Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Jelania manelistă

Asta am reţinut după partida România-Ucraina 1-2 a echipelor naţionale sub 19 ani

Permalink to Jelania manelistă
miercuri, 28 martie 2018, 6:07

Ce mai vaiet, ce mai zbucium! Ce de bocete! Şi ochi daţi peste cap, şi freze de curci plouate, cu gelul de păr amestecându-se printre lacrimi. Aşa ne-au demonstrat „tricolorii” sub 19 ani că suferă după ce au pierdut calificarea la Euro în faţa Ucrainei. Pe pariu că nu va cădea niciunul în depresie?

Nu este nevoie de victime să îi crezi că au suferit din cauza pierderii meciului decisiv cu Ucraina. Alta-i problema. Exerciţiul tristeţii. Felul în care alegi să te prezinţi în faţa publicului într-un moment greu. Modul în care îţi manifeşti durerea în public este o prelungire a educaţiei primite în şcoală şi în familie, este o oglindă a mediului în care te-ai format. Comportamentul la bucurie sau la tristeţe nu ţine doar de impuls, de starea de moment.

Este parte a caracterului, dar şi a orizontului deschis de profesori şi aprofundat de antrenori. Este suma timpului împărtăşit cu prietenii şi cunoscuţii. Este decontul felului în care petreci şi a muzicii pe care o asculţi, este parte a felul în care mănânci şi bei, a ce a anume mănânci şi ce/cum bei. Este totul. Dacă aş pune aici şi suma lecturilor, veţi spune că sunt ori răutăcios, ori nerealist. Elitist se subînţelege.

Măţan, ce barosan!

Vor fi destui cei dispuşi să participe la această revărsare de tristeţe manelistă. Sunt aceiaşi care jubilează la dansurile din buric ale sărbătorilor fotbaliştilor. Băi, ăştia ştiu să petreacă, nu au morcovul în fund, ca intelectualii. De unde rezultă că noi, preţioşii care avem alt set de valori, urmează să fim ăia răi. Demodaţi, sigur că înţelegem această cocălăreală tip „Au inima mea!”, cu tăvălitul prin noroi şi smulsul părului din cap. Altfel, exerciţiu nereuşit, căci gelul întâreşte firul, dar nici nu lasă creierul să respire!

Joci ceea ce eşti, ceea ce mănânci şi ce asculţi. Vorbeşti în consecinţă, deci la schimbare îţi înjuri antrenorul, deşi ştii că toate camerele sunt pe tine, Măţan, marea vedetă a naţionalei mici. Şi pentru că, dragi „tricolori” mici, foarte mici, tot vă băgaţi şi vă scoateţi organele sexuale în cavităţile bucale ale profesorilor şi ale publicului, şi ale ziariştilor, încercaţi măcar să scrieţi corect româneşte „bă..m…aş”. O să vedeţi, măi băieţi, că este mai greu decât să daţi un călcâi sau o pasă cu ristul.

Ştiţi de ce nu s-a delimitat nimeni de prostia lui Moruţan?

Dacă v-a plăcut spectacolul oferit de alde Moruţan şi compania după ratarea calificării, înseamnă să sunteţi pregătiţi pentru ce va să vină. Tot astfel de jelanii de ţaţe deposedate de obiectul bârfei. Simulacre de înmormântări ale calificărilor pierdute, urmare a altor şi altor eşecuri din care nimeni nu înţelege nimic. Antrenorul Boingiu că nu a ştiut să-şi ţină echipa în priză şi că nu a găsit formula de echilibru mental (e adevărat, cu cine?), jucătorii care îşi iau apărarea unul altuia ştiind că prostia lui Moruţan putea fi a oricui altcuiva, jucători care, în afară de câteva numere personale sterile şi din altă epocă a fotbalului, au fost dominaţi cam la toate capitolele de nişte colegi de generaţie din altă ţară. Care, nu ştiu dacă aţi observat, arătau ca nişte băieţi pur şi simplu normali pentru vârsta lor. În special fără frezele alea fistichii, made în Ferentari. În particular, mai înalţi, totuşi suficient de tehnici încât să nu-i muşte mingea şi să facă şi posesie.

Teoria ucraineanului ciobănaş

Apropo, de unde ideea că ucrainenii sunt nişte ciobănaşi, că fotbalul din Ucraina ne este a priori inferior? Vă spun de unde, din ţopârlăneala noastră tradiţională. Din mândria asta prostească în virtutea căreia ne considerăm niscaiva brazilieni ai Europei. Din ignoranţa pe care o ridicăm la rang de virtute. Ucraina a dat trei câştigători ai Balonului de aur. Blohin, Belanov şi Şevcenko. Noi am dat ifose.

Comentarii (158)Adaugă comentariu

sundance kid (150 comentarii)  •  29 martie 2018, 6:45

Am inteles. Deci Messi e " toba de marquez" iar ronaldo de vargas !

rapi (20 comentarii)  •  29 martie 2018, 7:33

Excelenta analiza. De fapt,adevarul: ifose,aroganta si multa prostie. Despre bunul simt se spune ca-i sunt necesari 7 ani sa-l deprinzi in viata de zi cu zi; pentru ei au fost doar 7 ...zile.

Razvan (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 7:48

niciodata nu am comentat,dar perfect adevarat.felicitari! - cineva care are curajul sa spuna realitatea,fara menajamente.

Adi (3 comentarii)  •  29 martie 2018, 8:22

Din pacate.....f.adevarata analiza! sintem numai in figuri,ne credem "fotbaliatori",dar caracter...minus. Caracterul este indoielnic ,mai ales,ca unul(antrenorul) ti-a dat o sansa(a fost nevoit sau nu-e alta poveste) sa reprezinti tara intr-un meci de fotbal, iar atunci cint esti schimbat, folosesti asemenea abjectii....este cel Putin trist...de ris nu poate fi vorba!! orice comentariu este de prisos...sint doar "vedete"....new Generation....HAI ROMANIA!!

rammstein (42 comentarii)  •  29 martie 2018, 8:26

cultura ...educatia...invatamantul...uite asa se duce tara asta *** de suflet...cu o generatie de ***...asta-i efectul celor 28 de ani de democtraie originala ...

Doru (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 8:39

Este mare nevoie de astfel de articole, mai ales cand ai un subiect atat de bun pentru un studiu de caz . Aceasta deoarece ele patrund in nucleul dur al majoritatii problemelor noastre, deci in mentalitatea si cultura noastra. Ele sunt binevenite, chiar daca efectul lor este minor in initierea unor schimbari ce nu pot avea loc decat pe termen foarte lung. Felicitari pentru acest articol care s-a suprapus perfect peste gandurile mele dupa meciul cu pricina.

constantinescu (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 8:39

Adevarat, adevarat, bine punctat!!! Niste cocalari ce nu vreau sa ma reprezinte.Sunt sigur ca majoritatea dintre acesti asa-zisi fotbalisti,nu stiu sa scrie "sau/s-au" in contextul unei propozitii!!!

sorin (2 comentarii)  •  29 martie 2018, 8:49

Întru totul de acord cu cele scrise. Aş face o paralelă cu meciul Dinamo-Steaua, pe care Miriuţă nu la gestionat corect, în principal datorită schimbărilor efectuate. L a fel şi în acest meci decisiv, antrenorul cred că a greşit. Revin la articol şi completez faptul că Moruţan practic a ratat reluarea simplă a mingii în poarta goală, lovind-o aiurea, pe direcţia portarului din care a ricoşat cu noroc la el. E adevărat, a fost gol, dar nu o reuşită pentru care să-ţi pierzi controlul. Mai spun doar că la acest capitol al disciplinei, stăm foarte rău, la toate loturile şi eşaloanele. Felicitări pentru articol !

durden (270 comentarii)  •  29 martie 2018, 8:51

Eu nu inteleg ce legatura au frezele cu performanta? Exista fotbalisti mediocrii cu freze normale si fotbalisti imensi cu freze "maneliste" (nu inteleg de ce le zici asa, sau de ce ar fi, dar ma rog...). Iar plansul poate fi autentic pt niste baieti de 17-18 ani, reticent nihilist ce esti!

Mircea (120 comentarii)  •  29 martie 2018, 8:52

super articolul !

Fane (133 comentarii)  •  29 martie 2018, 8:53

Mai bine scris nici nu se putea. Radiografia exactă a "cocalarismului" emanat de ultimii 28 de ani și care din păcate nu văd cum ar putea fi îndepărtat în contextul actual. FELICITĂRI!

George (3 comentarii)  •  29 martie 2018, 9:29

O prostie*** dupa cele 2 victorii, si acum...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

UnMosh (2 comentarii)  •  29 martie 2018, 9:30

Cand eram un pusti mult prea plin de posibilitatile sale am fost la multre trialuri ca sa fiu primit in cadrul unei echipe de fotbal. A durat ceva timp pana cand am ajuns la intelepciunea ca trebuie sa accept ca nu sunt facut si nici nu am talent pentru acest joc, dar nu mi-a trebuit prea mult sa inteleg asta, eram tot prin clasele primare. Nu am intalnit in experientele mele fotbalistice antrenori mari, nume consacrate, ci fosti jucatori fara carti de vizita impresionate si care se ocupau in fostele cluburi cu selectii si descoperiri. Nu le ziceam 'Mister', le ziceam 'Nea'. Totusi, unul dintre acesti modesti si anonimi 'Nea' , a oprit la un moment dat meciul in care noi, cei care dadeam probe, incercam sa facem mingea patrata ca sa impresionam si ne-a spus cam asa: "baietilor, in fotbal cea mai frumoasa fenta este pasa". Oare Morutan a aflat la 19 ani lucrul acesta? Cine sa-i spuna? Cine sa priceapa?

andrei (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 9:31

Domnule Geambasu , felicitari pentru articol , dar titlul face toti banii !!! Manelismul e la putere in fotbalul romanesc, Nu ca ailalti ar fi mai breji , dar la noi prea se intrec in " freze si mingi "

Geo (2 comentarii)  •  29 martie 2018, 9:37

S-a gasit moralistul castigator al premiului nobel pentru pace sa judece si sa acuze 3 copii. Tocmai voi...presa "sportiva" v-ati gasit sa dati lectii de moralism si de educatie. Pai cine i-a facut pe acestia sa aibe valorile care le au? BMW, fite, freza, femei escort s.a.m.d.? E de ajuns sa rasfoiesti 3 ziare...oricare...si i-ti dai seama care e problema. E de ajuns sa te uiti o singura zi la TV sa intelegi. Macar nu mai vorbiti domnilor ziaristi...cand voi pe cealalta parte promovati depravarea, incultura, sexul, etc. Nu mai vorbiti de cat de morali si bine crescuti sunt tinerii romani. Cu respect. George.

Jos Cenzura gsp (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 9:44

geambasu demonstreaza cat de bolnav este, e foarte grava boala si in stadiu avansat. Mi-ar fi placut sa citesc o analiza decenta, cu critici civilizate. Ceea ce scrie omul asta este sub orice nivel. Nu ma mira ca multi se lasa manipulati de text, geambasu e un populist si a stiut sa atinga lucrurile la care sunt sensibili oamenii, degradarea societatii, pierderea valorilor, etc. De condamnat insa modul cum a facut-o. Judecand oameni pe care nu ii cunoaste, nu are de unde sa stie ce simt acestia. Si cum simt. Speculatii ieftine si demagogice. Imi place insa ca multi l-au ghicit si i-au tras-o in freza, asa cum merita morbidul asta.

Dan (113 comentarii)  •  29 martie 2018, 9:48

Inca o data spun , fotbalul este oglinda societatii . Daca te uiti in politica ce crezi ca vezi ? Nu aceeasi cocalareala ? La televizor ce fel de programe de divertisment sunt propuse si au si rating , bineinteles ? Mai nou aproape un intreg balcon de sala de teatru ( Metropolis , duminica la " O scrisoare pierduta " )a fost acaparat de un grup de indivizi care nu s-au sfiit sa voebeasca intre ei , sa manace nu-stiu-ce fosgainf tot spectacolul si chiar dialogand cu glas tare cu actorii de pe scena . asta asa , ca fapt divers . Si erau oameni in toata firea , familisti cu copil si purcel si freze normale . Nu freza e problema , ci ceea ce e sub ea . Nu conteaza cat de lung am parul ... zicea Motu . sau ceea ce nu e , in cazul prea multora . Numai ca stii care e problema , Cristian ? Astia sunt majoritari . Din pacate . Degeaba te dai cu capu' de pereti si noi pe langa tine . Daca n-ai citit iti recomand si postarile lui Adrian Georgescu din ultimul timp . E un fenomen global .

Icsulescu (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 10:12

Sunt curios cum plangeai , cum te bucurai , ce muzica ascultai si ce freza aveai la 18 ani , Geambașule !

Marcel (52 comentarii)  •  29 martie 2018, 10:19

Dl Geambasu, sinteti unul dintre foarte putinii comentatori de la GSP care fac sens in ceeace spun si scriu... Da. Lipsa de educatie se traduce in ultima instanta in LIPSA DE CARACTER... Cind eram in tara NICI NU AUZISEM DE MANELE, pentru ca dupa '89, manelele sa devina muzica preferata a majoritatii tinerilor din Romania, ceeace e JALNIC. Da, tinerii de azi sint total pierduti pentru ca libertatile de care dispun ii fac sa creada ca sint buricu' pamintului... Sa fii "UMIL" ???... Si asta cu ce se maninca ???... vai de capu' lor... Va salut cu Respect.

