Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Urko Vera, coboar-o Alibec!

A fost pe inima antrenorului Dan Petrescu. Fotbal cu pipeta, nervi şi greşeli cu polonicul

Permalink to Urko Vera, coboar-o Alibec!
joi, 21 septembrie 2017, 11:16

Festival. Festival de pase greşite şi faulturi. Muncă, disciplină, ambiţie multă. Realizări puţine. De la Golofca nu reţii decât ceafa tatuată şi părul oxigenat. Spectacol. Spectacol cu greşeli de arbitraj, pe care Haţegan le împarte frăţeşte, să arate că este imparţial.

Pintilii ia „galben” din minutul 12 pentru un fault care nici măcar nu prea e fault la Culio. Cu vreo trei minute mai devreme, acelaşi arbitru anulase un gol al CFR-ului pentru un presupus fault în atac al lui Nouvier, care îi pasase decisiv lui Urko Vera. Este clar, Haţegan împreună cu Toni Heleşteanu, vi-l mai amintiţi?, trebuie să organizeze împreună un simpozion cu temele „Cum să dai fault când nu este fault. Şi viceversa” şi „Penaltyul, acest mister perpetuu al umanităţii”.

Dar acest CFR-FCSB a fost o luptă fotbalistică dincolo de carenţele arbitrajului. Dan Petrescu posedă cinismul de a dezmembra calităţile adversarului, căruia nu îi lasă decât alternativa centrărilor şi a şuturilor disperate de la distanţă. Cărători desăvârşiţi de instrumente muzicale cu clape, elevii lui Petrescu au avut totuşi în Nistor, Culio şi Nouvier oameni care propuneau şi altceva decât muncă surdă.
Dincolo, roş-albaştrii nu au părut pregătiţi pentru agresiunea tactică a CFR-ului. Totuşi, ocazia lui Bălaşa din minutul 38 a arătat că echipa ardeleană are şi puncte slabe, indiferent cât de bine organizată ar fi.

Golul lui Urko Vera din finalul primei reprize oferea suportul unei părţi secunde jucate altfel de bieţii lui Dică. Era loc pentru mai bine. Alibec îşi colectase deja cartonaşul pentru proteste, Budescu se evidenţiase doar la fazele fixe, aripile Benzar şi Junior Morais nu reuşeau să decoleze cu centrări bune, iar Tănase cu Nedelcu interpretaseră rolul fluturaşilor.

Platinatul Golofca i-a făcut loc lui Man după pauză. Mutare esenţială fiindcă Man a fost omul ultimei pase la golul lui Budescu. Ciudat, doar pentru necunoscători, publicul aflat în tribunele stadionului din Gruia palpită la golul egalizator al bucureştenilor.

La 1-1 începe să se mai joace şi fotbal. Steliştii vin din urmă, clujenii simt afrontul şi cam uită disciplina dictată de Petrescu. Prin minutul 70, Haţegan ratează încă o decizie importantă – penalty la Benzar după execuţia fantezistă a lui Nouvier.

Când mai sunt 10 minute din meci, se instaurează un fel de armistiţiu subînţeles, deşi FCSB-iştii au părut mai insistenţi. Punctuleţul din dreptul fiecărei echipe ucide bruma de spectacol şi derbyul se termină cu acelaşi fotbal tulbure din debut.

Iar Petrescu ne spune că nu-l interesează spectacolul. Poate că nici pe noi nu ne mai interesează să vedem lupte greco-romane în loc de fotbal.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

daniels (17 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 23:25

ce bine ca nu m-am uitat!!!!

Popa (12 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 23:26

Stilul Petrescu ar trebuie "scos in afara legii " :-) . Pacat ca arbitrii decid campioana , intr-un mod EVIDENT !

CFR 4X4 (22 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 23:52

Craciunescu : " nu e penalty", Balaj: "sunt argumente pro si contra 11m,e la discretia arbitrului." In schimb toata lumea e de acord ca s-a anulat un gol valabil CFR-ului..

Timisorean (4 comentarii)  •  21 septembrie 2017, 23:53

Hategan ar merita sa fie decorat de cioban. A tras pentru fecesebei cat pentru 5 meciuri. A avut ordin direct de la Deaconu bricheta, care a avut ordin direct de la cioban

Andrei (222 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 0:37

Cronica e mai buna decat meciul. Cand vad campionatul asta imi dau seama ca Daum e doar un personaj tragic.

Vardasihan (41 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 1:16

O ruşine de meci.😕.Şi când stau să mă gândesc că duminică STEAUA dă peste,,fratele"lui DAN PENALTY,Vasile Miriuță.La fel o să abordeze şi dinam0 meciul.Stau pe jos,cu fundul în poartă,trag de timp,apelează la toate metodele anti-fotbal.O să fie un circ ieftin,ca şi meciul de la Cluj.Acum o săptămână,DAN PENALTY era cerut de toți la națională.Cât cinism poate avea antrenorul ăsta.😒.Dacă fotbalul ar fi jucat de toți după modelul DAN PENALTY,fenomenul fotbal trezea interes la fel ca şi fenomenul curling.Arbitrii în nota lor obişbuită.Fragmentări peste fragmentări şi decizii luate ca să nu supere pe nimeni(arbitru fluieră acel fault din min.8,înainte ca mingea să ajungă la atacant.toată lumea se oprise.)

fakinlol (9 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 1:31

La golul anulat al CFR-ului nu am ce sa comentez. Greseala majora impotriva lor. Dar s-a recompensat din plin. Fault inventat la faza din care a dat CFR gol. Galben gratuit lui Pintili, galben lui alibec dupa un fault inventat cu scopul de a irita, regula noua in fotbal nu sta langa Culio ca se da fault, cateva intrari pe glezna sau pe talpa executate de clujeni dar nevazute de niciun arbitru, penalty la benzar, Arlauskis tine mingea minim 10 secunde la fiecare faza fara sa-l deranjeze nimeni. Hategan e profesionist, stie cum sa fura si sa-i mai si multumesti la sfarsit. Nici nu mai ai ce comenta. Pe frontul celalalt, liga programeaza FCSB pentru duminica, iar clujul primeste o zi de odihna in plus. joaca doar luni. Jocurile sunt facute, sa le spuna cineva si celor de la FCSB ca se agita degeaba.

mordved (23 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 2:00

Nu stiu de ordine, dar meciul a fost jalnic. Petrescu e jalnic. Dica e subjalnic. Iar articolul...

United Colors of Bavaria (5 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 2:31

Daca e Joi , jucam cu.oi. Apropo, sunt de acord cu regulile comunitatii.

anglican church (150 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 3:44

@ Timisorean Ce spui acolo moldovene !

Nabuccodonoshor (1 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 5:07

Si atunci de ce mai era propus la nationala bursucul cu jocul sau mizerabil???

Cortes (51 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 6:03

CFR castiga campionatul fara probleme. Ei au stilul Dan Petrescu. La FCSB stilul e Gigi-atotstiutorul-Becali. Pac-Pac.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 6:16

...un meci slab intre doua echipe mediocre ale campionatului nostru ...arbitrate de un arbitru rau intentionat care arbitreaza numai la comanda ...

JFM (151 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 6:57

Oricum televiziunile avide dupa audienta vor prelungi "suspansul" pana in prelungirile ultimei etape din Play Off ca sa aiba senzatia devooratorul de Liga I (n-am zis "de fotbal") ca totul e pe muchie de cutit si sa stea ca fraierul in fatza televizorului.Asa ca toate aceste derbiuri sunt apa de ploaie,pierdere de timp si de nervi.

Alex (29 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 7:49

Buna ziua! Fotbalul a cam lipsit. Dan Petrescu este un antrenor mediocru. Sa ai o asemenea declarație cu privire la calitatea fotbalului pe care esti dispus sa o etalezi mi se pare o insulta la adresa fotbalului. Ar trebui sa-i dea de gandit cum Craiova i-a dominat echipa in 10 oameni! Le transmit celor de la Craiova ca eu asta vreau sa vad de la ei ca si jucatori: ambiție, determinare si spirit ofensiv. Goluri si date si primite! Daca mai e si cu răsturnări de scor si cu emoții cu atat mai frumos! Ce e trist in toată aceasta poveste este ca pentru aceasta munca prestata un practicant al fotbalului câștiga poate de 10 cat întreaga echipa feminină de tenis de masa a României! O zi faina sa avem!

Razvan (3 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 8:35

De unde gol anulat CFR-ului, cand Hategan a fluierat inainte sa dea Vera cu capul ? Un fundas s-a opirit, poate putea sa intervina.

lucid (29 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 8:37

Arbitraj procfr.

Dacia Automobile (4 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 8:58

In Playoff se vor bate pt titlu Craiova si Fhecesebe, probabil cu Craiova castigatoare. Sustin |C|F|R| ul, dar e imposibil ca o echipa formata acum cateva saptamani sa reziste in acest ritm pana la sfarsit.Nu ar face sens.

Tulceanul (8 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 9:05

Pe cat de admirat a fost Petrescu - jucatorul pe atat de antipatic imi este Petrescu - antrenorul : nervi si agitatie , nimic din alura unui mare antrenor , de genul celor pe care-i vedem prin CL sau EL ...

fotbal mic (1 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 9:06

singura echipa capabila sa produca momente de presiune este craiova si nu ca ar avea super-jucatori, ci pt. ca are un antrenor cu trei clase peste ce e in liga 1. asta s-a vazut la meciurile cu cfr, dar mai ales cu dinamo in repriza a doua. cam asa arata o echipa de Doamne ajuta! din fotbalul mare. in rest uitati va la cfr-fcsb. petrescu e un atrenor caruia ii place ciumageala si atunci cand intalneste o echipa fizic pe potriva e chin mare. dincolo, dica e doar steril, pe prototipul antrenorului stelistdin ultimii 15-20 de ani. deja se simte bine ca apartinem fotbalului mic, cu tot cu jucatori, dar mai ales cu antrenori.

haideusicfr (141 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 9:33

Ai grija Alibec ,ti-ai gasit nanasul! Poza spune totul!

Sorin Bogdan (5 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 9:35

Pina cand va tot plangeti suporterilor Stelisti de arbitraje .pai nu voi santeti echipa cu cei mai buni jucatori cu cei mai buni conducatori cu cel mai bogat patron cu toata presa la picioarele voastre cu deaconu zis bricheta .daca aveti valoare asa cum sustineti pai le dadeati 4 goluri din actiune la amarati aia de *** apropo (emeric ienei ,boloni,balint)daca nu ma insel *** aia au jucat la voi sau cand nu va convine nu se pune.

Andrei F (698 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:07

Se vede ca ati vazut meciul ca dinamovist!Radeti,si aveti de ce.Ambele echipe au facut multe greseli...Unele ...pentru Dinamo spun eu ca stelist!Astea nu le-ati semnalat...Totusi...cum poate fi gol anulat daca arbitrul fluiera inainte?Atatea talpi pe piciorul jucatorilor adversi de mult nu am vazut!Saracul Nedelcu pe care dv. il vedeti numai dintr-o prespectiva a incasat cel mai mult.A avut si talpa pe glezna si talpa pe fata!Cea luata pe fata de la Nistor a facut sa iau sonorul la tv..Crainicul a spus ca ,,involuntar!,,...Pai Nedelcu nici nu a avut capul mai jos!Am ras de acelasi comentator cand ...,,de ce se zvarcoleste Golofca,,...Ala receptionase de la Nouvier o talpa pe picior!Comentatorul a continuat cu dogma ca Tanase cade prea repede dar nu a zis nimic de Culio care a dat clasa la acest capitol lui Tanase!Eu zic ca in unele faze si lui Benzar in faza din min.8....Dar nimeni nu spune nimic de Culio.Ridicola judecarea fazei de 11m.Craciunescu ne spune ca nu a fost pentru ca Nouvier atinge mingea si apoi unde sa cada?Compara faza cu a unui portar care dupa ce respinge mingea intra in atacant.Ce te faci ca acelasi Craciunescu la galbenul lui Pintili spune ca deoarece Pintili joaca mingea nu trebuia galben...Deci nu compara faza lui Benzar cu a unui jucator de camp-ex.Pintili la galben- ci cu a unui portar!Apoi nimeni nu sesizeaza ca Nouvier joaca mingea cu piciorul foarte sus!Benzar chiar se fereste!Am vorbit de greseli proDinamo pentru ca oricum Dinamo s-a odihnit.Burleanu si Liga stiu ei de ce.Asta este daca Negoita este frecventabil -chiar recent s-au intalnit-iar Becali este declarat raul fotbalului romanesc...Deci sa ne asteptam la mai mult fotbal de la Dinamo...A...de ce nu o juca Dica cu Moncilovici care a fost anul trecut printre cei mai buni?

Andrei F (698 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:10

@haideusicfr (98 comentarii) • 22 septembrie 2017, 9:33 Nasul or fi civilizatii din tribuna care i-au facut urari?Sau cumva Camora pune in practica amenintarile care se vad clar la tv. in faza in care a luat galben?

