Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Eroi au fost. Eroi sunt încă?

Rusia nu trebuie desconsiderată. Din mai multe motive. Unele care ţin de fotbal, altele de abordare istorică

Permalink to Eroi au fost. Eroi sunt încă?
luni, 2 iulie 2018, 6:57

El a lipsit de la meci, deşi avea un oaspete de seamă. Cine a absolvit la zi şcoala KGB-ului ştie că puterea nu face casă bună cu vizibilitatea excesivă. În tribună, alături de regele Felipe al VI-lea al Spaniei a stat aghiotantul.

Rege şi aghiotant

Nu aghiotantul regelui, ci al ţarului. Ţarul Vladimir Putin. Iar aghiotantul este Dimitri Medvedev, care pentru Occident joacă rolul ocazional de prim-ministru al Federaţiei Ruse. Când a fost nevoie, Dimitri i-a ţinut locul lui Vladimir chiar şi la Kremlin. Tot aşa, cât să creadă vesticii că democraţia umblă slobodă pe Nevski Prospect. Reciproca funcţionează şi este păcat că nimeni nu salută schimbul acesta liber de minciuni dintre Est şi Vest. Să revenim totuşi la Cupa Mondială, unde ţara gazdă începe să spună ceva.

Sacrificiu. Ca la Stalingrad

Este foarte cald la Moscova, jucătorilor li se dau pauze de hidratare, dar bate vânt siberian când te gândeşti că Dziuba şi Cerîşev ar putea să fie în finală pe 15 iulie. Gluma se îngroaşă şi se înşală cine crede că ruşii nu au nicio şansă împotriva croaţilor. Aşa cum s-au înşelat şi atunci când îi dăduseră victime ale maşinii spaniole de pase. Ruşii pot fi suspectaţi de multe, nu şi de lipsa spiritului de sacrificiu. Ori a dorinţei de victorie. Cu orice preţ, prin orice mijloace. Ai o echipă mică, bătrână, uzată, lipsită de vedete, de mari personalităţi, dar în care majoritatea jucătorilor par să aibă contracte ferme cu Stalinskaia şi Krepkaia? Atunci te aperi, eventual aştepţi greşeala unui idiot ca Pique şi vezi ce iese la penaltyuri.

Mesajul Kremlinului

Asta a şi salutat Vladimir Putin în convorbirea telefonică pe care a avut-o cu selecţionerul Cercesov. Stanislav Salamovici Cercesov pe numele lui complet. „Lucrul care contează cel mai mult în sport este rezultatul, iar rezultatul de acum este o victorie pentru noi”, i-a transmis Putin lui Cercesov după meci. Fiindcă, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, a existat şi o discuţie înaintea optimii de finală cu Spania. Versiunea oficială este că şeful statului îl sunase pe selecţioner doar pentru a-i ura noroc şi pentru a-l felicita pentru calificarea în „optimi”. Ar fi exagerat să ne închipuim că Putin i-a făcut echipa lui Cercesov? Probabil că da. Puterea nu înseamnă că îi spui antrenorului să îl schimbe pe Dziuba cu Smolov sau pe Samedov cu Cerîşev.

Puterea adevărată

Dar ce înseamnă puterea? Puterea înseamnă să câştigi organizarea celei mai mari competiţii fotbalistice din lume. Furnizoare de imagine, ca şi Jocurile Olimpice. Puterea este atunci când îl laşi pe regele Spaniei cu aghiotantul, fiindcă tu îţi inventezi un program încărcat. Puterea este când nu participi la toate agapele Mondialului şi te ţii discret până la momentul potrivit. Care începe să se întrevadă acum, după calificarea în faţa Spaniei. Suporterii ruşi, mai ales cei moscoviţi, asociază deja faptele naţionalei cu eroismul soldaţilor din Al Doilea Război Mondial.

