Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Amatorii. Nu cei din Luxemburg

Amatorii nu sunt cei din teren, sunt cei care nu înțeleg că nu poți cârpi o echipă cu fundași mediocri și jucători bătrâni, vopsiți ca tinerei dornici de afirmare

Permalink to Amatorii. Nu cei din Luxemburg
joi, 30 august 2018, 11:57

În oglindă prima repriză. Cel puțin din punctul de vedere al scorului. 2-0 la Viena pentru Rapid, 2-0 pentru FCSB la București. Diferențe de nuanță, bune doar pentru rapsozii acestui joc în care nu mai este loc pentru nuanțe. În capitala Austriei, Rapidul predase o lecție de fotbal coerent, articulat, în viteză. O jumătate de meci. La București, în primele 45 de minute, echipa pregătită de Nicolae Dică a demonstrat că este singura formație de pe teren care știe cu adevărat ce vrea. Iar golurile lui Gnohere și Roman (foarte bun atât timp cât a avut combustibil) veneau în prelungirea logicii jocului.

Ceilalți veniseră să tragă de rezultat, lejeri ca abordare și neadaptați stării terenului. Pe vârfuri sau pe călcâie, cum preferați. Dar asta era problema lor. Roș-albaștrii au continuat să dicteze povestea meciului și după pauză. Schwab, Knasmullner sau Murg păreau copiile palide ale jucătorilor care dansau la Viena. În schimb, Pintilii, Filip, Teixeira sau Roman arătau reîncărcați, cu atitudinea demnă de un meci de cupe europene. Totul până la autogolul lui Bălașa, care dezvelea încă o dată nesiguranța apărării.

Munca de un meci irosită prin dubla greșeală a portarului și a unuia dintre stoperi. O calificare ratată în fața unei formații harnice, cu câțiva fotbaliști interesanți, dar nu mai mult. O calificare ratată nu din cauza a doi jucători, ci din cauza unei filosofii amatoriste. Nu poți juca în Europa cu doi fundași centrali de nota 4 spre 5 și cu un portar de 19 ani, care nu este totuși Casillas.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Mihai (1 comentarii)  •  31 august 2018, 0:06

Bravo.analiza perfectă...din păcate pentru noi.. eu cred însă că Steaua merita totuși calificarea

corneliu (43 comentarii)  •  31 august 2018, 0:09

Ne mândrim că i-am bătut pe Chelsea, ne mândrim că i-am bătut pe Rapid Viena. Ce dacă nu ne-am calificat, ne întoarcem din nou la oile noastre!

Dan T (46 comentarii)  •  31 august 2018, 0:11

FCSB, rusinea Romaniei.

Andrei F (698 comentarii)  •  31 august 2018, 0:25

Ce repede va repeziti la ceilalti!!! Ia recititi- va articolul de dupa meciul cu Viitorul! Ce le stiati dv. pe toate! ,,Cum sa- l schimbe pe Coman dupa o repriza?,, .Ce odihnire a jucatorilor?E,uite ca daca aveau inspiratia sa- l odihneasca si pe Belgradean poate ca acuma scriati alt articol....Si trebuie evidentiati si ,,specialistii,,de la fotbal care- l criticau pe ,,antrenorul,,Becali pentru ca joaca cu Stan si Roman...Sa nu fie dubii,sunt un fecesebist care nu este suparat pentru aceasta ratare...De ce unii sa se fraiereasca prin Europa si altii sa castige campionatul numai pentru meritul sa nu- l ia Ala...?

constantin (241 comentarii)  •  31 august 2018, 0:26

Becali a spus că l-a pedepsit Dumnezeu pentru că l-a furat pe Vlad.... Ce fundaşi centrali?... Ce portar?....Un sobor de preoţi, câteva mătănii şi Doamne, ajută!

Florian Geyer (20 comentarii)  •  31 august 2018, 0:34

Uite ca mesterul ioanitoaia nu a avut dreptate. Asteptam cu mare nerabdare sa vedem cum va incerca sa drege busuiocul maine. Tu geambasule ai pus punctul pe i. Sau coada la pruna. Dar asta era clar de ani de zile. De ani de zile conducatorii cluburilor romanesti fac mereu aceleasi tampenii. Se intaresc abia dupa ce rateaza calificarea. Abia atunci aduc jucatori pt punctele slabe.

Nicola Ursu (13 comentarii)  •  31 august 2018, 0:40

Marea gafa e a lui Vlad. Balasa putea si el sa respinga, parca nu a fost concentrat, dar eroarea majora e a lui Vlad. Si Vlad nu ca nu este Casillas, dar este o trompeta care nu isi va reveni in veci. Multi portari gafeaza, chiar si cei mari, dar Vlad este dezastru. Nici un sut nu il prinde fara emotii (pt privitori, de el nu stiu). Sunt de acord ca este amatorism total la management. Vlad nu avea ce cauta in echipa; nu pot sa nu ai un portar de rezerva decent. Jucatorii se cumpara alandala - 3 fundasi stanga, subtire la mijloc. Nu inteleg de ce nu joaca Jakolis care e cel mai bun pe dreapta. Din pacate e nevoie si de antrenor. Dica nu e rau, dar nu e de pretentiile stelistilor care tin cu FCSB. As dori sa vad la FCSB jocul de pase, direct si in viteza al celor de la Rapid Viena (prima mansa).

