Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Etalonul Nistor

Căpitanul dinamovist era rebutat mai an de CFR. Să fie aceasta diferenţa de valoare dintre CFR şi Dinamo? Sau de percepţie?

Permalink to Etalonul Nistor
duminică, 19 august 2018, 9:48

Pentru cât poate oferi Liga 1 în materie de spectacol şi de tensiune sportivă, CFR-Dinamo este o ofertă cât se poate de tentantă. Ne vom lămuri la meciul din Gruia dacă dubla victorie cu Alaşkert a ajutat sau numai a creat falsa impresie că Antonio Conceicao a resuscitat echipa. Va fi totodată încă un examen important pentru Florin Bratu, a cărui întreprindere de a face din rahat bici continuă în Groapă.

Metamorfoza

Dan Nistor este acum căpitanul lui Dinamo. El nu poartă doar banderola, ci şi speranţele de mai bine fotbalistic ale celor din Ştefan cel Mare. Nistor este liderul din teren, sufletul vestiarului şi de cele mai multe ori purtătorul de cuvânt al echipei. Unul care nu ezită să-şi tragă de urechi coechipierii, vezi înfrângerea de la Mediaş. Cine a intuit acum un an această metamorfoză a lui Nistor trebuie să fi fost un clarvăzător. De la băiatul care îşi punea în şort, sub buric, banderola de căpitan la fotbalistul care îşi salută suporterii cu gesturi de gentilom la curtea lui Ludovic al XIV-lea este o schimbare uriaşă.

Persecutat de „Bursuc”

Toamna trecută, pe timpul ăsta, Dan Nistor tocmai începea să frece banca la CFR Cluj sub atenta supraveghere a lui Dan Petrescu. Mijlocaşul ofensiv de 30 de ani trecut în cariera lui şi pe la Evian, se pare doar ca să guste apă minerală, nu corespundea profilului de jucător agreat de „Bursuc”. Deşi este inimos, dispus la efort, bun pasator. Cu asta a şi rămas din scurta aventură la Cluj. 5 pase decisive în totuşi 18 apariţii în tricoul vişiniu. Bineînţeles că foarte puţine din postura de titular. Reîntors la Dinamo, Nistor şi-a găsit treptat ritmul. Chiar plăcerea de a juca, uitată în cazarma comandată de colonelul de infanterie Petrescu.

Bratu pune ambiţia pe masă

Şi ajungem la punctul care ne poate oferi dimensiunea duelului de duminică seară, din Gruia. Sau care ne poate împinge în eroare. Cel mai bun jucător al roş-albilor sau unul dintre cei mai buni din lotul aflat sub comanda lui Bratu a fost aruncat la fiare vechi de CFR. Dacă Nistor nu avea loc printre nestematele Clujului – Camora, Culio, Hoban, Djokovici, Omrani sau Ţucudean, cum ar putea Dinamo să pună probleme? Doar pentru că lângă Nistor joacă şi neobositul May Mahlangu? Să ne închipuim că ambiţia lui Bratu compensează decalajul valoric dat nu de impresiile noastre subiective, ci de cotele de transfer ale jucătorilor din Gruia?

Individual, clujenii mai buni

Cred că nu are nimeni un răspuns coerent la aceste întrebări. Împins de vulnerabilitatea defensivei, măsurată prin numărul golurilor primite, antrenorul dinamovist a reacţionat la meciul cu Viitorul. Când a folosit tandemul de stoperi Mihai Popescu-Denis Ciobotariu, iar pe flancuri pe Corbu şi pe Vlad Olteanu. E sigur că Ţucudean este un vârf mai valoros decât Daniel Popa. Tot în atac, Dinamo nu are un echivalent de Omrani sau de Mailat, defilează însă cu Sorescu şi cu Salomao. Nistor şi Mahlangu sunt însă, probabil, peste nivelul lui Hoban şi Culio, care cam încep să-şi arate vârsta. În schimb, Nistor şi Mahlangu încep să îşi arate pretenţiile salariale. E ultimul lucru cu care îl impresionezi pe Ionuţ Negoiţă!

Portughez să fii!

Va fi acest meci şi un test al adevărului pentru cei doi antrenori. Bratu a trecut bine peste examenele FCSB sau Viitorul, Conceicao a profitat de culoarul Alaşkert, iar acum merge pe cel numit Dudelange. Portughez să fii, noroc să ai! Dincolo de glumă, persistă senzaţia că lusitanul a ajuns la CFR pentru că este agreat de facţiunea dură a străinilor din lot şi pentru că este un tip mereu disponibil. Dovadă că de când s-a despărţit ultima dată de CFR, în 2016, antrenorul a mai avut două angajamente temporare la modestele Nea Salamina (Grecia) şi Penafiel (Portugalia).

N-o fi el Conceicao chiar glugă de coceni, vorba lui Stoican, dar de un tip obedient şi, mai ales, care să nu-l supere pe domnul doctor Mureşan se pare că era nevoie la Cluj. Sigur, e foarte posibil să ne înşelăm noi, iar CFR-ul să strălucească de acum încolo sub bagheta portughezului.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  19 august 2018, 10:28

Mi-ar placea s-o nimeresti iar precum cu Bizonul dar cred ca CFR este un numar prea mare pentru Dinamo azi. M-as multumi si cu un egal. Iar vestiarul lui Dinamo nu mi se pare azi asa de lipsit de duh ca sa aiba nevoie de lumina lui Nistor. Baiatul asta a fost mereu fotbalist dar ca sa ajunga mare trebuie sa vada mai mult decit luminite colorate. Mai sint si altii de la tara dar vad bine, percep, gandesc. Daca ar fi avut parte de putina educatie poate l-am fi vazut azi pe DIGI 2,3,4. Dar din pacate cluburile romanesti, in special cele ministeriale, n-au depus niciodata nici cel mai mic efort in educarea sportivilor. Vezi doar ce-a ajuns din Laca, Bumbi, Tudorel si Dorinel … Piti o mai tine ca-i Moromete rau, cacialmist si prezentabil, adica te poti afisa cu el. Cu Nistor, poate noaptea, pe luminite. -------------- Nu, la Dinamo minjii au libertate de exprimare si au adus acolo un spirit, minjii si spiritul de restart il lumineaza pe Nistor, nu invers. Fara suparare, o zic doar pentru Nistor, ca-i fotbalist asa cum imi place mie, zic ca sa aiba grije sa nu si-o ia in cap ca altfel va da chix si acolo.

Suedezul din Manchester (Citit). (1 comentarii)  •  19 august 2018, 11:24

Mai, 17 Mentori Tirana, comentariul tău este tendențios și lipsit de sens. Ești tipul acela de roman veritabil, bețiv, nu îți plătești întreținerea, ai cazierul patat și cauzezi mereu probleme in scara blocului din cartierul tău mărginaș și consumi semințe la scara blocului, și, nu în ultimul rând, ii urăști pe cei care au succes, la fel cum procedezi acum și cu Nistor. Dacă vorbești despre educația jucătorilor care au trecut pe la DINAMO, te rog sa il iei in considerare și pe Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Raducioiu, Prunea etc. E ușor să arunci cu mizerie într-un club, doar pentru că mai sus de Hajduk Split nu puteți să ajungeti. Când întâlniți un Lazio/Malmo/Sporting/City (în reconstrucție) vă arătați adevărata valoare, care este "de la 5 in sus". Ești un frustrat, dovada că aprecieri un club in care comandatul suprem este Gigi Becali/MM/Mureșan etc. (Nu știu dacă simpatizezi cfr sau fcsb, dar, e una și aceeași mizerie. Campionate luate cu japca. Declarații murdare, comportament golănesc etc.). Cum va prinde DINAMO cum va arde, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sergiu C (2 comentarii)  •  19 august 2018, 11:40

Între realitate și percepție este o diferență ca de la Mbape la Coman iar cine nu realizează această diferență riscă să cadă instant in derizoriu.Mister Dinu spunea acum ceva timp că Dinamo încă " se caută" și mare dreptate avea.O echipa competitivă este aceea pe care și cei mici o știu pe de rost ceea ce nu este cazul la Dinamo.Inca nu știm cine va juca constant în apărare și nici în atac iar în afara de Penedo,Nistor,May și poate Popescu care par a fi posturi fixe nimeni nu poate spune un prim 11 care sa și fie cat de cat competitiv.Asa zisa rotație a titularilor poate fi benefica până la un moment dat dar lasă impresia că echipa nu a avut perioada de pregătire cu amicale în care să încerce formule de echipa și sisteme de joc.Sa nu uităm că Dinamo a fost condusa și a alergat după egalare in toate partidele cu o excepție în partida cu Hagi când oricum a fost dominată mai tot meciul și a câștigat datorita unui dribling extraordinar al lui Popa.In acest moment Dinamo aduce cu fosta "gașca nebuna" a Sportului Studențesc de odinioară,o echipa plăcută la vedere dar fără forța de a face performanță nici macar la nivel de Liga 1.Poate peste un an sau doi când pustii promovați cu curaj vor prinde rădăcini mai adânci și vor forma împreună o echipa cu acel spirit legendar al lui Dinamo Asta cu condiția să nu intervină Negoiță și să pună pe tarabă marfa la preț de chilipir.

Marc (1 comentarii)  •  19 august 2018, 11:41

Tucudean ratangiul a fost aruncat la fier vechi de Dinamo. Ba chiar Dinamo a refuzat sa il ia liber de contract de la ASA Tg Mures. Asta ai uitat sa mentionezi, Geambasule.

Alexandru Sterian (4 comentarii)  •  19 august 2018, 11:41

Geambasule, ...iar a ajuns Simona intr-o finala!

Bruce Lee (5 comentarii)  •  19 august 2018, 12:21

Comentariul continua linia penibilului pe care va situati in ultimul timp. De la atitudinea anti Generatia de Aur, misogismul evident in toate cometariile din ultimul timp, am ajuns acum la 'agenturilile' portugheze care conduc CFR-ul! Inca o data se vede disperarea dumeavostra de a iesi in evidenta, de a inventa subiecte si de parea mai inteligent decat sunteti. In fapt nu faceti altceva decat sa frivolizati cu ridicolul, sa intrati si mai adanc in mocila si sa fiti pe drept: 'Mazeta Sporturilor' din acea redactie. Uneori tacerea e de aur!

Aconutoaie marius (1 comentarii)  •  19 august 2018, 12:45

Nea salamis nu cumva este din cipru.....?

itu52 (288 comentarii)  •  19 august 2018, 13:19

O să fie egal, înclin să cred 2-2, nu știu de ce. Cred că CFR va alerga după egalare.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  19 august 2018, 13:30

Suedezul. Am de fapt peste 1000 de comentarii din care tu ai citit poate doar citeva, zic caci tu pari la primul, asa ca este de inteles atitudinea ta. Ai si dreptate, e putin tendentios, trebuie sa recunosc ca nu ma pot abtine, dar sintem fani, ce … Azi tin cu Dinamo si am spus ca imi place Nistor ca fotbalist, fotbalist pe gustul meu, iar asta e adevarat. Daca esti citit rezulta ca ai glumit si-mi pemit si eu urmatoarele Glume: ---------------- Suedezul din … Garcini ori Plescoi margine ca Udrea care venea cu calciele negre si fardata la scoala din Buzau ? Oriunde esti azi vezi sa nu folosesti GPS-u cind mergi la cimitirul bunicilor tai caci EL e mai citit ca tine si-ti zice: „ai ajuns la destinatie !“ Eu chiar am patit-o ! ---------------- Adevarul e ca voi va pregatiti cam de 15 ani de Liga Sampinioanelor – ciuperci – iar comandantul Butelie a avut mereu ca sefi doi ratati din familia Becali, ratati, probabil facuti cu olteni, care vindeau bilete la cinema Patria si apoi pe unchiu Gelu Eftimie al fratilor minune, campioni datornici, Eftimie un securist, vinzator de sclavi, paduri si al marfurilor confiscate in vama. Iar palmaresul e la ginerele lui Dica-te-leaga, adevaratul Dinamo. Ce sinteti voi azi nu stiu, dar daca dispare ciuma rosie dispareti si voi. Apoi, cind noi bateam cistigatoarea CL la Bucuresti si aveam 1-1 la pauza la Londra, voi aveati meciuri cu Academica Ciorogirla si Avintul Prabusirea. Daca PSD nu va stergea din pix cele 17 milione euroi datorie la Stat azi nici n-ati mai fi existat iar daca Doamna Lipa nu era dinamovista, una cu suflet mare care v-a totul pe gratis, va vedea de mult Dreacul. Dar oricum ramin dubioase unele miscari de terenuri inaintea actiunii de insolventa, fara sa mai punem ca fratii Negoita au bani cu carul, proprietati, buzunare pline, iar asa zisa insolventa se referea doar la un buzunarel minuscul, cea ce contravine legilor EU. Normal ei trebuie sa raspunda cu toata averea lor. Dar ce prostii vorbesc eu, am uitat ca acum patronul tau e frizerul lui Negoita, un bigudiu dintr-un sat amarit din Teleorman. Desigur fara avere, un *** gol cum ar zice Gigi, deci logic si dupa modelul deja brevetat de unu „ca Copos“ se pregateste in realitate falimentul tau ! Asta este si singura !!! explicatie a faptului ca un Danciu Gol, ba da gol, care n-a fost in stare sa termine nici a zecea in peste 40 de ani, e pus la manger la Dinamo ! Pai asta nu poate intelege nimic, iar daca vine odata DNA-ul il ia pa prostalau ca din oala ! Desigur total nevinovat !!! I-a sa-l intrebe Naum cine e patron, cine si cum finantaza, cit platesc pentru baza sportiva si meciuri !!! Asta ti isi face freza cu gel si iese in front ca prostul pentru niste grupari *** organizate, e doar carne de tun, in sensul ca un needucat iese in fata ca altii sa dea tunuri ! „Desteapta-te, roma-ne, din somul cel de moarte ...“ --------------------- Scuze, nu sint chiar asa de rau daca incepi sa ma cunosti mai bine. Sa ai o duminica fericita !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (698 comentarii)  •  19 august 2018, 15:52

Da,exista un etalon Nistor!!!Dar este cam ce era etalonul Tanase!!!Cand Dinamo avea nevoie a castigat la scor in Gruia!Cand CFR a avut nevoie a castigat tot cu Dinamo...Mai exista si un rest la astfel de socoteala...Nistor,Nascimendo,Costache vandut fix inainte de meci direct,Miriuta Fergusonul CFR a fost alungat fix la DINAMO...Desigur astea nu sunt,,mirosite ,,de jurnalistii care altfel se plang de orice cand este vorba de mult iubita echipa a lui Becali...

custov (17 comentarii)  •  19 august 2018, 17:02

17 Nentori Tirana ,OPRESTE-TE ,suna-l pe mmi iardaca nu-l gasesti imparatul luminii te asteapta .Preda vesta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

valentinoooo (1 comentarii)  •  19 august 2018, 19:00

51 de rânduri (cu tot cu titlu, subtitlu şi intertitluri) în care aflăm următoarele: că Nistor a jucat la CFR Cluj 18 meciuri acum un an, că el şi Mahlangu sunt mai buni decît Culio şi Hoban (aici s-a inserat, precaut, cuvântul "probabil"), că ziaristul are anumite senzaţii legate de venirea lui Conceicao la CFR Cluj şi, cireaşa de pe tort, că ciprioţii de la Nea Salamina au ales să joace în campionatul Greciei. Plus un final în doi peri, în care ni se spune despre Conceicao ca nu e OK, dar ca se poate şi să fie OK. Bravo, domnu' Geambaşu!

CFR 4X4 (22 comentarii)  •  19 august 2018, 19:12

Ai "uitat" sa precizezi ca Nistor era rebutat intai de Dinamo,avand in vedere usurinta cu care ei l-au dat la schimb CFR-ului. Forma lui era mult sub asteptarile tuturor,nu era Nistor de azi..iar despre Conceicao,a fost unul dintre putinii care l-au acuzat,sau "suparat" pe Muresan,cand s-a renuntat la el. Eroare.. sau rautate ?

?????? (278 comentarii)  •  19 august 2018, 20:30

Opinați că drepturile financiare ale arbitrilor ar trebui stabilite și în funcție de prestațiile din partidele pe care le arbitrează, deci cumva diminuate și în funcție de nivelul punctajelor pe care le-ar acorda anumite comisii independente , iar contracul președintelui CA diminuat proporțional cu prestațiile neperformante ale arbitrilor ?

constantin (241 comentarii)  •  19 august 2018, 20:53

Dinamo are mijlocaşi şi portar, restul este format din promisiuni şi surprize. Iar din *** bici n-a prea făcut nimeni. Dinamo arată ca un lord scăpătat din care a rămas doar blazonul. Hazard este noua denumire a echipei din Ştefan cel Mare... Hazard Bucureşti. Orice este posibil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (278 comentarii)  •  20 august 2018, 9:24

Ați zică că sponsorii case de pariuri ,implicați în activități sportive ,ar trebui sancționați pentru implicarea indirectă în parieri , a celor ce au contracte de sponsorizare cu astfel de sponsori ?

Radu (13 comentarii)  •  20 august 2018, 9:31

Nu, falsule amator de muzica prog, diferenta este explicata intr-o postare la reactia zeului tau, Becali, care spunea, dupa transferul lui Baptista, ca va rade de el cand va da cu piciorul in minge: Să vedeți ce râde CFR iară de Becali la sfârșitul campionatului. Păstorul își revine, repede că e glumeț, păcat de ”specialiștii” Naum și Geambașu care rămân cu sechele pe viață. Deja ăștia sunt foarte afectați emoțional de simpla existență a CFR-ului, iar la fiecare nouă victorie a Clujului parcă le moare cineva drag și plâng după... Edi Iordănescu. Poate au nevoie de terapie serioasă că la ăștia mulsul *** nu merge.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marc (6 comentarii)  •  20 august 2018, 9:34

Nistor a fost cel mai slab jucator de pe teren.Ce cauta la Dinamo Axente,Corbu,Olteanu este un mare mister pentru mine.Rar am vazut o echipa asa tematoare.Declaratia lui Bratu,dupa meci,este halucinanta cum ca Dinamo a jucat bine.A fost o rusine.

?????? (278 comentarii)  •  20 august 2018, 10:41

@ Remarcați și că, ,,Val de retrageri din Masonerie: cine trebuie să-şi declare apartenenţa la Marea Lojă Naţională din România '' Ăștia de la casele de pariuri sponsorizează în limita procentului ăla de 20% , parcă din impozit, a celui de 2% sau a celui de 0,5%, reglementate pe la Codul fiscal ?

P (65 comentarii)  •  20 august 2018, 15:12

@17 Nentori Tirana, vezi ca gresesti, comandantul Butelie a vut ca sef pe celalalt Becali, oierul, il stii nu? Iar ceilalti 2 ratati erau tot in slujba oierului! De fapt cand noi eliminam pe detinatoarea trofeului CCE si ajungeam in semifinalele competitiei, Steaua nici nu stia cum e sa treci de turul 1al CCE! Ca apoi a reusit in '86, asta e altceva. De fapt acea echipa nu mai exista, Un cioban le-a furat locul in Liga 1 iar acum in loc sa-i multumeasca portarului de la Hajduk care probabil il are ca idol pe marele Penedo pentru ca iese la centrari la fel ca el, il amesteca pe Dumnezeu in fotbal!

Lari (287 comentarii)  •  20 august 2018, 16:12

Ne-au dat cu terenul în cap. Împinși de la spate, valoroșii. :))

?????? (278 comentarii)  •  20 august 2018, 16:47

@Ați priceput totuși ce rol ar avea casele de pariuri în sponsorizarea competițiilor sportive în care își desfășoară afacerea ? Păi cum ar fi să parieze ne Gigi Becali pe meciurile FCSB și jucătorii să nu poată paria ?

robin (1 comentarii)  •  21 august 2018, 13:57

cam asta a fost

Comentează