Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Câte gloanțe mai are “Mitraliera”?

Dinamo este sub Călărași în clasament, iar rușinea asta nu poate fi explicată invocând mereu lipsa de valoare a jucătorilor

Permalink to Câte gloanțe mai are “Mitraliera”?
miercuri, 19 septembrie 2018, 9:24

Umorul continuă să trăiască în „Groapă”. E una dintre puținele valori rămase intacte, alături de nemuritorul stadion. Asta treceți-o la tentative de glume. Dinamo este o echipă de 10, spun suporterii. Locul 10 în clasament, cu 10 puncte după 8 etape.

Gluma se îngroașă și capătă aspecte grotești atunci când privești golverajul negativ. 12-16, deci o medie perfectă de două goluri încasate pe meci.

Florin Bratu se apără și reproșează indisciplina tactică a jucătorilor. Lipsa de implicare. Fără să o spună explicit, acuză și valoarea scăzută a oamenilor pe care îi titularizează prin rotație. Tocmai instabilitatea primului „11” a ajuns să fie ținta reproșurilor pe care, la rându-i, le primește „Mitraliera”.

Acuzat totodată și de relația proastă pe care o are cu jucătorii cu personalitate. Trădat de randamentul slab al celor pe care a insistat să îi transfere, Axente sau Popovici, ori al celor pe care a insistat să mizeze, cazul grecului Katsikas, antrenorul pare expus. Și tot mai aproape de o demitere.

Mesajul președintelui Alexandru David, îndreptat, chipurile, către fotbaliști, este neechivoc. Dacă nu câștigă următoarele două partide, în deplasare la Iași și acasă cu Sepsi, pe Bratone nu îl paște un transfer ca în celebrul scheci cu Toma Caragiu și Mircea Diaconu, ci o demitere.

Acest „Cu Florin Bratu trebuie să avem răbdare” sună mai amenințător decât o acțiune a lui Alibec spre poarta lui Penedo. Și ajungem astfel la ultima ispravă a dinamoviștilor, înfrângerea din „Groapă” cu Astra.

Rezumând, partida Dinamo-Astra 1-2, a fost câștigată de un antrenor de aproape 67 de ani în fața unuia de 38 de ani. Gigi Mulțescu l-a bătut pe Florin Bratu cu o echipă și cu un lot nu neapărat peste cel al lui Dinamo, guvernat de un patron imprevizibil și cu un atacant, Alibec, care acum o jumătate de an era pe punctul să se lase de fotbal.

Dacă Florin Bratu, a cărui dragoste de meserie am admirat-o de la bun început, ne convinge că formația aliniată de Mulțescu este peste cea a lui Dinamo, avem punctul de pornire pentru o discuție interesantă.

Posibil ca fundașii Belu, Cestor, Erico de Silva și Radunovici să fie superiori mai tinerilor Corbu, Popescu, Ricardo Grigore și Vlad Olteanu. La mijloc însă, acolo unde știm că se plămădește jocul și sunt tăiate din fașă acțiunile adverse, Gomelt, Hanca și Cooper ar trebui să fie peste Mrzljak, Biceanu și Julien Begue.

La decari, oamenii care măcar în teorie influențează decisiv cursul unei partide, Dan Nistor este deasupra lui Azdren Llullaku. Tot în teorie. În practică, inimosul Nistor suspină după banii lui Becali, care îl momise cu un transfer.

Cum zice președintele David, să avem răbdare cu Bratu. Noi chiar avem, nu demitem și nu numim antrenori. Eșecul lui Bratu, alături de cel tot mai palpabil al lui Dică, ne-ar duce la concluzia că tinerețea, atât în teren, cât și pe banca tehnică, este mai curând un handicap decât un avantaj. O concluzie tristă, cu tot respectul pe care îl purtăm bătrânilor.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

Gelula (2 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 10:15

Salut Cristiene!!! Scrii prea rapid un articol! Calitatea trebuie sa fie inaintea cantitatii, asa cel putin era pe vremurile de care va renegati toti. Sincer, acuma poate ca ai inteles ce a vrut sa zica Simona de atmosfera de la us open???? Ar fi nevoie (vezi fluieraturile catre sarmana Naomi si aplaudarea heirupista catre Serena-campioana unei mari deceptii), Deci ai inteles ce a vrut sa zica Simona acum???? Trebuie sa-ti dau eu mura in gura vad, pacat ca te-ai suit in capul ei imediat ce a zis asta, in loc sa "investighezi" intre timp, precum ziarul pe care-l lauzi. Nu-i nimic, poate ca mai poti progresa, pentru ca in orice caz e nevoie!!!!

Unu’ (5 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 10:30

Ba Barboianu, ba Gnohere, ba antrenorii, ba arbitrii, de fiecare data, in fiecare sezon la Dinamo apare cate un vinovat, el e cel care opreste ascensiunea echipei, se da reset pana apare altul. Sa fim seriosi, nu sunt adusi jucatori straini buni, ci doar cei care se incadreaza in limita salariala, nu se promoveaza nici un tanar cu toate ca tot citim de rezultatele bune de la centrele de juniori, dar in comparatie cu ce se intampla la Viitorul, la Dinamo e lipsa de interes. Si la prima strigare se vinde cam orice, nu conteaza situatia lui, ce planuri are clubul, banul sa vina. Clar problema e la conducere, Bratu e doar marioneta.

scorilo (34 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 11:36

Totul pleacă de la conducere. Care-i formată din toți incompetenții pământului. Din moment ce echipe fără anvergură financiară, abia ițite în fotbalul de primă ligă, sunt capabile să găsească jucători și antrenori buni, e clar că tu, conducător la Dinamo, echipă cu pretenții, palmares și suporteri, trebuie să pleci unde vezi cu ochii! Pe de altă parte, Bratu a început furtunos la Dinamo, cu un fotbal aerisit și cu promovări de jucători tineri, pentru a se scufunda, în vară, în stilul lui Contra, în selecții bizare și fantezii tactice și mai bizare. Nu trebuie să fii mare specialist în antrenorat pentru a înțelege că handicapul dat de lotul slab valoric nu poate fi compensat decât prin dăruire și omogenitate. Să zicem că stăm bine la primul capitol, dar la al doilea, în niciun caz. Ce relații de joc să ai, atunci când tu schimbi meci de meci aproape jumătate din echipa de bază?! Când R. Grigore e ba mijlocaș la închidere, ba fundaș stânga, ba fundaș central, ce randament mai poate da?! Când Sorescu marchează, face un meci promițător și e trecut etapa următoare pe bancă, mai nou nemaifiind nici în lot? Când renunți la Ciobotariu, ca fundaș central, după jocul prost de la Cluj, preferând să insiști cu Katsikas? Și multe altele. Impresia mea e că Bratu e într-o derută totală și nici nu-i genul de om care să ceară și să asculte sfaturi. Rezultatele nu-l ajută, ca atare, finalul e previzibil. Păcat, pentru că promitea.

cris (89 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 11:55

Greseala nr 1 este ca la Dinamo se transfera jucatorii foarte tarziu.A doua este legata de prima,prea multe schimbari in rpimul 11 de la o etapa la alta.Punctele obtinute au fost cu un procent mare de tineri,dar nu sa avut rabdare cu ei.Pacat de Bratu,anul trecut in returul din palyout a crezut ca nivelul este acelasi cu playoff.Amatorism total de la Negoita pana la portar.

Sasa (51 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 14:03

Bratu si Dica nu au licenta de antrenori pentru Liga 1, deci nu ar fi trebuit sa fie pe banca ca si principali.

st.il. (22 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 14:15

Ce poți să mai zici ?. Poate doar faptul că DINAMO are și va avea cea mai frumoasă ( și fidelă ! ) galerie !. Atenție , vine tare din urmă galeria celor de la...SEPSI !...

Valentin (12 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 14:50

Eu unu mi-am pierdut rabdarea cu domnul antrenor Bratu demult si nu inteleg ce mai asteapta conducatorii lui Dinamo in loc sa puna un ANTRENOR adevarat pe banca ! Cate meciuri sa mai piarda ? A bramburit echipa cum a stiut el cu toate ca are indata anul de cand e antrenorul lui Dinamo ! De la etapa la etapa tot alt prim 11 ! El tot cauta , tot face experimente si asta duce la sacrificarea unui nou sezon ! Dute tata si fa experimente in alta parte ! Astra nu are lotul peste al lui Dinamo dar are antrenor ! Bratu e inconstient , parera mea , Dinamo pierde cu 3-0 la Craiova si el ne spune dupa meci ca va fi sigur in play-off ! E nebun ! Uitati-va la victoriile lui Dinamo , ce meciuri chinuite si cu ce echipe au fost obtinute ! Un Dinamo atat de slab nu stiu daca am vazut vreodata ! Schimbati-l domnilor repede si asta pana nu compromite tot sezonul !

Observator (211 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 16:05

Tanar, neexperimentat, limitat, arogant, preocupat mai mult de imaginea de dandy decat de ultimele noutati in materie de fotbal! Cand il ascultam debitand banalitati pe la diverse televiziuni, imi venea sa schimb programul; prin comparatie, Ilie Dumitrescu este un mult mai bun analist! Ce performante are ca antrenor incat sa nu-i agreeze pe jucatorii cu personalitate? O.

Mrnb (9 comentarii)  •  19 septembrie 2018, 16:10

Corecte observații, Bratu trebuie înlocuit! A asumat un loc si niste rezultate dar din păcate nu a reusit. Așa la opinii este altfel destul de expresiv dar în antrenorat (pe care este bine sa il si absolve cu diploma) nu este deloc articulat.

Comentează