Mihai S (1 comentarii)  •  31 august 2018, 0:46

Vlad a vrut sa evite cornerul. Aparatorii fara reactii. Nu e vina lui Vlad. A avut si interventii salvatoare.

Marian Boeangiu (65 comentarii)  •  31 august 2018, 1:07

A trecut definitiv epoca antrenorilor "din iarba". Francezii au observat primii asta, italienii implementeaza si ei ideea, nemtii o dezvolta. Asa au aparut Sarri, Mourinho, Zeman, Sacchi, Touchel, Unay Emeri, Nagelsmith, Allegri. C ei care au totusi succes au in staff specialisti cu multa carte, cu multa minte care le dau mura in gura jucatori exceptional pregatiti fizic si psihic. Sa fiu mai clar, orice intelectual adevarat, cu pasiune pentru sport in general si fotbal in special este un antrenor mult mai bun decat orice fosta glorie sportiva cu exceptia celor care pe langa inteligenta au si carte sau aplecare catre studiu aplicat. Pesic spunea ca citeste mult ,in fiecare zi pentru ca vrea sa inteleaga lucrurile in profunzime. Jucatorii romani spun ca nu se uita la tv la alte echipe , nu citesc ziarele pentru ca ii intereseaza decat propria echipa. Tampenie curata. Antrenorii nostri mimeaza inteligenta si competenta iar cei straini sunt inteligenti si competenti.

Andrei (1 comentarii)  •  31 august 2018, 1:09

Cu cine domnule Geambasu? Cu cine? Cu un antrenor care se oftica la orice intrebare mai incomoda pusa de jurnalisti? Cu un management mai prost ca la amatori in anglia? Cu o situatie juridica incerta la nivelul intregului fotbal? Nici dupa 28 de ani de la Revolutie noi nu stim care e Steaua, Dinamo( am inteles ca palmaresul e la Badea, si inca n-a intrat pe fir MAI-ul, poate se gaseste un talpan si pe acolo), Craiova, Farul, Rapid, Poli Tim, Poli Iasi, Petrolul etc toate din cele enumerate au palmaresul si istoria pierduta, sau in litigiu.. sa nu va mire cand o sa vina ziua cu 0 medalii la Olimpiada, cand o sa vina ziua cand o sa avem doar articole de investigatii si sport extern.. fiti mai incisivi dragi jurnalisti, inclusiv cu “***” care n-a produs decat esecuri pe banda rulanta in europa pana acum, si s-a incununat campion intr-un campionat mai prost ca al luxemburg-ului, aduceti-l cu picioarele pe pamant, ori cu el ori fara el si academia lui de derbedei, mai jos de atat nu ajungeam. Cat despre Gigi, e ca-n politica, altul mai bun n-avem, “toti e hoti”.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bodrin (44 comentarii)  •  31 august 2018, 1:10

Amatori? Nu! Finanţatorii, conducerile, antrenorii, jucătorii celor două echipe nu sunt amatori! Sunt, pur și simplu, proști! De ce să nu o spunem? Cuvântul "prost" există în Dicţionarul Limbii Române!

gica (32 comentarii)  •  31 august 2018, 1:34

Daum este de vina ca noi am jucat asa. Daum nu i-a promovat pe cei mai buni fotbalisti Romani. Huo Daum . Doar tu esti de vina . Asta o stie si Domnul Geambasu dar nu mai doreste sa ne-o spuna.

Gabriel (13 comentarii)  •  31 august 2018, 1:48

Acelaesi articole obosite si superficiale din partea unui cetatean la nivelul caruia bietii muritori nu prea se ridica . Cand o sa scrii ceva adevarat( vezi management sportiv, vezi antrenorat occidental etc) , nu *** adunate din *** de *** langa care ***, abia atunci te vei numi "jurnalist box-to-box". Te doare mintea , Cristiane!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valentin (33 comentarii)  •  31 august 2018, 2:57

Amatorism este şi în presa sportivă. Atunci când aduci un Narcis Răducan ca analist TV şi se dă mare manager eşti ars. Cea mai mare performanţă se face din bonusuri. Bonus de prezenţă pe teren, bonus de gol, de neprimit gol etc. La salarii diferite există discuţii, la rezultatele de pe teren nu.

nica fără frica (138 comentarii)  •  31 august 2018, 3:12

Geambasule nici un ști cât de mic începi să fi!!! Păi CFR a fost rușinea Europei și tu te-ai găsit să critici Steaua!!!??? Mai bine te-ai uita la tine în ogradă că gsp ul a devenit un tabloid de prost gust care nu are nimic în comun cu sportul!!! Norocul tău e că trăiești în România că în Europa nu te-ar angaja nicio publicație nici măcar să le ascuți creioanele!!!

Zed (4 comentarii)  •  31 august 2018, 4:13

Cand v,a zis Daum ca fotbalul nostru e la pamant nu l,ati crezut. Am ajuns la nivelul cel mai de jos

JFM (151 comentarii)  •  31 august 2018, 5:18

A avea si o alta profesiein afara de ocupatia de fotbalist nu este o rusine, nu vad de ce exista tentatia sa aruncam cu noroi in ei, vezi doamne daca si fraierii aia ne-au batut inseamna ca suntem ultimii oameni. Nu inteleg aceasta atitudine aroganta. Ati vazut primul gol al celor de la Dudelange ? Eu nu l-am vazut inca pe Messi sa dea un vinclu atat de aproape de perfectiune, o executie rarisima. Ati vazut cum au jucat de la mijloc in sus. Amatorismul lor mai razbatea cateodata in aparare dar noi sa vorbim de aparare dupa ziua de ieri? Pai Dudelange ii dadea cap in cap si pe-ai lui Becali, au fost mult peste austrieci. Bagati bine la cap, faptul ca le da patronul unora o gramada de bani asta nu-i face fotbalisti. Ii face niste baieti de bani gata pt ca de fapt asta se intampla, isi iau un fel de taxa ca sa nu plece la alta echipa. In afara de Planici,Texeira si Pintilii la echipa aia nimeni nu joaca macar de 1000 euro/ luna. Atat le-as da, sa mearga sa munceasca dupa antrenamente ca sa ajunga la nivelul de joc al celor de la Dudelange

Alex One (122 comentarii)  •  31 august 2018, 7:17

Deci, a devenit foarte clar ca si grupele EL au devenit inaccesibile. Auzeam aseara un comentariu ca Rapid Viena, are un buget de 30 de milioane de euro pe an cam de trei ori mai mare decat al FCSB care e cel mai mare din Romania ! Si daca cineva zice ca nu banii joaca este naiv. Banii chiar joaca. Pana la urma diferenta a fost facuta de portari. Cu un portar ca cel austriac priceput dar si norocos FCSB se califica la pas. Asta e, altadata ne-a scos Tatarusanu acum ne-a ingropat portarul !

Luca (12 comentarii)  •  31 august 2018, 7:39

Desigur , dar nici cu un antrenor fara stofa = Vlad nr doi - nu se pot face performante . Iar combinatia Dica - MM mi se pare fara putere , fara esenta si nociva . Asta este , poate se va destepta Becali si va aduce ANTRENOR .

gicab (3 comentarii)  •  31 august 2018, 7:56

“În schimb, Pintilii, Filip, Teixeira sau Roman ” nu erau reîncărcați ci odihniți după meciul de la ovidiu și da Vlad e Casillias dar Casillias cel de acum

miki (1 comentarii)  •  31 august 2018, 8:01

Spune-i sefului tau nea Ovi ca nu a avut dreptate apropo de articolul in care prevedea calificarea oierului.

Dan (113 comentarii)  •  31 august 2018, 8:11

Vad ca in continuare se ocoleste subiectul Dica . Nimeni nu pune intrebarea cheie : este potrivit pentru acest post ? Sezonul trecut a ratat titlul avand de departe cel mai bun lot din tara . dar n-a stiut sa gestioneze relatia cu jucatorii cei mai talentati dar si dificili , cu o anume personalitate . In continuare nimeni nu spune clar , desi sunt convins ca cei din presa au informatii , daca el este cel care gandeste formulele de start si tactica . Cele doua schimbari de la pauza , aproape meci de meci , pot insemna ca ori greseste frecvent echipa de inceput ori ca la pauza incearca sa repare fanteziile patronului . Adica mai pe sleau ori nu e antrenor ori poate ca e dar nu e lasat sa-si faca treaba si atunci ce mai cauta acolo daca are caracter si verticalitate ? Inteleg ca e oarecum protejat pentru ca e baiat bun , fost coleg de redactie cu unii etc . Dar nu e corecta analiza situatiei de la FCSB daca se discuta doar de patron si de unii jucatori ca fac , ca dreg sau ca nu fac si nu dreg . Personal sunt convins ca Dica a ajuns prea repede aici . Are potential dar nu e de FCSB . Poate ar fi bine sa-i ajute Gigi p-aia de la Voluntari cu el .

Observator (211 comentarii)  •  31 august 2018, 8:15

Calificarea s-a pierdut si la Viena, unde FCSB ar fi meritat un al doilea gol! Vlad n-are nicio scuza: pe langa acel corner ... evitat, a gresit precum un copil atunci cand a prins mingea primita de la un coechipier! Mai bine apara Balgradean, asa accidentat cum era! Nu sunt sigur ca mingea sutata de austriac ar fi intrat in poarta, asa ca Balasa ar fi facut bine sa nu intervina, daca nu era pregatit s-o faca (altii resping de pe linia portii in mod acobatic)! Per ansamblu, FCSB nu merita sa fie eliminata! Despre clujeni, nimic bun de zis: toti, fara exceptie, merita pusi la zid (la figurat, desigur), incepand cu doctorul supraponderal, sfatos si ipocrit! O.

rammstein (42 comentarii)  •  31 august 2018, 8:26

RUSINE !!!..de ce nu-i schimba finantatorii pe toti cei care au produs acesti nenorociti??...becali si cel de la cluj ar trebui sa dea afara tot staful tehnic cu purici cu tot...afara nenorocitilor din tara...sa vedem ce face si nationala lui contra ,poate o ia in barba si asta si atunci o singura solutie mai e...CUM A FOST IN POLONIA ....DESFINTAREA FEDERATIEI DE FOTBAL.....!!!.uita unde s-a ajuns cu mafia si coruptia in fotbal..campionate mincinoase ne duc la astfel de rezultate....DE FAPT FOTBALUL REPREZINTA SOCIETATEA ROMANEASCA ACTUALA ...CORUPTIE,HOTIE,NEPROFESIONALISM,NEPOTISM.....

Sile (11 comentarii)  •  31 august 2018, 8:29

S-a facut dreptate prin calificarea lui Rapid Viena. Golul lui Gnohere a fost dintr-un fault in atac evident. Pur si simplu l-a prins cu ambele maini, l-a ridicat si l-a dat la o parte pe austriacul din fata lui. Fault clar de tot.

?????? (278 comentarii)  •  31 august 2018, 8:33

Totui FCSB nu a înscris în repriza a doua niciun gol deși statisticile arătau că echipa joacă mai bine și înscrie mai multe goluri în repriza a doua ?

Dan (2 comentarii)  •  31 august 2018, 8:57

Eu nici nu am citit articolul! Nu are rost! Traiam intens in adolescenta meciurile Stelei, a lui Dinamo si a Nationalei; acum nu mai am ce sa traiesc pentru ca fotbalul a murit. Si, daca tot e mort ni inteleg de ce tot scriem deapre el, de ce promovam nulitatile, cand avem.alte sporturi in care avem.performanta si despre care scriem putin.

gogu (13 comentarii)  •  31 august 2018, 9:01

poate unii nu inteleg ca dica n are nici un rol poate doar decorativ la fcsb el va ramane mult si bine pana gigi va intelege ca nu se pricepe pe banii lui si acolo mai e si marele turnator in ureche mm si uite asa fcsb are mai multi antrenori

Fane (133 comentarii)  •  31 august 2018, 9:02

E un proverb si o zicere ce se potrivesc perfect in sport in general si in fotbal in mod deosebit unde toti sunt specialisti: "Dupa razboi multi viteji se arata". "Bine ca esti tu destept". In istorie si in fotbal dupa desfasurarea evenimentelor sa incepi cu daca si cu parca este inutil si caraghios,deoarece totul "ramane cum am stabilit."

Tarabostes (2 comentarii)  •  31 august 2018, 9:03

Fara a ma consdera expert ca dumneavoastra si tot corul de killer ai lui Vlad, v-a ruga sa explicati mai clar unde e greseala portarului. A respins in lateral - corect de altfel - un sut. Nu era pe poarta - corect - dar era corner. Nu cred ca e singurul portar care ar fi incercat sa evite cornerul la faza aceea. Problema e ca jucatorul rapidului e singur in dreapta. Totusi Vlad a respins si sutul acestui, mingea ajungand in stanga, unde surpriza era alt jucator advers singur. Mie mi se pare ca greseala e a aparatorilor. Daca las mingea din cornerul urmator iesea gol s-ar fi spus ca a gresit ca nu a incercat sa respinga. Realitatea e ca FCSB nu a invatat nimic din meciul cu Hajduk. Acolo au avut noroc, aseara nu. Tactic a doua repriza a fost foarte confuza, din pacate golul 2 a venit prea devreme si antrenorul austrieclor a avut timp sa reactioneze.

Bogdan (1 comentarii)  •  31 august 2018, 9:04

Te credeam jurnalist serios, dar m-am inselat. Asa ceva, sa dai vina pe fundasi pentru gafa portarului... Ti-ai pierdut credibilitatea.

NebulaEXE (40 comentarii)  •  31 august 2018, 9:10

Un articol ce poate intra la categoria 'politically correct', dar nu pricep ce e in mintea voastra cand faceti afirmatii de genul 'Vlad nu e totusi Casillas'. Pai, daca era Casillas nu era in Romania. Si ce, FC FCSB e Real Madrid din vreun punct de vedere? Romania e Spania? Vlad este cel mai bun portar din Romania pe un esantion de sase generatii. Doi ani in urma lui (mai tineri) si patru nascuti inaintea lui. Atat e capabila Romania sa produca dintr-un tanar jucator, cu astia tre sa defilam, pe astia tre sa-i bagam in meciuri tari. Alternativa e sa luam expirati de 30+ de ani. Si oricum, la nivel de portari am fost mereu catastrofali. In istoria recenta, Lung, Stelea, Prunea, Lobont, Tatarusanu. Toti au fost extrem de slabi pe centrari. Asta pleaca de la metodele de antrenament, cel mai probabil. Vlad nu a incercat sa scoata mingea din corner de ***, ci pentru ca ii citesti panica in privire de fiecare data cand se apropie o faza fixa care implica o centrare. Tineri precum Vlad, Morutan sau Fl. Coman au avut ghinionul sa se nasca aici. Acum e prea tarziu sa-i mai dai pe mana cuiva. Si-n general, la ce metode de pregatire sunt in tarile dezvoltate, daca ai facut 14 ani esti deja caz cam pierdut. Ai fost vreodata la un meci de Under 15? Probabil ca nu. Mergi la un meci normal, nu la nationala. Intre echipele cele mai bune din tara la categoria aia de varsta. Apoi mergi si vezi un meci, oricare, de la aceeasi categorie de varsta din Germania. Si ideal ar fi sa asisti si la un antrenament complet acolo, iar mai apoi aici. Ca o comparatie, noi inca frecam pietre ca sa aprindem focul, pe cand aia il poarta in palme gata aprins.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kross (89 comentarii)  •  31 august 2018, 10:14

Becali a tinut in viiata Fcsb,dar a facut o risipa uriasa de bani.Cred ca transferurile lui doar de dragul de a slabi adversarele a fost o greseala.Puteai aduce jucatori cu banii pe care el ia dat din toata regiunea Europei de est.In fine,el macar a realizat ca scaderea coeficientului UEFA este cea mai mare problema si acest coefficient valoreaza enorm.Negoita nu a inteles asta si a anulat tot coeficientul lui Dinamo,care nu era chiar rau in momentul preluarii clubului.Cu alte cuvinte era de preferat sa fi platit cele 7 milioane de euro care era de fapt datoria lui Dinamo si sa pastreze coeficientul,decat sa bage clubul in insolventa.Diferenta pana la 17 milioane de euro erau datoriile lui Negoita pe actiunile cumparate de la vechii actionari. In acest moment orice echipa cu un coefficient egal cu al lui Dinamo ,va trebui sa investeasca cel putin 20.000 .000 euro ca sa poata intra in grupele EL ,dar nu ai garantia intrarii ca poti da peste,,balauri".

?????? (278 comentarii)  •  31 august 2018, 10:17

@ Opinați că bodyguarzilor lui nea Gigi Becali le va face Zmărăndescu chemări în Anglia ?

cortes (51 comentarii)  •  31 august 2018, 10:28

Rapid Viena nu este o mare echipă. Nu este nici măcar Salzburg. În plus austriecii au avut o medie de vârstă mult mai scăzută.

F31M (52 comentarii)  •  31 august 2018, 10:31

Ce v-am spus eu domnule Geambasu? :) Totusi, ati scris scurt si gentil, se vede ca suferiti sincer. Fruntea sus, Moti nu e suparat. Va rog frumos, va rog din suflet, o telecomanda pt MM Stoica!

altuss (1 comentarii)  •  31 august 2018, 10:34

În echipele româneşti, se bagă tot atâţia bani câţi se bagă şi în autostrăzile din România. :) Dacă vrem echipe bune, trebuie cumpăraţi jucători cu mare talent, care costă de la 20 de milioane de euro în sus. Aşa, cu ciurucuri de 1 milion, 2, 3, facem ceea ce vedem.

andy (1 comentarii)  •  31 august 2018, 11:07

vina ratarii calificarii este si a lui vlad (respinge in teren minge care se ducea la 2 m de poarta) dar si a lui becali si a lui dica pana la urma, pt ca accepta statutul asta. Aminti-va si anul trecut cum facea becali, dadea ordine in faza grupelor in ultimele 2, 3 etape sa se bage rezervele, ca el mizeaza pe campionat. Apoi a pierdut si campionatul (in plus a insistat si aiurea multe meciuri cu alibecus, in locul golgheterului gnohere), a pierdut si locul 1 in grupa uefa, care era ca si asigurat dupa primele 3 etape. A picat cu Lazio, din cauza prostiei lui, si spera sa ii elimine :)) . Meciurile astea cu Rapid Viena la fel, de abia vine un jucator Roman, in baga in echipa, fara relatii de joc, fara nimic, face tactica inainte de pauza, il pune prost pe texeira in teren, daca nu ii convine schimba jucatori la pauza. Si apoi greseala ca nu au al doilea portar la acelasi nivel cu balgradean. Vlad e praf, s-a vazut si in alte meciuri si la inceputul anului, nu exista meci fara gafe, de aia l-au adus pe balgradean (vlad deja bulise niste meciuri). Daca el aproape la fiecare minge o prinde in 2 timpi, e clar, nu e portar, asta am vazut ieri. Greseli elementare, iei mingea in mana cand un jucator iti paseaza de la 30 m, fara presiune pe tine??? Cred ca si duckadam apara mai bine la varsta de acum. E un amalgam de porcarii la echipa, care nu va aduce nimic bun pana nu inceteaza. Si in felul asta indeparteaza si suporterii, pt ca nu se vrea performanta adevarata. In special din cauza lui becali-antrenorul. Cand te crezi antrenor din loja, aia e , sa iti asumi si necalificarile, si campionatele pierdute, nu te mai da erou, ca nu esti. Sau ia-ti atestat de antrenor, si treci pe margine ca hagi, ala macar nu da ordine de la oficiala, isi asuma ce face. Iar de cfr ce sa mai zicem, zero pe linie. S-a vazut in europa ca nu au meritat campionatul, mai ales modul in care l-au castigat. Asta e, revenim la mocirla noastra zilnica.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  31 august 2018, 11:54

Pare ca uiti catastrofa de meci de la Viena – meci din care Dica n-a invatat nimic. Nu stie ti, asta e clar, nu sint de vina fundasii, destul de buni dupa parerea mea. Din fata lor pina la lemn bizon e vraiste, nu stiu zau ce „performante“ sa mai vina ca sa va dati in sfirsit seama, dupa un an jumate, ca impie-dica-tul asta e paralel cu fotbalul. A mai fost si cu Radoi, a mai fost si singur cind si-a dat seama finu ca se face de moca si a preferat sa plece suparat. Amatori si MM, tot staful, poate Becali sa aduca cei mai buni fundasi, cei mai buni atacanti, omul e la fel de catir cati, nu vrea sa invete, desi toti ii spun de mult ca o echipa nu poate juca fara antrenor si staf, el nu crede si o tine pe-a lui. Sfatuitorii sint probabil dinamovisti, cu siguranta ii vor raul. Am spus-o si anul trecut, o spun si azi, cu acest staf, cu Dica si MM pierdem si acest campionat ! Sa-mi spuna si mie cineva ce au astia in fond de ii tine ?

gogu (13 comentarii)  •  31 august 2018, 12:07

gigi putea castiga meciul daca folosea TACTICA DIN LIGA 1 trebuia sa spuna ca va cumpara doi sau trei jucatori de la rapid viena si asa ai destabiliza si putea castiga usor dar a uitat

Gicanu (1 comentarii)  •  31 august 2018, 12:12

Gigi ar trebui sa isi vada de treburile si responsabilitatile lui, , sa puna un antrenor care stie meserie si sa il lase sa isi faca treaba. Antrenorul si-a spus cuvantul, o debandada totala, o dezorganizare cum n-am mai vazut la steaua demult. Jucatorii joaca dupa ureche si din amintiri. Planul tactic nu exista la steaua, Dica este un antrenor foarte slab si ar trebui demis. Gigi isi merita soarta, din pacate valoarea jucatorilor este data de un antrenor care stie sa ii indrume pe acesti tineri, sa ii invete tainele acestui joc si sa ii dezvolte profesional, ca pe urma sa fie valorificati. Din pacate echipa este pe mana unui cioban care, mai nou, se crede si antrenor de fotbal. :)))

Andrei F (698 comentarii)  •  31 august 2018, 12:14

@17 Nentori Tirana (485 comentarii) • 31 august 2018, 11:54 Experule,deocamdata Steaua cu aceasta conducere asa de slaba -cum o numesti tu-a contribuit anul asta la coeficientul tarii cu mai mult de 50%!Eu ma gandesc ca ar trrebuii sa le multumim...Voi astia ,,specialistii,, folositi-va priceperea sa ridicati restul echipelor participante in Europa ca sa junga macar la nivelul Stelei.Mai mult daca erati corecti vedeati ca Steaua daca beneficia ca CFR de o runda bonus era in grupele europene...Deci puteti sa va trageti singuri de urechi pentru ca ati impins in fata marea echipa invinsa de niste semiamatori...

