Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Ascultaţi-l pe Kempes!

Plonjon înapoi în timp. Ca să înţelegem prezentul şi să ghicim viitorul, trebuie să privim din când în când în spate. Argentina, condusă de o juntă militară în fruntea căreia se afla Jorge Rafael Videla, organiza Cupa Mondială din 1978. […]

...

Belgienii mai transferară un român

Cu ochii la Cupa Mondială, pierdem ştiri de la noi din bătătură. Pagubă-n ciuperci!, vor exclama amatorii de esenţe tari, mondiale. Totuşi, cu fotbalul ăsta când banal, când plictisitor ne vom hrăni din 15 iulie încolo. Las’ că nici întrecerea […]

...

Greşeli copilăreşti?

În mod normal, cel mai fericit preşedinte/patron de club din România ar trebui să fie Ionuţ Negoiţă. Nu pentru că echipa lui a câştigat play-out-ul. Nici nu ar mai trebui să explicăm de ce, prestaţia panamezului Penedo în faţa Belgiei […]

...

Românii, noaptea şi fotbalul

Prima constatare după câteva zile de Cupă Mondială. Românii continuă să se uite la fotbal. Nu este o părere subiectivă, formată după numărul celor care vizionează meciurile la terasele restaurantelor şi în berării. Audienţele măsurate după 11 meciuri al Mondialului […]

...

Rasism vândut ca umor

Lipsiţi de umor, australienii au preferat să stea de vorbă cu Darren Cahill. Deh, ei nu au Cangoo Hebdo! Păcat, puteau s-o pună şi ei de-o caricatură. De o satiră, să „ne” mai râdem şi noi. De exemplu, cu Simona […]

...

Dinamita din urma lui Daum

Demiterea logică a antrenorului german poate semnifica şi compromiterea pe termen lung a ideii angajării unui selecţioner străin

Permalink to Dinamita din urma lui Daum
joi, 14 septembrie 2017, 9:00

Aţi observat probabil că nu s-a făcut gaură-n cer atunci când Comisia Tehnică a anunţat plecarea lui Christoph Daum. Munţii nu s-au cutremurat şi nu s-a deschis o falie către alt tărâm. Unul cu calificări pe bandă rulantă. De asemenea, nici din tabăra presupuşilor inamici ai neamţului nu s-au auzit chiote de bucurie. Amintirea recentă a meciurilor naţionalei a creat doar o senzaţie de lehamite. Cu asta ne-am ales după mandatul ultimului selecţioner. Încă o lehamite a suporterilor, la rând după cele trăite cu nea Piţi şi nea Puiu. Atunci deplângeam mai ales jocul meschin, nu neapărat lipsa rezultatelor. Care nu curgeau, dar picurau. Acum le-am trăit pe amândouă, la pachet. Vedeţi ce înseamnă selecţioner străin?

Particularităţi, generalităţi
Şi ajungem la subiect. Eşecul lui Christoph Daum riscă să dinamiteze terenul în jurul pretendenţilor la postul de selecţioner. Au acces acum pe lista scurtă şi lungă doar boierii pământeni. Veneticii, pofta-n cui! Partizanii acestui tip de gândire, a priori cetăţeni mândri că sunt români, au argumentele lor. Un străin nu cunoaşte fondul de jucători, dar mai ales particularităţile fotbalului românesc, pretind ei. Corect, dacă vorbim despre lucruri de genul însuşirii sarcinilor de joc, a disciplinei tactice, a apetitului mai scăzut pentru ofensivă, a armonizării vieţii personale cu viaţa sportivă. Dacă particularităţile acestea sunt că lui Alibec îi place ciocolata, iar lui Torje nu-i place să împingă autocarul, în timp ce Tătă detestă să se scoale cu noaptea-n cap, ducem discuţia în derizoriu.

