Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Răspuns din lumea a 5-a

Lui Răzvan Lucescu îi pute România. Amnezic, a uitat că a lăsat şi el ceva mizerie în urmă

Permalink to Răspuns din lumea a 5-a
vineri, 28 septembrie 2018, 10:08

De la distanţă, România se vede în lumea a 5-a. De la o distanţă nu foarte mare. Din Grecia, leagăn al civilizaţiei moderne. Un român care lucrează pe pământul străvechii Elade face această afirmaţie riscantă. Iar Răzvan Lucescu nu este un român oarecare.

Pe cai mari
Ştirea începe cu o imagine plastică, altfel destul de tocită. „Aflat pe cai mari în Grecia cu PAOK Salonic…”, Răzvan Lucescu aşa şi pe dincolo. Dincolo de graniţe, când ai succes, bravo!, este posibil ca România să se vadă plină de bube. Nu-i vorbă că dinăuntru ţărişoara s-ar vedea mai sănătoasă. Dar orişicât! Ideea este că trebuie să apreciem sinceritatea lui Răzvan, care ne îndeamnă să aruncăm vălul de ipocrizie. Iar declaraţiile lui încredinţate revistei „Fanatik” merită o atenţie specială.

Vecini cu Guineea, vă amintiţi?
Fără ipocrizie. Să vedem unde a lăsat Răzvan Lucescu România. Nu România în general, naţionala de fotbal a României. Pe locul 57 erau tricolorii la finalul mandatului de aproape doi ani al lui Lucescu junior. Cea mai proastă clasare de când există această ierarhie întocmită de FIFA. Locul 57 împachetat cu fundiţă roşie: înfrângerea suferită în faţa Serbiei, acel 0-5 care ustură şi acum. Eram colegi de clasament cu Guineea pe atunci, dar selecţionerul ne prezenta o realitate paralelă, una în care se construia temeinic. Intraserăm în lumea a doua spre a treia a fotbalului, dar dacă-l ascultai aveai impresia că ne luptăm cu corifeii.

Mandatul lui Răzvan a fost un fiasco de proporţii indiferent cum priveşti lucrurile. Fără legătură cu simpatia pe care i-a arătat-o la început presa ori cu antipatia cvasigenerală a oamenilor din fotbal. Poate vă mai amintiţi, dar cu Răzvan selecţioner au debutat în echipa României jucători ca Iulian Apostol „Mucles” sau Romeo Surdu. A fost cultivat „Geo Flores”. Nici măcar Christoph Daum, alt selecţioner populat numai de intenţii bune, nu a dus naţionala atât de jos la nivel de selecţie fantezistă şi rezultate proaste.

Mesajul real al Generaţiei de Aur
Probabil că Răzvan Lucescu ediţie 2018 este un antrenor mult mai bun decât cel din 2011, când pleca de la naţională. În Grecia, mai întâi la Xanthi, apoi la PAOK s-a şlefuit profesional. A devenit un antrenor de relativ succes. Aşa că periodic se simte dator să ne ciufulească pe noi, cei de acasă. La grămadă. Pe româneşte, îi cam pute tot în jur. „Ce mare performanţă a făcut Generaţia de Aur? Un sfert de finală la CM au şi ţări africane!” Dacă judecăm strict aritmetic, Lucescu jr. are dreptate. Dar momentul World Cup ’94 înseamnă mai mult şi are conotaţii afective. Atunci, Hagi, Popescu, Belo, Petrescu şi Lupescu (acel sfertfinalist pe care Răzvan l-a susţinut la preşedinţia FRF), chiar se luptau cu cei mari şi îi şi învingeau. Acesta este mesajul Generaţiei de Aur.

De la Hitler la Savvidis
Pentru discipolul lui Ivan Savvidis urmează nişte explicaţii legate de presupusele metode naziste pe care le-ar aplica echipei lui federaţia de la Atena. De-aia e bine să ne documentăm când apelăm la trimiteri istorice. Mai ales la clişee periculoase. Aşa, suferindă, România nu este deloc în lumea a 5-a în domenii de avangardă. Altfel, nu există dovezi că Hitler sau Goebbels umblau la comisiile Deutscher Fusball-Bund ca să îi scoată campioni pe amărâţii de la Nurnberg. Unde îşi ţineau ei congresele. Iar ca vreunul dintre cei evocaţi să fi scos pistolul pe teren, precum kir Savvidis, nici pomeneală!

Comentarii (83)Adaugă comentariu

Victor (1 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 22:12

Minti Geambasule si nu inteleg de ce. Pentru ca Daum a avut rezultate mai slabe decit Razvan si a dus echipa mai jos in clasamentele mondiale.

jos_cenzura (96 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 22:19

Lucescu Jr. are dreptate. In afara de Anglia, numiti o singura echipa europeana pe care a batut-o Generatia de Aur la vreun turneu final.

Vatmanul Tramvai (34 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 22:21

Razvan "Alo, taticu" Lucescu este cel mai prost "antrenor" care a "antrenat" vreodata nationala.

Radu (2 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 22:25

ești penibil Geambașule

Andrei F (698 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 23:07

Juniorul are dreptate...Performanta nu este un sfert la Mondiale ci cum bine ati spus,sa incasezi 5-0 cu Serbia si sa te crezi antrenorul antrenorilor...Sper ca nici un antrenor roman sa nu- i fure realizarea lui Lucescu Jr. .Curios este ca- i sapa si meritele taticului...

corneliu (43 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 23:08

În Brazilia a fost doliu că a jucat doar finala mică și a mai și pierdut-o acasă cu Olanda. Noi suntem grozavi dacă ajungem să jucăm în grupe la Cupa Mondială, asta e diferența. Somn ușor!

Andrei F (698 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 23:10

@ jos- cenzura Rusia nu se pune?

NebulaEXE (40 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 23:33

In ceea ce priveste asa-zisa generatie de aur, care nu e decat un *** imbracat in plastic poleit, are perfecta dreptate. E apogeul unor jucatori care dominau cupele europene, iar varful lor a insemnat necalificare la Euro 92, performanta decenta la CM 94 si ultimul loc la Euro 96. Repet, are perfecta dreptate. Dar n-au fost obtinute performante mai mari si din cauza decapitarii talentelor. Selectii si prim unsprezece facut pe spaga si avem produsul finit. Dar poporul roman, las, lenes si ***, cu o medie de 3 ani de scoala pe cap de locuitor, a ridicat asta la cel mai inalt rang. In realitate, ca numar de participari la CM / cea mai buna performanta nu suntem in top30 tari. Revenind, Lucescu Ravan nu poa sa intre prea mult in detalii, ca si Lucescu Mircea a participat activ la mizeriile din perioada aia, cu selectii si transferuri pe pile. Dar cel mai important: Razvanelul n-ar fi existat in fotbal daca nu era tatucul. Ca jucator, lenes si total netalentat, i s-a gasit loc in poarta. Un antitalent, care dupa 20 de ani de antrenamente specifice nu a rupt gura targului, desi altii pupau antrenor specific doar la liga 1. Si in cariera de antrenorat totul e in carca tatalui. De la Rapid la Xanthi, cautati relatiile dintre indivizi. Si aici, la PAOK, e numit de un fost arbitru international care a fost bagat in 'executiv' de Lucescu Mircea. D-aia, Razvanele, ciocu mic. Esti un impostor care a privat fotbalul romanesc de oameni care meritau, iar acei oameni dau cu bidineaua acum ca tu esti baiatu lu tati. De parca ai fi murit de foame, descendentule din florari care esti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L (285 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 23:37

Dom` Geambasu, ce spuneti despre antrenorul Lucescu jr la nationala, probabil aveti dreptate. Dar, ce sa-i faci, cind vorbeste despre ce moneda calpa batem pe sfertul din SUA, are dreptate. Generatia de Aur era doar pentru noi, caci acolo, la competitie, pentru ca pierzi in sferturile de finala nu se da nicio medalie, dar de Aur. Ma indoiesc ca tocmai Razvanel trebuia sa spuna vorbele astea. Si nici un om din fotbal. Ci un spectator ca mine. Ca mi s-a acrit de repetitiile cu "Generatia de Aur".

Mda (1 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 23:47

Generatia de aur care nu a castigat nimic...poti sa o numesti cea mai buna generatie dar nu de aur...in rest, sa castige si Razvan un titlu, oriunde si dupa sa vorbeasca ce o vrea dar sa nu uite ca de aici a plecat si aici s a facut cunoscut!

ManX (83 comentarii)  •  28 septembrie 2018, 23:53

Are dreptate, si nu vad unde este problema. Este adevarul. Din generatia lor singurul care spune la fel si fara jena este Danut Lupu. Bine, el nu este de aur... In SUA la CM '94 am luat bataie de la Elvetia, rusinos, o echipa modesta la vremea respectiva. Am batut Argentina fara Maradona. Aceasta generatie s-a multumit cu iesirea din grupa la un turneu final si s-a colorat precum papagalii. Obiectivul nostru, când ne calificam la un turneu final este sa iesim din grupa. Sper sa nu mai cadem cu Albania-n grupa de ne vom mai califica. Aceasta generatie nu a dat nimic dupa retragere. Antrenori valorosi sau conducatori de club. Iar articolul nu are nimic de a face cu subiectul. Subiectul principal nu este Razvan Lucescu ci ceea ce a spus. Duci intentionat subiectul în aceasta directie ? Sa nu mai spun ca Hagi, un jucator de exceptie, a avut apogeul carierei sale ^^in Turcia...

Argus (18 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 0:02

Domnule! Este o vorba, "I s-a pus pata pe el!"! Cam asa este cu "dezgropatul mortilor"! Si, tot cam asa este, ca atunci cand un roman este apreciat (nu in tara lui, evident!) repejor I se "da in cap"! Pana la urma, daca ai gresit sau in general, nu ai performat intr-o anume perioada de activitate, inseamna ca "asta esti, nu poti sa iti indrepti eventualele erori"? Mia deunezi, un confrate (de-al dv., pe mine m-a ferit Dzeu de ei!) il "analiza" pe seniorul Lucescu, cum altfel, decat sa-l "puna la colt"?). Cine urmeaza?

jos_cenzura (96 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 0:40

@Andrei F, am jucat cu echipa URSS-ului la CM 1990, care avea destule republici in Asia - asa ca nu am inclus-o ca echipa pur europeana. Ca fapt divers, mi se pare ca niciunul dintre titularii URSS-ului in acel meci nu era rus; majoritatea erau ucrainieni, plus un belorus, si cativa din Asia Centrala (tatari etc). Oleg Protasov (viitor antrenor al Stelei) a fost titular.

sundance kid (150 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 1:21

Au trecut 29 de ani si Romania a ajuns un nimic in tot si in toate . A mai mers din inertie din 90' pina in 98' cu antrenorii si mai ales jucatorii de la dinamo si steaua care datorita performantelor din cupele europene la nivel de club dar mai ales a nationalei au fost cumparati pe bani buni de marile cluburi europene dupa care gata . S-a " stins focul" ! Nu a mai ramas nici cenusa . Astazi 28 septembrie fcsb-ul nu mai reprezinta mare lucru iar Dinamo a juns deja istorie in cupele europene ! Chiar si daca se vor mai califica in europa nu au cum sa treaca de tururile preliminare .

Cris (99 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 2:14

Romania a avut mereu un deficit de inteligenta in raport cu mai toate tarile din jur. Una dintre dovezi rezulta si din faptul ca fff multi romani nu reusesc sa inteleaga logico-rational sensul sintagmei “generatia de aur”. In context, aceasta sintagma nu exprima ceea ce sugereaza in mod acurat continutul sau literal, adica castigatoarea unei medalii de aur. Prin sintagma “generatia de aur” se vrea a se numi generatia care a adus nu doar cele mai mari rezultate pt fotbalul romanesc la nivel de nationala din istorie, dar inclusiv rezultate nesperate si nebanuite din partea unei tari care are unul dintre cele mai slabe campionate de fotbal de pe continent. Astfel, in contextul in care noi avem un fotbal insgnifiant pt marile puteri, sa ajungi ca la nivel de nationala sa te bati de la egal la egal si chiar sa invingi marile puteri (sa fii, de exemplu, in fata spaniei, angliei, germaniei etc.), legitimeaza cu varf si indesat calificative la cel mai inalt nivel posibil pt respectiva generatie. O astfel de generatie, repet - o exceptie de valoare mondiala in raport cu traditia istorica de nationala de mana a doua a Romaniei, legitimeaza nu doar denumirea “de aur”, dar chiar de “generatie zeistica” a fotbalului romanesc, raportat la valoare per ansamblu a fotbalului romanesc, caci nu am mai avut si nu vom mai avea niciodata o generatie care sa ne faca egalii si chiar superiorii marilor puteri mondiale in fotbal. Asa trebuie inteles sensul sintagmei “generatia de aur” si la nivelul asta trebuie recunoscuta valoarea si apreciata performanta generatiei respective (cu care nu ne am intalnit inaintea ei si nu ne vom mai intalni, astfel cu decurg lucrurile, niciodata, sau cel putin nu in viata generatiei noastre si a altor cateva in viitor).

Ionutz2088 (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 2:16

Astia care criticati Voi generatia de aur cred k va-ti nascut dupa 2000 poi ma acea generatie nu se Mai naste a doua oara Mai aveti si tupeul sa intrebati retoric da pe cine a batut nationala domne atunci?cat despre "baratu lu'Tata" ciocu' mic Serbia 0-5 Lithuania 0-3 akasa Mai intreb o data dar ce performante ai Tu ma razvane k auzi ce spune Cristi Inca doare acea clasare alaturi de Zimbabwe unde ne-ai lasat Tu...Baratule

Andrei (222 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 3:10

@Geambasu. Lucescu are dreptate. Performantele se calculeaza in rezultate concrete, nu in impresie artistica. Si Senegalul a batut echipe mari inclusiv campioana mondiala si europeana en titre. La fel ca Senegal, au ajuns in sferturi echipe precum Camerun (multe victime ilustre si acolo), Nigeria sau Coreea de Sud. Vecinii nostri de suferinta din Balcani au cam toti rezultate mai bune ca noi la turneele finale. Eticheta de "Generatie de Aur" e o inventie a presei, etern ahtiata dupa titluri bombastice si vorbe mari. Realitatea, insa, e mai putin reconfortanta. Am castigat mai mereu jucand defensiv si prezenta unor jucatori sclipitori ne-a ajutat sa si castigam uneori. Grecia a jucat cam la fel si a luat un Euro. Pe cine am batut? O Argentina in deriva fara Maradona, o Columbie pe care a batut-o si SUA, o Anglie etern perdanta la turnee? Aceeasi Anglie care a spus ca meciul nostru contra Argentinei e cel mai frumos din istoria mondialelor. Te las pe sa te prinzi singur cat de obiectivi sunt englezii cand vine vorba de argentinieni, si sportiv si politic. Conotatiile afective rezida in faptul ca in 1994 erai cu 24 de ani mai tanar, iar aici nu te pot condamna.

pacific ionel (32 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 3:36

Răzvănel a fost mereu băiatul lui tata, iar voi cei din presă mereu l-ați mângâiat și răsfățat chiar și atunci când a dus naționala acolo unde spui matale nene Geambașule și asta ați făcut-o ca nu cumva să-l ''sgâriați'' pe marele ''Il Luce'' . Dar taman acum, când a pus și el punctul pe ''I'' și a spus un mare adevăr săriși matale de ... în sus. Păi cum să jignească generația marelui rege de carton pe care paradoxal tot voi l-ați făcut rege cum și generația ați făcut-o de aur, când de fapt nu a fost chiar de aur. Îmi pare rău c-o spun dar tare ne mai place să credem că noi am inventat apa caldă și tot noi românii am pus coada la prună. Nu domnule Geambașu nu am avut o generație de aur, am avut o generație a lui Hagi și Popescu mai bună decât alte generații, dar ăsta este adevărul, un sfert la mondial nu înseamnă mai mult decât a spus Răzvan Lucescu. Și ce este uluitor că se dă supărat un cetățean ca dumitale care atunci când o adevărată campioană ca Halep care este în vârful performanței de foarte multă vreme, pierde un meci o critici și arunci tot felul de gulgute gen '' ceva se întâmplă în staful Simonei'' creând tot felul de polemici între chibiți, stârnind energii negative gratuit și umbrind munca și realizările unei sportive cu adevărat de aur. Mă intrigă enorm inconstanța și modul samavolnic de apreciere a valorilor sportive, precum și ipocrizia și manipularea de care sunt în stare ''cărturarii'' din presa sportivă românească. Și acum domnule Geambașu vă rog sa-mi corectați'' I-urile'', '' Î-urile'' și dacă găsiți vreo virgulă care nu este la locul ei s-o puneți la locul potrivit. Să aveți un weekend magic.

Schully (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 5:43

As vrea sa mai vad o generatie care duce Romania pana pe locul 3 in clasamentul FIFA. In septembrie 1997 eram pe locul 3 FIFA. Deci,da generatie de aur. Daca bate cineva acest record, in care generatia lui Hagii,in 10 ani au pierdut decat cateva meciuri, atunci cei cu gura mare pot sa iasa in fata, dar pana atunci fratiilor rugativa sa nu ne bata Luxemburg in viitor.

Gicu (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 7:02

Generaratia lui Hagi a fost unica in istoria fotbalului romanesc, si iata ca dupa 24 de ani acea vara a ramas in memoria fotbalui si va mai ramane inca vreo 20 -30 de ani pana cand o alta generatie va reusi sa produca macar rezultate similare si aceeasi emotie.. In schimb ce a facut baiatul lui tata in fotbalul romanesc, a fost foarte sters, aproape anonim, cu exceptia acelui parcurs de exceptie in cupa uefa cu Rapid, de restul nimeni nu-si va mai aminti peste 10 ani daca nu cumva o sa-l vedem si pe el luand drumul camilelor ca si alti "titrati " antrenori autohtoni, si sa ne explice el de acolo, cat de tare pute fotbalul romanesc si ce mare antrenor de camile e el.

dan (67 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 7:17

Razvan Lucescu exagereaza !!! Cineva ar trebui sa-i spuna tipului ca pina atunci Romania iesise, prima data, din grupe in 1990 (cred) iar in 1994 am cistigat grupa si am eliminat Argentina ! In acest context aceea generatie este numita de aur !!!

Catalin (13 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 7:18

Razvan are probleme cu capul si se pare ca are aceleasi apucaturi precum tatal sau. Uita ca generatia de aur, nu a reprezentat doar turneul din 94? Vorbim din 1990, unde Romania facea 1-1 cu Argentina lui Maradona? Pai cand mai vede Razvanel un jucator precum Lacatus care sa-l ia pe cel mai bun jucator al lumii si sa-i aplice doua corectii de incerca sa scape de minge cand il simtea pe langa el, nu mai mentionez ca le-a tras-o rusilor singur. Unde mai ai un Hagi? Unde mai ai o echipa care bate de doua ori Anglia la doua turnee finale? Acea generatie a Stelei din 86 a cladit nationala si i-a fortat pe Dinamo si alte echipe sa scoata jucatori mai buni precum Popescu, Lupescu, Raducioiu sau Nelutu Sabau, Stelea..etc. Trebuie sa fii nebun sau sa-ti iei o piarta in cap incat sa ajungi la concluzia ca nu au facut mare lucru. Daca ii arati acum oricarui copil ce juca generatia de aur vs ce joaca Stanciu & compania, se va duce la stadion sa arunce cu pietre in actualii jucatori. Daca inainte eram obisnuiti sa iesim din grupele turneelor finale sau macar sa fim acolo, dupa 2000, toate calificarile au fost aduse de Piturca si abilitatea sa de a crea echipe eficiente cu materie prima de slaba calitate. Iar Razvan, oricat ar sta pe la greci, nu va ajunge niciodata 40% din Piturca, fost jucator al acelei generatii de aur pe care o ia la misto.

vasco (267 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 8:10

D-le Geambasu,articolul,fara a fi mai complet,arata foarte bine "caracterul"mic al fiului lui Mircea Lucescu.Nu afost fotbalist niciodata,portarul e ceva aparte(oricum a fost unul submediocru),apoi a fost impins in fata spre a deveni antrenor,cu influenta si metodele taticului si ale prietenilor sai,din fotbal si nu numai...Or fi fotbalul si societatea romaneasca in ansamblul ei altfel decat ne-am dori ,dar sa ajungi sa arunci cu pietre tu,copilul unuia cu putere intr-un anumit regim si la un moment dat.....si asta pentru ca tu si tactu ati pierdut din influenta in vremurile de azi si nu mai faceti ce vreti,e cam mult.Dar repet,acesta e caracterul,asta e educatia ,pe care le-a dobandit. Dintre comentatorii acestui articol nu cred ca a inteles vreunul chiar ce ati vrut sa scrieti...Cel putin pana acum....

Andrei F (698 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 8:14

@jos_cenzura (76 comentarii) • 29 septembrie 2018, 0:40 Mai bine o lasati asa...Adica URSS nu este mai tare decat Rusia?Rusia nu este continuatoarea ca palmares a URSS?Iugoslavia nu era mai buna decat toate tarile componente luate impreune?Nu s-a pus intrebarea asta cand Croatia a ajuns in finala?

Observator (211 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 8:25

Lucescu jr. n-are dreptate, degeaba ii canta in struna in mod obsesiv unii! Iar valoarea echipei actuale a juniorului s-a vazut in "dubla" cu Benfica, care, la randul ei, nu mai este ce-a fost! O.

Observator (211 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 8:29

@ NebulaEXE Cine sunteti, dom'le, de veniti cu astfel de calificative pentru poporul roman? Sunteti un izvor nesecat de invective, pentru ca n-ati iertat pe nimeni in lunga dvs. postare! O.

vali mocanu (4 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 8:31

afectiv, da, a fost o generatie de aur pt ca a generat multa iubire din partea iubitorilor de fotbal, dar, mai ales a celor care au profiatt in acei ani de pe urma fotbalului si a folbaliatorilor ce trebuiau poleiti, vinduti si rasvinduti. pe vremea mondialului vin vara asta, la tvr faceau o comparatie, imi e si jena sa imi amintesc, intre dorinel munteanu, selimesy et comp si echipa perfecta a turneului final, iar vreo 7-8 dintre ai nostri au iesit, in clasamentul comentatorilor acelei emisiuni, mai buni, mai tari, mai jmekeri, mai cum vreti voi, decit cei de azi!!! de parca fratii becali ar mai vrea sa-i vinda pe aia inc-o data, asa i-au periat, mingaiat si poleit cu aur, diamante si valoare!!! sa fim seriosi! cu citeva excepti, cu adevarat de talie mondiala, hagi & popescu, ceilalti erau undeva in pluton. echipa bunicica, asta eram, in niciun caz sperietoare de granzi. iar cei de azi, Doamne-Dumnezeule, cita jale si durere!

Valentin (33 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 8:39

Când eram mic am învățat a scrie şi citi românește am învățat cu Scânteia. Pe la vreo patru ani, era un titlu mare: Lucescu demis. Din funcţia de român?

zorrozabal (151 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 9:14

Razvanel totdeauna a fost razgaiat!Si toata lumea il credea indreptatit ori sa conduca nationala-presa,pentru ca era fiul lui Mircea-ori sa conduca federatia-Dumitru Dragomir,pentru ca...se imbraca elegant si vorbea frumos!Odata-intr-o interventie telefonica la GSP TV,unde in studio era Marius Lacatus -Razvanel tot o tinea cu "asta-i Romania"si se declara el tare scarbit-era la moda printre "elitisti"-viitorii #rezist-si il lua de "martor" si pe Lacatus~!"Nu-i asa Marius?Uite sa spuna si Marius daca nu-i asa?"Dar Lacatus l-a pus la punct:"Auzi Razvan!Vorbeste in dreptul tau!Eu iubesc Romania!Pentru ca este tara mea"!Iar presa...Presa l-a cerut in continuare pe Razvan, sa fie numit selectioner!Al acestei tari ,pe care el o dispretuia!Care "nu-l merita"!Si bineinteles ca a fost numit!Culmea e, ca daca in meciul de la Paris-cu o Franta in deriva si ea-Surdu nu ar fi ratat cu poarta goala-poate ca "neantelesul"Lucescu junior era si acum selectioner!Iar acum o sucesc si eu ca maestrul Ioanitoaia!Trebuie sa-i apreciem totusi curajul!Ca om Razvanel e doar un razgaiat,fiul lui Mircea Lucescu,dar ca selectioner, a avut meritul ca a vrut sa se sustraga caracatitei dirijate de Becali!Cei care au venit dupa el ce au realizat?Au facut selectia doar dupa interesele lui Becali!Din acest punct de vedere, mai bine sa fie unul ca Razvan-care le mai da o sansa si celorlalti-aflati in afara intereselor lui Becali,decat astia care s-au perindat dupa el!

dodo (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 9:31

Draga domnule, daca dumneata iti imaginezi ca suntem vreo superputere in vreun domeniu, te inseli amarnic. Nu cred ca suntem in lumea a cincea, dar in a patra, sintem sigur. Asta ca sa fim in echilibru.

gicapuia (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 9:41

Din nefericire amindoi aveti dreptate. Fapt nemaintilnit.

sorin (16 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 9:54

nu cred ca a spus asa ceva !

tindalescu (151 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 10:47

Oricare selectioner ar fi fost ,Romania tot in lumea a 5-a a fotbalului ar fi fost!Pentru ca si din punct de vedere economic tot in lumea a 5-a suntem!Generatia aia de fotbalisti-pe care presa a denumit-o "de aur"-au fost crescuti si lansati in alta epoca!Numita de profesionistii propagandei... tot" de aur"!Nu stiu daca acea "epoca"era de aur, dar sigur era ca Romania avea un potential economic mult mai important!Din moment ce iata nici acum- dupa 30 de ani-nu s-a realizat- in termeni reali-venitulpe cap de locuitor din anul 1988!Zic in termeni reali,pentru ca in acea perioada dolarul-moneda de referinta-avea o valoare de cel putin zece ori mai mare!Revenind la "generatia de aur",in cei 30 de ani- care au trecut de la "epoca de aur"- in afara de Mutu, e greu numesti un alt fotbalist de valoarea celor din "generatia de aur"!De ce?Pai asta zic!Nu sunt bani!Statul nu mai se implica in sustinerea sportului in general si a fotbalului in special!Si fenomenul este general,in toate tarile foste "comuniste"!Cu exceptia catorva cluburi- incapute pe mana unor imbogatiti peste noapte- care au "pradat"campionatele de jucatorii cei mai buni si au adus si jucatori straini competitivi!Dar fenomenul "parlogirii",este este general!Si dezolant!

Silviu (2 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 11:07

Nu v-ați întrebat de ce Hagi a spus(parca in anul 1998) ca România nu se va mai califica in următorii 20 ani? Pe ce s-a bazat când a spus asta? Chiar el însuși, Regele, stia ca așa zisa generație de aur(titlu nemeritat) nu a făcut mare lucru la Mondialul din 1994. A ajuns cu mare noroc. Cum se explica de ce nu au reușit performanța și in campionatele următoare in 1996, 1998, având in echipa o mare parte din generația de aur? Nu au mai avut noroc? Au dat peste echipe bune? Și cum a intuit ca nu vom ajunge mai sus in următorii ani? După revoluție, echipa a mai mers din inerție vreo 4 ani și logic n-aveam cum sa fim mai sus! Și s-a gândit Hagi așa: dacă nu mai vin jucătorii din generație noua sa ne înlocuiască și a estimat ca vom merge din inerție vreo 5 ani și apoi încă 5 ani pana ne trezim ca trebuie făcut ceva și dacă facem ceva, va mai dura încă 10 ani sa repetam cel puțin performanța din 1994. Deci 20 ani cum a zis! Dar nu ne-am trezit! Și va mai dura... Hagi i-ar da dreptate lui Răzvan Lucescu.

Silviu (2 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 11:19

Nu faceți comparație ca vezi domne ce a făcut Răzvan Lucescu la naționala? Aduceți-va aminte ca Giovanni Becali îl critica non stop!! De ce? Pentru ca nu făcea selecția cum vroia impresarul Giovanni? Și atunci Răzvan a adus jucătorii de încredere la naționala ca Romeo Surdu sau Iulian Apostol? Altfel dacă ii baga pe unii jucatori impresariați de Giovanni ii punea bete in roate ca sa plece Răzvan. Acum cum este la naționala? Liniște ca nu e Giovanni! Dacă era acum Răzvan Lucescu la naționala eram mai sus!

Eu (11 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 12:08

Si daca a dus razvanel romania pe locul 57 are mai putina dreptate? Tot buricul pamantului ne credem. Vina noastra, a suporterilor, ca bagam bani in buzunar acestor *** de patroni, si mai ales a voastra ca scrieti in continuu despre ei. L ati facut pe gigi al 3 lea om in stat din lacomia voastra pt rating. Sunteti sub orice critica

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal (151 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 12:08

@schully Nu am fost niciodata pe 3!Cel mai sus am fost p[e locul 7!Chiar daca in grupele de calificare-cu norocosul "tata Puiu"- cei mai tari adversari erau de calibrul Irlandei!

Chis Alexandru (55 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 12:10

Acest "adagio autohton" des uzitat pe la noi, porivit caruia: "Fu sa nu vorbesti ca si tu ai bubele tale!"m pare a fi imbratisat si de catre dvs, dle Geambasu! Poate ca nu intotdeauna "stam drepti si gandim stramb", dar aproape intotdeauna "stam stramb si gandim... tot stramb"! Am avut impresia ca, de data aceasta, dvs ati uitat unde traiti si care este situatia generala in care se zbate - si nu de un an sau doi - societatea romaneasca in ansamblul ei. Nu contest faptul ca "ungerea" lui Razvanel la carma echipei nationale a fost inlesnita si de "aura" tatalui sau, dar a-i arata acum toate "tarele trecutului" este mult prea mult. Da, este adevarat ca asa numita "Generatie de Aur" nu a fost niciodata cu adevarat "de Aur", dar a stralucit pentru noi in acei ani (mai ales in "anii americanesi"!) mai ceva decat aurul. Dar, in esenta, in plan strict cifric, generatia lui Hagi-Gica Popescu-Dan Petrescu-Ilie Dumitrescu-Florin Raducioiu & Co, a fost una care nu a fost capabila sa iasa victorioasa din meciul cu o echipa a Suediei lipsita de mari vedete. Cu atat mai greu ne va fi in zilele noastre sa *** acest "zid inexpugnabil" al iesirii in "lumea mare a fotbalului". Poate ca actuala generatie de exceptie a tinerilor U 19-21 sa faca sa se vorbeasca si de fotbalul romanesc. Pana atunci mai vorbil despre ceea ce fac pe ici pecolo cativa romani care s-au afirmat ca antrenori prin Turcia, Grecia, Arabia sau China (desi chiar si aici "Marele Dan" se zbate in subsolul clasamentului). Ce ar mai fi de spus despre "reprezentantii nostri"? Cat unul-doi jucatori pierduti prin campionate de mai mica anvergura. Si, atunci, de ce sa ne suparam cand cineva contesta "aurul" din care a fost confectionata acea generatie care a traversat oceanul, dar s-a impotmolit in tundra scandinava? Cat despre celelalte "pacate" ale lui Razvanel nu stiu daca sunt mai mari decat ale Olgutei Vasilescu legate de "neamtul de la Cotroceni" - nu mi-am permis sa folosesc expresia fostei subalterne a unui trecut... Tribun pentru a nu va obliga sa apelati la inerentele trei stelute de interdictie a unui cuvant.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 12:17

Răzvan Lucescu a comentat rezultatul, in termeni destul de obiectivi. Câțiva ani, România prin câteva echipe de club si prin naționala insemna ceva in fotbalul international. Poate fi considerat un episod.Unul care are mici șanse să se mai repete. Comentariul de pe acest blog referitor la cele spuse de Lucescu Jr este total nepotrivit, scis cu răutate si chiar manipulator. In loc sa analizeze obiectiv performanțele fotbalului românesc și sa compare concluziile analizei cu ceva spus Lucescu Jr, comentatorul ataca persoana, ocolind in fapt subiectul, resoectiv: performanțele îndoielnice ale fotbalului românesc, dar văzute de cei "apropiați fenomenului" ca fiind de mare excepție. O mare greșeală care va continua să intarzie dezvoltarea fotbalului si la noi.Poate chiar sa-l tina la acest nivel de grupa a 4-a Cupei Națiunilor. Performanta este a unui sistem nu a unei persoane, fie el antrenor sau sef al federației! Sistemul românesc, cel putin de 25 de ani încoace, este ineficient si nesănătos in structura lui.Nu are nicio șansă sa-si revina fara transformări fundamentale. Modele de urmat exista! Nu si oameni potriviți! Sau poate fotbalul nu-i pentru romani! Asa ca poate ramane un simplu hobby!

Chis Alexandru (55 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 12:26

@ CRIS - Ati exemplificat excelent TEORIA CHIBRITULUI, numai ca nu ati spus si de la care capat i se da foc!

hanmocar (4 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 12:49

Domnule Geambasu, multe *** au pretentii de specialisti in fotbal ! Timpul le va rezova pe toate, ei vor ramine in umbra elucubratiilor abjecte !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioan (16 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 13:30

Ma surprinzi d-le Geambasu. Razvan momentan este un antrenor roman in voga. De ce trebuie 'macelarit' ? Modul cum s-a exprimat si a declarat este specific celor cu studii neterminate sau netemeinic facute si sunt convins ca pregatirea cat si discursul si le asuma. De ce trebuie 'macelarit'? Sa stiti ca sunt straini care mai citesc si presa romaneasca. Ce concluzie ar putea sa traga citind aceasta infierare a propriului seaman??? Au grija 'vecinii' sa ne umple de noroi si bube existente si inexistente. De ce s-o facem si noi cu atata (implicit) subscriere?

Alex (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 13:39

Voi faceti terci in fiecare zi fotbalistii.... ati facut cu ou si cu otet generatia noastra cea de aur fara aur.... dar cand vine altul si zice ceva va atacat, atunci sunteti avocati.... ca deh voi o faceti ca va pasa..... indiferent in ce directie merge discutia aveti contraargument.... deci articole.... foamea de click e mare.... nu ati inteles putin esenta..... poate daca nu ne-am mai visa asa mari am putea incepe sa construim - hagi ce a facut de la 0? - dar cum greseste cineva cum e zero...cum reuseste un amarat de gol cum e briliant..... extraordinar , incredibil etc.. traim in epoca studiilor recordurilor si voi sunteti linia intai ..... si din cauza voastra acesti copii capoteaza asa repede.... prin exemplele societatii pe care le promovati zi de zi..... prin cum stiti sa cautati extraordinarul in tot..... daca era presa asta pe vremea lui Dobrin ce scriati de el? Vreti sa crestem..... incepeti cu voi.... nu avem fotbalisti buni. .... dar avem ziaristi de “ real madrid” nici pe departe......Foamea de succes pe termen scurt omoara tara....

Osyris (13 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 14:02

Am batut URSS in 1990 cu 2-0 :)

George (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 14:17

Pentru JOS CENZURA AI AUZIT DE ROMANIA -COLUMBIA? DAR DE ROMANIA -ARGENTINA ?

sioux (3 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 14:34

era mai tare URSS din 1990 cat toata Rusia care a fost si va fi vreodata, vorbesti prostii...

st.il. (22 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 15:21

Nu sunt xenofob , n-am jignit niciodată etniile conlocuitoare , așa că mă abțin de la orice comentariu pe text !. Sau , chiar am făcut-o ?!...

JEAN PHOUTAILLE MARAIS (14 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 15:31

Razvanel este fiul lui Mirciulica!De aici trebuia plecat cu rationamentul!Razvanel a fost un portarel mai mult decat mediocru,extrem de mediocru,fara nicio selectie la nationala,chiar daca ta-su era cine era!Antitalent al mic si gata....erau in Romania pe vremea lui portari chiar valorosi,nu avea loc si Razvanel,cel care avea doar pedigree si atat...pedigree de nume,vreau sa zic,nu de talent!S-a trezit peste noapte antrenor la o varsta extrem de frageda,mai ales fiind purtatorul unui ilustru nume!A intrat la malaxorul de antrenori numit Copos,a fost ajutat din plin de ta-su(din nou) ,acesta punandu-i o pila serioasa la Nea Georgica din Giulesti,mafiot cu suflet mare,cum se zice printre manelisti....Ceva rezultate pe acolo,au aratat ca s-au strecurat ceva gene glorioase in ADN-ul juniorului....Apoi,marea trambulina la nationala,unde preafavorizatul a facut ce a facut,o chestie *** praf!Cu coada intre picioare a luat calea pribegiei si cu acelasi ajutor de la ilustrul sau tata a inceput sa faca ceva pureci pe la greci....Nu ma leg decat de faptul ca are un patron care intra cu pistolul pe teren si pe care il apara ca un leu si 15 bani juniorul rasfatat care se crede deja mare antrenor....La juniorul Lucescu sunt mari carente de educatie si de caracter!Sa nu uitam ca la baza este putin cam *** si provine dintr-o mahala rau famata a Bucurestiului...Nu-l ***,nici vorba,dar ceva cauza ale caracterului sau trebuiesc a fi cautate si aici....Nu stiu ce-l recomanda sa faca aceste aprecieri,nu are nici 1 % rezultate comparativ cu ce a realizat ta-su in viata!A mostenit de la senior stilul asta arogant si infatuat,a inventat totul ,a descoperit totul,a pus coada la pruna si a inventat gaura la covrig,se stie....Un caracter mic,mic,mic...si un killer cu sange rece al limbii engleze,pe are o mutileaza cu un sadism demn de un""cereal killer??HA!Ha!Zici Lucescu si *** undeva....Cui ii pasa de vorbele ipochimenului?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Relax! (99 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 15:44

Chis Alexandru, daca te regasesti in categoria celor vizati (si, basca, mai esti si invidios pe intelectul altora), nu e cazul sa faci pe “gica replica fara fond”. Apoi, iti recomand ca, daca nu ai proprietatea unor termeni sau concepte si mai ales stiinta aplicarii lor la cazuri concrete, sa stai potolit, fara replici lipsite de temei. Ba chiar ar fi cazul sa nu te exprimi atunci cand nu ai nimic, dar nimic intemeiat de spus (vezi comentariile tale de aici, cu mult non sens, caci, desi vrei sa pari pilduitor si critic la adresa altor comentatori, in esenta esti ridicol caci le confirmi teoria, de exemplu faptul ca societatea romaneasca a avut si are zero valori la mai toate nivelurile, inclusiv in fotbal, demonstreaza ex re ca o generatie care a reusit sa alinieze temporar Romania alaturi de marile puteri reprezinta pt acest neam nu aur, ci “zeitate”, in esenta reperul pozitiv maxim, piscul aproape de neatins, avand in vedere conditia societatii noastre in genere, al acestui sector al vietii sociale, fotbalul).

st.il. (22 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 16:04

Sinceritatea " fiului", îl va urmări mult timp d' acum încolo pe plaiurile natale !...Încep să pricep de ce nu este agreat în lumea fotbalului autohton . N-om fi așii așilor dar nici proștii proștilor !. Dacă îi pute , să nu mai pună nasul !...Simplu !...

Comentează