Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Suzanne Lenglen

Paris, 1937. Suzanne Lenglen avea 38 de ani atunci când explica regulile tenisului la microfonul arenei principale de la Roland Garros. O arenă plină ochi. 15.000 de copii şi tineri ascultau glasul marii campioane a tenisului primelor decenii din secolul […]

...

Nu te pune cu statuile!

Sculptorii au avut mult de lucru în ultima vreme. S-au ridicat statui şi cioplitul în piatra recunoştinţei nu s-a terminat. Dacă spui ceva contra eroilor imortalizaţi e ca şi cum le-ai vandaliza operele. Buffon şi saltimbancii care iartă De exemplu, […]

...

„Unul a fost Eminescu, apoi este Petrescu”

Pentru cei bântuiţi de frisoanele naţionalismului, victoria CFR-ului în Liga 1 este semn rău prevestitor. CFR, singura echipă din campionat înfiinţată înainte de 1918, îşi adjudecă titlul în anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. De […]

...

Campioana unei mari discipline

A cui a fost inspiraţia? A lui Dan Petrescu sau a lui Ianis Hagi? Că Petrescu l-a trimis pe Damian Djokovici în teren după ce faultul dur al lui Ianis l-a scos de pe teren pe Bordeianu. Iar mijlocaşul croat […]

...

Audaces fortuna cu Deac sau cu Tase?

Liga Profesionistă de Fotbal a comandat obiectul unui artist plastic, acesta şi-a făcut treaba cum a ştiut el mai bine, aşa că ori Mario Camora, ori Florin Tănase va ridica duminică seară o operă de artă deasupra capului. Sau este […]

...

De ce îl iubesc românii pe Daum

Fiindcă li se pare că reprezintă tot ce nu sunt ei. Ce mai contează că această dragoste ciudată miroase a sinucidere?

Permalink to De ce îl iubesc românii pe Daum
miercuri, 6 septembrie 2017, 10:09

Să rămânem la fotbal. La fotbalul lipsă al naţionalei. Tentaţia de a intra în scenarii care zugrăvesc imixtiunea politicului este mare, dar greu verificabilă. Sună plauzibil, însă trebuie demonstrată. Cine să facă asta? Ziariştii de doi lei? Nu, membrii opoziţiei. Personajele aflate în luptă directă pentru putere cu Răzvan Burleanu şi compania.

Prunea iese pe centrare
Se înşală cine îşi face iluzii că tot ce se întâmplă acum în jurul echipei naţionale este altceva decât luptă pentru putere. Ce l-ar recomanda pe Florin Prunea, pe care TVR îl promovează mai insistent decât pe Liviu Dragnea, să ajungă preşedinte la FRF. Nu amintirea funestă a golului luat de la Kenneth Anderson. Probabil că nici aluziile lui Mitică Dragomir referitoare la perioada în care fostul portar activa ca membru al Departamentului Internaţional al FRF? Dar ce facem cu prestaţia de la CSM Iaşi, când domnul preşedinte al clubului scanda „M…e Steaua, m…e Steaua la interviurile de după un meci în Copou? Ori cu implicarea în Dosarul „Mită pentru arbitri”, din care a ieşit teafăr după ore şi ore de audieri fiindcă a colaborat cu organele de anchetă?

Nici măcar Dan Stroe
Să rămânem la fotbal. Aţi observat că tocmai asta nu am făcut. Şi e păcat să pierdem subiectul. Se răceşte. Vom mai vorbi câteva zile despre isprăvile tricolorilor incolori şi despre harnicul şi neînţelesul lor antrenor, apoi vom vira către campionat. Eşecul absolut al acestei campanii de calificare la Mondialul din 2018 va fi uitat repede. Lumea va abandona naţionala cu un gest reflex, ca atunci când te scuturi de noroiul împroşcat pe hainele tale de roţile unei maşini scumpe conduse de un şofer ieftin. Nimeni nu se ataşează de o instituţie care produce numai decepţii, nici măcar acel imaginar Dan Stroe, personaj care se trage de şireturi cu jucătorii naţionalei într-o reclamă a unei case de pariuri sportive.

Hipnoză colectivă
Putem filozofa în continuare, prefăcându-ne că nu pricepem de ce am pierdut calificarea la turneul final din Rusia. Dar putem face economie de vorbe goale şi de hârtie, spunând că laolaltă selecţioner şi jucători au făcut praf calificarea. Să îi luăm iar la tăbăcit, să îi caricaturizăm în stil pamfletar sau să îi analizăm cu instrumente fotbalistice nu mai are niciun haz. Toate sunt consumate. Altceva mi se pare însă demn de comentat. Percepţia diferită a oamenilor faţă jucătorii naţionalei şi faţă de Christoph Daum. Selecţionerul beneficiază în continuare de încrederea multor suporteri. Mai mult, de simpatie, chiar de afecţiune. Este deja un fenomen, cu cât naţionala se face mai tare de râs, cu atât el este mai tare cauţionat. Şi nu trebuie să ai studii despre psiholgia maselor ca să îţi dai seama că ne aflăm într-un caz de hipnoză/orbire colectivă.

Idolatria
De unde creditul nelimitat de care beneficiază Daum în ochii unora? Simplu, din calitatea de antrenor german cu înaltă calificare. Asta a stat şi la baza angajării lui. Cultul românului pentru meseriaşul neamţ care măsoară de nouă ori şi taie o dată faţă de cârpaciul geto-dac care măsoară o dată şi taie de nouă ori. Admiraţia necondiţionată a românului pentru seriozitate, pentru lucrul bine făcut, sublimată, de exemplu, în idolatria pentru Mercedes, BMW şi Audi. Promisiunile lui Daum au fost confundate cu teorii solide, verificate. Afirmaţiile politicoase s-au metamorfozat în idei strălucitoare. Prezenţa la meciuri din campionat, fapt real şi demn de salutat, ca o altă faţetă a profesionalismului. Numai că una este să munceşti şi alta să munceşti cu rezultate remarcabile. În orice activitate, lipsa rezultatelor te evacuează din sistem.

Gluma finală, foarte proastă, este atunci când Daum spune că îşi asumă responsabilitatea, dar cere la schimb un nou mandat. În fabrică sau pe ogor, dacă ai greşit cu repetiţie piesele şi ai compromis producţia de porumb, ţi se ia din salariu sau eşti dat afară. Dacă mai invoci şi ataşamentul pentru valorile româneşti, eşti scos în şuturi. Din alea adevărate cum nu ştim noi să expediem către poarta adversă.

Comentarii (72)Adaugă comentariu

Che Guevara (106 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 20:47

Romanii il iubesc pe Daum fiindca nu ia mita!

Anonim (210 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 20:53

Butada ca tot ce-i nemtesc este ... uber alles (deasupra tuturor) nu-i decat o prejudecata, una care poate genera o admiratie neconditionata si paguboasa pentru tot ce este german! Este clar, au spirit practic, au economie puternica, au produse de calitate, dar cu imaginatia stau mai rau. Stim ca au cea mai mare productie de masini din Europa, dar mai sunt si altii in domeniu, cu automobile de exceptionala calitate, fabricate la comanda, nu in serie! In industria aviatica stau mult mai rau, limitandu-se sa coopereze cu francezii, englezii si cu altii in realizarea avioanelor de pasageri de mare capacitate. As zice ca stau mai bine in industria ceasurilor decat la automobile, aici fiind pe locul 2 in lume ca numar de manufacturi de prestigiu si sub aspectul calitatii produselor! Nefiind niste roboti, germanii au si defecte, chiar si cand vine vorba despre fotbal (nu revin chiar de fiecare data pe tabela, unii jucatori sunt mai mult puternici decat tehnici, iar unul cu calitati tehnice este lent si neimplicat); la fel, o analiza pertinenta nu-i scuteste de critici nici pe antrenori, cu atat mai mult pe Daum, cu un trecut patat de consumul de stupefiante (era antrenor consacrat, nu un adolescent fara discernamant) si cam ... iesit din circuitul marii performante! Ce vad unii la acest neamt de-l simpatiziaza intr-o asemenea masura? Oameni seriosi si aplicati sunt si la noi, chiar daca nu toti exceleaza in domeniile lor; cred ca cel putin 5 antrenori romani pot obtine rezultate comparabile (ba chiar mai bune), DAR PE BANI MULT MAI PUTINI SI FARA SA FACA PROMISIUNI FARA ACOPERIRE! A.

Alex (29 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 20:55

Buna seara! ,,Fiindcă li se pare ca reprezintă tot ce li se pare ca nu sunt ei!" Domnule Geambașu sa înțelegem ca pe "ei" romanii ii poate reprezenta un om despre care tot ei cred ca reprezintă corectitudine, implicare, seriozitate, principii, însușiri dupa care leanjesc dar nu le au. In fapt dumneavoastră ne transmiteți ca noi putem crede toate aceste însușiri ale neamtului si surpriza suntem exact pe dos! Acum sunt curios, dumneavoastră unde va încadrați? La "ei" sau la "noi"? Pe vremuri in fata blocului făceam împreuna cu prietenii analize laborioase fara a ne gândi vreodată ca am putea aspira la statutul de ziarist! Pentru noi Ziariști reprezentau mult mai mult! E dreptul dumneavoastră sa scrieți ce vreți sub scuza ca se simte doar cel cu musca pe căciula! Lumea in general are habar de sport si Bucureștiul fiind un sat mai mic aude lucruri si vede lucruri, asa ca nu-i considerați pe toti novici! Ospătarul de la care va culegeți informațiile, recepționerul, Bucătarul, etc au si ei prieteni, care au prieteni! Oameni ripostează pentru ca in primul rând vor decenta.....respect.....sinceritate.....știți lucruri simple! Din păcate autohtonii noștrii nu ne-au oferit aceste lucruri .....poate ați fi avut alta perspectiva de erați scuipat ca domnul Stucan! .....asta e realitatea si Regele Carol a fost contestat .....de romani neaoș! ....aia care nu aveau wc in curte! Seara buna sa avem cu toții de la postaci la postaci, căci ce ar fi fără noi Internetul?

oltenia force one (56 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 21:01

Fiidca romanii nu iubesc presa !

popiques (1 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 22:54

stii de ce nu iubim geambasii? pentru ca sunt mici, umili, servili. n-o fi Daum mare scula de antrenor, dar ce a spus despre fituica voastra e perfect adevarat.

CRAIOVA_FOR_EVER (3 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 23:29

Nu stiu daca este vorba despre iubire. Este greu sa introduci iubirea in discutie acolo unde este vorba de bani multi(aluzie la faptul ca cei care il contesta pe Daum se refera obsesiv la salariul sau imens) dar este vorba de respect. Trebuie sa fie vorba de respect pentru un antrenor castigator de Bundesliga a carui echipa nationala este multipla campioana mondiala si europeana. Cred ca intrebarea primordiala si corecta ar trebui sa fie de ce a fost adus un antrenor strain? Aici, tinand cont de argumentatia lui Burleanu a avut dreptate: in primul rand pentru a opri tendinta unora de a transforma echipa nationala in show room pentru ca cei din vest sa cumpere jucatori si aici se stie ca daca ar putea fiecare club ar monopoliza nationala ori asta se intampla si nu era bine. Poate asa se explica insistenta cu care unii l-au cerut pe Alibec la nationala care desi este printre cei mai talentati nu este printre cei mai constanti si eficienti jucatori nici macar de-a lungul unui meci si mai ales de-a lungul unui campionat. Cine este de vina?(in buna tradtie romaneasca altii sunt de vina si nu noi),neamtul....de ce ? Pentru ca nu adera la gandirea de tipul wishful thinking daca intra Alibec sigur dadea gol cand de fapt asta era mai mult o speranta decat o credinta certa. Si apoi sa raspunda cineva onest la intrebarea: care este legatura dintre incompetenta lui Daum si faptul ca tat Stanciu cat si Keseru sau Stancu au ratat in diverse situatii ocazii? In plus un alt adevar este acela ca scopul real al multor fotbalisti romani in fotbal este acela de a prinde un contract bun afara, dau de bunastare si brusc devin indolenti si blazati asa cum au fost in aceasta campaniei.(Asta este efectul intarziat al show-romului pentru marfa de export care a devenit echipa nationala)Eu cred ca Daum nu le-a bagat mana in gat jucatorilor asa cum a facut Grozavu cu Golofca si la vremea aceea am fot oripilati uitand totusi ca Grozavu este roman de-al nostru. Daca tot iubim antrenorii romani pe bune, am accepta un antrenor roman de nationala cu asemenea porniri? Sau altfel spus cati antrenori romani au dezvoltat o latura pedagogica? Asta este o alta intrebare esentiala pentru ca munca oricarui antrenor de nationala este afectata de prezenta acestei *** la antrenorii de club sau dimpotriva de absenta ei! In final, eu stiu ca poporul roman este un popor nobil si nu un popor de hiene care se arunca asupra prazii. As vrea sa ne regasim nobletea de a spune: Glorie invingatorilor, onoare invinsilor! Oricine ar fi ei!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (43 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 23:43

Cind vorbeai despre 'hipnoza/orbirea colectiva', am crezut ca va referiti la voi, dinozaurii astia pescari de la hazeta sporturilor. Numai la voi vad atita lipsa de logica si auto-evaluare. Visati calificare la Mondiale cu generatia asta ? Va ofuscati ca nu sintem mai presus de Muntenegru ? Pai asta ne e nivelul dle analist-briliant-de-lucid ! Numai ptr mintea voastra Stanciu, Chipciu, sau mai rau neselectionatii Alibec & Budescu, reprezinta valori. Da, valori, dar de talcioc. Si de asta il iubim pe Daum, ca ne-am saturat de talciocuri. Necesita insa timp sa transformi bisnitarul in profesionist, bine ca il alungati

gica (26 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 23:48

Geambasule ! Ai citit ce ti-au scri "postacii "? Ai inceles ceva din mesajele lor ? Sa fiu sincer , nu cred . Maine o sa scrii un articol la fel de penibil . Daca esti shmecher , lasi articolul pe saptamina viitoare ,*** , *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gica (26 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 23:49

Geambasule ! Poti si tu sa fii LAS ca Buzarin si sa blochezi comentariile .

Boeangiu Marian (30 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 0:04

Incerc sa raspund punctual. 1. In capitolul Idolatria m-am simtit descris perfect si cu toate eforturile mele nu inteleg de ce e rau sa admiri si sa-ti doresti corectitudine, competenta, seriozitate.2. Probabilitatea hipnozei in masa a "postacilor", in conditiile in care se sesizeaza usor la multi dintre noi si studii solide si o varsta matura si multe alte atuuri, reflecta mai mult o parere indecent de buna a celui ce emite "dragalasenia" cu pricina la adresa noastra, a postacilor cei lipsiti de orizont.3. Nu rezulta de nicaeri, din nicio postare faptul ca "selectionerul beneficiaza in continuare de INCREDEREA multor suporteri". Fals. Beneficiaza de INTELEGEREA noastra,de RESPECTUL nostru. Pentru ca noi consideram ca nu e totuna cum se munceste, cum se obtin rezultatele. Sunt dintre cei ce simt onorati daca sunt criticati de Plesu, Liiceanu,Cosasu, Ad. Georgescu, TRU s.a. si jigniti de eventuale laude de la Prunea, Sandu, Piturca. Prefer sa pierd alaturi de Iftime si Muresan decat sa castig alaturi de Romica Pascu. 4. O precizare: in anii 80-86 am avut la Craiova profesori de sport pe Corneliu Stroe, C. ZAMFIR si doamna Marilena Stroe care mi-a fost si antrenor la atletism. Iubesc cu patima "U"Craiova dar asta m-a facut mai critic la derapajele Staicu, George Paunescu, Netoiu. M-a durut prietenia lui Gica Popescu, Hagi, Craciunescu cu Netoiu si clanul Becali. Pentru mine au devenit nefrecventabili. Sunt defecte majore peste care nu pot trece.5. Nimeni nu poate nega cariera sportiva foarte buna( nu exceptionala ) a lui Hagi dar ca antrenor nu are argumente valabile in fata mea. De 8 ani are cei mai buni 400 de tineri fobalisti din Romania, alesi de "ochiul"lui de specialist(cum a spus intr-o emisiune tv) ,antrenati de el sau specialistii alesi de el si nu a scos ABSOLUT NICI UN FOTBALIST DECENT pentru echipele medii din campionatele medii ale Europei. Asupra campionatului castigat planeaza multe suspiciuni sustinute de rezultatele de dinainte si de dupa "minune". Sa fii desfiintat de o echipa curatica aEuropei cu o medie de varsta net inferioara e inteaga si corecta masura a lucrurilor. Ipocrizia noastra, lipsa de coloana vertebrala in relatia cu "regele gol" ne face rau tuturor. Calitatile de performer nu garanteaza calitati de manager. Nu le are. E al nostru cu bune si rele ca si Piturca, Sandu, Dragomir, Becali, Bumbescu, si multi altii. ADEVARUL E CA SUNT *** FUNCTIONALI. Dur dar adevarat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Misu (5 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 0:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu_pnt (25 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 0:17

pentru ca nu sunt destui sa va scuipe si sa va injure cat meritati, cum a facut Maxim dupa golul cu Armenia!

Pink Floyd (14 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 1:02

Am trimis mai devreme, în jur de ora 23, un comentariu. Era în moderare, dar văd că nu a apărut încă. Aștept lămuriri, măcar pe adresa de email. Mulțumesc.

motanul incaltat (272 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 4:11

Eu o sa-ti explic doar parerea mea. Antrenori romani: nici o performanta remarcabila a nici unuia cu 2 exceptii: Balaci si Olaroiu la arabi. Dar asta nu se pune. Tot de la arabi Boloni si Piturca-dati afara cu suturi. Ar fi Mircea Lucescu dar s-a facut de ras la Zenit unde oricine din noi venea termina pe locul 3. Daum-ca experienta mult peste tot ce avem . De acord n-a facut nimic insa din cauza petardelor din lot. Generatia de aur jucau in Spania, Anglia , Germania. Jucau nu lustruiau bancile la echipe de jumatea clasamentului din Turcia, Bulgaria si Rusia....Gindeste-te ce ar fi facut managerii de la BMW daca erau adusi la Colibasi. Se umpleau de penibil. Nu infrastructura. Nu roboti. Nimic. Cum ar fi posibil sa scoti pe usa fabricii o limuzina de lux??????? Singura solutie la momentul de fata ar fi inlocuirea lui Daum cu Zenga insa cu o conditie--nici unul dar nici unul din cei convocati in actuala companie sa nu mai fie convocat. Cine sa fie atunci convocat???? Nu stiu---ce stiu sigur e ca nu o sa mergem la nici un turneu final cu Bogdan Stancu, Maxim, Andone, Chipciu, Stancu, Alibec, Gaman, Pintili,Torje, Rusescu si multi altii. De ce???? Pt.ca nu au fata de asa ceva....In ce priveste Campionatul Mondial din Rusia: HAI GERMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dan (25 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 5:50

deci recunosti ca marea majoritate il vrea pe Daum, nu cum arata sondajele GSP! si toate insinuarile

BarfaDeTeatru (27 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 7:03

Romanii il iubesc pe un Daum, pentru ca nu este din Romahala!

Angajatul Accademiei Hagi (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 8:40

Il iubim pe Daum pentru ca va uram pe voi.

Osyris (2 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 9:12

Nici Ferguson nu a stralucit la primul lui sezon la Man Utd. Eu unul m-am saturat de aceasta campanie anti Daum. Prabusirea fotbalului romanesc nu a inceput cu Daum, sa fim corecti.

gilos (120 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 10:38

D-le Geambasu, exagerati. Nu IUBIRE este cuvantul potrivit pentru sentimentele suporterilor fata de Christoph Daum. Mai corect ar fi respect, incredere, simpatie. Am sa va dau doua motive : 1. Daum vine din afara sistemului corupt brevetat de regimul Sandu-Dragomir, care impreuna cu clanurile de impresari-infractori au devalizat fotbalul romanesc 2. Presa sportiva, care a fost in marea majoritate a cazurilor obedienta si complice fata de jaful comis de vechiul sistem, care a cancanizat fenomenul si a promovat personaje sinistre ca Borcea, Mititelu, Giovani, Mitica..etc , aceasta presa s-a pozitionat rapid impotriva antrenorului strain si a scris cu rea credinta si rautate contra lui inca din momentul in care a fost instalat Daca unor profitori ai regimului-cooperativa, ca Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, George Becali, MM Stoica, Florin Prunea, Gica Popescu, Cornel Dinu, Ioanitoaia si Buzarin, ...etc, daca unora ca ei le sta Christoph Daum in gat, inseamna ca merita sustinut ! Macar pentru atat !

Cipinho (17 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 10:41

numai cei care nu se pricep la fotbal l-ar putea indragi pe Daum. mi-e antipatic pentru nesimtirea lui de a pretinde ca suntem pe drumul cel bun si ca ne calificam data viitoare, cand Romania joaca la fel, daca nu mai prost decat cu Albania. pe de alta parte da vina pe jucatori ca n-au calitate, si atunci intrebarea, de ce vrea sa continue, cum ii priveste in ochi pe jucatorii pe care i-a minimalizat? evident pentru bani fiindca stie ca pana la pensie nu-l mai angajeaza nimeni!!! iar despre Prunea? imi aduc si acum aminte cand era in staff-ul nationalei care avea meci in Luxemburg, el parca era antrenor cu portarii si cu inca un secund (mai in varsta, imi scapa numele), prima lor grija cand au ajuns la hotelul Hilton (unde am fost sa-i vizitez locuind in apropiere) a fost despre cat de scumpe sunt *** prin zona :))) probabil FRF cu Prunea presedinte ar deveni un bordel

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (14 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 10:49

Va mai dau eu un motiv pentru care Daum merita creditul romanilor: disciplina de fier. Tocmai citeam articolul despre Torje care nu a fost chemat la lot pentru ca vorbeste prea mult. Si mai citeam si acum cateva zile ca Alibec nu a fost convocat pentru ca a sarit calul cu secundul lui Daum. Oare cati antrenori romani ar fi procedat asa? Zero, cel mai probabil. Pentru ca la noi disciplina e o chestie relativa, care tine mai mult de orgoliul antrenorului decat de niste reguli bine impuse. Ne-am saturat de tricolori glumeti care isi vopsesc parul in galben ca apoi sa piarda penibil cu Croatia. Ne-am saturat de jucatori implicati in scandaluri cu droguri care apoi sunt rechemati la nationala ca deh, altii n-avem. Ne-am saturat de jucatori care sarbatoresc infrangerile prin cluburi. Noi am vrea daca se poate rezultate ca in Vest, dar cu disciplina de mahala. Dar nu-i nimic, ca o sa vina iar un antrenor roman si toti vor fi iar fericiti in cloaca tricolora in care toata lumea se trage de sireturi cu toata lumea.

Magazineru lu Haji-Rejele di la Ovideu (1 comentarii)  •  8 septembrie 2017, 16:35

De ce il iubim pe Daum? simplu: pentru *** din lumea fotbalului si a presei il musca constat de khiur, si asta nu de ieri de azi, ci aproape de la instalarea lui. Oricine este atacat de respectivele *** (de Dachau, desigur!) merita aprecierea si sprijinul nostru. si cu asta basta.

Comentează