Limba dulce mult aduce
Susţinătorii ideii selecţionerului autohton mai pun pe tapet şi comunicarea greoaie cu un antrenor străin. Obiecţie justificată în măsura în care selecţionerul, cazul nostru, nu catadicseşte să înveţe româneşte nici după o jumătate de an, nici după un an în exerciţiul funcţiunii. Să înveţe româneşte nu ca să citească în original „Craii de Curtea Veche”, ci doar la nivelul unor comenzi şi expresii uzuale fotbalistice. Ca să spui „Astăzi lucrăm doar cu mingea!”, „Hai să jucăm curajos!”, „Facem presing avansat”, „Desfacem jocul pe laturile terenului”, „Du-te în careu, Chiricheş!” sau „Roti, pasezi fără preluare!” nu trebuie să fii academician al limbii române. Aşa ceva se învaţă în câteva săptămâni. De aceea, mi s-a părut cel puţin un gest de impoliteţe că Daum nu s-a deranjat să înveţe limba ţării care l-a angajat ca selecţioner. Unde mai pui că asta l-ar fi ajutat în demersul profesional. Un contraexemplu. Angajaţi de Bayern, Trapattoni, Ancelotti şi Guardiola au învăţat germana înainte să înceapă lucrul. Poate, peste secole, când vom mai avea selecţioner străin, i se va pune o clauză în contract. Să înveţe limba.

Iluzionistul decrepit
Eşecul absolut al lui Daum a fost suma tuturor acestor gesturi lipsă. Înainte de a fi fost instalat, Daum deborda de optimism şi anunţa că ştie totul despre fotbalul românesc. Şi nu vorbea deloc despre penuria valorilor. Minciunile s-au întors însă împotrivă-i cu o viteză nebănuită. Deşi frecventa meciurile din campionat ori cele din cupele europene ale formaţiilor noastre, selecţionerul german a dat senzaţia până la final că tot nu ştie jucătorii. Simpatia arătată la început de mandat de suporteri, de presă şi, să nu râdeţi, de o parte însemnată a lumii fotbalului a virat la fel de repede în aversiune. Destui dintre noi ne-am simţit păcăliţi, ca după un număr de magie al unui iluzionist bătrân căruia îi cad iepurii din buzunarele false.

Este naţionala României incompatibilă cu un selecţioner străin? Sau Christoph Daum a fost personajul greşit? Înclin spre a doua variantă. Ne vor trebui însă ani să ne vindecăm de prejudecata conţinută în prima variantă. Între timp, ne vom desfăta cu toanele selecţionerilor compatrioţi.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Ilie (43 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 9:16

La ce spirit indigen ai aratat fata de Daum, cred ca tie iti va trebui mult timp sa mai evoluezi, in multe domenii. Pina atunci clar ca ne vom desfata IAR cu 'ai nostrii'. Ne vom intoarce in jungla noastra fotbalistica manelizata, plina de salbaticiuni mafiote si ciobani. I-ati reprosat lui Daum inclusiv faptul ca nu s-a adaptat fotbalului romanesc. El trebuia sa ni se adapteze noua, nu invers. Nu a vrut in ruptul capului sa se manelizeze. V-ati dat duhul de ziarist obiectiv si ne-partizan ca sa plece Daum si sa ne intoarcem inapoi. Felicitari, de acum vom incepe calificarile si jocu misto cu nea Piti sau Gurita

Geo (16 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 9:18

Pana la sfarsitul campaniei pt EURO2020 o sa schimbam inca vreo 4 antrenori. Ca asa stim noi si mai ales presa sa rezolve problema. Asta-i vesnica solutie de 20 de ani..."demisia!" Si uitati unde am ajuns.

ion (4 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 9:24

Faceti va rog acest lucru: luati toate comentariile, declaratiile etc lui Daum si veti vedea care sunt problemele fotbalului romanesc. Un exemplu din memorie: Spune Daum <>. Eliminati din asta politeturile de tip Daum si veti vedea ca avem jucatori fara tehnica si fara viteza. Luati toate interviurile lui Daum si veti mai gasi lucruri de astea. Chiar asa, ne intrereseaza parerea acestui antrenor german despre fotbalul romanesc?

Vasile (3 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 9:43

La momentul actual, echipele nationale din Europa nu prea au selectioneri straini. Echipele mari din Europa au selectioneri autohtoni care nu au fost mari fotbalisti (de ex, Low, Lopetegui). In ultimul timp, selectioneri straini care au facut treaba la nationale au activat inainte in campionatele tarilor respective. Daca tot se vorbeste aiurea ca nici Mourinho sau guardiola nu ar fi facut mai mult ca Daum, atunci sa angajam un antrenor roman ieftin care va face cat a facut Daum. E o sfidare la adresa intregii tari ca un antrenor foarte slab sa ia 50000 euro pe luna cand salariul mediu in tara e 500 euro. Trebuie sa ne hotaram cat conteaza un selectioner bun pt a avea rezultate la nationala( ca zicem ca fotbalistii romani nu sunt buni de nimic). In primul rand eu zic ca selectionerul trebuie sa aiba cat de cat bani, nu sa fie rupt de foame ca neamtul asta.

17 Mentori dementori (9 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 9:51

Lăsați "gluma proastă" .... anunţaţi-ne ce a mai postat pe facebook ***, d'alea ce încep cu momentul acela când .... sau a făcut un pas în spate ? Se apropie concediu de maternitate deoarece a ***, nu se ştie cu care.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petro Burgener (44 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 10:14

Nu cred ca demiterea lui Daum compromite venirea unui selectioner strain la nationala. Rezultatele vorbesc! Faptul ca avem jucatori de valoare mediocra poate fi un motiv. Nu cred ca Petrescu, Contra sau cei enumerati de unii ar schimba prea mult.

gogu de la cazane (2 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 10:18

Am fost bombardati de personaje gen vochin, cu idiotenii de genul profesionalismului lui daum, care de fapt au fost doar niste pistoale cu apa. Am vazut cat a fost de profesionist prin rezultate si selectia pe care o facea. Prefer un jucator mai zbanghiu care sa isi dea sufletul pe teren, unui molau.

Brandremist (22 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 10:37

Grecia are în vitrină un trofeu obținut datorită unui selecționer străin. Dar neamțul lor n-a picat din neant, antrenase în prealabil în Campionatul Greciei și se familiarizase cu mentalitatea de acolo. Neamțul nostru a văzut Naționala doar la Euro și probabil s-a gândit că el are reuși să facă o treabă mai bună pt că are un CV superior. Dar un ANTRENOR decent poate fi un SELECȚIONER slab a se vedea Capello și Ranieri. Asta ar trebui să ne fie învățătură de minte după peripeția cu Daum, dar cum Contra și Petrescu sunt cei favorizați deduc că n-am învățat nimic nici de data asta. Nu mai zic că lui Contra i se părea o jignire când i s-a propus să fie selecționer la u21. Iar acum i se dau frâiele de la Naționala mare deși n-a făcut nimic să demonstreze că ar merita să fie acolo, ba mai mult când era jucător pe mine spectatorul m-a făcut să mă rușinez că e român cu derapajele sale.

Vasile (3 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 10:45

Am o intrebare pt dvs, dnule Geambasu. La meciurile nationalei, jucatorii isi platesc biletele de avion sau le plateste federatia?

vasco (231 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 10:47

@gogu de la cazanul cu tuica, ai stat cam mult langa cazan!Ar fi o scuza poentru elucubratii,daca nu....IQ-ul bata-l vina!

gheorghe (20 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 11:00

dom'le, mult mai realist, decent si nuantat comenariul asta decat precedentele despre antrenorul nationalei. prin urmare, cred ca te cam contrazici cu ce ai spus in articolele anterioare despre daum cand il infierai drept cauza unica si de nesuportat a esecului nationalei (ceea ce cam contrazicea bunul simt popular, motiv pentru care atunci ti-au sarit in cap mai multi si drept raspuns ii faceai 'postaci frf' ...); prin urmare, toti mai invatam cate ceva, cat traim, macar unii despre altii

Gigel (13 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 11:00

"Susţinătorii ideii selecţionerului autohton mai pun pe tapet şi comunicarea greoaie cu un antrenor străin. Obiecţie justificată în măsura în care selecţionerul, cazul nostru, nu catadicseşte să înveţe româneşte nici după o jumătate de an, nici după un an în exerciţiul funcţiunii." Metre, engleza e limba internationala de o gramada de ani. Cand tu Torje, Morje, Porje, Lorje joci in strainatate n-ai nevoie sa ti se spuna in romana niste comenzi elementare. Daca nici in 2017 nu esti in stare sa intelegi "Play on the wings", "Roti, give and go", "Advanced pressing" etc inseamna ca ar trebui sa nu mai joci in strainatate si sa te intorci in Romania. "De aceea, mi s-a părut cel puţin un gest de impoliteţe că Daum nu s-a deranjat să înveţe limba ţării care l-a angajat ca selecţioner." Mie mi se pare un gest de impolitete sa fi fotbalist si sa nu stii o limba straina. Si sa mergi pe principiu: "eu sunt roman/ghanez/congolez/austriac si vorbesc doar limba mea". Guardiola, Trapattoni si Ancelotti au invatat limba pentru ca trebuiau sa o vorbeasca zilnic fiind antrenori de club, nu selectioneri. Gata a plecat si Daum. Vor veni acum oameni care sa salveze nationala. Nationala o sa infloreasca acum. Chiriches o sa coste 50 de milioane dupa 2 meciuri de calificare. Stanciu o sa impresioneze la nationala si nu o sa isi mai rupa sorturile pe banca la Anderlecht. Keseru nu o sa mai rateze din 2 metri. Baluta si Ivan o sa ajunga la 30 de milioane fiecare. Pentru ca nu e asa...antrenorul era marea problema, nu lenea,lehamitea si cocalarismul de care da dovada fotbalistul roman al anului 2017. In rest toate cele bune.

Vardasihan (41 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 11:08

Poate cu un alt antrenor străin,care nu o să ne vândă gogoşi,vom reuşi.Daum ne-a luat la mişto😑.Următorul antrenor al naționalei,o să aibă o presiune enormă.Dan Petrescu sper să se răzgândească şi să accepte oferta f.r.f..Nu înțeleg de ce presa tot face lobby pentru Cosmin Contra?!?!😡Cei de la f.r.f. au declarat de mai multe ori că singurul cu care s-a discutat a fost Dan Petrescu.Trăiesc cu impresia că presa vrea să-şi pună antrenor la națională,pe Contra.De ce?!😕Ce îl recomandă pe Contra în fața lui Rednic ?!Dar în fața lui Andone?!?Dar în fața lui Şumudică?!😑

Daum (4 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 12:13

Geambasule va trebuie ani sa va videcati de mentalitatea damboviteana, mai ales ca ziarul vostru aka gesepe nu este compatibil cu sportul.

Vioteatza (17 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 12:58

Daum nu a mintit mai Geambase. Stia totul despre fotbalul romanesc , stia totul despre penuria valorilor, dar nu stia nimic despre mentalitatea noastra si nu avea de unde sa stie ca daca te bagi in taratze te mananca porcii. In Germania nu hranesc porcii cu taratze....

Vioteatza (17 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 13:01

Cat despre compromitere.... si voi , maestrul si elfii lui , ati compromis ideea de jurnalism si imaginea de ziarist, si *** uite ca mai citeste ziarul!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maniche (1 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 13:17

Ca de obicei in România : oamenii competenti nu sunt băgați in seama. Doar politic

Man on the Silver Mountain (12 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 13:54

Lucrurile sunt mult mai profunde. Tindem de secole sa cerem si sa ne multumim cu capul lui Motoc. Va rog sa imi spuneti dumneavoastra, dupa fiecare nereusita cat de mult am fost in masura sa analizam situatia in profunzime si cate schimbari majore ati vazut dumneavoastra ca s-au facut inainte de inceperea campaniei urmatoare de calificari. Cati oameni si-au asumat responsabilitati, au parasit pozitii din propria vointa si au fost in stare sa vina cu un plan pe termen lung si, mai ales sa se tina de el? Nimeni nu are rabdare. Este o stare generala. Vrem rezultate peste noapte sarind etape. Primariile vor arene de 5 stele in loc de infrastructura sportiva in cartiere ca si cand valorile sportive apar din neant. A avea rabdare inseamna sa ai constiinta si responsabilitatea muncii. Nu a smenului sau invartelii.

mg (160 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 14:22

Aşa e, munţii nu s-au cutremurat. În schimb prin campania incorectă şi tendenţioasă cu accente xenofobe, împotriva lui Daum(dar care, prin ricoşeu îl vizau pe Burleanu..) aţi mai pus o cărămidă groasă la imaginea noastră negativă în ochii lumii civilizate. La daune colaterale, puteţi trece pierdera credibilităţii în ochii noştri. Pagubă'n ciuperci va spune probabil nea Ovi, cu dispreţul lui suveran faţă de trupeţi şi postaci. Oricum demonizarea lui Daum a eşuat lamentabil. Omu' a'ncercat da' nu i-a ieşit, atât şi nimic mai mult. Şi apropo de râu-răţuşcă-rămurică, Ambros Martin(adus în 2016 la naţionala feminină de handbal) câte cuvinte ştie în română ?

haideusicfr (130 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 14:50

Daum va prinde un contract mai bun ,noi unul mai rau.

George (1 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 15:35

Șumudică!!!! E cel care poate discuta cu co... fotbalistii nostri în așa fel incât sa fie inteles

Danut Munteanu (12 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 15:55

DAUM a fost mega penibil, de la început și pana la sfârșit. Indiferent cât de bogat ii era CV-ul in materie de echipe de club, e un nimeni la nivel de reprezentative. Dacă pana și nemții l-au ignorat, ce pretenții mai aveți ? Ah, da...probabil voi conduceti VW și inca mai visați la supremația germana ! Dormiți linistiti, miturile se prăbușesc încet, dar sigur !

Ghita (24 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 16:15

Toata tevatura are la baza doua explicatii:1/lipsa de valoare a purtatorilor ilegali de ghete fotbalistice,2/lupta pentru sfere de influente,smecherul care reuseste sa-si impuna selectionerul este sigur ca pretul gloabelor vandute va fi macar cu 50% mai mare

Sorinache (41 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 16:19

Fără supărare, referitor la competența lui Vochin la federație. El a fost ceea ce sunt și azi Geambasu, Buzarin, marele Decebal Radulescu. Niste mari ziariști care le stiu pe toate în materie de tactică, tehnică, pedagogie, management. Nu uit cum spunea marele Decebal Radulescu că echipa a căzut fizic la Euro cu Elveția pentru că nu mai era doctorul Popescu. Ha, ha,ha! Cum spunea nea Vanea, ziariștii sunt niște băieți care ne spun ce ar fi făcut sau cum ar fi jucat ei fotbal. Dacă aveau talent. Asta ca să privim articolele lor sfatoase în altă lumină. Că doar așa ne povățuia și Vochin când era ca Geambasu, Buzarin, Rădulescu.

Urod (105 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 16:43

Compromiterea antrenorului străin la națională vă aparține în totalitate....v-ați repezit să-l atacați ca niste sălbatici , doar pt a da în Burleanu , nu v-ați gândit ce consecințe pe termen lung are acest tip de a face presa....din cauza asta a ajuns sa fie tara asta după 27 de ani , o tara distrusa de hoti....presa din Romania nu a fost ce trebuia sa fie...."cainele de paza al societatii "....parca asa va place sa va autointitulati.....mai degraba ati fost și încă sunteți " lupul paznic la oi ".....noi avem nevoie de căti mai multi antrenori străini, pt ca sa micșoram decalajul de zeci de ani pe care-l avem fata de lumea civilizata....și la nivel de copii și juniori avem nevoie de instruire. ...acum după domnul Prunea , ca sa fii ceva în fotbal , trebuie sa fi fost la Cardiff !!!!!!..... ce sa spun , mentalitate de "Bucuresti"....la Cardiff s-a jucat o calificare , și nicidecum un proces de instruire ....trimiteți-l mai întâi la școală pe Prunea , acolo ar fi învățat sa nu-i mai dea indicații lui Penescu , de cum să-și aranjeze meciurile ,și pe urma sa vina cu pretenția de a fi numit undeva .....deci , Generația de Aur " sa ne arate ca este instruita , și că nu sunt murdăriți de fotbalul romanesc , și pe urma să pretindă.....în concluzie , ați făcut încă un rău fotbalului romanesc , voi ziariștii....El doar trebuia schimbat , cum se întâmplă în campionatele civilizate și adus un alt antrenor străin ....noi avem nevoie de antrenori străini încă cel puțin 10-15 ani ca sa ieșim din mocirlă. ...

Cosmo (55 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 16:43

Ce dinamita, fratioare? ?? Următorul selecționer, rumân verde și priceput, are la dispoziție un an întreg de pregătire pentru calificările la euro 2020, care incep toamna viitoare. Unde se vor putea califica 3 echipe dintr-o grupa, dar va fi o imensa performanta comparativ cu mandatul lui daum. De ales este de unde, cărțu, Dinu, prunea, reghe , Geambașu, contra, Ioanitoaia, Rednic, sumudica, toți ăștia sunt mai buni ca daum, sau alt străin. Hahahaha.:))

Andrei (163 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 17:20

Nu stiu daca lui Daum ii cad iepurii din buzunar, dar tie sigur iti scapa stiloul printre degete.

Tudor (20 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 17:27

Pînă nu demult echipa Națională mai era numită „Reprezentativa României”, acuma se feresc ca de dracu', pentru că, la mintea cocoșului, reprezenta România, țară cu 89% români. Mai mult, 97% sîntem albi, europeni. Chiar dacă n-am bate pe nimeni, „Reprezentativa României” trebuie să...reprezinte România. Ăștia sîntem. Chiar dacă l-ar „naturaliza” pe Messi, tot n'are ce căuta în Naționala României, ce să mai zic de M'bele-M'bele.

Jos_cenzura (68 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 17:34

Cata romana vorbea tata Puiu? Si totusi a fost antrenor bun. (Meciul slab cu Albania a fost inevitabil, jucatorii romani nu pot rezista 3 meciuri la rand, tata Puiu nu i-a rotit suficient, n-a avut cum, pentru ca nu putea pierde cu Elvetia dupa esecul cu Franta).

mihnoi (8 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 17:44

Faptul ca "jucatorii" romani nu stiu sa comunice cu un antrenor strain spune TOTUL despre faptul ca au ajuns a 7-a roata de la caruta echipelor din campionate cat de cat! Asteptam un selectioner roman care sa asculte la urechile presedintilor si patronilor de cluburi, asta daca nu au interese in promovarea unor jucatori pentru a fi vanduti (vezi comisionul care i-ar iesi si lui, la negru, bineinteles, ca doar nu vor fi bani declarati la fisc). Faptul ca in ultimii ani, Piti (roman), Iordanescu Izbavitorul (general in armata romana) si Daum (un neam oarecare) nu au reusit sa faca nationala sa joace si sa obtina rezultate, spune un singur lucru: JUCATORII sunt varza, fara valoare, prosti batuti in cap care nu stiu sa joace fotbal! Dar cand ai ziaristi nepriceputi care gasesc mereu alti vinovati (mai mici), atunci nu ai cum sa progresezi! Si e mai bine asa: Mediocra nationala, submediocra presa!

ovidiu_3003 (588 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 17:53

Demiterea lui Daum este logica doar pentru Burleanu si acolitii sai care mai vor un mandat ...mai este logica si pentru ziaristii care credeau ca ne vom califica la mondialul rusesc in fata Poloniei ...nu este deloc logica pentru mine care vreau sa ne calificam la C.E.

Abel (5 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 17:57

Singurele articole pe care le citesc la acest tabloid sunt cele semnate de Tolontan si de Geambasu. Foarte rar comentez. Ei bine, concret, ce i se reproseaza lui Daum, ratarea calificarii, nu-i asa? Poate ca nu a fost intotdeauna inspirat in alegerea jucatorilor, poate ca uneori nu i-a titularizat pe cei mai in forma. Dar sunt chestii subiective. Bun, demiterea este decizia logica. Totusi, dupa foarte multi ani, n-am avut impresia ca selectia s-a facut in functie de interesele anumitor impresari, a patronului FC FCSB, a nimanui! Puteam sa-l fi avut selectioner pe Guardiola, nu cred ca ne-ar fi calificat. Strict parerea mea, fireste. Daum n-a invatat limba romana. Si care e problema? Vorbeste, desi cu un accent haios, la un nivel foarte bun limba engleza. Regele Carol I n-a invatat mai deloc limba romana in 48 de ani! Dar a fost un excelent vorbitor al francezei, limba de larga circulatie internationala a acelor timpuri. Bratienii si ceilalti politicieni romani ai vremii vorbeau fluent franceza. Asa-zisii fotbalisti ai lui Daum nu inteleg engleza? Mi-e greu sa cred... Eu mi-as dori tot un selectioner strain! Numai bine!

Andrei (163 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 19:47

@Ovidiu, Aducerea lui Daum nu a fost o greseala decat daca privim retrospectiv, iar retrospectiv toata lumea le stie pe toate, invlusiv Geambasu. Ideea a fost buna. Greseala a fost suma de contract oferita. Nu avem jucatori care sa justifice un salariu faraonic pt selectioner. Geambasu se baga in seama fiindca e la moda sa scrii despre Daum chiar daca, de fapt, nu ai nimic nou de spus. Aceleasi platitudini obosite cu care ne asasineaza Ioanitoaia de vreun an.

ovidiu_3003 (588 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 22:40

Andrei mereu iti urmaresc postarile fiindca ai comentarii bune *** ...eu n am vrut inainte de Daum antrenor strain ...vroiam Rednic ...pe Daum nu l cunosteam dar acum am o parere buna despre el ...nu s a lasat influentat de recidivist a selectionat ce a crezut el ...daca nu rata Stanciu 11 m sunt sigur ca aveam alt parcurs...omul n a avut rezultate ...si ?...in 20 de ani cine ne a calificat la mondiale ?...omul a muncit ...insa Polonia s a dovedit prea tare . De aceea nu sta in picioare nicio critica adusa lui Daum ...fiindca la ora actuala nimeni nu poate invinge Polonia chiar daca nu greseste selectia ...chiar daca are cea mai buna tactica si un arbitraj favorabil ... Pai daca avem asa jucatori buni si numai antrenorul e devina sa puna recidivistul impreuna cu ziaristii aserviti lui un antrenor care sa i castige cu Polonia sa faca un amical sa vedem si noi pe ce se bazeaza ...altfel sa taca ...nimeni nu l crede pe vorbe ... Burleanu risipeste banii fotbalului ...asta se stie ...totusi 45 000 E nu e o suma enorma pentru un antrenor cu C.V. ca doar nu l lua pe Devis Mangia cu 10 000E. A fost prost cand a crezut ca Daum poate face minuni nu ca i a dat un salariu decent pentru Vest ...de aceea nu vroiam antrenor strain cand am vazut grupa ...mai bine Rednic ...era mai ieftin si acelasi rezultat .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dudu (10 comentarii)  •  15 septembrie 2017, 10:52

Angajati de Bayern, Trappatoni si Guardiola au invatat germana pentru ca stiau ca gemanii fac marefarafastac deinvatarea limbii lor. Exact aceleasi ifose le-a avut si Daum - el era reprezentantul unei culturi si limbi superioare, cum sa se injoseasca sa invete romana?!? Ieri citeam comentariul unui blogger german despre un spammer din SUA care il testa cu emailuri-capcana. Marea problema a bloggerului nu era ca americanul era un spammer sau ca ii pierdea timpul inutil. Ci ca nu il spam-uia in limba germana...

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord