Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

O echipă de 4,14

Nu cumva supralicităm rolul antrenorului şi absolvim de orice vină jucătorul? Măria Sa jucătorul

Permalink to O echipă de 4,14
duminică, 23 septembrie 2018, 7:47

Lipsesc unele personaje din peisaj. Atât au fost întorşi pe toate feţele Bratu şi Nistor, că unii domni la fel de părtaşi la criză au dispărut din cadru. Şi din cadrul porţii, unde nu îţi dai seama cine la cine se apără, şi din uşa birourilor unde ar trebui să se coacă strategia lui Dinamo.

Triunghiul prăbuşirii
S-a vorbit aşa de mult despre Bratu cel iute la mânie, despre Nistor cel uşor de momit şi despre semnificaţiile astrale ale demisiei lui Dănciulescu cel driblat la toate deciziile luate în club, încât poţi crede că doar în acest triunghi vei găsi explicaţiile prăbuşirii roş-albilor. Să ne dăm totuşi câţiva paşi în spate şi să privim tabloul de ansamblu.

În ordinea posturilor, iată notele date de Gazetă jucătorilor dinamovişti pentru meciul de la Iaşi. Penedo 5, Corbu 4, Mezague 4, Katsikas 4, ce constanţă!, şi Ricardo Grigore 3 – iată şi pata de culoare a apărării. Mergem mai departe, în linia de mijloc. Închizătorul Gomelt, 4. În faţa lui, Nistor 4 şi Sergiu Popovici 5. Ultimul este premiantul echipei împreună cu Cooper, tot 5, intrat la pauză în locul lui Nistor. Care Nistor avea de dat nişte mesaje pe Facebook sau pe WhatsApp. Aripile Hanca şi Salomao au fost notaţi de asemenea cu 4, ca și Subotici şi înlocuitorul lui, Daniel Popa. Medie, 4,14. Ne vedem la toamnă! Pardon, este toamnă.

Fotbalist, nu robot
Veţi spune că notele de repetenţie fotbalistică luate de dinamovişti au la bază nepriceperea tactică şi inflexibilitatea lui Bratu. Teren fertil pe care a înflorit şi zâzania din sânul echipei provocată de oferta otrăvită a lui Becali pentru Nistor. Enunţ parţial adevărat pentru că fotbalul este şi o întreprindere personală, nu doar una de grup. Valoarea individuală poate compensa carenţele antrenorului. Respectul fiecăruia pentru meseria de fotbalist nu se rezumă la a fi un robot care execută orbeşte planul omului de pe banca tehnică. Las’ că jucătorului din Liga 1 nu i s-a dus vestea peste mări şi ţări că ar fi receptacolul perfect al planului de joc. Dimpotrivă.

Există Uruguay şi Paraguay
Este Ricardo Grigore un fundaş de nota 3? La Iaşi aşa a arătat. Dar Corbu este de 4? La el ne putem întreba, nu la Katsikas, care este mereu de 3 sau de 4. În schimb, Gomelt, Salomao, Nistor sau chiar Hanca nu sunt jucători de nota 4. Calitatea lor fotbalistică este deasupra acestei linii a ruşinii şi atunci când traversează o eclipsă de formă. Asta naşte unele întrebări. la Iaşi, Dinamo în ansamblul ei a părut că joacă în aşa fel încât să îşi alunge antrenorul, nu să-l salveze/păstreze. Poate nu a fost nimic. Sau poate că „Uruguay” şi „Paraguay”, presupuşii oameni infiltraţi de conducere în „colectiv”, există în realitate.

Despre rolul conducerii în afacere, la proxima ocazie. După numirea noului antrenor. Din punctul de vedere al lui Ionuţ Negoiţă, acesta nu trebuie să îndeplinească foarte multe condiţii. Să fie tânăr, dornic de muncă, să nu vrea salariu mare şi să accepte orice jucător liber de contract care pentru specialiştii de la Rin pare o nestemată. În general, să se angajeze că face din rahat bici.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

zorrozabal (151 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 20:34

Bratu a bramburit rau de tot jocul lui Dinamo!Inca se la primul meci,cel din Cupa de la Craiova,scor 0-1!Cand l-a scos pe fundasul dreapta Romera si l-a bagat fundas dreapta pe...Hanca!Apoi s-a amagit-si din pacate ne-a amagit pe toti-cu rezultatele bune din play aut,dar cu totii ne-am facut ca nu vedem ca juca cu niste echipe aflate in...vacanta!Cu Juventus Colentina-care mai spera la salvare-Dinamo a revenit la "normal"!Adica a pierdut!Si a inceput noul sezon si acolo "Bratone"s-a pomenit in alt film!Galantom,a fost de acord cu plecarea singurului inchizator-adica Kay Mahlangu-dar ce a pus in loc?Pe Gomelt!Si se vede cu ce rezultate!E la mintea cocosului ca la faza de aparare, trebuie sa participe intreaga echipa!Tanarul Grigore-un real talent-a avut ultimele doua meciuri de cosmar!Gomelt pierdea mingea la centrul terenului si nici Gomelt si nici Salomao, nu coborau sa-l ajute!La toate marile echipe ale Europei-alea pe care le vedem la televizor-la faza de aparare participa intreaga echipa!Numai la Dinamo,toata lumea nu vrea sa vada ca mijlocasii nu ajuta apararea si dau vina pe baietii aia din aparare,care-luati individual sunt destul de buni!Iar Mihai Popescu e chiar "fuorriclase" e un stoper din stirpea lui Sergio Ramos!Acum ca are doar 23 de ani!Hotarat lucru,pe Bratu l-a depasit problema!Singura solutie serioasa la Dinamo era sa se aduca un antrenor strain!Si cu care s-au mai cucerit trofee!Iar acela e Dario Bonetti!

itu52 (288 comentarii)  •  23 septembrie 2018, 22:05

De acord, triunghiul din Groapă, este asemenea cu triunghiul Bermudelor, înghite continu(mai ales bani) și nu scapă nimic. Din exterior pare un mecanism contabil bine pus la punct, orientat spre supraviețuire. Plafonarea fondului de dezvoltare la nivelul autofinanțării, determină o exprimare sportivă limitată. Nu prea sunt de acord cu fotbalistul receptacol, de ce nu peduncul? Pentru că mai mult se leagă de fotbal, decât îl practică. Dacă tot am trecut-o pe botanică, hai să spunem că am pus-o binișor de „clorofilă” în fotbal.

IO (65 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 4:05

Dupa lot, Dinamo are echipa de podium, dupa joc de play out. Poate ca noul antrenor va reusi sa echilibreze echipa, desi este putin probabil pt ca nu cred ca ii permit cunostintele in ale antrenoratului. Despre Hanca, sa fim seriosi, nu e jucator de Dinamo. Nistor ar putea fi, dar pt asta e nevoie de putin caracter de sportiv si putina inteligenta. Se pare ca are pre putin din prima si deloc din ultima. Credeti ca CFR l-ar fi lasat sa plece daca putea fi folosit?

JosCenzura (20 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 7:38

Jos Cenzura lui geambasu!

Mozzie (28 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 8:25

Asta nu e competitie. Joci 26 de etape cand ai putea sa joci si 16 iar tabloul final ar fi acelasi doar ca n-ai mai muri de plictiseala sa vezi Chiajna, Voluntari, Calarasi Hermannstadt, Botosani samd Iar la final sa mai induri 10 etape cand totul e la fel ca la inceput iar campioana se joaca in ultima etapa ca vor televiziunile suspense pana la capat sa-si scoata si ele parleala pentru ca fotbalul asta nu merita nici 30 de milioane in total. Chiar nu merita.

?????? (278 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 8:46

Ați zice că Ionuț Negoiță "s-a radicalizat" și de aceea l-a înlocuit pe Bratu și nu îl mai vrea nici pe Dănciulescu ?

mg (232 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 11:58

..bine, nici Bratu nu e vreun von Karajan, dar lăutarilor degeaba le pui partitura-n faţă, pentru că-s străini de note (nu alea de 4 şi 5..) Urechiştii cântă la matineu, nu la Ateneu..

Perkele (11 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 12:01

eu nu inteleg de ce se agita lumea la Dinamo de cativa ani. nu te poti lupta la titlu cu o echipa formata din jucatori tineri si straini luati pe bani de seminte, mai ales in conditiile in care si din aceia pleaca daca vine o oferta mai mare de 2-300.000 euro. Dinamo n-are lot de valoare si resurse financiare sa se bata la titlu, ar trebui sa isi accepte conditia si sa se concentreze pe ce se pricep: produs jucatori. ar trebui sa lase un antrenor care se pricepe la crescut jucatori si sa creasca incet, ca sunt printre putinele echipe din Romania care mai sunt OK la juniori.

Andrei F (698 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 13:43

Ce a avut meciul de la Iasi...?Pai Dinamo nu ne invatase ca nu scapa ,,afara ,,fara 3 goluri primite?Eu ma gandesc daca Dinamo nu greseste schimbandu-l pe Bratu tocmai acum cand a rupt cercul si echipa lui nu a primit decat un singur gol...----Asta cu ofertele otravite venite de la un jurnalist GSP nu tine...Pai va amintesc de ofertele de care GSP vorbea pentru jucatorii de la Viitorul...Echipe din Portugalia-Porto!!!!-Italia,Germania,Turcia ...si pana la urma jucatorii au fost cumparati la suprapret de Becali!Sau putem da exemple chiar din ,,curtea lui Becali prezentate de GSP!!!!Morutan a fost plimbat pe la n echipe,Alibec a avut n oferte ,Man la fel...----Acum sa plang pentru ca cineva de la Dinamo il acuza pe Becali pentru rezultatele obtinute?Dar era bine cand Dinamo dadea cu tifla si stabilea preturi speciale numai si numai pentru Becali?Si asta nu inseamna ca cineva de la Dinamo a evaluat oferta lui Becali...?

Observator (211 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 14:17

Cand jucatorii vor sa demita antrenorul, se intampla ca la Iasi! A patit-o si Mourinho, cu jucatori imensi, precum Hazard! Cum Bratu nu se poate compara cu portughezul, plecarea „mitralierei” (banal, limitat, arogant, tafnos) mi se pare normala! V-am spus de mult timp ce hram poarta acest antrenor! O.

cris (89 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 16:01

La Dinamo lotul este firav,chiar slab.In plus este vulnerabil la dezbinare din cauza salariilor mici marca negoita si Becali stie asta si de fiecare data actioneaza la momentul potrivit.Bratu a gresit si el.Nu stiu daca constient,dar a facut prea multe schimbari in primul 11 .Nu esti Real sa schimbi jumatate de echipa.Acum Niculescu este fraierul de service a lui Negoita.Nu-l va prinde iarna.Nu poti face nimic. Negoita trimite prea multe semne de neincredere,gen vanzarea jucatorilor in timpul campionatului.

Ilie (57 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 19:36

Liga 1, subiect de bârfa jurnalistica sportiva .. ca altfel n-ai cum s-o numesti. Iar daca ii aduci aminte de gazeta de invelit pestele, Geambasu se vexeaza ca doar n-o fi avut dreptate neamtul ala cu fata de paznic la Dachau. Nu-i asa Geambasule ca atit te-a dus mintea ta de gazetaru' lu' peşte (invelit) ?

constantin (241 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 21:37

Dinamo a devenit un club greu de înţeles, greu de comentat. Şi parcă văd că se va întâmpla precum la Rapid. Când nu va mai fi nimeni interesat de preluarea clubului, atunci va pleca şi actualul patron, răzbunându-se pe cei care, crede el, l-au înjurat gratuit. După el potopul! Cred că îşi va alege momentul cu multă grijă. Măcar să fie liga a II-a, nu a IV-a.

di livio (158 comentarii)  •  24 septembrie 2018, 22:13

nu cumva ati supralicitat rolul antrenorului Cristoph, off, off?...nu cumva ati absolvit de orice vina jucatoru?...de par egzamplu Stanciu care rateaza pinalti...poate la sugestia lu prodancareghe...voi supermegagiornalistii...ma abtin sa zic ca sinteti jurnalistii lu peste pt ca nu sint competent sa dau verdicte...da nici matale nu erai competent talpic sa-l faci pe Daum singurul vinovat da toate cele...sau sa-l faci sef da lagar la Dachau...cu *** la ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (222 comentarii)  •  25 septembrie 2018, 6:58

Jucatorii pot compensa lipsa de calitate a antrenorulul; problema e ca reciproca nu e valabila.

Comentează