Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Prin ochii suedezilor

Ar trebui să fim uimiţi de cât de bine ne cunosc străinii. Şi să luăm aminte atunci când ne înfoiem în mândria naţională

Permalink to Prin ochii suedezilor
marți, 4 decembrie 2018, 11:38

Curios. Cel puţin pentru unii dintre noi. „În perioada cu Christoph Daum, România nu mai speria pe nimeni, ajunsese de râs.” Citatul nu este extras din Gazeta Sporturilor. Ziarul acela duşmănos, numai bun de împachetat peşte în viziunea fostului selecţioner. Surprinzător, afirmaţia reprodusă mai înainte a apărut în cotidianul suedez Aftonbladet. Sigur, conform standardelor gastronomice ale lui Herr Daum, cel mai important ziar suedez poate fi şi el potrivit la împachetat produse piscicole. Chiar dacă publicaţia în cauză a fost fondată în 1830. România în 1830 nu era nici în fază de proiect pe atunci. Era în faza pe principate.

Problema este că scandinavii nu sunt deloc ironici, ci foarte bine informaţi. Nu că sarcasmul exclude documentarea, dimpotrivă! Observaţiile din Aftonbladet sunt de o acurateţe impresionantă şi vizează în primul rând starea echipei noastre naţionale înaintea preliminariilor. În trecere, Aftonbladet evocă şi relaţia tensionată dintre neamţ şi presa din România. Dar asta contează mai puţin acum. Sau deloc.

„Într-o naţiune fotbalistică ce avea o mie de probleme, cu lipsa resurselor, infrastructura proastă şi nebunia politică, Daum a fost tot ceea ce românii aveau mai puţină nevoie”

Excepţional! Ce vreţi compliment mai frumos decât să se scrie despre noi că suntem o naţiune fotbalistică? Nu vă impresionează oglinda pe care ne-o pun în faţă şi în care vedem fără plăcere problemele pe care le avem? Ar fi cazul. Poate că încă o dată ar trebui să ne schimbăm perspectiva asupra aşa-zisei percepţii greşite pe care o au străinii despre noi. Greşite, tendenţioase şi răuvoitoare. Uite că suedezii ştiu că de la venirea lui Contra naţionala a prins contur, că Hagi a construit temeinic, că fiul acestuia este deja o mare speranţă a fotbalului românesc, că nu avem staruri (ei, asta o ştie oricine), dar că Stanciu şi Chipciu pot fi argumente solide în lupta din preliminarii.

Acolo unde ne vom bate (şi) cu Suedia pentru un loc la Euro 2020. Cei de la Aftonbladet spun despre noi că am redevenit o trupă greu de bătut şi după tonul articolului cred că aici nu este doar politeţe. În concluzie, din afinitate profesională mi-ar plăcea să împachetez peşte cu colegii de la cotidianul suedez. În egală măsură, aş vrea să le confirmăm temerea că am încetat să mai fim ciuca bătăilor. Ne lămurim pe 23 martie, când jucăm primul meci din preliminarii chiar contra lor, probabil la Stockholm. Talismanul Rasunda nu mai este, dar poate că Ţucudean este noul nostru Cămătaru. De ce nu?

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Ioan (2 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 12:01

Dle Geambasu degeaba va suparati, dar avand in vedere calitatea majoritatii articolelor din GSP asta sunteti "O ftuica de impachetat peste"; cat despre nationala... nu stiu de unde atat optimism

mariuss72 (18 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 12:08

Domnule Geambasu, ar trebui sa vedeti lucrurile si prin ochii cititorilor, poate v-ati da seama ca ziarul dumneavoastra chiar are o atitudinea dusmanoasa si neprofesionista.

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 12:11

La pregatirea meciului cu Suedia le-as pune jucatorilor rezumatele meciurilor din sept. 1982 (2-0) si iunie 1983 (1-0 in deplasare). Atunci s-a putut, desi veneam din urna a patra intr-o grupa cu Italia, Suedia, Cehoslovacia si Cipru. Chiar daca a avut rezultate bune la CM, Suedia nu e totusi de speriat. Imi place noua atmosfera de la lot si ceea ce a reusit Contra sa creeze in cateva luni/un an, desi baza de selectie a ramas cam aceeasi. Nu pot sa spun decat Hai Romania!

