Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Postacul

În loc de avancronică la România-Armenia. Că tot n-o citea nimeni

Permalink to Postacul
joi, 31 august 2017, 3:37

Se poate discuta mult despre tactica lui Daum pentru meciurile cu Armenia şi cu Muntenegru. Dar pentru că oricum părerile noastre nu contează nici cât o adiere de vânt prin părul selecţionerului, vă propun un subiect tot mai la modă. Postacul. Cu precizarea că orice asemănare cu personaje şi evenimente reale nu este pur şi simplu întâmplătoare, ci căutată.

Cine este postacul?
Sau ce este el? Om? Robot? Extraterestru? Fiinţă în carne şi oase sau entitate virtuală? Subiectul merită atenţie. Măcar atâta câtă ne acordă ei nouă. Fiindcă, e bine să ştiţi, postacii nu se luptă cu oamenii de pe stradă. Postacii nu îşi exprimă opţiunile în Piaţa Victoriei sau la Cotroceni, la vedere. Ei lucrează în subteran. Ei sunt nişte mineri care vor exterminarea ziariştilor. Altfel decât cei din anii ’90. Bâtele lor sunt tastatura PC-ului şi zoaiele limbii române.

Până acum câţiva ani nu ştiam că există. Probabil că nici nu existau. Democratizarea internetului ni i-a turnat în cap. Cum aduce marea algele moarte la ţărm. Astfel, cu timpul, postacul a devenit o ocupaţie ca oricare alta. Neonorabilă, dar obişnuită. Ca grădinăritul sau brokeritul. Pentru a înţelege totuşi ce este postacul şi ce vrea el, trebuie să o luăm pe îndelete. Îl vom studia cu minuţiozitatea naturalistului care tocmai a descoperit o insectă necunoscută.

Identitatea postacului.
Postacul nu are identitate, el are nickname. Postacul nu are CNP, ci IP. Postacul are nickname-uri şi IP-uri câte vor muşchii lui antrenaţi să biciuie tastatura. Aşa dă senzaţia că s-a multiplicat. Unul face cât un pluton. Iar pseudonimele alese se revendică din istorie şi mitologie, din filme SF şi muzică populară. Aşa ajungi să te certe Maria Tănase şi să te înjure de mamă Avram Iancu. Decebal sau Burebista doar te fac prost. Sau beţiv. Poseidon, hodorog expirat.

Caracteristici fizice
Aparent, postacul nu are coloană vertebrală. Ba da, are, dar este foarte elastică. Asta îl ajută să nu aibă nici dureri de spate de stat prea mult în faţa calculatorului, nici probleme de conştiinţă. Şi ajungem la punctul următor.
Trăsături morale, caracter. Ideal este să nu aibă. În meseria de postac astea sunt considerate atavisme.

Pregătire profesională
Sunt căutaţi indivizi care au lucrat ca ziarişti. Nu contează cum arată. Deşiraţi şi miopi sau îndesaţi şi burtoşi. Bâlbâiţi sau graseiaţi, e totuna. E nevoie ca angajatul postac să ştie cât de cât să mânuiască verbele şi epitetele. Mai ales epitetele murdare. Atenţie! A fi lucrat în presă nu înseamnă că specimenul a şi fost ziarist, ci doar coleg cu ziariştii. Postacul este prin excelență un ziarist ratat. În absolut. Angajatorul nu prea are însă de unde alege. Se mulţumeşte cu băieţi zeloşi.

Activitate, fişa postului
Postacul nu este angajat ca postac în acte. Normal, nici femeia de serviciu nu se mai numeşte femeie de serviciu, ci cleaning operator. De aceea postacul funcţionează ca ofiţer de presă sau ca onorabil membru al departamentului de comunicare. Postacul este prezent peste tot. El activează pe tărâm politic, social, medical. Şi în sport. Orice minister puternic şi orice federaţie care se respectă au nişte postaci.

Cum acţionează postacul
Postacul postează mesaje otrăvite, asta e menirea lui. Imediat cum apare un articol, o anchetă sau un interviu considerate defăimătoare de şefii lui, postacul intră în luptă. Să luăm cazul nostru, să nu creadă lumea că batem câmpiile abstracţiunii. Scrii ceva critic despre Christoph Daum, să zicem. Sau despre Răzvan Burleanu. Pur și simplu observi că între ce au promis și ce fac este o prăpastie. Maşinăria postacă se pune în mişcare. Înjurătura groasă, insinuarea murdară şi jignirea de cea mai joasă speţă sunt principalele teme în dezbatere. Pentru ca intervenţia să fie eficientă, este esențial ca postacii să intre repede pe materialul luat în colimator. Să inducă o receptare negativă a articolului. Postările lor, multiplicate de identităţile fictive asumate, dau tonul la muzică şi pentru postacii de vocaţie, dar care, neînregimentaţi, freacă menta pe acasă. Vârsta, culoarea tenului, pieptănătura, dioptriile ochelarilor, praful de pe capota maşinii sau studiile, altele decât cele de la Harvard, sunt doar câteva din subiectele abordate în orăcăiala postacistă din balta internetului.

Efectul
Violența de limbaj este sinonima violenței fizice. Punct. Apropo. Un ziarist mai în vârstă mi-a spus că îl doare ficatul o săptămână după ce citește comentariile de pe blogul lui.

Bănuiesc ce val de lături urmează după acest articol. Ce dejecţii. Măcar ştiu încotro să mă uit. De exemplu, spre Casa Fotbalului.
Vă ştiu, vă ştim. Nu meritaţi nici măcar favorul să vă numesc. Triștilor, urâtă cale aţi ales!

