Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Mai bun decât Nedelcearu!

Dinamo a transferat un tânăr de nici 18 ani, care este lăudat cum nu a fost nici Dinu când a venit în Ştefan cel Mare

Permalink to Mai bun decât Nedelcearu!
sâmbătă, 10 martie 2018, 9:45

„Băiatul provine dintr-o familie cu origini româneşti, dar înţelege foarte puţin limba română, aşa că ne descurcăm în engleză” Declaraţia îi aparţine lui Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, iar „băiatul” este Marco Ehmann, ultimul transfer al echipei antrenate de Florin Bratu.

Bomba

Nimic nu anunţa această bombă pe piaţa transferurilor. Exact înainte de bătălia din play-out, Dinamo a dat lovitura, asigurându-şi serviciile unui jucător polivalent, capabil să acopere mai multe posturi. Fundaş central, mijlocaş central, dar la nevoie bun şi pe benzi, Marco Ehmann poate înclina decisiv balanţa, astfel ca la finalul sezonului noua lui echipă să poată ocupa mult râvnitul loc 7 al clasamentului. Să fie campioană. În play-out.

Marius Niculae, suporterul-impresar

Bun, gata cu ironiile! Deşi sarcasmul are rolul lui în tratarea unui organism în suferinţă. Cum este Dinamo. Ehmann, iniţiat în fotbal la Borussia Dortmund, este un tânăr de nici 18 ani, provenit dintr-o familie cu origini româneşti. Dănciulescu spune că are gabarit, inteligenţă în joc şi o mobilitate mai bună decât Nedelcearu. Ceea ce nu este nici pe departe un elogiu adus fundaşului crescut în Ştefan cel Mare şi transferat în Rusia taman înaintea derbyului cu FCSB. Florin Bratu îl cunoaşte pe Marco de la loturile de juniori şi aflăm că a insistat pentru perfectarea tranzacţiei la care a contribuit nimeni altul decât Marius Niculae. Impresarul Marius Niculae, una şi aceeaşi persoană cu atacantul emblematic al roş-albilor.

Marxistul Negoiţă

Suporter şi impresar în acelaşi timp, Marius Niculae profită de moment pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de situaţia în care a ajuns clubul ce i-a deschis poarta către fotbalul mare. Vocea lui Marius Niculae se alătură tânguirilor venite din partea gloriilor dinamoviste ajunse la senectute. „M-am săturat de «New Dinamo» şi de aşa-numitele proiecte pe termen lung. (…) Nu e normal ca un club ca Dinamo să se bată pentru salvarea de la retrogradare”.

Perfect adevărat, iar transferul lui Marco Ehmann schiţează un posibil drum pe care ar fi trebuit să îl urmeze echipa de suflet a lui Niculae din momentul în care a intrat în economatul Negoiţă. Cale liberă tinerilor, în special din propria şcoală, nu transferurilor de jucători fără sumă de transfer, blazaţi şi măcinaţi de accidentări! Dar infuzia de tineri gen Ehmann nu rezolvă problemele. Nu aşa ar ieşi Dinamo din criză pe termen scurt, ci prin altă infuzie. De capital. Marxist involuntar, domnul Negoiţă este convins că omul liber (de contract) este cel mai preţios capital.

Agentul, Torje şi cântarul

Ne scoate din acest puseu lacrimogen un alt impresar. Este vorba despre agentul lui Gabi Torje, care pretinde azi că nu a zis ce a zis ieri. Cetăţeanul acesta căruia nu îi vom scrie numele pentru a nu încărca inutil memoria cititorilor are stofă de impresar, nu ca Niculae. Stofă, adică lipsă de scrupule. Agentul timişorean îi trage de urechi la pachet pe Torje şi pe Bratu şi după ce şi-a asigurat protejatul că nu-l va prinde toamna în Ştefan cel Mare antedatează declaraţia cu floricele care să sensibilizeze poporul dinamovist. Ba chiar supralicitează, îndemnându-i pe sceptici să îl pună pe cântar pe Torje.

Cântarul adevărat este însă la Gabi Torje. Numai el poate să spună cât atârnă acum, în play-out, decizia luată atunci când a hotărât să se întoarcă la Dinamo. Este un om inteligent, care are şi inima aproape de cap, nu doar alte părţi anatomice ale corpului.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

adi_stelistul (454 comentarii)  •  10 martie 2018, 10:18

Nu vreau sa par carcotas, admit chiar ca nu ma pricep, dar la varsta aceasta ma gandesc ca Borussia inca mai pastreaza in lotul sau de juniori pe toti aceia pentru care mai exista speranta. Inca vorbim de un lot largit din care, intr-un an sau doi, se aleg cei cu adevarat buni. Daca pe baiatul acesta nu l-au pastrat nici in lotul acela largit, de unde atatea sperante? Mai ales ca Dinamo are chiar in propria ograda un centru de juniori in care se gasesc cativa (poate nu chiar atat de putini) peste baiatul asta. FAC PARIU!

Stra Luce Nthori de Nord (93 comentarii)  •  10 martie 2018, 10:20

Domnu ,,jurnalist box-to-box,, (adica fara studii de jurnalism), va felicit pentru fidelitatea fata de clubul iubit Dinamo! Vorba cantecului: ,,Dinamo vom striga mereu si la rau si la mai rau,, ! Aceleasi felicitari va rog sa le transmiteti tuturor inginerilor de la DigiDinamoTv in frunte cu impartialul Naum.

nic (2 comentarii)  •  10 martie 2018, 10:38

pt binele footbalului romanesc e bine ca acest ,EHMANN a venit sa joace in ROMANIA ,la lipsa de material de la noi , CU timpul va invata romaneste , poate va ajunge la nationala mare ,dar vinu cu intrebarea ,,DACA E ASA BUN DE CE IL LASA NEMTI SA PLECE ????!!! SA SE FIE INSELAT NEMTI DE VALOARE A LUI !!?? bun venit EHMANN .

sundance kid (150 comentarii)  •  10 martie 2018, 10:52

Negoitza e un habarnist notoriu . Nu cred ca a mai existat vreun conducator de club atit de slab !! Si nu ma refer la bani ci la tot si la toate inclusiv la strategie .

VanBasten_85 (35 comentarii)  •  10 martie 2018, 10:55

La un club serios Danciulescu si cu presedintele ala..David ar fi trebuit sa zboare de mult timp.Pana la urma, stie cineva care este rolul lui Danciulescu la club?L-au pus antrenor a luat 6-1 de la Astra,l-au pus director sportiv pe Dinamo o programeaza numai lunea(Dinamo este singurul club teoretic mare care ale carui meciuri sunt programate 90% lunea! si rezultatul este bineinteles ca Dinamo joaca mai bine in deplasare decat acasa-plus ca mai joaca meciurile si in Groapa..).Respectul fata de suporterii dinamovisti 0.Dupa ce ca se fac de rusine in campionat si in cupa mai anunta si ca oamenii care si-au cumparat abonament trebuie sa plateasca bilet ca sa vada pe Juve din Colentina si pe Concordia din Chiajna.Singura speranta care ne-a mai ramas e sa cumpere cineva clubul de la Negoita si sa vina oameni care au avut rezultate nu care stau din 2013 la club si tac an de an cand clubul se face de rusine.

ManX (83 comentarii)  •  10 martie 2018, 11:00

Doar Dinamo, doar Sumudica, doar Retrogradarea.

Observator (211 comentarii)  •  10 martie 2018, 11:13

La Dinamo toate merg prost, insa, colac peste pupaza, fosti fotbalisti ai clubului si unii ziaristi accentueaza in mod artificial ... criza! Din fericire, in cazul celor la care m-am referit, nimeni nu-i profet in tara lui; chiar daca a ajuns sa lupte pentru locul 7, Dinamo nu pica in liga a II-a (precum s-a intamplat cu grupari celebre - Nottingham, Aston Villa, Leeds, Monchengladbach s.a.) si, printr-o infuzie de capital (bine ca v-ati dat seama ca nu ajung doar tinerii), poate reveni unde ii este locul! Apropo de capital: jucatorii adusi pe bani putini sau gratis in ultimii ani au fost suficient de buni pentru a lupta pana in ultima etapa pentru titlu anul trecut. Din pacate, instabilitatea si vanzarile celor mai buni au dus la situatia de acum! Referindu-ma strict la ultimul transfer, apartenenta in trecut la un club precum Dortmund nu mai este o garantie a calitatii!! Afirmatia este valabila si pentru cluburile noastre favorite din strainatate, care au jucat intre ele joi. O.

Andrei F (698 comentarii)  •  10 martie 2018, 11:37

Inca o dovada ca dinamovistii sunt la rascruce...Adica Dinamo trebuie sa se bazeze pe tineri si in acelasi timp are asteptari de la Torje? Acelasi Torje care ne spuneati ca- i trebuie statuie dupa meciul si declaratia lui Gaman?Si ar mai fi ceva...Torje o fi bun de dascal pentru tinerii jucatori? Pai sa ne amintim...dinamovisti sau nu...

cosmin (8 comentarii)  •  10 martie 2018, 11:39

Daca era la Stoaia era cel mai bun

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  10 martie 2018, 13:18

Germania este o piata pe care romanii in suficienta lor nici n-au explorart-o. Sint cu siguranta peste 10 mii de tineri sub 18 ani, nemti-nemti, la fel de buni ca cel adus de Marius Niciolae, unul pe care nu-l cunoste nimeni, doar cu interpolu l-a gasit si PiTurca printr-o stepa undeva in Cazanstan inaintea barajului cu Grecia pentru C M din Brazilia ! -------------------------- Romania a luat 10 in citeva minute, sa va spuna Filip daca a vazut mingea, de la niste rezerve de 16 si 17 ani. Acolo s-ar putea face 10 echipe la fel de bune. Exista o pepiniera imensa, nu oricum le-a dat Germania brazilienilor 7 boabe la ei acasa, in CM organizat de ei ! Oricit de bun ar fi este foarte greu pentru un tinar de 18 ani sa prinda un contract profesionist. Romanii au un avantaj imens, ei pot participa la actiuni organizate pentru prima oara de noua FRF unde un rol mare l-a avut si Marcel Raducanu, pe care nu l-a bagat nimeni in seama pina la venirea lui Burleanu. Cluburile in schimb prefera africani, au auzit scuterii grei in kg inca de la Topescu ca astia au alte oase. Pentru acest tinar contractul semnat cu Dinamo reprezinta ceva imens. Cit de bun e ramine sa vedem. Are insa cu siguranta 10 ani de antrenamente cu profesionisti timp in care nu i-a lipsit nimic. Va face cu siguranta fata. Ce-ati vazut ieri la Clona psd-ista ieseana ? Pe putin 2 spectaori in spate si un afon in fata, atit de slabi incit mie mi s-au parut blatisti.

Observator (211 comentarii)  •  10 martie 2018, 13:57

Daca postarea dvs. de mai sus se refera la reactia mea, pot sa va dau o replica. Ce competitii pentru tineret a castigat Deutschland anul trecut? Ce-au facut cluburile lor in acest sezon european? Bundesliga are o medie scazuta de goluri, chiar daca Bayern "perforeaza" des portile mult mai slabelor sale adversare! In concluzie, Germania a scazut groaznic la nivelul echipelor, cu doua exceptii: "nationala" si Bayern! Poate ca sunt sute de tineri de valoarea celui care a fost adus in Romania, dar mult mai putini ajung sa confirme, ca si prin alte parti! Sa-i vedem si pe englezi, dupa ce au castigat cele mai multe competitii juvenile anul trecut! O.

NELLO MILANO (6 comentarii)  •  10 martie 2018, 15:37

MA ADRESEZ ACESTEI " *** " Fcs-iste CE POMPOS SE INTITULEAZA STRA LUCE BLA BLA BLA DACA MI NE POTI INGHITI PE NOI DINAMOVISTII IN FRUNTE. CU GEAMBASU CRISTIAN AR TREBUI SA NE " *** " ASA CEL PUTIN EVITI SA TE INECI . DAR EU CREDO CA NUMELE TUA ADEVARATA E MIMISOR - COARDA - STOICA CE TE ASCUNZI IN SPATELE PSEUDO NIMULUI STA LUCE BEEEE .

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  10 martie 2018, 15:39

...dinamu...un club in cadere libera ...

Cosu (42 comentarii)  •  10 martie 2018, 15:46

Tov . Geambasu , CL scrie pe voi la anu' . Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

prazilian (57 comentarii)  •  10 martie 2018, 16:23

Bomba???!!!

ManX (83 comentarii)  •  10 martie 2018, 16:57

@17 Nentori Tirana. Ce a facut Marcel Răducanu de când este la federație? Chiar am uitat ca a fost cooptat in echipa. Angajat si el pe bani grei ca sa vina in România odată pe lună...sa facă ce?

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  10 martie 2018, 17:00

Stimate obiectiv, desigur stiti ca U 21 Germania a cistigat C E 2017 dupa ce-a dominat cap-coada Spania in finala. Nimeni nu le dadea o sansa, numai rezerve, tineri de 18 -20 de ani practic necunoscuti si un antrenor fara experienta, practic o echipa noua. N-am idee de ce nu mai dau imporanta unor competitii de acest fel. Poate au dat in mintea lui Hagi. De altfel in bataia la fundul gol asupra Romaniei condusa de un antrenor experimentat ajuns si antrenor al primei nationale au jucat doar rezerve si tineri de 18 ani. Tin minte ca titularii imporatanti, toti sub 20 de ani, aveau meciuri imporatane in prima liga si nu doreau sa se intrebuinteze fara nici un rost si poate sa-i mai si racheteze Filip si ai lui dinamovisti. Dupa rezultatele dezastruase de la Rio, sub 200 de sportivi germani medaliati la olimpiada, a crescut se vede miscarea civila antiperformanta. Cu citiva ani inainte Hamburg nici n-a vrut sa auda de Olimpiada, au zic cetatenii ca decit sa-i viziteze toti vitaminizatii mai bine o gradinita, scoala, spital si o sala de concerte. Cine-i poate intelege ? --------------------- DFB a avut in sezonul 2016/2017 peste sapte milioane, exact 7.043.964 legitimati in competitii fotbalistice. FRF si pepiniera – pina la Burleanu – vaca si chilotii. MTS „destainuia“ fara urma de rusine si implicare in Februarie 2016 ca numarul total de elevi legitimati in tot sportul si in toata Romania este putin peste12 mii !!!, exact surplusul de elevi legitimati in fotbal doar in prima parte a anului 2017 in Germania, unde dupa cum arata statistica DFB e loc si de mai bine !!! ---------------------------------- FCB a ratat dupa opinia mea o infuzie de prospatura dupa ce s-a imbolnavit Sammer, probabil ca rezultatele surprinzatoare le obtin din inertie, este de ajuns sa vedem concurentul Leipzig, ca sa vedem ca banul – ochiul Dr - a ajuns iar sa dicteze, normal pe undeva, caci succesul aduce mai multi investori si bani. De altfel trebuie amintit ca in istoria Cupei si-au luat-o mai toate echipele profesioniste cel putin o data de la amatori ! Cred ca asta spune destul de mult despre nivelul antrenamentelor si conditiile de activitate sportiva.

IO (65 comentarii)  •  10 martie 2018, 17:25

Doua exemple de la Barcelona. Cruyff nu mai facea antrenamente, venea doar la masaj, se antrena in dorul leli. Sefii clubului au hotarat sa-l lase sa plece in USA pt ca, desi era Cruyff, isi pierduse din viteza si nu mai era atat de util echipei. (avea doar 30 de ani) Torje si-a pierdut viteza (una buna doar pt campionatul intern), iar spre deosebire de Cruyff, altceva nu mai avea. Cred ca Dinamo a gresit incurcandu-se cu el. Tot la Barcelona, odata cu venirea olandezilor in '73, clubul si-a schimbat politica. Pana atunci aduceau fotbalisti in speranta ca-i vor face si atleti. Dupa cum stiti, Steaua i-a batut si la Bacelona si la Bucuresti in Cupa Cupelor editia 71-72. Dupa '73 Barcelona a inceput sa aduca atleti pt a-i face fotbalisti. Sistemul functioneaza si azi dupa atata amar de vreme. Romania a ramas la nivelul Barcelona pre '73. Hagii aduce fotbalisti din care nu poate scoate atleti, asa ca in competitiile internationale sau campionate straine nu fac fata. Luati-l pe Coman si Tanase de la FCSB si intelegeti ca alearga pe teren de parca ar alega prin piscina cu apa pana la brau. Sper ca Razvan Marin sa fie exceptia. Cat despre tanarul venit la Dinamo... mie, daca mi-ar spune cineva acum ca sunt mai bun decat Nedelcearu, si in afara de miuta, n-am mai jucat fotbal de 15 ani, nu as considera asta un compliment. Sper ca nici el.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  10 martie 2018, 17:45

"Ne intelegem cu el in engleza?"??? Cine daca nu va suparati? Danciulescu?????Bratu???/In afara de Mister eu nu i-am auzit pronuntind alt cuvint in engleza....Scuze totusi m-am prins pina la urma----ei vorbesc cu Nemec sau Salomao in romana si acestia traduc in engleza. Nici un cuvint insa despre marele transfer Rat -un jucator valoros cotat de transfert markt la 100.000 de euro cam cit face un jucator de liga 3 de la noi. Sa nu uitam ca Denis Mann a venit din divizia 2 cu 400.000 de euro. Bineinteles ca daca nu-l lua Dinamo Rat putea sa ajung -gratis normal- cel mai mult in divizia 3 .Dinamo ca sa inteleg prin transferul lui Rat isi betoneaza apararea????? Sau e o ultima tehnologie-beton facut din chirpici de care inca nu s-a auzit????

Costy (26 comentarii)  •  10 martie 2018, 17:47

Imi aduc aminte si acum cum Rapid l-a refuzat pe Muller (cand avea 17_18 ani). Sper ca acest tanar sa fie macar mai bun ca Max Nicu

vio (5 comentarii)  •  10 martie 2018, 23:07

Mai taceti dracului, ca ati ajuns toti specialistii lui peste prajit.Dar asa sunteti,toti va pricepeti la fotbal si la agricultura, ca de aia merg bine amandoua!Stiti numai sa fiti ironici si jignitori.Vai de capul vostru, pe unii,care nu cunosc nici macar limba romana,nici n-ar trebui sa-i lase sa posteze!

Alex (1 comentarii)  •  11 martie 2018, 1:11

Eu nu înțeleg de ce își dau cu părerea clonați ăștia fcsb-iști... comentați la articole despre echipa voastră de clonați.

Observator (211 comentarii)  •  11 martie 2018, 9:17

@ 17 Nentori Tirana Nu retractez nimic in legatura cu Germania! Sa nu uitam ca este tara cu cei mai multi locuitori din UE si a doua din Europa, normal sa aiba atatia legitimati. Anglia, cu mai putini legitimati, a castigat cele mai multe competitii juvenile anul trecut, insa niciodata nu putem fi siguri de o progresie constanta odata cu tercerea anilor. Iar despre cluburile germane, ce sa mai zic? Doar Bayern a obtinut o calificare directa in "primavara europeana", in timp ce Dortmund isi continua involutia! O.

sundance kid (150 comentarii)  •  11 martie 2018, 11:27

M-am uitat dupa Mitrita si l-am descoperit pe Matei !

sundance kid (150 comentarii)  •  11 martie 2018, 11:29

Observator Daca Germania e a doua cine e prima sa nu mor prost !

Observator (211 comentarii)  •  11 martie 2018, 13:03

@ sundance kid Prima este Federatia Rusa, chiar trebuie sa va furnizez cunostinte elementare de geografie? O.

Comentează