Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ce zice Radio Şanţ FM? Dar Zvon TV?

Lumea nu mai are răbdare. Lumea crede că ziariştii ştiu mai multe decât spun sau scriu

Permalink to Ce zice Radio Şanţ FM? Dar Zvon TV?
sâmbătă, 14 aprilie 2018, 2:31

„Cine câştigă la FRF? Hai, dom’le, nu ne mai fierbeţi!”, te întreabă oamenii privindu-te complice. Foarte simpatic în situaţia asta este că adevărul nu foloseşte deloc în faţa interlocutorului ocazional. Îi spui că habar nu ai, că poţi face doar nişte presupuneri, dar te loveşti de un zid de neîncredere. „Am înţeles, nu aveţi voie să spuneţi. Dar cine vreţi să iasă?”, insistă omul sincer curios. Dacă spui că nu ai nicio preferinţă şi că meseria te obligă să păstrezi o distanţă egală faţă de candidaţi, eşti privit chiar ca un mare mincinos. Aşa ne trebuie!

Încă se mai poate
Deocamdată avem voie să spunem şi să scriem orice. Până se întorc Leni din Costa Rica şi Sebi din Serbia, iar ministrul educaţiei şi învăţământului nu decide că prepoziţia „pe” este ilegală în vecinătatea pronumelui „care”, încă mai putem scrie şi vorbi liber. Pe urmă, mai vedem. Dar până atunci se vor fi consumat alegerile de la Federaţia Română de Fotbal.

Bun, cum stăm în acest moment? Care este tendinţa? Cum funcţionează bursa zvonurilor? Da, zvonurile, mai ales ele! Că lumea cu asta se hrăneşte. Asta vrea, chit că declară că tânjeşte după dezbateri pe proiecte. Aiurea! Deci hai să dăm poporului pâinea cea de toate zilele, bârfa nemuritoare. Proaspătă ca o trufanda.

Ordin de zi sau dezinformare?
Radio Şanţ FM, breaking news. Liviu a dat ordin în teritoriu ca toţi credincioşii, dar mai ales necredincioşii partidului să îşi bage minţile în cap şi să voteze cu cine trebuie. Cu cine trebuie? Cu schimbarea, cu cei care vor să dea fotbalul înapoi fotbaliştilor. Fotbalul confiscat acum de conţopişti şi de corporatişti.

Zvon TV, news alert. Cică în rândurile guvernanţilor de la Casa Fotbalului este panică mare. Băieţii au aflat ştirea de la Radio Şanţ FM înainte de a fi difuzată pe post, că au şi ei sursele lor. Regrupare. Acum ar fi timpul ca şi Vasile de dincolo de Carpaţi să se implice, nu doar compunând un advertorial. Că a fost omenit cu contracte şi cu plimbări. „Vasile, ce facem? Cui ne laşi? Tu reprezinţi patrioţii de la Cluj, adevăraţii români, cei transilvăneni. Dă şi tu un mesaj de susţinere! A, nu mai ai institutul? A devenit IRESpirabil aerul şi pe la voi?”

Cadouri printre ghilimele
Radio Şanţ FM, mesaj de interes public. Dacă vine la putere opoziţia, CSA Steaua şi Academia Rapid vor primi cadou de la moş Ionuţ câte un loc în Divizia B. Uite aşa, să moară de necaz copiii care nu au fost cuminţi în liga a 4-a! Ce dacă li s-a spus că toată lumea are aceleaşi drepturi, unii sunt mai cu moţ decât alţii!

Zvon TV, pastila de limbă. Ghilimelele care delimitează un citat dăunează grav sănătăţii mintale a consumatorilor. A nu se ingera în special ghilimelele venite de la Nyon, cele comandate de gsp. Otravă curată, nu alta!

Zvon TV, lumea copiilor. Şi noi iubim Steaua şi Rapid, dar nu le putem oferi decât un loc în liga a 3-a, la pachet cu echipa de juniori din Liga Elitelor. Noi nu minţim poporul cu televizorul! Noi suntem predictibili şi deductibili.

Aceeaşi piesă, alţi actori
Vă place aşa? Că asta circulă prin târg. Că unul a fost luat în braţe, iar celălalt abandonat. Că politicul, drăguţul de politic şi-ar fi băgat iar coada. Aşa cum şi-ar fi băgat-o şi în urmă cu 4 ani. A, da, de data asta pentru o cauză nobilă, ţi se şopteşte. Dar de ce atunci a fost ignobilă? Cine stabileşte?

Ceasuri de firmă contra costume de firmă. Deconturi umflate, diurne împărăteşti. Contracte atribuite firmelor prietene versus alte contracte direcţionate către firmele altor prieteni. Comisioane, comisioane. Bani, bani, bani. Aceeaşi piesă cu distribuţii alternative. Suntem o firmă privată se apără şi unii, şi ceilalţi, nu a fost nimic ilegal. Tot ce se poate. Imoral este un concept depăşit. Practic, un nonsens în societatea modernă.

Încă o dată: vă place ce vedeţi, ce auziţi? Hai, trebuie să vă placă, nu are cum altfel! Alegerile se apropie. Se apropie de balon. Lăcătuş va marca! Lăcătuş trebuie să marcheze! Goool! Suntem finalişti!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 14:56

...chiar nu ne intereseaza cine iese presedinte ...noi trebuie sa formam caractere ...ca sa avem fotbal competitiv ...

Perkele (11 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 14:58

De când vă dați imparțiali? Ați dat cu ciudă și invidie in Vochin și Burleanu încă din prima zi, atât justificat, cât și nejustificat și tendențios. E cam târziu să vă dați virgine.

Romi (2 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 15:04

Daca mai iese acest burlan unsuros,hot si mincinos,fotbalul pur si simplu dispare

lari (287 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 15:05

Să dansăm, dar pe liruca altuia, Cine ne reține?

lari (287 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 15:07

” Lizuca, lirică e vip por moa.

Baba Cloanta Cotoroanta (2 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 15:07

Cristi, nu stiu cine te-o fi intrebat pe tine, dar pe mine una nu ma intereseaza problema nici cat negru sub unghie. Speta de fata intereseaza pe una din cele doua gasti. Unii fac ce pot sa ramana la furat, altii la fel tanjesc la banisori. In ultimele zile colegii tai prezinta pe site, la foc automat, tot ce se poate si ar putea avea iz de ilegalitate, Burleanu la randul lui a prezentat un serial cu matrapazlacurile lui Lupescu. Asa ca referitor la alegerile de fata trebuie sa aplicam dictonul dupa care se ghideaza viata lui Liviu Dragnea: "DNA sa vina sa va ia!".

talpaiadului (7 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 15:22

In 1986 era corect „sintem finalisti”

Florea Virgil (5 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 15:32

Era un banc pe vremuri. Una se plânge alteia cum că soțul ei are multe calități dar și defecte. Iar unul din acele defecte era co omul ei nu știe să joace cărți. Atunci colega îi spune că de fapt această neștiință ar intra la calitate. Replica femeii: așa ar fi dar totuși e un defect în cazul soțului meu. El nu știe să joace dar în ciuda acestui fapt el tot joacă. Și pierde. Mult. Cam așa e și aici. Unul chiar știe jocul și vrea să-l dea la o parte pe cel care nu știe dar a jucat. Și a pierdut. Și el dar și fotbalul.

marco polo (6 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 15:37

Cristi! Ba, Cristiiiii!!! Ai innebunit?! :))))))))))

Gabriel 74 (4 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 15:56

In continuare cred ca voi, cei de la Gazeta, sunteti nebuni de legat. Sa nu va suparati pe mine. Sunteti maestri in a scrie despre nimic si nimicuri si o faceti foarte bine. Fotbalul este despre maidane, spagi, corporatii, pariuri sportive si alte imbarligari, asa ca iesiti din fenomen cat mai este cazul. S-a dus vremea puritatii cand se strangeau 22 de jucatori si trudeau pentru o bucata de glorie. Acum totul este material, pe bani. Sunteti depasit, domnule Geambasu de amploarea fenomenului si decaderea lui. Depasit din punct de vedere al moralitatii pe care o aveti, nu din punct de vedere al cunostintelor despre dedesubturi si lucruri vizibile. Cui ii mai pasa cine iese presedinte al unei Federatii de Fotbal?

Bogdan (17 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 16:09

Sper sa se bata doi si sa castige al treilea, adica Puscas...impotriva lui nu am auzit nimic!

Ionut (6 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 16:29

Articol ce caracterizeaza perfect jurnalismul sportiv din Romania. "Dacă spui că nu ai nicio preferinţă şi că meseria te obligă să păstrezi o distanţă egală faţă de candidaţi, eşti privit chiar ca un mare mincinos. Aşa ne trebuie!" Asa de mult imi doresc sa iasa Burleanu! Sa-i vad pe ipocritul de Lupescu, doctorul Pompiliu, Prunea, Raducioiu, Sandu, Ioanitoaia si altii in chinuri!

Mircea (120 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 16:32

asta este o minciuna grosolana !!!!!! GSP nu pastreaza nici o distanta egala ci il prefera pe fata si grosolan pe Lupescu !!! Nu-mi pasa cine va iesi dar enerveaza relaxarea cu care va mintiti si in acelasi timp va manipulati cititorii. Este grotesc ceea ce faceti.

itu52 (288 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 17:03

Nonsens, sinonimul corupției în modernism, mi se pare tot atât de potrivit și în cazul definirii FRF. Persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică. Tradus de nea Ovi, vaca de muls ce paște pe pășunea comunală. Al cui e laptele, că eu nu mai înțeleg? După multe socoteli am deliberat, laptele e al nostru, al obștii, numai că vaca-i slăbănoagă, paște pe la margini. Mierea societății, miezul pășunii trece la privat că stupii sunt ai lor. Afurisită îmbârligătură!

Florin (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 17:17

Corectati: Lacatus trebuie sa inscrie! Lacatus va inscrie! Suntem finalisti! Am castigat cupaaaaa! Cupa Campionilor Europeni este la Bucuresti!

Urod (270 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 17:34

Daca vrem sa mergem pe drumul corect, atunci trebuie alungați toti cei numiti politic din toate domeniile... Daca nu, mai stam vreo 50 de ani... Numai ca dupa cei 50 de ani, nu va mai ramane nimic din nația asta...

Paul (21 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 17:58

Nu mai e nimic de facut in tara asta.Suntem terminati...

AltMayerAltFrayer (2 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 19:30

Domnuuuuu' Geambasul, stati domnule linistit! Lumea STIE ca ziaristii NU stiu mai multe decat spun sau scriu! De fapt, lumea stie ca nivelul intelectual al ziaristilor(romani) este destul de scazut, undeva la nivelul lui Claudiu Raducan, deci nu incercati sa va dati mai destepti decat sunteti, nu e nevoie, stim cine sunteti!

mickael61 (19 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 7:54

N-am vazut o infruntare de idei intre cei doi pe vreun post de tv ori radio,sau ori fi fost si nu am aflat eu...oricum,din ce am vazut si auzit pana acum,Lupescu a mai vorbit despre obiective,marketing,planuri...ma rog,alea,alea, iar Burleanu a vorbit cam 90 la suta despre matrapazlacurile si afacerile oneroase ale oponentului sau principal.Moral,nu cred ca as putea vota pe vreunul din cei doi,practic as paria pe Lupescu, conditionat de o verificare la sange din partea organului(DNA,ANAF,cine-o fi competent).Care verificare s-o simta si numitul presedinte actual.In fond,covoarele pline de praf se bat pana se curata si abia apoi se pun pres pe jos(sic) in casa(fotbaluli,cum s-ar zice).NU?

Fane (133 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 9:49

Oricum fotbalul nu va avea de castigat.

vladimir cohn (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 10:25

Burleanu ar trebuii intrebat urmatoatrele : 1. Ce salariu avea pe pozitia ocupata in ultima luna inainte de preluarea functiei de presedinte FRF 2. Unde locuia ? 3. Ce masina conducea anterior presidentiei FRF 4.In ce tari a fost trimis din functia anterioara ? Diurna ? Alocatie de hotel ? 5. Ce bonusuri a primit pe functia anterioara ?

Comentează