Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

O privire, doar atât

Simona Halep a pierdut cu Svitolina şi a plecat de la Singapore. Se întâmplă. Se întâmplă şi că va fi repede uitată. Iar asta nu-i bine

Permalink to O privire, doar atât
vineri, 27 octombrie 2017, 5:58

Poate că femeia aceea merita o privire, dacă nu un autograf. Era o româncă şi purta în mâini un steag tricolor. Venise jos în tribună, la un pas de ieşirea jucătoarelor în tunel. Cătrănită, Simona Halep a trecut pe lângă ea la fel de repede cum trecuse pe lângă meciul cu Svitolina. 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina, un rezultat care nu ne scuteşte de comentarii, ci le aşteaptă.

Suporterii Simonei
Simona Halep a încheiat în genunchi Turneul Campioanelor. Cu o victorie la Caroline Garcia şi două meciuri pierdute, la Wozniacki şi la Svitolina, românca încheie întrecerea pe ultimul loc în grupa ei. În linie melodramatică ar urma să spunem că Simona a fost singură în sala imensă din Singapore. Că şi-a trăit în solitudine amarul înfrângerii. Dar ar fi complet fals. Simona nu a fost singură nicio clipă acolo. Nici în alte locuri de pe mapamond. Răspândiţi care încotro de greutăţile vieţii şi de dorinţa firească pentru un trai mai bun, românii vin să o vadă şi să o susţină pe Simona.

La Paris, la Londra, la Indian Wells, la Madrid, la Beijing, la Toronto. Peste tot, Simona are suporteri. Pasionaţi, activi, ataşaţi sentimental. Printre cei mai activi, aş zice probabil şi printre cei mai numeroşi. Atenţie însă! Publicul simpatizant al Simonei nu este eminamente naţional, dar se recrutează cu precădere din compatrioţi. Celălalt public, cel local sau pur şi simplu neutru, se orientează de regulă ori spre outsider, ori spre jucătoarea mai spectaculoasă. Simona nu (mai) este nici una, nici alta.

Halep versiune 2014 versus Halep versiune 2017
Şi ajungem la tenisul propriu-zis. Dincolo de discursuri patriotice şi teorii pacifist-pozitiviste despre longevitatea ei în stratosfera ierarhiei, despre sacrificii şi ambiţie, despre lupta cu prejudecăţi şi handicapuri reale, inclusiv fizicul, se cuvin câteva observaţii. Nivelul de acum al jocului Simonei este sub acela din urmă cu doi-trei ani. Lungimea loviturilor este mai mică, tăria acestora la fel, colţurile terenului advers s-au transformat în zone minate, în schimb ale propriei jumătăţi sunt bătătorite ca un manej. Halep din 2014-2015 aştepta mai puţin greşeala oponentei şi câştiga mai multe puncte. Riposta, se apăra, dar ştia să şi atace. Asta nu mai face astăzi. Dacă nu credeţi, şi bineînţeles că nu credeţi, luaţi ca reper finala (pierdută) cu Şarapova de la Roland Garros. Băgaţi de seamă, nu vă ofer un cadou otrăvit cum ar fi victoria în faţa Serenei la Turneul Campioanelor din 2014, tot la Singapore! Aceea a fost o zi de graţie.

Încătuşare în loc de eliberare
Nu doar tenisul pe care îl etalează Simona Halep este mai modest în prezent. Ceva s-a alterat şi în starea ei mentală. Atitudinea ei actuală emană nesiguranţă, panică, încordare, nervozitate. Aţi văzut-o când a intrat în sală? I-aţi observat chipul crispat? Nu este nevoie să fii psiholog ca să vezi lucrurile astea. De unde acest inconfort psihic? Eşti, în sfârşit, numărul 1 mondial, ai glorie, te-ai îmbogăţit pe munca ta din tenis. Asta trebuie să te elibereze, să îţi genereze o senzaţie de bine, de împlinire. Şi nu doar în declaraţii, care sunt şablon în continuare.

La aceste constatări ar fi minunat să ne răspundă specialiştii. Nu aşa de mulţi pe cât suntem tentaţi să ne închipuim. Altfel, la ce bun impresar câştigător de Roland Garros şi antrenor celebru? Ei să ne spună de ce a fost posibilă prăbuşirea cu zgomot din meciurile cu Wozniacki şi cu Svitolina, după o victorie solidă contra Carolinei Garcia!

După finala dramatică împotriva Jelenei Ostapenko, pierdută şi aceea de Simona tot din cauza tacticii defensive, sentimentul predominant a oscilat între dezamăgire şi tristeţe. Astăzi, după trecerea prin faţa Svitolinei, haideţi să ne concentrăm asupra semifinalelor! Garcia-Venus Williams şi Pliskova-Wozniacki. Este tot ce putem face pentru a cenzura senzaţia de jenă. Şi cred în continuare că o atenţie acordată acelei femei cu steag tricolor valora cât un Turneu al Campioanelor.

Comentarii (91)Adaugă comentariu

Boeangiu Marian (65 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 21:48

Jocul Simonei s-a schimbat in rau; abuzeaza de top-spin, o lovitura lenta, fricoasa, obositoare, renuntand la loviturile mai plate langa linie. Astfel "ramane in punct" dar isi pericliteaza sansele de a castiga punctele pentru jocul de anduranta nu corespunde calitatilor ei. Ca dovada pot aduce jocul mai inventiv, mai exuberant de cand colabora cu Andrei Pavel. Si mai este si lipsa varietatii in lovituri, lipsa scurtelor, a sliece-urilor, a loburilor. Are mari calitati sportive ,astfel incat, cu antrenorul si antrenamentele corecte, in scurt timp poate progresa si sa obtina un titlu de mare slem atat de dorit si ,zic eu, meritat. Pe de alta parte ,in ciuda evidentului progres in comunicare, mai are mult de lucrat la imbunatatirea carismei deoarece se observa textele sablon din declaratii care dau un aer artificial, nesincer chiar, al acestora. O prefer concentrata nu incrancenata, orgolioasa nu ciudoasa, mandra nu sfidatoare.

haideusicfr (141 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 21:55

Nu Simona ,Alibec , Stanciu sunt problemele. Atata pot ,atata fac . Si toti trebuie respectati. Dar nu laudati cu si fara rost.Nu stiu ce e un clasament sau altul ,bravo ei ,joaca foarte bine , e o superjucatoare ,dar nu nr1. Sau o fi ,bravo ei ,joaca pentru ea si pentru noi. De multe ori cand o criticam apar ultranationalistii cu intrebari: da"' tu ce-ai facut la viata ta ? Stii cati bani are ea ? Sau Becali sau care o mai fi. Domnule Geambasu din pacate aveti dreptate , are limitele ei saracuta ,eu unul sufar in felul meu.A avut un an bun ,am sperat intr-o minune ,dar nu poate. Succes Simona in continuare ,te iubim !

Boeangiu Marian (65 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 21:56

Intransigenta e o forma de iubire cu conditia sa nu depaseasca anumite limite . Presupune o dorinta sincera de evolutie pe toate planurile ale celui "criticat". Din pacate multe comentarii nu ating acest tip de noblete in sentimente. Pacat!

Blakkumen (3 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 21:56

Mda... o da la intors omul...

calin brates (5 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 22:09

Mie nu-mi place scriitura lui Geambasu!! nici cand isi da cu parerea de fotbal, de tenis cu atat mai putin, da' azi a vazut bine! ca noi cei care chiar au sperat ca Simona Halep isi va aminti ca e nr 1 mondial... Femeia aceea cu drapelul merita macar un salut! La noi nu exista respectul fata de spectatorul care a platit 1 leu din banii LUI ca sa te vada pe tine, starul...Neplacut. Trag nadejde sa o lase Cahill pe fata, sa vina Pavel care sa tina de postul cald si bine platit al finalistei de Mare Slam... Vorba ei, "bine ca s-a terminat". Amin!

Rudy (1 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 22:09

Simons a ajuns people local 1 cu Andrei Pavel.Cred can treble said inceteze colaborarea cu Cahill.Ceva number merge.

3dg@r (1 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 22:24

in 2014 Serena ***. in rest, Halep e Nr 1 - e o postura noua, sa ii dea Dumnezeu sanatate si la anul sa castige un GS, sa inchida gura looserilor care o demoleaza pe net.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

costy (3 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 22:31

Ne imbatam cu apa rece ! Acum se fac calcule cine sa castige turneu ca sa nu piarda locul de lider ! Dupa asemenea jocuri pierdute fara drapt de apel in turnee puternice mi-ar fi rusine sa spun ca sunt nr 1!

Ardei (2 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 22:46

Pentru "anonimul" - asa o sa ramai, un anonim

capalau (1 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 23:08

eu cred ca unul ca tine (om cu creier) nu ar trebui sa scrie asa ceva *** ....chiar va credeti cu totii specialisti in tenis?e ca la fotbal cand vrb mult si prost adversarul iti arata tabela....tie SIMONA iti arata clasamentul wta....nu iti face griji daca nu intelegi nimic pt ca nici cititorii tai(ma aflu printre ei) nu inteleg de ce te bagi in treburi care te depasesc....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (222 comentarii)  •  27 octombrie 2017, 23:22

Halep nu e singura care procedeaza asa cand vine vorba de suporteri. Sa nu devenim melodramatici si sa o acuzam de lipsa de patriotism prin texte care sigur ar fi aplaudate de un Zelea Codreanu.

pop ion (29 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 0:28

Din nou s-a adeverit un fapt demult binecunoscut: niciodata S.H. nu va putea castiga un turneu MAJOR. Va mai castiga bani, dar nu va fi niciodata o mare campioana. Motivul este simplu: nu are suficiente calitati (morale si fizice) pentru a deveni asa ceva.

pamfletaru (16 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 0:56

PROVERB...cin´ se sperie de zika, vine-o zi cu mai nimika !

Tavi (5 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 1:48

Toate ca toate, dar scrii ca o cizma in ultima vreme. Nu, nu trebuie sa-mi aprobi comentariul. Voiam doar sa iti spun.

mark (6 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 6:49

Cristian, mi-ar place ca data viitoare cand "vezi" anumite stari psihologice inainte de meci, sa scrii un articol scurt si sa il postezi in timp ce fetele sunt la incalzire. Daca vad ca le nimeresti, jos palaria. Asa insa, "dupa" e mai usor. ***** Daca Simona castiga meciul, comentariul tau despre cat de crispata era nu ar mai fi fost "Atitudinea ei actuală emană nesiguranţă, panică, încordare, nervozitate." ci "Atitudinea ei actuală emană concentrare, seriozitate, încrancenare, lucruri care fara indoiala au dus-o in postura de 1 mondial".

Chis Alexandru (105 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 7:08

As compara ceea ce ati postat dvs, si anume: "Eşti, în sfârşit, numărul 1 mondial, ai glorie, te-ai îmbogăţit pe munca ta din tenis. Asta trebuie să te elibereze, să îţi genereze o senzaţie de bine, de împlinire", cu starea de siguranta a unui om care este posesorul unei sume uriase de bani. Ei bine, acel om tremura la gandul ca va fi jefuit, ca va pierde banii si, implicit, siguranta si confortul zilei de maine. La fel si cu starea psihico-emotionala a Simonei. Nu este usor sa porti "povara" numarului unu mondial, nu este usor sa te detasezi si sa spui ca - la urma urmei - o partida de tenis este doar o simpla intrecere care trebuie sa aiba o invingatoare si o invinsa, nu este usor sa "te eliberezi" din chingile "poftei de mai mult", nu poti sa fi calma, echilibrata si detasata. Da, dle Geambasu, era crispata, dar ce sportiv de anvergura, care trebuie sa se depaseasca pe sine, intra in arena pe acordurile "Odei Bucuriei"? In meciul Halep-Svitolina trairile era la poluri opuse: Simona avea neaparata nevoie de victorie iar Jelena era deja "out" si nu mai avea ce pierde. Nu a fost un "joc al disperarii" din ambele directii ci doar din una singura care, din pacate, a fost cea a Simonei.

Iuda (1 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 7:16

Sincer sa fiu eu credeam cu tărie ca va cistiga turneul, dar m-am dezumflat repede , si am ajuns la concluzia ca așa ceva nu se poate cu acest joc fara nici o tactica, fara nici o presiune pe adversar, si nu in ultimul rind fara dorința de a cistiga. Antrenorul ei dupa părerea mea este depășit complet de situație , nu are soluții si nu o poate aduce la un progres real, si culmea este nr.1 cu un joc mai modest decit in anii trecuți . Păcat , eu cred ca se mai poate face ceva dar fara acest antrenor. Cu acest joc si cu aceasta atitudine va cobori încet încet in clasament, intr-o zona confortabila dar fara mari pretenții . Este frustrant sa ieși pe usa din dos la acest turneu, si o jucătoare de 37 ani sa joace semifinala si cu șanse reale de a cistiga turneul. Oricum este munca ei, banii ei, familia ei si cred ca pentru ea asta contează . Ginul de a cistiga un turneu de Grand Sleam , poate sa i-l uite dacă nu face schimbări majore, sau poate cind va ajunge la 37 ani dacă la 26 nu se poate. Sănătate la toți si vorba aia dai înainte fara frica.

Constantin Paris (4 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 8:37

Ce atita tragedie. A pierdut doua meciuri si nimic mai mult.Muguruza pe care toti o vedeti ca adevarat nr. 1 a plecat inaintea Simonei si nu cred ca Spania o batjocoreste cum Faceti voi . O prindeti in ipostazele cele mai nefavorabile si manipulati GLotta. Simplul fapt ca ierarhia primelor jucatoare in top 10 se schimba continu demonstreaza realitatea . Toate au zile in care pierd meciuri si Dau peste cap asteptarile. Cind o sa prinda o perioada mai buna o sa castige si un G S. Succés Simona

Andrei F (698 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 9:53

Oare de ce nu aruncam,,O privire,doar atat,, si la meciul de tenis Israel- Romania?Pe astia nu- i vrem competitivi? De ce nu critica nimeni ca un meci cu o romanca la Turneul Campioanelor s- a transmis pe canalul 2 iar acest meci al baietilor a fost dat pe primul?Desigur,vrem victorii,intrerupem programul la victorii si ce slab joaca romanca inca nr.1 cand este invinsa de jucatoare aflata langa ea in clasament!Eu recunosc,nu stiu nici zona pentru care se lupta baietii.Stiu ca tot au cazut...Nu am trecut nici un minut pe acel program ce transmitea baietii si daca nu ar fi Halep nu m- as uita atata la tenisul feminin...Eu macar recunosc...Si as putea continua...daca facem sport...daca am pus mana pe o paleta...daca ambitia pentru Halep este doar pentru Halep nu si pentru mine,apropiati...Dar cred ca multi dintre noi joaca...sah...Asta se vede...

Dorin (1 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 10:07

Nu va mai certati oameni buni. Hai sa o sustinem , toti gresim daca o criticam. Ea ne aduce bucurii si ne duce numele tarii peste tot in lume.

Gary (51 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 10:24

Buna observatia cu privire la aparitia crispata a Simonei. O explicatie ar fi ca ea este constienta ca NU e No1 in lume,ca poate pierde la oricine din top 50. Ar mai fi si chestia pecuniara:machidonii isi programeaza grijuliu afacerile;Simona e tot mai pe minus in ultima vreme(2-3 ani). Nu cred sa existe antrenor sau psiholog/pedagog,care s-o scoata din impas! Ea si anturajul cel mai apropiat au construit,apoi darama ceea ce parea bine facut! D'ale destinului.

sebi (1 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 11:00

am citit doar primul paragraf si trebuie sa comentez...mi-am amintit de C. Geambasu...

Dodo (93 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 12:54

Domnu inginer, da mana cu Banciu; Simona e locul I !

Niculae Moromete (26 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 12:58

Fotografia spune tot, felicitari pentru alegere!

Mihai P (3 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 13:21

Cati habarnisti comenteaza de fiecare data impotriva lui Halep. In primul rand nu cunosc cum functioneaza clasamentul WTA, cum se acumuleaza sau se pierde punctele. Halep a ajuns numarul 1 datorita regulilor WTA, dar pentru acesti comentatori de bodega ar trebui sa-i para rau ca a acumulat punctele necesare care o fac prima in lume. Clasamentul este dinamic, asta nu inteleg multi si pe deasupra ai obligatii in a-ti apara punctele. Mai exista si povestea Grand Slam-ului necastigat vreodata. Asta este, daca ma uit in WTA top 10 constata ca Muguruza are doua, dar Pliskova, Wozniacki nu au niciunul (toate 3 au ajuns pe primul loc). De cand Halep face performanta in tenis au aparut atatia comentatori care n-au jucat in viata lor tenis vreodata, ce sa le cer sa vorbeasca despre tehnica, despre pregatire. Si mai exista categoria comentatorilor care joaca la pariuri, dupa ce pierd injura de mama focului pe Halep. De cand a plecat Serena Williams tenisul s-a echilibrat si a devenit imprevizibil, este foarte frumos sa te uiti acum nestiind cine va invinge. Vorba aceea "asa este in tenis". Ar fi bine domnule Geambasu si ceilalti sa va invatati si cu infrangerile acestei sportive de exceptie, care cand prinde o zi buna nimeni nu-i sta in cale. Suporter este acela care sare in sus de bucurie sau plange alaturi de sportivii. Pacat ca nimeni nu se gandesti la omul Halep atunci cand pierde, la ce este in sufletul sau. Totusi suntem barbati care comentam o femeie.

Tom (70 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 13:23

Un singur comentariu: în meciul cu Svitolina, Simona a avut mai multe puncte direct câștigătoare.

victor L (285 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 15:09

Te intrebi, retoric ori naiv, de unde isi iau unii atita otrava in suflet? dle Geambasu, aia care va fi uitata, cum decretati, ca mare ziarist , asteptind opinia specialistilor, gen CTP, va fi pina anul viitor pe locul UNU in clasamentul WTA. Dvoastra la ce sinteti pe locul UNU? macar in Romania :P

Un bocitor… (6 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 15:22

Simona a mai scris o pagina de istorie... e jucatoarea cu numarul 13 care termina anul pe locul 1 WTA. Sigur ca jocul nu e perfect, sigur ca sunt multe de spus dar clasamentul spune ca a fost cea mai buna in anul 2017. Punct! Restul e can-can. Pliskova joaca perfect? Muguruza? Wozniacki? Toate au avut momente bune si mai putin bune. Dar la sfarsit de an tot Simona s-a dovedit a fi cea mai constanta. In ciuda "personalitatilor" Geambasu, Banciu si altii.

Mihai P (3 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 15:41

O observatie daca imi permiteti legata de Grand Slam-uri. Acum in era internetului avem posibilitatea sa ne documentam solid astfel incat sa putem sa intelegem cum sta treaba cu GS. Aud tot mai des ca Simona nu are GS castigate, o placa pusa de persoane mediocre, care preiau de la altii fraze. GS sunt 4 pe an in Australia, Franta, Anglia si SUA. GS este ceva ramas de vremurile de inceput ale "lumii bune" a tenisului. GS nu este decat o vechitura si o discriminare fata de turnee care astazi sunt mult mai bine organizate si unde abunda premiile. Beijing nu este cu nimic mai prejos de Wimbledon. Daca ne raportam la traditie, castiga Wimbledonul. Sunt foarte multe #1 care n-au castigat deloc un GS (caci vorba aceea sunt doar 4 pe an) sau l-au castigat dupa ce au fost #1. Kim Clijsters care o apreciaza pe Halep a castigat GS dupa ce a fost #1 si a spus ca a fost o presiune enorma sa puna mana pe unul. Apoi si-a dat drumul si a luat cateva. Astazi este greu sa te mentii in forma cand sunt cel putin 10 jucatoare pregatite la fiecare turneu. Din pacate s-a pus presiune prea mare pe Simona Halep, care este un om ca noi toti care a reusit in ceea ce si-a propus, facand performanta. Nu este un paradox ca romanii ajuns sa-si aprecieze varfurile doar dupa ce acestea mor?

Man on the Silver Mountain (15 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 16:11

Asa fac toate: cand pierd o taie la vestiare. Asa a facut Simona si la infrangerea de data trecuta cu Svitolina, aici in Toronto. Asa a facut si Wozniacki dupa ce a caftit-o Svitolina in finala. Nu asta e problema cred eu cu toate ca si pe mine m-a deranjat ca nu s-a oprit la grupul de romani care o asteptau. Dupa mine problema e alta: si anume ca din tara Simona primeste mai mult suturi in fund. Spre deosebire de publicul de aici, ma refer la cei cu care am avut ocazia sa vorbesc si careau fost in mare parte neutri dar mereu pozitiv in opinii, Simona in mare parte are parte de rautati venite din tara: "Ca nu e, ca nu merita, ca nu nu stiu ce". . Si crede-ma ca asta doare. Poate ai un raspuns de ce Simona da cu paleta de pamant, nu poate gandi pozitiv in timpul meciului si este mai mereu crispata in ultima vreme. Astazi ar trebui sa invatam copiii la scoala nu despre alegoria nunta moarte din Miorita ci mai degraba despre "invidia" celorlalti, cea care i-a adus moartea ciobanului mai ortoman. Sunt romani care o taie din tara fix pt ca s-au saturat de mentalitatea de mai sus. Inca ceva: Simona nu are domiciulul prin Monte Carlo cum fac altii din tenis, ci il are in Romania. Plateste taxe statului roman pt banii care i-a castigat din tenis, isi face casa la Constanta cand ar putea locui astazi foarte bine oriunde in lume. Inca. Pana se satura si ea.

MZM (198 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 16:47

Daca aveam si la baieti un reprezentant la turneul campionilor (locul 8, sa zicem) era rau?Am fi fost tot atat de tristi? L-am fi bestelit si pe el? Iata, jucam barajul cu Israel cu doi jucatori care sunt clasati intre locurile 450- 550 mondial!!!

IO (65 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 17:57

Asta e sistemul. La un moment dat echipa de fotbal era pe locul 3 in lume, pt ca se luau in considerare si meciurile cu Andorra, Laponia, San Marino, Vanuatu si Republica Palau. Era nationala Romaniei chiar a 3-a din lume? Nici pe departe. La fel si cu fetita asta mica de stat.

Un bocitor… (6 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 18:04

http://www.wtatennis.com/news/halep-finish-2017-year-end-world-no1

ramon (72 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 20:04

deocamdată atât a putut, câteva finale de grand slam, pierdute. Mai vedem la anul. Obiectivul românului limitat a fost obținut, locul I. Restul mai vedem, nu contează, a fost câteva săptămâni pe locul I, nu contează că în 100 de ani am avut o singură sportivă pe locul I, atât a putut da această țară (altele nici atât). Și anii trec, Serena a arătat că se poate și la 36 de ani, e problema Simonei dacă va mai rezista.

Adu (66 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 21:29

Unde e Simona 2014?! La finele lui 2017, doar... pe locul 1 mondial! BRAVO, SIMONA!

Un Roman (1 comentarii)  •  28 octombrie 2017, 23:31

Cat de penibil. Atatia oameni vorbesc ca Halep nu a luat niciun GS, dar habar n-au cate GS sunt pe an si unde. Jenant. Nici nu-i mai intreb cate finale a jucat de GS Halep ca nici asta nu stiu. Daca ii intrebi de rever iti spun ca este ala de la camasa, spin este ala cu care te inteapa trandafirii. Tractoristii la munca. Iar pentru dumneata domnule Geambasu, esti rautacios, ai ales o poza sugestiva pentru Halep. Cea cu numarul 1 si trandafirii ar fi sensibilizat oamenii care apreciaza munca cinstita a unui roman.

Alex (2 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 0:24

Bun! Imi place ca dvs observati si nu numai, dar le si spuneti direct pe acele lucruri care sunt de multe ori anti val anti-turma, anti post-ituri de ambalaj si marketing. Cand lucrurile sunt jenante de fapt in multe chestii din tenis la general si concret cand e vba de anumiti sportivi ai nostri. Tenisul are niste chestii penibile si chiar injositoare pt omenie/onoare/respect si acel ALB care i se atribuie de zeci de ani cum ar fi aruncatul prosoapelor transpirate peste capul copiilor de mingi si chiar si simplul fapt ca ei le ating fie doar cu degetele! Interesante observatii despre nr 1 mondial dar in mare, oscilatii si ciudatenii in rezultate fata de asteptari la tenis sunt pur si simplu peste tot. Sau in multe cazuri. Iar la chestia cu spectatoarea cu steagul pe undeva bine punctat dar poate noi sau dvs jurnalistii cautati prea mult si prea dur sa aduceti acel repros grav in aceste situatii. Poate ca supararea in acele omente chiar a facut-o sa nu mai poata ridica fruntea si ochii sus. Toate bune !

octavian (109 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 8:04

Discutiile despre Simona ar trebui terminate, dupa aprecierile facute de ROGER FEDERER.Cine vrea mai mult sa faca academie de tenis in Rominia

Emil (7 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 8:33

Simona nu joaca cu capul iar antrenorul este f.slab.Eu nu am trecut nici acum peste dezamagirea meciului cu Elina,iar ea a uitat dupa cateva minute....Nu va putea castiga niciodata un GS.

victor L (285 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 8:54

""Nimeni nu ii poate lua din merite Simonei Halep. A avut un vis de o viata pe care l-a implinit. Nu e vorba doar de Grand Slam-uri. Halep merita sa fie numarul unu mondial si trebuie respectata." "Nu conteaza prea mult ca nu a castigat un Grand Slam. Munceste foarte mult, joaca foarte multe turnee si sunt fericit pentru ea", a indraznit un oarecare sa-l contrazica pe dom` Geambasu - pecialist in tenis pe platourile Digi fotbal. pardon, a declarat Roger Federer. Ce stie el cit ne putem urî noi mioriticii :P

gică contra (2 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 9:39

Domnule Geambașu vă admir din punct de vedere al talentului jurnalistic...dar atât! Ori știți, ori vă faceți că nu știți! Singapore este un turneu al pariorilor, domnilor! Simona era crispată, domnule Geambașu, pentru că trebuia să joace un teatru credibil. Chiar credeți că Garcia a ajuns în semifinale întâmplător? Nu era logic ca Venus ( pe care Simona când juca pe bune o demola oferindu-i 3 game-uri) să părăsească tenisul cu un succes la Turneul Campioanelor? Nu era clar că Pliskova trebuia să piardă ca Simona să fie mulțumită? Toate fetele au câștigat câte un meci. Muguruza pierde lamentabil, ea care dacă se scoală dimineață și joacă cu toate celelalte șapte într-o zi le desființează la propriu! Spectacolul mediocru Pliskova-Ostapenko sau și mai grotesc Wozniaki-Garcia! Și dacă nu e de ajuns, vă rememorez Beijingul, unde Simona a pierdut pe bune, nu? Dacă Garcia nu învingea, Konta era acum la Singapore. Lui Garcia îi trebuiau 1.000 de puncte, altfel...pa! Simona nu a uitat caracterul infect al englezoilor care, la Wimbledon, au pus-o pe caricatura de Watson pe terenul central, iar pe Simona pe un teren...fără tribune!!! Și era nr. 2 mondial!!! Așa că bocitoarea de Konta a rămas cu falca umflată, iar Simona le-a transmis, indirect, *** de organizatori să respecte un nr. 2 mondial, indiferent cine ar fi acesta. Dacă credeți, domnule Geambașu, că Simona a bătut-o ”într-o zi de excepție” pe Serena, dar a creat un circ excelent cu Ivanovici (când dacă învingea aceasta la două seturi se califica, iar Simonei îi trebuiau șase game-uri să se califice la orice scor, mai știți?), pentru ca apoi să piardă în finală ci Serena tot...într-o zi de excepție a acesteia (6-3; 6-0), înseamnă, cum am mai spus, că ori nu știți, ori vă faceți că nu știți! Apropos, știți că Madridul lui Țiriac a fost câștigat pe bune? Ne îmbătăm cu apă rece: Simpna nu are un joc de nr. 1 mondial și nu e de nr. 1 mondial. Sunt român și recunosc că e greu de acceptat, dar sunt un român cumpătat. Sau nu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează