Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Regal Atletico Madrid de Bucuresti – academia de juniori care a vandut 31 de jucatori in 2017!

25 de jucatori cumparati de CSA Steaua, 4 de FCSB si 2 imprumutati la Otelul Galati! O performanta de punctat pentru o Academie de juniori din Romania!

Permalink to Regal Atletico Madrid de Bucuresti – academia de juniori care a vandut 31 de jucatori in 2017!
miercuri, 23 august 2017, 9:42

La nivel de seniori, singurul club pozitionat clar ca „pepiniera” de jucatori este Viitorul lui Gica Hagi. Organizarea gruparii din Constanta urmeaza pasii corecti ai strategiei pe care Regele nu ezita niciodata sa o spuna, indiferent ca ia campionatul sau joaca mai modest, cum se intampla acum. Hagi a pornit pe un drum si s-a pozitionat corect, muncind si pastrandu-si luciditatea chiar si in momentele de glorie: ati vazut ca a recunsocut fair ca a fost o minune castigarea campionatului. Ceea ce reprezinta o pozitionare corecta, caci in nici un campionat sanatos nu se pot impune cluburile care cresc fotbalisti tineri. Dar, cum in Liga 1 valorile s-au nivelat in jos, Hagi a prins un culoar si a iesit castigator! Bravo lui, e important un titlu de campion in vitrina cu trofee pentru un club pepiniera.

25 de jucatori cumparati de CSA Steaua, 4 de FCSB si 2 imprumutati la Otelul Galati!

Daca aruncam o privire la nivel de juniori, observam ca 2017 a fost anul celor de la Regal Sport Bucuresti. De ce zic asta? Pentru ca dupa un cliclu de 4 ani de pregatire, clubul bucurestean a cedat nu mai putin de 31 de jucatori in aceasta vara! Tot ca si titlul castigat de Hagi, si Regal a prins o situatie extrem de favorabila, e clar. Dar daca nu avea calitate in procesul de instruire al tinerilor fotbalisti, nu ar fi putut bifa acest succes: 25 de jucatori cumparati de CSA Steaua, 4 de FCSB si 2 imprumutati la Otelul Galati!

Regal s-a nascut in 2011 dintr-o pasiune boema. Aveau atunci o mana de copii, care erau crescuti altfel. In 2013, strategia clubului s-a schimbat. Au fost preluate 3 grupe de copii de la Sportul Studentesc si s-a inceput construirea unei Academii care sa produca jucatori, totul sub motto-ul: „Fotbal, familie, educatie”. Drumul nu a fost usor, doar ca si-au respectat principiile si au construit corect si fara sa arda etape. La un moment dat chiar au desfiintat grupa de 2003 care devenise un butoi cu pulbere din cauza unui antrenor gresit ales si a unor parinti mult prea vulcanici. Cum zice presedintele Mihai Badea, „am incercat sa ne ferim de tot ceea ce inseamna „om de fotbal” in intelesul autohton”. Asa ca au apelat doar la antrenori tineri, au preluat licenta de la Atletico Madrid pentru a deveni prima Academie din Europa de Est a acestora, au primit know-how si sprijin tehnic de la celebrul club spaniol, iar nu in ultimul rand si-au construit propria baza. Apropo de baza, in Romania ai de asteptat un an si 3 luni pentru a primi aprobabrile ca sa poti demara amenajarea unei baze sportive in paragina si de inca 6 luni pentru a o aduce la standarde civilizate. Din iarna, proiectului i s-a alaturat Florin Raducioiu, coordonatorul corpului tehnic, care a venit cu entuziasmul sau sa-i invete pe cei mici drumul spre performanta.

Ca sa rezumam, in 2017, Regal Bucuresti a reusit sa castige Cupa Romaniei faza pe Bucuresti, sa ia doua titluri nationale la juniori U13 si U15 si sa vanda nu mai putin de 31 de juniori! „A fost anul nostru si aveam nevoie de aceasta confirmare pentru a sti ca facem lucrurile corect, sunt convins ca multi copii din generatiile urmatoare pe care le crestem vor confirma”, concluzioneaza presedintele Mihai Badea.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

Bioliteanu Mihai (1 comentarii)  •  23 august 2017, 12:01

Felicitări tuturor implicați !!!

zz (1 comentarii)  •  24 august 2017, 8:41

Ce academie, măi băieți? Ce școală, familie, educație? Ați antrenat copiii numai prin parcuri. Ok, ați avut și niște terenuri mai ok, închiriate iar de vreun an aveți un teren sintetic în spatele casei presei, dar asta nu e academie și și voi știți asta. Rezultatele copiilor nu sunt de dat la o parte, dar amintiți-vă că acei copii nu ai fost formați de voi, ci ei au venit la voi cu un bagaj mare din spate, oricum, meritul selecționerului pt rezultate. In concluzie, academie inseamna altceva. Duceti-va la Hagi si veti vedea o academie. Daca eu am in teren de fotbal si doua vagoane folosite drept vestiare, inseamna ca am academie? Nu mai prostiti lumea. Fair ar fi sa le spuneti ca chiar in conditii de echipa din liga judeteana, ati reusit performante uluitoare si atunci jos palaria, dar nu academie. Si pana la urma, de ce Atletico Madrid, dar si Regal Sport, mai aveti drept de folosire a numelui ATM? Daca da, atunci de ce jucati in campionate cu Regal Sport?

Lex (2 comentarii)  •  25 august 2017, 9:05

Se duc in jos, din cate stiu pe cel care "a avut ochi" si le-a adus jucătorii l-au dat afară în iarnă pentru al pune pe Raducioiu care cu tot respectul ca tehnician e zero.

Vasile (3 comentarii)  •  31 august 2017, 16:53

Majoritatea juniorilor erau gata formați la Sportul, Progresul și alte echipe. Mulți aveau deja un titlu național în palmares. Antrenorii care i-a adus de la Sportul la Dim Soft (denumirea inițială) au fost mințiți în față și apoi dați afară cu un șut în dos. Iar banii "investiți" provin din afacerile Microsoft. Clar, un exemplu de urmat în România. Fură de la stat, fură de la privat și apoi primești laude de la prietenii din presă.

Tascu (1 comentarii)  •  19 septembrie 2017, 11:46

A vândut mulți jucători? E adevărat. Dar de ce? De exemplu a vândut toată echipa de '99 la CSA fiindcă aceștia nu aveau juniori și au preferat să cumpere echipa cu totul decât să facă una de la 0. De asta au vândut atâția jucători.

Daniel B (1 comentarii)  •  6 octombrie 2017, 15:54

nu sunt de acord pe de-a intregul cu rationamentul. Ajax a castigat multe (zeci?) de titluri nationale si a avut rezultate foarte mari in Europa pozitionandu-se, cum ziceti dvs, ca un club care creste tineri.

BarfaDeTeatru (6 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 8:32

Interesanta strategie a *** din fotbalul Romanesc. Au desfiintat cluburi cu Istorie care chiar aveau pepiniere/"Academie" ca: Progresul/National Bucuresti, Sportul Studentesc, FC Bacau, Rapid, Poli Iasi, UTA, etc... ca sa iasa generatia de metal ruginit cu "Academii" varza, care nici un TUR pe plan International nu face fata!!!! ACADEMII/PEPINIERE sunt la AJAX, PSV, AC MILAN, JUVENTUS, NAPOLI, VALENCIA, BORUSSIA DORTMUND, LEVERKUSEN, etc... toate echipele din VEST AU "ACADEMII". PE CINE CREDETI CA ABURITI VOI? Scrieti despre pupincurismul si lingusirea asta penala despre "Academii" pentru Ziarul din NORD COREEA.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Siriteanu Florin (1 comentarii)  •  11 septembrie 2018, 13:42

As vrea sa ma inscriu la echipa de juniori dacă aveți locuri

Comentează