Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ce facem, nea Marius?

Proiectul CSA Steaua pare într-o fundătură. Hai să vedem acum care este puterea organizatorică a Armatei

Permalink to Ce facem, nea Marius?
luni, 4 iunie 2018, 7:31

Florin Talpan a avut dreptate. Ce n-au reuşit jucătorii pe teren trebuie să repare el la tribunal, nu contează că sportiv sau civil. Deja a fost înaintată contestaţia prin care roş-albaştrii reclamă că 4 fotbalişti din Giuleşti nu aveau drept de joc. Este clar, omul se pricepe, a dovedit. Plus că îi şi place ce face. Îl simţi. Are stofă de procesoman şi nu se jenează că este luat în balon.

Dar nu despre colonelul-jurist Talpan este vorba acum, ci despre ce înseamnă echipa Armatei, CSA Steaua. Care CSA a pierdut lupta cu Academia Rapid în cursa pentru barajul de promovare în Liga a 3-a. 0-2 în ultima partidă din play-off echivalează cu ratarea unui sezon. Şi poate anunţa mugurii falimentului unei idei seducătoare pentru nostalgici. Resurecţia echipei Armatei, reînnodarea unei poveşti întrerupte acum 15 ani, când multipla campioană a României era preluată de Gigi Becali.

Problema este cu cine reînnozi povestea. Cu Ion Ion antrenor? Ion Ion a fost un fotbalist talentat, dar de pluton, din epoca ante-Sevilla. Ca antrenor, omul are un palmares modest, ca să nu zicem aproape hazliu. Muscat Club din Oman şi ROVA Roşiori sau CS Tunari sunt culmile carierei de tehnician ale lui dublu Ion. Aşa arată proiectul condus de dl colonel Petrea, secondat din postura de director tehnic de Marius Lăcătuş? O încropeală, o formaţie ieftină cumpărată cu precădere de la Regal Sport, în jurul căreia foste glorii ca Lăcătuş sau Fane Iovan gravitează cu funcţii simbolice.

Apropo de Fane Iovan. Ca să înţelegeţi viziunea şi cât de bine îşi exploatează brandul şi cei la Steaua Armatei. Legendarul căpitan de la Sevilla a apărut într-o intervenţie televizată de acum câteva zile cu un trening pe care scria cu litere de o şchioapă „CSA”. Păi, dragi soldaţi, de-aia s-a luptat Florin Talpan? Pentru tricouri şi treninguri inscripţionate cu „CSA”, nu cu „Steaua”? Noaptea (minţii) generalilor!

Dacă iubeşte atât de tare această Steaua, dacă i se pare cea veritabilă, nu clonă, „nea” Marius trebuia să ia taurul de coarne, să antreneze el, nu să se ascundă în spatele lui Ion Ion! Ori să-i spună lui Cristian Petrea să angajeze un tehnician tânăr, un om care să crească odată cu echipa. Dacă Victor Piţurcă şi Tudorel Stoica erau/sunt convinşi că Steaua în varianta CSA pune lucrurile în matca firească şi au susţinut proiectul nu doar ca să îl lovească pe Becali, aveau datoria morală şi profesională să se implice şi altfel decât prin lobby televizat.

Nu au fost fonduri suficiente pentru o echipă care să se bată cu rivalii din Giuleşti, unde romantismul lui Pancu, Daniel Niculae sau Maftei a crescut ameţitor valoarea unei formaţii atipice Ligii a 4-a? Putem înţelege, ghinion. Dar până vin banii pentru care procesomăneşte Talpan, va fi nevoie de maaare răbdare. Are Armata răbdare să câştige războiul după ce a pierdut prima bătălie, ca să folosim o celebră expresie-clişeu? Vom vedea, deocamdată miroase a faliment cazon. A suficienţă de funcţionari în uniformă care se fac că muncesc.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

Bubucul (52 comentarii)  •  4 iunie 2018, 19:50

Super tare articolul! Jos pălăria!

iulian (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 20:54

Corect! A fi rapidist este ceva de nedescris. Sa joci pentru culorile visinii chiar si in Liga a 4-a spune multe despre caracterele unor Mari Jucatori!RESPECT si Forta RAPID!

Mihnea (3 comentarii)  •  4 iunie 2018, 21:19

Niste bugetari supraponderali (ca sa fim delicati) nu au obtinut ce si-au propus de la Gigi Becali si au hotarat sa il sape! Cu toate defectele lui, Becali tine in spate toata Liga I de cativa ani, drept pentru care ar fi bine sa dispara, ca sa incheiem si cu fotbalul in tarisoara! Asa cum ne-a obisnuit, Statul castiga pe banda procesele cu privatii, pentru ca judecator este tot Statul! In curand Onorata Instanta il va pune pe Becali si la plata, probabil nu chiar 37 milioane euro, dar macar 15-20 milioane ar merita Armata, care pana anul asta nu mai avea echipa de fotbal, dar a fost prejudiciata grav! Deci...faliment FCSB, singura echipa cu ceva performante in Europa! In acest timp, idolul Peluzei, Marius Lacatus, cel care a avut mandate repetate ca antrenor la "Clona FCSB", cu rezultate pe masura capacitatilor sale, va continua munca de recladire a frumoasei echipe finantate din bani publici, reusind sa o aduca in Liga II undeva la mijlocul anului 2083! Moment in care vor cauta un nou finantator, denumit generic Becali Jr, pe care sa-l dea in judecata Talpan (zis Highlander), in 2097 si sa-l deposedeze de echipa, cu daune cu tot! Uraaaaaaa!!!!

Doru (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 21:47

De ce este scris substantivul comun "armata" cu majuscula in cazul "Steaua Armatei"?Domnule Geambasu,momentan exista o singura echipa Steaua(buna/rea,ca ne place/sau xa nu ne place) iar ea este in Liga a 4-a.De ce nu scrieti si despre rapidistii Niculaie/Pancu si motivul (TEMEINIC) pentru care sunt dati in judecata.FRF a comis o incalcare grava de regulamente si se pare ca gazeta doarme

George Phoenix (2 comentarii)  •  4 iunie 2018, 21:57

Fotbalul de la noi merge exact ca si Societatea romaneasca, adica catastrofal !Nu vreau sa intru in amanunte, caci mi-e sila sa o mai fac.Nu ma mai bucura nici o realizare romaneasca (si ma refer la toate domeniil e) Si acest lucru e valabil si pentru tara de adoptie.La noi coruptia iar aici islamizarea.Lucruri grave !

Mihnea (3 comentarii)  •  4 iunie 2018, 22:04

Ca sa nu mai spunem ca 3 "ultrasi" nervosi, care isi bat bunicii zilnic, pentru ca tin cu Rapid, sunt convinsi ca un individ ca Gigi Becali, cu IQ-ul usor discutabil, a fost capabil sa fure cea mai titrata echipa de fotbal din Romania, de sub nasul Ministerului Apararii Nationale! Dupa care le-a platit chirie vreo 10 ani, ca sa joace pe stadionul lor! Curat noaptea mintii!

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  4 iunie 2018, 22:11

Facem liniste, nea Laca gandeste.

Nicu (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 22:22

Domnule Mihnea ! Ai fost mai bun decat Cristi Geambasu . Felicitări !

Sav (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 22:28

Domnule Geambasu, faceti si pentru FC "R" o analiza a premiselor. Acest FC "R" a consemnat o victorie care sta pe picioare de lut. Bulibaseala de la FC "R" va ajunge cu necesitate la scadenta consemnand o implozie demna de traditia Giulestiului. Nu se va lasa foarte mult asteptata si nu va constitui o surpriza decat pentru pseudo "analisti".

enduroyz (18 comentarii)  •  4 iunie 2018, 22:31

Asistenta sociala este la mare cautare cand nu te pricepi la nimic , baietii sunt cu ochii pe bugetul armatei . Totusi , daca mai cauta amaratul ala , cum il cheama , talpan ,niste acte de cand era bunica fata mare poate sa mai faca niste reclamatii , sa face si el un leu , mai iese de-o ciorba , sa mananca si gura lui ceva . Despre individul din articol ? Greatza totala .

CCC (13 comentarii)  •  4 iunie 2018, 22:32

Destul de corect punctul de vedere... . Vizati sunt banii lui jiji, nu performanta. Asta este si motivul pentru care s-au alaturat "proiectului" csa noua steaua doar ratatzii. Cu exceptia satttanei, care este interesat doar de bani, Lacatus, Bumbescu, Iovan, tulburel Stoica ... . N-are rost sa spun mai mult.

Marian (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 22:50

Curios cum mai nimeni din presa sportivă nu analizează aceste " procese " câștigate in justiție de domnul Talpa. Dovezi clare cum doar la 2 din echipele monstru ale fotbalului românesc, Steaua și așa zisa Rapid, sunt nereguli inimaginabile. Voi doar cu glumele fine și miștourile. Toți ziariștii mai cunoscuți de la noi se întrec în ascunsul de după colț. Așa de bune va sunt investigațiile politice sau din sistemul sanitar, in schimb, in domeniul ce ar trebui sa excelați : sport; va faceți că plouă zilnic. Bătrânețea asta urâtă și trista nu va ajuta cu nimic. Va rog frumos sa va aruncați un ochi peste articolul lui Cristian Scutariu. Dar rămân cu gândul că va plac mai mult glumele fine, o gluma de fotbal, o gluma de ziar și de meserie. Cu bine.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  4 iunie 2018, 23:20

Conform CCR - Creedence Clearwater Revival - A este egal cu B. Sub Soare. A fiind club ministerial, B ba - la munca baa, nu la-ntis mina tu-v... ! --------------- Din A se aleg sculele, capii C Olimpic R, antrenorii loturilor si cei care nu iau premii ca nu fac nimic - medicii. Ca nici domnu Lipa da nici doamna Gigi n-a zis nimic niciodata de meritele lor. Iar farmacisti sint soferii, ca a avut pina si domnu Szabo un Lutu. -------------- Din B isi alege A sportivii. Costica luptatoru nu poate fi tinut de Avintul Pabusirea si de mama lui, ca asa-i in capitalismu de piata alu Soros, Kövesi, Coldea ... "du-te Stica ca tita ti-am putut da, supa de urzici, tu tre sa bagi in tine la popota ciorbe si friptane, ui ca colonelu ce sanatos e, iti da aia casa, masa, grade, pensie puicut, o sa fi primu din familie cu pensie. Da mama, clubu m-a crescut ... Lasa Stica ca-i mai bine decit sa pleci in America si sa-mi vi cu o "bronzata"". Bita Mamaliga, fondatoru Atletic Ciorogirla, om de omenie care s-a ocupat de copiii celor plecati la prestat, le dadea lapte de capra si-i facea puternici: "aualeu Lenuto, a venit Petrea cu metedesu si ti l-a luat pa Elvis, ca zice ca tre sa ridice 300 kile la Rio da Jameiro ! Pai nu-i bine ? - am zis mereu ca o sa ajunga colonel gicuselu. Lenuto,nu pricepi, a venit cu girofaru cu motociclist in fata si mi-a luat si caprele, zice ca daca nu mergem la Bucuresti sa semnam i le frige la micu dejun lu Gicutu ca are nevoie da vitamine !"

Tristan (13 comentarii)  •  4 iunie 2018, 23:20

corect articol.

soledad (3 comentarii)  •  4 iunie 2018, 23:20

Si totusi, domnul Talpan nu poate initia procese de asa natura ca CSA Steaua sa joace direct in grupele Uefa Champions League? Daca nu totul e inutil.

nick70 (11 comentarii)  •  4 iunie 2018, 23:25

armata are puterea banului public, atât timp cât nimeni nu întreabă ce se întâmplă cu banii contribuabililor petrea & comp. vor fi acolo pâna la coate.

Dorin (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 23:30

Foarte bine punctat mai sus. Dnule Geambașu , Mihnea, Nea Tolo avem încredere in voi ca ne veți livra adevarul , in toate formele lui. Ganditi-va numai la ce a însemnat Steaua și Rapid pt NOI toți. Imi este teama ca nu voi reuși sa aflu adevarul despre ce sa întâmplat cu ECHIPA MEA. Numai Gloria câștigată muncind perpetua ...

George Phoenix (2 comentarii)  •  4 iunie 2018, 23:42

Daca armata romana se crede in Coreea de nord (e treaba ei),dar cand Societatea nu reactioneaza la pacaleala secolului , atunci acest popor ( daca mai exista ?)Nu merita nimic ! Dispare echipe de traditie , dar apar altele , langa Bucuresti , ça ciupercile ,unde justitia nu are aceleasi reguli ça la Timisoara sau Arad( exemple , aleatorii)si unde echipele sportive nu pot fi ajutate de primarii , sau autoritatile locale ,in general !

First things first (1 comentarii)  •  4 iunie 2018, 23:50

Nea Geambasule, hai sa o luam cu inceputul: 1. Lacatus e la fel de antrenor ca Ion la patrat(adica Ion Ion)! 2. Ce mi se pare fabulos si nu observa absolut din presa asta romana de sport este faptul ca CSA(adica clubul din Liga a 4-a, desi trebuia sa inceapa in Liga a 5-a, ca Rapid) are sigla cu doua stelute deasupra emblemei, adica isi asuma 20+ titluri de campioana! (domnule Talpica, o steluta = 10 titluri, 2 = 20 titluri) DAR, cand a luat CSA 20 de titluri de campion? Adica, macar ultimele 5 le-a luat Baciul Machidon aka Baciul Piperean aka Razboinicul lui Peste Prajit aka OriceAltSuperlativ! Deci, CSA are 17 titluri, nu!? Ce impostura! 3. Alde Pancu, Niculae, Maftei, etc joaca in Liga a 4-a nu pentru ca iubesc de doi lei echipa Academiei, ci pentru ca nu au valoare sa joace la un nivel mai ridicat! 4. Echipa Steaua din Liga a 4-a este o reprezentare totala a Armatei Romane, faliment si non-valoare! Practic, daca Armata Romana s-ar lupta cu niste bastinasi de acum 1000 de ani, ar pierde fara drept de apel! 5. Ce mai conteaza ca nu promovezi anul asta cand Armata trebuie sa schimbe locul cu echipa Baciului Machidon, deci ajunge in Liga 1 la anul sau in 2 ani! Concluzie: Fotbalul Romanesc (ca si Societatea Romaneasca) = O Gluma! Proasta!!

Laurentiu (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 0:01

Bun articolul Dl Geambașu. De acord cu dumneavoastră. Nu-mi place îmi schimb apelativul din subiect. Un pic de respect n-ar strica. Ați început prost și a-ți continuat bine. Mulțumesc pentru articol.

vasile (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 0:06

bv felicitari,sa citeasca si cine trebuie

itu52 (288 comentarii)  •  5 iunie 2018, 0:11

Sa terminat circul ”alegeri la FRF”, ne mutăm la cel din liga a iv-a, ca nu cumva chibițul, înrăitul într-ale fotbalului, exaltatul cu sau fără probleme la etaj, să nu aibă parte de relaxare. Scenarii pe bandă rulantă, actori cu voia sau fără să ralizeze ca au fost pescuiți, distribuiți în tabere adverse se ”ciondrănesc” în eșaloanele inferioare pentru salvarea unor cluburi terfelite intenționat, tămâiate cu aburi revoluționari. Ne facem că desfacem ca să avem ce reclădi. Clădim dar nu știm ce reclădim, pentru că iar sunt departamentale și trebuie să fabricăm alt Becali, pentru a o lua de la început. Concluzia firească având în vedere că s-a plecat dintr-a iv_a, e că mai avem multe până la liman, cel puțin 4 ani de frumoase și belicoase peripeții.

Nica fără frica (138 comentarii)  •  5 iunie 2018, 0:31

E curios cum la csa s au strâns numai șomeri cărora la majoritatea Becali le-a dat cu flit de la adevărata Steaua! Toți muritori de foame care n-au realizat nimic în fotbal după ce s-au lăsat de jucat! În consecință și rezultatele din liga 4!!! Se vede că nu ai nicio treaba cu fotbalul din moment ce procesomanul vrea să-și promoveze echipa prin tribunale dacă pe teren nu a fost în stare! Păi să nu te apuce sila de echipa asta și al ei procesoman!!!!???

You (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 0:46

Din 2002-2003 pana acum toti jucatorii s-au retras din activitate, cine sa vina sa joace la echipa Danciulescu, Trica sau poate Nesu? Lasati-ne sa ne bucuram de liga a 4-a. Si cine isi permite sa comenteze despre bugetul echipei, dinamovistii carora le-a fost stearsa o datorie de 16 milioane de Euro? Din ce am citit prin gazete am inteles ca pe la meciuri au fost destui sustinatori, cel putin de la meciul din Aprilie jucat pe Arena cred ca s-a facut bugetul pentru sezonul urmator ca nu vorbim de milioane de Euro, in plus mai exista si sponsori

Demolarii (40 comentarii)  •  5 iunie 2018, 0:50

Straniu articol. Nu are legătură cu sportul. Nu afirma nimic. De fapt afirma, dar imediat infirma cea a afirmat anterior. Pune întrebări,care sunt mai degrabă provocări. Și? CSA Steaua, clubul unde Laura Badea s-a pregătit pentru mica competiție numita Olimpiada, fără susținerea idolului redacției GSP.ro , clubul al cărei echipa de handbal a câștigat o competiție europeană prin 2007, fara că jucătorii să fie premiați că și jucătorii Gloriei Bistrița sau ai lui U Cluj( 1,7 milioane euro erau în valiza, cam 8 salarii de ale Cristinei Neagu), iar trofeele internaționale și naționale strânsee între 2003-2018 ale sale sunt zero pentru GSP.ro și secretarii săi. Doar fotbal știu aceștia ( la meciul 3 Steaua -Dinamo 19-22, comentatorii aveau aceași prestație și comentariu că la meciurile de fotbal: plat, fara nerv, nedocumentate, neimplicat. Doar când joacă echipa secretarilor sportivi - ce potriveala istorică stranie da abrevierea S(ecretari)S(portivi)-celebra Fcsb Mogoșoaia, le crește adrenalina) , restul sporturilor nu contează. Nu au nevoie de identitate....sau mai bine le dam identitatea lui Talpan. Clubul Steaua e al Armatei e de fapt camera lui Talpan. ***. Sau redacția....sau.....Domnilor, nu divizia sau performanta contează în sport. Nu e Higlander cu al sau "doar unul".....Sportul e un aspect al disciplinei militare, o lupta cu sinele și nu cu imaginea. Foști militari romani aduceau un plus comunitatii unde erau lăsați la vatra, prin disciplină, prin verticalitate, nu prin orgoliu, și invidie, furt sau premiere....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 2:10

@First things first esti cam dus cu pluta pretenaș. Steaua Bucuresti are 21 titluri de campion si Fcsb 5 titluri

Popescu ion (4 comentarii)  •  5 iunie 2018, 2:25

Cristi, macar ai avut vina jurnalistica ( scuze , nu am diacritice ) sa abordezi Subiectul Tabu !!! Felicitari lui Mihnea si Marian, pentru editoriale la editorial. Hai sa intram un pic in esenta !!! Am avut toate legitimatiile de la steaua, inclusiv masa presei...... si asa cum stii si tu, pina in 2003 sigla de pe oricare din ele, NU era cea smulsa prin instanta de la gigi becali !!! Aceasta apare dupa 2003, si a fost creata la sugestia " hotului ". O sa-mi spui ca armata a avut mai demult, -- in anii '80 --sigla asta. Nu, draga Cristi, pe atunci sigla avea o forma mai turtita( era mai bondoaca) , nu avea cele doua stelute deasupra , iar culorile erau mult mai deschise !!! Sigla data fortat armatei este 100% a " oierului ". Hai sa vedem ce a luat "hotul" in 2003 :: a luat -- nu de la armata,ci de la asociatia condusa de viorel paunescu-- echipa de fotbal + functionarii, adica partea ce presupunea cheltuieli, deloc mici si pe care armata o abandonase oricum inca din 1998 !!! Orice hot, ar fi luat nu povara cheltuielilor, ci mapa cu , ceea ce azi se numeste pompos -- marca !!! Hai sa vedem cum e si cu marca asta :: in acest moment ea este a unei UM, adica unitate militara, subordonata MApN. La rindul sau , ministerul este parte a guvernului care are un premier ; premierul este pus de cineva, nefiind defel numarul 1 din partidul majoritar. Cu alte cuvinte marca in cauza este in pixul acestui personaj ,ceea ce s-a si dorit, asta explica avalansa de decizii ale instantelor, care o mentin in locul unde poate fi "data", exact cum au fost date toate activele acestei tari. Armata a fost folosita ca paravan foarte onorabil, iar cei care cred ca ce s-a luat prin instanta va ramine la armata au sub doi neuroni !!! Gsp vine cu o sumedenie de articole legate de banul public....care ar fi deturnat etc. Pai cu ce bani se tine acest club ?!? Aici sunt bani si de la dinamovisti si de la craioveni, clujeni, timisoreni dar si .... rapidisti !!! Dar si de la oameni neinteresati de fotbal sau sport in general !!! Este nu numai o crasa incompatibilitate, dar si imoral si ilegal !!! Vom reveni !!!

Dan (20 comentarii)  •  5 iunie 2018, 3:43

Mi se pare aberant ca armata sa aiba echipe profesioniste... Trebuie militari profesionisti intai. Doi, juristi militari platiti din banul public sa sustina cauze aiurea, scandalos. Trei, consecinta, generalul Nastase, in uniforma la Roland Garros, o *** pe obrazul veteranilor de razboi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rsl (3 comentarii)  •  5 iunie 2018, 5:29

Ce va mai bucurati,baga-ne-am pl in voi de jurnalisti vanduti,ati face orice pt echipa ciobanului din pipera,doar doar sa iasa banu...sunte-ti ultimii oameni...oricat ati scrie si orice ati face noi cei care stim unde este palmaresul si cine este STEAUA va dam la *** iar cand va bucurati intotdeauna o sa va inchidem gura,cu ***!!

noss (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 7:45

Buna ziua Domnule Cristian. Am citit postarile, foarte bune, articulate toate, de bun simt. Remarc doua idei scrise mai sus de doi domni : GSP sa se aplece cu prioritate asupra problemelor din sport, sunt destule si unele foarte intortocheate; apoi, cum de nu pot fi ajutate echipe de traditie din mari orase ale Romaniei, in schimb ajung bine-mersi in Liga I, cu sprijin masiv din partea autoritatilor locale, echipe din sate fara canalizare si asfalt. Acum, Domnule Cristian, de ce a ramas necercetat subiectul infiintarii echipei Steaua, in 1947, ce s-a intamplat atunci, de ce nu i se face dreptate echipei Carmen scoasa abuziv atunci din campionat, ca sa intre echipa armatei ? De ce nu este contestata istoria si rezultatele acestei echipe din toata istoria sa , dupa modelul logicii domnului Talpan ? Ce zice domnul Talpan oare, ar avea argumente juridice sa apere Steaua daca Barcelona ar revendica Cupa Campionilor din 86, pe motiv ca la baza acelei performante sta un abuz inimaginabil din 1947 ? Va rog frumos, faceti o ancheta jurnalistica ampla, profesionista si informati opinia publica despre infiintarea echipei armatei ! Va multumesc.

groparu (15 comentarii)  •  5 iunie 2018, 7:56

Atita vreme cit in aceasta echipa nu se baga bani ,direct sau indirect din bugetul statului, totul este ok. Nu stiu daca in conditiile actuale va apare vre-un finantator privat ca sa tina echipa in liga a patra.Se pare ca Armata doreste ,asa cum era odata, banii statului.Ca atunci in perioada 1998-2003 cind sute de persoane cu epoleti cu multe stele faceau parte din personajele care isi luau ratia de bani din cistigurile ce rezultau de la echipa de fotbal. Daca asta se doreste mai bine lipsa.

sundance kid (150 comentarii)  •  5 iunie 2018, 8:07

Cel putin in fotbal dar si in sport in general sau cultura in particular , anii de dinainte de 90' au fost net superiori . Apropo .Nu o sa mai " pupati " voi asa ceva niciodata in vecii vecilor . De fapt nu mai inteleg nimic din ce se intimpla astazi in Romania . Absolut nimic . Culmea e ca au trecut aprope 3 decenii !

Luca (12 comentarii)  •  5 iunie 2018, 8:26

E ciudat ca Tudorel Stoica nu este implicat direct in acest proiect ! Nu a vrut , sau nu mai sunt bani pt el ? Lacatus spunea ca acest proiect se va naste in jurul fostilor mari jucatori . Sunt 2 . Unde sunt restul ? Dupa mine , acest proiect a fost inceput , pentru a satiface nevoile materiale ale unor oameni fara angajament iar ofiterii sa poata sa mai scoata niste bani de la buget . Cand o sa se "privatizeze" sectia de fotbal , o sa vina (daca o sa vina pt ca taxa este f mare , conform evaluarii ) un alt Becali,Copos , etc si au ajuns in acelasi punct .

Andy (18 comentarii)  •  5 iunie 2018, 8:31

Armata nu si poate permite sa aiba o echipa de liga a 3 a se vede clar .Talpan este pus pe distrugere ,doar e colonel.Sa ne zica marele justitiar cat a castigat clubul CSA de cand a recuperat faimoasa stema si numele si cat a pierdut.Daca traiam intr o democratie adevarata ,unde generali cu ochi hulpavi alde Oprea sau Iordanescu nu existau,Talpan asta era tras la raspundere pentru abuz in serviciu ........

Ned (5 comentarii)  •  5 iunie 2018, 8:42

yess ! ai pus degetul pe rana cu articolul asta. sunt sustinator al Stelei ( deci nu fscb -ul lui becali ) si-mi doresc sa-si recapte locul in liga 1, acolo unde apartine. Dar pt asta este nevoie de profesionalism.

George (10 comentarii)  •  5 iunie 2018, 8:47

Domnule Geambasu, va contrazic in mod clar in privinta lui Talpan; cand l-am auzit exprimandu-se in legatura cu coeficientul FCSB (care ar fi influentat de castigarea CCE din 1986), m-am lamurit in privinta "competentei" domniei sale: s-o fi pricepand la legislatie, insa habar nu are cu ce se ... mananca fotbalul! Castigarea unor procese l-a dereglat complet, imaginandu-si ca poate ataca si castiga in justitie orice; omul nu reactioneaza cand este "luat in balon" pentru ca inca isi cunoaste limitele, unele pentru care, fara neclaritatile juridice ale FCSB, n-ar fi auzit absolut nimeni de el! Una este sa fii contestat pentru alegerea unei "tabere" (ma refer la Lacatus, Iovan, Bumbescu, Stoica si la altii) si cu totul altceva este sa-ti fie promovata imaginea pentru ca esti comandantul sau juristul unui club (cum putea sa ramana Armata fara o "jucarie"?) de Liga a IV-a. Pentru mine, ca simplu iubitor al fotbalului (cu alte preferinte decat FCSB), Talpan nu este decat un neavenit si o nulitate in domeniul despre care discutam! O.

Lagrange (8 comentarii)  •  5 iunie 2018, 9:08

Biblia ne spune ca oamenii au construit acum vreo 2500 de ani un turn-Turnul lui Marduk sau Turnul Babel cum eronat este cunoscut in lume, iar Dumnezeu, in toiul avantului creator al constructiei, le-a amestecat limbile. Astfel s-au raspandit pe pamant diferitele semintii. In Romanica se pare ca se repeta intr-un fel povestea. Romanasii nu construiesc nimic, iar Dumnezeu le-a amestecat mintile. Astfel s-a raspandit in tarisoara si nu numai un continut eclectic de cutie a Pandorei. Spuneti-mi un singur domeniu, domnule Geambasu, in care lucrurile merg normal, nu bine! Alienarea in masa a atins cote apocaliptice.

mircea gabriel (5 comentarii)  •  5 iunie 2018, 9:28

Multumim! Frumos, obiectiv si cu degetul pe rana. :)

koke (1 comentarii)  •  5 iunie 2018, 9:31

@popescu ion. esti dus bai baiatule. auzi la el. nu e aceeasi sigla, nu avea 2 stelute... ai habar de ce sint 2 acum si nu avea cum sa fie 2 in ani 80? era mai turtita. hahaha. mare e gradina... @mihnea. "Becali tine in spate toata Liga I de cativa ani", poate dezvolti putin... sa aberezi e simplu, mai ales cind vezi pe.Becali salvatorul fotbalului Romanesc.

Fane (133 comentarii)  •  5 iunie 2018, 9:41

Nu am cum sa nu fiu de acord cu dl.Geambasu.Cum spunea un batran ofiter: "In armata este o dezorganizare...organizata." Curat-murdar coane Fanica.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  5 iunie 2018, 10:03

Cluburile ministeriale si cele sustinute politic sint constitutional ilegale. Caci cluburile, angajatii si sportivii lor au in Ro-maniata - atita minie si ura provocata politic n-a existat niciodata ! - evident avantaje fata de alte cluburi, investitori, angajati si sportivi simpli, oameni de bine. Cancerul sportului roma-nesc. ---------------------- CSA este si Azi exemplul cel mai clar care arata cum este Azi calcata in piciore Constitutia Ro-maniei !, arata cel mai clar cum membrii CCR nu vegheaza la egalitatea in fata legilor ci din contra CCR este garantul Puterii politice asupra legilor si dreptatii. Doar Soarele lumineza egal cetatenii Petrea - colonel CSA - si omul de omenie Bita Mamaliga fondator si finantator prin caprele lui a clubului Atletic Ciorogirla ! A venit colonelu cu girofaru si i-a luat nu numai sportivul ci si caprele care ii faceau puternici sportivii lui prin laptele caprelor lui ! "Omul de omenie" a plantat saminta din care a iesit - spre mirarea agricultorului Basescu - gazonul, dar terenul era al Patriei nostre scumpe, asa ca caprele care dadeau lapte sportivilor lui Mamaliga pasteau ilegal pe gazonul Patriei nostre scumpe, Republica Sociala Democrata Romania ! ---------------------- Membrii trupei CCR ar fi stiut de acolo din pampa americana ca MApN este doar Administrator al bunurilor cetatenilor - nu Proprietar ! Ar fi stiut ca doar/eventual Guvernul, doar dupa consultari largi cu noi, ar fi putut cere socoteala - dar in numele nostru, al cetatenilor ! - FC Steaua care a pastrat fotbalul si a continuat "Steaua" in UEFA si FIFA unde sectia de fotbal ajunsese in 2014 pe Rangul 17 in fata multor cluburi mari si de traditie ale Planetei. Deci nu MApN, Oprea, Boroi, Talpan ! Ar fi stiu ca un colonel Boroi platit de noi nu putea da "Steaua" noastra fara sa intrebe pe nimeni, fara acord Guvernamental, pe gratis dar in interese personale unei clone abia avortate, unui club politic, unei banci ilegale si unui prieten al cetateanului sirb Pota. Uite ca "Steaua-CSM- ExitBanc" si-a luat-o clar la Oradea desi a avut voie sa foloseasca doar mercenari straini. Uite ca ilegala CSA Steaua, club ministerial ilegal ce nu poate participa in competitiile UEFA, si-a luat-o iar clar de la niste pensionari, iar mangerul lor, nea Laca Fiara ataca un copil de 16 ani, baiat exceptional care n-a vrut sa stea drepti in fata lui ! Trupa CCR ar cinta din America "Cine poate stopa ploaia cu prosti" daca ar afla ca echipa Craiovei fosta in Liga 1 a fost data afara si din parcul orasului, ca i se interzice sa joace pe noul stadion al cetatenilor Craiovei, construit cu dedicatie pentru echipa de partid avortata ilegal direct in liga secunda unde intilnea ilegal echipa retrogradata si de unde promova ilegal in prima liga ! ----------------------- Umflatii plantati politic in CCR-u dimbo-vite-an vad doar friptuta de vita din farfuria lor - si aia de Angus argentinian ! Rusine !

mg (232 comentarii)  •  5 iunie 2018, 11:32

..dacă la Rapid e de admirat entuziasmul fanilor giuleşteni, la CSA e vorba doar de orgolii rănite şi răzbunări. Spre deosebire de Pancu, Maftei, Voicu şi Daniel Niculae care au pus suflet în promovarea echipei, dincolo Lăcătuş, Ion - Ion şi Iovan au fost doar nume de afiş. Rapidul renaşte iar Steaua îşi dă cu stângul în dreptul prin contraperformanţa sportivă şi prin prejudiciul de imagine creat de neliniştitul Talpan. Ce-i drept, el e doar o marionetă. Şi când te gândeşti că totul a început cu refuzul lui Becali de-al lua pe Alin..

Eu din muntii mei (4 comentarii)  •  5 iunie 2018, 12:12

Bestial comentariul lui Mihnea

Marco (12 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:53

Daca ciobanul nu ar fi considerat echipa drept stână si oamenii (toti: jucatori, suporteri, ziaristi) drept oi, echipa Steaua ar fi si acum doar una. Nu cea moşie a lui, cea a legendei si suporterilor, deasupra tuturor. Problema aici nu este Talpan, ci gigi becali care v-a cam becalizat pe toti, asemenea societatii.

Comentează