Jean-Paul (174 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:13

Hotugan a arbitrat in stilul lui Tudor cel cocostarc: fragmentarea jocului pana la enervarea spectatorilor. Hotugan a avut misiunea clara sa pastreze actualul ecartament din clasament dintre cele doua teamuri(era sa zic neamuri !)Nici n-are rost sa mai analizam asa zisele greseli ale arbitrului:daca, sa admitem, i-a dat un cartonas galben cam pripit, ortopedului Pintilii, a avut grija sa-l ierte apoi, ori cate faulturi a mai facut; Dupa ce ai anulat un gol CFR-ului, pe motive hilare, asa zisa compensatie cu faultul de penalty la benzar este ridicola: romario a plonjat cat a stiut si putut el de artistic ca sa impresioneze asistenta.... Toti arbitrii nostri care au ecuson UEFA sau FIFA l-au obtinut "facandu-si datoria" fata de cine trebuia in campionatul intern. Mi-e sila de tot arbitraul condus de brichetarul cel josnic si servil

Andrei F (698 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:14

@fotbal mic (1 comentarii) • 22 septembrie 2017, 9:06 Ce noroc pe FCSB ca in meciul direct cu U. Craiova antrenorul ala cu 3 clase in plus in a doua repriza si-a condus echipa asa de bine incat nu au avut sut pe poarta!Acest antrenor a declarat ca numai Milan si FCSB i-au dominat...Daca vrei caut declaratia...

Marius Traian (42 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:19

Mangia ar trebui sa tina un seminar pt ceilalti antrenori din L1 despre cum se construieste o idee de joc, o bruma de echipa cu automatisme care sa isi scoata adversarii din joc si sa-si creeze una, doua ocazii per repriza, nu 1/2 ocazii pe meci. Influenta si aroganta lui Mourinho au distrus multi antrenori cu potential, printre care se afla si Petrescu. Pe cat de spectaculos era ca jucator, pe atat este de dezamagitoare filozofia lui de antrenor. Ma intristeaza pur si simplu.

haideusicfr (141 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:27

Ulko Vera a fost inlocuit ori ca sa nu mai dea vreun gol ,ori sa nu-l faca KO pe gonalu ala !

Andrei F (698 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:30

@Marius Traian (33 comentarii) • 22 septembrie 2017, 11:19 Altul care nu a vazut sau a uitat meciul FCSB-Craiova...Mangia poate da lectii cum o repriza sa nu tragi la poarta si sa te ingramadesti in propria jumatate...

Vardasihan (41 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:36

La cât fotbal s-au străduit să ne ofere cfr şi steaua,nici nu ar trebui să se mai vorbească de acest meci a doua zi.Nişte impostori.Nu mai merită atenție.Acelaşi gen de meci o să fie şi duminică seara.😩

viorel (33 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 11:46

*** si-a confirmt renumele si a tras, el si brigada lui, cat au putut pentru ***. De data asta sforarii au schimbat scenariul, prea s-au dat multe penaltyuri cadou lui pazcany, asa ca de data asta i-a iertat de un penalty in careul lor si bonus, a validat golul lui Urko desi a fost un offside f clar la Vinicius, care a participat activ la faza. Deci gol din offside si penalty refuzat Stelei, iar *** a platit tributul devenit obisnuit catre ***. Se confirma astfel ca exista un proiect comun burleanu, vassaras, pazcany pentru anul 2018: realegerea lui burleanu si castigarea titlului in Romania, in anul 2018 al centenarului Marii Uniri de catre echipa ce se revendica a avea origini austro-ungare, ***. Opriti nevrednicii sa nu comita un astfel de sacrilegiu. Referitor la faza din min.8, *** a fluierat falut in atac, fundasii si Nita s-au oprit si Urko a inscris cand jocul era oprit. Deci nu s-a anulat gol valabil. Daca arbitrul nu fluiera fault in atac era greu de crezut ca Urko mai lovea mingea in 2-3 m de linia portii. Asa ca *** nu a anulat un gol valabil, jocul fiind deja oprit cand a lovit mingea Urko. De remarcat ca tusierul care nu a vazut offside-ul la Vinicius nu a semnalat nici faultul clar in careu asupra lui Benzar din repr. a II-a. Hoti calificati la locul de munca!

Thomas brams (21 comentarii)  •  22 septembrie 2017, 12:17

Parca DAUM era SLAB ????? Ce sunt antrenori ich romani = Praf, varza

Comentează