Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Fănuş Neagu: „Am cancer, dar fii intelectual şi scrie neoplasm”

Doctorilor să nu le dai prilejul! – Nea Fane, să nu-ţi fie de deochi, arăţi bine! – Ca un mort de 3 zile, nu? Ştii cum se zice, nici un pas fără atlas!

– De cînd stai în […]

vineri, 2 aprilie 2010, 12:05

untitled.jpg

Doctorilor să nu le dai prilejul!
– Nea Fane, să nu-ţi fie de deochi, arăţi bine!
– Ca un mort de 3 zile, nu? Ştii cum se zice, nici un pas fără atlas!

– De cînd stai în spital?
– Cu pauze, de circa 2 ani şi jumătate. M-au operat de 3 ori şi mi-a mai rămas doar jumătate din şira spinării.

– Care-i diagnosticul?
– Cancer, dar tu poartă-te ca un intelectual şi scrie neoplasm!

– Să înţeleg că n-ai mai pus picătură de vin în gură?
– Ei, să n-o luăm chiar aşa, dar s-au scurs cîţiva ani de cînd nu m-am mai îmbătat. Nu c-ar fi dispărut pofta, nu, ea e desăvîrşită, însă nu mă mai ţin balamalele. Ce-i de mirare, a doua zi de Paşte, pe 5 aprilie, împlinesc 78 de ani.

– Mulţi înainte!
– Şi ţie, şi la toţi.

– Hai să încheiem capitolul, care vin e cel mai bun? Să nu-mi zici că ăla mult, rece şi gratis!
– Cum să zic asta, am îmbătrînit, dar nu m-am prostit! Cel mai bun vin e cel pe care-l bei acum!

– Doctorii de-aici, de la Elias?
– Oameni minunaţi, dar să nu contezi pe ei. Să nu le dai prilejul.

– Cu ce-ţi umpli timpul?
– Citesc şi scriu printre dureri. Gîndesc zilnic şi scriu din cînd în cînd. Sper să termin „Asfinţit de Europă, Răsărit de Asie”, unde trăiţi voi! Altfel, am ieşit la pensie după 40 de ani de scris, nu tîrziu, foarte tîrziu.

– La rubrica de sport de ce-ai renunţat?
– M-a apucat lehamitea, pentru că sportul în general şi fotbalul în special nu mai sînt ce-au fost. Diferenţa faţă de fotbalul de-acum 15-20 de ani e ca de la cer la pămînt.

De ce era Dobrin fericit
– În ce sens?
– În toate. Atunci jucau să fie fericiţi, acum joacă să fie bogaţi. Mi-aduc aminte de ce mi-a povestit cîndva Fane Cârjan, care s-a dus la Piteşti să-l ia pe Gicu Dobrin la Cluj. Unde crezi că l-a găsit?

– Într-o cîrciumă?
– Vezi, şi tu eşti o lepră care a plecat în America şi s-a întors ca prostu’! L-a găsit pe malul unui lac bătînd mingea cu nişte puşti şi mi-a zis: „Fane, nu puteam să-l mişc de-acolo pentru că acolo era viaţa lui!”. Simplu, Dobrin era fericit jucînd, era bucuros asemenea marilor fotbalişti de leatul lui. Ca Nichi Dumitriu, de pildă. Nichi s-a dus în Grecia antrenor, undeva pe lîngă Salonic, dar ştii ce făcea? În loc să-i comande pe jucători, era atît de îndrăgostit de minge că se băga între ei şi nu se mai oprea driblînd! Fireşte că grecilor nu le-a plăcut.

„Niciodată n-au existat în România atîţia analfabeţi!”
– Totuşi, Radu Cosaşu şi Adrian Păunescu mai scriu sport măcar din cînd în cînd.
– Bravo lor, îi citesc şi îi admir, dar nu-i invidiez. Păunescu n-a iubit niciodată fotbalul, a iubit doar Craiova în îngîmfarea lui frumoasă şi creatoare.

– Care-i situaţia azi?
– Aproape că nu mai e. Nu mai sînt stadioane pentru că le-au furat investitorii ca să ridice blocuri. Cartea îi mai preocupă numai pe scriitorii de profesie. Nici tabla înmulţirii nu mai interesează deoarece în fiecare casă e un calculator. Niciodată n-au existat în România atîţia analfabeţi!

– Să fi dispărut talentele?
– Nu, uită-te cîţi tineri cîştigă olimpiade internaţionale. După care mulţi pleacă afară şi, tîmpiţi, se oftică de dorul ţării. Noi însă, românii, avem un Dumnezeu al nostru care ne veghează şi ne ajută.

– Nea Fane, vorbeşti de parcă n-ai fi fost niciodată tînăr!
– Eşti sigur c-am fost?! Recunosc că m-am schimbat, că nu mai sînt aventurierul de la tinereţe, rebelul. Şi după aceea am fost îndrăgostit de fotbal, dar m-am lecuit.

Portar la Barul Atlantic
– Finul Dinu te-a vizitat vreodată la spital?
– Vorbim şi de 3-4 ori pe zi la telefon, seară de seară, dar Cornel e trist, are nevasta grav bolnavă. Şi el intră în categoria fericiţilor la care mă refeream. Uneori jucam fotbal împreună chiar în Barul Atlantic, unde formam două echipe, una condusă de Dinu şi alta de Dumitrache. Eu, lat în umeri, eram portar la amîndouă şi luam gol numai cînd adormeam. Pe atunci se muncea, dar se şi petrecea.

– Sincer, ţi se întîmplă vreodată să-l visezi pe Băieşu?
– Niciodată, pentru că toţi prietenii mei care au plecat repede, Băieşu, Nichita, Tomozei, Hagiu, Conţi, Pucă, sînt prezenţi în mine, mă însoţesc permanent. Părinţii şi prietenii ţi-i trăieşti, iar eu eram convins că prietenii mei aveau o inteligenţă diabolică. Poate numai mi se părea.

„Din pricina televiziunii, presa a înnebunit, a luat-o razna!”
– Ziarele actuale?
– Proaste, cum să mai răsară mari ziarişti, unde să se exprime un Şeicaru ori un Kalustian? Din pricina televiziunii, presa a înnebunit, a luat-o razna. E servită de bărbaţi fără har şi de fetiţe fără vocabular, care rostogolesc, bietele de ele, doar 5-6 cuvinte! Altădată ar fi adunat informaţii, nu s-ar fi înghesuit în faţă, vedete de chirpici! Şi comentatorii meciurilor turuie în neştire. Îţi împuie capul şi nu te lasă să vezi.

– Trăiască nostalgia!
– Păi cum? Cu timpul, toţi simţim nevoia să ne întoarcem spre ce-am fost. Mai ales către izvorul copilăriei, tărîmul viselor.

– Nea Fane, care e cel mai mare scriitor din literatura universală?
– Sînt vreo mie, în frunte cu Homer şi cu Tolstoi, dar şi cu Eminescu. Umblu să procur nişte volume de Ezra Pound, dar nu le găsesc. Rămîn apoi vreo 2.000 de locuri goale, e deşert, după care se înscrie cine vrea. Pleava. E drept că s-a schimbat şi felul de-a scrie, nu se mai caută nici talent, nici cultură.

– Care Tolstoi?
– Vrei să mă scoţi din sărite?! Cum care Tolstoi, Lev Nicolaevici, 1828-1910, cel de la Iasnaia Poliana, cu Război şi Pace, cu Anna Karenina, hai că mă enervezi!

– Pot să te întreb cu ce echipă ţii?
– Întreabă-mă! Mi-a rămas ceva pentru Rapid, Dinamo, Universitatea Cluj şi Oţelul, că ultima se află lîngă Brăila mea. Aş simpatiza şi cu Brăila, dar n-am cu cine. Marele port e zdrenţe.

Împăcarea cu Piţurcă
– „Naţionala”?
– L-am înjurat mereu pe Piţurcă, însă m-am schimbat şi nu-l mai înjur. Piţurcă e un tip, are personalitate. Nu-l scoţi dintr-ale lui. Mărturisesc c-a ajuns să-mi placă, să mă împac cu el. Apropo, tu de unde eşti?

– M-am născut la Periş şi am crescut la Giurgiu.
– În Giurgiu, ca şi la Brăila, nu poţi sta mai mult de-o oră fără să vrei să te sinucizi, aşa-i? Mi-e teamă că, din punct de vedere cultural, România e un pustiu. S-a înţelenit victoria.

– Ce victorie?
– Lasă că nu pricepi! Totul a decăzut sau decade şi nu cred să mai fie cale de întoarcere. Parcă şi tinerii îmbătrînesc azi mai iute, se ofilesc.

– E adevărat că i-ai bătut pe elevi în ziua morţii lui Stalin?
– Să-ţi povestesc mai întîi altceva. Exmatriculat de la Şcoala de literatură, dar cu Normala terminată şi cu 2 ani de filologie, nimerisem profesor suplinitor în comuna Largu, raionul Făurei, regiunea Galaţi. De, îmi descoperisem vocaţia de dascăl! Acolo m-au numit şeful comisiei de alfabetizare în satul Jugureanu dintr-o comună vecină, Ulmu. Parcurgeam călare vreo 12 kilometri şi mă chinuiam cu nişte babe. A durat puţin şi ştii de ce?

– Nu.
– După vreo cîteva zile, mi-au furat calul şi nu m-am mai dus pe jos.

La moartea lui Stalin
– Cum a fost cu Stalin?
– Ehe, cînd mor dictatori d-ăştia e frumos, atît că mor rar! Eram la Largu şi, cum se curăţase Tătucu, activistul de partid Costel Foamete ne-a ordonat nouă, cadrelor didactice, să-i aducem pe elevi de la internat la Căminul Cultural, unde se ţinea mitingul de doliu, plînşi, cu ochii umflaţi. Cum nu plîngeau, ne-am hotărît să-i batem, atît că ei erau mulţi, vreo 150, iar noi 7-8 şi nu pridideam. Aşa că i-am luat la palme din doi în doi, selectiv. Fiecare cu norocul lui.

– Radu Cosaşu…
– Stai să-ţi spun una şi cu Cosaşu. Cu ani în urmă, s-a oprit în buza unui maidan să se uite la cîţiva puştani care încinseseră un fotbal. Lîngă el, pe margine, a zărit un copil sprijinit în cîrje, fără un picior. Ce crezi că se întîmpla? Din cînd în cînd, ceilalţi se opreau şi-i dădeau mingea celui cu un singur picior să tragă şi el un şut. În inocenţa lor, copiii îşi împărţeau fericirea.

„Parcă şi tinerii îmbătrînesc azi mai iute”
– Generaţia dumitale…
– … s-a fumat. Noi am crescut în cultul clasicilor, despre care tinerii habar n-au. Nu mi-o lua în nume de rău, dar am impresia că tinerii de azi ne privesc cu indiferenţă, ba uneori ne şi urăsc. Parcă le-am fi făcut vreun rău.

– Nea Fane, ţi-e frică de moarte?
– Există cineva căruia nu-i e?

– Unii pretind că nu le e.
– Mint. Mie, ca să-l copiez pe Edgar Wallace, nu de moarte mi-e frică, mi-e teamă că mor. Sesizezi nuanţa?

– Nu prea.
– Înseamnă că ai început să osteneşti, aşa că du-te cu Dumnezeu, m-ai plictisit destul!

– Aş mai avea cîteva întrebări.
– Te înşeli, nu mai ai nici una. Soră, condu-l pe domnul să nu se rătăcească!

– Mulţumesc frumos şi scuze că ţi-am stricat siesta!
– Chiar ai de ce să te scuzi, şmechere!

FĂNUŞ NEAGU
Născut la Grădiştea de Sus, judeţul Brăila, într-o familie de ţărani, Fănuş Neagu e unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani. Romancier („Îngerul a strigat”, „Frumoşii nebuni ai marilor oraşe” etc.), dramaturg („Scoica de lemn”, „Paiaţa soseşte la timp” etc.), memorialist („Cartea cu prieteni” etc.), distins în mai multe rînduri cu Premiul Uniunii Scriitorilor. Fost redactor la Scînteia tineretului, director al săptămînalului Ţara, al cotidianului Cronica română şi al Teatrului Naţional din Bucureşti. Membru titular al Academiei Române din 2001.

Comentarii (172)Adaugă comentariu

Mihai (4 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 14:37

Sublim! Semn ca renastem si inca nu suntem pierduti,marturie stau sutele de comentarii admirative la adresa bunului simt si aspiritului minunat al maestrului Fanus.Felicitari d-le Ovidiu,ideea acestui interviu a fost geniala.Se poate cistiga audienta si cu alt gen de cititori sau telespectatori,decit cu fani si prozeliti decazuti, ai caror modele sunt clanul Becali,Turcu,Iancu,Mititelu, Dragomir etc. Modelele ar trebui sa le prezentati dvs. si altii aidoma geniului dvs. Numai asa putem urma calea Domnului Iisus Hristos: prin iubire,adevar si credinta. Un”Paste ferict!” sanatate si viata lunga maestrului Fanus Neagu si sa ne bucure cu prezenta sa multi ani. Aidoma si Dvs.

adrian_237 (17 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 14:54

felicitari pentru interviu! un Paste fericit!

mihai m. (18 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:19

Articolul acesta este o picatura de sublim, de speranta,intr-un ocean de rautate,nesimtire,intoleranta.Multumesc domnule Ioanitoaia!

Octavian (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:21

Superb! Printre putinele editoriale, stiri si alte texte, care apar pe acest site, care merita citit de cat mai multe ori. Domnu’ Ioanitoaia la mai multe astfel de editoriale, poate mai scapam de scandalurile -a nu se intelege scandale- din fotbal si din sport; meritam si noi sa mai citim cate o bucata de text de calitate, cu persoanaje care chiar stiu despre ce, cine si cum vorbesc. Interviurile cu Maestrul Fanus Neagu, adevarate materiale de studiu, ar trebui predate celor care se vor jurnalisti, editorialisti etc.
Maestre ma inclin.
Sarbatori Fericite si La multi ani!!!

alb-rosu_in_VN (171 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:21

Excelent interviul, chiar nu mai auzisem nimic de Fanus Neagu in ultimul timp. Pozitia usor naiva in care s-a plasat dl Ioanitoaia e doar o stratagema jurnalistica ce-l prinde bine, facandu-l pe interlocutor sa spuna mai mult decat ar face-o in mod normal. Jos palaria fata de amandoi!

misujon (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:25

Bravo, Domnule Ioanitoaia!!! Un articol bun intr-un ziar nebun. Este ca un nufar alb, curat, pur intr-o baltoaca neagra, tulbure si densa. Felicitari! Paste Fericit tuturor!

marcoh (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:30

Ma supun majoritatii !! Cant pe acelasi ton cu voi !! Superb.genial !! Si cata subtilitate !! Mi-e mila de cei ce n au inteles-o . Atat .

iou (19 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:33

Bravo domnule Ioanitoaia! Bravo!!!
Aveti de ce sa fiti mandru de acest interviu, cred ca va doriti multe astfel de articole si cat mai putine despre mizeriile din sportul nostru. Exista o singura solutie: detasati-va!
Un patron al nu stiu carui club isi injura dupa un meci angajatii (jucatorii), dumneavoastra ignorati-l si scrieti un articol despre conducatorul Alecsandrescu. Un jucator intra in teren sleit de cheful din noaptea de dinainte, dumneavoastra vorbiti despre Hagi. Dar nu le scrieti numele ********. Nebagati in seama vor pieri pe limba lor. Putini vor gasi materialul necesar pentru a se schimba si, astfel, vor disparea. Disparand, valorile vor iesi la suprafata. Aici e singurul aspect in care nu pot fi de acord cu Maestrul Fanus Neagu: dansul spune ca in Romania nu mai sunt oameni de valoare, ca nu mai vine nimeni dun urma. Gresit, valorile exista, deocamdata in spatele unei perdele groase de non-valori, dar la fel cum pleava granelor are tendinta initiala de a se ridica, fiind usoara, mai apoi pierzandu-se in vant, asa si pleava societatii se va pierde in neant. Sau infundati de DNA.
Mergeti cu incredere „pe mana” unor astfel de articole. Pentru ca in viitor sa aveti de comentat lucruri minunate vorbiti mult acum de spre lucrurile frumoase din trecut, ca din pacate inca nu aveti prea multe de spus de bine despre prezent.
Calitatea (valoarea) este intotdeauna lozul castigator, vedeti foarte bine si din numarul celor ce va lauda aici.

san (4 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:36

Fanus Neagu un geniu ca si Paunescu si multi altii .pt totti ziaristii 5 minute tb sa fiti destepti.vezi ca se cauta si asa marfa

Ion (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:37

Superb!

iou (19 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:43

Sanatate multa domnule Fanus Neagu!
Nu va fie teama de „netraire”. Lumea intreaga va apune mult inante ca dumneavoastra sa apucati sa va consumati in ea. Adica sunteti, simplu, ne-mu-ri-tor! Si o stiti bine, asa-i? 🙂

misu (234 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 15:55

Peste 100 de comentarii, si asta doar la ora la care postez eu. Deci se poate face audienta si cu materiale de calitate, nu-i asa domnule Ioanitoaia?
Intrebarea mea este: vreti intr-adevar sa faceti materiale de calitate? Sau strategia neoficiala este aceea de a indobitoci masele, pentru a fi mai usor de manevrat? Pentru ca audienta faceti, dupa cum se vede si cu ceva pozitiv.
P.S. @IOU – Frumos comentariu, sunt total de acord cu tine.

Dragos (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:12

Ex-ce-lent! Multumesc!

ninjutssu (5 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:14

BIS !!

Robygiulesti (7 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:19

V-am criticat de foarte multe ori, si inca consider ca aveam dreptate…Ei bine, domnule Ioanitoaia acum a venit timpul sa-mi exprim aprecierea fata de acest articol. Ati aratat ca puteti face astfel de articole, ca sunteti un ziarist excelent. Tot ce trebuie e vointa. Si dupa cum spuneau si cei de sub mine, ati vazut ca lumea apreciaza si astfel de articole. Cele peste 100 de comentarii, toate pozitive stau marturie. Astept sa continuati ceea ce ati inceput azi prin acest articol, sa nu fie doar o floare printre ierburi. Va multumesc. Paste Fericit !

romeo (5 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:22

sunt brailean si ma mandresc cu asta

Mihaela (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:30

Cu adevarat genial!!

calanu (6 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:30

Traiesc in Canada de 10 ani si imaginea pe care o mai am despre Romania este bazata pe amintiri (care se estompeaza cu fiecare zi) si pe lectura ocazionala a ziarelor. Supriza uriasa creata de acest interviu nu este atat de interviul in sine (intotdeauna am crezut ca Ioanitioaia poate mai mult si mai bine decat arata in 99% din cazuri) cat reactia „comentatorilor”. Vazand cantitatea uriasa de aprecieri putem spune ca in Romania nu traiesc doar doritori de mocirla si spurcaciuni. Inteleg ca tirajul/audienta creat de cancaniade este superior, dar cand ai multe pagini intr-un ziar (scuze ca nu stiu cate, am acces doar la varianata online) una din ele se poate „sacrifica” pt articole si comentarii de calitate. Dle. Ionitioaia sper sa nu lasati interviul sa ramana o floare printre maracini.