Comentarii (231)Adaugă comentariu

v1ad (14 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 9:04

O solutie simpla ar fi sa eliminati sectiunea de comentarii. Oricum 90% din oameni nu sunt interesati de parerile si mizeriile elaborate de altii. Doar foamea de accesari si clickuri va face sa inghititi orice.

Alex One (122 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 9:05

Ehehe,ce buni au fost postacii cand au contribuit, decisiv zic ei, unii,altii,ma rog cica connaisseuri, la alegerea Presedintelui, cum lucrau ei saracutii luni de zie,zi si noapte in subsoluri prin Kiseleff adapati si nutriti de nu se stie cine ca doar de aia au fost chemati si felicitati la Cotroceni. Sunt buni cand mobilizeaza lumea in diverse piete,cand ies "curajosii",in haita, la vedere. Cand nu mai sunt ei buni si devin murdari,balbaiti,desirati, miopi, mai dau si dureri de ficat ? Pai cand se iau de jurnalisti acestia fiind o specie aparte,au dreptul sa atace oricand si pe oricine cu dovezi sau fara,"pe surse" dar fereasca sa se ia cineva de ei. Dansii sunt cainii de paza si trebuie protejati. Domnule Geambasu, de fapt ce va deranjeaza pe dv. critica, poate uneori prea dura sau nu intru-totul meritata sau limbajul suburban, "injuratura goasa" ? Nu de alta dar mizeriile, sau ce considera Maria Sa moderatorul ca sunt expresii nepotrivite nici nu sunt redate are grija acesta sa puna stelute. S-a ajuns in situatia penibila in care autorului articolului, adica jurnalistului, i se permite si i se reda tot felul de expresii. Aceleasi cuvinte folosite de postac inclusiv cu ghilimele sunt eliminate. Vi se pare corect ? E o zicala romaneasca de bun simt, "ce tie nu-ti place altuia nu-i face" ! De reflectat. In rest, de acord,nu era cazul unei avancronici la meciul de azi, daca invingem cu vreo 4-5 zero ?

Radu (6 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 9:19

M-a amuzat articolul. Uneori cand citesc comentariile de pe gesepe, incerc sa-mi imaginez cum arata ***. Sa speram ca e primul si ultimul articol cu acest subiect. Nulitatile acestea nu merita atentie! (cum de ii mai suporta pamantul?)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alt sorin (65 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 10:38

M-am semnat sub forma alt- pentru ca am remarcat ca a mai comentat un sorin si am vrut sa ma asigur ca se intelege clar ca suntem doua persoane diferite. Este prenumele meu nu un nickname - am tinut sa clarific si asta -pentru ca am avut niste comentarii in dezacord cu dumneavoastra in ultimul timp. Acum despre articolul dumneavoastra . Am avut o usoara uimire citind titlul si introducerea dumeavoastra deoarece postacii "sunt inventati " de ceva vreme si nu intelegeam de ce acum despre postaci. Citind pana la capat m-am dumirit. Totodata m-am procopsit cu niste intrebari si cu niste concluzii: - Domnule Geambasu credeti ca este corect sa pretindeti respect de la cititori si in acelasi timp sa dovediti lipsa de respect fata de acestia ?Sa ma explic : referindu-va mai degraba aluziv la postaci , fara a-i nominaliza , identificandu-le doar actiunile (postari in dezacord cu autorul) ne-ati bagat pe toti cei in dezacord cu dumneavoastra pe subiectul Daum in aceeasi oala. Lipsa de respect! Si, ca sa fie treaba treaba , ati si largit cu dibacie subiectul aducandu-l si pe Burleanu in discutie . Domnule Geambasu , majoritatea covarsitoare a comentariilor s-au referit la modul dizgratios in care ati pornit o campanie (toata redactia GSP ) pentru debarcarea ACUM a lui Daum in loc sa militati , cum ar fi normal SI CIVILIZAT ,pentru neprelungirea contractului acestuia. Ati folosit ca sorcova neselectionarea celor doi "salvatore de la patria -" in acceptiunea dumneavoastra facand abstractie ca niciunul nu a avut o pregatire de vara completa din cauza accidentarilor(sa nu mai vorbim de comportamentul total neprofesionist - de-a dreptul infantil - a lui Alibec ) . Totodata ati atacat selectionarea unor jucatori tineri care nu prea au jocuri in picioare. Ia sa nu-i fi selectionat - cum i-ati fi adus aminte de necesitatea intineririi in perspectiva campaniilor viitoare, si cum i-ati fi adus aminte de Lucescu care a carat dupa el prin toata lumea un grup de tineri oferindu-le posibilitatea de a castiga experienta aflandu-se in lotul national. - Chiar nu va pasa de faptul ca practicand aceasta " tragere a mortului pe Academiei " ne jigniti inteligenta ? - Chiar nu considerati ca minciuna prin omisiune este la fel de imputabila ca si cea full size? Aici trebuie sa recunosc ca sunteti mult mai subtil si nuantat decat colegul dumneavoastra Buzarin care a avut lipsa de bun simt sa treaca cu vederea jumatate din fraza spusa de Daum (cea care conditiona - ce potriveala) folosind cealalta jumatate pentru a-i mai turna o galeata de laturi in cap lui Daum. Concluzie : Trebuie ca aveti o motivatie foarte puternica (dincolo de gluma proasta a lui Daum cu invelitul pestelui ) pentru a construi aceasta campanie concertata pentru demiterea ACUM a lui Daum , daca mergeti pana acolo incat va jigniti cititorii (multi putini cati sunt ) care nu sunt de acord cu redactia GSP (si astia sunt destul de multi ). Daca nu aveti alta motivatie (va rog sa nu ma jigniti invocand interesul fotbalului romanesc ) in afara orgoliului de a-i plati lui Daum o polita pentru declaratia cu pestele - ati coborat foarte jos !

zjtd (2 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 11:16

"Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de *** care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia ***. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr", spune Umberto Eco. Vrei sa spui ca nu i-ai vazut pe toti acesti flotanti si urmasii lor cum sint decit acum?! Turcanu, Visinescu, Ficior, Enoiu, Craciun, etc ce-ai crezut ca sint si de unde crezi c-au venit?! Sint proveniti din satele golite de Ceausescu in orase, care si-a inchipuit ca viitorul tarii se poate face cu ei. Un esec colosal, nu-i asa? Tot ce-au reusit sint distrugeri fara numar si un sir de dezastre incredibile. Anii 50, cind s-au folosit de “calitatile” lor, cum au fost? Nu vezi asemenarile dintre astazi si acei ani? Ai vazut demonstratiile lor cind se invirteau cu niste spinzuratori pe strazi si bucuria arestarilor si condamnarilor? Ai uitat ca tot ei erau publicul din tribunalele anilor 50, cind erau tare multumiti ca sint pedepsiti “dusmanii poporului”? N-au avut si nu vor avea discernamint, constiinta sau identitate! Care crezi ca este punctul comun? “Personalul”! Aceleasi valori vor aduce la suprafata acelasi tip de oameni! Si daca miine revin anii 50, atrocitatile de care sint in stare cei de astazi le vor intrece cu mult pe cele comise de predecesorii lor! Tot ce stiu este ura, invidie, rautate impinsa pina dincolo de orice logica, mindrie aberanta, incapatinare, violenta lipsita de sens, egoism, parvenitism, lipsa de scrupule, etc Nu-i vezi ce fac pe toate blogurile?! Dincolo de contraziceri lipsite de sens, injurii, jigniri, violenta, acuzatii gratuite mai poti citi ceva? Si acum ce postari asa de nemaipomenite ai si cite sint cele care lasa sa se intrevada ca autorii au macar un gram de educatie? Nu sint nici macar 10! Postarea care nu corespunde trebuie stearsa total si nu trebuie sa fie permisa comunicarea intre diversii postarori! Pt un click in plus ii lasati sa se antreneze unul pe altul in ura si violenta. Mai citeste ce-a fost revolutia culturala a lui Mao si nu-ti inchipui ca ea nu poate fi reluata digital! Sistemul de “reeducare” digitala este mult mai eficient si-l vezi f bine unde duce, iar voi presa sinteti rotita principala din mecanismul descris de Eco. Cind un oarecare are nevoie de ei sint la datorie pe orice strada. Nu-ti inchipui ca toate astea nu vor avea urmari! Au deja, dar va faceti ca nu le vedeti, spre ghinionul vostru. Intreba-l pe colegul tau Patrusca ce se intimpla cu unii jurnalisti din minunatul vest, unde justitia n-a fost vreodata independenta de factorul politic, desi, voua va povestesc altceva si se intimpla deoarece va cunosc si stiu ca sinteti incredibil de naivi si ca nu vedeti nimic dincolo de lungul nasului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

exidpol (48 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 11:25

Stely (4 comentarii) -sloganul este ...proști, proști,dar mulți, nicidecum așa cum ai reținut tu în ignoranța ta nemărginită...

gheorghe (20 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 11:36

mos Teaca, nu poti obliga cititorii sa aiba o parere mai buna despre tine sub amenintarea cu Politia! :))

a dica (129 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 12:01

Dupa Dachau ai deschis un alt front. Ca sa faci uitata gafa precedenta cu o noua gafa? Intre timp ai fost si la politie. Pai nu suntem la fotbal? Cand lideri de galerii, cu megafoanele din dotarea unor cluburi, cu chip si identitate cunoscute, dau tonul unor scandari de o extrema violenta verbala, la adresa unor persoane bine precizate, in prezenta multor minori, politia nu intervine ca nu prea se obisnuieste, iar acum o sa-si piarda timpul cautand de zor un utilizator de calculator?

mg (232 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 12:30

@Cristian Geambaşu - spui : "..Cazul a fost preluat si va ajunge in regim de urgenta la politistii de la crima organizata care au si competente pentru identificarea infractorilor din mediul online." Şi dacă la verificarea IP-urilor vor fi descoperiţi şi câţiva distinşi GSP-işti, ziarişti cu şcoală sau deghizaţi, care obişnuiesc să posteze sub diverse nick name-uri tot felul de măgării necenzurate(incluzând aici şi înjurături de şantier) la adresa celor care îi incomodează ? Am dovezi solide în acest sens..

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:00

Daca aveti dovezi, produceti-le! Este spre binele tuturor. Chiar vorbesc foarte serios

Urod (105 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 12:54

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (232 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:05

Pe de altă parte, repet, nu poţi scrie orice despre oricine, chiar dacă'ţi este antipatic. Cazul "Dachau" poate ajunge la CEDO, cu urmări neplăcute pentru tine şi GSP..

Urod (105 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:36

As vrea sa știu de ce am fost moderat….dacă se poate…….mi-am spus doar părerea civilizat….vad alte postări care nu sunt moderate , deși s-ar impune ….de ce ?!!!!….asta face parte din abuzul de putere pe care-l faci , acționând discreționar, având puterea de decizie la mana ta……pt postaci, depui plângeri și ești de acord cu acțiuni ale politiei…dar despre ziariștii corupți , ce spui ?!!!….ei n-ar trebui sa fie căutați de politie ?!!!!….eu zic ca ar trebui în primul rand ca ziariștii corupți sa fie scoși din presa și atunci vor dispare și postacii. ….

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:39

Nu stiu de ce ati fost moderat inainte. Cat despre ziaristii corupti, daca stiti ceva faceti plingere la politie. Sunt perfect de acord. Serios vorbesc. Dar postacii nu vor disparea, va sigur. Postacii fiind nu cei care scriu mesaje si au opinii, ci aceia care si-au facut din asta o ocupatie. Pe bani sau din tot soiul de defulari

Steaua1986forever (2 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:38

Domnule Geambasu, doua lucruri referitoare la articolul dvs: 1. Felicitari ca ati decis sa sesizati autoritatile cu privire la comentariile de pe acest ziar. Era timpul si cazul. 2. Va rog, sa nu uitati sa ne tineti la curent cu rezultatele acestui demers. Este chiar important pentru o parte din cititori, eu, personal, am fost jignit si amenintat ani de zile de un 'cititor' (probabil o singura persoana cu conturi multiple) pe acest ziar insa toate incercarile mele sa intru in legatura cu cineva din redactia dvs. pentru a sesiza aceste lucruri au fost.... absolut inutile. Va rog sa instituiti un birou/departament reclamatii cu privire la activitatea online. Va multumesc.

Bogdan (21 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:48

Camarazi postaci, stați un pic, nu mai postați si postarea-mi lecturați. Pentru cei dintre dumneavoastră care nu au vizionat show-ul, va rog lecturați materialul geambasului referitor la conferința de presa a lui daum. După aceea, va rog sa fiti geambași si sa lecturați si comentariile; fac toți banii. Aceasta lecția este obligatorie pentru a putea înțelege materialul de astăzi. Nea ziaristu' a slobozit un material descalificant pentru autor, crezând despre sine ca este si incisiv si spiritual. Comentariile l-au lovit direct in freza, demonstrandu-i ca ***, cititorii luându-l direct la steaua. In loc sa-si învețe lecția si sa dispară din peisaj o vreme, nea Geambașu S-a apucat sa-i înfiereze cu manie proletara pe cititorii care îndrăznesc sa nu aprecieze nici glumele de pescarie si nici metaforele cu ss-isti (ăștia deserveau lagărele de concentrare, boss-ule care ești tu boss). Cât despre faza cu vw, recunosc ca m-a lăsat mut. Ții minte, nea ziaristule, cum sunt culpabilizați romanii pentru fărădelegile unor minoritari de peste hotare? Revenind...bre, ești intr-un moment prost al carierei (da, chiar si o cariera de doi lei poate avea momente proaste). Nu mai scrie. Nu doar ca îți faci rău, dar Riști ca atunci când mergi la secție sa reclami cititorii sa te oprească aia acolo...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (267 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:50

Prin" comentariul " acesta ,d-le geambasu ai cobarat mai jos decat cel mai josnic postac.N-am scris intentionat articol ci comentariu ,pentru ca asta este,o luare in gura cu toti cei care,unii pe drept altii nu,sunt in dezacord cu ideile gsp sau ale autorului(oricum in ultima vreme se identifica,*** sa-l curatati pe Daum si prin el sa ajungeti la cine va doare cel mai tare,Burleanu).Cititori care sesizeaza jocurile si nu sunt de acord cu ele deranjeaza si devin postaci indezirabili ?Pentru cine scrieti?Mai bine adunati-va toata redactia aceasta de postaci intr-o crasma si dezbateti intre voi,aplaudati-va unii pe altii si...gata,nu va mai doare capul de parerile altora,va priviti frumusel in oglinda si va laudati unii pe altii ce frumosi si destepti sunteti...Vreau sa va spun,ca sunteti cu totii vinovati de starea sportului si a fotbalului romanesc prin jocurile pe care le faceti,prin cardasiile cu fosta conducere a frf si lpf,cu fratii samsari si cu toata liota care a devalizat tot si a corupt tot,pana ce azi ar putea veni conducerea fotbalului englez,spniol si german si n-ar mai avea ce sa faca,pacientul e mort de mult. @altsorin,respect pentru atitudine !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (698 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:53

@mg (107 comentarii) • 1 septembrie 2017, 13:05 Sa nu exageram!!!CEDO?Si asta cind atiti oficiali europeni strimba din nas la adresa noastra?Apoi trebuiesc facute niste delimitari...Eu nu stiu o pozitionare a jurnalistului Cristian Geambasu care sa instige dar sunt de acord si pot da nume de jurnalisti GSP care nu dupa parerea mea ci prin oficiali ai statului s-a spus ca au incitat contra respectarii legii!!!Ca sa radem...Eu am fost cenzurat deoarece am spus ca prin redactii exista securisti care citeodata sunt de folos...Iarasi pot da ex. chiar din trustul din care face parte GSP...Sau patania de la Jurnalul National nu e cunoscuta si de ,,cenzorul,,de aici?Acolo sunt altii?

Ilie (57 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 13:58

Din pacate se vede ca n-ai inteles nimic. Va afundati in paranoia a 'postacului' ca ocupatie sau platiti de nu-stiu-cine in loc sa va ginditi simplu ca sunt doar cititori (pe care riscati intr-o zi sa-i pierdeti) si care sunt doar indignati de *** voastre oarbe asupra analiza oarba si stramba a fotbalului romanesc. Basca grosolaniile la adresa unor oameni respectabili. Autocritica si punerea in chestiune mai cunosti sau ai depasit de mult faza asta ? Inca o data, ar trebui sa te bucuri ca ai cititori care se exprima, deseori direct proportional cu continutul articolului, caci in ziua in care nu-i vei mai avea, veti inchide pravalia .. Singuri

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marc (23 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 14:01

Urat,Geambasule!Faci niste acuzatii grave si fara acoperire..A acuza pe toti care-si expun niste pareri personale ca sunt postaci platiti numai ca sa te discrediteze pe tine(sau pe alti jurnalisti) ***. Ma intreb daca va cunoasteti adevarata valoare si daca are cineva interesul sa blameze asemena ,,valori''..Uite si eu cand nu am ce face, contra plictiselii mai fac unele comenarii. Pt asta nu m-a platit nimeni niciodata.Sunt pur simplu niste aprecieri personale.Iar daca tu acuzi ca toti care scriu ,scriu la comanda si contracost ma intreb oare nu scrieti si voi la comanda cuiva,cu scopul de a ,,face praf'' pe cineva?Iar daca e asa nu mai trebuie sa te superi.E un meci postac contra postac

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bazileon (82 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 14:02

Tist de vardisti fusese Pampon din D'ale carnavalului, dar nu despre asta e vorba. Foarte bine ca ati facut plangere, dezaprob martiriul, dar nu vaz chichirezul de-a ne fi comunicat noua actul. Ganditi-va putin: de ce ati facut-o (nu plangerea ci trambitarea urbi et orbi)? Apotropaic? Din amor propriu? Cine-o face ca el, ca el sa pateasca? Sunt, a la GV-V, perplex.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 15:22

Chiar nu ati inteles de ce am „trambitat urbi et orbi” faptul ca am facut o plingere la politie? Ca sa stie si respectivul, si alti amatori de „glume” ca am atins masa critica a rezistentei la jigniri, injuraturi si amenintari. De aceea, nu din vreun orgoliu infantil. De altfel, observ ca in continuare unii o tin gaia matzul ca articolul i-ar fi ofensat. Pai, cum sa te ofenseze daca nu esti postac?
Si eu va urez un weekend placut!

bazileon (82 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 14:05

Chiar daca opiniile noastre, apropiate ori chiar identice pe vremuri, au ajuns intr-o divergenta intristatoare, va simpatizez si va respect in continuare (chiar daca uneori nu s-ar zice). Va doresc un weekend placut si sa dea D-zeul lui Becali sa bata Romania cu 7-0!

mg (232 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 14:16

@Andrei F - de acord cu tine, dar se poate face din ţanţar armăsar. Vezi cazul Ilie Năstase de la Fed cup. Depinde de Daum şi de cei din anturajul lui. Oricum jignirea rămâne şi mă întreb cu ce ochi se va uita Cristian Geambaşu la Helmuth Duckadam. Cu ce e mai vinovat Daum decât Duckadam, Reghe sau regretatul Mişa Klein de ce s-a întamplat în al 2-lea război mondial ? Hai să fim serioşi..

gilos (147 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 14:19

D-le Geambasu, Inteleg la ce va referiti cand vorbiti despre "postaci". Cumva, mesajele postate de acestia se simt si cred ca sunt daunatoare unui dialog civilizat in mediul online. Ce nu-mi place, este usurinta cu care se aluneca in certitudini. Luand exemplul dat de dvstra. Banuiesc ca sunteti de acord ca atat Daum, cat si Burleanu au si sustinatori sau admiratori autentici ( chiar daca pare greu de crezut, asta-i adevarul ! ). Si dumneavoastra, dar mai ales dl.Ioanitoaia, bagati toate opiniile contra intr-o singura categorie ," postacii lui Burleanu/ai FRF", si ignorati argumentele. Campania dezvoltata de GSP, de dl.Ioanitoaia in special, contra noii conduceri a FRF si a lui Daum sunt de notorietate. Sa auzim de bine !

pawn (106 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 14:52

ce viteza a luat articolul asta :) previzibil, de altfel. (la) ce sa mai scriu si eu? ca-s "postac", de aia :) dom' geambasu inseamna ca a fost rau de tot iritat de vreun (sau mai multe) comentarii recente la articolele lui. ce sa-i spui unui om care se pare ca traieste sindromul ctp? adica el poate sa fie "muscator", "caustic", sa rada de sensibilitatea oamenilor pe spinarea carora isi exerseaza verbu', dar...hold on!! reciproca nu poate fi valabila, vere, ce ne incurcam? democratie, democratie, da' pana la usa mea :) el crede (si are dreptate) ca nimeni, niciodata, nu a castigat un razboi cu presa, dar aceasta presa nu e altceva decat tot "gura lumii", pe care el acum o minimalizeaza. hm. nu poti opri oamenii sa vorbeasca si sa scrie ce vor si ce cred, ca majoritatea imensa a celor care scriu pe aici sau aiurea nu sunt platiti (??), ci chiar scriu din convingere. eu personal am convingeri politice puternice, de pilda, dar accept cu zambet ca n-am cum sa-l opresc pe unul care ma porcaieste si-mi raspunde la fel de dur (si ca o face crezand sincer in ce spune) aici, pe strada, oriunde. are acelasi drepturi si obligatii ca si mine! iar ca sa revenim la felul diferit in care domnu' geambasu ii vede pe ziaristi si pe postaci, unii cu drept de folosire a armelor verbale, ailalti nu, cine iese in arena, sorry, dar devine combatant!

Catalin_cj (14 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 15:02

Supărare mare după articolul de zilele trecute, când lumea te-a taxat pentru gluma mizerabila cu lagărul și atacurile la adresa selecționerului cu sau fără motiv? Postacul a devenit orice om care a reușit sa iti dea peste nas? Dar tu Geambasule nu ești postacul lui Ioanitoaia? ***? Strigând ca Daum trebuie înlăturat pentru ca nu a făcut selecția cum vreți voi și nu a luat perlele in cantonament. Pe același ton pe care o face și șeful tău. Jignești omul. Tu ca ziarist la o gluma proasta a lui Daum trebuia sa răspunzi cu o întrebare la subiectul naționalei. Sa întrebi de ce nu marchează atacanții? de ce pasează un mijlocaș de nationala de parca atunci a dat în minge prima data? Dar poate ca tu știi mai bine lucrurile astea. Și poate ca nu sunt deloc întâmplătoare, ci doar o parte a unui mod de a sapa un antrenor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (232 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 15:10

..şi mai uşor cu aşa zisă cenzură.. Nici eu nu vreau să văd înjurături pe blog, da' voi aţi ajuns să genzuraţi DEX-ul..

Claudiu (2 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 15:45

M-a amuzat articolul.. Cainii latra, ursul merge.. bataia de joc e la tot pasul. Respect, coloana vertebrala, cultura, gramatica, curaj dar... uitam ca ne aflam in romania. Pardon, va aflati! Practicile trolilor au fost inventate dincolo de Prut iar ce conteaza mijloacele, cand iti atingi scopul? Ce, oamenii mai sunt un scop in sine? Mai ales cand trolul romanesc costa 2 parale! Are de unde alege tinicheaua cocotata la FRF... are balta peste! Trebuia sa ii dati si lui o undita ca sa nu mai racoleze cu minCiocul! Multa sanatate lui nea Ovi!

Mazeta sporturilor (2 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 15:59

Gigi Becali, noi ironii la adresa lui Christoph Daum: "Și Luțu reușea asta" Discuție amuzantă între Stoichiță și Burleanu: "Presidente, sunt rupți ăștia! Doar pe stemă stau bine" FOTO Superimagine din arhiva GSP cu MM Stoica surprins în galerie de acum 16 ani! Pentru cine cânta Wayne Rooney s-a retras din națională ca să... bea! A ajuns în arest după o noapte de pomină prin baruri Alibec, scos din echipă de Rudi? » Dezvăluiri picante de la "națională": "Dacă nu-ți convine, pleacă acasă!" Tu cam cat tupeu poti sa ai , mai baiatule? Tu astepti respect pt. *** pe care le debitezi? Poate daca ti-ai cere scuze pt. josnicia cu comandantul de lagar de la Dachau si pt. gluma stupida cu undita... Si daca nu am mai vedea astfel de titluri de ***... Pana atunci ,***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zdrentu (15 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 16:06

Aronganta ta domnule Geambasu ma face sa ma gandesc la cea a PDS-istilor. Si ei spuneau ca cei care au iesit in strada sunt platiti de sefii lor. Adica cine va contrazice (nu vorbesc aici de injuraturi si jigniri), cine nu e de acord cu fraze ca ''Daum facea spune la gura'', si asta e doar un exemplu, esti postac. NU MAI E CITITOR, ESTE POSTAC. Cititorii sunt cei care va spun ''excelent articol'' sau care va apeleaza ''maestre''. Cei care va contrazic sunt Postaci. Sunt postaci platiti cu 10 euro de cuvant, 100 de fraza si 5 de caine?

Sably (35 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 16:07

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicco (3 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 16:12

Supararea vacarului pe sat?! In ID-ul meu gasiti si numele si prenumele, cele reale...

Andrei F (698 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 16:23

@zdrentu (9 comentarii) • 1 septembrie 2017, 16:06 Hai ,lasa demagogia!!!Daca PSD a gresit generalizind d-ta pe ce te bazezi cand o ti tare ca nimeni nu a luat bani?Privesti lucrurile cumva in oglinda?Si PSD a fost acuzat ca a platit oameni...Sau cand ne convine...merge?Apoi nu stiu citi academicieni sunt in PSD...Am auzit insa unul care a mintit in forul european.Desigur,acolo merge,nu?

Tatar (2 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 16:24

Geambasule,*** nu suporta duplicitarii,nesimtitii,falsii...ziarist nu crezi ca ar fi cazul sa te indepartezi si ...fizic(caci ...practic esti la ani lumina!) de jurnalismul sportiv!?Si ,nu uita sa il iei cu tine si pe Naum...Pentru ca Ioanitoaia este(din fericire...biologic)gata de a se indeparta!

Sably (35 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 17:21

Constat ca textul meu l-ai cenzurat 100%, felicitari Cristi de Geambas'! Daca ce-am scris eu, (era o propunere de exercitiu de sinceritate, sa incerci acelasi gen de "portret", inlocuind tema "Postac" cu "Jurnalist", atat. Imi pare rau Cristi', dar, se pare ca-ti meriti toate injuraturile si mizeriile ce ti se trimit aici, de alti "postaci". Eu nu te-am injurat niciodata, nici vorba de vulgaitati sau altceva, nici nu o voi face vreodata, fii sigur, oricat de mult o meriti!

zdrentu (15 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 18:42

''alga moarta, ziarist ratat, freacă mentaorăcăiala postacistă, lături, Triștilor''. Frumos iti mai caracterizezi cititorii. Cu ce drept ma jignesti domnule Geambasu, pt ca ma sunt clar in viziunea ta un postac pt ca te-am contrazis (intotdeauna decent). Cu drept ma jignesti, ma cunosti de undeva, stii cine sunt, cu ce ma ocup? Ai coborat rau de tot, suferi de narcisism. Cine nu iti ridica osanale este alga moarta, fara ocupatie, fara valoare, platit ca sa loveasca tastele.

zdrentu (15 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 18:44

@Andrei F (200 comentarii) Eu vorbeam de altceva, nu de politica. Doar am dat un exemplu al unei mentalitati: cine nu e cu noi nu are valoare sau e platit.

almaviva (18 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 18:47

Dle. Geambasu, aveti dovezi ca 'postacii de serviciu' sunt platiti de FRF/Burleanu/Daum? V-am auzit repetand aceleasi acuzatii de catva timp, la fel si pe seful dvs nea Ovi, cum ca multi dintre comentatori ar fi in slujba fortelor malefice de la Federatie. Unde sunt dovezile? Serios, chiar as vrea sa aflu. Ati facut investigatii, anchete - cum ati ajuns la aceasta concluzie? Nu de alta, dar riscati sa semanati cu PSD-istii care acuza pe cei care ii contesta, toti care ies in strada, ca ar fi platiti de tot felul de corporatii, Soros, agenti imperialisti sau mai stiu eu ce.

Andrei F (698 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 19:06

@ zdrentu Ex. dv. este tendentios...Acum ar trebui sa demonstrez ca am dinti in gura? Sper ca stiti despre ce vorbesc...Altfel si d- ta vrei sa fie fix cum va doriti dincolo de realitate...Deci...tinem sa dam replica cand cuiva nu- i convine alte pareri dar nici noi nu vrem alta opinie contra...

?????? (278 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 20:37

Care considerați că ar fi efectele articolelor lipsite de "substană", de obiectivitate sau care "gonflează" personaje ? De ce considerați că unor astfel de articole li s-ar mai zice și "intoxicări de presă" ?

?????? (278 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 20:38

Deci, o fi de la ceea ce au scris acei ziariști ?

pawn (106 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 20:44

efectul generalizarii acuzatiilor pe care le-a aruncat la nervi domnul geambasu este ciudata solidarizare intre oameni cu credinte politice (spre exemplu) IREVOCABIL diferite :) am ajuns la puncte de vedere asemanatoare eu (care nu ca sunt psd-ist, ci consider psd ca e prea de dreapta), si insi care se duc spre extrema dreapta. or sa ajunga si metalistii sa se solidarizeze cu manelistii pe thread-ul asta :) nu, serios acum: geambasu (si orice ziarist de calibru) are o mitraliera de 12 mm. si sta in fata unei cladiri oficiale, unde, na, oameni de toate felurile arunca in el cu toate mizeriile, il injura cum nici marii scriitori sau floraresele nu reusesc, iar el...ce face? cedeaza nervos si pune mitraliera pe oameni?? pai atunci si-a gresit meseria. o meserie unde e musai sa stii sa dai, dar sa si incasezi.

haideusicfr (141 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 20:51

Domnule Geambasu gresiti ca intrati in dialog cu cititorii.Cu noi "",postacii"". Trebuie sa va pastrati calmul ,stapanirea de sine este obligatorie in orice meserie si mai ales intr-una ca cea a dumneavoastra si in plus ati facut public acest Forum. Cei ce jignesc se descalifica singuri ,desi exista printre noi persoane care au iesiri rasiste si nu interveniti .Ma refer la Gazeta. Mi-ati parut ca si dumneavoastra ati avut o iesire "nesportiva "fata de domnul Daum (chestia aceea cu Dachau!!) ,am impresia ca toata Gazeta nu-l suportati . Cum spuneam pastrati-va calmul si daca puteti nu intrati in discutii neprincipiale cu oameni pe care nu-i cunoasteti.

pawn (106 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 21:13

eu de-abia dupa ce-a aparut discutia am citit mai atent articolul lui geambasu cu "dachau". nici n-am remarcat-o in viteza lecturii, nici macar nu cred ca el si-a dat seama de tusa (prea groasa) pe care a tras-o. adica...bai, e greu de imaginat ca geambasu (mai ales ca in randul precedent il ironizeaza pe daum ptr costumatia de clown, ptr gusturile lui la femei, fumuri si maestri spirituali orientali), ca oricare dintre noi care am fost in germania putem sa-l apropiem pe vreun german de acum cu nenorocirile de acum 70 de ani. germania este tara cu cea mai mare densitate a populatiei de stanga, cu limite ale tolerantei (de toate felurile) greu de imaginat in alte tari. iar daum ??!! ha, ha. unde insa articolul lui geambasu ar fi trebuit sa tinteasca este ca dincolo de baiatul asta bun, daum este totusi un antrenor din specia hector cuper, nevio scala, ala de la milan (zacherroni, nici nu stiu cum se scrie), adica un expirat. asta e...pacatul celor care l-au ales (acolo, intr-adevar, la fostii consiglieri ai lui basescu, nu e nicio inocenta).

Cosmo (70 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 21:57

Fac un apel către poliția română, să lase la o parte prostioarele de care se ocupa in mod curent si sa mobilizeze toate resursele necesare pentru a soluționa de urgență acest caz de mare gravitate și importanța, în care un reputat jurnalist box to box al unui tabloid prestigios a fost amenințat într-un comentariu de un postac !!!

gica (32 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 22:45

Geambasule ! Numele tau spune totul . Acum ma uit la meci si mi-am dat seama ca numele tau iti este predestinat . Esti doar un "geambas " postac pe propriul blog .

SH (2 comentarii)  •  1 septembrie 2017, 23:55

E prima oara cand vad un blogger insultand cititorii sai... Sper ca aveti alte competente, zidar, vanzator de cai pentru lasagne in Europa, etc, etc. Curaj! Doar un sfat, incearca sa fii mai pozitiv in viitoarea cariera; Offf, ziaristul romanesc... PS. Sunt la dispozitia ta in cazul in care vrei sa depui plangere la politia romana

Mircea (120 comentarii)  •  2 septembrie 2017, 0:31

Dle Geambasu, nu te inteleg...Nu inteleg nici pozitia GSP, nu inteleg aceasta lupta a unui ziar de sport impotriva antrenorului echipei nationale de fotbal... Prin jignirile si mistourile pe care continuati sa le afisati nu faceti altceva decat sa va instrainati de cititori.... Va rupeti pana la urma singuri craca de sub picioare... Problema sportului romanesc in general si al fotbalului in particular este mai complexa si nu se va rezolva daca Daum pleaca. Cred ca trebuie sa acceptati ca aceasta echipa nu are ce cauta la mondiale, ca o calificare cu orice pret nu ridica valoarea echipei. Publicati pe acest site toate idioteniile spuse de un becali sau dinu, este ca si cum doriti cu orice pret sa va dovediti dreptatea in lupta asta impotriva lui Daum... Cam asa arata, din cauza asta aveti atat de comentarii negative din partea cititorilor. Aceste semnale le ignorati. Pe toti cei ce va critica ne bagatelizati, nu ne luati in serios, ne faceti pe toti postaci.. Ei bine, gresiti aici. Lumea s-a saturat de tonul impus de gazeta. Intru pe site-ul gsp si nu vad altceva debat fotbal, simona halep, fotbal, jigniri, pariuri, fete pe jumate dezbracate, din nou fotbal, mistocarii, barfe... As putea spune: siteul gsp este oglinda iubitorului roman de sport... Oare ?? Sau poate nu aveti concurenta suficienta.

marian0904 (9 comentarii)  •  2 septembrie 2017, 0:58

Dute la culcare!

Andrei (222 comentarii)  •  2 septembrie 2017, 1:13

Cred ca rabufnirea lui Geambasu vine dintr-o deceptie mai profunda in care s-au adancit de ceva timp si el si alti colegi de breasla, jurnalisti old school, care s-au transformat pe nesimtite din angajati la un cotidian sportiv prestigios intr-o anexa prost semnalizata a unui tabloid online, un ziar de scandal pe teme sportive, care abunda in materiale furajere produse the "creatori de continut" care nu se semneaza, si care au educatie sumara, dar disponibilitate mare la copy/paste si google translate. De asemenea, s-au trezit pe o pagina inundata de stiri "auxiliare" cu si despre blonde fabuloase, manelisti tradati in dragoste si articolase furajere din ciclul "5 modalitati de a afla daca te inseala". O parte din frustrarea aferenta se proiecteaza aici pe postaci, deopotriva reali si inchipuiti, fiindca nu toti cei care critica sunt in slujba unor forte oculte (sper ca suntem de acord). De fapt, domnul Geambasu se revolta impotriva lumii in in care traieste, volens nolens, si a felului in care s-a metamorfozat jurnalismul dintr-o meserie serioasa si importanta intr-una derizorie, dominata de impostura si non-valoare. Il inteleg, desi nu ii aprob derapajele tot mai frecvente. Jurnalistul autentic e un personaj tragic in anul de gratie 2017. De aceea as vrea sa vad o reactie mai frontala a lui Geambasu pe tema asta mai larga. Ori de cate ori cineva critica starea presei, Geambasu adopta o atitudine defensiva, aproape frizand mania persecutiei, sau recurge la explicatii pe care eu le consider lamentabile, din ciclul "cei care critica stilul tabloid sunt cei mai avizi consumatori." Trebuie discutat barbateste, nu prin ricoseuri despre postaci, nu cu floricele retorice raspandite prin editoriale si nici cu cliseuri de tipul "bate saua ca sa priceapa iapa."

S (8 comentarii)  •  2 septembrie 2017, 1:31

Ai ceva din Dragnea, dar nu e destul. Sigur nu suntem toti noi astia, care ne-am saturat sa vedem cum va preungeti selectionerii preferati, cumva platiti de Soros? Vedeti numai postaci, dar de cand a inceput Daum mandatul, il spoiti cu ***. Se vede ca va trageti din antene. Hai, talentatule, fa-ne si analiza ziaristului roman. In frunte cu Ioanitoaia. Inotati de zeci de ani in mocirla asta, ati scris despre 3 blaturi in viata voastra, in conditiile in care se faceau mai multe intr-o etapa? Cine sunt de fapt, postacii? Fraierii care va mai urmaresc si mai lasa cate un comentariu, sau voi, niste *** care v-ati construit cariera aparand interesele lipitorilor din fotbal? Ar trebui sa va fie rusine sa va numiti ziaristi, ***. Voi purtati cea mai mare vina pentru situatia in care e fotbalul romanesc, pentru cei 20 de ani de calificari ratate. Cainele nostru de paza a crescut cu botul in traista lui Giovani.

Adriann_ (3 comentarii)  •  2 septembrie 2017, 1:59

Geambasule, eu am o intrebare extrem de simpla: ti-a placut cum a batut Bogdan Stancu penalty-ul fix pe directia pe care portarul amean plecase de mult? Stii cam cum bate B.S. de obicei, nu? Oare daca fac legatura intre ratarea asta stravezie, campania voastra atat de sustinuta contra lui Daum si influenta clanului becali, ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează