,fara sa fi semnat 15 persoane si afirma ca este vina clubului ,cazul pandurii este de fapt greseala federatiei prin lupescu ,care ar trebui sa raspunda penal ,nu mai zic sa-si dea demisia ,ca asta nu are onoare ,nu are nimic de fapt

Oby (33 comentarii)  •  25 februarie 2011, 14:32

Sange proaspat in FRF si LPF, de asta avem nevoie. Sandu si Mitica vor sa domneasca la fel ca si Ceausescu sau Ghaddafi, pana dau coltu’ (chiar si dupa aia daca ar putea). Sunt increngaturi prea mari de interese si toti se complac in acest „status quo”; presedintilor de club le este frica de schimbare pentru ca s-ar putea ca relatiile ce deja si le-au stabilit fiecare in interiorul LPF si FRF sa se duca de rapa odata cu schimbarile aduse de vreun „revolutionar” gen Gica Popescu, singurul care a dorit implementarea unui tip de management modern, cu accent pe dezvoltarea fotbalului juvenil.
Toate masurile ce se iau, se iau avand la baza interese ascunse, nu se sesizeaza nimeni (cu buna stiinta) din cei ce ar putea sa schimbe ceva atunci cand se comit ilegalitati crase.
Ziarele scriu, noi ne revoltam, insa nu ia nimeni masuri sa indrepte lucrurile. Cainii latra, ursii (in cazul de fata se poate vorbi la plural – Sandu, Mitica 7 Co. ) trec…

Gunner (8 comentarii)  •  25 februarie 2011, 15:04

Bai Diss… „ati” facut, ati scris etc.. se scrie legat. nici vorba „a-ti”.
da nu mai suport sa vad sindromul asta relativ nou aparut asa de raspandit!

sissoko (264 comentarii)  •  25 februarie 2011, 16:36

stimate dle Ovidiu,
-ceeace nu se intelege (inca) este faptul ca LIGA este o afacere privata a lui corleone bezmeticul- mitica si a nashului; ei au inventat-o, ei o …omoara! e mosia lor si fac …ce vrea mushchi lor! ce nu e clar???

silvian (6 comentarii)  •  25 februarie 2011, 16:37

desi nu are legatura direct cu articolul dvs. tot la „magariile” din fotbalul romanesc ma refer si eu!!!!! Spicuiesc din interviul domnului Blejanr publicat azi :
„- Sa va întreb altfel: Steaua ce datorii are?
– Stati putin ca depinde care Steaua. FC Steaua are datorii nesemnificative, cam 200 de mii de lei. Numai ca Fotbal Club Steaua are datorii de 46, 3 milioane de lei.
– La Dinamo cum stau lucrurile?
– E mult mai dificil. Organizarea de astazi, adica denumirea de astazi SC Dinamo 1948 SA, are datorii de 15.542.642 lei. Iar Dinamo Bucuresti are datorii de 45.835.828 de lei. Ultima a intrat în insolventa în 2010. În momentul de fata, Dinamo a reusit sa suspende în instanta executarea silita”
Va intreb cum doar Mititelu are probleme cu licenta cand sunt cluburi care au de doua trei ori mai mari datorii la Fisc!!!!!

misu (234 comentarii)  •  25 februarie 2011, 16:43

Da’ de Sageata de ce nu spuneti nimic domnu’ Ioanitoaia?? Bine ca vorbim de Viitorul, ca deh, e a lui Hagi, dar Sageata are sanse reale de promovare, au bagat bani, nervi si multe altele si acum li se refuza dreptul de a promova!!

CONSTANTEAN (1 comentarii)  •  25 februarie 2011, 17:18

ba tarane nu te mai umfla in pene cu sageata ta ai uitat ca ati cumparat locul in liga 2a deci in acest caz nu aveti dreptul la promovare timp de 3 sezoane ce e asa greu de inteles si cu viitura lafel

Bosu (8 comentarii)  •  25 februarie 2011, 17:39

Asta e tot ce i-ar mai lipsi ligii lui Mitica, dupa Branesti si Urziceni sa promoveze Sageata si Chiajna! Ce suntem de rasul lumii, dar ce-am mai fi! Ne-ar rade si curcile!

OLTEAN100 (204 comentarii)  •  25 februarie 2011, 18:11

Maestre…da de Rasvan?nimic…cind pleaca?Pe cine ajuta ca Pandurii cad in B?Mititelu…el cind pleaca?

Radu Vasile (48 comentarii)  •  25 februarie 2011, 18:44

– D-le Ioanitoia, acest articol este un bun incput de lupta impotriva INCOMPETENTILOR care conduc fotbalul romanesc.
– Dar solutia de indepartare a nemernicilor este la indemana suporterilor, din alta parte nu exista acum.
– Suporterii sa se uneasca si sa nu mai calce nimeni pe stadioane pana impostorii vor fi indepartati. – Este singura solutie la ora actuala, de-a destructura legaturile meschine de interese intre acesti gropari ai fotbalului romanesc. – Succes.

Bosu (8 comentarii)  •  26 februarie 2011, 14:12

Da, nea Ovidiu, trepadusii care conduc fotbalul romanesc, nu vor intelege niciodata sensul mesajelor dvs…

r. M.K (1 comentarii)  •  26 februarie 2011, 15:48

dak s-ar fi inventat calificativul 100 , eu v-as da 200 !!! bravo donmule Ovidiu. Ar trebui pusa probleba si intr-o emisiunie tv cu audientza bunicica,pt k nu toata lumea stie „cu computerul„, sa vada toata tara ce fac impostorii astia. Incercati sa rezolvati aceasta problema si veti vedea k veti primi multumiri de la toti cei care iubesc acest sport.

Comentează