Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Dincolo de tristeţe

Este lupta Simonei cu ea însăşi. Cu ideile preconcepute ale altora, dar şi ale noastre. Aici iese mereu învingătoare

Permalink to Dincolo de tristeţe
sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 3:17

Cuvinte. Tristeţea, oboseala, gustul oribil al înfrângerii. Privirea Simonei. Ochii duşi în fundul capului, din nou tristeţea care strânge ca o menghină. Trebuie şi cuvinte. Nu avem ce să îi reproşăm. Greşit, nu avem dreptul să reproşăm ceva unui om care îşi pune sufletul pe teren. Avem însă datoria să îi fim recunoscători pentru această călătorie spre tărâmuri puţin cunoscute nouă. Sacrificiu, demnitate, curaj, ambiţie nesfârşită, umanitate, credinţă.

A fost mai bună Caroline?
Simona Halep a onorat finala de la Melbourne cu un joc extraordinar. Calitate tehnică, spectacol. Toate finalele ei au avut o poveste în spate. Dramatism, răsturnări de situaţie. Au fost finale epice, cum se zice acum şi la matul din centrul satului. Preferam nişte meciuri terne, cu victorii fără strălucire. Caroline Wozniacki a ştiut să se hrănească din energia Simonei. S-a apărat foarte bine, ceea ce ştiam, dar au apărut şi momente în care a atacat. Ceea ce ştiam mai puţin. A fost mai bună Caroline? Scorul spune că da, atitudinea din teren şi mingile câştigătoare ale Simonei spun altceva. Dacă a pierdut, a pierdut pentru că şi-a asumat rolul celei care impune ritmul, fără să mai aibă însă suportul unei forme fizice impecabile. Dar felul în care Simona a trecut peste durerea din oase, articulaţii şi muşchi este o lecţie inaccesibilă celor mai mulţi dintre noi.

Ceva pentru viitor
Uzura meciurilor de la începutul turneului şi-a băgat capul pe fereastră cam pe la mijlocul setului al doilea. Ca un musafir nechemat. Acea cavalcadă emoţională, psihică şi fizică de la întâlnirile cu Destanee Aiava, Lauren Davis (mai ales) şi Angelique Kerber s-a decontat în finala cu Wozniacki. Aici are dreptate marele campion suedez Mats Wilander, al cărui pronostic dinaintea meciului speram să se infirme ca de atâtea alte ori. Zice Mats, probabil că pasul următor pentru Simona este să înveţe să îşi câştige mai repede partidele din primele tururi la turneele de Grand Slam. Să economisească energie pentru partea de final a acestora. Să nu se mai expună accidentărilor.

Diversificarea jocului
Cu ce rămânem în afară de regrete şi de tot felul de patetisme pe care tastatura parcă le scrie singură? Simona Halep a încercat să ia meciul în mână, să nu mai aştepte. Ţineţi minte finala cu Ostapenko, de la Roland Garros. La fel procedase în faţa Angeliquei Kerber. Nu doar că a încercat, a jucat chiar aşa. Acest tenis comportă riscuri de care o adversară cu tenacitatea Carolinei Wozniacki poate profita. Dar în sine, această schimbare nu este o înfrângere, este o victorie uriaşă pentru Simona. Mult mai echilibrată emoţional, cu un repertoriu tehnic în plină diversificare şi rafinare – vezi ruperile de ritm, vezi „scurtele” (încă departe de perfecţiune), vezi contre-pied-urile sau drive-vole-urile -, Simona se anunţă o jucătoare mai bună şi mai completă la acest încă nou an 2018.

Cuvinte. E timpul să ne retragem în vârful picioarelor. Ştie că nu este singură, i-au arătat asta românii din tribunele arenei Rod Laver. Superbi acei oameni! Mulţumim, Simona, odihneşte-te şi ia-o de la capăt! Şi da, poate că ea, Caroline, a fost mai bună astăzi. Un motiv în plus să nu laşi lucrurile aşa, neterminate.

Comentarii (83)Adaugă comentariu

vasco (267 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 15:37

De ce tristete?Macar de-am avea si in sport si in alte domenii situatii ca si cea in care ne-a adus Simona Halep!Bravo Simona!Succes in continuare!Criticii(haterii) sunt ori niste neispraviti frustrati care invidiaza banii castigati de ea prin munca CINSTITA si MULTA,ori sunt „romani” de prin harcov…Cum sa nu-ti placa?Ce sa nu-ti placa la Simona Halep?

adi_stelistul (454 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 15:44

Frumos spus. Simona a fost mai buna in acest turneu decat oricand in cariera. Caroline a avut si norocul unei jumatati de tablou mai bune de pe care a scapat si de Ostapenko (nasa ei, 0-4 la directe) si de Svitolina (alta jucatoare complicata pentru Caro, 1-3), singurele care pareau sa-i poata pune probleme – nu prea mai cred ca Venus va mai face un GS ca cele de anul trecut. Dar e meritul ei ca a stiut sa valorifice acest avantaj. Imi amintesc cum la Euro 2016 toate marile favorite s-au ingramadit pe o jumatate de tablou a optimilor: Germania, Spania, Franta, Italia si Anglia. A castigat Portugalia, de pe cealalta jumatate, poate si pentru ca a fost mai proaspata in finala, jucand cu adversari ceva mai abordabili. Poate asa a fost si acum. Nu stiu. Ce stiu sigur e ca, trecand peste impresia marilor experti de pe aici, Simona va mai avea ocazii. A spus si Mats, ca va castiga 100% un GS. Si vedeti ca au inceput sa-i iasa pronosticurile (si cu Pliskova i-a iesit). Sunt atatea exemple de campioni de GS care, obtinand in cariera mult mai putin decat Simona la varsta asta, l-au luat: Bartoli, Pennetta, Wawrinka! (care pana la 29 de ani nu avea nici macar un Maters, din care Simona are 6 la 26 de ani). Inclusiv Wozniacki care parea la un moment dat pierduta, ajunsa pe 78 mondial la 2 ani dupa finala pierduta cu Serena, e un exemplu ca poti trece peste orice. Sau Clijsters, cu ale sale 4 finale pierdute, inainte de alte 4 castigate… Cred ca Wilander are acum dreptate. O sa vedeti.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 15:44

A, da… Caroline a fost mai buna.

Cornel (5 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 15:55

Daca si domnul Geambasu o lauda pe Simona, inseamna ca chiar merita! Chiar m-a emotionat articolul si e prima data cand constat ca treceti dincolo de postura de cusurgiu. Si pentru asta va multumesc !

Lup (20 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 15:59

Oamenii din tribune or fi fost superbi, dar au deranjat-o vizibil. Tenisul nu e fotbal.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:04

…foarte bun articol …Halepoaica a devenit mai buna si mult mai completa …o sa castige un Mare slam cand n o s o mai doara nimic …cand o sa fie apta din punct de vedere fizic …adica …niciodata …asta nu se invata …

SauronSiTolontan (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:06

N-ai treaba cu tenisul. Mai bine te limitezi la Cristi Tanase si Gaman.
Oricine pare ca ia meciul in mana atunci cand joaca impotriva lui Wozniacki sau Kerber. Alea sunt ultra pushere. Poate doar David Ferrer sa arate pasivitate in fata lor. N-a facut Halep nimic deosebit. Absolut nimic. Doar s-a duelat cu o pushera ceva mai putin… pushera. Dar propaganda… 🙂

Carol K (146 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:08

Jos palaria pentru TOT ACEST TURNEU !!! Caroline astepta de mai mult timp acest trofeu,era si ea tot pe cifra zero…A fost mai disperata,mai vicleana la final,mai norocoasa dar si un pic mai buna…La final,exact atunci cand trebuie. Dar nu-i nimic,Simona a dus greul turneului,parca i-a fost scris sa duca in spate numai peciuri de infarct,poate cu 1-2 exceptii,asta in conditiile in care,am vazut cu totii,glezna i-a facut din nou bucurii.Felicitari !!!

unul (27 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:15

Nea Cristi, nu te-am citit, nu am incredere in matale de cand ai spus ca Bouchard a lasat-o cu mana intinsa pe …..Monica Niculescu :)))) Toata lumea stie ca era Alexandra Dulgheru ! :))

Costel tudor (7 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:20

In sfarsit un articol care mi-a facut placere sa-l citesc ! Dlor.de la GSp luati aminte , terminati cu mizeriile debitate de puscariasii jiji si mimi , ve-ti avea de castigat si deasemeni si cititori !!!

a dica (129 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:22

@ ovidiu 3303. Nu te dezminti. Tot ce nu are iz de praz iti pute.

robertino2 (21 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:24

Eu sunt extrem de suparat pentru ca Simona foloseste, in momente extrem de importante ale meciurilor, procedee tehnice pe care nu le stapaneste absolut deloc. Cum ar fi drive-vole-ul. Platesti cu aproape 1 milion de euro pe an un antrenor si el nu-ti spune asta? Adversarul abia respinge mingea si tu ce faci? Te crezi Ilie Nastase si faci drive-vole. In loc sa o lasi sa cada, apoi sa rupi terenul cu o lovitura cu peste 130 de km pe ora. Faci drive-vole cand ai 5-0, nu cand joci finala de AO. Toti „prietenii” o incurajeaza si ii picura in ureche ca daneza a avut noroc, ca s-a prefacut accidnetata, etc. Cand pierzi 3 fialae la rand, ai p problema. Si e bine sa asculti pe cei care spun care sunt aceste probleme. Daca vrei sa nu mai plangi si dupa a 4-a finala. Eu sunt un nimeni, dar sper sa se gaseasca un specialist care sa-i spuna unde greseste din punct de vedere tehnic.

Vlad (14 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:26

Daca tot e sa lasam deoparte patetismele, haideti sa remarcam si chiflele pe banda rulanta din ultimele 3 game-uri…nu e posibil ca un nr. 1 sa termine asa o finala! Orice alt final era mai de dorit decat acele chifle deplorabile si neprovocate din final. Altceva ar fi fost daca meciul se incheia cu un winner naucitor al Carolinei…dar nu, meciul s-a incheiat cu o chifla de amatori trimisa de Simona in fileu. Pentru restul meciului merita nota 10+, dar pentru acel final nota 1. Ca sa fim pragmatici.

robertino2 (21 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:26

Eu sunt extrem de suparat pentru ca Simona foloseste, in momente extrem de importante ale meciurilor, procedee tehnice pe care nu le stapaneste absolut deloc. Cum ar fi drive-vole-ul. Platesti cu aproape 1 milion de euro pe an un antrenor si el nu-ti spune asta? Adversarul abia respinge mingea si tu ce faci? Te crezi Ilie Nastase si faci drive-vole. In loc sa o lasi sa cada, apoi sa rupi terenul cu o lovitura cu peste 130 de km pe ora. Faci drive-vole cand ai 5-0, nu cand joci finala de AO. Toti „prietenii” o incurajeaza si ii picura in ureche ca daneza a avut noroc, ca s-a prefacut accidentata, etc. Cand pierzi 3 finale la rand, ai o problema. Si e bine sa asculti pe cei care spun care sunt aceste probleme. Daca vrei sa nu mai plangi si dupa a 4-a finala. Eu sunt un nimeni, dar sper sa se gaseasca un specialist care sa-i spuna unde greseste din punct de vedere tehnic.

Steaua1986forever (8 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:27

Nu ma pricep la tenis, am urmarit meciul asta, dar nici macar o secunda nu mi-a lasat impresia Wozniaki asta ca putea sa piarda acest meci.”mingile câştigătoare ale Simonei spun altceva.” – Hai sa revedem meciul, zic eu…

dubluv (71 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:31

nu e vorba deloc de tristete. Poate doar Simona e trista, la ea se justifica. Noi, privitorii, am urmarit o ‘finala de Campionat Mondial de tenis’ cu o romanca in prim plan. Multumesc, Simona!

california (172 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:32

din pacate, situatia este mai putin optimista; vazand cat de greu ajungi intr-o finala de mare slam, e dificil chiar si sa te gandesti macar, cand vei mai avea asemenea ocazie; si se poate spune ca a avut de mai multe ori ocazia sa treaca la conducerea ostilitatilor, ultima data la scorul de 4-3 in favoarea ei din ultimul set, cand urma la serviciu; atunci, in mod pervers (as folosi alt cuvant, dar mi-ar fi cenzurat), polodaneza s-a dat ranita ca sa o scoata pe halep din ritm(un fel de time-out la handbal) , beneficiind de masaje si comprese, in timp ce simona o astepta in picioare, dupa care a revenit si a castigat meciul;
totusi, trebuie sa recunoastem ca inainte de meci, statistica era de partea danezei: aceasta avea mai multe meciuri castigate in confruntarea cu jucatoarele din top 20 decat simona (vezi mats wilander), procentaj mare de puncte din primul serviciu (atuul jucatorulul modern), de asemenea numarul greselilor nefortate mult mai mic decat ale simonei, ori se stie ca simona face un procentaj important de puncte din greselile adversarelor; asa cum am vazut, daneza este agasant de precisa in lovituri, iar la schimburile prelungite, care au fost foarte multe, simona n-a castigat decat de doua ori; acestea cred ca au fost de fapt argumentele in favoarea danezei;
oricum, jocul simonei s-a imbunatatit mult, practic e o alta jucatoare si daca pana acum au fost indoieli, se poate afirma, ca in momentul de fata, este de necontestat nr. 2 mondial.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:58

Intr-adevar drumul pana intr-o finala de GS este foarte lung. Si greu. De aceea este pacat cand pierzi o asemenea sansa

Cipinho (34 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:33

imi mentin parerea expusa pe blogul lui Tolontan:
„Simona a pierdut meciul inca dinainte sa inceapa, prin atitudinea ei posomorata, in niciun caz nu asa te prezinti la un meci in care o lume intreaga e cu ochii pe tine!!! Altfel cu exceptia primelor 3 si a ultimelor 3 game-uri Simona a jucat excelent, si-a creat avantaj de fiecare data cand a atacat, a servit mult mai bine decat Wozniacki in ciuda celor 10 cm in minus, dar s-a observat la Simona ca e subreda din toate incheieturile in urma maratoanelor purtate de-a lungul turneului in timp ca Wozniacki a avut meciuri infinit mai usoare. O alta greseala fatala Simonei este ca n-a cerut si ea un time-out medical spre finalul decisivului, a ramas in teren si a indurat croseele Carolinei pana la ultimul. in 10 minute ar fi reusit sa mai incarce din baterii, sa primeasca o fasa la coapsa si sa lupte cu forte proaspete pentru glorie, pentru locul 1, pentru primul GS si cele 1200 puncte avans fata de Wozniacki ce i-ar fi ajuns probabil pana la vara . acum Simona trebuie sa o ia din nou de la capat, inca o data, dar spre deosebire de Turneul campioanelor, acum Simona este o cu totul alta jucatoare, arata cu muuult mai bine !!! va veni si ziua ei poate chiar la Paris!”

cpt.ahab (36 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:35

Frumoase și adevărate cuvinte.

p7 (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:39

Sunt un tip destul de cinic de felul meu cand vine lauda la adresa lui Halep dar din pc de vedere al jocului, e poate cel mai bun GS la care am vazut-o desi a mai facut alte finale si semifinale de GS-uri. Am injurat cand am vazut cat de defensiva a fost cu piticania de Davis si am fost placut surprins de initiativa ei cu Osaka, Pliskova, Kerber si chiar si cu Wozniacki cat a mai avut benzina in rezervor.

Jocul lui Halep a progresat si asta e foarte important. Mai important e sa mentina cadenta ofensiva ptr a-i permita sa rezolve rapid meciurile din tururile inferioarea ptr ca, daca suntem cinstiti cu noi insine, asta i-a omorat meciul astazi cu Wozniacki, inabilitatea de a mai aduna resurse fizice ptr atac pe final pe cand daneza facea stanga dreapta fara probleme si tarziu in setul 3.

Oricine a jucat un pic de tenis la un nivel cat de cat profesionist stie ca atacul iti da initiativa in joc dar te epuizeaza destul de rapid, de aia trebuie sa incerci sa ataci eficient. Halep a incercat un pic de ballbashing daca mi se permite un termen din engleza si sincer, nu a fost deloc rau, oricum cu mult mai mari sanse de reusita in fata unor jucatoare de top decat redirectionari de mingi din mers cu bolta catre adversar.

Raportat la resursele fizice cu care a intrat in finala, Halep s-a descurcat admirabil. A revenit dupa un inceput oribil, a incercat sa atace, a egalat la seturi, a revenit de la 0-2 si 1-3 si daca nu ii taia daneza ritmul cu timeout-ul ala, poate mergea pana la capat. Problema ei cu lipsa de resurse fizice s-a vazut pe final, nici nu mai putea sa impinga din picioare la serva si nici loviturile sale ofensive nu mai aveau taria din primul set.

Ceea ce trebuie sa stie romanii care nu stiu foarte mult tenis si comenteaza aiurea e ca Halep e deja de cativa ani intr-o zona de top unde nu ajung multe jucatoare in cariera. Putine jucatoare au ajuns nr.1 mondial, chiar si in aceasta era WTA mai slaba, putine au stat atata vreme in topul tenisului feminin, putine au facut semifinale la toate GS-urile. Ce vreau sa spun e ca aici marja de diferenta intre jucatoare e foarte mici si nu e ca si cand Simonei ii e datorat un GS, trebuie sa ai nu doar constanta, dar si un pic de noroc ptr un asemenea titlu.

Sunt mari jucatori ca Klijsters sau Murray care au pierdut primele 4 finale daca nu ma insel si erau jucatori fabulosi doar prin faptul ca au ajuns acolo oricum.

Halep poate se va retrage in vreo 5 ani. Puteti sa-mi spuneti cu mana pe inima, uitandu-ne la ce vine din urma, cand o sa mai vedem vreun roman/romanca care va mai castiga un turneu Masters, d-apoi sa ajunga in vreun sfert/semifinala de Mare Slem.

Halep, desi are un deficit cu fizicul, are 3 finale de GS la activ, 16 turnee WTA din care 6 la nivel Masters. Ceva mai bun ca ea nu o sa pupam multa vreme de acum.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:54

Va aprob intru totul. Multumesc pentru comentariu.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:41

@ robertino2
Cand pierzi 3 finale la rand ai o problema? Serios? Stii tu asta? O fi, nu te contrazic, dar te rog sa-mi spui ce problema avea Chris Evert, care a pierdut si ea 3 finale inainte de a castiga primul titlu, sau Kim Clijsters, care a pierdut 4 finale inaintea primului titlu? Sau numai Simona are o problema pentru ca, ce oroare!, e doar pe 2 de atatea ori?

Cristi (99 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:41

Steaua1986forever, exact! nu te pricepi la tenis. Ce spui tu imi aminteste de o ruda la marele meci din 86 al Stelei, care, paralel cu fotbalul (ca si tine cu tenisul), ne spunea in famile: ce nedrept pt Barcelona, nimic din desfasurarea meciului nu intuia ca Barca ar putea sa piarda finala!

haideusicfr (141 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:42

Nu-mi vine sa cred ca a pierdut. A jucat foarte bine,primul serviciu i-a functionat ,de aceasta data norocul nu i-a suras.
Poloneza aia nu e cu nimica mai buna. N-a fost probabil atat de obosita dupa celelalte meciuri.
Simona a jucat mai spectaculos ,joaca un tenis mai tehnic , a clacat chiar in ultimul ghem.
Sunt sigur ca va castiga si ea ,bravo Simona ,ne-ai bucurat dupa cum ne-ai intristat enorm.
Succes fata draga !

ovi (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:47

Vei fi surprins sa vezi cati fani are simona in harcov si cati detractori in bucuresti.hai,pa!

dubluv (71 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:49

@Cipinho, ti s-a parut ca banalitatile spuse pe tolo.ro sunt asa importante ca trebuie sa improsti peste tot cu ele? Ne bucuram mult ca nu ti-ai schimbat parerea, dar stii ceva? Poti sa ti-o schimbi, nimanui nu-i pasa de parerea ta!

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:53

…ce sa ti fac bai dica daca esti prost ?…nu intelegi nimic …Halepoaica joca un tenis mult mai bun decat inainte dar turnee de Mare Slem castiga cine i apt fizic …ce putoare ai simtit tu aici ?…prostul satului …vezi ti de calea ta …lasa ma pe mine …

robertino2 (21 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 16:57

@adi_stelistul
Poate Chris Evert a schimbat ceva dupa 3 finale pierdute. Simona are cateva lovituri pe care nu stie sa le foloseasca. Si de ce sa le folosesti in asemenea meci cand poti folosi altele pe care le stapanesti bine? Din incapatanare sau pentru ca cineva, care ia sute de mii de euro de la tine, nu iti spune unde gresesti, pentru ca nu e asa mare antrenor cum zice lumea. Si Wilander e mare specialist, dar nu nimereste niciodata un castigator. Daca vrea sa fie o jucatoare si mai buna, trebuie sa analizeze foarte bine unde greseste. Daca pica in greseala cu „a avut noroc daneza, Simona e mai buna”, scenariul se va repeta cat de curand.

Petru Harnagea (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:00

Cam asa……..Totusi Woz a fost mai buna doar cu 0.9174 % , adica, din 218 puncte a castigat 110 ( si Simo 108 ). Doua ! Daca erau la Simo eram in culmea fericirii, asa cautam explicatii. Care, cam astea sunt , a intrat in meci cu benzina pe rosu. Iar aici nu era solutie…………Cand Kerber a decis ca vrea sa castige GS , nu a facut decat asta……..Dar e greu sa fim noi isteti de pe margine. Oricum e o sportiva senzationala , in zonele rarefiate ale performantei maxime. Avem cativa oameni ( in orice domeniu , nu numai sport ) care sunt acolo. Iar Simo e de cativa ani buni……

adi_stelistul (454 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:07

@ p7
Excelent comentariu. Subscriu.

Caratase (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:10

Cipanca asta, nu va câștiga niciodata un GS. Ascultați ce va spun eu.

geo (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:11

E adevãrat cã Simona nu a avut o atitudine de jucãtoare care intra pe teren sã câstige. N-as spune cã a intrat „posomorâtã”. Probabil cã era obositã dupã meciurile jucate pânã la finalã. Cred cã oboseala i-a diminuat luciditatea, multe din deciziile sale au fost neinspirate. Simona ar trebui sã joace economic, la câstig rapid, pãstrându-si energia pentru fazele superioare. Si cred cã ar trebui sã înteleagã cã unele puncte sunt mai importante ca altele, cã uneori trebuie sã fie mai atentã, mai concentratã. La 40-15 pentru ea, nu închide jocul si lasã adversara sã revinã la 40-40. De la acest scor lucrurile sunt diferite, nu mai e ca la 40-15. Simona a pierdut astfel multe momente favorabile care i-au lungit lupta, i-au consumat din energie. Sã ai 4-3 în decisiv si serviciul si sã nu mai reusesti nimic nu e un titlu de glorie! Problema vine din gestionarea efortului. Si, vorba cuiva, când pierzi 3 finale de GS din situatii favorabile, înseamnã cã ai o problemã care trebuie rezolvatã, altfel va plânge în continuare dupã alte finale pierdute.

Halepa nas castreveti (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:12

:)) cu ce ramanem ? Ha ha ha raspynsul este simplu si f dureros pt simpatizantii ***.Ramanem cu faptul ca haleapa a doborat un record negativ vechi de 27 de ani intrand astfel in istoria neagra a acestui turneu.pana una alta halep este rusinea acestui turneu.din pacate pt voi si din fericire pt iubitorii sportului alb nimeni nu poate nega asta .halep esti oaia neagra a AO.ai patata imaginea acestei competitii .

JFM (151 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:13

@robertino2,pai daca estri atat de priceput si exigent du-te nene si da-l la o parte pe Darren Cahill si instaleaza-te tu acolo,antrenorul numarului 1,acum 2 mondial ! …La cat tenis la perete ai jucat poate ca o sa fii mai bun ca el,cine stie ?

arici (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:13

Desigur, rezultatul e unul foarte bun, insa unele carente de ordin tehnic si fizic au impiedicat-o sa-si indeplineasca visul, cistigarea primului turneu de GS. Concret, serviciul ramine deficitar ( a avut serviciul secund groaznic cu viteze cu putin peste 100 km/h . Cind la 4-3 in ultimul set , a facut dubla greseala si a trimis mai multe mingi in fileu, s-a demoralizat.Pur si simplu nu a putut sa-si controleze emotiile. Apoi are o problema cu smash-urile, pe care nu reuseste sa le transforme in puncte ba mai mult pune adversara pe atac )asa a fost in acel game in care Wosniacki a facut punctul meciului dar si cu alte ocazii. Nu am datele tehnice ale partidei ca sa comentez insa una peste alta a fost un joc remarcabil in care daca nu acumula atita oboseala in mecirile cu prelungiri, poate altul ar fi fost rezultatul. Daca isi va mai remedia din greseli in mod cert va veni si momentul cistigarii unui GS. Wosniacki a cistigat pentru ca a fost mai proaspata si de ce nu, chiar norocoasa.Chiar daca a pierdut jucatoarea noastra merita felicitari.Succes pe mai departe.

FLORIN (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:14

De ce DRAMA TOTALA ?
A demonstrat inca o data daca mai era nevoie ca LOCUL UNU IN LUME a fost ceva conjuctural, din moment ce nu e in stare sa castige un MARE TURNEU.
Au simtit asta si SPONSOTII DE ECHIPAMENTE care nu investesc in perdantii de serviciu de asta joaca in echipamente cumparate de pe e BAY.

Lestie (48 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:17

Simona Halep a inceput prost si a terminat lamentabil. Asa nu se castiga o finala de Mare Slem. Daneza nu a fost mai buna, ci mai profesionista.

Dorin (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:25

Ar fi frumos daca cei ce o critica pe Simona ar fi tinut macar o data in viata o racheta in mana, pe terenul de tenis! Probabil s-ar fi abtinut de la aberatiile pe care le produc pe aici, legate de cum ar fi trebuit sa joace sau sa loveasca mingea Simona…
Recunosc, sunt suparat din cauza rezultatului… Simona a dat tot ce a (mai) avut in ea in materie de resurse fizice – si nu numai – dar nu a fost sa fie! Deocamdata!

vasco (267 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:31

@ovi,n-o sa fiu niciodata surprins de cati fani are Simona in harcov…fanii ei de acolo nu sunt sigur unguri,deci…despre ce vorbim?Ceilalti,din Bucuresti,care te freaca pe tine intra la prima categorie pa care am mentionat-o,frustrati cu IQ…si caracter zero.Daca vrei s-o faci pe desteptul..du-te la tine in gasca,in cartier,poate,poate…

a dica (129 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:35

Ce sa fac bai 3003, nu ma pot abtine cand vad atata ura. Acu cu prostia n-as zice ca te intrec. Te las pe tine s-o etalezi cu spor. N-o sa-ti mai citesc comentariile ca esti magar. Sa ma ierte blandul animal!

motanul incaltat (455 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:38

Nu stiu ce credeau suporterii , dar Presa stia ca nu o sa cistige . Cind faci declaratii in GSP de genul Nu stiu ce jucatoare a fost eliminata nu stiu cine s-a retras accidentata-e clar ca undeva in subconstient le vezi mai bune ca Simona….. Asa fac si cu Lazio—- cel mai bun jucator si-a succit degetul mic de la mina si e indisponibil ( asta a fost o gluma) insa tu stii ca Lazio e cu 100 de clase peste FCSB dar speri in sinea ta ca daca ” or sa fie otravite fintinile sau lanurile de cereale pirjolite” poate o sa ai sansa ta. Ca de fiecare data- N-O SA O Ai. De ce ???? IIsus ne invata ceva-trebuie sa crezi 100% in sinea ta sau in subconstient. Si atunci-da – se va intimpla…..O sa cistige un mare slem cind o sa creada 100% ca o sa-l cistige.Nu trebuie s-o faca pt.presa, pt Radu Banciu sau pt. TARA….. Trebuie s-o faca DOAR PENTRU EA.

Belisarius (7 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:50

excelent meci prestat de Simona. diferenta, acum, trecut si viitor, sut cei 11cm in plus ai lui Wozniacki, 1.79 vs 1.68. Si la puntcele cheie setul 3, lungimea Carolineei a fost critica la recuperare. Dar performanta Simonei nu e reprosabila.

octavian (109 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 17:52

D-le Cristian,un titlu de grand slem((in cazul Simonei) tine si de noroc si alte probleme mai gingase.Ex. In czul cu Sarapova cine garanteaza ca atunci nu era dopata(parca da) De ce nu i se retrage titlul. In cazul cu Ostapenko, mingea norocoasa.In rest felicitari pentru Simona

Cristi (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 18:00

Sa fim suparati ? Niciodata! A fost un turneu senzational facut de Simona in conditii grele de temperatura si cu accidentari care ar fi lasat la vestiare multe jucatoare… Mult mai important decat rezultatul este MODUL in care a jucat. Atacand si impunand ritmul, cu veniri la fileu castigatoare, cu scurte ! E altceva fata de anii trecuti ! Nu mai vorbesc de pregatirea fizica dar si de mentalul de nr. 1 mondial aratat ! Jucand in acest mod Simona va castiga cu siguranta cel putin un Grand Slam sau chiar mai multe! Totul e sa persevereze pe acest drum… Bravo Simo si RESPECT maxim !

Cristian (12 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 18:06

Simona inca nu are tăria psihică necesară unei câștigătoare de Grand șlem.
Am văzut printre clipurile de la meci unul in vâre este la vestiare si vorbește cu Darren Hill.
Privirea ei este mai tot timpul in pământ, doar la sfârșit îl privește pe antrenor.
Eu cred ca nu are încredere in ea, îi lipsește un pic de “Nebunie”, care sa o facă sa treacă mai ușor peste momentele mai puțin reușite din cariera ei.
Cred ca noi, romanii, trăim prea mult sub blestemul Mioriței, care ne face sa ne consideram învinși încă dinaintea sau nevrednici de o soarta mai buna.
Păcat ca nu reușim mai des sa ne desprindem de trecut si luam cu noi numai greselile, nereușitele si frica.
Din păcate forța fizica, oricât de mare ar fi ea, e dominata întotdeauna de forța psihică.
Lupta e pierdută atunci cand in mintea ta gândul ca vei putea pierde îți domină comportamentul.
Hai România! Deșteaptă-te Romane!

tifi (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 18:38

Domnule Geambaşu, după cum spune reclama dvs. au trecut 25 de ani. E un articol de popă de la ţară către enoriaşii trecuţi de 70. N-am înţeles ce-aţi vrut să spuneţi, în afară de banalul pe care l-au văzut şi… enoriaşii respectivi. Singurul lucru pe care l-am înţeles e naţiolismul patriotard pe care-l afişaţi. În rest… Puţin, foarte puţin, ca să-l parafrazez pe Dem Rădulescu

gicu (13 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 18:44

Meci foarte prost al Simonei, a facut-o pe daneza campioana. Dl Geambasu incearca sa fie patriot, cu toti suntem dar tre sa spunem adevarul. Felicitari Simonei pentru fabulosul meci cu kerber, care de fapt mi s-a parut ca a fost cu 2 clase peste Wozniacki. Aceeia ar fi trebuit sa fie finala. Din pacate Simona n-a mai putut sa repete mechiul mare facut in semifinale si s-a pierdut. Nu inteleg reactia de la inceptul setului 3 cand s-a intors de la vestiare nervoasa, si a cedat 3 gamuri la rand, cand din contra trebuia sa fie calma , avea avantaj moral, dupa ce dominase clar setul 2. Daneza n-a jucat nimic , i s-a facut un cadou mare, Simona a dominato la toate capitolele, vezi statistica.

Andrei (222 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 18:51

Cu Sharapova i-a lipsit experienta, cu Ostapenko i-a lipsit taria psihica, cu Wozniacki i-a lipsit sansa. Tot ce imi doresc este ca Simona sa joace mereu exact ca la acest AO, fiindca sansa vine si de partea ta inevitabil. Cel mai teama mi-e ca Simona sa nu ajunga un personaj tragic al tenisului feminin, ceva de genul „always a bridesmaid, never a bride” pe care o lauda si o compatimesc toti pentru felul in care pierde la nivelul cel mai inalt. Sper sa se recupereze din toate punctele de vedere dupa aceasta dezamagire (ca esec propriu-zis nu poate fi numit). In opinia mea e mare favorita la RG 2018.

marian (31 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 19:03

ce n-as da sa avem si unul la baieti sa joace macar sferturi an de an.

marius (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 19:09

Domnule Geambasu, dar de interventia arbitrului de scaun pe final, care i-a consumat Simonei ultimul challenge, ce ziceti?

itu52 (5 comentarii)  •  27 ianuarie 2018, 19:18

Deocamdată Simona a demonstrat că a meritat din plin poziția de #1. A făcut liniște între contestatari, sponsori și mulți nimurugi(neputincioși vorbăreți). Abia acum poate pretinde cu adevărat un GS, de acum încolo nu o să mai mire pe nimeni victoriile și poziția ei în WTA. Turneele următoare, vor decide supremația mondială iar anul de abia a început, mai are încă 3 GS_uri. Răbdare și tutun, va veni soarele pe strada ei. Nu e la îndemâna oricui să fie locul 2 mondial iar pierderea a fost la mustață, dacă câștiga nu cred că mira pe cineva. Sus și de la capăt. Mai avem multe de văzut și povestit.

Comentează