Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Oli, vehiculul electoral al lui Gino

Cam multe secrete pentru „Ghici ciupercă cine-i”. Contra a făcut şi el pe misteriosul până în ultima clipă, aşezat în maşină la dreapta lui Mihai Stoichiţă. Federaţia nu dispunea de multe variante în alegerea selecţionerului, aşa că nu se poate […]

...

Viaţa după Contra

Probabila plecare a lui Contra spre naţională naşte o reacţie în lanţ. Succesiunea la Dinamo este o problemă complicată, nu doar fiindcă Negoiţă e strâns la pungă, ci din cauză că în Ştefan cel Mare cam toată lumea e nervoasă. […]

...

Ziua Independenţei

Emoţia persistă. Sau este vorba despre umor involuntar? În comunicatul FRF scrie negru pe alb „Christoph Daum îşi întrerupe mandatul de selecţioner al naţionalei României”. Carevasăzică, antrenorul german nu a fost demis şi urmează o pauză în care va evalua […]

...

Live at Pompeii, timpul suspendat al lui David Gilmour

Profilul se metamorfozează pe negândite într-o efigie din cetatea pierdută a Pompeilor, prin care călătoreşti cu ajutorul imaginilor reconstituite de computer. Aproape că simţi cum pulsează viaţa îngropată sub lava Vezuviului. Regizorul Adrian Maben şi-a şlefuit opera de acum 45 […]

...

Dinamita din urma lui Daum

Aţi observat probabil că nu s-a făcut gaură-n cer atunci când Comisia Tehnică a anunţat plecarea lui Christoph Daum. Munţii nu s-au cutremurat şi nu s-a deschis o falie către alt tărâm. Unul cu calificări pe bandă rulantă. De asemenea, […]

...

Ce Battaglia!

Aşa se întâmplă când îţi umfli muşchii deşi nu poţi ridica nicio ganteră de trei kilograme. Iei cinci şi dai unul!

Permalink to Ce Battaglia!
joi, 24 august 2017, 12:00

Nu a fost o calificare în grupele Champions League, ci doar o prăbuşire cu zgomot după un somn cu sforăituri. FCSB-Sporting 1-5. A se citi trufie şi insolenţă neacoperite de fapte. Deşi Sporting nu este un balaur cu trei capete, ci doar o şopârlă vicleană. Da, a fost aşteptarea suporterilor. Au mai fost dorinţa rebelă a lui Alibec şi improvizaţiile tehnice ale lui Budescu. S-au stins repede, ca un foc cu coceni. Am mai remarcat munca susţinută a lui Morais şi Teixeira. Şi sobrietatea lui Momcilovici, şi, până la un punct, spiritul de camaraderie al echipei.

Contra curentului şi poate lipsit de imaginaţie, în pofida unei mingi pierdute la centrul terenului, din care a ieşit golul de 3-1 al portughezilor, l-aş remarca totuşi pe Lucian Filip. Dincolo de deznodământul care pedepseşte gura mare a conducătorilor fecesebişti şi de scorul final care indica doar poarta Europa League. Lucian Filip este genul de fotbalist căruia nu i se vor dedica nici ode, nici filipice. Lucian este tipul de personaj care nu atrage nici ochii impresarilor, nici interesul paparazzilor. Deşi nu se ştie niciodată. Dar Lucian Filip, omul care se întoarce după o absenţă cât un secol, a fost jucătorul care a păstrat fragilul echilibru la mijlocul terenului.

Echilibru înseamnă mai mult decât să nu greşeşti grav în faţa mijlocaşului advers. Echilibru înseamnă să tai avântul acestuia şi în secunda următoare să dai drumul la minge către ai tăi. Nu doar cu pase simple de 3-4 metri stânga-dreapta, ci cu servicii în profunzime, care ţintesc poziţiile viitoare ale mijlocaşilor ofensivi şi ale atacanţilor. Sper să nu fie o impresie de moment, dar cred că fotbalul nostru are nevoie de jucători harnici, serioşi şi coerenţi ca Filip.

Fotbalul nostru are însă şi personaje ridicole, precum Gabi Enache, actor principal al corecţiei aplicate vicecampioanei României de Sporting Lisabona. În studioul DigiSport, Ilie Dumitrescu mai avea puţin şi făcea o criză de nervi din cauza fundaşului dreapta. Dar nu-i nimic, se pare că non-valoarea, golănia şi amatorismul sunt cultivate ocult de oficialii roş-albaştrilor. Altă explicaţie pentru prezenţa lui Enache în echipă nu există.

Şi da, spre deosebire de anul trecut, acum a fost „Doar Sporting Lisabona”.

Comentarii (105)Adaugă comentariu

Vasi (11 comentarii)  •  25 august 2017, 8:26

@Dan Cantec? ce cantece ai auzit tu ma ? au fost 50.000 dar parca erau spectatori la o piesa de teatru, nu au scandat, nu au cantat pe toata durata meciului, doar au huiduit cand aveau aia posesia sau mai dada arbitrul fault la un fcsb-ist. Puteti voi sa aveti si 100000 in tribune, nu o sa fiti niciodata mai presus ca Dinamo la capitolul fani, fanii lui Dinamo sunt unici, stiu sa faca atmosfera etc.

Vasi (11 comentarii)  •  25 august 2017, 8:32

@Vardasihan E durerost sa vezi un prost, dar mai dureros e sa vezi ca are si sustinatori. Ce fel de om ar fi in stare sa sustina magariile unui puscarias pe nume mm? raspuns, unul tot ca al, asa ca, ia-l pe mimi de mana si du-te la "facultate" , poate asa veti invata si voi ce inseamna respectul si diplomatia.

Anonim (168 comentarii)  •  25 august 2017, 10:38

Lista cluburilor care si-au depasit conditia este inca si mai mare, dupa meciurile de aseara; Sheriff Tiraspol a eliminat polonezii de la Legia (mare diferenta intre "nationala" lor si clubul cel mai important), iar Skenderbeu, Vardar si Ostersunds si-au confirmat prestatiile de pana acum, reusind sa elimine 3 cluburi mult mai importante! Chiar si calificarea sarbilor de la Crvena Zvezda in dauna lui Krasnodar mi se pare o mare realizare! Toti acestia au putut sa se autodepaseasca, insa ai nostri - nu! A.

xray (1 comentarii)  •  25 august 2017, 12:45

Cristi, fără să vrei a ieșit câinele din tine. :) Dezinformezi. FCSB nu a avut nici măcar o secundă de trufie față de Sporting, nici înainte de 0-0 și nici după 0-0. Dimpotrivă! Până și gură spartă Becali a fost ponderat. Aaa... Șicanele cu Dinamo sunt de zeci de ani și nu au avut vreo legătură cu dubla din Play off CL. De fapt, trufia lui MM a fost o replică la trufia fără absolut nicio acoperire a dinamoviștilor cu "doar dinamo...". Doar Dinamo, ce? :))

gica (15 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 14:55

Geambasule ! Ai uitat sa spui ceva si de Daum . Cum i-a invatat el sa joace din prima si sa dea si gol. Gol au dat doar ca au uitat FCSB-isti ca trebuiat sa nu primeasca nimic in sac (navod).