Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Sfârşit de minciună

Danemarca, o naţională mediocră a Europei, a strâns cu 7 puncte mai mult decât România în aceste preliminarii

Permalink to Sfârşit de minciună
duminică, 8 octombrie 2017, 9:29

Ce ne-a spus, de fapt, acest 1-1 Danemarca în afară de ceea ce ştiam? Exceptând poveştile tocite, cu nordici rudimentari la capitolul tehnică. Dincolo de prejudecăţi, clişee, fetişuri şi obsesii. Meciul de la Copenhaga ne-a arătat minciuna întreţinută cam de toată lumea fotbalului.

Nu ne-am calificat la Mondialul rusesc nu din cauză că am avut adversari imposibili, ci pentru că ne-am prezentat sub orice critică. Cu o atitudine de echipă mică, stare întreţinută exact de cei destinaţi a genera încrederea. Conducătorii. Antrenori, ştabi federali.

Adevărul este că am avut o grupă accesibil spre uşoară şi ne-am făcut de râs. Despre Kazahstan şi Armenia nu prea are rost să vorbim. Fără Lewandowski, Polonia este o echipă medie. Nici cu el nu este vreo Germanie, Spanie sau Franţă.

Cât despre Danemarca, poate aţi văzut cum s-a lovit mingea de „starul” Eriksen la o preluare simplă cam pe la mijlocul primei reprize. Ştiţi cum spun(eau) copiii pe maidan. Ca de colţul mesei.

Dar pe atacantul cu 4 consoane consecutive în nume l-aţi văzut? Pe celebrul Bendtner, fost la Arsenal, fost atacant în general, căci despre el vorbim. Aţi băgat de seamă cum înota el atunci când a scăpat spre poarta lui Tătăruşanu?

Ce-i drept, atunci când, prin minutul 37, chiar ne-a înscris un gol, a fost oprit pentru un ofsaid inexistent. Danemarca, o naţională mediocră a Europei, a terminat grupa pe locul 2, cu 7 puncte peste România.

Cât despre viitor, ce să mai spunem? Dacă noul selecţioner vrea să îi cultive în continuare pe Dragoş Grigore, Hoban sau Pintilii, toţi săriţi binişor peste 30 de ani, chiar nu avem niciun viitor. Şi este problema noastră, nu a lui Contra, că el are o slăbiciune pentru Hoban, un jucător disciplinat şi atât. Sau pentru Andone, care este limpede că nu se potriveşte deloc stilului naţionalei noastre. Care o fi acela. Dar de „Budi” ce ziceţi? Mai greu decât cu kazahii, nu?

Nici nu atacăm, nici să ne apărăm ca lumea nu mai ştim. Vorba autorului „Scrisorii pierdute”, nu jucăm nici aşa, nici altminteri. Măcar personajele lui Caragiale aveau haz, ăştia ai noştri sunt nişte băieți triști, reanimați pe ultima sută de ambiția lui Contra. Nu e mare lucru, dar e mai mult decât nimic.

Comentarii (106)Adaugă comentariu

Laurentiu (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 9:21

Mai sunt mulți ”fotbalisti”! Mucușor, Băbăluță, Chipciu, B.Stancu, etc. Dacă i-ar arbitra Tudor, Balaj sau Hațegan, sau oricare alt arbitru de la noi, care le-ar da penalty sau fault de câte ori se gâdilă, am fi campioni mondiali. Budescu e dovada că nu Daum e nebun ci că el n-o să fie niciodată fotbalist de națională. Dovada e galbenul primit pt.proteste la o fază la care a cerșit. Și nu e singurul. Mai lipsea Tănase. Avem o echipă de cerșetori și de frustrați, de oameni care vor să obțină ceva păcălind fotbalul, pe noi. Aseară, ca și în meciul cu Kazahstan, a jucat doar pentru el, așa cum au făcut atunci Grozav, Chipciu și mai știu eu care purtător ilegal de tricou național. de asta nu își găsește locul Andone. Câte pase utile a primit în două meciuri? Neputința și lipsa acută de neuroni se poate vedea la fiecare fază.

ionescu (26 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 9:29

da, e ingrozitor sa ai 4 consoane consecutive in nume. ce cauta asemenea oameni in sport? a se compara cu alibec, un nume in care vocalele si consoanele alterneaza precum dealul si valea in spatiul mioritic. bonus: alibec e anagrama lui becali! dincolo ce avem? bent nerd!

vasco (267 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 10:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion (8 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 14:08

Dle Geambasu, ca deobicei aveti un stil...prolix. Deci : 1.Nationala este suma celor mai buni ..ai momentului. De aia joaca Pintilii, Hoban, Grigire,...acum. 2 Acest egal este unul mincinos, nemeritat, intamplator 3.Jucatorii romani, cu mici exceptii ( Tatarusanu, Chiriches,Hoba, etc) nu au valoare, nici tehnica, nici conditie fizica de tip european ( nu romanesc,...de tip Budescu) 4. Nu am avut 3-4 faze de atac clare, cum sa dea saracul Andone gol ? Acest a venit...intamplator ,la ....un luft al lui Tucudean. Ar mai fi multe de zis, dar Dvoastra deformati realitatea, comentati tendentios, in fine ...ziarist de tip gsp

aciduzzo (130 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 10:25

Bun articol! Realitatea cam asta e! Il tot caram pe Hoban asta aiurea si ca sa ne aflam in treaba....la fel si Pintilii care in prima liga la noi are mare noroc cu arbitrii astia de mucava ..............care daca ar fi s-o luam dupa cum loveste ar juca in fiecare partida a FCSB-ului cel mult 55 de minute....dupa care rosu!!!!....Realitatea de fapt e una singura: NU AVEM NIMIC!!! NICI ANTRENORI, NICI JUCATORI, NICI FEDERATIE, NICI PERSPECTIVE....NIMIC.............NIMIC.....NIMIC!!!!! Culegem acum ceea ce n-am mai semanat nimic in acest fotbal al nostru de vreo 15 ani incoace........geovanizari.......becalizari..............comisionizari.............cotizari!!!( a se citi selectii doar pentru cresterea cotei care implicit venea cu cresterea comisionului!!!)....ce na facem ca ploua acum??......nu mai stim....am uitat??....si atunci de unde fotbal??....de unde valori, mentalitate, implicare, calificari.... de unde??............voua ziaristilor de sport si in special de foTbal va place cum arata conducerea F.R.F.??....SAU POATE MA EXPRIM GRESIT...NU CUM ARATA CI CUM CONDUCE SI CE PERFORMANTE ARE FOTBALUL ROMANESC???....NU VA FACETI ILUZII.......NU VOM MERGE NICI LA EUROPEANUL DIN 2020!!!!!

Comentează