Dan Caloieanu (4 comentarii)  •  31 august 2018, 13:11

Nu îți face griji Geambasu ne salvează dinamo ști tu echipa ta de suflet.Deja se aude că vor aduce liga campionilor la București.Nu mă crezi te duci la biblioteca națională și găsești cartea la SF.Totusi trebuie menționat că dinamovistii își dau cu părerea despre un subiect care nu îi mai privește de vreo 11 ani.Si nu te impacienta Geambasu anii vor trece și dinamo va rămâne tot o echipă de rasul curcilor.PS.*** rad deja.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (278 comentarii)  •  31 august 2018, 13:26

Opinați că spectatorii de fotbal au a se consola și în continuare cu prezența publică a lui nea Gigi Becali, ce pare a fi început a face și "oarece gușă'', probabil de la câteva kilograme în plus, , amintind astfel și de nea Mitică Dragomir ?

Observator (211 comentarii)  •  31 august 2018, 13:46

@ NebulaEXE Incercati sa-l cautionati pe Vlad? Era cornerul atat de periculos incat sa incerce sa-l evite? N-a vazut meciul de la Salonic, in care alt prostanac a incercat sa evite tot un corner si s-a vazut ce-a iesit? Dar necunoasterea regulamentului la acea prindere a mingii dintr-o pasa de la un coechipier tine tot de lipsa de experienta si de lacunele metodelor de pregatire de la noi? Faceti pe avocatul diavolului, ca sa exagerez un pic! In privinta diferentei dintre Romania si Spania, aceasta este mult mai mare in fotbal (la rezultate si, mai ales, salarii) decat cea dintre veniturile medii ale cetatenilor obisnuiti! O.

ticbis (80 comentarii)  •  31 august 2018, 13:54

Calificarea s-a pierdut la Viena, nu la Bucuresti si nici din greseala portarului Vlad. Cine cunoaste cat de cat fotbal, e constient de lucrul asta.

Cipinho (34 comentarii)  •  31 august 2018, 14:19

Singurul fundas adevarat care l-a avut FCSB in ultimii ani e Gardos, dupa ce si-a revenit din accidentarea cumplita, si s-a intors in tara at fi putut fi repatriat si pus pe picioare, alaturi de PLanici at fi facut echipa buna. Sarbul e bun dar langa Balasa isi pierde si el din incredere. sincer nu credeam ca Balasa e atat de slab pana si-a dat cu stangu-n dreptul si a bubuit plasa. mingea aia era de respins, a fost sutata slab, era timp sufficient sa se pozitioneze corect si sa respinga nu s-o bubuie in poarta. gafa si de management, singurul portar cu experienta putea fi menajat cu Viitorul si sub nicio forma Morutan nu trebuia sa lipseasca macar de pe banca, at fi putut intra in repriza a 2-a la 2-0 sigur at fi fost util. @Florian Geyer : gresit, conducatorii de la noi nu se intaresc dupa ce rateaza calificarea, conditioneaza intarirea lotului de calificare ca sa ia banii si apoi sa investeasca 10% si sa bage in buzunar restul. daca se rateaza calificarea nu se mai investeste nimic, ba din contra se vinde din jucatori ca sa bage totusi ceva in buzunar :))

Bogdan (17 comentarii)  •  31 august 2018, 16:14

Domnu' Geambasu, dar de prestatia lui Balgradean pentru care a plonja inseamna se pune in genunchi la orice sut de ce nu comentati? Vi s-a parut mai mult decat mediocru in meciul tur? daca intra bara din min 90 si se termina 3-2, aveati alt articol astazi. Pe de alta parte, n-o fi copilul asta Casillas, dar fara meciuri in picioare, cum sa ajunga mare? Cine are perspective mai bune de a ajunge mare, Vlad sau Balgradean? La ce fotbal se joaca in Europa, vi se pare FCSB( sau Steaua) o echipa competitiva? Judecati prin prisma banilor lui Becali, de parca sunteti angajatul lui!

MZM (198 comentarii)  •  31 august 2018, 16:33

Domnule Geambasu, titlul articolului se potrivea pentru jocul de la Cluj, daca tii neaparat sa faci trimitere la amatorism. CFR a fost ridiculizata de o echipa de amatori care castiga si acasa si in deplasare (aseara, in min. 85 era 3-0!!) si care se califica pentru prima data in grupele EL!! Celalalt joc, Steaua - Rapid Viena este cu totul altceva. Ros-albastrii si-au dominat adversarii (mai ales in prima repriza cand au realizat si scorul de calificare - 2-0 - si, pana la urma au invins cu 2-1 relizand si puncte pentru coeficientul de tara. Este atat de jenant faptul ca ne-a eliminat (la un gol diferenta) multipla campioana a Austriei, incat sa vorbim de amatorism?

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  31 august 2018, 18:24

Draga Andrei F, Dica si MM au pierdut campionatul trecut, nu eu i-am impins pe Clujeni in fata. E o realitate pe care trebuie s-o recunosti. ---------------- La fel de aiurea a piedut Dica si campionatul cu Radoi principal. Reghe a cistigat la venire doua meciuri grele, printre care si un sec 3:0 cu Astra ! Iar fara aceste 6 puncte, te rog sa socotesti, Steaua nu apuca play-off-ul ! Dica a fost singur doua etape, tot impiedicat cu pumnul in gura. ---------------- Dupa instalare Dica a sarbatorit titlul cu Viitorul iar – foarte grav ! - intrebat de TAS a spus ca nu-l intereseaza, nu stie, „eu sint antrenor !“ Andrei, mai esti cu noi ? Exact atunci omul asta trebuia internat de urgenta nu uns antrenor la ditamai Steaua ca sa ne explodeze noua creierii cind il vedem tot experimentind ! Si tot experimentind, fara sa traga concluzii, fara sa invete macar ceva ! Eu n-am facut decit sa atrag atentia inca din a sasea etapa a campionatului trecut ca omul e paralel cu fotbalul, e unul care degeaba experimenteaza caci nu are capacitatea de a invata din greseli. Bineinteles ca au fost si multi altii care au realizat amatorismul intregului staf, printre care si Ilie Dumitrescu cu toate ca omul asta a ales cele mai frumoase cuvinte, asa e el, asa trebuie sa fie el la nivelul sau, un om care n-a jignit pe nimeni niciodata. Dar printre cuvinte ai putut vedea ca a fost mereu critic, de multe ori era si el asa de servit ca nu putea da nici el o solutie. ------------------ Dan Petrescu. Antrenor ori nu, e absolut egal, cert este insa ca daca era la Steaua nu era la Cluj ! Bine, Dan Penalti era prea scump. Dar alti 3-4 au mai batut Steaua, toate victorii de antrenor. Nu trebuia sa-l bati pe Penalti, trebuia sa bati Iasi, Giurgiu, Ovidiu, … ba Andrei, macar pe Voluntari daca ii bateai erai campion. Ai vazut cum a pierdut Dica la Sibiu ? Acolo a fost mai clar ca niciodata Dica vinovat. Ba, oricine, numai Dica nu, asta a dovedit de n ori ca nu bate pe nimeni, ce „performante“ mai vrei de la el ? A pierdut iar toata pregatirea cu un sistem pe care n-a reusit sa-l implementeze, au urmat apoi iar si iar inventii, a odihnit iar inutil, neadegvat si ineficient ca inaintea partidei cu Sporting, … nu vreau sa mai mentionez greseli pe care le-au mentionat si altii de sute de ori ca incep sa ma enervez, dar pina la urma a jucat ca la ruleta cu un portar nou, alti doi noi veniti, cu Filip tot ca un nou venit, ultima oara jucind fundas central – Geambasu a punctat foarte bine si a atras si el atentia inaintea meciului de la Bucuresti ! , doar stii foarte bine caci l-ai criticat - cu Bizonu care in afara sa cada nu mai stie nimic, Cu Popescu am fi putut juca si rugby, de fapt a rugby a si semant repriza secunda, o debandada fara nici o logica si plan in care mi-era mila de Pintili cind incerca sa dea un semnal atacind portarul advers. Bine, a gresit Vlad – daca un gard de unu pe unu era in poarta era mai bine, respingea tot in fata dar macar gardul n-o lua in mina si nu sarea s-o scoata in fata din afara portii ! – au gresit si altii, au fost accidentari - misterele micului Paris – dar astia nu au antrenori, nu au staf, nu au preparatori, medici, educatie, … ? Desigur ca nu e de vina Vlad, nici cei noi veniti, nici Filp care n-a prea jucat iar ultima oara a fost fundas central, nici Teixeira si Tanase care sint folositi aiurea, nici Bizonu ca-i sare mingea ca din stilp, nu sprinteaza 3 m ca sa iasa pe scurt si nu-i in stare sa se ridice 10 cm de la sol, nici Planici si Balasa care s-au odihnit la restaurant si in pat cu … pentru meciul decisiv, nici toti cei care se tot accidenteaza ci … amatorii care ii antreneaza si le distribuie sarcini pe care nu le pot onora suficioent de bine. Iar pentru „lipsa de atitudine !“ pe care o tot citeaza Dica ca o placa stricata atunci cind Steaua pierde cu echipe de doi lei vinovati sint tot Dica, MM si intreg staful de amatori ai Stelei ! Ce vina sa am eu ori „specialistii“ critici invocati de tine – care doar au prevazut dezastrul - ca i-ar fi impins pe clujeni spre titlu ? S-a facut de ris Cluj ? Rezulta ca Dan Penalti e mult in fata lui Dica. Cine Rapid Viena, mereu echipa de locul 5-8 pina in ultimele etape care joaca intr-un campionat mai slab ca al nostru ? Am pierdut calificarea din prostie si amatorism ! Nu-i Chelsea, nici Ajax, e o echipa de batut pina si in Groapa ori la Iasi, Botosani, Sibiu, Medias, ... cred ca si Pepsi avea o sansa.

Comentează