Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ultimul adversar al Simonei. Corectitudinea politică

Pentru că şi-a lăudat adversara din primul tur de la Melbourne, comparând-o cu Serena, Halep este suspectată de rasism. Nu ne mai facem bine!

Permalink to Ultimul adversar al Simonei. Corectitudinea politică
marți, 16 ianuarie 2018, 6:40

Fiţi atenţi ce vorbiţi! Cum vorbiţi, unde vorbiţi, cu cine. Simona, bagă de seamă, accidentarea la gleznă s-ar putea să fie cea mai mică problemă a ta la Melbourne! Fiindcă misionarii corectitudinii politice nu dorm. Ei veghează şi ne amendează ieşirile în decor. Aluziile rasiste, trimiterile sexuale, atitudinile xenofobe! Şi dacă toate astea nu sunt decât în mintea lor, ei tot le amendează.

Ce s-a întâmplat de fapt? De fapt, nu s-a întâmplat nimic. Simona a vorbit la conferinţa de presă succesivă întâlnirii cu foarte tânăra australiancă Destanee Aiava. Pe care a învins-o în două seturi, 7-6, 6-1. Întrebată ce părere are despre adversară, Simona Halep a spus următoarele:

„Este foarte talentată. Este puternică şi cred că în viitor va fi foarte bună. E tânără. Mult noroc! Pot spune că seamănă puţin cu Serena. Loveşte mingea foarte tare. Este o fată puternică. Sigur va fi bună pe viitor”

Despre culori
Toate bune, frumoase şi politicoase. Ba nu. Avalanşă, dragi tenismene şi „tenismene”! Reţelele de socializare au luat foc, fiindcă vorbele româncei au fost interpretate ca un atac rasist. Cum adică seamănă cu Serena? Ce vrei să zici? Că are culoarea americancei? Şi cum adică e puternică precum Serena? Asta de unde vine? Adică sugerezi că negrii sunt mai puternici decât albii, că sunt mai animale, nu? Bine, comentariile nu au sunat chiar aşa, domnii şi doamnele care oficiază în numele corectitudinii politice practică un limbaj nuanţat, insidios. „Halep spune că Aiava seamănă cu Serena şi că loveşte ca ea. Probabil că nu a vrut să sune rasist, dar cam aşa se înţelege”, comentează cineva. Altcineva, desigur foarte tolerant, o avertizează pe Simona: „Ca să ştii, Simona, Destanee Aiava nu seamănă deloc cu Serena. Verifică-ţi gleznele şi informaţiile”. Subtil, ce mai!

Groapa de gunoi a memoriei
Ştiu, n-o s-o scoatem la capăt nicicum. Cei care cred în valorile polliticaly correctness vor mirosi în rândurile de faţă nu mugurii, ci fructele unei atitudini învechite, care vede culori, diferenţe între genuri, etnii, popoare. Pricepeţi, tot chestii din astea care trebuie aruncate la groapa de gunoi a memoriei, înainte de a ajunge în haznaua istoriei. De aceea, poate mai util ar fi să vă povestesc ceva despre o conaţională a lui Destanee Aiava. Aceasta se numeşte Evonne Goolagong şi a fost o mare jucătoare de tenis a anilor ’70. Precoce în ale performanţei, câştigătoare a 7 turnee de Grand Slam la simplu, plus alte 7 la dublu, Evonne Goolagong era considerată o apariţie exotică în circuitul tenisului mondial acum 45-50 de ani.