Emil Mocan (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:40

Extraordinar om, Fanus Neagu !!!!

mniezo (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:40

astazi paine, nu circ! chapeau!

Protoss (103 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:45

un om care inspira Respect, care de sus de la 78 de ani vede lucrurile mai clar decat ceilati. multumim pentru interviu Ovidiu Ioanitoaia

Caesar (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:54

Extraordinar!!! Foarte, foarte bun articolul. Felicitari!!!

vyo (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 16:56

Oamenii ca Dl. Fanus Neagu trebuiesc apreciati la adevarata valoare, dar din pacate astazi se cauta doar personaje ieftine, pt ca atat suntem capabili noi sa procesam, ce ne depaseste ignoram.
Dle Ioanitoaia felicitari pt interviu.
Paste fericit!

moldoe (7 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:09

Intradevar, un interviu foarte inspirat. Ca sa nu mai zic de raspurile lui Fanus Neagu care sunt 100% adevarate.

andrei z (10 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:10

bravo!

al (13 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:13

multa sanatate maestre!nota 10..

hefe (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:22

Pur si simplu m-au uns la suflet vorbele lui Fanus Neagu, la mai multe articole de genul asta.

Chris M (6 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:23

l-am citit pe nerasuflate. apoi l-am mai citit o data. si as citi si as asculta cum vorbeste si cum povesteste unul ca Fanus Neagu pana dimineata.
PS: puteai sa spui macar ce anume din Ezra Pound cauta

razvan (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:30

Extraordinar de frumos, ca intotdeauna cand maestrul sta de vorba cu noi.
Asteptam romanul.

mihai (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:33

Jos palaria !

marian (27 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:39

Am citit un interviu cu Fanus Neagu, multi nici nu stiu cine este, si m-a apucat nostalgia anilor 90. Si atunci erau meciuri mai slabe si blaturi pe fata dar lumea venea la stadion pt echipa, „sa manance seminte si sa se relaxeze” ca sa-l citez pe un tanar fan „infocat” al echipei). Nu era atata neincredere si ura fata de echipa. Presa este vinovata de uciderea placerii de a urmari un meci de fotbal, dar mai vinovati sunt cei care se lasa influentati.

Fotbalul a ajuns un fenomen social pt ca oricine-si poate da cu parerea, pe stadioane au o libertate in care-si pot refula frustrarile si se simt importanti iar pt acest lucru nu-ti trebuie multa cultura generala, trebuie sa fii doar tupeist. S-a ajuns ca oricine sa poata critica o schema de joc, evolutia unui jucator, a unui conducator sau a unui arbitru si oricine sa dea verdicte. De obicei hotul striga hotii, cum ai caracterul asa te comporti si asa vezi tu viata…

Dl Ioanitoaia pe langa abilitatile de a scrie,cu ajutorul fotbalului ati devenit cunoscut, INCEPETI UN MOMENT 0 al presei sportive din Romania, incepeti o campanie, macar o luna, in care sa terminati cu promovarea urii si a scandalurilor. CENZURATI SCANDALUL SI URA DIN FOTBALUL ROMANESC! Eu sunt comvins ca orice se publica, cel putin online se citeste, poate nu se comenteaza atat dar pagina site-ului se deschide! Sunt multe de publicat, incepeti o campanie de dezintoxicare a cititorilor de acest viciu de a fi suspicios! Antidotul este la cei care au creeat virusul!

Multa sanatate si un Paste Fericit, sper sa cititi acest mesaj!

Stefan (52 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:43

in sfarsit un interviu de calitate!Felicitari!

CC (3 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 17:48

@chris m un pic de respect sa stii ca nu strica niciodata, pacat de tine.

Cristi-Montreal (26 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 18:03

….ne e dor de tine,Fane…mi-e dor de Rapidul de odinioara care sfida tot ce inseamna conventional

Razvan (4 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 18:45

Un interviu cum rar iti este dat sa citesti. jos palaria Dl. Ioanitoaia. Foarte bun!!!

Theodor Doru Popa (5 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 19:12

Fanus Neagu! Nu-l stiam suferind pe un pat de spital. Mult mai in varsta ca mine dar totusi facand parte din generatia mea pentru c-am crescut hranindu-ma si cu scrierile sale. Un mare spirit, un mare roman.
Sanatate domnule Fanus Neagu!

Universitatea Cluj (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 19:24

Universitatea, simbolul unor inimi romanesti

Razvan (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 19:36

in sfarsit un interviu adevarat … multa sanatate lui Fanus Neagu!

saviarri (4 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 20:10

Sa-i dea Dumnezeu sanatate sa mai scrie asa cum numai el o face ! Ne mai alina amaraciunea sufleteasca a declinului tarii si a sportului in general ! Sa traiesti multi ani Nea Fane !

cris_tm (5 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 20:25

„O TEMPORA”

alex (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 20:25

sincer ma impresionat acest interviu cu acest mare scriitor roman,pacat ca ei se duc si din pacate asa oameni de valoarea sa cu greu vor mai aparea pe acest pamant

Chitibus (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 20:34

Ce umor sanatos si subtil,totodata.Inconfundabilul FANUS are in fiecare expresie o doza de umor.Tare sunt curios ce-ar fi raspuns maestrul daca ar fi fost intrebat daca-i plac manelele.Ce este si lumea asta.Fanus in spital si Patapievici,presedinte ICR.

cos (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 20:38

cel mai frumos interviu pe care l-am citit de mult timp. atat din punctul de vedere al celui care l-a realizat, cat si a interlocutorului. are umor, adevar crud, momente de rememorat, nostalgia unor vremuri apuse si nu in ultimul rand acea aroganta placuta a celui aflat la o varsta la care a vazut si trait multe. domnule fanus neagu toate cele bune si sanatate, iar dvoastra d-le ioanitoaia la cat mai multe astfel de „lucrari”.

israelian (73 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 20:39

Nea Fanus e mare in interviu si Ioanitoaia in stilul personal de a-l lua maestrului.Amandoi au oferit un recital al slovelor romanesti.Felicitari.

andrei (11 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 21:01

f bun, multumesc!

LIVIU (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 21:02

Multumim pentru interviu domnule Ioanitoaia si felicitari!
Paste Fericit!
Liviu , Toronto

D3RboomB3R (2 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 21:04

pt cristi-montreal Rapidul nu se schimba niciodata. mereu va avea aceiasi frumusete. trebuie doar s-o simti

boby (1 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 21:10

FRUMOS !!! ASTA ASTEPTAM DE LA JURNALISTI DOMNULE IOANITOAIA, INTERVIURI ADEVARATE CU CU OAMENI DE VALOARE , CARE REPREZINTA CEVA PT TARA ASTA !! NU NE TREBUIE SEXY-BRAILENCE , PITICI PORNO SI MANELISTI FANTASTICI , CARE DATORITA PRESEI AJUNG MODELE DE URMAT PT TINERI !!!

geo (4 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 22:02

Felicitari si sanatate atit lui Fanus cit si lui Ovidiu !

senateo (6 comentarii)  •  2 aprilie 2010, 22:05

Am citit interviul cu mare placere, pacat ca majoritatea ziaristilor si scriitorilor din ziua de azi s-au adaptat la stilul hip-hop manelist care are succes la unii cititori.
Fanus Neagu ar trebui clonat iar lectiile lui predate la facultatea de jurnalism.

Comentează