Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Viitorul este peste 4 zile!

FCSB a jucat simțitor mai bine la Ovidiu decât la Viena și a câștigat cu 4-1. Dar nici nu era așa complicat, tinerii lui Hagi au strălucit mai mult la ieșiri nervoase și la greșeli din abecedarul fotbalului. Să-i "naționalizăm"?

Permalink to Viitorul este peste 4 zile!
duminică, 26 august 2018, 11:17

Ar trebui să înțelegi ceva din evoluția unei echipe atunci când o vezi evoluând la 3 zile distanță. Să observi dacă problemele au fost rezolvate. În fond, ce se poate întâmpla într-un interval de timp atât de mic? Păi, simplu, e posibil ca fundașii centrali să dispară și în locul lor să apară doi mijlocași centrali. Bălașa și Planici, cavaleri absoluți ai ridicolului la Viena, au fost înlocuiți de Filip și de Nedelcu. Iac-așa! Dacă ați mai auzit așa ceva în fotbal, în fotbalul de pe toate meridianele și de pe toate latitudinile planetei, în fotbalul de la nivel de Insule Shetland până în Bundesliga, atunci dați-ne de știre și nouă. Celor ignoranți.

Simpatic este că în meciul de la Ovidiu, dintre Viitorul și FCSB, Nedelcu și Filip nu au părut deloc mai nepotriviți pe postul de stoperi decât colegii lor, Planici și Bălașa. Este adevărat că de data asta adversarii s-au numit Mățan (impertinent, mic, mic în joc) și Drăguș, nu Knasmullner sau Alar. Sau Schwab sau Murg. Am numit câteva dintre vedetele lui Rapid Viena. Care nu este deloc o echipă de vedete.

Ce să înțelegi atunci când din primul „11” mai dispar Alexandru Stan, Roman, Pintilii, Teixeira și Gnohere, dar apar din primul minut Man, Florin Tănase și Florinel Coman? Exact ce ai înțeles la Viena când Roman, un jucător de 33 de ani, în prag de pensionare, este titularizat la FCSB fără să fi jucat la noua lui echipă nici măcar un minut în prealabil. Mai are importanță cine este păpușarul? Cine să fie?! Cineva care se joacă de-a fotbalul. Cineva pentru care fotbalul este o distracție, un joc de noroc. Un labirint de emoții, un izvor de senzații tari.

Schimbarea lui Florinel Coman cu Moruțan imediat după pauză este încă o mostră de plonjon în absurd fără plasă de protecție. Coman înscrisese golul de 1-0, nu înainte de a trimite mingea în bară direct din corner. Ni se va explica părintește că Moruțan are nevoie de minute în teren. De parcă Florinel nu. Ni se va mai explica și că Florinel trebuie odihnit înainte de returul cu Rapid Viena. Normal, de-abia a scos și el capul un pic, tocmai ce a început să simtă jocul, să își pună în valoare calitățile, nu puține, deci e momentul, dragi tovarăși, să-l odihnim. Bravo!

Cât despre „naționalizarea” lui Drăguș (foarte modest cu FCSB), în contrapartidă cu aceea a lui Gnohere, poate ar trebui să lămurim problema. Doamne ferește ca Hagi și ai lui să fie naționalizați! Adică să intre în proprietatea statului toate bunurile familiei Hagi. Nu mai trăiesc cei care au fost naționalizați de așa-numitul guvern democratic al lui Petru Groza ca să îi povestească „Regelui” ce și cum cu naționalizarea asta. Și ce pățeau cei care simpatizau cu Regele ori cu „burghejii”. Dar așa este atunci când tratezi limba română ca pe un obiect neînsuflețit, pe care îl arunci de colo, colo. În loc de naturalizare sau de obținerea cetățeniei române spui naționalizare. Și nu este nimic de râs aici. Hagi își face un deserviciu imens cu aceste greșeli.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

MZM (198 comentarii)  •  27 august 2018, 13:54

Scapata de inchistarea si imobilismul in care se afla pe vremea celor doua ”mari vedete” (Alibec si Budescu), Steaua a inceput sa practice un fotbal mai bun, in viteza, fara acele pase repetate (telefonate), cu presing permanent si cu orientarea pe poarta, creandu-si numeroase ocazii de gol. S-a vazut aceasta schimbare si la Viena, in repriza a doua. Ieri, cu Viitorul, ar fi castigat meciul chiar daca echipa lui Hagi ar fi jucat in efectiv complet... Imi pare rau, d-le Geambasu, dar cei care te acuza de rautate si incrancenare nejustificate au dreptate. Dupa un joc bun in deplasare, al Stelei, castigat cu 4-1, ai numai reprosuri si invective la adresa antrenorului si a echipe!! De ce? In loc sa il lauzi pe Dica pentru inspiratie si curaj (risca sa piarda 3 puncte utilizand o echipa improvizata!), dumneata ii reprosezi ca a odihnit titularii? Da, a odihnit titularii, a castigat meciul (la scor!) si a dat posibilitatea sa se afirme si celorlalti jucatori, mai putin utilizati. Unde este greseala care sa merite tot oprobriul nostru?!