Blakkumen (22 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 12:13

Vai, dar cat va doare ce a spus Daum... :))) V-a ars, nu gluma... din pacate, asta sunteti. Impachetatori de peste. Lasa-i pe suedezi, nu exista termen de comparatie. Aia fac jurnalism sportiv, voi scandaluri, barfe si atacuri la proprii sportivi. Asta va imputa cititorii. Nu are Daum nici o treaba aici. L-ati atacat zilnic(chiar si atacuri la persoana-jalnic) si intr-o buna zi omul v-a dat viceversa. Ca tot iti plac lectiile, Henk Groener, Selectionerul Germaniei, a vorbit aseara despre "o lectie predata de Romania", dupa victoria lui Neagu&Co. Nu mai bine scriai un articol despre fetele Romaniei, decat despre Daum? Dar tu scrii doar la infrangeri, ca trollii si haterii. :))

cc (30 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 12:52

Ioane, ioane toata lumea doarme, numai tu nu poti sa dormiii! Te-ai trezit si tu cand trebuia sa dormi.Fitzuica asta de impachetat peste este singura de profil ramasa in Romania. Daca nu o suporti de ce *** o citesti? Iar pt. tine Cristi - hai sa-i trimitem lui Daum cateva ziare GSP, poate s-a apucat de pescuit si nu are cum sa-l impacheteze din lipsa de bani si ceva alb.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigi carabina (12 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 13:48

@cc Faptul ca este singura nu ii scuza calitatea slaba. Cum a spus cineva mai devreme, hai sa ne uitam si prin oglinda cititorilor! Hai sa vedem cat si despre ce se scrie. Hai sa vedem cum se fac stiri emoji si stiri de pe twitter. Hai sa vedem cum totul este fabulos, incredibil si uluitor! Stii, daca dl Geambasu ne cere sa ne uitam prin ochii suedezilor, ii cerem si noi sa se uite sincer prin ochii lui Daum si lasand la o parte evidenta ca vorbele sale au deranjat acolo, sa vada ca asa intransigente cum au fost reflectau de fapt un adevar. Au curajul sa isi asume (un alt verb la moda in sportul nostru) asta?

gigi carabina (12 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 13:50

@Blakkumen Nu, nu a scris. Asteapta primul meci pierdut sau necalificarea in semifinale, ca sa le si ne invete atunci handbal.

pacific ionel (32 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 14:26

Sunt în același gând cu @Blakkumen, omul a creionat foarte corect situația și a descris politica păguboasă a singurului ziar de profil din România (jalnică stare). Cât despre @cc un frustrat autohton. La revederci.

Vali (3 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 14:43

Eu am citit articolul din Aftonbladet în suedeză. Predau limba suedeză de 5 ani, deci am pretenția ca înțeleg toate nuanțele. Într-adevăr, ați înțeles corect analiza făcută României și fotbalului din România. Aici jurnalismul sportiv respectă sportul, adversarii și meseria în sine și se tratează sportul cu profesionalism nu cu can-can-uri. Iar naționala Suediei este clar peste a României în ziua de azi. Pâna pe 23 martie se pot pune multe la punct. Meciul se va juca în Stockholm pe Friends Arena. Voi fi prezent și voi avea un steag tricolor cu mine, dar și unul suedez😀

GeoOp (28 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 14:43

Geambasule iar o dai in fasole. Aia au zis ceva realist. Degeaba aduci antrenor (nu neaparat Daum) daca noi suntem vai de capul nostru. Intai trebuie lucrat la temelie...la sfarsit se Pune acoperisul. Dar cine cere cu insistenta demisia dupa 3 meciuri proaste? voi! Cine a vrut antrenor strain? Tot voi. Cine a pus in cap la suporteri ca schimbarea antrenorului e solutia perfecta? De aia a zis Daum ce a zis. Va nu stiti ce vreti...sai vreti mult dar fara munca si batai de cap..Si cel mai important, REPEDE. Vrem rezultate peste noapte. Nu au zis nimic impotriva lui Daum cat ai vrea tu s-o dai la intors. Ba dimpotriva poate fi inteles invers. Eram si suntem prea amarati pt un antrenor strain cu experienta. Si ce a facut Contra? Era sa facem egal cu Lituania...cu respect, GeorgeOp.

Cipinho (34 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 15:27

dar ce cauta poza lui Daum in articol??? nu ne-am saturat de fata lui de impostor versat un an de zile? cu parere de rau, nici despre Contra nu am multe lucruri bune de spus, o fi ambitios, pus pe fapte mari dar echipa schioapata in continuare, am scapat ca prin urechile acului de infrangere in ambele meciuri cu Serbia si exista tot timpul perceptia ca ne batem pentru locul 2. sa speram ca Contra invata din greseli si nu face totul contra :)

Observator (211 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 15:48

De acord cu suedezIi in analiza Romaniei, cu o exceptie: infrastructura noastra fotbalistica nu-i dintre cele mai proaste, daca ne raportam la conditiile economice concrete ale tarii! Vicecampionii mondiali stau mult mai prost la aceste capitol si nici cateva vechi democratii (Grecia, de exemplu) nu se pot lauda ca au arene moderne mai multe si mai mari! A fost nevoie de un material aparut intr-un jurnal dintr-o alta tara pentru ca actualul articol sa fie ceva mai optimist in evaluarea sanselor noastre! O.

Ilie (57 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 16:30

Dle Geambasu, devii aproape mai obsedat de Daum decit patronul tau. Sau poate asta ti-e obiectivul ? Bilantul lui Daum la Nationala a fost de 3 victorii, 3 egaluri si 4 infringeri, 11-11 la goluri. De notat ca dintre cele 4 infringeri, 2 au fost cu Polonia, adica echipa pe locul 6 in lume la vremea respectiva, pe locul 4 in Europa si selectionata ce tocmai batuse Germania in preliminariile Euro 2016. La capitolul victorii a intrat si cea cu Chile, dubla campioana en-titre a Cupei Americii, Euro de la noi, adica castigind in fata Braziliei, Argentinei si Columbiei. Dar ai dreptate, iata ca au si suedezii jurnalistii lor competenti. Fiti insa fara grija, nu au nici-o sansa sa va depaseasca pe voi

Marco (12 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 17:04

Geambaşu confundă "ochii suedezilor" cu parerea vreunui ziarist ce găsea şi el ca herr Daum avea față de paznic la Dachau, aşa, că nu-i plăceau lui nemţii. Atât doar ca ăla o exprimă mai elegant, zicând ca România joacă in sfârşit bine acum, la nivelul ei, in timp ce Geambaşu si articolele sale chiar ramâne la coada peştelui

Bibi (33 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 17:40

Mi-a placut articolul. Multumesc !

mg (232 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 18:08

..dacă o spun şi cei de la Aftonbladet, aşa e. Daum a apărut de nicăieri, la fel de oportun ca musca sub coada calului, sau ca musca la un peşte prost împachetat, că tot suntem în postul Crăciunului.. Naţiunea noastră fotbalistică îşi savura liniştită victoriile pe dreptunghiul verde şi doar capriciul unui "neica-nimeni" l-a adus pe neamţ la Otopeni. Şi de-atunci s-au încurcat toate, ca la turnul Babel. Băieţii au uitat cu mingea, iar porţile adverse au intrat într-o ceaţa groasă, ca la bătălia de la Vaslui. Noroc cu vigilenta şi dezinteresata noastră presă sportivă, care i-a decernat clovnului binemeritatul Ordin de Gropar Emerit şi apoi i-a făcut rezervare la cursa de Frankfurt. La scara avionului, ospitalieri, i-au înmânat o sacoşă cu o franzelă şi punga cu sare iodată din redacţie. Din cauza asta, izul ăla de peşte expirat, mai persista şi azi..

lupthelup (1 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 18:12

Extrag din comentarii 3 mari directii. 1 - Multi din suporterii romani au pretentia ca echipa nationala a Romaniei sa fie una de top, pt ca in istoria noastra de 100+ ani am avut odata, o genertaie care a reusit sa se califice la 4 turnee finale consecutiv (94 - 96 - 98 -00) + Italia90. Domilor, o generatie din 10 a reusit sa fie competitiva la nivel international, inainte si dupa ei nu prea a fost nimic (sigur in sistemele de calificare fotabalistic din anii '70 - '80 era mai greu sa te califici la euro si la mondiala pt ca mergeau mai putine echipe) inafara de undele calificari razlete si din intamplare, chestii care tin e de soarta joc si noroc ( 70 - 84 - anii 30), asadar cei care se asteapta sa trecem an-fanfar de muntenegru lituania etc sunt complet nerealisti si nu inteleg si nu accepta unde suntem noi ca fotbal in momnetul asta. Faptul ca am scos 2 egaluri cu Serbia da, e un lucru si nu ca ar trebuii sa fim multumiti, ca nu ne ajuta cu nimic, dar ar trebuii sa tinem cont de unde si cine si ce jucatori are Serbia. 2 - Oamenii citesc acest in continuare acest ziar plin de mizerii care reflecta exact nivelul majoritatii cititorilor ( incompetenti, nepriceputi, nu inteleg fenomenul fotbalului, multi dintre ei nu au fost si nu merg pe stadion, nu mai vorbim de meciuri internationale sau din campionate tari, sa nu intru in dinamica sistemelor de joc, tactica si asa mai departe) sunt amatori care cred ca le stiu ei mai bine pe toate si ca altii isi baga nasul. Asta vine dintr-un supraego pompat constant de un sentiment nationalistic supradimensionatizvorat din complexe de inferioritate clar fata de lumea occidentala cu care ne comparam mereu. pe intelesul tuturor prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. 3 - Observ ca Herr Daum care era clar subcalificat pt jobul de selectioner ( o greseala asumata de federatie - din nou romanii nu vad faptul ca federatia si-a asumat acest esec - daca nu se omoara si nu se retrag in pestera inseamna ca nu isi asuma conform mentalitatii de scara blocului de pe blogul asta) si care da, ne-a dus la fund pt ca omul nu a stiut ce si cum sa faca - a fost un wild card daca vreti a federatiei - a lasat domnule urme adanci din moment ce construiesti un articol de la ce rau era pe vremea lui. Da era, s-a terminat vremea lui omnul e la el acasa nu inteleg de ce trebuie sa reamintim ce rau era pe vremea lui si nu ne putem uita la ce se intampla acum. Nationala arata binisor pt nivelul la care suntem, putem sa ne batem din nou cu unele echipe de valoare apropiate cu putin noroc putem sa le depasim, de calificat nu ne calificam dar merita sa luptam. Bine pt romanul asta de aici daca nu castigam WC 22 nu are rost ca doar deh, noi suntem romania, *** *** nu am facut nimic in istoria noastra numa am luat-o, dar suntem cineva! Voi nu vedeti ma ca nu ne baga nimeni in seama nicaieri pt ca avem atitudinea asta? atitudinea lui Nistor la Evian - retrogradata din franta - El cu aere multe a avut antrenorul ceva cu el. Trezirea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

blueredsky (41 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 18:52

@lupthelup; excelent, subscriu!

cc (30 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 19:10

pacific Ionel - nu esrti obligat sa citesti fitzuica. In ziar nu prea gasesti chestii de cancan.Macar l-ai citit?Ele sunt doar pe site.Sunt frustrat? Merci! Sa ai o zi buna!

pawn (106 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 19:48

e de-a dreptul trist cum si autorul (dar si 99% din comentatori) tresalta la "ce zice strainii despre romania". generatie a decreteilor. obsedati de ce spune "presa straina despre victoria craiovei npotriva lu' kaiserslautern". bai, turcii (adica turcii, tara mare), s-au vaccinat in anii '80, dupa ce in consecinta celui mai atroce atac artistic impotriva lor (erau pictati ca niste orci in filmul ala), dar totodata si unul dintre cele mai grozave filme facute vreodata ("midnight express"), le-au crescut masiv (re) cunoasterea internationala si cifra de turisti. ca sa vorbesc doar despre mine, dupa '90 am cautat locurile din film (ca sa aflu dupa aia ca fusese filmat in malta :)).

Tyn (2 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 20:27

@lupthelup EXCELENT zis !!! Iar Daum a avut dreptate cu impachetatul pestelui... :-)

constantin (241 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 21:10

Mie nu-mi pasă cum ne văd străinii... şi cred că nu ne cunosc deloc, habar n-au cine suntem şi ce vrem. Cum ne văd străinii? Nu înţeleg această sensibilitate românească şi n-am să o înţeleg niciodată. Atenţi la cum ne văd străinii, am ajuns să nu mai ştim cine suntem şi cum trebuie să fim. Ce s-ar întâmpla, domnule Geambaşu, dacă aţi fi extrem de sensibil la criticile cititorilor? Aţi mai reuşi să fiţi DUMNEAVOASTRĂ? Eu cred că nu. Aşa-i şi cu naţiunea asta. Cu ochii în ochii străinilor a ajuns cea mai dezbinată ţară din UE. Mai ales că nici străinii nu sut coerenţi... Timermmans ne spune că nu trebuie să schimbăm Procurorul General, apoi vine la Bucureşti comisarul UE pentru Justiţiei şi zice că schimbarea Procurorului General este o problemă internă a României... Ce-i asta? Ne spune Timmermans că suntem mai corupţi decât bulgarii, apoi vin la Bucureşti toţi sfinţii de la Bruxelles şi ne spun că nu suntem cea mai coruptă ţară din UE, că există corupţie în toată lumea iar ei au făcut recomandări şi altor ţări, răspunzând unei reporteriţe haştagRezist care puse întrebarea cam aşa: Credeţi că România poate asigura preşedenţia UE, având în vedere că suntem o ţară coruptă?... Deci nu suntem cea mai coruptă ţară din UE. Vă mai amintiţi de Barosso? A fost Dumnezeul nostru la Bruxelles. Unde este acum Barosso? Mare ştab la Goldman Sachs, iar europenii care se pricep la nişte jocuri se întreabă dacă a ajuns acolo slujind nişte interese străine, în funcţiile deţinute ca funcţionar UE. Despre ce vorbim? Cum ne văd străinii?! TV ZDF din Germania a transmis că noi, cu ocazia CENTENARULUI, sărbătorim anexarea unei părţi din Ungaria. Aşa au înţeles nemţii... Neamţul din fruntea României nu a simţit nevoia să spună ceva, nu... el îi răspunde doar lui Dragnea. Cred că sunteţi un filogerman şi este treaba dumneavoastră, dar să ne ferească Sfântul să mai ajungem la mâna ăstora. Iugoslavia scrie pe noi. Am anexat o parte din Ungaria... Le pasă polonezilor sau ungurilor ce spune lumea despre ei? Nu-mi pare. Dar cehilor? Se pupă ruseşte cu Putin atunci când interesele lor o cer şi nu-i acuză nimeni că vor să iasă din UE. De ce nu sunt acuzaţi? Pentru că nu îndrăzneşte nimeni. Doar la noi îndrăznesc toţi. Au spus suedezii că suntem o naţiune fotbalistică...Şi dacă spuneau că nu suntem o naţiune fotbalistică, intram în depresie? Eu cred că da! Au spus suedezii că nu suntem o naţiune fotbalistică. Vai! Ce nenorocire? Au spus suedezii... Păi şi nemţii au spus că am anexat o parte din Ungaria... Cu asta cum rămâne? Ar fi bine ca Ţucudean să fie cum spuneţi, eu am îndoieli. Naturalizarea Bizonului cred că trebuie să fie o preocupare reală.

constantin (241 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 21:14

@pawn Să ştii că eu nu sunt excepţia care confirmă regula expusă de tine. Cred că eşti într-o gravă eroare.

mattteo (2 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 21:45

@Ilie Total de acord! Pertinent comentariu

Barbu Secure (22 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 21:52

Oare geambasu plange cand citeste comentariile? @constantin: excelent scris. Cancelarul Schröder a ajuns un fel de director la Gazprom. Asta dupa ce in prealabil a facut cadou Rusiei 7 miliarde de euro, datorii vechi pe care rusii le aveau la fosta DDR. Preluate de catre Germania. A ras in fata celor care i-au pus intrebari. Cat despre mass media din Germania, scrie/vorbeste la comanda. Doar nu crezi ca aia de la ZDF spun asa ceva fara sa primeasca ordin. Tu crezi ca la geambi e altfel?

lupthelup (3 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 22:26

@Constantin, tu schimbi contextele. Ce treba are politicul si Timmermans cu un articol de presa sportiva din Suedia? Apoi mentalitatea asta de noua nu ne pasa cum ne vad strainii ne-a adus unde suntem, este exact mentalitatea aia a omului care nu vrea sa isi asume ca a facut ceva gresit si cand ii se spune se apara ca ce te bagi tu. Noi suntem dezbinati si nu stim cine suntem pt ca asa am fost mereu, si pt ca timp de mii de ani cele 3 mari regiuni istorice au avut influente foarte diferite - Moldova masiv influentata de Est - vezi cantemir si aliantele cu rusia, Muntenia si dobrogea masiv influentate de Bizant si naravurile lor care se propaga pe dambovita pina astazi ca o boala cronica (minciuna, delasarea, neseriozitatea spagsimul etc etc) si Ardealul sub stapinire ungara si habsburgica sute de ani + colonizarea de catre Swabi si Sasi ( desi sunt oltean Ardealu e de departe cultural si mental cea mai aproape de vest dintre cele 3). Aceste Regiuni puse impreuna de 100 de ani din care 50 sub comunism unde invrajbirea si pira intre oameni a fost nu incurajata, fortata si alti 30 de ani in care aceste reflexe au fost exploatate de o clasa politica nascuta din filiera 3 -4 a partidului comunism in care toti parvenitii au ajuns sa decida pt populatie. Explica-mi cum crezi tu ca in aceste conditii poate o natiune sa dezvolte un fel de a fi? Suntem divizati pt ca asa am fost si asa vom fi daca nu invatam ca acest multiculturalism e marele nostru atu, dar suntem prosti (tu tii sa o demonstrezi) si nu intelegem. Apoi, mesajele europei sunt confuze doar pt cine vrea sa vada asta, cu putina intelegere a geopoliticii iti dai seama ca mesajul e clar, pe intelesul tuturor, Dumnezeu iti da da nu it ibaga in traista. Rominul crede ca tot i se cuvine, pina ajunge in spania si italia sau anglia si intelege ca nimic nu ti-i se cuvine fara munca si fara sa iti dai interesul si sa fi profesionist. In tara pt ca astea sunt exemplele, totul e al nostru. Tu esti exact romanul ala care crede ca o inteles el toata conspiratia si e mai destept, faci aici *** *** si esti smecher dar cand mergi in germania esti mielusel si cand iti spune neamtu ce si cum sa nu faci executi, poi unde e maretia natiei romane care nu a lasat nimic pe fata pamantului? poi tu nu intelegi ca daca maine romania dispare nimeni nu o sa ii simta lipsa pt ca ne-am facut singuri asa insignifianti? Normal ca nu intelegi. Hai trezirea! App aici e despre fotbal nu despre politica, mai bine vorbesti despre ceva la care te pricepi - bilete la pariuri sau ceva de genu- ca politica si fotbal vedem cu totii ca nu intelegi istorie si geografie ce sa mai vorbim?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioanitoaia (1 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 22:54

Geambasule, intr-un sfirsit ai priceput si tu ce si cum sa scrii. Chiar nu mai aveam sperante sa te vad giornalist. Pasamite te duce mintea la ceva. Tine-o tot asa.

constantin (241 comentarii)  •  4 decembrie 2018, 23:23

@lupthelup "care crede ca o inteles el toata conspiratia" Aşa ziseşi? Olteanule... De când spun oltenii "o înţeles", bre? Dacă rescrii polologhia în dulcele grai oltenesc (perfectul simplu...), promit că-ţi răspund. Chiar dacă te prezinţi sub nivelul mării. Cu impostorii nu prea vorbesc, dar mă sacrific. Să ştii că oltenii nu greşesc perfectul simplu, chiar dacă nu au prea multă şcoală.

geambasu (22 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 0:06

@ioanitoaia: multumesc frumos.

Andrei (222 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 0:57

@Geambasu. Daum avea dreptate ca sunteti un ziar bun de impachetat peste, la fel cum si suedezii au dreptate ca Daum a fost o catastrofa de antrenor. Sau cum ar spune Ioanitoaia, "si tu ai dreptate, dar si tu".

motanul incaltat (455 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 5:19

Inteleg ca esti platit de un ziar de sport dar chiar sa bati cimpii asa, eu nu credeam. Suedia S-A CALIFICAT LA ULTIMUL MONDIAL IN DAUNA ITALIEI. Noi am terminat grupa pe penultimul loc. Cu toate ca n-a jucat mare lucru, Suedia a trecut de faza grupelor, lucru pe care noi nu l-am facut in ultimii 25 de ani. Cind afirmi ca te bati cu Suedia pt locul 2 nu ai absolut nici un argument ci doar bati cimpii..... Nu avem nici o sansa nici cu Norvegia . Cu ceva noroc o sa terminam grupa pe locul 4. Ca asta ne e valoarea acum. Daca te-am jignit imi cer scuze. Daca ai macar un singur argument pro Romania contra Suedia in afara de un patriotism care nu-si are rostul acum as vrea sa-l aud......

S (8 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 7:47

Daum n-a preluat cumva o echipa care marcase un singur gol in 2 ani? Baietii de la "Aftonbladet" n-au citit cumva presa romaneasca, sa fie asa "informati"? Mai lasa fotbalul si rezuma-te la tenis, handbal sau impachetat peste.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 10:27

Nu cred ca era nevoie ca Aftonbladet sa confirme ce s-a intamplat in perioada Daum. Personajul era ridicol de la un capat la altul.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 10:36

Oricum, scopul acestui articol, pe care il ghicesc ca raspuns la adresa unor partizani ai neamtului, nu poate fi atins. De gaselnita stupida cu impachetul pestelui nu veti scapa pentru ca ce-i ce o disemineaza cu atata satisfactie nu vor fi niciodata convinsi de nimic. Ca dovada iata: Daum a preluat o echipa ce marcat un singur gol in 2 ani. Ce conteaza stupiditatea afirmatiei, e in ton probabil cu purtatorul. Nu conteaza ca a preluat o echipa ce jucase la europene, tinuse in sah Franta, viitoarea campioana mondiala, Elvetia, recent calificata in play-off-ul Nations League. Sigur, pierduse si cu Albania, dar se uita ca Albania invinsese in preliminarii la ea acasa si viitoarea campioana europeana (dealtfel portughezii n-au pierdut niciun alt meci in acea campanie care le-a adus titlul continental). Ce mai conteaza ca in cei doi dinainte am facut egal cu Spania si Italia si am batut cu 2-0 Danemarca, chestie ce nu ne-a mai reusit in mandatul lui Daum. Nu, neamtul a luat o echipa ce a marcat un singur gol in 2 ani. Asa ca, sincer, va chinuiti degeaba. Logica si ratiunea n-au niciun rol aici, nu va faceti iluzii.

Aurel (75 comentarii)  •  8 decembrie 2018, 10:48

Cristian, de multe ori ești obiectiv. Azi mai puțin. Dacă tu faci notă discordanta și nu spui tîmpenii, colegii tăi fac orice ca ziarul să fie numai bun de împachetat pește. Privește prin ochii cititorului ce articole se scriu zilnic și o să vezi realitatea. Tu ești doar excepția care confirmă regula. PS: mi-a plăcut faza cu Camataru; asta înseamnă că citești comentariile (colegii tăi sunt la ambalat pește și nu o fac).

Comentează