Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Răspuns din lumea a 5-a

Lui Răzvan Lucescu îi pute România. Amnezic, a uitat că a lăsat şi el ceva mizerie în urmă

Permalink to Răspuns din lumea a 5-a
vineri, 28 septembrie 2018, 10:08

De la distanţă, România se vede în lumea a 5-a. De la o distanţă nu foarte mare. Din Grecia, leagăn al civilizaţiei moderne. Un român care lucrează pe pământul străvechii Elade face această afirmaţie riscantă. Iar Răzvan Lucescu nu este un român oarecare.

Pe cai mari
Ştirea începe cu o imagine plastică, altfel destul de tocită. „Aflat pe cai mari în Grecia cu PAOK Salonic…”, Răzvan Lucescu aşa şi pe dincolo. Dincolo de graniţe, când ai succes, bravo!, este posibil ca România să se vadă plină de bube. Nu-i vorbă că dinăuntru ţărişoara s-ar vedea mai sănătoasă. Dar orişicât! Ideea este că trebuie să apreciem sinceritatea lui Răzvan, care ne îndeamnă să aruncăm vălul de ipocrizie. Iar declaraţiile lui încredinţate revistei „Fanatik” merită o atenţie specială.

Vecini cu Guineea, vă amintiţi?
Fără ipocrizie. Să vedem unde a lăsat Răzvan Lucescu România. Nu România în general, naţionala de fotbal a României. Pe locul 57 erau tricolorii la finalul mandatului de aproape doi ani al lui Lucescu junior. Cea mai proastă clasare de când există această ierarhie întocmită de FIFA. Locul 57 împachetat cu fundiţă roşie: înfrângerea suferită în faţa Serbiei, acel 0-5 care ustură şi acum. Eram colegi de clasament cu Guineea pe atunci, dar selecţionerul ne prezenta o realitate paralelă, una în care se construia temeinic. Intraserăm în lumea a doua spre a treia a fotbalului, dar dacă-l ascultai aveai impresia că ne luptăm cu corifeii.

Mandatul lui Răzvan a fost un fiasco de proporţii indiferent cum priveşti lucrurile. Fără legătură cu simpatia pe care i-a arătat-o la început presa ori cu antipatia cvasigenerală a oamenilor din fotbal. Poate vă mai amintiţi, dar cu Răzvan selecţioner au debutat în echipa României jucători ca Iulian Apostol „Mucles” sau Romeo Surdu. A fost cultivat „Geo Flores”. Nici măcar Christoph Daum, alt selecţioner populat numai de intenţii bune, nu a dus naţionala atât de jos la nivel de selecţie fantezistă şi rezultate proaste.

Mesajul real al Generaţiei de Aur
Probabil că Răzvan Lucescu ediţie 2018 este un antrenor mult mai bun decât cel din 2011, când pleca de la naţională. În Grecia, mai întâi la Xanthi, apoi la PAOK s-a şlefuit profesional. A devenit un antrenor de relativ succes. Aşa că periodic se simte dator să ne ciufulească pe noi, cei de acasă. La grămadă. Pe româneşte, îi cam pute tot în jur. „Ce mare performanţă a făcut Generaţia de Aur? Un sfert de finală la CM au şi ţări africane!” Dacă judecăm strict aritmetic, Lucescu jr. are dreptate. Dar momentul World Cup ’94 înseamnă mai mult şi are conotaţii afective. Atunci, Hagi, Popescu, Belo, Petrescu şi Lupescu (acel sfertfinalist pe care Răzvan l-a susţinut la preşedinţia FRF), chiar se luptau cu cei mari şi îi şi învingeau. Acesta este mesajul Generaţiei de Aur.

De la Hitler la Savvidis
Pentru discipolul lui Ivan Savvidis urmează nişte explicaţii legate de presupusele metode naziste pe care le-ar aplica echipei lui federaţia de la Atena. De-aia e bine să ne documentăm când apelăm la trimiteri istorice. Mai ales la clişee periculoase. Aşa, suferindă, România nu este deloc în lumea a 5-a în domenii de avangardă. Altfel, nu există dovezi că Hitler sau Goebbels umblau la comisiile Deutscher Fusball-Bund ca să îi scoată campioni pe amărâţii de la Nurnberg. Unde îşi ţineau ei congresele. Iar ca vreunul dintre cei evocaţi să fi scos pistolul pe teren, precum kir Savvidis, nici pomeneală!

Comentarii (83)Adaugă comentariu

lord belial (189 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 16:45

bine, geambasule imi place de lucescu sr, dar ala mic e un *** vant, cum se zice prin popor generatia de aur va ramane in istoria romaniei, in timp ce de el ma indoiesc copios marele antrenoras *** jr

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial (189 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 16:46

am ras grav aici: A fost cultivat „Geo Flores”.

Cris (99 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 16:52

Pe intelesul “eruditilor de duzina” (de chibrituri...aviz lor ***lor): Este ca si cand in cazul unei familii sarace si needucate dintr o zona rurala (cazul Romaniei ...in genere), un membru al acesteia ajunge, prin prisma calitatilor si capacitatii proprii, sa si depaseasca conditia sociala (cazul “generatiei de aur”) si sa ocupe, de pilda (si legitim), o functie de ministru. Membrii comunitatii respective se raporteaza la acesta ca la un model, ca la o “nestemata”. Dar, apar chibitii (cei care nu sunt nici in primii 5 din grupul lor de zeci de cunostinte) si ii gasesc cusururi, minimalizandu i reusita, replicandu i in sensul ca altii au ajuns conducatori de stat. Cam asta este cazul “generatiei de aur” vs chibitii “duzinari”!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

potcoava gheorghe (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 17:29

Daca analizam strict rezultatele ori selectionata si perioada mentionata de antrenor este cam asa nu am cistigat, nu am facut,nu am dres, acum peste ani imi aduc aminte cum papa roger nu a avut Mila de noi ,iaar noi in respectivul meci ,nu sstiu parca nu am fost acolo,oro meciul cu suedia in care am jucat am incercat ,dar stim cu totii ce a iesit,si acum cred ca se putea mai mult,pardon cred ca baietii puteau mai mult. Dar,iar un dar ,imi aduc aminte cu placere ca atunci jucam cu privirea inainte cu capul ridicat si ochii stralucitori,fiind siguri ca fotbalul un joc pina la urma da sanse egale tuturor ,daca joci ,ca terenul nu e inclinat in vre-o parte sau alta,ca Dumnezeu are probleme mai importante decit sa urmareasca meciul spre a fi cu unul sau celalalt dintre oponenti, si ca atunci cind urmaresti,,basica"pin la fluierul albitrului si te zbati si incerci ceva, cumva, cindva,in timpul partidei va iesi. Acum revenind la perioada de ,,trista amintire"in care ca de fiecare data ca suporteri am investit incredere ,entuziasm si o dorinta ca acest antrenor(lup tinar) cu defectele si calitatile lui sa ne confirme asteptarile noastre si promisiunile lui,iar noi i-am evidentiat pe finlandezi nu stiu n-o fi de aur generatia dar pentru ca ne-a aratat ca se poate si ne-a si cum se poate eu si acum le multumescsi ma ridic in picioare in fata lor iar pentru mine ;;SUNT DE AUR"

Thomas brams (21 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 18:00

Lucescu are 100% dreptate, nu tine ca in timpul lui nationala era asa de jos. Ca sa fi de aur trebuie sa castigi ceva. Generatia de atunci juca un fotbal mai bun, jucatorii erau mult peste cei de azi. ACESTA ESTE ADEVARUL si nimic mai mult

gheorghe (2 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 19:16

aprilie 2009 Romania era pe locul 28 cine o lasase acolo ...? cate articole ai scris impotriva lui M Sandu si a Becalilor .?

gheorghe (2 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 19:18

aprilie 2009 Romania era pe 28 , cand a preluat o RL CINE O LASASE ACOLO ? CATE ARTICOLE AI SCRIS IMPOTRIVA LUI msandu si a becalilor ?

Clejanu gheorghe (7 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 19:50

Dnule Geambasu are dreptate cu lumea a 5 poate a patra,uitate in colonie cine conduce peste tot, ce ....doar esti citit, nu 4 clase.

gigelos (96 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 20:00

Ca sa-ti poti propune sa ajungi undeva primul pas e sa identifici unde anume te afli . Cu adevarat . Asta spune Razvan , sa ne trezim sa terminam cu basmele noastre , cu impresiile noastre , ca cine suntem noi , ca cine am fost bla , bla ...hai sa sarbatorim o infrangere in Finala Cupei Davis si sa ne laudam cu o generatie ,, de aur '' , castigatoare a locului 5-8 .Mi-e dor de generatia aia , super baieti dar .. de aur ? Nu a confirmat nici unul , nici macar unul , poate Dan Petrescu atat . Atunci ? Nici macar pana la nivelul unui Balakov sa nu mai vorbim de Stoichkov . Razvan a umblat in ultimii ani , are curaj sa ne spuna cum stau lucrurile , cum se vad din exterior .Ca ne place noua se ne alintam in halul asta , sa fim sanatosi , asta e , n-o sa ne mai facem bine niciodata .

Crimson Veritas (27 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 20:30

Putzoiul asta nu intelege ... ca CM 94 ... reprezinta o performanta speciala ... in contextul geo-politic din acea perioda ... si Prima Performanta dupa reafirmarea Romaniei ca Democratie ... si dupa reorganizarea fotbalului romanesc dupa principii europene si profesioniste. Si a fost realizata de Generatie de Exceptie, care a inspirat mii de romanii sa practice fotbal. Sintagma 'Generatia de Aur' nu trebuie luata ad literam ... ci ca ce este ... o metafora ... menita sa descrie ... pe cea mai buna / epica /inspirationala generatie din istoria fotbalului romanesc ... un Dreamteam! Este extrem de ... inutil ... sa incerci sa le explici nuante ... si chestii care nu sunt extrem de evidente si ad literam ... la #rezisti sau cei care au un asemnea discurs. Pentru CM 64 ... Nimeni nu dadea Romanie sanse nici sa iasa din grupe ... cu tara gazda si Columbia ... pe care le-a invins pe amandua ... si cu atat mai punt sa elimine pe Marea Favorita ... Argentina lui Pipe d'Oro ... meciul Argentina - Romania ... a intrat in constiinta fandomului international ... fiind re-memorat in aproape toate topurile celor mai spectaculoase si epice meciuri din istoria campionatelor mondiale. 'Aur' efectiv nu exista la Fotbal ... acest sistem de premiere este specific Olimpiadelor si sporturilor Olimpice ... deci acesta sintaga se vrea o metafora ... iar performanta din 1994 ... este cu siguranta cea mai Epica / Memorabila din istoria fotbalului romanesc ... ceva de care Putzoiul lui Tata ... nu s-a apropiat nici ca jucator, nici ca antrenor ... Daca o asemnea remarca vine de la cineva care a egalat sau depasit ... performanta respectiva ... se accepta ... daca vine de la ... nimeni in drum ... nu se accepta! Vizavi de situatia actuala a fotbalului romanesc ... ea este usor explicata ... de alungarea investitorilor din fotbalul romanesc ... printr-o forma de terorism institutional ... denumit in mod mincinos 'lupta anti-coruptie' ... desfasurat cu consintamantul unui important segment din populatia tarii ... si cu infrastructura ... logistico-juridica a fostei Securitati ... denumita astazi Stat Paralel. In Mizele Politice si Economice ale Mileniului 3 ... in special post-UE ... fotbalul romanesc a devenit unul din sacrificile necesare ... pentru a crea aceasta imagine de colonie nemtesca ... esuata si corupta ... si a implementa unele proiecte ... gen #rezist. Pai e ori una, ori alta ... nu investeste nimeni bani ... intr-un sport in care ... 1. Nu Produce, avand o valoare de piata ... foarte scazuta ... 2. Nu are nici un fel de garantie sau protectie ... ca nu va deveni victima jocurilor politice, si a schemeleor securitste ... care bantuie Romania ... 3. FRF ... nu are in proiect nici un fel de masura ... care sa sprijine si sa promoveze investitia in ceea ce inseamna fotbal profesionist ... 4. Iar institutii din categoria Stalin Reloaded ... gen DNA ... nu va incerca sa-si faca imagine pe spinarea lor ... victimele cele mai vulnerabile, fara imunitati, inamovibilitati, fara sindicate si instituttii care sa le apere Independenta (ex. CSM). Morala ... ati inlocuit fotbalul (dar si alte jucarii ... care ne faceau placere, dar si imagine in lume, performanta, renume) ... cu jucaria preferata a Securitatii ... 'lupta anti-coruptie' ... intrand intr-un ciclu nesfarsit ... a inutilitatii si imbecilitatii ... aruncand la cos ... si Justita (care nu poate exista concomitent si in cadrul aceluiasi sistem ... cu nici un fel de lupta, vanatoare sau alt fenomen partizan) ... si fotbalul, si multe altele. Sunteti ... praf ... mai ales ... cei care suntei in situatia de nu realizati ce ati facut ... cei de la #rezist! Sunteti la fel ca ... Putzoiul asta! ...:))

Ush (2 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 21:25

Pai e o chestie pe care Lucescu jr. nu a inteles-o, ceea ce ma surprinde, aveam impresia ca este putin mai destept. Generatia de aur nu se referea la nivel mondial. Da si alte tari din Africa au sferturi de Mondial, dupa cum zice Lucescu jr; poate ca si la ei in tara cei care au ajuns acolo in acel moment sunt priviti ca o generatie de aur. Generatia de aur de care vrobeste presa din Romania este relativa la jucatorii din Romania. Practic in 1994 se considera ca au fost, cumulat, jucatorii cu cea mai mare valoare din Romania. Desigur, discutii pot exista, comparativ cu performanta Stelei din 1986. Personal, consider ca generatia 1994 a avut valoare (confirmata pe cativa ani) e cand performanta Stelei a fost si putin conjucturala; au existat intr-adevar jucatori foarte buni; cum a avut si DInamo care a jucat semifinala de Cupa; cum a avut si Craiova la inceputul anilor 80.

Ilie (57 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 21:44

Geambaşu, având in vedere comportamentul tau față de un om ca Daum, nici măcar jurnalist din lumea a 5-a nu eşti. In lumea a 5-a sunt poate cei din Guineea, care nu şi-ar fi permis niciodata mojiciile tale, gen 'fața de paznic la Dachaü'. Greața jurnalistica eşti. ***. In lumea a 5-a sunt doar săraci, nu şi indigeni. Poate doar la pretenții fudule nu vă intrece nimeni : tu când vezi valoarea fotbaliştilor români, jocul prestat, echipele de club out din Europa din August .. pe ce loc ai clasa echipa Nationala, rațional vorbind ? Peşte invelit

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dumitruneculai (1 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 22:05

razvane o zicala romaneasca *** cand se vede primar pe tacsu al omoara nu cred ca tu estian aceasta categorie Dar ai fost un fotbalist modest jucai cu pile ca antrenor tea dus de mana dinu Acum ai tras un loz castigator si ce faci????? TE DAI MARE unde cand si cum te poti compara cu generatia de aur????? si pareai un copil modest PACAT

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (57 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 22:07

@NebulaEXE : băi înapoiatule, unor descendenți de 'florari', cum zici, nici să le pupi mâna nu ai merita

M. deWylde (24 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 22:36

Mai, omule! Trezeste-te! Treziti-va din somnul in care ati cazut de 20 de ani si mai bine! La nivel de Nationala, Romania nu a avut nicio performanta. Un loc opt la un Mondial NU este o performanta nici macar pentru o echipa din centrul sau estul europei. Daca te uiti la performantele tarilor la CM sau EURO ale tarilor din fostul bloc comunist care astazi sunt in UE, suntem singurii care nu am ajuns in primele trei, sau macar pe patru cum e cazul Bulgariei. Slovenia si Slovacia nu se pun, desi au ajuns cel putin in primele trei pe cand erau parte din Yugoslavia, respectiv Cehoslovacia. SINGURII!!! Ce va tot dati rotunzi cu "generatia de aur"? E cea mai mare prostie pe care a nascocit-o presa din Romania. Pana si Turcia careia ii dadeam de la trei in sus pana in anii '90 a urcat pe podium. Grecia a castigat un EURO!!!!!!! Aventura din '94 a fost un accident, nu o performanta. Intr-adevar, a fost o generatie de fotbalisti adevarati, dar singura victorie intr-adevar mare si neasteptata a fost cea impotriva argentinei. Atat! Columbia nu a fost vreodata o putere in fotbal, doar o echipa greu de batut in anii aceia, Anglia, nu a mai fost o putere la nivel de nationala din anii '60. Am mai batut Olanda dar nu cu acea generatie. Numeri pe degetele de la o mana marile victorii din anii '90. Am mai batut Spania cu Lacatus, Boloni, Belodedici si Piturca ( adevarata generatie de aur!) Calificarile s-au obtinut in grupe incredibil de norocoase, absolut de fiecare data! Un merit, intr-adevar au avut ca s-au calificat, chiar de pe primul loc si fara infrangere la un moment dat. Daca vreti sa vorbiti de performanta, vorbiti de locul 3 in clasamentul FIFA pe care l-am atins in '95 datorita consistentei pe care o aveam cu echipele mici sau de nivelul nostru. Sau de adevarata performanta de a castiga CCE (repet: adevarata generatie de aur) si chiar echipa Dinamo de la mijlocul anilor '80. De ce nu are voie Razvan Lucescu sa spuna adevarul asa cum este el, gol-golut? Ce legatura are esecul lui la Nationala, cu faptul ca acum, nu atunci, suntem in urna a 4-a ( se pare ca termenul "lumea a 4-a va zgarie prea tare in mandria nationala) Daca el nu are voie sa spuna adevarul, de ce are Hagi voie sa abereze ca ar fi invins Brazilia in semi-finala, cand el nu a reusit macar sa treaca de o amarata de suedie si sa ajunga acolo? De ce, voi, presa, ii numiti pe amaratii astia de jucatori in toate felurile, comparandu-i de 20 de ani cu cei au fost produsul unui sistem de mult apus? Ce vina au ei? De ce nu va intra in cap faptul ca fotbalul nu poate fi mai presus decat tara? Sau nici cu faptul ca Romania se afla in lumea a 4-a nu va e clar?