Kendo (29 comentarii)  •  29 martie 2018, 11:27

@Geo - omule, mie nu-mi place cum scrie Geambasu, dar daca tu crezi ca articolul asta e populist, te inseli amarnic. Ar insemna ca multi ar considera fotbalul ca fiind o manea a sportului, iar pe fotbalisti exact ceea ce sunt: niste *** umflati cu pompa (de presa sau de impresari). Iar daca ar fi asa, ar insemna ca natia asta ar mai avea o speranta. Din pacate... Si, imi pare rau, dar se intreba unul care e legatura cu freza. Pai atunci cand te preocupa mai mult freza sau tatuajele inseamna ca e mai putin loc in dovleac pentru altele. Ce dracu' o fi asa de greu de inteles? Nu toti sunt Neymar sau Ronaldo, ca sa compenseze prostia si ifosele cu talentul. Nu le cere nimeni sa recite din Baudelaire, doar sa-si vada de treaba si de lungul nasului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (150 comentarii)  •  29 martie 2018, 11:31

Icsulescu A prins moda afro .

Fox (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 11:46

Excelent articol! Trebuie pus degetul pe rana chiar daca este vorba de niste tineri. Altfel cocolosim o alta generatie de 'Alibeci' talentati, nazurosi si figuranti isterici. Nu exista performanta fara minte, munca si CARACTER! Fara cel din urma nu vei avea niciodata valoare adevarata ca om/sportiv, si nici nu vei contribui cu adevarat la performanta unei echipe. Si, obiectiv privind, Morutan a avut o executie lamentabila la golul marcat aproape involuntar, dupa ce il ia la tinta pe portarul ucrainean, care era total depasit de centrare, in loc sa plaseze usor in cele 2/3 de poarta ce ii stateau la dispozitie. La nivelul banilor platiti pentru el de catre FCSB cred ca putem avea asteptari/pretentii mai mari. Dar de la pret la valoare este cam mult, se pare. Golofca stie de ce!

Florin (9 comentarii)  •  29 martie 2018, 12:11

adevarul doare, nu toata lumea il poate digera. buna imagine cristi, felicitari!!

Geo (2 comentarii)  •  29 martie 2018, 12:24

@Kendo Comentariul meu era la adresa ziaristilor, la adresa presei. Nu am spus nimic de meci, fotbalisti sau antrenor . Cat despre ...freza lor...sunt tineri, vor sa arate bine asa cum orice tanar vrea. Chiar si la un meci de fotbal. Va scapa un detaliu...copii astia s-au calificat in grupa de elita de pe primul loc, au sters pe jos cu sarbii am batut Suedia...si am fost la 15 min de o calificare...Nu cred ca merita sa fie tratati in felul asta. Ajuns chiar si la ce freze si.au facut...penibil. De ce nu -s incurajati? De ce nu a facut un articol in care sa-i laude pt parcursul facut? Nu, ca la roman i-i place scandalul, i-i plac jignirile, i-i place sa distruga sa fie superficial. Am mai spus-o , daca i-i dai la roman in fiecare zi un euro...esti cel mai bun prieten..daca dupa 10 zile nu-i mai dai pt ca ai probleme esti un nimic..un nimeni. asa si cu fotbalul...nu conteaza ce am facut...vedem doar ca nu ne.am calificat..vedem doar ca am pierdut un meci in 9. Sunt niste copii..intr-o societate mizera ..de aceea trebuiesc incurajati, invatati, impinsi...nu dat repede in cap cu argumente jenante "ce freza si-au facut". Si-au facut treaba si cu frezele facute.

gigelos (96 comentarii)  •  29 martie 2018, 12:56

Cristian , ai dreptate , ceea ce eşti, ceea ce mănânci şi ce asculţi ... dar cel mai bine te reprezinta copii tai . Oricum am da-o , sunt copii nostri , noi i-am crescut . Sa ne traiasca ... Treceti batalioane romane Carpatii ...

Mozzie (28 comentarii)  •  29 martie 2018, 13:20

Si-a dat cineva seama in ce consta "geniul" lui Morutan ? De ce-ar fi al 2-lea dupa Hagi ? Am vazut sute de jucatori mai buni, mai tehnici, mai utili, mai cerebrali, de toate varstele nu ma luati ca e inca f. tanar. In schimb am vazut cum poate compromite munca unei intregi generatii. Geniu al raului, asta cu siguranta ca este.

Lary (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 13:23

Cu precizia unui chirurg( nu ca Ciomu) ai spart " buboiul"!!!! De durere( cei vizati) guita precum porcii in ziua de Ignat. Daca pe langa freze mai spuneai si de tatuaje si " bolizii" care erau parcati langa stadion era bomboana pe " coliva" fotbalului de cumetrie din Ro.FELICITARI!!!! Si ca sa rasucesti cutiul in rana proaspat facuta mai scrie un articol si despre" talentul" si pedagogia antrenorului roman ce se agita pe marginea terenului cerand jucatorilor sa se tavaleasca in cele mai josnice ipostaze sa primeasca o lovitura libera ( 11 m) iar apoi sa se imbratiseze razand cu echipa. PS. Propuneti dv.( ca sunteti mai credibil decat mine) introducerea ptr. fotbalisti a unui echipament gen " combinezon" sa nu mai poata fi dat jos decat tragand doua trei fermoare pana se termina meciul!!

Andrei (17 comentarii)  •  29 martie 2018, 13:23

O radiografie cât se poate de corectă. Din păcate valabilă pentru toată societatea românească din ziua de azi, în ansamblul ei.

mg (232 comentarii)  •  29 martie 2018, 14:27

..în sfârşit a găsit cineva soluţia.. Să se facă o naţională de rockeri( sau depeşari..) Şi dacă cei din generaţia de aur savurează manelele ?

aciduzzo (130 comentarii)  •  29 martie 2018, 14:55

Daca nu scoti tricoul nu esti Messi....sau Cristiano......apoi...nenea Boingiu asta o sti el meserie.....dar.....cred ca e foarte deficitar la capitolul educatie in vestiar, stapanirea vestiarului, mentalitate si mod de abordare......a unui meci decisiv totusi......ca sa nu mai vorbesc despre prabusirea de la final!! Tarele Romaniei...parca am inventat ieri apa calda.....

++ (18 comentarii)  •  29 martie 2018, 15:19

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eu (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 15:35

Ce zmeu esti acum Geambasule... Cand ai fost cu Burleanu in emisiune ti-ai pus fustita pe tine, si tu si Naum. A maturat cu voi 2 la pachet. Acum esti viteaz rau. Daca era Decebal Radulescu in emisiune cu Burleanu.... Dar probabil ca Burleanu a impus sa fie cu fetite in emisiune

Cris (99 comentarii)  •  29 martie 2018, 15:40

Mai arar atata idiotenie ca in articolul de fata si in multe dintre postarile de pe aici. Este clar ca a fost provocata o divergenta intre generatii (generatia celor peste 40 de ani, cea culta in toate, educatie, arta, muzica etc., deci generatia superioara, respectiv generatia actuala, superficiala, needucata, facebookcista, fara gusturi de estetica si arta, muzica etc.). Dar culmea idioteniei o reprezinta legatura fals creata intre educatie si felul in care iti strigi necazul si durerea. Pai ca sa-ti dai seama de eroare e simplu sa faci o analiza per a comparatio. Asta ar insemna ca, prin comparatie, cei care sunt educati (educatia nu se rezuma doar la cea scolara) isi plang durerile retinut sau nu o fac deloc. Ceea ce este fals, evident. Fiecare isi striga durerea astfel cum simte si e dreptul sau sa o faca fara sa fie supus oprobriului public. Uni plang si tipa la necazuri si drame si chiar isi jelesc pierderile (de orice natura), iar altii nu o fac deloc, nici macar atunci cand isi pierd rudele. Si unii si altii o pot face demonstrativ (si cel care plange zgomotos, cat si cel care se retine pt impresie, imagine etc.). Insa nici unii si nici altii nu sunt de blamat. Cat despre teza frezelor sau a tatuajelor, e de prisos sa mai vorbim cat de gresita este. Pai toti fotbalistii celebri ai pamantului (incepand prioritar cu Messi si Ronaldo), cu foarte mici exceptii (irelevante), sunt ocupati peste masura de estetica (imbracaminte, freze, tatuaje, masini, case, femei, petreceri etc.), fara sa le fie afectata performanta. Concluzia nu poate fi decat aceea ca performanta se circusmcrie valorii native, a metodelor timpurii de pregatire, respectiv a implicarii personale in antrenarea progresiva a calitatilor sportive. Vorbim, asadar, despre o educatie profesionala (in speta sportiva), conditionata si de doza necesara de valoare nativa, ci nu despre educatia scolara, cultura etc. Acelasi lucru este valabil pt toata masa sportivilor din lume. Nici acestia nu detin educatie scolara, cultura, gusturi artistice elevate etc. (Messi, Ronaldo etc. sunt niste baieti de acelasi nivel educational cu cei de la noi, nu asculta manele doar din motivul ca nu e un stil specific tarilor lor, dar asculta muzica latino telenovelista si reprezinta veritabile modele de frezare, vopsire si tatuare pt cei de la noi), dar, in schimb, au valoare nativa si pregatire sportiva superioara (asta trebuind a fi evidentiat si de reclamat).

Cris (99 comentarii)  •  29 martie 2018, 15:44

Unii...

George B. (1 comentarii)  •  29 martie 2018, 16:34

Felicitari pentru articol !

Bo (2 comentarii)  •  29 martie 2018, 17:15

Pfff ce-mi place articolul. In sfarsit un articol care spune lucrurilor pe nume!

domprofesor (2 comentarii)  •  29 martie 2018, 18:26

exact cum am mai zis , fite cit duce trenul , campioni mondiali la pase cu calciiul -- mentalitate paguboasa -- si daca ar trebui sa fim directi si sinceri , NU trebuia sa se ajunga in situatia de a depinde calificarea de UN SINGUR GOL !

mg (232 comentarii)  •  29 martie 2018, 18:27

...să le pună domn'e Bach în cantonament, să le ridice nivelu'..

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  29 martie 2018, 18:52

Vezi frate ? Asa va trebuie. „Mai arar atata idiotenie ca in articolul de fata … divergenta intre generatii (generatia celor peste 40 de ani, cea culta in toate, educatie, arta, muzica etc., deci generatia superioara, respectiv generatia actuala, superficiala, needucata, facebookcista, fara gusturi de estetica si arta, muzica etc.). Dar culmea idioteniei o reprezinta legatura fals creata intre educatie si felul in care iti strigi necazul si durerea.“ De cei care trec peste inecatul la mal cu bascalie, „sa trimitem pe gazon rockeri nu manalisti“ nu mai spun. Lumea vorbeste de Messi si Ronaldo cum vorbeste Nic de Guardiola, uita ca nu e nimeni altul Ronaldo. Exact asta este, ei vad dar nu filtreaza pentru ca acel filtru – orice fel de educatie - nu exista. Pina la gol am jucat fotbal. Dupa gol n-am mai fost noi, n-am mai jucat fotbal, nu mai triam viata noastra, traiam diverse clisee nefiltrate, il traiam pe Ronaldo cum isi arunca tricoul, traiam echipe mari care trag profesional de timp, eroismul romanilor care aparau – daca se poate numai prin plonjoane – careul patriei, dind de fapt mereu mingea adversarilor caci nu mai eram noi erau altii care au uitat fotbalul si se apara eroic. Iar cliseul final, ca o mare echipa invinsa in lupta in ultimul minut, toata tavalita pe jos, plingaciunile si injuraturile, n-au nici o legatura cu educatia sportiva. --------------------------------- Ce-ar insemna educatie sportiva am spus bine. V-am dat 3 clisee, le-am explicat. Daca vi s-a parut prea dur si fara legatura, atunci iti garantez ca daca mai mintiti la fel, falsificati pina si istoria fotbalului ca sa nu zic mai mult, veti avea mereu doar eroi, educati si sportivi, exact ca pina in prezent. E de rau, baietii astia, buni fara indoiala, nici nu stiu cine sint si nici ce li se intimpla. Citeste comentariile si o sa-mi dai dreptate. In oglinda vezi un erou blond dar eu consider ca de la adevar trebuie pornit: http://www.klumusicvideo.ro/video/106-marius-tepeliga--fratii-stanciu---nu-stau-fara-tine-videoclip.html

Catalin (13 comentarii)  •  29 martie 2018, 18:59

Cristian, la faza cu educatia si cultura ai perfecta dreptate. Reflecta aceeasi motivatia a copiilor care vor sa arate ca sunt "smecheri" si ingrasau cifrele picatului la BAC cu peste 50% la nivel national pana cand PSD-ul s-a decis sa nu mai piarda votanti si fortat ministerul sa faca subiecte mai usoare. Daca atunci cand eram pe bancile scolii te gandeai sa-ti pui franghia de gat in caz ca picai Capacitatea sau BAC-ul pentru ca oricum parintii o sa te perpeleasca rau de tot, acum nu mai avem acea generatie de parinti. Daca noi ne-o luam tur/retur pe coaja (si de la profesor si de la parinti cand ne plangeam de profesori) pt ca luam o nota proasta sau scadeam in performante, parintii de astazi dau fuga la scoala, rup usa profesorului si il fac *** prin presa pentru ca le-a facut copilul prost, nu mai spun sa-i dea una peste ochi pentru ca l-a auzit injurand. Parintii din ziua de astazi nu mai au responsabilitatea pentru viitorul societatii. Acea responsabilitate ca produsul sau, copilul sa fie cel putin decent in societate si sa dobandeasca o inteligenta minim acceptata. Din moment ce nu mai este o rusine sa pici BAC-ul, pe cand noi stiam ca ne pun parintii matura in mana din prima secunda, nu este o surpriza ca acesti pusti sunt "BOSSI", isi injura antrenorii, injura suporteri, asculta manele, din primul an pe un salariu de 5-6 mii isi cumpara o masina "sa moara dusmanii" in loc sa-si puna bani in cont pentru un apartament sau o afacere etc. Multi dintre ei se uita la tine urat cand le spui ca muncesti. La partea fotbalistica nu prea ai nimerit-o. Exemple de genul Matan si Morutan le gasesti in fotbalul mondial la cel mai inalt nivel si vezi toate elitele lumii ca transforma acesti inculti in personalitati emblematice: Balotelli, Zlatan, George Best, Mutu de la noi..etc + 90% din jucatorii de NBA, NFL sau din BOX(floyd mayweather, Tyson). Asta nu inseamna ca acei oameni nu au devenit sportivi excelenti. Faptul ca inteligenta nu i-a ajutat sa se mentina la un nivel respectabil in afara terenului, nu inseamna ca staff-ul din spatele lor nu au facut eforturi uriase sa-l faca pe mayweather campion mondial timp de un deceniu cu toate ca este cea mai manelista persoana de pe glob pe care o gasesti. Romania duce lipsa de antrenori, psihologi si management bun. Un Morutan si un Matan vor juca fotbal si vor lasa manelismele in afara terenului atunci cand antrenorii vor stii cand sa le traga spituri in dos, cand sa-i umileasca in fata grupului, cand o sa-i invete ca acesta este un sport de echipa si nu jucaria lor cu ajutorul careia isi arata "valoarea"(in sensul manelist). Cum crezi ca ar fi reactionat cei din U17 daca antrenorul il punea pe Morutan dupa meci sa-si priveasca in ochi colegii de echipa, pe fiecare in parte 30 de secunde? Crezi ca il marca si il facea sa realizeze ca nu este el vreo "valoare"? Eu spun ca da. Ceea ce este trist, este ca Morutan si Matan trebuiau corectati cu mult inainte de a avea ocazia sa joace un meci decisiv pentru U17. Faptul ca avem manelisti, tot mai multi tineri lipsiti de cultura si de forme de inteligenta, esti vina intregii societati si porneste de la sistemul politic care vrea votanti prosti, nu oameni care sa le puna la indoiala deciziile si sa-i arunce afara de la sefia statului printr-o rascoala. Aici nu este vorba doar de Romania, este mult mai grav in VEST-ul EUROPEI si SUA. Aici gasesti standarde de invatamant MULT SUB CELE DIN ROMANIA, aici gasesti politicieni care decreteaza legi impotriva stiintei si a realitatii pentru a favoriza o generatie de ratati care nu au ceva mai mult de facut cu timpul liber decat sa se prefaca ca au mai mult de ***. In Vestul Europei chiar s-a rasturnat caruta cu prosti....DAR totusi ei scot fotbalisti din cei mai prosti oameni pentru ca acolo au antrenori de calitate, psihologi de calitate care pot ajuta un Matan, un Morutan incat sa devina eficienti pe teren iar prostia s-o arate in afara terenului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

johnga (2 comentarii)  •  29 martie 2018, 19:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

johnga (2 comentarii)  •  29 martie 2018, 20:22

De unde stii tu ce simt , ce muzica asculta sau ce educatie au copii astia ? te crezi baba VANGA ? jurnalist de 2 bani (j mic ca nu meriti cu J mare) , articol de 0 bani , lasa-te baaaa de meseria asta ca nu este de tine !!!!!!

cris4co (14 comentarii)  •  29 martie 2018, 23:51

alora care critica acest articol le spun asa...sunt multi in tara asta trecuti de prima tinerete care nu au fost vreodata in viata lor COOL-sub nici o forma...multi care au fost stigmatizati si batjocoriti de cei COOL toata viata lor...dar cum treci granita tarii noastre nu mai dai nas in nas cu situatia asta...nicaieri nu se mai petrece mizeria asta...va plangeti ca nu avem sosele ca afara,ca nu e curat ca afara,ca nu e NIMIC ca afara...da CARACTER UMAN,CIVILIZATIE,BUN SIMT ca afara e? N-a spus-o nimeni pana acum...NU E.

11 (21 comentarii)  •  30 martie 2018, 2:55

Deunazi citeam pe prima pagina mare cat casa: "Asta e nationala mare". Domnilor, sa ne hotaram odat' cum e cu nationala. Ucraina pornea favorita din start pentru simplul fapt ca are un campionat destinat juniorilor, acolo nu se concepe ca fiecare echipa sa nu aiba loturi de juniori. La noi o "mare" echipa s-a pus pe "cersit" pentru a alinia un 11 in Uefa youth league.

danila prepeleac (5 comentarii)  •  30 martie 2018, 3:25

EXCELENT. NU DE MULTE ORI POT SPUNE ASTA. CITITI-L SI RECITITI-L TOTI FOTBALISTII SI NU NUMAI SI LUCRUTILE SE VOR SCHIMBA INSPRE BINE. INJURATI-MA SI SE VA AJUNGE LA SI MAI RAU.

Nica fără frică (138 comentarii)  •  30 martie 2018, 4:49

Direct și la obiect! Păcat că nu scrii toate articolele ca pe ăsta!

IO (65 comentarii)  •  30 martie 2018, 5:50

Feicitari pt articol. Vad ca nimeni de prin federatie nu a inteles, ceea ce am cam inteles cu totii, si asta inca de prin minutul 20. Prea multe gesturi din filmele indiene. Finalul, cu imaginea baiatului de la Viitorul, n-a facut decat sa puna caramida pe tort. Mi-au placut copiii aia din Ucraina, disciplinati, fara ifose, muncitori in teren, cu rabdare profesionista aproape...

Mihai St (3 comentarii)  •  30 martie 2018, 9:17

Din pacate lipseste ceva, simtul masurii. Indiferent de provocare trebuiau educati si lucrat mental sa nu raspunda. De la faulturi mai dure la injuraturi, sicane ale tuturor, de la arbitri la adversar, concentrarea lor sa fie numai la joc. Fara sa injure, fara sa intre la rupere, fara sa protesteze la deciziile arbitrilor. Sunt lucruri pe care nu ai voie sa le faci ! Da, chiar daca vrei sa te bucuri, fa-o in limitele regulamentului, fara sa scoti tricoul, sa parasesti suprafata de joc sau sa arati semne obscene adversarilor. Asta defineste fotbalul romanesc, din pacate, lipsa atat a valorii cat mai ales a respectului pentru competitie, colegi sau adversari. Imi amintesc de Alibec cum il injura pe Dica la o schimbare. Sau cum protesta la arbitri. Asa ceva tine de ABC-ul fotbalului si de mentalitate, de caracter, nu de talent. Da, talente poate mai avem. Dar, fara o pregatire psihologica intensa, fara bun simt, fara a intelege ca toti sunt o echipa si orice gest necugetat poate strica munca tuturor, nu ai ce sa faci! Insa, cand modelele de patroni sunt Gigi Becali sau Porumboiu sau Iftimie sau mai ales Niculae de la Astra....e greu.

dinamovism cronic (11 comentarii)  •  30 martie 2018, 9:45

M-ai uns pe suflet cu articolul ăsta. Toată lumea le suflă în posterior, săracii. Nu zice nimeni că au arătat pe teren fix esența fotbalistului român născut mort. Un vid de mentalitate, dincolo de lipsa clară a celei mai mici urme de inteligență. Nu au jucat absolut nimic, ci doar s-au întrecut în harfe de fotbaliști - piruete, călcâie, încercări jalnice de artificii tehnice învățate noaptea, în cantonament, pe playstation. Până și retardul gestului acestui Moruțan este tot o harfă de fotbalist. Și-a dat tricoul jos, cum a văzut el că face Cavanni. După un hat-trick. În minutul 90. Fără vreun cartonaș, dar mai ales după mulți ani de fotbal plătit cu antrenamente crunte, puse peste zestrea genetică. Ăștia sunt fix Mutu wanna be. Din păcate, nu vor să fie Chivu, că ăla n-avea tatuaje ”jmechere” și compensa un talent moderat cu o muncă supra-omenească. Nu e genul lor. Ăsta este viitorul fotbalului românesc, echivalent cu prezentul, dar ceva mai sumbru. Dacă la vârsta lor nu are nimeni pretenția să aibă clarviziune, maturitate, inteligență superioară în joc, este musai necesar să aibă atitudine. Mentalitate de fotbalist. Ei au, dar au mentalitate dusă în grotesc de fotbalist român. Adică, așa cum spuneam la început, s-au născut morți și cei mai buni dintre ei vor lustrui banca de rezerve la o echipă de mijlocul clasamentului din Belgia. Cel mult.

Mihai (1 comentarii)  •  30 martie 2018, 11:54

O alta parere.. http://lead.ro/olimpiu-morutan-s-a-transformat-el-singur-din-erou-in-acuzat-ramane-pe-noi-sa-l-trimitem-la-colt-sau-sa-i-intindem-o-mana/

Comentează