Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Gabriela Ruse. A şaptea minge de meci

Păcat! Va fi uitată repede. Nu în general, va fi uitată repede la Wimbledon 2018.

Permalink to Gabriela Ruse. A şaptea minge de meci
miercuri, 4 iulie 2018, 10:02

Acum, depinde de ea să nu rămână doar un ecou pierdut al Grand Slam-ului londonez. Înainte de a pierde în faţa Agnieszkăi Radwanska, Gabriela Ruse a avut 6 mingi de meci. Pe serviciul adversarei, e drept, dar poloneza nu mai este nici pe departe jucătoarea care ajungea numărul doi mondial şi care câştiga Turneul Campioanelor în 2016.

Era 5-4 pentru Gabriela Ruse în setul decisiv şi servea Radwanska. Se întâmpla cam pe când Belgia pornea cursa de urmărire a Japoniei la Rostov. De pe Volga pe Tamisa. La ce să te uiţi mai întâi? Cum zburdă japonezii în faţa porţii lui Courtois sau cum o aleargă Ruse pe Radwanska? Românca a jucat curajos toate schimburile, a riscat, a lovit cu sete, a dictat ritmul. Poloneza replica defensiv, stilul ei favorit. Suferea şi se chinuia, fiindcă Agnieszka ediţie 2018 şi-a pierdut mult din soliditatea şi versatilitatea care au făcut-o una dintre jucătoarele cele mai redutabile din circuit.

A greşit Gabriela Ruse că a riscat pe toate mingile de meci?

Că purtată pe valul freneziei ofensive şi adulmecând mirosul victoriei s-a avântat prea mult în larg? O jucătoare venită din calificări care cere publicului să-i facă galerie pe Terenul numărul 1 la All England, mai rar. Şi da, e uşor de spus acum cum ar fi trebuit Ruse să abordeze finalul de partidă. Dacă nu ar fi afişat o atitudine ofensivă, am fi acuzat-o că a fost fricoasă.

Tactica la aşteptare ar fi fost citită ca teamă amestecată cu lipsă de experienţă. Faptul este că şi cu baftă Radwanska a supravieţuit acelui game, l-a câştigat pe următorul pe serviciul româncei, apoi a fructificat prima minge de meci. Scenariul cel mai rău posibil.

Gabriela Ruse s-a aşezat pe scaun după ultimul punct. Şi-a acoperit faţa cu prosopul, iar noi nu am putut vedea decât că un spasm i-a curentat trupul preţ de câteva secunde. Lacrimile au rămas acolo, în materialul pufos al prosopului care nu a putut absorbi şi durerea. Când i-am zărit chipul din nou, cred că am citit şi ceva revoltă în privirea ei, nu doar ciudă. Dacă este aşa, înseamnă că Gabriela Ruse a câştigat totuşi a şaptea minge de meci. Curaj! Şi pe curând.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

JFM (151 comentarii)  •  4 iulie 2018, 10:46

Lipsa de experienta, teama de a inchide meciul, a vrut sa impresioneze la ultima minge... Dar nu, nu va ceda, emana ambitie din toata fiinta sa. Cred ca abia a prins gustul marilor arene.

Tom (70 comentarii)  •  4 iulie 2018, 11:17

După cum a jucat în acest meci, după cum a reușit să-și înfrângă tracul, după tupeul în sensul bun, cu care a trecut la cârma jocului, după modul haios/simpatic cum și omenesc cu care s-a comportat pe teren, având în vedere cartele calități pe care le are, Gabriela va deveni o mare jucătoare. Are și un fizic optim pentru tenis și, dacă va fi serioasă, dacă va avea de la un moment dat, un antrenor și un staff de valoare, o poate depăși pe Simona. Să-i ținem pumnii! Până atunci, se pare că Simona a trecut la nivelul următor: de adevărat star al tenisului feminin.

Fane (133 comentarii)  •  4 iulie 2018, 11:27

Rar am vazut o jucatoare de-a noastra atat de curajos-ofensiva. Gabriela a jucat formidabil si chiar merita sa castige.La varsta ei cred ca are viitorul cu succese destul de aproape. Dupa primul set,parea ca emotia o va tine sub o ora pe teren. numai ca apoi o fi zis "ce-am avut si ce-am pierdut" si a jucat fara complexe. Sa speram ca va deveni o stea,doar a laudat-o si Navratilova.

cn (84 comentarii)  •  4 iulie 2018, 11:32

Simplu, omenesc ... ce-mi place cand acest talentat ziarist scrie altfel decat bascalios sau rafuindu-se cu cei care n-au aceleasi gusturi muzicale ca el.

Observator (211 comentarii)  •  4 iulie 2018, 11:45

Remarcabil meci facut de Gabriela, dar era si mai bine daca ar fi castigat si ati fi avut cu adevarat motive sa scrieti despre ea! Asa, cred ca veti scrie inca vreo 10 articole despre tenis... Cred ca ar trebui sa lasati fotbalul si sa scrieti numai despre Simona, Mihaela, Sorana si celelalte romance, fara sa va intereseze si turneul masculin! Pana acum, n-am vazut decat franturi din meciurile Mihaelei si Gabrielei, insa in totalitate prima partida a Maestrului Federer! O.

Gelu (25 comentarii)  •  4 iulie 2018, 12:06

Lasa-ma sa ghicesc. Stateai cu urechile ciulite dupa vreo injuratura...si ea n-a venit. Atunci, fabulos, ai vazut....ciuda din ochii ei. Nu s-a prins nimic de tine mai Cristi despre ... frumos. Io cred ca asta ar trebui sa fie prima calitate a cuiva care scrie "pentru ceilalti". Sa il descopere si sa il desluseasca...(pe frumos, ca sa fiu sigur ca ma poti urmari). Tie. din pacate, daca iti dau un extemporal despre acest laitmotiv (mai stii ce e aia?)...cred ca dai foaia goala. Nu "reliefezi" decat injuraturile, ciuda, sponsorizarea de catre stalinskaia (tu chiar nu ai stat pe langa niste englezi la un bar, sunt mult mai agresivi decat prietenii tai de la rasarit care se pare ca nu-ti dau pace, si pe care ii identifici neintrerupt cu ai lor conducatori, dovedind astfel un mare procentaj de concretete). Te-am zapacit cu frazele mele de o pagina, gen GGM? Sau tu citesti doar anglo saxoni, ca sa fii cul? Cred ca ai uitat (poate ca te supra-apreciez spunand uitat) maestrul si margareta si multe altele de prin zona, altfel nu ai fi putut face sinteza aia de 2 lei despre un intreg popor. Ai grija ca baga elvetienii aia un translait:)

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  4 iulie 2018, 13:11

Esti ok? Ca pare ca nu. De fapt, ai citit articolul? Ca pari sa nu fi inteles ca era ceva de bine. Vezi celelalte comentarii.

Ciprian (11 comentarii)  •  4 iulie 2018, 12:58

Prima impresie dupa ce am vazut in poza dupa isprava facuta a fost ca seamana cu Gabriela Sabatini. Si aduce nitel.

virgil (14 comentarii)  •  4 iulie 2018, 13:59

"Revolta" nu stiu daca e cuvantul potrivit. Ne-am saturat parca de revolutii, de la cea franceza pana la cele din zilele noastre. Si de consecintele lor. Poate, ar merge "ravna" ?

virgil (34 comentarii)  •  4 iulie 2018, 14:02

"Revolta" nu stiu daca e cuvantul potrivit. Ne-am saturat parca de revolutii, de la cea franceza pana la cele din zilele noastre. Si de consecintele lor. Poate, ar merge "ravna" ?

Carol K (146 comentarii)  •  4 iulie 2018, 15:14

Nu stiu de ce aveam impresia ca nu era in meci desi conducea, parca era intr-un pictorial asteptand sa o prinda camera din unghiul cel mai bun. Nu ai cum sa irosesti 7 mingii de meci, la Wimbledon. Nu era concentrata la ceea ce avea de finalizat. Asta arata ca Gabriela Elena are potential, nu are inca maturitatea jucatoarelor la 30 de ani ca sa o dau exemplu pe Mihaela, la ea timpul s-a comprimat, nu mai e vreme de pustisme, rasfat, alint samd La ea totul e concentrare, disperare, incrancenare. In timpul scurt care i-a ramas trebuie sa recupereze toata perioada irosita cu accidentari, lipsa mijloacelor materiale. Singurul lucru bun a fost ca si-a terminat studiile avand si un doctorat. Bravo. E o jucatoare matura, urmeaza sa-si valorifice timpul ramas pt performanta. Atentie domnisoara Ruse, poate invatati ceva din povestea vietii Mihaelei Buzarnescu, mai repejor cu maturizarea, daca se poate.

di livio (158 comentarii)  •  4 iulie 2018, 17:14

cn...ce-mi place cind acest talentat ziarist scrie altfel decit bascalios...de acord, i-am zis de mai multe ori sa lase stilu superior ironic...da uite ca scrie cite un articol din asta simplu, omenesc si il iertam pt alealalte...pe de alta parte nu poti sa scrii asa decit atunci cind te doare ceva...si pe mine m-a durut finalu la meciu asta...vorbesc de Aga-Ruse, nu m-am uitat la Belgia-Japonia...ce-a uitat sa spuna Geambasu...la final spectatorii au aplaudat in picioare...la Wimbledon

petrache (87 comentarii)  •  4 iulie 2018, 17:36

A avut ghinion. Nu-i nimic. A aratat ca poate. Si Simona a ratat 3 finale de Grand Slam si a castigat-o pe a 4a. Gabriela are doar 20 de ani si un viitor frumos - daca se va ocupa cineva de ea sa o sprijine. Poate Dumnul Miliardar Mustacios pune niste bistari la bataie sa o ajute pe fata asta. (Simona are mult talent si forta de munca dar a avut si noroc de Dna Ruzici sa ajunga acolo unde este.)

dinamo_fan (48 comentarii)  •  4 iulie 2018, 18:49

Oameni buni, degeaba incercati sa reinventati apa calda. Stim cu totii de ce a pierdut Gabriela, am vazut profeticul innecat la mal de atatea ori, dar vai, de cat de multe ori, in atata de multe sporturi incat nu mai mira pe nimeni. Celula valaha nu rezista. Pur si simplu asa suntem noi romanii, din nastere. De dinainte de nastere. Degeaba va credeti unii mai cu motz, cand ajungem acolo la maximul de tensiune in momentul critic toti clacam lamentabil.

Comentează