di livio (158 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 23:19

titlu mincinos...lu Razvan nu-i pute Romania ca-i tara lui...poate ca-i pute poporu roman, ala care-si arunca gunoaiele pe unde apuca...Radu Naum ne spunea de riurile patriei care mustesc de peturi...si orasele mustesc de mucuri de tigari...ca poporu roman patriot duhaneste...si sigur nu-i amnezic Razvan si nici n-a lasat mizerie...amnezici sint unii jurnalisti care uita de mizeria lasata in urma...aia care-l comparau pe Daum cu un sef de lagar at Dachau...asta apropo de Adolf si Goring...articolu asta pute a ipocrizie

Gabone (2 comentarii)  •  29 septembrie 2018, 23:56

JR are 100% dreptate . Croaţii erau supărati că au pierdut finala C.M si noi aniversăm de 25 de ani un sfert de finală..

Unu’ (71 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 0:46

Ce apreciez mai mult la generatia de aur e atitudinea in timpul meciurilor. Nu erau toti in aparare, nu tactica terenului parjolit, baietii ieseau la joc cu cele mai bune echipe din Europa si jucam de la egal la egal. Nemtii se bucurau la egal cu noi, cand jucam cu echipe de genul muntenegru, se punea problema daca obtinem cel mai mare scor al etapei. Poate rezultatele nu au fost conform cu realitatea, dar ce jucam atunci nu o sa mai vedem in viitorul apropiat la nivel de echipa nationala.

Cristi (99 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 1:39

Da, este clar! Va exprimati fara sa aveti proprietatea unor termeni sau sintagme! Sintagma “generatia de aur”, pe langa ca nu exprima ceea ce sugereaza intelesul sau literal, nu echivaleaza cu o echipa participanta la un turneu mondial (94). Vorbim aici de o generatie de fotbalisti, ceea ce subordoneaza succesele si rezultatele obtinute pe tot parcursul vietii sportive a membrilor acestei generatii, atat la nivel de national (in principal), cat si la nivel de club (in secundar). Si toate astea raportat la nivelul si calitatea fotbalului romanesc per ansamblu. Astfel, avand in vedere lipsa de calitate si nivelul f scazut al fotbalului romanesc din totdeauna, rezultatele generatiei reapective sunt cu adevarat fabuloase. Ca doar nu eram vreo forta mondiala obisnuita cu performante fotbalistice la nivel mondial pt a pretinde titluri continentale si mondiale, astfel incat sferfurile la CM si clasarea in top 3 fifa sa ne fi dezamagit. Dar romanii tot ipocriti sunt (unii nu reusesc sa fie fruntasi nici in grupul de la locul de munca sau scoala, dar pretind critic de la ceilalti sa fie cei mai buni din lume).

Leo (1 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 2:39

De cele mai.multe ori nu sunt de acord cu ce spune domnul Geambasu, dar de data asta a reusit sa ma faca sa cred ca am sa ii pot citi articolele pe viitor. Un articol la obiect, care relateaza adevarul din perioada in care Razvan a fost selectiinerul Romaniei, insistentele lui cu jucatori gen Apostol si Florescu...total nejustificate...neputinta de a tine i frau jucatori care ne mai putea ajuta...gen Mutu la momentul respectiv...

nick vida (3 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 7:34

Vorbele lui sunt interpretate gresit. Ideea era , cred, ca in loc sa ne laudam cu niste performante obtinute din cind in cind, trebuie sa ne focusam pe continuitate. Nu il ridic in slavi pe Lucescu junior. Consider chiar ca numirea lui ca selectioner atunci a fost o mare gresesla. A lui a fost doar ca a acceptat. Dar cine nu ar fi facut-o? Si este foarte adevarat ca, privite de la o oarecare distanta, multe lucruri arata un pic diferit. Cred ca oamenii inteligenti, in loc de crize idioate de patriotism prostesc, ar trebui sa fie mult mai deschisi la critici. Articolul asta arata doar ingimfare . Astept sa vad inteligenta..

Emilian (16 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 8:05

Articol bazat pe niste sentimente ranite! Esti mai rau ca un copil d-le Geambasu! Argumentele tale sunt din condei si nu schimba fondul problemei. Ce importanta are pe ce loc era Romania in clasamentul FIFA acum 10 ani?!! Dupa razboi multi viteji se arata: fotbalul romanesc nu are valori,.s-au rulat sute de jucatori la Nationala in ultimii 10 ani, ce e asa extraordinar ca i-a convocat pe Apostol sau Florescu?!! Ai pierdut esenta spuselor lui Razvan si ai replicat prin atac la persoana.

Marian (1 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 8:40

Vinovat pentru acel loc 57 nu e R.L. ci cei care l-au instalat antrenor la echipa națională. R.L. are dreptate în ceea ce privește generația de aur. Ei nu au câștigat nimic pentru a fi catalogați astfel. Steaua, Dinamo, Craiova prin performanțele lor deosebite în Europa au fost generația de aur. Tu Geambașu fă un calcul: câți bani au câștigat fotbaliștii acestei generații de aur după anii 90 și ai să constați că pentru 0 ( zero ) rezultate au fost plătiți fiecare în parte cu peste 1 milion de dolari plus alte beneficii ( vezi hotelurile primite pentru sume modice ). Cei cărora le spuneți generația de aur au fost cel mult niște mercenari care au jucat ( ? ) fotbal pe foarte mulți bani. Ca ziarist trebuie să fi imparțial și să faceți analize corecte. Voi puneți porecle precum rege briliantul cobra etc, dar nu vedeți că de fapt în lume sunt doar niște obscuri fotbaliști în comparație cu - Maradona, Pele, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Michel Platini și mulți alții. Azi ne bate Albania și ne elimină echipe din Islanda. R.L. are dreptate

Adi popa (2 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 11:10

Ca sa stie si d-l grambasu cum am ajuns pe locul 57, ar fi bine sa-si revizuiasca propriul ziar: https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/cine-zice-ala-e-cifrele-il-contrazic-pe-piturca-nationala-a-ajuns-pe-locul-57-cu-el-pe-banca-358368.html

Aristotel Popa Cosma (3 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 12:01

Lucescu jr este un antrenor decent provenit dintr-un jucător de fotbal mediocru(portar).Că este un tip înzestrat intelectual și care încearcă să se perfecționeze permanent în meseria lui, nu putem contesta. Așa cum nu putem contesta că este un patriot. Nu înțeleg ranchiuna asta, atât a lui cât și a lui Lucescu senior.Poate pentru că au fost excluși din toate performanțele fotbalului românesc. De aceea orice discuție despre performanțele fotbalului românesc le crează o stare de revoltă. Nicio generație a echipei naționale nu a ajuns atât de departe ca cea de la CM1994, anunțată de meciurile de la CM1990. Având un patron care umblă cu pistol la brâu, am zice că-i ține partea unui tâlhar. Comparația lui Lucescu cel mic cu metodele naziste nu-i face cinste. Fotbalul este un joc, în perioada nazismului viața oamenilor era în joc. Să-ți fie rușine Răzvan Lucescu!

Alex (5 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 12:22

Cred ca e ceva care nu tine de antrenorat, pozitie in clasament sau alte lucruri de genul asta. Cred ca problema lui RL e ca -1- generatia de aur nu l-a adoptat pe el niciodata, -2- performanta din 94 nu este pegata nico macar 1% de jumele Lucescu, nu conteaza daca este jr sau sr.. Daca va aduceti aminte cand RL spunea ca nu avem Hagi ii replica si argumenta ca bate campii. De aici vrajba dintre RL si generatia de aur. Nu il cred prost pe RL. Sunt sigur ca intelege de ce se numeste generatia de aur - dar cred ca sufera ca nici el nici seniorul nu se pot lega deloc de acea performanta. In gemeral este impotriva a tot ceea ce inseamna performanta care nu este legata de numele familiei lui. Va aduc aminte de alt derapaj verbal al lui - faza cu antistelistii a fost prima, a doua este generatia de aur ... urmeaza Halep 🤔

octavian (109 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 12:31

Afirmatiile lui Lucescu sunt in primul rand rautacioase. Afirmatiile vin de un om care nu iubeste Rominia. Un romin adevarat nu se poate hazarda la concluzii asa de puerile. Daca nu era copilul lui tata......nu ajungea selectionerul Rominiei. Ce zici Razvane?Cum ramine cu aurul?

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 13:10

...adevarul este ca vest europenii ne vad ca pe niste sarantoci ...de aceea noi nu i suferim ...

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  30 septembrie 2018, 14:10

Hai sa nu exageram ! Eu cred ca Razvan nu si-a spus inca ultimul cuvint, nici in aceasta disputa, nici in cariera sa de antrenor. Singurul – dar chiar singurul ! - merit pe care i-l recunosc Luceafarului poe... pardon militienilor roma-ni e ca si-a educat fiul. Categoric, Razvan este un om educat, umblat si trebuie ascultat ! ---------------- Bun raspuns draga Geambi din lumea a cincea – sic ! - dar parerea lui Razvan e scoasa dintr-un context mai larg unde nu da cu parul in nimeni. Poate a omis sa zica ca fara portari ca Steleea si Pruneeea – deci daca jucam in zece -, fara Lupescu, Paducioiu si alti militieni am fi cistigat CM, poate a vazut ca se putea obtine mai mult ! Deci ori e cu Parizerul specialist in pase laterale de doi metri ori nu ! Eu cred ca l-ar fi votat dar de aici pina la a-l sustine pe impostor precum tatal – care apropo si-a luat-o iar si iar de nici soferul sau n-a inteles ce bolborosea dupa victoria categorica a domnului Burleanu ! - e drum lung. ------------------ Desigur ca cea mai mare pata in CV-ul lui Razvan ramine cea de selectioner ! Sper ca stiti cu totii cine l-a uns, prea de timpuriu si intr-o perioda in care toti interlopii din fotbal aduceau doar bronzati straini mediocrii … pentru sotiile lor. Acasa bronzati, afara nu miscau romanii decit prin parcuri ! „Intrebati-l pe tata“ - a spus Razvan. Ambitia lui tata de a bate Ucraina care il refuzase ca selectioner, chiar si intr-un meci amical, fara sa aiba habar de jucatori – caci domnul VoChin inca nu ii facuse pe atunci fisele tehnice ! - l-a costat. Ce sa mai stie saracu Luce, l-a convocat pe deja pensionatul Contra, chiar si pe Dica – din amintiri cred ca impie dica tul era singura solutie cu salvamarii din Israel care ne-au tras un 0:2, apoi tata a vrut sa-l pastreze pe titirezu Mucles si alti pensionari ca sa bata iar Ucraina asa ca ne-a tras-o si Honduras. Lui Razvan i s-a pus pata doar in ultimul sau meci cind a apelat din proprie initiativa la Sanmartean si alti stelisti. -------------------- Ce-a fost a fost, realitatea este ca azi Razvan e pe piciorele lui ! Nu vreau sa caut pe transfermarkt – ati invatat si voi – dar as paria ca deja are un punctaj superior Luceafarului desi militianul a jucat 12 ani in 12 in Ucraina, stiti voi la Duoniscc ca cam asa se mumea metropola ieuropiana in care iL Luce a adus cele mai mari bucurii oamenilor muncii sovietici da p-acolo.

Comentează