Exemplul Evonne Goolagong
Descendentă a unei familii de aborigeni şi percepută/promovată ca atare, Evonne şi-a purtat originea cu naturaleţe şi veselie, într-o lume mai puţin interconectată, dar în care mâncarea încă avea gust, fumătorii nu erau consideraţi principalii vinovaţi pentru poluarea planetei şi pentru cancerul pulmonar al nefumătorilor, o lume în care heterosexualitatea şi homosexualitatea purtau nume precise şi nu deveniseră temă de modă vestimentară. Vezi opţiunea pentru culoarea roz a firmei Nike, care la Melbourne şi-a îmbrăcat campionii în culoarea definitorie a comunităţii gay, comentată documentat şi cu umor de colegul Mitruţ Docan. Ca şi Evonne Goolagong, Destanee Aiava nu provine dintr-o familie de „albi”, ci dintr-una cu origini samoane, o minoritate etnică răspândită în Australia şi Noua Zeelandă, în Oceania în general. Asta nu o face diferită în sine pe Aiava, nici nu o ajută, dar nici nu o împiedică în realizarea visului ei de a deveni o mare jucătoare.

Aiava însăşi se vede un fel de Serena!
Şi poate că va deveni într-o bună zi. Ironică involuntară cu apărătorii ei, Destanee însăşi s-a declarat mai demult o admiratoare a Serenei. Mai mult, speră să îi calce pe urme fiindcă un meci al Serenei a fost cel care a determinat-o să se apuce de tenis. Totul spus negru pe alb. Greşit, cum adică negru pe alb? Poate gri, poate roz. Dar o mărturisire a lui Destanee sună altfel rostită de ea, nu de Halep. Care Halep este ea însăşi membră a unei etnii istorice minoritare a poporului român. Simona aparţine comunităţii aromâne. Descendenţă care nu o face mai bună, mai rea sau mai puţin româncă decât nativii de veacuri din Traian şi Decebal şi Gerula. Ea nu este numărul 1 mondial fiindcă este „machedoancă”, deci mai ambiţioasă, cum cred partizanii stereotipurilor. Este numărul 1 pentru că a muncit mult şi are talent. Punct.

Înainte, cu ere geologice în urmă, articolul s-ar fi încheiat probabil cu clasicul „Mare Ţi-e grădina, Doamne”. Acum nu merge, căci vin unii şi te întreabă cine trăieşte în grădină, că oamenii nu. Şi se simt atacaţi liber cugetătorii şi ateii. Se potriveşte perfect însă franţuzescul „La vie en rose”. Deşi unii o vedem albastră.

Comentarii (72)Adaugă comentariu

virgil (14 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 18:49

Despre reactiile la spusele Simonei, cine comenteaza, intuneric genereaza.

victor L (285 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 18:54

De data asta, Felicitari pentru articol. Va spun ceva referitor la cei ce s-au inflamat la vorbele Simonei: daca prostia ar durea, strigatele din tribunele arenelor si stadioanelor ar parea o soapta.

Adu (66 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:03

Simona a spus cateva vorbe, cativa comentaci australieni au zis ca lor li se pare altfel, si asta a fost tot. Dar in Romania devine mare dezbatere! Din lipsa de rating, marii jurnalisti de sport despica firul in patru ca sa supravietuiasca propria lor ***! :D hahaha

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gin (30 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:10

Bravo Cristi, mi-e si rusine sa recunosc ca am taste portocalii pe tastatura.

Casi (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:10

s-a inventat o alta cenzura ....unde-i libertatea ? Felicitari Cristian Geambasu , iti aperi meseria

octavian (109 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:10

Australienii sunt venetici sau urmasii stramosilor lui Evonne.

Marius (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:11

Tu și cei de la GSP duceți lipsa de subiecte incendiare, asa ca v-ați gândit sa creați unul din nimic. Ați selectat câteva comentarii și gata articolul. Daca tot sunteți ziar mare și tare pe aici prin Romanica, atunci va recomand sa verificați și articolele de pe alte site-uri de specialitate. De exemplu, pe www.tennis.com, un site care nu o iubește pe Hale, la comentariul meciului chiar o americanca spune ca australianca seamănă cu Serena. Pe de alta parte, la comentariul de pe teren, cand a făcut comparația cu Serena, publicul a aplaudat. Deci, unde e marea problema? Pe scurt, sunteți cam praf!

bozo (21 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:13

Intotdeauna se gasesc niste *** functional care sa-ti inteleaga aiurea spusele. Nu e vorba despre nicio corectitudine politica aici, e doar prostie manifestata public de niste cetateni cu capacitate limitata de intelegere. Aiava a inteles corect ceea ce a spus Halep, dovada replica ei de la conferinta de presa de dupa meci: "The fact that she referenced me to Serena gives me a lot of confidence in myself," Aiava said. "I feel honoured as well, especially coming from her, being the best player in the world right now. "I'm going to take a lot of confidence out of that match."

Serban (5 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:16

Comentariu aberant, ca si remarcile australienilor. Cine are putina legatura cu sportul asta intelege ca interviul Simonei este legata de stilul de joc in forta si de constitutia atletica a australiencei si nu are nici o legatura cu culoarea pielii, de rasism sau alte aberatii. Faptul ca dumneata scrii despre un sport greu, complicat si departe de intelegerea celor care nu au pus mana pe o racheta de tenis ma face sa te intreb cu simpatie de ce persisti in a te face de ras scriind despre lucruri cu care nu ai tangenta si nu ramai in domeniul pe care il pastoresti, fotbalul. Pentru ca, nu-i asa, toata lumea a dat cu piciorul intr-o minge, fie ea si din carpa...

alexandru (107 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:17

Bună seara! face parte din războiul psihologic, este o armă foarte bine folosită zilele astea de către marii șacali ai sportului! Nimic neobișnuit, ca să zic așa! La nivelul ăsta atunci când sunt în joc milioane de dolari investitiile trebuie să fie pe măsură! Nutriționist, kinetoterapeut, antrenor mental, ......etc......experți în comunicare și mai ales o mică armată de forumiști plătiți. Sunt experți în comunicare care pot să o ajute să gestioneze această situație! O seară bună!

catalin (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:19

Doamne, "corectitudinea" inseamna de fapt inflamare gratuita si rastalmacire? sa stiti ca tot ce-i mult strica, inclusiv prea multa "corectitudine" . Acusi nu o sa putem sa spunem ca cerul este "acoperit" astazi! Simona probabil ca a vrut sa spuna ca Aiava loveste mingea asa cum si Serena o face. Unde este rasism etc aici ?

romulus65 (10 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:21

Traim intr-o lume care devine tot mai urata.

Bibicul (54 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:22

Felicitari domnule Geambasu pentru articol! Pacat ca acei Aussies care au mancat jar si au scos flacari pe nas nu va pot citi. Poate merita ca cineva din redactie sa intre pe forumul acelor indivizi loviti de radiatii solare si sa posteze cateva din ideile dumneavoastra. Ca sa nu isi imagineze surferii cu stramosi trecuti pe la Tyburn si Newgate ca pot sa delireze. Sa isi vada de prostiile lor, de faptul ca fundamentalistii islamici isi fac de cap prin toate statele Australiei. Daca si-au permis sa o jigneasca si ameninte pe Margaret Court pentru convingerile heterosexuale afirmate ce sa mai vorbim? Tot ce inseamna Political Correctness si discriminarea pozitiva a minoritatilor, in primul rand LGBT loveste in majoritatea normala. Cu ce scop? noi ca romani si Romania ca tara ar trebui sa incetam sa adoptam sa nesfarsit o atitudine pasiva si sa tot inghitim mizerii de la altii.

Iulian (4 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:25

Furi curent prietene, bagi in seama ce au comentat niste nebuni pe net este o mizerie ce faci tu comenteaza reactia oficialilor, a presei australiene a australiencei nu reactia a doi nebuni de pe net

baba novac (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:29

Domnule Geambasu, puteti dovedi ca ? Cate comentarii? Like-uri? Share? Tweet-uri? Bateti campii si umflati un subiect inexistent! Trei ametiti, cu 2 urmaritori, s-au ofensat de comparatia facuta de Simona. NU EXISTA ACEST SUBIECT pe retelele de socializare. E O MARE MINCIUNA.

just (17 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:30

Subiectul este ok.Probabil Cahill trebuia sa o puna in garda pentru ca toate neamurile astea de vorbitori de engleza de la antipozi sunt farte dificile, ironice, plini de ei si rautaciosi.Sunt o gena sa spunem modificata a celor din europa si nici sa nu va imaginati ce era la gura lor daca Simona pierdea.Si, DA, cred ca Simona este nr1 nu pentru ca este machidoanca ci pentru ca nu este romanca.

stefan (10 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:35

o problema logica: daca spui de cineva ca face trimiteri/aluzii rasiste inseamna ca in mintea ta exista o schema rasista, altfel cum ai fi putut face evaluarea? prin urmare, cei care trag in Simona Halep ca a insinuat lucruri rasiste ar trebui sa si-o ia peste cap, pentru ca in mintea lor sta rasismul!

VaxPopuli (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:39

Nu il cheama Mitruț Docan, ci Mitică Docan pe colegul la care te referi si care scrie mai bine ca dumneata. Acum grabeste-te sa corectezi si sa imi stergi postarea.

marc (23 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:49

Ai dreptate geambașule. Nu ne mai facem bine. Deci 2-3 aborigeni scriu și ei acolo la nervi (normal, pierduse ,,frumusețea” lor) câteva cuvinte cu scopul vădit de a jigni pe Simona și tu te repezi să ne anunți că ,,rețelele de socializare au luat foc”. Hai mă, ce dracu, chiar așa de jos ați ajuns? Totuși, e vorba de câțiva ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:54

Tocmai de asta, eu cred că Simona trebuie să-și continue obiceiul cu ajutorul căruia a ajuns în ierarhia tenisului mondial și anume să-și facă Sfânta Cruce după fiecare victorie, mulțumind Bunului Dumnezeu ! Să facem totdeauna ce ține de noi și Dumnezeu va face ține de El, adică nu ne va uita niciodată !

Sorin Gheorghe (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:55

Opriti-vă din ura asta fara rost! Simona nu a vrut sa spuna nimic de rasism! Noi, romanii, nu suntem rasisti! Haideti sa ne incurajam compatrioata sa castige primul Grand Slam! Hai Romania!

Neagu#theBest (13 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:59

Se pare ca iar exagereaza si polemizeaza geambasu... bine spun cei de mai sus, iarasi mai bine informati decat geambasu, lipsa de subiecte, vanatoare de rating. Spre lauda lui insa, are o gandire sanatoasa, se vede ca apartine unei generatii inca normale, vede lucrurile lucid si nu cade in plasa isteriei generale, unde nu mai ai voie sa faci referire la alte rase sau popoare, sau grupari, ca orice ai spune, vin unii si iti intorc spusele dupa cum le convine. Fereasca Sfantul sa faci complimente unei femei! Si daca ii place ei, vine alta si o convinge ca abuzat-o sexual. Sper ca geambasu sa fi fost macar sincer. Bila alba ca nu s-a bagat si el in haita Directorului Colaborator, sa ne plictiseasca cu mize rii despre Burleanu. Geambasule, tot ceea ce scriu si cand te laud si cand te trag de urechi, e sincer. Asa gandesc! Asa am fost intotdeauna. Sa spun franc ce gandesc. Si bine si rau. Bun, reversul medaliei este ca nu prea imi fac prieteni.

Chis Alexandru (105 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 20:23

Este, pe undeva, de inteles reactia unor "conationali" ai Aiavei, suparati ca jucatoarea lor favorita - una in care Australia isi punea mari sperante la acest AO - daca ne gandim numai la ceea ce se scriu pe retelele noastre de socializare la adresa Simonei de catre, culmea, conationalii nostri. Am vazut ca peste tot reactia fanului este parca trasa la indigo. Si in Anglia, si in Franta, si in Spania, fanul huiduie cu mare sarg si patos adversarii, injura ca la usa cortului si arunca in teren cu fel de fel de "Brichete a'la deaconu". Nu o sa reuseasca nimeni sa "educe" acasta lume, si cu atat mai mult sa o faca sa se iubeasca. In contextul actual al divergentelor sociale de tot felul pare imposibila o reconciliere. Astazi iti este frica sa pronunti culoarea negra [entru ca nu stii de unde ti se replica faptul ca esti rasist. Degeaba dle Geambasu! Noi nu reusim sa ne intehlegem intre noi, romanii dar si sa-i mai intelegem pe altii?! Nu cred ca daca se spunea ca "Lomu este un munte de om", el sau colegii lui din All Blaks s-ar fi suparat. Pe cand cei din Australia... aveau in minte numai Wallabies.

