Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Despre Steaua, dincolo de egalul cu Astra

Steaua trece printr-o criza mai mare decit ar insemna pierderea titlului

Permalink to Despre Steaua, dincolo de egalul cu Astra
luni, 13 aprilie 2015, 12:36

Am mai spus-o si o mai spun. Gigi Becali nu are capacitatea intelectuala pentru a gestiona un club de talia Stelei. Dincolo de inteligenta nativa cu care este inzestrat, ii trebuie mult mai mult. Universul in care s-a invirtit el pina a intra in puscarie nu i-a permis sa aiba acces in cercuri din care sa-si poata selecta oamenii prin care sa gestioneze Steaua si, mai mult, chiar daca i-ar fi descoperit, probabil n-ar fi fost in stare sa-i lase sa construiasca un club profesionist.

Steaua de azi este inadaptata fotbalului de clasa si traieste vremurile in care puterea brandului necultivat in ultimii ani a luat-o la vale catre un faliment de imagine ce se va dovedi dramatic in urmatorii ani.

Dupa cum spuneam, marea criza a Stelei este cea de management si de aici pleaca totul. Atit pe plan strict fotbalistic, cit si pe cel al brandului.

Andrei Vochin remarca din studioul DigiSport, dupa egalul chinuit, 0-0, de pe terenul Astrei, ca Steaua in ultimii ani a avut o strategie gresita, in sensul ca a vindut permanent jucatorii cheie si nu s-a repliat rapid pentru a-i inlocui. Aceasta si pentru ca oragnigrama este dezechilibrata si functioneaza la minimul necesar – spre exemplu postul lui MM este si acum vacant, simtindu-se lipsa unui om dinamic, care sa se lupte pentru echipa si sa-l sprijine pe antrenor.

In acest an au existat 2 momente cheie cind s-a vazut aceasta slabiciune:

1. in vara, dupa ce au instalat un antrenor fara experienta, dar care s-a dovedit unul profesionist (ma refer la Galca), Steaua nu si-a intarit lotul, iar aceasta lipsa de viziune a conducerii a dus la pierderea accesului in grupele UCL. Daca va amintiti, miscari de lot s-au facut dupa eliminarea in fata lui Ludogoret!

2. in aceasta iarna, cind s-a pierdut axul central Szukala – Sanmartean – Keseru, conducerea Stelei nu a gandit in viitor si nu a adus inlocuitori, desi avea sansa de a blinda drumul spre titlu si in acelasi timp de a construi echipa pentru sezonul viitor, cind se spera a se ajunge din nou in grupele UCL.

Tot Andrei remarca faptul ca Steaua are bazinul de selectie al jucatorilor din campionatul intern, iar cum acesta scade valoric de la an la an, in acest moment conducatorii echipei si-ar putea arunca ochii si spre alte campionate pentru a transfera.

Un alt aspect important de care nu s-a tinut seama este ca Galca nu e Reghecampf, in sensul ca nu are acel tupeu de a insista pentru transferuri, ci cedeaza usor, tindind in el nemultumirile si incercind sa munceasca precum croitorii, cu materialul care i se ofera. Galca este doar antrenor, unul foarte bun, dar doar atit! Olaroiu si Reghe mai aveau ceva in plus si de aceea s-au adaptat mai bine in fotbalul romanesc.

Sa revenim la brand, dincolo de scandalul cu palmaresul si sigla, mai este un lucru important. Va mai amintiti acea actiune de selectie la juniorii Stelei de anul trecut cind au venit doar 14 copii? Ei bine, generatiei mici, Steaua nu-i mai spune nimic in acest moment. Baza piramidei fotbalului din Ghencea, copiii si juniorii, este putreda, pe masura investitiilor din ultimii 10-15 ani. Ori, daca in jurul acestui brand nu cresti generatii de copii care sa-l iubeasca, popularitatea va avea de suferit.

Ei bine, din acest punct de vedere, Steaua nu este pe muchia acestei prapastii, ci a inceput sa se rostogoleasca catre hău. Exista o indiferenta masiva in rindurile suporterilor fata de aceasta echipa si se vede in cit de populate sint tribunele in acest moment. Echipa lui Gigi nu mai umple stadionale nici in Provincie, nici in Capitala.

Ce s-ar putea face?

1. Construirea unei organigrame a clubului in care sa-si gaseasca locul oameni profesionisti, dar si departamente de marketing, de PR, de scouting

2. Investitii in jucatori valorosi si debarasarea de catre cei fara valoare „aciuati” azi in vestiarul lui Galca (s-ar putea sa apara surprize de genul ca nu-i vrea nimeni, dar e alta problema)

3. Reinceperea investitiei in centrul de copii si juniori si deschiderea lui la nivel national, cu formare de centre Steaua in toata tara

 Uitindu-ne peste cele 3 puncte de mai sus, concluzia este una singura. Steaua de azi este pe cel mai gresit drum cu putinta si daca nu se schimba pe fond, nu o va salva nici titlul, nici cele 2 cupe ale carei finalista este.

 

Comentarii (5)Adaugă comentariu

juniordefotbal (10 comentarii)  •  13 aprilie 2015, 5:13

Domnul Becali s-a auto inconjurat de „Yesmani”, oameni fara coloana vertebrala, oameni de „saru’ mana boierule”. Acei oameni la randul lor s-au inconjurat de alti „Yes mani” si piramida e gata. Dezastru „Centrului de copii si juniori” l-am anticipat de acum 3-4 ani.

alex_m (3 comentarii)  •  13 aprilie 2015, 15:42

Ai dreptate. Pestele de la cap se impute…deci și la noi se întâmplă la fel. Steaua dacă va câștiga titlul îl va câștiga intr-un campionat fără valoare și ea va avea o echipa fără valoare. Va ajunge sa intre sau nu în CL dar asta e alta povesta. Cu jiji lângă echipa steaua nu va trece niciodată de prgul acesta. Dacă dpdv al rezultatelor în Europa este greu pt ca aia au de 10 ori mai mulți bani, steaua nu va fi un club frumos, un club care sa atrage prin civilizație și printr-o strategie corecta pt ca este condusa de un om limitat care nu pune accent pe civilizatie

Gusti Roman (437 comentarii)  •  14 aprilie 2015, 14:24

Ce-mi scrie un prieten. Si are dreptate: „Gusti nu le confunda, e vorba de inteligenţa socială, care inseamna sa ştii să te adaptezi în orice situaţie, să faci faţă cerinţelor concurenţiale din ce în ce mai mari. Beneficiile inteligenţei sociale sunt exact cele de care a profitat Jiji : succesul, banii, prosperitatea, relaţiile, puterea.La momentul actual insa si-a atins limitele si are nevoie de intelect.Pe care insa nu se pricepe a-l cumpara pentru ca nu-l recunoaste.Prim planul cadrului e ocupat de cei asemena lui!”

MZM (5 comentarii)  •  18 aprilie 2015, 9:58

Este indiscutabil ca Steaua trece printr-o criza si e aproape normal sa fie asa. Dupa ce a cucerit campionatul de doua ori consecutiv, cu amenintarea ca il ia si pe al 3-lea, la ce ne puteam astepta? Curba performantei merge in jos. Asa se intampla si la echipele mari ale Europei, Real, Barca, Bayern etc. Este indiscutabil, de asemenea, ca Gigi este o persoana cu multe tare si pacate, dar spre lauda, a reusit in 10 ani sa faca din Steaua o echipa puternica pe plan intern

MZM (5 comentarii)  •  18 aprilie 2015, 10:20

(continuare) aproape numai cu jucatori romani, furnizand echipei nationale cei mai multi jucatori. Si daca Becali a reusit cu echipa sa sa domine autoritar campionatul Romaniei , in ultimii 3 ani, fiind in inchisoare (!!) „fara departamente de marketing, de PR si de scouting”, ma intreb ce ar fi realizat daca era liber si avea la dispozitie toate cele 3 departamente plus „centre de copii si juniori in toata tara”?! Cate centre de copii si juniori au, de exemplu, CFR Cluj, Petrolul si ASTRA, ale caror loturi contin jucatori straini inproportie de aprox. 90%? Si, iata, cele trei echipe nu sunt in criza, precum Steaua, ci chiar in pragul falimentului!

Comentează