Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Dănciulescu ştia!

Iar noi nu am înţeles importanţa capitală a meciului Dinamo-Voluntari. Acum de-abia cei din Ştefan cel Mare pot privi spre derby. Râdem, glumim, ce altceva să facem?

Permalink to Dănciulescu ştia!
luni, 23 iulie 2018, 11:10

Nu tricourile sunt problema dinamoviştilor, aşa cum au sugerat rivalii istorici. Echipamentul arată bine şi îi prinde de minune în special pe cei care mai trec şi pe la sala de forţă. Antrenorul însuşi este un pachet de muşchi. Uneori, Florin Bratu este şi un pachet de nervi. Dar se pare că fotbalistul român şi chiar cel străin adaptat la particularităţile Ligii 1 nu funcţionează decât cu impulsuri concrete de pe margine.

Victorie pentru contabili

Îi datorăm nişte scuze omului de fotbal Ionel Dănciulescu. Întrebat despre ciocnirea cu FCSB din runda secundă a campionatului, directorul general din Ştefan cel Mare avertizase asupra încărcăturii deosebite a primului meci. Nouă ni s-a părut că tatonează potrivit tiparului pe care l-a consacrat de când a devenit oficial. Dar el nu şi nu. Suntem concentraţi sută la sută pentru întâlnirea cu ilfovenii, apoi mai vedem, repeta Danciu în studio la DigiSport.

Pe contabilii care ţin cu Dinamo s-ar putea să-i mulţumească prima apariţie a favoriţilor. Acest Dinamo-Voluntari 2-1. Cei care cred că în fotbal contează numai agoniseala punctelor, şi nu felul în care ajungi să le câştigi, au motive solide să privească încrezători spre derbyul cu FCSB. Ceilalţi, în schimb, au observat jocul mediocru al lui Nistor şi compania. Întâlnirea de pe Stadionul Dinamo desfăşurată sub privirile a două mii şi jumătate de spectatori (în ce proporţie erau suporteri, curioşi sau nimeriţi la stadion nu vom şti niciodată!) a avut toate ingredientele unui meci de uzură. Gazonul prost, ca un covor vechi mâncat de molii, a accentuat senzaţia de partidă fără miză din eşaloanele inferioare. Un meci pe care nu l-ai urmări cap-coadă decât ca pedeapsă.

Exilul lui Pesici, un lux sau o lecţie?

Marea decepţie a sezonului trecut, Dinamo ediţie 2018-2019 nu arată fundamental schimbată. Plecările lui Palici, Romera, Marici, Torje şi Nemec au avut la un loc mai puţin de jumătate din efectul resimţit la FCSB de transferul lui Budescu. Iar noile achiziţii, vorba vine, Sorescu şi Axente au contribuit la salvarea unui rezultat care părea compromis. Dincolo de folclorul din jurul lui, Nistor continuă să fie fermentul unei echipe ale cărei puncte stabile sunt completate de Mahlangu, Hanca şi Salomao. Din exterior, punerea la index a lui Pesici pare un lux, dar probabil că inflexibilitatea lui Bratu se vrea un mesaj neechivoc pentru întregul grup. Iar mesajul este că disciplina şi autoritatea antrenorului nu se negociază.

Miza pe tineri. Iar tinerii, vai de ei!

Va fi Dinamo un actor important al campionatului? Răspuns. Cum să fie dacă acţionarul a anunţat imediat după finalul sezonului trecut că obiectivul clubului pe care îl conduce este salvarea de la retrogradare? Totuşi, orbecăiala care i-a guvernat zilele din urmă pe campioni, pe vicecampioni şi mai ales pe cei de la Viitorul, autorii unei duble ruşinoase cu Racing Luxemburg şi Dunărea Călăraşi, ne-ar îndemna să spunem că da. Că ambiţia lui Bratu şi tinereţea multora dintre componenţii lotului ar putea compensa absenţa investiţiilor. Numai că Moldoveanu, notat cu 4 în Gazetă, Corbu, cu 5, şi Daniel Popa, cu 4, au fost printre cei mai slabi oameni ai campioanei play-out-ului.

Rinita conducătorilor

Mai interesant ar fi ca Florin Bratu, dar şi ceilalţi colegi antrenori din prima ligă, să ne desluşească de unde această obsesivă şi invocată lipsă de prospeţime a echipelor noastre la început de campionat. Chipurile, ca efect al eforturilor din stagiile de pregătire. E ceva care nu se leagă în această teorie şi ar fi potrivit să ni se explice cu răbdare, ca unor amatori de fotbal mai grei de cap. Că dacă aşteptăm încă vreo 7-8 etape să vedem nivelul ăla maxim de care amintea Nistor, vom observa dispariţia formaţiilor româneşti din cupele europene înainte să înceapă de-adevăratelea cupele europene.

Sigur, Dinamo nu are această grijă şi continuă să fie subiect de glume pe tema tragerii la sorţi din preliminariile Champions League şi Europa League. Pe domnii de la Rin nu îi ating însă înţepăturile acestea, căci atunci când nu ai simţul umorului nu îl ai nici pe cel al ridicolului.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Andrei F (698 comentarii)  •  23 iulie 2018, 23:55

Pentru ca nu am cumparat ziarul...E adevarat ce mi- a spus un prieten ca Andone a pus si el umarul la victoria lui Bratu? Cica Andone ar fi uitat sa legitimeze 3 jucatori ai Voluntariului...?Daca aude Mc Kain iar o sa povesteasca el ce a patit pe aeroport ...Se mai poate asa ceva in zilele noastre???

Lica Surdu (2 comentarii)  •  24 iulie 2018, 0:01

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

celcestie (1 comentarii)  •  24 iulie 2018, 0:54

Mai priceputile care nu stiti nimic, hai sa nu mai radem de Luxembourg, Lichenstain(vorba lui nea Puiu), Andorra sau San Marino! Si aici ii includ si pe alde Gemabasu sau falimentarul conducator Buzarin! In timp ce macar una din echipele de mai sus se va fi calificat pentru mondialul din Qatar 2022, Romanica noastra valoroasa se va uita tot la televizor, ca in ultimii 20 de ani! Si atunci ne vom bucura de egalul obtinut de Viitorul in fata puternicei echipe Luxemburgheze! Si nu-l mai deranjati pe Becali George, care studiaza din greu volumul "Tactica teoretica pusa in practica pe terenul de fotbal", scris de el in inchisoare, dar de care nu-si mai aminteste. Se pare ca e la capitolul "433 cu Mbappe fumatorul de la 14 ani pe post de aripa si cum se poate trece repede la 4312 dupa ce pierzi in prima etapa". Nu citeste el, poate ii citeste Lutu sau Mache!

Ionutz2088 (2 comentarii)  •  24 iulie 2018, 2:31

Domnule Geambasu cu tot respectul dar Dinamo nu va putea castiga campionatul nici daca ar avea 15... avans deoarece este o echipa de locul 9-11 la ce lot au...si sa nu uitam k antrenor la Dinamo sa pus pe premiza cine e Mai tare in gura VA amititi si miruta el se indeparta tot Mai mult de playoff......asa si Bratu Dupa o victorie zici ca a castigat campionatul poate e o tactica a lui cu adevarat sa le inspire incredere jucatorilor ca am vazut ce sa intamplat cu celelalte echipe dar o fi el Bratu atat de intelligent?

Demolarii (40 comentarii)  •  24 iulie 2018, 5:17

A fost o singură etapă. Și cioclii de serviciu s-au și repezit sa caute mortul. Nu e o problema că fotbalul arătat de 14 echipe e sărac. Nu e o problema nici că televiziunile vând pe post de spectacol bârfă unor inadaptați( bătrâni fani ce povesteau etape Diviziei A pe la berari, a căror model l-au transformat în Talk-show-urile, aveau un șarm cu mult peste moderatori și specialiștii lor), care s-au obișnuit să întindă mana că să trăiască. Pe motiv că ei sunt din lumea fotbalului. Mai copii, care scrieți, fotbalul se joacă și cu inima.....cat despre articol!?!?!?..idee e să de-a în Dinamo. Dar la ce îi folosește?!?!? De câțiva ani Dinamo suporta astfel de bălăcăreli .... Ba că nu are spectatori, ba că are, dar nu-s a lor. Că au schimbat, dar nu au schimbat că notele sunt aceleași.. te și crucești, când faci o comparație între jocul lui Dinamo și a celorlalte 13 echipe,....e clar că și minciună, că și ironia e vorba umana. Dar folosita gratuit.....??¿??

mordved (23 comentarii)  •  24 iulie 2018, 8:57

Demonizarea lui Dinamo e un must pentru mai toata massmedia. Iar prostul gust cu care e executata vine dela sine. Si totusi preferabila unei glorificari a la Becali. Cata ignomie. Asta nu are legatura cu dl Geambasu ce se straduie sa-si mentina echilibrul asemeni funambulului fara balansier.

Toader (116 comentarii)  •  24 iulie 2018, 9:00

Greu e cînd scrii despre ce nu-i nimic de scris; (anti)fotbalul din ziua de azi, nu mai la noi în țară. Vă înțeleg și vă compătimesc.

corneliu (43 comentarii)  •  24 iulie 2018, 9:03

Liverpool și-a cumpărat portar cu 70 de milioane de €. Banii ăștia asigură bugetul pentru cel puțin 12 formații din Liga 1 românească. Ce pretenții mai aveți la rezultate? Rezultate nu vor fi, noroc că sunt plătiți bine jurnaliștii "de specialitate".

Robert (1 comentarii)  •  24 iulie 2018, 10:17

Este foarte important ca fix in etapa in care FCSB si Viitorul au luat bataie, iar CFR s-a impiedicat, sa scriem de Dinamo. Ultimele rezultate oficiale (nu discutam de amicale) te contrazic clar - Bratu stie ce construieste, are nevoie de liniste si de cat mai putini "priceputi in fotbal" care sa-i spuna ce sa faca. Viitorul lui Hagi s-a batut la retrogradare cu un an inainte sa ia titlul. Copiii astia trebuie rodati, trebuie caliti, altfel n-or sa creasca niciodata stand pe banca. Notele pe care le primesc acesti copii in "gazeta" sunt mai mari decat cele pe care le-ati primi voi pe articolele de *** pe care le produceti pe banda rulanta. Un articol slab - in linia GSP din ultimul timp. Daca ar aparea un nou cotidian de sport pe piata - fie si doar online - v-ar spulbera instant de pe piata, in 3-4 luni v-ati cauta cu totii de lucru.

Cris (99 comentarii)  •  24 iulie 2018, 11:11

Da, si eu consider, de data asta, ca articolul in speta este partial redundant (sau sa spunem...prisoselnic). Cum sa pretinzi un joc de calitate, juxtapus rezultatului pozitiv obtinut de Dinamo, cand aceasta echipa investeste in toate transferurile cat investeste FCSB sau CFR in comisionul unui impresar pt un singur transfer? E absurd. Dinamo este o echipa mediocra, care nu poate genera decat un fotbal mediocru. In conditiile date, orice rezultat pozitiv se apreciaza „contabiliceste”, ci nu „estetic”, oricat de suporteri ai acestei ecchipe am fi (si eu sunt si stiu ce simte autorul, cu care, subiectiv, sunt intru totul de acord...vreau/vrem fotbal de calitate la Dinamo, dar pt asta, inca o data de acord cu mesajul implicit al autorului, e nevoie de investitii serioase realizate de catre investitori potenti si clubul condus de catre manageri priceputi).

itu52 (288 comentarii)  •  24 iulie 2018, 11:21

Dacă scoatem din context conul de umbră prin care a tecut, cu voie sau fără voie, Dinamo este un proiect de urmărit. Are un staff tânăr, priceput, loial și orientat spre performanță. La ei caravana are ”clapsonul” silențios și discret în partea tehnică, arată că stăpânește arta conducerii din umbră. Practică câștigul ”picătură” în dauna șuvoiului ocazional și discreditor. În joc totul se învârte în jurul lui Nistor, care în spatele unei aparente bâlbâeli intelectuale, stăpânește arta jocului șiret, creator de faze surpriză. Are momente ce-l apropie de Sânmărtean, poate că merită mai multă atenție. Contra ar putea să fie mai atent cu el, să-și dea greața la o parte, pentru a nu călca pe urmele lui Pițurcă, care l-a descoperit pe Sânmărtean în ceasul al 12_lea. Pare să fie omul în jurul căruia se poate clădi ceva. Pentru că lumea zeflemește poziția de lider play-out, de ce să nu recompensăm această clasare. De ce să nu stabilim deținătoarea supercupei României printr-un miniturneu în 3 al celor 3 câștigătoare de la sfârșit de sezon, play-off, play-out și Cupa României. Ar fi practic o miniperioadă de pregătire benefică echipelor și o desemnare mai serioasă a câștigătoarei. Zic și eu nu dau cu parul, ... numai cu părerea.

Toader (116 comentarii)  •  24 iulie 2018, 12:06

„De ce nu poți bate echipa unui club bogat? În viața mea n-am văzut un sac de bani să dea vreun gol.” (Iohan Craif)

corneliu (43 comentarii)  •  24 iulie 2018, 13:30

@Toader- Craif are dreptate, dar nu se referă la formații de amatori. Sacul de bani își cumpără antrenor care își face echipa. Nici fotbalul olandez nu mai e ce era.

Catalinpopa (1 comentarii)  •  24 iulie 2018, 13:39

Unde pot sa sterg contul de pe echipafantastica.ro ? Va rog

?????? (278 comentarii)  •  24 iulie 2018, 15:02

Nea Gigi Becali zise că are un jucător de care nu este mulțumit, că nu a progresat de când l-a luat cu vreo 2.000.000 de euro , pe care însă ar vrea să îl vândă cu vreo 3.000.000 de euro ?

Toader (116 comentarii)  •  24 iulie 2018, 16:27

Mă gândesc la ziua cînd oameni hotărîți, cu ceva talent și minte multă, fac fotbal că le place, nu să trăiască din asta. Să joace într-o divizie de jos să nu aibe de umblat departe și nici cheltuiala să fie mare. Obiectiv cîștigarea Cupei, din ce țară-ar fi, ca să joace într-o cupă europeană pe care chiar dacă n-o cîștigă joacă frumos. Nu se lasă cumpărați de multele milioane de euroi, ei se joacă fotbal, niminea nu pune șaua pe ei. Ies la un pahar ca tot omul, fumează-n vestiar (cunoscătorii știu ce bine cade) care fumează, înainte de meci sau la pauză care-i mai emotiv ia o gură de vinars. Iar în final fac bani grămadă de le cei ce vor săi aibe-n reclame.

constantin (241 comentarii)  •  24 iulie 2018, 20:54

Din Dinamo a rămas doar eticheta. Ce nu pricepem? Jucători de duzină, antrenor modest şi-un patron calic. Prin comparaţie cu negustoraşul de la Dinamo, fără să exagerez, Bucşaru a fost investitor... Dinamo se va bate la retrogradare aşa cum n-a făcut-o până acum în toată istoria sa, cu şanse reale... . N-am să merg la niciun meci, pentru că nu mi-am propus să contribui la bunăstarea lui Negoiţă. A făcut profit două milioane de euro în 2017-2018 din vânzarea "utilajelor", nu din "producţie". Nu se va opri. O să transfere şi statuia lui Ivan Patzaichin din faţa stadionului... Omul ăsta nu are limite. Eu te-am salvat, eu te omor, asta-i deviza sa.

Marian Boeangiu (65 comentarii)  •  24 iulie 2018, 23:49

In Romania lipsesc antrenorii de copii si juniori. Pe acest palier au fost promovati tot felul de "nea"veleitari ,fara studii, fara inteligenta,fara placerea si blandetea cu care trebuie lucrat in acest sector decisiv in formarea abilitatilor tehnice. Si asa s-a populat fotbalul romanesc cu cetateni onorabili in altfel de meserii nu fotbal. Nu stiu sa suteze, sa centreze ,sa loveasca corect mingea cu capul dar in schimb nu au nici viteza, nici forta (ha, ha!). Exista o multime de tipuri de a pasa dar ei nu stapanesc nici una. Antrenorii? Sa nu vezi aceste lucruri elementare sau sa nu stii sa faci antrenamente specifice pentru invatarea si perfectionarea unor astfel de abilitati numai la antrenorul(???) roman poti vedea. Culmea ironiei sunt sistemele 4-3-3,3-5-2, 4-2-3-1 ,tranzitii pozitive si negative implementate de niste indivizi care-si spun fotbalisti, antrenori, patroni policalificati dar care sunt incapabili sa inteleaga cele mai elementare lucruri din fotbal . Nu inteleg nimic nici din viata si asta se vede dupa anturaj, limbaj, preocupari. Viitorul? SUMBRU...

cn (84 comentarii)  •  25 iulie 2018, 13:45

Articolul zice lucruri corecte, dar care erau valabile si acum o saptamana, si acum o luna, si acum un an. Deci nu-i vad rostul tocmai acum, cand Dinamo a castigat, de bine, de rau.

gogu (13 comentarii)  •  25 iulie 2018, 14:33

dupa prima etapa n ar trebui sa dam cu pietre dinamo are echipa tanara antrenor tanar sa le dam o sansa sa vedem ce fac mai departe sant curios ce spun cei care scriu editoriale despre rezultatele marete din cupele europene ale marilor noastre echipe

Comentează