Aţi văzut cum a salutat publicul Dziuba? Milităreşte, cu mâna la un chipiu imaginar. Credeţi că l-a pus Putin? Veteranul Ignaşevici este privit de suporteri ca bătrânul soldat care se aruncă sub şenilele tancurilor inamice, cu grenada devastatoare între dinţi. De genul acesta de entuziasm vecin cu fanatismul trebuie să se teamă alde Modrici şi cei care, poate, vor veni la rând.

De ce nu trebuie dispreţuită Rusia

Fotbalistic vorbind, Rusia nu are cea mai proastă echipă. Oamenii lui Cercesov joacă simplu, cu faţa permanent la poarta adversă. Iar acum, când ne-am lămurit cum e cu calitatea superioară a Spaniei, Argentinei, Germaniei sau Portugaliei, când am văzut cum au arătat Messi şi Ronaldo, Iniesta sau Lewandovski, Thomas Muller sau Diego Costa, e cazul să privim mai atenţi spre această naţională a Rusiei. Care, spre deosebire de alte ţări organizatoare ale Cupei Mondiale, nu a beneficiat de ajutorul arbitrilor. Şi să nu spuneţi că dacă avem VAR oamenii cu fluierul şi cu fanionul au devenit nişte eunuci ai regulamentului.

Slavă domnului Putin! Deşi nu e timpul trecut, căci lucrurile de-abia acum încep să se coacă pentru Armata Roşie a generalului Cercesov. Care arată ca un şef de colhoz, dar nu contează.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Observator (211 comentarii)  •  2 iulie 2018, 19:24

Nu stiu daca Rusia a meritat sa se califice, dar Spania a meritat in mod sigur o vacanta anticipata! Chiar si cu jocul ei ingrozitor de plictisitor, Spania se putea califica, daca Pique nu comitea acel hent stupid; la acest capitol, il alatur lui Umtiti, un alt abulic de la Barcelona! Nimic nu mai este sigur in "sfertul" Croatia-Rusia, mai ales ca nici fostii iugoslavi n-au mai demonstrat mare lucru aseara, in frunte chiar cu cel mai bun jucator al lor (si singurul netatuat, daca nu ma insel), Modric! Anticipez un al doilea titlu pentru una dintre cele doua natiuni cu cate o asemenea performanta in palmares, nu un al saselea, nici un al treilea, nici primul! O.

ionnis (81 comentarii)  •  2 iulie 2018, 22:45

nimic despre fostul puscarias, borcea?

popescu (4 comentarii)  •  3 iulie 2018, 0:30

Cred sincer ca de zugravirea atmosferei politice si istorice puteai sa te abtii . Dincolo de frazele mestesugite, arata o lipsa totala de intuitie a istoriei. Demonizarea continua a lui Putin si prin el a Rusiei este imaginea rasturnata si inversata a ceea ce se intimpla cu 70 de ani in urma. Si atunci, ca si azi, cei ce aveau dreptul de a publica , infierau si aratau cu degetul pe cine trebuie. Acum, trebuie sa fie Putin si Rusia. Asta inseamna sa fii " pe linie " , sa nu te abati... Abia la sfirsit ai spus un mare adevar , rusii nu au fost deloc ajutati !!! Asta , apropo de putere... Ba mai mult, golul Spaniei a fost o mizerie marca Ramos, fix la fel cu mizeria facuta lui Salah -- fault nesanctionat, dar evident !!! Asta arata ďe fapt cum e cu puterea de care tot pomenesti -- fault clar si nesanctionat --nici vorba sa se mimeze macar ca se apeleaza la VAR -- care in mod normal ar fi decis soarta calificarii !!! Asta arata si cit de naivi au fost cei ce-l aparau pe Ramos, personaj care are un adevarat exercitiu al infractiunii !!! Revenind la background-ul politic, daca tu il consideri pe Medvedev aghiotant -- om care a fost un mandat presedinte al Rusiei -- atunci spune-mi ce sunt V.V. Dancila , sau Tudorel Toader, sau Nicolicea , sau Serban Nicolaie , s.a.m.d. ... Cit priveste acordarea organizarii acestui CM, exista si criterii de alta natura ... intrarea oficiala in Rusia a mii de spioni, imposibil de urmarit, precum si relansarea a sute de disidente -- tinute pina acum sub un relativ control .

Andrei (222 comentarii)  •  3 iulie 2018, 0:33

Spania nu a jucat convingator in nici un meci. Nu te uita in gura lui Ioanitoaia cand pontifica ritos la TVR ca Spania nu are cum sa piarda; gandeste cu mintea ta. Din 2014 Spania nu mai joaca mare lucru din lipsa de motivatie. Prea multe trofee. Rusia nu trece de Croatia. Croatia va juca finala cu Belgia.

Contra Dinu (1 comentarii)  •  3 iulie 2018, 1:09

Rezultatul contează până la urmă...Privet!

Filbert (70 comentarii)  •  3 iulie 2018, 1:54

Pina cind Spania nu scapa de niste functionari ai fotbalului, incepind cu Busquets, n-o sa mai faca nimic si o sa ucida prin plictis pe cei care vor mai indrazni sa-i priveasca. Citeam ca Busquets e cotat la 80 de mil, de euro, atunci un Kante, un Fernandihno, un Casemiro, jucatori pe acelasi post care dinamizeaza jocul, recupereaza si lanseaza, au energie si imaginatie, valoreaza 800 de milioane. Mai e vorba aici si de incapatinarea lui Hierro de a continua cu de Gea, s-a vazut de la primul joc ca nu a venit la turneul asta. Cind portarul e nesigur, echipa e subreda iremediabil. 7 suturi pe poarta de aparat, 6 goluri a luat. Asta spune tot.

Observator (211 comentarii)  •  3 iulie 2018, 7:25

@ Andrei Croatia este in scadere, abia s-a calificat in "sferturi"! Iar Belgia s-a chinuit groaznic sa elimine aceasta brava echipa a Japoniei; aseara, "dracii rosii" au avut un De Bruyne slab, cum nu l-am vazut niciodata, iar Lukaku a ratat nepermis vreo 2 ocazii mari! Nu-i vad in finala, Brazilia si Franta fiind mai bune! O.

sundance kid (150 comentarii)  •  3 iulie 2018, 7:51

Chiar ieri am discutat cu un rusnac tinar despre politica si mi-a spus ca vrea sa ramina in AMERICA ! I-am sugerat tinind cont de situatia din Rusia sa ceara azil politic si mi-a spus ca nici o tzara din vestul civilizat nu recunoaste ca in tzara lui de obirsie e o dictatura si deci Putin e dictator ! Incurcate sunt caile DOMNULUI sau cum spun romanii . "Interesul poarta fesul" . Vestul are nevoie de materiile prime ale rusilor , eventual cit mai ieftin .

Gicu (2 comentarii)  •  3 iulie 2018, 8:30

Croatia nu va trece de Rusia, nu la acest mondial, nu are cum sa le strice petrecerea rusilor, probabil ca Putin si-a asigurat intrarea in sferturi, vad o finala Franta- Anglia sau Franta- Rusia

Fane (133 comentarii)  •  3 iulie 2018, 8:56

Avand in vedere desfasurarea majoritatii partidelor de pana acum,este posibil ca gazdele sa ajunga in finala si daca se intampla asta sa o si castige. Nu am vazut o echipa care ar fi aratat ca e favorita certa. Puschea pe limba (se spune unuia care prevesteste ceva neplacut,pentru ca prevestirea sa nu se implineasca).

Sasa (51 comentarii)  •  3 iulie 2018, 9:37

Legat de pronosticuri, cateva chestiuni sunt sigure: (1) Franta o sa aibe un meci mult mai dificil cu Uruguay decat cu Argentina, pentru ca apararea Uruguayului e mult peste gluma de aparare a Argentinei (2) belgienii daca nu isi rezolva gaurile din aparare, o sa fie victime sigure lui Neymar, Willian si Coutinho; daca o sa le rezolve, o sa fie o nuca tare (3) Rusia - Croatia - meci deschis tuturor posibilitatilor; totusi, Croatia are si atacanti - Mandzukic, Kalinic, Perisic -, nu pe anonimul de la Celta Vigo (4) Anglia o sa aibe meci greu cu Columbia. Ce ma mir e ca nimeni nu a observat ca echipele "mari" care au plecat acasa - Argentina, Portugalia, Germania, Spania -, nu s-au bazat deloc in joc pe numarul 9. Argentina nu a bagat in teren numar 9, Portugalia si Germania nu au avut asa ceva, Spania nu l-a jucat aproape deloc pe Diego Costa in meciul Rusia.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  3 iulie 2018, 9:44

Cred ca o sa merga si regina Angliei la meci. Merkel chiar isi luase bilet. Sa fim seriosi, nici Ceusescu nu s-ar fi dus sa stea linga Putin. Am banuit ca SUA a renuntat de frica sa nu se infecteze peste 60 mii de tineri necopti. S-ar fi intors sa spuna ca nu-i adevarat, ca am fost acolo, ca e foooarte frumos ... iti dai seama, o generatie de studenti care ar fi infectat apoi jumate de tara. Asa cum intelectualii si bogatii care nu aveau ce face, care discutau la "o" votca despre idealuri, unii bolnavi ca dupa o votca nu nimereu tot timpul in servitoare, se mai trezeau si cu tovarasul ori animalul de companie linga ei, ... acei oameni minunati care au dus la minunata revolutie au taiat-o imediat ce-au simtit ca se impute traba spre Germania, de unde au infectat tot ce mai era de infectat. Ca doar n-o sa credem ca taranii si muncitorii, care unii nici nu stiau sa citeasca, aveau timp sa se gandesca la prostii si filozafii. Nu, astia mai fac o greva, o rascola, baga furca in boier si familia lui, nu fac revolutii mondiale. E si trendi sa fi comunist cind prostilor de nemti chiar le trece prin cap democratia si republica. Pai fara comunisti, fara adversari ideologici nu prindea nici saminta initial de dreapta. Pai cetateanul Adolf, pictor, poet, om de cultura ca si Stalin, a fost la un penalti sa rastoarne republica inca din 23. Apoi a bagat si nationalismul la inaintare iar formula asta reuseste mereu. Nemtii au picat ca mustele in admirabilu Putin, pardon, cetateanului Adolf. Ba, daca Adolf isi mai punea si ochelari de Soare si privea asa blajin si lejer cind se legana comod din fund mergind incet prin multimea care aplauda, ba, Alain Deloc, tata, Luigi Ionescu nu alta, pica late toate servitoarele cu mina jos, nu sus ca "Idiotul". Nu, rusii n-au primit nimic, au cumparat acest CM. Se renteaza, nu numai financiar ci si ca imagine, ca propaganda. Ursul blind, care e drept ca face ordine prin Siria, dar doar ca mai face si altii, care navaleste prin vecini ca este de fapt ai lor, care mai ameninta in gluma cu puterea nucleara, isi apara teritorul cu fermitate si doboara, desigur din greseala, pina si avioane de pasageri. Pai ei le-au recomandat o alta ruta, ce vina au ? Ce cautau acolo ? ------------------------- "Ce cauta o mina ridicata in careu ?" Asta e si celebra ratiune care duce la penalti, daca trebuie, caci de intentie nu poate fi vorba. Caci "Idiotul" era cu spatele si mina i-a fost lovita de la mai putin de un metru. Asta a fost toata "opera" armatei lu Salam-ovici. In rest n-au aratat nimic, ramasi fara munitie in reduta lor s-au aparat cu sufletu si ciorapii. Ce sa fure arbitrul ? Nici daca era iranian nu avea ce fura. Dar mai e timp, uite, croatii sint de fapt ai lor, jugo-slavii lor, pe ei poti sa-i furi cuco n stiinta si tehnica impacata ! In doua zile, cu putin votca, se uita, ca si cu treaba cu cei 200 din avion trimisi in rai.

california (172 comentarii)  •  3 iulie 2018, 9:56

dincolo de dramatizarea situatiei, putin nu a vrut sa participe la un meci pe care toata lumea il credea pierdut; tarul invins de rege?!...asta nu se putea si nu cred ca va participa nici cu croatii, fiind un tip prea dibaci sa-l ia apa; daca ar fi fost merkel sau macron, era altceva, dar don phelipe, preocupat mai mult de letitzia, e fara mare influenta in politica internationala; cat priveste organizarea cupei mondiale in rusia, inca de acum 8 ani au aparut criticile; nu v-ati saturat de paris si londra? olimpiada de la soci a fost cea mai bine organizata dintre toate, asa va fi si campionatul de fotbal; daca admitem ca putin e tzar, atunci trebuie tinut cont si de capacitatea organizatorica a imperiului si de mana forte a tzarului; acolo nu se va ajunge sa se planga ca nu pot cheltui banii alocati din lipsa fortei de munca sau pt. ca triseaza constructorii! apoi mai e un aspect; singurele tari care isi mai pastreaza inca culoarea si aspectul traditional, sunt fostele tari comuniste; aici o sa spun un banc: " ion si petre urca in gara la cluj sa mearga la bucuresti; pe peron vad un cioban cu suman de oaie, toate bune, numai ca ciobanul era negru; il intreaba cum si de ce; pai mama era o femeie foarte frumoasa iar tata nigerian, era aici la studii; o vede pe mama, fuge dupa ea, ea fuge, el fuge ...si trenul iese din gara; pe la ploiesti, ion tot ganditor, petre il intreaba ce are; ma tot gandesc; oare o prins-o negru pe mumasa?..." fara absolut nicio aluzie rasiala, intelegand si fiind de acord ca cel care s-a nascut in franta e francez si ca sunt destui negri mai valorosi decat albii, dar franta reprezentata de 9 negri parca nu mai e franta traditionala si nu face decat sa te duca gandul ca de ceva timp, francezii neaosi nu mai au cojones; sigur ca peste 100 de ani, cand europa va fi mai mult neagra si musulmana, problema asta nu se va mai pune.

ManX (83 comentarii)  •  3 iulie 2018, 10:01

Nu stiu daca scrii din convingere sau este sarcina de partid. Lupta de clasa a schimbat directia. Toata lumea împotriva Rusiei si a lui Putin. Occidentul întreg are unghia-n gât si "***-n coaste" vorba comunistului cu fata umana devenit presedinte. Asta pentru ca pâna în prezent organizarea CM este perfecta. Tot Putin este devina...Putin a fost ales cu 76% iar occidentul, si Romania, contesta democratia din Rusia. Ar avea nevoie si Romania dar mai ales Europa de o mâna de fier ca a lui Putin. Nu se potriveste nimanui mai bine expresia "mâna de fier în manusa de velura" Nu trebuie sa mergi mai departe de YouTube pentru a vedea care sunt opiniile lui Putin. Suficient o jumatate de ora petrecuta pentru a întelege care sunt opiniile sale. Nu spun de mai mult..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (211 comentarii)  •  3 iulie 2018, 10:03

@ Sasa Kalinic a fost trimis acasa, pe ce lume traiti? Si nici nu-i cine stie ce, chiar daca figureaza in lotul lui AC Milan! O.

itu52 (288 comentarii)  •  3 iulie 2018, 10:15

Ai spus Stalinskaya, Krepkaya, întrebarea firească ce se pune, de ce nu și Kreskova? Adică crez c-o va lua? E vorba de cupa mondială, acum când se lucrează la brevetarea super(vodcii) Putințeva. Săracul Băsescu, dacă apuca să guste așa licoare, ne ferea de circul ”suspendarea” și de disputele hazlii pe care le-a avut cu Ponta. La al doilea pahar se termina ”negocierea puterii” și vedea poporul cine-i șeful, așa a rămas în coadă de pește, fiecare urmând să aleagă ce vrea mușchii lui. Da, așa arată puterea, puterea reală nu se împletește cu cea onorifică sau cea formală. Decorul nu ține de cald, sunt povești frumoase și nu strică să fie scoase de la naftalină, din când în când. În ceea ce privește fotbalul, tot istoria ne învață că Rusia nu reușește singură, chiar dacă luptele se dau pe teren propriu. E bună în alianță și un pic ajutată. Dacă erau deștepți, lăsau tehnologia VAR numai în grupe, urmând să aplice în fazele superioare, alte tehnologii. Noi mergem, ca totdeauna, pe varianta ”erori au fost, erori sunt încă”, cu tendința de a o trece la ”orori”.

Ovidiu (1 comentarii)  •  3 iulie 2018, 11:55

@observator N-as spune nu la o finala Franta - Anglia

Observator (211 comentarii)  •  3 iulie 2018, 13:01

@ Ovidiu Mi-ar placea mult o astfel de finala, ambele meritand un al doilea titlu, daca judecam dupa nivelul fotbalului din aceste tari, traditie, infrastructura si, nu in ultimul rand, dupa valoarea efectivelor! O.

mg (232 comentarii)  •  3 iulie 2018, 13:05

..da, adevărata putere e să poţi să ceri schimbarea lui Dziuba cu Smolov şi a lui Samedov cu Cerîşev, dar să nu o faci, precum zicea her Schindler.. La fel ca Dziuba a salutat şi ***, adăugând : "Misiune îndeplinită" atunci în 2000, la şedinţa FSB(fostul KGB, din fostul Leningrad). Apropo de gluma cu ţarul pe ecran, să nu ia VAR-ul locul locomotivei din acel banc : Trenul opreşte-n câmp şi ruşii întreabă : - De ce ne-am oprit ? Mecanicii : Schimbăm locomotiva. După o oră ruşii întreabă : De ce ne-am oprit ? Mecanicii : Schimbăm locomotiva. După două ore ruşii întreabă : N-aţi mai schimbat locomotiva ? Mecanicii : Ba da, am schimbat-o pe vodkă...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (232 comentarii)  •  3 iulie 2018, 13:19

..*** este diminutivul de la Vladimir. Ce regulă a KGB-ului am încălcat ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilian (91 comentarii)  •  3 iulie 2018, 13:52

Dupa razboi multi viteji se arata: ma uit pe aici si vad o gramada de "priceputi" care prevedeau ca Spania nu joaca nimic sau ca joaca plictisitor etc. Pana la urma e vorba si de inspiratia de moment sau de unele situatii neprevazute. Discursul "cunoscatorilor" ar fi sunat cu totul altfel daca minea nu il lovea pe Piquet in mana. Toti ar fi zis ca jocul Spaniei e mai bun si victoria e logica. Cat despre eroismul Rusiei, ce sa zicem, toate echipele de mana a 2-a joaca eroic, unele mai cu sansa (Rusia), unele mai fara sansa (vezi Japonia).

IO (65 comentarii)  •  3 iulie 2018, 14:16

Pacat. Erau multe lucruri de spus despre echipa rusiei, dar ati ales propaganda anti-rusa si anti-putin exact dupa "scriptul" mediei globaliste. Fundatia Soros da roade de mai bine de 20 de ani.

Observator (211 comentarii)  •  3 iulie 2018, 19:45

Ce bine-mi pare ca n-o sa mai puteti scrie despre primul meci al Simonei! Sunteti in platou la Digi si discutati despre fotbal... O.

di livio (158 comentarii)  •  4 iulie 2018, 17:51

mg, am ris cu pofta homerica

Comentează