John Paul (1 comentarii)  •  27 august 2018, 14:12

Bravo Geambasu, Stucan, Paraschivescu jurnalisti cu personalitate Care spun lucrurilor pe nume. Hagi mare jucator dar caracter de geambas de fotbalisti care se ajuta pe el din vanzari $$$ si Nu fotbalul romanesc ! Si-ar dori un monopol la nationala dar uite ca nu se poate si crapa de ciuda si se inroseste ca un gogosar ( ***) vai vai, sa se calmeze cum ia spus Ilie si sa se smereasca la academia lui ca mai mult rau face Dar e deranjat ca adevarul iese la iveala..maria ta suntem liberi si putem vorbi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stelu (63 comentarii)  •  27 august 2018, 15:04

cristi,s au inmultit postacii.au iesit ca ciupercile dupa ploaie.multi ,multi dar prosti intr o ordine inversata a celebrei ziceri ...noi capul lui motoc vrem?ei as,postacii il vor pe al lui geambasu.da in postaci cat poti de mult ,repede si aprig.altfel rock on cristi.

Observator (211 comentarii)  •  27 august 2018, 20:14

Hagi este un monument national si nu trebuie sa-l atacati de dragul traficului! Sper ca v-ati lecuit sa tot scrieti despre tenis, in special despre Simona, cara, iata, pleaca de la New Y0rk foarte repede al doilea an consecutiv! O.

constantin (241 comentarii)  •  27 august 2018, 20:40

Felicitări! Foarte bun articolul. Rece ca un cub de gheaţă şi tăios la o lamă de ras... Astfel de comentarii fac foarte bine fotbalului românesc. Păpuşarii trebuie să înveţe diviziunea muncii în fotbal: unii vin cu banii (patronii), alţii cu know-how-ul (antrenorii) iar jucătorii trebuie să asculte doar de antrenori, care, la rândul, lor, nu trebuie să primească nici măcar sugestii de la patroni. Fotbalul românesc a luat-o razna. Cred că este umilitor şi pentru jurnaliştii de fotbal să comenteze serios jocul unor echipe alcătuită neprofesionist, care joacă după indicaţiile unui urechist. Încercarea de a lua în serios un fapt neserios frizează prostituţia. Critica nu le convine păpuşarilor, dar le face bine. Campioana României a fost bătută de nimeni din Luxemburg. Gata! Lumea s-a săturat. Îmi pare rău de Hagi, dar, uneori, greşeşte. În lumea asta doar Papa este infailibil şi nu ştiu dacă pentru multă vreme. Mare păcat de pleiada de jucători tineri de la FCSB care, din păcate, au ajuns pe mâna unor amatori, inclusiv Dică (dacă nu reuşeşte să se impună în faţa patronului). Încă o generaţie ratată. A câta? Dică, dacă nu reuşeşti, pleacă! Dacă ai valoare, atunci s-o găsi un loc şi pentru tine. Răzvan Lucescu a reuşit. Este un exemplu de urmat. Cum spuneam, păpuşarii trebuie să înveţe diviziunea muncii. Încă o dată felicitări pentru articol!

motanul incaltat (455 comentarii)  •  28 august 2018, 3:57

FCSB n-a jucat simtitor mai bine, nu devii Messi peste noapte.... Viitorul este doar o echipa jalnica ce s-a facut de ras de cite ori a iesit prin Europa. Nu are nici o legatura cu Rapid Viena....Faci aceeasi greseala ca Gigi. Isi vede jucatori ce valoreaza sute de milioane de euro in meciuri penibile cu echipe din Liga 1. Cind iese afara isi da seama ca dind 2 milioane pe Florinel Coman e de fapt o teapa crunta. Dar n-are ce sa mai faca.... Un exemplu graitor-sunt nascut in Craiova si CSU cade cu Leipzig care are o vedeta de 60 milioane euro-Timo Werner. Insa vedeta nu a jucat nici macar o secunda cu Craiova....Pai chiar merita sa-ti pui echipamentul pt o echipa ca si Craiova????? Bineinteles ca nu!!!!!!!!!!!!AI inteles cam pe unde ne aflam???? Eu cred ca da, caci doar nu te compari cu Hagi.Deja cei ce conduc fotbalul romanesc sunt demult dusi cu pluta.... Pai acum vreo 2 luni Stoichita se lauda ca am batut pe Chile. Eu personal nu l-as fi lasat sa dea declaratia aia de om nebun. Cind o sa batem pe Chile cu Arturo Vidal si Alexis Sanchez in teren eu o sa urlu o luna de bucurie in Piata Unirii sau a Victoriei sau unde vrei tu.....

zorrozabal (151 comentarii)  •  28 august 2018, 9:10

*** de meci!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează