Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Idioţii te salută, Răzvane!

Naţionala este roasă de boli incurabile, campionatul este sub orice critică. Totuşi acesta este fotbalul care l-a produs pe Lucescu junior

Permalink to Idioţii te salută, Răzvane!
miercuri, 30 mai 2018, 9:18

Am înţeles că lui Răzvan Lucescu nu prea i-a fost dor de noi. Nici de fotbalul pe care l-a lăsat acasă. Păcat, noi i-am simţit lipsa. Pe când nu se scârbise încă de fotbalul românesc, loc în care a crescut, fiul lui Mircea Lucescu era o voce aparte într-o lume contondentă. Elegant, civilizat, reţinut, dornic să înveţe, să comunice. Aşa era. Sau poate doar juca un rol. Acum, Răzvan nu mai vede decât ipocrizie în jur. Minciuni. Şi interese oculte.

S-a întors războinic

Străinătatea îi schimbă pe oameni. De regulă, în bine. Îi obligă să fie mai riguroşi, mai harnici, mai atenţi la ce spun, cum spun, când spun. Acolo, departe, printre străini, gomoşii îşi abandonează aerele de superioritate, iar timizii descoperă că e loc sub soare şi pentru ei.

Anii petrecuţi în Grecia au lăsat urme şi pe Răzvan. Prima observaţie după amplul interviu acordat recent Gazetei este că omul nostru s-a întors mai războinic. Plecase pacifist, numai bun să campeze la Woodstock, cu hipioţii. Acum arată ca un lunetist veteran care vrea răzbunare contra patriei nerecunoscătoare. Normal, ar zice unii, când ai un patron care umblă cu pistolul la cingătoare ca Pintea haiducul, te simţi şi tu un fel de soldat în Eteria lui kir Savvidis.

Răzbunare pentru ce? Declaraţiile fostului selecţioner sunt dure, neechivoce. Şi aduc cu ele un aer revanşard. Calul de bătaie al fostului selecţioner este chiar echipa naţională. Pe care o condamnă la extincţie, fiindcă este roasă de boli incurabile.

„Am înţeles asta din experienţa pe care am avut-o. Naţionala e folosită de absolut toţi în interesul personal al fiecăruia. E folosită de impresari care vor să-şi împingă jucătorii în lot, de conducători de cluburi care caută şi ei să aibă fotbalişti convocaţi pentru ca astfel să le ridice cotele. Media face scandaluri pentru subiecte negative fiindcă astea se caută şi aşa ceva citesc oamenii cu cea mai mare plăcere. (…) Eu vorbesc despre experienţa directă pe care am avut-o şi spun că elimin total prima reprezentativă din viitorul meu. Mai e un aspect: dacă te duci la naţională, nu eşti antrenor!”

Săgeţi către senior?

Deprimant peisaj, parcă îţi vine să emigrezi. Trecem repede peste pasajul dedicat presei scandalagii, fiind evident că toate relele Pământului vin de aici, din mintea perversă a ziariştilor. Mai ciudat este că lui Răzvan i-au trebuit aproape 7 ani ca să descopere ce cloacă este echipa naţională. Şi ce pierdere de vreme, ce irosire pentru un antrenor! O fi vreo săgeată şi împotriva tatălui, atunci când spune că nu (mai) eşti antrenor atunci când te angajezi să pregăteşti o echipă naţională? Sigur, e multă frustrare în vorbele antrenorului ocupantei locului secund în Grecia. Poate şi o pierdere de memorie. Mai ştiţi pe ce loc se afla România la finalul mandatului lui Răzvan Lucescu? 56! Mai jos decât acel loc 47 „reuşit” de Christoph Daum.

Acuzaţii către „vopsitori”

Am văzut că Anghel Iordănescu i-a răspuns politicos lui Răzvan Lucescu. Îi respectă opinia, dar consideră că greşeşte. Apoi precizează că îl consideră pe Răzvan unul dintre marii noştri antrenori. Ironie? Greu de crezut, nu e nea Puiu omul să bage strâmbe. Dar poate fi unul dintre selecţionerii vizaţi că au făcut selecţia influenţaţi de interesele impresarilor. Iordănescu şi Piţurcă, altfel cei mai de succes selecţioneri din ultimul sfert de secol, au condus naţionala când impresarii chiar aveau ce vinde. Şi pe cine vopsi. De aceea, ar fi necesare nişte nume la pachet cu acuzaţiile despre traficul de influenţă. Nume, date, fapte, nu poveşti despre cum cineva, nu ne-a spus cine, îl împingea pe Marius Niculae la naţională. Altfel, suntem în plină bârfă, dragă Răzvane!

Poate este o terapie potrivită ca din când în când cineva să îţi spună că eşti idiot dacă urmăreşti meciurile din Liga 1. În definitiv, n-ar trebui să ne displacă această versiune războinică a lui Răzvan. Omul s-a călit în vulcanul din Grecia, a muncit, a fost aproape de a câştiga titlul. Dar să îţi pută chiar totul în jur, să renegi locul în care te-ai format ca fotbalist, apoi ca antrenor, să deteşti ţara care ţi-a oferit echipa naţională cadou mi se pare cam mult.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Marius (1 comentarii)  •  30 mai 2018, 9:39

De acord cu Razvan Lucescu in tot ceea ce spune. Chiar asa se intampla, este o CLOACA ! Si da, dupa ce vezi cum e pe afara, chiar daca in Grecia sa zicem ca nu e ca in campionatele tari, iti dai seama unde suntem noi. Te-as intreba ce masina ai Cristian Geambasu ?

Jean (1 comentarii)  •  30 mai 2018, 9:41

"Acum arată ca un lunetist veteran care vrea răzbunare ."E mult spus "razbunare". Si eu stau in Străinătate. Si am acelasi sentiment ca si Razvan cand vine vorba despre ce se intampla la noi in tara. Dar nu este razbunare. Eu vad potential foarte mare la noi in tara dar care nu este folosit si devin frustrat. Asta probabil vede si Razvan. Nimanui nu ii place sa petreasca ani printre straini, cred ca Razvan, ca si mine, se gandeste sa se intoarca sa construiasca ceva dar cu mentalitatea actuala nu este posibil: prea multa negativitate in tot ce se construieste din faza de proiect. Sunt prea putine "proiecte" care se realizeaza in Romania din cauza mentalitatii si neinteresului din comunitatea din care esti membru involuntar. Personal consider ca "razbunare" lui Razvan se traduce in "frustrarea" lui Razvan.

marian (5 comentarii)  •  30 mai 2018, 9:51

Salut Cristi, Sa stii ca-ti respect opinia insa nu sunt de acord cu tine. Are dreptate intr-o anumita masura si Razvan. Si sa stii ca el este unul care a facut performanta in afara (Europa) printre altii. Eu cred ca mai mult s-a referit la organizare, alegeri FRF si mancatorii, asa cum a zis si tatal lui. Cred ca este cu bataie mai lunga ce a zis el.

burlacu dorin (2 comentarii)  •  30 mai 2018, 9:59

Cum la altii nu le place adevarul spus de voi si il contesta, chiar cu riscul de a deveni penibili,vad ca nici voua nu va place adevarul spus de altii .

whiteredarad (36 comentarii)  •  30 mai 2018, 9:59

Am vazut , in intregime interviul lui Razvan, si de aceea nu il inteleg pe Dl Geambasu. fara rautate, cu sinceritate si obiectivitate, Razvan a facut o analiza corecta a fotbalului romanesc. De ce sa te superi pe el ? Ca spune ca la Nationala se cheama in functie de impresari sau presedinti ? Pai ce cauta Budescu, care a facut un sezon nul, si care pe final a stat rezerva, o fi el...viitorul ? Ce cauta Chipciu, rezerva de lux , in Belgia , la fl Grozav ? De ce Cicaldau vine si Yanis Hagi nu ?. Ce premiu primeste Nedelcearu, un tip plecat de la Dinamo, care s-a remarcat doar prin betii, Dinamo a pierdut play off-ul si din cauza lui.Si apoi de ce ..Stoian ? Omul este om de pluton la Crotone , care a si retrogradat, nu a avut vreo sclipire. Inteleg ca mai bine il ia ca jucator pe....Lobont, ca nu are destui adjuncti. Toate se vor sparge in capul lui Contra, care , cu dragoste de Dinamo, alege fostii lui jucatori, si care nu are criterii de selectie unanim aplicate ,la toti jucatorii. Veti vedea, ce va urma, dar nu cred ca antrenorul Contra va fi mult timp pe post, caci ne-a aratat ca are in cap multa ceatza. Bine ar fi sa gresesc. "Poate este o terapie potrivită ca din când în când cineva să îţi spună că eşti idiot dacă urmăreşti meciurile din Liga 1" - ne zive dl Geambasu. pai daca nu vezi ca, fara 1-2 exceptii, toate echipele joaca defensiv, cu doi mijlocasi defensivi,ca ritmul pare de old-boy, ca aproape toti joaca : "tare, inainte si pe ..a doua", ca a da vina pe arbitru...devine o profesie, si a face circ si scandal este o practica zilnica atunci degeaba te superi pe Razvan. Fotbalul romanesc este slab, regulile lui sint aleatorii, arbitri din Bucuresti fluiera echipele din Bucuresti, si acasa si in deplasare ( apropos, Tudor a fost trimis la Timisoara-Dinamo, ca sa fie sigur ca Timisoara va pierde sa fie sigura retrogradarea), atita vreme la noi nu va fi bine. Degeaba se supara Dl Geamgasu, pe Razvan, sau pe noi , cei care ii spunem ca greseste ( dar nu intamplator....) nevazand "barna din ochiul fotbalului " de la noi..

tumbler (6 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:07

Ceea ce spune Lucescu jr. despre postura de "antrenor" al unei echipe nationale e foarte in regula.Acolo este selectioner,de antrenatul jucatorilor se ocupa cei de la cluburile de unde ei vin.Despre "cloaca" din jurul echipei nationale are iarasi perfecta dreptate,trebuie sa fii habarnist intr-ale fotbalului ori direct interesat ca sa sustii altceva.Si tot dreptate are Lucescu cand spune ce spune despre "munca" pe care o fac ziaristii,asta se vede doar daca deschizi un ziar ori un site,nici nu e nevoie sa mai si citesti ceva.Sigur,ghilimele la cuvantul "ziaristi" nu merita chiar toti,dar tendinta si tentatia spre lucrul de matuiala si de calitate indoielnica este limpede.Si nu e deloc vorba despre renegarea tarii in care te-ai nascut in ceea ce spune Razvan Lucescu,sunt adevaruri pe care le vedem multi din cei care inca mai traim aici si tot asteptam degeaba sa se mai si schimbe cate ceva.

Dan (1 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:10

Corect punctat Cristi, insa Razvan are mare dreptate. Vorbeste in cunostinta de cauza, ca unul care vine din interior si cunoaste lucrurile ascunse vederii noastre, nu se pliaza si nu este de acord cu ele, sunt convins ca ar vrea - a si incercat, sa le schimbe in bine... dar i-a ajuns! Respect Razvan Lucescu!!

Oana (1 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:11

Din punctul meu de vedere are perfecta dreptate dl. Lucescu. In Romania se urmareste exclusiv interesul personal si de moment. Nimeni nu se gandeste pe termen lung si in consecinta exista o lipsa de organizare teribila care duce la aceste rezultate.

rapid882 (1 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:14

Cristiane, nu te mai amagi. E praf totul in fotbalul romanesc. Chiar trebuie sa fii idiot sa te uiti la liga 1. Era o alta treaba cand aveai echipele mari, acum imi vine sa tai venele numai cand aud de meciuri gen FCV-OSK (wtf???). Sau oierul dregand si facand si voua tuturor curgandu-va balele pe la palatul lui. Normal ca omul simte repulsie fata de toata cloaca aceasta. Nu vorbim de rezultate ca nu exista subiect de discutie, dar din pacate nici luminita de la capatul tunelului care sa te faca sa speri la rezultate nu se intrezareste. Echipa nationala...nici macar farama aia de patriotism nu-ti mai trezeste. Ramane sa-i arat fiului meu inregistrari cu Hagi & co si sa-i cumpar tricou cu Argentina. Sa auzim de bine si nu te mai simti lezat!

gheorghe (20 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:27

si geambasu scrie doar despre teme care sunt asemanatoare cu cele mentionate de lucescu; nu vede decat consipiratii, uneltiri, defecte si nenorociri - daca ii analizezi articolele; mai putin interviul cu presedintele ferefe (LOL :))) unde jumate din intrebari sunt de genul: asa, si? pai? si cum? si de ce? deci in mod normal freza asta nu ar avea niciun motiv sa il critice pe lucescu jr, mai putin oftica/invidia ca le-a zis mai la obiect si mai bine decat ar putea sa o faca vreodata geambasu :)) bravo lucescu, de asta se impacheteaza peste cu articolele lui geambasu

Jean-Paul (174 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:36

D-le Geambasu, Si dvs si mie, recunosc, ne este foarte usor sa fim ironici cand privim spectacolul din arena si din jurul acesteia din postura de observatori/spectatori, indiferent daca suntem in tribuna sau in fata televizorului. Razvan a fost mijlocul arenei, a trait evenimentele din postura de "dresor ai gladiatorilor" si, daca ati vazut, macar filmul Gladiatorul, cu R. Crowe, C. Nielsen si J. Phoenix, intelegeti ca el a trait la alta intensitate intamplarile. Ce ati fi scris dvs daca acele intamplari, prin care atenienii i-au furat titlul echipei lui Razvan, s-ar fi intamplat in liga mioritica? cate editoriale ar fi aparut pe acesta tema doar in GSp? Sigur, nu exista oameni fara greseala si, parafrazandu-l pe Shakespeare, am putea spune ca grupul nostru de prieteni este convins ca altii sunt nebunii, dupa cum aceia ar spune la fel despre noi... Eu inca n-am uitat scenele cu fratii impresari becali, jignindu-l grosolan la tv pe Razvan fiindca nu i-a selectionat anumiti jucatori, aflati drept clienti ai contractelor de impresariat si nici critica cu tenta rasista(vorbind de Razvan, Victor Becali zicea ca acesta "da prea mult din aripi" cand se contrazice cu cineva, ba chiar isi flutura bratele sugerand zborul......) Si, da, poate, Razvan a devenit mai intelept sau mai pesimist dupa experientele traite recent, dar sa nu uitam ca pe patronii celor 3 echipe implicate in mega scandalul cu puncte acordate la masa verde, cu raniti "grav" din cauza impactului cu un top de hartie igienica, sau cu scene de rafuiala a patronului dotat cu arma, fara a exista amenintarea expresa a utilizarii acesteia, acolo pe teren, i-a impins de la spate exact foamea de cat mai multi bani... Poate, chiar din cauza sentimentelor cu care il privim pe Mircea Lucescu, avem o parere usor deformata despre Razvan: cert este ca Razvan se comporta mult mai civilizat si potolit decat alti antrenori, iar tactica pe care o imprima fiecare coach echipelor, depinde de filosofia si temperamentul antrenorului.... Razvan chiar nu avea motive sa se declare satisfacut de nivelul actual al fotbalului de la noi si credeti ca am fi avut nevoie sa ne mintim inca o data, desi vedem ca n-am mai participat la un Mundial din 1998? P.S. Locul 56 in clasamentul FIFA este mult mai apropiat de realitatea din teren, decat mincinoasa pozitie cu care am intrat in calificarile pentru mondialul 2018. Si inca ceva: sincer, d-le Geambasu, nu credeti ca Daum a fost, macar un pic, sabotat din interior???

mg (232 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:42

..o declaraţie tranşantă făcută, cei drept, acum când e pe val în Grecia.. Nu e adevărat că impresarii şi patronii(unii dintre ei şi antrenori..) fac presiuni la selecţioner ? Mai era Daum duşmanul public numărul unu, dacă pleca urechea ? Nu a spus chiar Mircea Lucescu că preferă să fie zi de zi cu echipa, decât s-o vadă din an în Paşti ca selecţioner ? Nu e adevărat că scandalul vinde ? Dacă articolul ăsta era despre vreo declaraţie în clasicul limbaj de lemn al lui nea Puiu, mai interesa pe cineva ?

gintonic (25 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:50

Nu mi-e simpatica familia Lucescu, insa ii dau dreptate lui Razvan... o fi si ceva frustrare ca nu a reusit mai multe pe vremea cand antrena pe-aici, insa fotbalul nostru chiar sufera ...si din cauzele obscure enumerate de Razvan. D-le Geambasu, hai sa fim patrioti in alte circumstante, dar acum sa acceptam crudul adevar!

ofsaid (12 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:51

se vede ca ai scoala lui nea ovidiu.slalomezi,ba si calomniezi un tanar antrenor care s=a afirmat intrun campionat strain,nu ca lipi pe la zimbrul chisinau sa altele de pe continentul...iar acum este trompeta si sifonarul lui nurlica.razvan are personalitate si stie ce spune ca a trait in fotbalul romanesc si nicidecum nu-si reneaga tara si confratii sai jucatori care au talent si valoare,sa fim bineinteles,tu.cu ochisori albastri si cu carare de frizura a la...clark gable vreo sa te impui ca analist veritabil cand n-ai habar de fotbal aparand in acest spatiu cu o proptea stii tu bine bine cine ti-a facut acest...bine.daca ai curajul,sa nu zic obraznicia care nu-ti lipseste cand calomniezi oameni de competenta,provoca-l pe razvan la digi,face en face,si duelati-va pe cinstite nu de la distanta si sigur ca vei pierde iar patronii de la digi se pot convinhe pe viu ca poti fi...pasaportabil.

FG (4 comentarii)  •  30 mai 2018, 10:52

Cum este D-le Geambasu !? Observ ca majoritatea celor ce comenteaza ii dau dreptate lui Razvan Lucescu. Sigur ca are dreptate Razvan; putea sa fie putin mai diplomat poate…in rest are dreptate. Si voi (ziaristii) o stiti foarte bine …si voi intretineti cloaca asta .

Stelus Rosca (3 comentarii)  •  30 mai 2018, 11:08

Din cate vad, toata lumea e de accord cu dl. Geambasu ! Da, de accord, de accord... cu doi de c, sa se vada cat de puternic e acordul !

Marcel (14 comentarii)  •  30 mai 2018, 11:20

Citeam unul dintre mesajele postate si mi-a atras atentia o expresie "esti membru involuntar al societatii". Intr-adevat toti suntem membrii involuntari ai acestei societati. Noi nu am ales sa fim aici, doar ne-am nascut aici si am fost obligati de imprejurari sa traim aici. De ce sa ne miram ca unora dintre noi le este neplacuta Romania ? Nu exista unanimitate pe nici un subiect. De ce am fi toti de aceeasi parere in ceea ce priveste societatea romaneasca ? Sa fim sinceri, unora dintre noi nu ne place deloc aceasta societate iar cand trecem frontiera socul este mare. Descoperim ca exista si oameni si societati pe care le putem aprecia si doar aici, printre voi, ne simtim prost. Asa ca nu trebuie sa mire pe nimeni replica lui Razvan. Multi gandesc la fel ca el. 3.000.000 de romani au emigrat si mai urmeaza si altii. Nu va mintiti, nu este vorba doar de bani. Voi, cei de aici, sunteti urati si rai iar unii nu va mai suporta.

Toni (14 comentarii)  •  30 mai 2018, 11:20

Domnule Geambasu, haideti sa va expun si un alt punct de vedere, al meu. Eu am fost crescut de mama, fara tata, si ei ii datorez absolut tot. Totusi, daca ea are momente de ipocrizie, eu ii spun direct in fata asta. Daca este incorecta sau paranoica, eu ii spun asta in fata. Cea mai mare forma de respect si de recunostinta este sinceritatea. Nu ajuti pe nimeni daca minti, daca bati pe umar si incurajezi atunci cand ar trebui sa critici. Dimpotriva, arati acelei persoane ca poate continua pe un drum gresit, iar asta nu e recunostinta sub nici o forma. Am folosit cuvantul asta - "recunostinta" - pentru ca lasati sa se inteleaga faptul ca Lucescu Jr. ar trebui sa fie recunoscator "fotbalului care l-a crescut". Pai el exact asta si face, fiind sincer, si expunand problemele, in loc sa le ascunda sub pres. Asa e, presa cauta scandal dupa scandal si publica mereu articole cu Cel-Pe-Care-Nu-Il-Pomenesc, ritmul in care se joaca fotbalul la noi este de tot rasul (si plansul), jucatorii se arunca pe jos la orice contact, comenteaza, antrenorii ce sa mai vorbim, selectia se face pe interese, si la cluburi si la nationala, etc. Nu spun lucrurile astea pentru ca ii iau apararea domnului Hagi, deoarece consider ca isi promoveaza fiul agresiv si incearca sa-l impuna cu forta. Ca are sau nu ce cauta la nationala nu e decizia mea, insa noi avem baieti care au fost convocati "pentru incurajare" inclusiv in mandatul domnului Contra, asadar nationala nu este o societate meritocratica nici pe departe. Si sincer acum, pe considerente strict fizice, doar vreo 3-4 baieti chiar au ce cauta pe acolo, in rest e jale. In incheiere, ma surprinde ca nu sunteti de acord cu Lucescu, sincer, pentru ca asta spune unele lucruri despre dumneavoastra. Poate ati renuntat la lupta, poate va complaceti, nu stiu. Orb stiu sigur ca nu sunteti, prost nici atat, si totusi, fara nici un fel de ironie, nu imi dau seama ce poate sa va faca sa nu fiti de acord cu el.

Daum (64 comentarii)  •  30 mai 2018, 11:35

@ Stelus Rosca, 11:08 Da, ai dreptate, scor Cititori-Geambasu: 10-0. Cu mine: 11-0.

mihai (2 comentarii)  •  30 mai 2018, 11:39

D-le Cristian, intenţionat sau nu, ai reuşit să ne provoci să spunem lucrurilor pe nume. E ceva adevăr în ce spui, dar prea puţin faţă de realităţile punctate de Răzvan, iar lucrul acesta mă surprinde. Aş vrea să fi moştenit careva dintre voi, cei care scrieţi despre fotbal, ceva din harul pe care-l avea regretatul Ioan Chirilă, de exemplu,dar se pare că nu trebuie să-mi fac speranţe. E adevărat şi faptul că la vremea respectivă, nenea Vanea dispunea de alt material. Aş vrea să ne revenim cu toţii, să nu mai facem totul pe interes, alfel nu facem altceva decât să pierdem vremea !

gigelos (96 comentarii)  •  30 mai 2018, 11:49

Maestre Geambasu , recunosc ca nu prea te-am urmarit pana acum . Ceva Pink Floyd , ok , citeam . In ultima perioada , de cand te-ai facut pres pentru fiul lui Gica Burleanu , te-am mai citit . *** , a pierdut patria un inginer .Bun , rau , inginer . Faceai ceva acolo , nu pierdeai timpul ca acum

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean-Paul (174 comentarii)  •  30 mai 2018, 11:58

#Daum, Scorul putea fi si mai drastic in favoarea cititorilor, daca ar fi aparut, probabil, toate comentariile. De ce spun asta? Al meu, postat la ora 10.36 este inca in asteptare: Jean-Paul (148 comentarii) • 30 mai 2018, 10:36 Comentariul tău așteaptă moderare. N-am inteles ce l-a deranjat pe moderator, de m-a pedepsit, in orice caz eu sunt sigur ca n-am calcat nici linia rosie nici linia continua. Sper, doar ca i-a placut in mod deosebit si ca-l reciteste iar si iar, uitand astfel sa-i dea unda verde...

Cris (99 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:02

Mda! Opinia d-lui Geambusu exprimata prin acest articol este vadit gresita in raport cu afirmatiile d-lui Lucescu. Nimic in plus (poate doar un detaliu, anume acela ca jurnalistul denatureaza mesajul lui Lucescu, care nu transmite defel ca reneaga fotbalul din care provine si cu atat mai putin ca detesta tara, ci doar puncteaza lucrurile negative limpezi care sufoca tara si, in extenso, societatea romaneasca).

Cris (99 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:04

„...care sufoca fotbalul si, in extenso, societatea romaneasca”.

gigelos (39 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:05

Puteai sa spui idiotul te saluta . Perfect adevarat

gigelos (39 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:12

Te-ai gasit cu cine sa te lupti , cu familia Lucescu ... incearca bre prima oara pe Sumudica ,Dica , Gigica ,Burlica mai de nasul tau ... ce treaba ai tu cu Fam Lucescu ?

Ion (8 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:17

Sunt consternat să citesc analiza interviului dat de Lucescu junior făcută cu mult neadevăr și chiar insultă de ”jurnalistul” C. Geambașu. Chear ca un geambaș..Să critici acest interviu și să nu spui un cuvânt când vezi că s-a dat OK să activeze în L1 unei echipe care nu a plătit jucătorii și probabil și pe salariați timp de o jumătate de an. Geambașule cheastie asta nu o vezi cumva în interviul criticat?

ROMEO (2 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:20

Ceea ce spune Răzvan Lucescu sunt lucruri știute de toata lumea Românească (sportivă sau nu) dintotdeauna,numai că Răzvan ne mingiie cu lucruri de suprafață,mărunte.Adincurile fotbalului din Romania(și nu numai)sint cumplit de întunecate,și este firesc să fie astfel cita vreme FRF(și nu numai)este Cirmuita de niste adunături de oameni lumești ,NEstiutori și DE. NIMIC,care au ca singur scop păstrarea cu orice preț a funcțiilor lor grase și umplerea buzunarelor lor nesătule,nepasindu-le deloc,niciodată,de soarta Fotbalului(așa se petrec lucrurile și în toate celelalte ramuri sportive),chiar daca ei,cu vorbe meșteșugite,mint grosolan totdeauna,o lume tot mai buimacă,saraca și nelegiuită.*** (care a *** cumplit pe FCSB care este in stare de faliment de mult timp) .*** (care a spus basmul cu oierul,pentru prosti) care este inca sluga fraților *** Păunescu(credeți că acești frați dădeau echipa Steaua pe mîna unui străin oarecare,adică dădeau din mina borcanul cu miere numit Steaua la oricare străin mărunt ? ).Va închipuiți că toți Românii sint prosti ?.Gazeta a ajuns un tabloid firav,cumplit de scump la 2,50 lei,care nu mai este cumpărată de multa lume chiar daca este singura de profil pe piata,ceea ce dovedește temeinic "valoarea" profesională a tovarășilor ( vechi și noi ) care o scriu și se dau astfel "jurnaliști".Pe vremea tov.Ceausescu era ziarul Sportul (nemaipomenit de profesionist și a tot cuprinzător) in care aveai ce să citești și citeai la el 3 zile (dădea toate diviziile de fotbal,clasamente,comentarii,casete,detalii interesante,și din toate celelalte sporturi pe larg,la prețul de numai 30 de Bani,la o leafă minimă a muncitorilor de 2.300 Lei/ lunar,de aceea erau cozi imense la cumpărarea ziarului Sportul,și mai era și revista colorata numita Fotbal la prețul "uriaș" de 1 Leu ).In ziarul Gazeta *** se scrie aproape 90 % numai despre echipă *** FCSB (care,in realitate,nu a fost niciodată Steaua Armatei României,și nu putea fi niciodată) ,cu un scop ascuns dar cunoscut de multa lume de oriunde ( Gazeta *** fiind doar o afacere a lui Becali). Unde este ziarul ProSport ?.Se știe.Astfel Gazeta *** (care se da mare Democrata dar nu dorește concurenta ) a rămas singură pe toată piața sportivă din Romania.Totdeauna toți Patronii Capitaliști ( nu suferă cuvintele Patron și se numesc "finanțatori" sau "întreprinzători" ,de rude și voinii de ei) vor sa fie singuri pe piata,adică monopol economic.Iar rămășiță de bănuți o numesc ia batjocura "redevență" .Era și firesc că tot Fotbalul românesc să fie în fundul pămîntul atîta vreme cît toată România este de mii de ani în fundul pamintului, ceea ce se știe din totdeauna. Din păcate Petre Tutea a avut dreptate privitor la norodul roman.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aia e (15 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:30

Nenea Geambasu, omul a evoluat, e normal ce spune si f adevarat! Stie toata lumea ce se intampla la echipa nationala, ce circ si ce oameni se invart in Liga1...ce daca aici a jucat si antrenat, inseamna ca trebuie sa i placa in continuare mizeria in care a fost? A facut si el parte din asta, s a convins si a plecat pentru ca a fost suficient de bun sa l primeasca in alta parte si cred ca poate fi mandru de ce a realizat in Grecia!

MadDog (1 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:43

GEAMBÁȘ, geambași, s. m. (Adesea determinat prin «de cai») Negustor de cai (adesea hoț de cai). Veneau geambașii, se uitau, o căutau... iapa... își ciulea urechile, ca la apropierea lupului! ***, TEM. 65. Moș Nichifor era și geambaș de cai și, cînd îi venea la socoteală, făcea schimb ori vindea cîte-o iapă chiar în mijlocul drumului. CREANGĂ, P. 106.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ROMEO (2 comentarii)  •  30 mai 2018, 12:46

Va spun eu Domnul : Dan Petrescu mai rămîne 1 an la CFR Cluj fiindcă joaca in UCL ,ceea ce este nemaipomenit de bine,și revine în atenția marilor Cluburi din Europ,iar la anul in vara prinde sigur un contract de cel puțin 3 milioane Euro pe AN. Dan Petrescu este un Om cu CAP și nu da vrabia din mina pe *** de pe gard,niciodată. Firește că și la anul tot CFR Cluj va fi Campioana României,fara vreun obstacol în calea ei.mai ales că are Președinte pe Iuliu Mureșan (un fel de Iulius Cezar) un Om înțelept,chibzuit,hotărît,civilizat,și capabil de performante sportive uluitoare.La astfel de oameni Dumnezeu le ajuta totdeauna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (288 comentarii)  •  30 mai 2018, 13:01

Un om educat, cu bun simț, personal nu l-am simțit cu ifose sau ca pe unii ce-și pierd accentul după câțva ani de străinătate. Vorbește frumos, clar, cu un discurs plin de idei, nu apelează la limbajul standardizat al disputei interne. A exagerat cu presa, sunt convins că știe componenta socială a acesteia și rolul ei decorativ în formarea omului nou, prin exacerbarea relelor, de multe ori false. La națională a avut ghinion, la prins pe Mutu în plină formă golănească, iar pușcăria era cu ușile închise pentru turma de profitori. Esențele fotbalului românesc, categoric nu au miresmele parfumului, sunt ca cele politice, bune de speriat strigoi, sunt mai tari ca usturoiul. În curând vine toamna, începe un nou ciclu, o să ne reântâlnim cu putoarea neputinței și un nou serial despre ”ce frumoși, eram odată”. Mama ei de pușcă!

Vlad (7 comentarii)  •  30 mai 2018, 13:06

@Rapid882 Desi multi nu accepta din varii motive (de cele mai multe ori etnice), OSK joaca un fotbal placut ochiului si au spectatori la stadion, ceea ce multe echipe din Romania nu au. Care spectatori ai celor de la OSK sunt, culmea, civilizati. Faptul ca nu mai sunt echipe precum Rapid si Steaua in prima divizie, Razvan are dreptate. Interesele au jucat un rol important in evolutia si involutia echipei nationale de fotbal. @Cristian Geambasu: Razvan Lucescu, oricat de multi bani ar avea de pe urma tatalui sau a muncii proprii, inainte de toate este om cu oarecare principii si sentimente. Nu a fost un fotbalist care sa produca ecou prin evolutiile sale, dat fiind si fizicul lui firav, insa a fost unul muncitor. Spun asta fiindca il vedeam zilnic la antrenamente la FC National si facea mereu dupa antrenament exercitii in plus. Mai mereu il strigau ingrijitorii terenului de antrenament ca va trebui sa plateasca factura la lumina sau ingrijirea terenului. In plus era si este o persoana cu principii solide si un om educat. Acum cand are curajul sa spuna lucrurilor pe nume, deranjeaza. Nu contest ca exista echipe romanesti care au ridicat capul in Europa. Si asta in conditiile actuale ale fotbalului si ale sportului romanesc. Insa vorbele lui, banuiesc, si pe tine te conving, insa actionezi mereu in virtutea inertiei scriid articole ''contra''.

Abel2 (4 comentarii)  •  30 mai 2018, 13:37

Domnule Geambașu ,orice manager de ziar din lumea care trăiește dupa reguli te -ar da afara citind comentariile cititorilor !

petschovschi (8 comentarii)  •  30 mai 2018, 13:55

E mare lucru sa distingi nuantele .... Razvan spune ca totul este negru. Geambasu se intreaba: - daca e asa, daca nu cumva e un gri inchis. Cum se putea dezvolta Razvan din acel 100% negru ? - de ce nu a spus lucrurile astea mai demult, cind era la cirma Nationalei ? Spunea cineva ca Razvan a facut performanta afara. Despre ce performanta vorbim ? A fost 3 ani la Xanthi, echipa de mijlocul clasamentului intr-un campionat actualmente modest precum al Greciei. A fost luat de PAOK (unde Lubos Michel, fostul colaborator al tatalui la Shakhtar Donetsk, e director sportiv) si a luat Cupa Greciei. Atit si nimic mai mult. Sa nu uitati ca a fost eliminat de necunoscutii de la Ostersunds.... Razvan ramine antrenorul cu care Nationala Romaniei: - a ajuns pe locul 56 in clasamentul FIFA (cred ca e cea mai proasta pozitie de cind s-a infiintat clasamentul) - a pierdut 0-5 la Belgrad in 2009, cel mai prost rezultat al Nationalei de cind ma stiu eu (tin minte jalnica prestatie fiindca am fost prezent la meci)

Fane (133 comentarii)  •  30 mai 2018, 13:59

Razvan are dreptate,chiar daca spune asta dupa 7 ani,altii nu o spun niciodata.Doar presa spune altceva si spera in ceva bun,ca doar de aici isi castiga painea.Cred ca foarte multi jurnalisti si nu cei neica-nimeni,gandesc ca Razvan,dar asta e sunt si ei un fel de politicieni care mint cum respira pentru interesul propriu.

Tyn (3 comentarii)  •  30 mai 2018, 14:02

Nu domnule Geambasu, nu fotbalul asta l a „produs” pe Razvan Lucescu, al carui admirator nu sunt…Era alt fotbal si alta presa cand juca el… Deci…atentie !!!!

oy (2 comentarii)  •  30 mai 2018, 14:04

La final ai dat-o bine de tot. O sa completez eu cu ce te-ai jenat sa spui in fraza "Dar să îţi pută chiar totul în jur...": Razvane, daca peste tot unde mergi miroase a c...., atunci e de la tine!

gelu (3 comentarii)  •  30 mai 2018, 14:05

Domnule Geambasu, chiar crezi ca ceea ce spune Lucescu junior e gresit? io zic ca e perfect adevarat, ba chiar e mai rau decat a zis el !! succes pe viitor !

Belphegor (127 comentarii)  •  30 mai 2018, 14:05

Hai lasă geambașule că tu știi că Lucescu Jr. Are dreptate 100%. Și apropo , NU fotbalul ȘSTA la format pe Răzvan Lucescu. pe vremea cînd Răzvan se forma ca fotbalist , fotbalul românesc era cu CÎTEVA clase peste ceea ce este acuma. Aveam ÎNCĂ fotbal.... aveam RAPIDUL li steaua care jucau în optimile UEFA.... Era CU TOTUL altceva acum 15-20-25 de ani.

Daniel (3 comentarii)  •  30 mai 2018, 14:15

Si mie mi se pare cam mult, asa este, parca prea mare inversunare pe tot ce inseamna fotbalul romanesc !! Ma intreb daca ar fi castigat Lupescu alegerile, si l-ar fi numit pe el selectioner, daca mai emitea astfel de ineptii !!!!

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  30 mai 2018, 16:23

Meritat. Bravo. -------------------------- Razvan a fost bunicel ca antrenor dar la nationala a fost propulsat prea repede. De fotbalist nu-l stiu, dar eu nu stiu nici fotbalisti produsi de anii de pomina Sandu-Lupescu. El zice ca a fost selectioner, dar de citeva ori ne-a zis "intrebati-l pe tata !" Mie imi place cum vorbeste, pune de multe ori punctul pe "i", supara doar unele apucaturi de giulesti, de sumi, nu stiu zau de unde, uite ca Banel si Dica au fost mereu respectuosi. Azi a mai crescut evident ca antrenor, caci omul poate invata, macar asta a facut bine Luce pentru el, dar poate tocmai faptul ca a ajuns si el baiat mare il face sa imprumute pentru prima oara ceva din dis-cur-sul Luceafarului. O sa-si dea el repede seama ca nu-i bine sa supere "***". Iar Liga 1, il cred ca n-o vede. Asta e clar daca a ajuns sa creada ca Alibec a pierdut titlul, ca Alibec si Budescu - desemnati fotbalisti ai anului de mai toata lumea fotbalului - nu sint facuti pentru performanta. Adica ar fi buni doar pentru Voluntari, Chiajna, Dinamo ? Il contrazice faptul ca n-a evoluat nici un singur fscb-ist in ultimul an. Daca tot vrea sa socheze sa spuna atunci si pentru ce sint facuti Dica, MM si Becali. Avem clar un triunghi amoros, daca mai luam si baiatul de casa ... sa zica el cum se numeste ca cultura red mie mi se opreste la trei. Ba, poate sint buni de cintareti, uite Jijinio cu mustata si par negru netezit ar putea cinta ca Freddie Memercury we are the champignons ! ------------------------ PS N-avem nevoie de Razvan, dar eu la fosta Steaua pe Banel l-am iubit cel mai mult asa ca Razvan- fara tata - ar fi bine venit. Un lucru e sigur, daca Razvan ne trimitea iepurasii lui ca staff luam 100% la pas titlul.

Comentează