kryss (8 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 20:38

Un articol fara rost de data aceasta. Simona a dat o declaratie, cativa *** au inteles alceva, insa oficialitatile nu au dat importanta. Ba chiar intre timp a aparut si declaratia lui Destanee Aiava care ii multumeste Simonei pentru declaratia data si spune ca se simte flatata ca cea mai buna jucatoare din acest moment sa o compare cu cea mai mare jucatoare. Asa ca... un articol scris in lipsa de alceva

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

spinoza (26 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 20:51

Daca n-au fost in stare s-o invinga pe teren cel putin s-o darame psihic. Oricum actualii locuitori ai Australiei, sunt mai inapoiati decat inaintasii lor. In fond, niste englezoi care au cucerit pamanturile Australiei nu pot fi decat niste increzuti si ***, crezandu-se stapanii lumii alaturi de americani. Rusine Australia!

Octavian Stăncioiu (27 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 21:17

Superb articol, precum și cel scris de Mitică Docan. Felicitări pentru curajul de a mai lua (o)poziție, într-o lume în care, cât de curând, acest lucru va deveni infracțiune!

raduy (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 21:20

Sunt vreo 5 comentarii pe intreg twitterul despre asa zisa declaratie rasista. Niciun articol in presa straina. Ati facut un articol bazat pe 5 comentarii de pe twitter? Inventati conflicte, ca de obicei. Pur si simplu presa romaneasca a ajuns la un minim istoric, este o rusine.

EunenQy (3 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 21:25

La.via in roz strugurii-s amari din păcate !

alex (21 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 21:44

Australienii provin din detinutii din inchisorile britanice adusi pentru a coloniza noul continent. Ei sunt primii colonisti veniti pe acel continent. Si cel mai slab elev la istorie stie asta. Ca au venit apoi si oameni mai de soi, asta e alta poveste. Traim intr-o lume in care absurdul a atins dimensiuni kafkiene. Sau camusiene. Suntem aproape de lumea lui Orwell, o lume in care nu mai poti pronunta nici cuvantul mama, pentru ca e o blasfemie pentru cei care au in certificatul de nastere "Parinte 1" si "Parinte 2". Aici am ajuns!!! Daca acum o zi, cand am scris numele unei formatii uriase de prog-rock, Emerson, Lac & Palmer, mi-a fost sters al doilea nume, va dati seama unde suntem! De aia il scriu acum tradus in romana, poate nu il vor mai sterge, desi nu sunt sigur. De acum inainte rasa alba va trai un calvar. Vesnic haituiti, umiliti, obiditi. Ne pot injura toti acesti ***, noi trebuie sa tacem. Si in fond de ce sa spunem negru pe alb si nu alb pe negru? Asta nu e rasism? Libertatea de a se sinucide este unica libertate pe care homo europeus o va mai avea... P.S. Stiati ca din 1967 a devenit obligatoriu ca in orice film turnat la Holywood sa apara un afro-american?! Probabil ca nu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 21:56

Un articol despre nimic...stie cineva unde putem citi stiri sportive si nu articole de doi bani?

Neagu#theBest (13 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 22:05

@alex: excelent comentariu. Din fericire traiesc in Nordul Germaniei, intr-o zona unde inca mai exista barbati adevarati (albi). Dar din pacate pe cale de disparitie. Franta e demult pe cale de dizolvare, Germania o urmeaza curand. Un plan diabolic. Singura scapare a Europei va veni din Est si Sudest. Rusia, Croatia, Serbia, Ungaria si chiar Romania. Plus Polonia,Cehia. Populatia a inteles pericolul si nu se va lasa manipulata. Daca aceste tari s-ar uni politic, se vor salva. Restul deja sunt pierdute sau pe cel mai bun drum .

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 22:49

...da...comentariu rasist al Halepoaicei ...femeia a jignit ...fara sa vrea ...dar totusi a jignit ...prostia se plateste ...

Mircea (120 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 23:01

Ohhh, give me a break !!! Pfff, cativa tampitei nu stiu sa piarda si au postat niste tampenii pe twiter. Acum tb sa reactionam la fiecare prostie ??? N-are nimic de a face cu corectitudinea politica si nici nu este ceea ce gandesc toti australienii, pff

Andrei (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 23:18

Sa il vad or Nadal@co in culori sisi ma duce la gandul *** usr. Poate a venit vremea ca majoritatea tacuta sa se revolte impotriva prostiei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pop ion (29 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 23:40

Dupa cum bine se stie, prostia omeneasca este nesfarsita...

Mircea (120 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 23:49

@Neagu#thebest: fa-ti o analiza DNA si vei vedea de unde te tragi cu adevarat. vei ramane uimit. Tu esti exemplul ideal ce inseamna rasism: "barbati adevarati (albi)" @Geambasu, acum intelegi de ce inca este nevoie de corectitudine politica ??

alex (21 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 0:05

Neagu#theBest, multumesc! Si eu am fost cam prin toata Europa. Am vazut in Marsilia sute de oameni in genunchi, pentru as spune rugaciunea, blocand un bulevard intreg. Am vazut ceea ce se intampla zi de zi in metroul din Paris, am vazut o Belgie si o Olanda triste si imbrobodite, cu orase ce par a fi din nordul Africii, am vazut o Germanie legata de maini si de picioare scrasnind din dinti, am vazut o Londra semanand a Burkina Faso... Europa moare, agonia civilizatiei greco-romane a inceput. Trecand la fotbal, se mai poate vorbi in Europa de nationale? Pana si in echipa Italiei joaca halogeni. Ce sa mai spun de Franta, Anglia, sau chiar Germania? Cred ca fiecare rasa ar trebui sa fie mandra de calitatile sale, de pielea sa, de specificul sau. De ce sa ascundem cu ipocrizie adevarul ca unii sunt, mai blonzi, iar altii mai bruneti. De unde a aparut rusinea africanului ca are tenul mai dark, de unde aceasta ura impotriva celor care au dus oamenii pe luna, sau pe fundul oceanelor, celor care au scris "Republica", Dialogurile', "Critica ratiunii pure", "Divina Comedie"., sau "Faust"? De unde persecutia asta impotriva celor care in 200 de ani au creat muzica simfonica, cibernetica si suprarealismul? Va dati seama ce distanta cosmica este intre spiritul Europei si restul lumii. Dar stapanii lumii ne obliga sa tacem, de parca ar trebui sa ne fie rusine cu tot ceea ce "omul european" a creat! Dar ei au dreptul sa afiseze cel mai abject rasism! Vae victis!

alex (21 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 0:08

"a spune rugaciunea," nu stiu cum am scris acel "as". Evident, daca voiam sa scriu "as", as fi scris "a-si spune", asa cum e corect. Scuze!

alex (21 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 0:17

Mircea, abtine-te! Lasa-ne cu corectitudinea politica, e o nerozie incomensurabila, un non-sens. Nu mai ingurgitati tot ce vi se ofera! Suntem rationali, sau nu? Ia zi, te rog, daca lui Budescu i-ar spune cineva ca seamana la joc cu Pele, sau Garrincha, sau Eusebio, sau Ronaldinho, sau Zidane, crezi ca Budy al nostru l-ar da in judecata pentru rasism?

Marcello (52 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 0:34

"POLITICAL CORRECTNESS"... este MIZERIA MORALA a acestor timpuri datorita careia am ajuns sa ne fie frica si de umbra noastra fara sa mai mentionez felul in care vorbim, cuvintele pe care le folosim si care pot fi interpretate dupa bunul plac al celor care "traiesc" doar pentru a ne contamina fiecare zi din viata... Luind in considerare faptul ca aceasta GASELNITA MIZERABILA numita "CORECTITUDINE POLITICA", nu o vei intilni in nici o tara locuita de rasa galbena, arabi, negri sau 'latinos', este clar ca ea este impusa IN EXCLUSIVITATE rasei albe !!!... Cum asa ???... E simplu... Desi JAPONEZII, COREENII SI CHINEZII sint CEI MAI RASISTI DIN LUME, aceasta notiune de 'Corectitudine Politica' este practic INEXISTENTA IN TARILE LOR ca sa nu mai vorbim de tarile locuite de arabi musulmani, negri sau latinos din America Centrala si de Sud... Daca te duci in oricare din aceste tari, FII POLITICOS, NU SUPARA PE NIMENI SI NU TE RIDICA CU PRETENTII CA VEZI DOAMNE AI FOST DISCRIMINAT PENTRU CA ESTI ALB, PENTRU CA TI SE ARATA USA... Acolo e tara lor si daca ceva nu-ti place n-ai decit sa pleci... simplu... In acest fel toata lumea isi stie locul... In Europa si America de Nord lucrurile stau altfel... Orice individ din orice tara si de orice rasa, din momentul in care s-a dat jos din avion, ARE DREPTUL SA-SI IMPUNA PUNCTUL DE VEDERE in timp ce tu, ALB FIIND IN PROPRIA TA TARA DE GENERATII SI TIMPURI IMEMORIALE, esti nevoit sa te dai la o parte si sa-ti alegi cuvintele pentru ca altfel risti sa ai probleme serioase LUINDUTI-SE IN ACEST FEL ORICE SIMTAMINT DE APARTENENTA NATIONALA... Ideia de patriotism a devenit DEMODATA fiind asociata cu ideia de NATIONALISM care potrivit adeptilor 'corectitudinii politice', e ceva dea dreptul ODIOS si INACCEPTABIL... De fapt noi toti stim ca ideia de NATIONALISM nu presupune neaparat excluderea altor nationalitati sau minoritati ci doar un mod de CONSERVARE A TRADITIILOR FARA DE CARE IDENTITATEA NOASTRA SI SENTIMENTUL DE APARTENENTA AU DE SUFERIT...

NR (26 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 0:53

Bună seara dle Geambașu. Toată tevatură iscată, nu poate fi calificată decât că o furtună într-un pahar cu apă și prin urmare inexistentă.:) @ Dl Alex vă salut. Stimate dle pe scurt, continentul-insulă Australia a fost descoperit și colonizat prima dată de către olandezi prin Wlliem Jansz la 1606 purtând numele istoric de ,,New Holland'' între 1650 și 1817.

POFTIM??? (2 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 2:38

D-le jurnalist, dumneata stii la ce publicatie lucrezi? Stii ce scriu colegii dumitale? Pai, stimabile, voi sunteti mari promotori de corectitudine politica, sunteti moralistii natiunii, detectivi avantati, care depisteaza nationalismul (ceva condamnabil la romani), xenofobia (la romani, la a altora sunteti orbi), rasismul, etc. etc. si la galerii, si in cantecele traditionale ale poporului din care, din greseala, desigur, va trageti, ca voi ii sunteti, se vede, superiori. De ex., ca sa nu aberati ca acestea sunt delicte de opinie, pt. care cenzurati voi multe comentarii (asa e in corectitudinea politica): luati de cititi articolele dispretuitoare si zeflemiste la adresa romanilor, pe care le scrie colegul Paraschivescu, care se face ca nu vede fix aceleasi rele comportamente ale multor alte natii, unele vecine. Asta asa, daca ne este permis sa scriem "la obiect, fara ocolisuri", ca daca scriem taios, cenzurati tot. Ca totipracticienii PC, de altfel.

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 3:52

Publicul australian, o parte din el, este suparat ca compatrioata lor a fost invinsa intr-o maniera ciudata, dupa parerea mea, de Simona. Accidentata, Simona, a tras cat a putut sa castige, iar comentatoarea americana completa pe buna dreptate la cateva faze din meci ca "se vede experienta lui Simona", chiar in situatia cum a jucat. Rasismul de care se vehiculeaza la acest meci este superficial si fara sens. Lumea de azi e putin nebuna dar.... functioneaza. Totul este sa nu asculti la orice vorba care o auzi. Este plina lumea libera de nebuni, asa ca noua ne apartine sa alegem ce este bun din ea indiferent ce culoare a pielei o avem. Trecand la tenis, Simona, te rugam sa castigi tot ce se poate in Australia. Succes SIMONA HALEP.

petrache (87 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 4:36

Domnule Geambasu, va rog sa stergeti repejor articolul. Ati facut din tantzarul catorva comentarii tampite de pe tweeter (dintre miliardele care apar acolo in fiecare zi) un armasar pe care v-ati urcat in armura stralucitoare sa va bateti cu morile de vant.

Neagu#theBest (13 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 6:58

@Mircea: nu am cu nimeni nimic. Nu ma intereseaza culoarea pielii nimanui. Eu sunt " cor ci tura" .. o parte a stramosilor provine din Muntii Apuseni, cealalta din Lorena ( Franta astazi). Ma deranjeaza isteria asta colectiva si corectitudinea pro st inteleasa. Nu e vorva de nici un rasism aici, sa te aperi, sau sa vrei sa iti pastrezi identitatea culturala si sa nu inghiti toate balivernele unei conduceri aservite si co rupte. Daca ai trai aici ai sti la ce ma refer. Franta si Germania sunt pe cale de dizolvare. Ai auzit ce s-a intamplat in noaptea de Revelion acum doi anu in intreaga Germanie? Nu doar la Köln, cum spune mass media. Eu zic sa te mai informezi, sa vii sa stai cateva luni aici si cred ca vei intelege ca nu e vorba de nici un rasism. Au dreptate si Geambasu si cei mai de sus. Esti exact cum s-a spus: vii sa rastalmacesti spusele. Unde e rasismul daca spun barbati albi adevarati? Exista si barbati negri sau de alta culoare adevarati. Cu respect.

gogu kioru (49 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 7:19

Baiete!Bati campii ca de obicei dezvoltind acest *** de ce a zis Halep..De ce nu scrii ca tatika ei ,cu banii ei,cu afacerile lor nu platesc impozitele la ANAF,si se judeca de 10 ani cu statul?Aloo?Gara?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdan a (17 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 7:26

Am ajuns sa facem articole ca reactie la 2-3 putache comentatori pe social media ?! Da, corectitudinea politica poate fi un subiect, dar n-are legatura cu Halep. Ce au scris acei 2-3 putoi nu e motiv de articol ... parerea mea. Probabil insa ca ti-a venit ca manusa aceasta stire de cancan, si hop frumusetea de articol.

Cata (2 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 7:33

ha ha ha ha va dati seama, multiplul campeon vorbeste din experienta proprie... imi plac baietii care se considera indreptatiti sa descopere gaura de la covrig.

Gary (51 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 8:14

Cu engleza ei de balta,Halep e de neinteles. Pe de alta parte,inca o dovada ca machidona nu prea atrage simpatii! Deja ii pregatiti alibiuri pt.viitoarea eliminare (accidentare,xenofobia tribunelor...)

Budulai (2 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 8:41

Nu că aș susține că Halep a fost rasistă, dar am impresia că încerci să induci in eroare corecții politici, grup din care repet: nu fac parte, uitând să traduci: "She looks like her", in spiritul de *** jurnalistic nu spune nimeni că Simona a fost întrebată: Îți aduce aminte de cineva? Nu a fost inițiativa ei să o compare cu Serena.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează