Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Sfârşit de minciună

Danemarca, o naţională mediocră a Europei, a strâns cu 7 puncte mai mult decât România în aceste preliminarii

Permalink to Sfârşit de minciună
duminică, 8 octombrie 2017, 9:29

Ce ne-a spus, de fapt, acest 1-1 Danemarca în afară de ceea ce ştiam? Exceptând poveştile tocite, cu nordici rudimentari la capitolul tehnică. Dincolo de prejudecăţi, clişee, fetişuri şi obsesii. Meciul de la Copenhaga ne-a arătat minciuna întreţinută cam de toată lumea fotbalului.

Nu ne-am calificat la Mondialul rusesc nu din cauză că am avut adversari imposibili, ci pentru că ne-am prezentat sub orice critică. Cu o atitudine de echipă mică, stare întreţinută exact de cei destinaţi a genera încrederea. Conducătorii. Antrenori, ştabi federali.

Adevărul este că am avut o grupă accesibil spre uşoară şi ne-am făcut de râs. Despre Kazahstan şi Armenia nu prea are rost să vorbim. Fără Lewandowski, Polonia este o echipă medie. Nici cu el nu este vreo Germanie, Spanie sau Franţă.

Cât despre Danemarca, poate aţi văzut cum s-a lovit mingea de „starul” Eriksen la o preluare simplă cam pe la mijlocul primei reprize. Ştiţi cum spun(eau) copiii pe maidan. Ca de colţul mesei.

Dar pe atacantul cu 4 consoane consecutive în nume l-aţi văzut? Pe celebrul Bendtner, fost la Arsenal, fost atacant în general, căci despre el vorbim. Aţi băgat de seamă cum înota el atunci când a scăpat spre poarta lui Tătăruşanu?

Ce-i drept, atunci când, prin minutul 37, chiar ne-a înscris un gol, a fost oprit pentru un ofsaid inexistent. Danemarca, o naţională mediocră a Europei, a terminat grupa pe locul 2, cu 7 puncte peste România.

Cât despre viitor, ce să mai spunem? Dacă noul selecţioner vrea să îi cultive în continuare pe Dragoş Grigore, Hoban sau Pintilii, toţi săriţi binişor peste 30 de ani, chiar nu avem niciun viitor. Şi este problema noastră, nu a lui Contra, că el are o slăbiciune pentru Hoban, un jucător disciplinat şi atât. Sau pentru Andone, care este limpede că nu se potriveşte deloc stilului naţionalei noastre. Care o fi acela. Dar de „Budi” ce ziceţi? Mai greu decât cu kazahii, nu?

Nici nu atacăm, nici să ne apărăm ca lumea nu mai ştim. Vorba autorului „Scrisorii pierdute”, nu jucăm nici aşa, nici altminteri. Măcar personajele lui Caragiale aveau haz, ăştia ai noştri sunt nişte băieți triști, reanimați pe ultima sută de ambiția lui Contra. Nu e mare lucru, dar e mai mult decât nimic.

Comentarii (106)Adaugă comentariu

Walter (50 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:06

Bine ca suntem noi "brazilienii Europei" iar din danezi sare mingea ca din coltul mesei. Sare asa de rau incat in "92 au ajuns campioni europeni venind direct de pe plaja iar ai nostri au ajuns "Generatia de Aur" fiindca au jucat in "94 un sfert de finala la "mondiale". Noaptea mintii...!

sadiku (9 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:19

Mi-au placut suturile lui budescu si stanciu ( la aceeasi faza ) , merita '' zeci de meleoane '' de euro acesti jucatori

gica (32 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:20

Geamby ! Daum doreste sa-i povestesti ce mari fotbalisti avem noi si el nu i-a vazut , doar tu ,Ioanitoaia , fostul presedinte de la Branesti si alti mercenari de la GSP . Scuze , dar am incercat sa fiu sincer fara sa jignesc .

cornel (40 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:21

O fi Grigore mai trecut dar a fost mai sigur decât ...”căpitanul nejucător Chiricheș ”, în fiecare partidă ! De fapt a fost ...cel mai sigur fundaș central din...ultimele două campanii !!! Ok, îl dai la o parte, dar ce pui în loc ? Pe cine pui, pe Bălașa care a fost jalon azi ? Știu că Grigore stă multora în gât , dar asta e ...poate e bun să fie măcar rezervă !

daniels (17 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:23

mai mult decât nimic ...perfect spus ...până acum eram nimic acum suntem mai mult un pic....dar de fapt asta suntem ...nimic mai mult ... cum sa crezi ca ești o forță în fotbal când tu te zbați în corupție crasă și vedete de carton...cu care profesioniști de ai noștri sa scoți generația asta din ***?!!... doar atât ...mai mult decât nimic!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geo (28 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:26

Nu vad solutia. Doar un articol plin de critici. Articol parca scris de un normal suporter imediat dupa meci fara sa fie realist..doar cu nervii si ura legata de infrangere...sau egal in cazul de fata. In nici un caz de un ziarist sportiv care ar trebui sa incerce sa apropie lumea de fenomen, sa calmeze spiritele, sa dea cateva solutii...daca asa se face jurnalism...i-mi fac si eu blog sportiv ce dr....

Ush (3 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:26

Mi se pare stupid sa spui ca nu mai trebuie chemati jucatori peste 30 de ani la nationala, pentru reconstructie.NU se face reconstructie doar cu jucatori tineri decat in mintea celor prea odihniti. In orice domeniu, cei tineri cresc pe langa cei cu experienta. Atat timp cat cei mai cu experienta sunt in forma, ei trebuie chemati, impreuna cu cei tineri. Aici este un lucru cu care sunt de acord cu Contra, si se vede ca el stie mai mult fotbal decat dumneavoastra. Si in alte domenii exista echipe cu seniori si juniori, iar cei juniori cresc pe langa ceilalti.

Florian Geyer (43 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:27

Ti-am mai spus-o eu , ti-au spus-o si altii: tu n-ai nici o treaba cu fenomenul sport. Ai tras si astazi niste concluzii de noaptea mintii… :)) te iei de Erikssen si Bendtner , Polonia mediocra… credeam ca macar la fotbal te pricepi cat de cat, dar esti zero barat si aici. Doamne ce a ajuns presa din Romania! Ramai la anchete si reclamatii…

anonimul (5 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:27

Asteptam toamna viitoare! Atunci o sa vedem cum toti desteptii astia de la Gazeta il vor regreta pe Daum! Va fi distractie, ce mai! Si atunci il vom pune pe Vochin pe postul de selectioner si pe George Becali director tehnic! Fotbalul romanesc e demn de Caragiale!

itu52 (288 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:28

Hoţia şi minciuna fac casă bună cu românul. La noi hoţul strigă 'hoţul' şi baba pensionată din bordel, pozează în model de cinste şi neprihănire. Avem multe metehne, dar de astea ne-am lipit atât de tare, că ne doare când ne atingem de ele, le-am chitit în genom şi le transmitem cu bucurie urmaşilor. D-ta, de ce te minţi? Te legi de unu, altul şi Chiricheş care se'ntoarce cu carul prin careu şi-o ia pe'o ureche la atac, nu face parte din 'remarcaţii' tăi. Poate gândesti că a înebunit Sarri şi-l pune la lustruit banca. Intrăm întro perioadă de începuturi. Înainte de o nouă campanie, incep frământările FRF. Puneţi mână de la mână, luminaţi FRF-ul (demascări dacă e cazul şi minte fotbalistică, fiindcă nu are!), ca să dea mai mult credit tinerilor pentru că sunt mai puţin contaminaţi, mai dispuşi efortului şi mai dornici de afirmare.

Ciorel (10 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:29

@11, Geambasu e genul de om care nu accepta sa fie contrazis. Daca il contrazici de 2-3 ori te reclama la politie fiindca l-ai amenintat cu alt adevar decat al lui.

Atotstiutor (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:32

***.... Bai,din cauza *** ca tine si a altora din diferite posturi de conducere din RO, ajungem toți ***... Nu exista soluții doar văicăreli si plinsete.... La mulți le sta in caracter doar sa arate cu degetul si sa se plinga sau sa facă mișto de alții!!!! Bai, daca ai probleme,trebuie sa vii cu idei,soluții... nu numai sa arați ce nu e bine!!! Care e soluția ta? S-au vrei doar sa-ți umpli blog-ul de cititori pt Rating, sau faci parte din gloata celor “Atotștiutori” dar care latră doar de după usa ???? Nu au pierdut bai ***, au făcut Egal !!! Doamne ferește sa fii pierdut,sa vezi atunci cât mai scriai cu batjocura din capul tău ăla sărac de idei !!! Daca au câștigat cu Kazahstan,(nu a fost Ok ca sunt o echipa slaba), egal cu Danemarca, suntem vai de noi... Tu ce succese in viața si cariera ai mai ***,daca scrii de alții ????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:38

Domnule Geambasu am toata stima pentru dvs ...sunteti un cunoscator de fotbal si tenis ...insa nu puteam sa ne calificam la C.M. Nu dupa ce ne a batut Albania ... Acum da ...putem sa ne calificam la Europeanul din 2020 ...fiindca am facut 1-1 cu o echipa bunicica a Europei ... Si... da nici nu atacam nici sa ne aparam exact ...nu mai stim ...aici o sa se vada mana lui Contra supranumit...Gurita...

laur (287 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:38

Ai dreptate, aștept meciul cu speranță, să văd ceva nou în jocul nostru și termin cu o înjurătură adresată fricoșilor ce fac echipa. Îi înjur pentru că nu se ridică la vestitului curaj al lașului și nu-și asumă nimic, doar o prezentare a celor pe care cred alții că merită să poarte tricoul de joc al României. Vae victis!

EMY (13 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:41

Domnule Geambasu mai bine nu scriai acest articol. Daca taceai filozof ramaneai. Danemarca cu multi jucatori la echipe mari a fost net superioara Romaniei. Daca nu li se anula un gol perfect valabil si Deac (bravo lui) nu marca un gol norocos, aveati alt vocabular. Cei mai buni jucatori romani sunt Tatarusanu (la o echipa de mana doua in Franta), Chiriches (rezerva la o alta echipa de mana a doua din Italia) si Andone (titular la o echipa ce se lupta sa nu retrogradeze in Spania). In aceste conditii cum dumneavoastra ziaristii aveti tupeul sa ne induceti in eroare ca echipa poate mai mult. O ECHIPA JOACA ATAT DE BINE CAT TE LASA ADVERSARUL. Iar Danemarca a considerat meciul incheiat din momentul in care Romania a ramas in 10. Antrenorul lor a grseit enorm. La echipa Romaniei poate sa vina orice mare antrenor nu va scoate mai mult decat pot jucatorii. Echipa Romaniei este, ca tot sportul romanesc, pe tubogan. Scuze domnului Hagi, singurul care vrea sa opreasca coborarea vertiginoasa a fotbalului. Sunteti ziaristi de doi bani care induceti cititorii in eroare in functie de cine scoate ziarul si platesete reclamele. Sa va fie rusine !

Marian (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:43

Chiar si Messi si Ronaldo (C.) mai rateaza o preluare, pot fi zece motive pe care sa le enumar rapid, incepand de la minge, lumina, umiditate, temperatura, zgomot etc. Domnule Geambasu, nu stiu cat fotbal ai jucat sau la ce nivel, dar pentru mine - fost jucator de fotbal in ligile inferioare si actual jucator in ligile de amatori (cred ca am facut si eu 5-10 preluari gresite in 20 de ani de fotbal) - e clar ca nu te poti pune in situatia unuia din teren niciodata....de aceea si comentariile dumitale pot fi luate in serios doar de cei care nu s-au intalnit cu mingea de fotbal decat arareori. Sa faci misto de un jucator precum Christensen...pai pe unde te situezi, ca jurnalist, cand spui "grupa accesibil (sic!) spre usoara"?! Greu cu acordul intre substantiv si adjectiv, nu? Si nici nu veneau flashuri din tribune, nici terenul ud nu juca feste.

Demolarii (40 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:43

Pana la urma Daum a avut dreptate. Nu el era de vina, ci mentalitatea creata de media despre propria lor valoare. Andone a reusit sa se impuna la Deportivo Coruna, un fel de Astra a Spaniei. De ce? Pentru ca a crescut in acel mediu spre deosebire de Stanciu, caruia ii trebuie vreo 2 ani sa se adapteze cultural la Anderlecht. Fapt care se vede in jocul lui Andone, desi binevoitor in efort si implicare, nu are realizari. Budescu e un R Niculescu. Cel din urma talentat, spre foarte talentat a ramas toata cariera in Romania, desi in perioada sa de glorie, jucatorul roman era cautat de cluburi din fotbalul bun. Coleg de generatie cu Filipescu, Galga, Prodan sau Ad Ilie-toti au avut cariere solide in campionate puternice, dar cel mult la fel de talentati ca R Niculescu-primul transfer intern de 1 milion dolari a dat dovada mentalitatii ce avea sa devina clasica in fotbalul romanesc dupa anii 2000, si caracterizata prin numele unei piese al lui W Shakespear -"Mult zgomot pentru nimic". Budescu a schimbat aerul mioritic cu cel din Orientul Indepartat. Dar se pare ca orezul chinezesc nu e bun fara varza de acasa, si sarmaluta s-a rupt, preferand un succes financiar langa Bucuresti, la Fcsb Mogosoaia....dar sa devina un leader care sa-si conduca echipa ba.....Dar ce inseamna un leader in fotbal? pai ar fi un Baresi, un Maldini, un Zaneti, un Gerard, un Cantona, un Buffon sau un Lacatus..... Cati leaderi exista in Liga I? Sa vedem: G Becali, Gh Hagii, I Muresan, I Popa, si inca vreo 5-6 primari, presedinti de club sau patroni....jucatori , nu sunt......Oare de ce? A cui umbra nu i-a lasat sa se formeze si sa creasca?

Moga (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:47

Domnule Geambașu, dumneavoastră sunteți jurnalist sportiv?? Din articolul scris de dumneavoastră mi se pare ca sunteți un frustrat, un caricaturist de proasta speța ! Sincer..in articolul de mai sus, reprezinți exact romanul care e nemulțumit de orice si despre orice !! Cel mai Slab articol existent ! Ești jalnic...

Lestie (48 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:51

Am schimbat antrenorul, dar "nationala" joaca la fel de prost. Singura diferenta intre Daum si Contra e ca ultimul pare sa aiba mai mult noroc. Dar norocul e ca ulciorul, nu merge de multe ori la apa, asa ca, sa nu ne facem iluzii nici pentru Euro 2020.

solu (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:55

Si voi stiti numai sa criticati

Radu (25 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:57

oof deontologia asta... ne omoara... 1 egal si o victorie a avut Daum cand i s-a cerut demisia prima data... pana acum era Daum vinovat, acum sunt jucatorii...cat de timpita e media romaneasca??!?!??....incepand cu liderii jurnalistilor de cutie... eeh acu ce facem cu Contrica?!! Ne plangem cum au schimbat banii fotbalul de romania, tenisul mondial...dar noua ne place sa schimbam opinia cu fiecare adiere de vant...este de improscat cu noroi in Simona...scriem un hate-speech (nu vorbesc de critica pentru ca nu stiti ce e aia)..este de laudat..sa scriem sa curga laudele... ca doar o facem pentru rating, nu pentru frumusetea meseriei noastre obiective ( noua ne place sa le cerem altora sa fie asa cum noi refuzam sa fim). Cum ramane cu obiectivitatea presei...o analiza de ansamblu nu doar love-hate speech dupa cum cere momentul? cum dormiti noaptea??? Cenzurati-ma daca vreti...dar eu va fac *** la loc cu multi alti colegi de-ai vostri!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

spinoza (2 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 23:58

Bine punctat d-le Cristi! Din pacate in aceasta echipa "de viitor" sunt cateva maini moarte. Baluta, Andone, Deac (gol din intamplare, in rest gafaie si este tot timpul al doilea la minge, Stanciu, Chiriches. Daca mister Contra nu va pune accent pe tineri, nu vom prinde nici Europeanul din 2020 si nici Mondialul din 2022. Sunt satul de Hoban, Grigore, Stancu si Pintilii! Trebuie sange proaspat si multa munca!

Iftode (10 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:00

Nu am inteles si nu o sa inteleg de ce presa da dovada de atat de mult *** si promoveaza intens faptul ca batranii nu au ce cauta la nationala si trebuie sa mizam pe tineri, sa construim. Ce sa construim domnule Geambasu, fabrici si uzine? la nationala trebuiesc chemati jucatorii in vana nu adusi toti lesinatii pe motiv ca sunt tineri. Spania, Italia, forte ale fotbalului mondial cu rezultate la nivel de U21 aduc oameni ca Aduriz,Reina,Barzagli sau Chiellini,sariti bine de tot de prima tinerete, ei fac rau si noi facem bine? nu as prea crede. Sa iti propun un mic exercitiu de imaginatie, il aduci pe Nedelcu 2 ani si il impui tinular indiferent cum joaca ramanand fidel principiului de constructie, pleaca afara si face tusa pe acolo, ce ai castigat? inca un bulumac asemenea lui Stanciu care e bagat in echipa desi nu ajuta cu nimic ,ba mai mult strica fazele. Becali baga milioane dar uite ca nu a reusit la nivel de liga 1 sa aduca un jucator care sa il lase pe banca pe Pintilii. Azi bosorogii Hoban si Deac ti-au salvat un punct sacrificand pana la ultima picatura de energie,tinerii astia de se tot urla cu ei, pe la inceputul lui septembrie i-am vazut la 2-1 pentru adversar cum s-au asezat in fund si acolo au ramas pana scorul s-a facut 5-1. Hai sa facem o nationala cu ce misca la ora meciului si sa profitam de forma de moment a jucatorului,daca aducem jucatori ca sunt tineri sau ca au jucat bine acum un an o sa tot vedem turnee finale la tv.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daum (4 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:05

Geambasule, tu care numai poti dormi de grija postacilor care-ti aduc rating, Danemarca este echipa mediocra? Pai echipa asta "mediocra" a facut instructie cu Polonia, 4-0, ai vazut meciul? Care Polonie? Aia de ne-a dat de 2 ori cu terenul in cap si acasa si in deplasare ca sa fim multumiti. Asa "mediocra" cum e, Danemarca a fost regina Europei in '92, cu jucatori adunati de pe plaje. Pana acum dadeai vina pe Daum, iar acum dai vina pe jucatori. Pai aceeasi jucatori vinovati au jucat si in era Daum, dar voi aveati meciul vostru doar cu Daum. Vrei tineri in nationala? Care tineri geambasule, din aia care in 3 minute sa ia 2 galbene, la unul dintre galbene sa fie si penalty si sa lase nationala in 10? Ce-a facut "Budi" al vostru care pana sa se transfere la echipa idolului vostru, abia se-auzea de el desi luase un campionat al Romaniei.

Adu (66 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:10

Fotbalul RO e marea minciuna, de cand puscariasi ca Gigi si Meme sunt primit in el dupa ce au facut puscarie pentru infractiuni in fotbal. Cum naiba sa avem fotbal performant daca e dirijat de infractori?!

Cozrad (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:11

Cu riscul de a ma trezi ca troll-ul'n gara...:) Nenea Geambasu *** de-ai facut carari nebanuite de nimeni dar umblate de multi...;) Pai eu unul m-am saturat de ideea de GENERATIE!!! Si m-am saturat si de aia care cred si vor sa vada generatii crescand la "nationala"... Pai nationala trebuie sa creasca jucatori?! ***?! Nationala i-a crescut pe Dobrin, Balaci, Hagi, Popescu, Mutu, Chivu, Chiriches, Stanciu...?! Nationala trebuie sa se exprime prin ceea ce are mai bun la punctul in timp, in momentul respectiv! Varsta nu conteaza! Valoarea, experienta si mai ales posibilitatea de angrenare intr-un sistem care, in tot ansamblul lui, sa dea cel mai bun rezultat in momentul respectiv... Aici e treaba SELECTIONERULUI!!! (asta daca intelegem diferenta intre selectioner si antrenor)...na ca bat si eu campii... Pai cum sa vorbesti de jucatori crescuti in spiritul nationalei cand jucatorul roman actual nu este in stare sa fie constant un sezon intreg, indiferent de varsta... in fine... trebuie sa intelegem ca asta ne este valoarea in momentul acesta, sa ne bucuram cand ne depasim conditia actuala si sa cautam solutii pentru un viitor mai bun. Daca aruncam articole din astea din frustrare, ca a sarit mingea aiurea (si unde, auzi tu!!) la mijlocul terenului din capra mai rasarita a vecinului, pe cand ale noastre sunt prea batrane... ca le aratam noi daca le vedeam pe alea tinere cu picioarele tatuate impiedicate prin cluburile cu pitipoance... (Hop!! Am intrat si eu in hora...)e usor de aratat cu degetul si a nu vedea adevarul tocmai de degetul cu care arati...asta e sportul national...:) Dar mai avem o speranta in Liga Natiunilor! Sa vezi atunci pareri de giambasi cand "san marinezii si feroezii maionezi" s-au calificat in premiera in dauna noastra din motivul ca, ei fiind bucatari si pescari de meserie, au avut o alimentatie mai buna decat cea asigurata de tanti Mitza Polonic, bucatareasa adusa pe bun gust, nepotism si apartenenta de club de catre noul selectioner adus de la nou-promovata CS Afumati-Pastrama! Pai...no?! Ce usor e sa scrii articole sa atragi fraierii sa comenteze si idiotii sa isi insuseasca o idee care nu este a lor... situatie win-win, no? Chears!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iftode (10 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:14

Am omis un lucru, ca tot suntem la capitolu tineri si Danemarca e o echipa mediocra, astazi Romania U 19 - Danemarca U19 1-5, nu am vazut articol despre meciul asta ca "ne da sperante":))

Mozzie (151 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:14

Nu pot sa cred ca exista atatea comentarii asta inseamna ca o gramada de romani au gasit de cuviinta ca intr-o duminica seara n-ai avea altceva mai bun de facut decat sa te uiti la o echipa jalnica de ratati cum se zbat sa spele rusinea unei intregi campanii.Vai de noi,popor de spargatori de seminte si ingurgitori de bere la pet.

Adriann_ (3 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:29

Mai Cristi, problema la noi ramane in continuare selectia facuta pe interese subterane, dar voi cei din echipa GSP alegeti sa ignorati acest fapt evident . Chiriches ne-a ingropat la Euro si cotinua sa comita greseli pe banda rulanta, dar este titular meci de meci, capitan samd, practic se incepe echipa cu el. Stanciu nu joaca absolut nimic de foarte multa vreme, ba se mai si baga in seama la faze fixe importante pe care le 'rezolva' invariabil ca la rugby, dar si el e bagat in echipa cu orice pret. Ce au in comun acesti doi jucatori? Cumva faptul ca au fost vanduti de becali pe sume nejustificat de mari?

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:46

Am luat patru puncte tardive din sase, fiind OK pentru un palmares de viitor. Meciul a fost modest dar bine ca am scos 1-1 la Copenhaga. Noul antrenor a demonstrat cat a putut ca merita functia de selectioner pentru viitorul fotbal al Romaniei. Eu mergeam pe tanara generatie ca experiment, dar Contra a preferat un rezultat bun din cele doua meciuri conduse de el, ca antrenor. Inca nu avem un stil agresiv vertical spre poarta adversa, iar neconcordantele intre aparare si atac apar cand adversarul mareste viteza de turatie pe flancuri. Cu jucatori de peste 30 de ani in formatie nu cred ca vom progrersa prea mult. Puse una peste alta, rezultatul celor doua meciuri este pozitiv in cartea magica a recordului romanesc actual, dar departe de alte vremuri. Un inceput cu frica dar pozitional al echipei Romaniei pentru viitor. Dupa mine Contra a trecut pragul unui examen dificil. Trebuie lucrat in toate compartimentele echipei pentru o coeziune pozitiva in cresterea vitezei actiunulor verticalizante la poarta adversa. Felicitari noului antrenor pentru schimbarile de imagine a formatiei Romaniei si lucrat incontinuare la un sistem de joc propriu noua, romanilor. Succes noului antrenor si staff-ului echipei Nationale de fotbal a Romaniei. HAI ROMANIA!

Cristian (12 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:52

Offfff! Ce dor, ce chin, ce jaaaaleeee! Viitorul suna bine! Pentru adversarii României. Are Dinu multe defecte, dar spune lucrurilor pe nume.

Florian Geyer (43 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:53

Oare ce gandeste geambasu citind comentariile si vazand ca peste 90% nu sunt de acord cu ineptiile lui, ba unii il mai si demasca, aratandu-i adevarata fata de contopist submediocru si frustrat cu gandire de functionar marunt si ros de obsesii si ura... *** ***... nu suporta alte pareri si declara razboi propriilor cititori... acum are ce a vrut... isi primeste zilnic portia...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gelu (25 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 0:55

Sa nu mai citim presa asta deloc, ca astia traiesc pe spinarea noastra. Nu merita efectiv sa ne pierdem vremea cu un articol ca acesta. Multi dintre noi ar fi scris ceva mai bun. De cate ori am reusit noi sa egalam pe final de meci??? Nu joaca deloc ca pe vremea lui Hagi(un alt nu me care ii sta in gat acestui pseudo-ziarist) dar au fost ceva lucruri bune care nu sunt mentionate absolut deloc de acest posac: 1. Nu a jucat Stancu, si bine a fost. Trebuie sa scapam si de florin andone, alt gropar, si lucrurile chiar o sa fie spre bine. 2. Echipa a avut atitudine 3. 8 jucatori din liga 1. D-le ziarist, Dvs. puteti sa tineti mingea vreo 5 minute in aer asa din prima? Multi dintre noi putem. Vad ca va permiteti mari mitocanii la adresa lui Eriksen ala. Daca erati capabil sa tineti macar vo 18 pe picior stiati ca uneori, din coltul mesei, mingea sare chiar bine. Dar se vede ca nu ati jucat fotbal in casa, cu atat mai putin pe maidan. E adevarat ca bendtner nu prea a avut viteza la faza aia. Dar tot dvs nu stiti ca un cuvant romanesc folosit nu spun unde are chiar 5 consoane la rand. Cu acest articol NEGATIV, suntem absolut lamuriti in privinta Dvs. Nu ne meritati lectura, si vom actiona in consecinta, nu va mai citim fituicile de 2 lei. Cu asa oameni ca Dvs in presa, mai bine mergem in Cismigiu ca pe vremuri si comentam acolo. NU NE REPREZENTATI DELOC !!! Ati uitat ca asta e una din indatoririle dvs de baza!!!!, nu stilul individualist posacian. Sunteti un etern nemultumit, o influenta negativa, tipica meleagurilor dambovitene, si nu cred ca beneficiaza cineva de pe urma articolelor Dvs. In loc sa citim de 10 ori pana intelegem o fraza de-a maestrului Gabriel G, care se intinde pe 2-3 pagini, noi am petrecut 1 minut sau 2 sa citim acest pseudo articol care, retineti, este mai slab decat 100 de alte articole postaciene pe care le-am scrie noi. Reprofilati-va pe caligrafie poate. E extrem de importanta si aia.

.ecs (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 1:40

Zau, o luam cu capu' de tot !? Uita-te peste cifrele lui Eriksen in aceste calificari si in sezoanele petrecute la Spurs. Uita-te la restul jucatorilor din lot , unde joaca si cu ce realizari. Avem o echipa de rezerve din care mai scoate capul doar un atacant caruia nu i se gaseste locul si un portar caruia nu i se poate reprosa mai nimic. Si mai avem cativa rataciti cu mintea, din campionatul intern, care viseaza la calcaie cand nu pot respira de un fundas de 21 de ani.

Costica (4 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 1:46

Iarasi un comentariu tipic Geambasu, in care se amesteca de toate, as zice aproape cu perfidie. Domnule Geambasu, sunteti unul dintre cei care intretin acesta mediocritate de care scrieti. Poate ca nici nu va dati seama, ceea ce ar fi chiar tragic. Unii antrenori construiesc echipe intregi pe langa un atacant de talia lui Andone. Adica daca nu este compatibil cu "stilul" Nationalei (care stil, ca numai ce ati spus ca nu exista nici unul?!), hai sa-l dam deoparte. Un antrenor bun foloseste toate armele de care dispune, este meseria lui sa le integreze cat mai bine. Daum nu s-a priceput, Contra pare putin mai sufletist si mai motivant, dar daca nu reuseste sa intregreze jucatorii de certa valoare, vom sfarsi din nou ca acum. Poate cel mai bun exemplu al acestui Balcanism salbatic, umflat de "gazetari" si "oameni de sport" este Turcia, care are multe valori dar nu are inca echipa. Astept sa vad daca Balcanismul va iesi castigator si acolo si isi vor bate joc si de Lucescu. Singurul care mi-a placut la comentarii este Mutu, el pare ca are capul mai pe umeri si experienta, poate sa-l ajute pe Contra. Poate mai scrieti un articol mai constructiv din cand in cand. La critici sunteti buni toti, la venit cu idei, cu un suflu si o coercitie pozitiva, mai greu.

sundance kid (150 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 1:47

Nu ne-am calificat la Mondialul rusesc pentru ca nu mai avem jucatori de calitate

Resiteanu’ Exilat (54 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 2:39

O echipa se construieste incepand de la portar. Avem un portar bun, care ar trebui sa fie capitanul echipei. Chiriches nici nu ar trebui convocat pentru prestatiile lui mereu nesigure (se vede de ce e rezerva la echipa de club). Moti merita sa fie titular. O aparare sigura da liniste jucatorilor ofensivi si echipei, in general. De asemenea, N. Stanciu nu are ce cauta la nationala pana nu joaca la club, si BINE. Problemele de selectie sunt o chestiune veche la noi. De exemplu, refuzul lui Iordanescu de a'l juca pe Timofte , chiar sia tunci cand Hagi nu era in forma si nu juca la club, cand Timofte era titular si in forma in Portugalia. Da , Hagi a avut meciuri fenomenale , dar si meciuri cand a fost o mana moarta si echipa parea ca juca cu un om minus. Pentru ca nu a avut competitie pe post, iar Iordanescu poarta toata vina. De aceea Hagi nu a fost un rege, asa cum a fost Stoichcov (care a luat Balonul de Aur ). Generatie de aur ? Nu!

Deontologul (7 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 3:39

Tatarusanu tragea de timp din minutul 30...si noi suntem pe garduri pentru un egal norocos...oare s-a schimbat ceva?

Sasa (51 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 4:28

Ar trebui sa ii fim recunoscatori lui Hagi. Pentru ca el este aproape singurul care a spus aproape in continuu ca avem jucatori cu care se poate face o echipa. Pentru ca este singurul care nu se ascunde in spatele jucatorilor, si nu ne inoculezea ideea ca jucatorii sunt de vina. Si e aproape singurul care spune ca trebuie sa ajungem la mondial/european, iar daca nu crezi ca si antrenor ca poti, mai bine nu vii. Iar daca gresesti, sa iti asumi (asa cum si el si-a dat demisia a doua zi dupa ratarea calificarii de la CM2002). Caz concret: nationala de tineret. I-a spus lui Dulca acuma 1 an ca sa isi asume rezultatele proaste de la U21, nu de alta dar are cea mai buna generatie din vreo ultimii 10 ani. Dulca, antrenorul unei nationale U21 care era batuta de Germania cu 8-0 , batuta acasa de Rusia cu 5-1 si batuta acasa de Danemarca cu 3-0. Toata lumea, ca Hagi vrea sa-l bage pe fiu-su, ca Hagi e invidios ca nu ia Dulca jucatori de la Viitorul, etc, etc. A venit Isaila, si U21 joaca total alt fotbal, cu cam aceeasi jucatori. E adevarat, trebuie sa vedem meciul cu Portugalia din Noiembrie. Nu cred ca jucatorii sunt principala problema la nationala. Ca si exemplu, Grecia a luat CE2004, fara sa aibe Messi, Ronaldo sau Zidane.

Ionut (6 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 4:45

Misto mod de a face bani, Geambasule! Te uiti la meci, iti dai si tu cu parerea, mai pontezi si tu. Ar trebui macar sa be dai si noua o bere daca tot suntem fraieri si citim chestiile astea.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 6:49

Acum sa nu uitam ca echipa asta mediocra a dat 4-0 Poloniei. 4-0 Poloniei nu da nici Germania, totusi. Iar echipa lui Contra a scos un 1-1 cu om in minus.

Chis Alexandru (105 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 7:06

Daca acest egal, cu care se umfla-n pene Cosmin, inseamna revigorarea nationalei, atunci cu siguranta ca nu avem nici un viitor! Cat despre "saritul ca din coltul mesei", sa ne uitam la felul in care s-a marcat golul egalizator (ca la frizeria Nae Girimea) sau de modul ruigbistic in care s-au executat doua lovituri libere. Oricum, reactia viscerala a acestui "fireman", care crede ca ungerea sa la nationala i se datoreaza marilor sale realizari (o fi castigat vreun campionat national cu Petrolul sau cu Dinamo si nu stim noi?), pare de neinteles, mai ales ca "sarirea la jugulara" lui Dinu nu ii face nici bine si nici cinste. Chiar nu intelege suflarea fotbalistica de la noi ca "lucratura" de la nationala face parte din campania electorala a lui Burleanu? Prin aducerea la carma nationalei a lui Contra si in staff-ul FRF a lui Mutu, toata "generatia de aur" a fost trecuta pe... mute! De Daum s-a scapat, cum s-a scapat, dar de Burleanu... mai va Bibicule, ca tot veni vorba de Nenea Iancu.

Gigel (13 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 7:10

Adevarul e ca danezii si polonezii aia care joaca prin cupele europene de vreo 5-6 ani si care sunt titulari incontestabili pe la echipele lor de club sunt mai slabi decat astia ai nostri care joaca la Al Nimeni Pe Lume din Qatar si sunt rezerve prin Belgia. Astia ai nostri sunt mai buni ca asa ii umfla presa. Alde Fischer, Błaszczykowski, Poulsen, Eriksen, Glik etc sunt niste petarde care joaca an de an in CHL si Europa League cu echipe gen Ajax sau Sevilla.....bai dar Keseru care joaca intr-un campionat mai slab ca Liga a II-a din Romania....bai Keseru rupe norma. CAPITANUL (bai CAPITANUL) echipei nationale care a adunat 30 de meciuri in ultimii 3 ani....bai CAPITANUL rupe norma frate. Bine ii ia 10 min sa alerge 50 de metri da nu mai conteaza...unul e Vladutz. MAMA SI ALIBEC....DUMNEZEULE. Alibec e tatal si fiul pe pamant. Acest supraponderal care joaca doar cand doreste el...ca deh doar e fotbalist isi permite. Acest copil de 30 de ani caruia i-au fost oferite nenumarate sanse de Inter sa arate ce poate...si a aratat. Bai dar daca da o pasa cu calcaiul cu Plzen si se hotaraste sa faca meseria pentru care e platit....bai toti sunt la picioarele lui. Devii penibil Geambi.

haideusicfr (141 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 7:31

Bravo Romania ,bravo Deac ! In rest ce sa zic? Domnul Geambasu critica pe cea a ratiunii nule ,desi Romania a fauct un joc bun cu o echipa teoretic mult mi buna ,ii trebuiesc alti jucatori.De acord Pintilii demultisor nau mai facat afta in general in fotbal."Poneii" de 1,50 Ganea (el a infundat Romania !),Stanciu ,Baluta nu au ce face in fata unor jucatori adevarati. Prin statura ,joc ,putinta. Atacantii Keseru si Andone sunt ca apa sfiintita. Nu va place Hoban pentru carae 35 de ani? Dar jocul lui ? Cheriches in schimb ? Meci de meci ,erori grave. Oare Camora de 10 ani de zile cel mai bun fundas stanga din Romania ar fi patit cele ce a patit micutul si depasitul Ganea ? Ma bucur pentru Romania si pentru Deac .Exemplu de daruire si de efort .S-a zabatut si a reusit.Langa un Stanciu incet ,egoist si incompetent. bravo Contra ! Tucudean e mai bun atacant decat ceilalti. Pacat ca nu pot juca Olko Vera sau Balde....

gigelos (96 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 7:34

@Iftode - cei batrani ... nu e problema ca sunt batrani , nici macar nu sunt , ci ca nu au valoare si deja i-ai incercat de zeci de ori cu rezultat zero .Nu ai la ce sa te mai astepti de la ei . Incerci sa schimbi , cauti tineri , ii cresti , unul poate confirma , altul nu . Schimbi .Construiesti . Altfel ... Cred ca si astazi daca intra Belo e mai bun decat Chiriches . Sa nu mai vorbesc de Nelutu Sabau ...ce facem , ii chemam ?

Brandremist (22 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 8:13

Golul dat de Naționala României e emblematic pt nivelul fotbalului nostru. Luft Țucudean sare mingea la Deac se lovește de fundașul danez și intră norocos în poartă. Nu știu alții ce au făcut dar eu am râs cu lacrimi la faza aia. E greu să găsești pe altundeva atâta măiestrie tehnico-tactică.

Alex (29 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 8:24

Buna ziua! Am văzut aseară in echipa României jucatori anulati de poziția in teren pe care le-a solicitat-o antrenorul! Baluta, Stanciu, Deac. Eu pe partea stânga as fi jucat cu Bancu, in primul rând un jucător mai inalt si de forta! Tucudean a dovedit ca este in forma, jucător puternic si pe val. Budescu este tipul de jucător de la care lumea se așteaptă la un gol sau dribling! Fiind leneș ii suprasolicita pe cei din linia de mijloc. Eu la naționala as încerca modulele 4-3-3 sau 4-4-2 (care se poarte transforma in 4-5-1). Este vorba de bagajul de cunoștințe de la copii si juniori! Poate peste 5-7 ani, da, dar acum......si încă ceva.....Contra ar trebui sa se bazeze pe omogenitatea de la echipele de club ....cele in forma ....o zi faina si optimista sa avem!

Fane (133 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 8:31

E o gluma? Danezii erau la trei zile dupa un meci castigat in Muntenegru si aveau aproape sigur si varianta egalului.Daca de Eriksen s-a lovit mingea,Budescu si Stanciu au fugit de ea.Polonia-Romania 3-0 si 3-1,Danemarca -Polonia 4-0. Da e o gluma,ca sa nu spun ceva ce deranjeaza geniile presei.

mordved (23 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 8:37

Vad ca va injura toti. Danemarca, mediocra? Atunci Islanda, castigatoare de grupa, cum o fi?

durden (270 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 9:19

Nu-i adevarat :))) omul critica un superfotbalist ca eriksen pt o preluare gresita =))))

Comentează