Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Totuși, Dică

Să curgă berea sau respectul pentru munca unui antrenor contestat înainte de a afla ce poate? Ce să mai zici după Plzen-FCSB 1-4?

Permalink to Totuși, Dică
miercuri, 2 august 2017, 11:22

Havel de la fotbal nu este legendarul Havel, disidentul-scriitorul-preşedintele. Iar Bolek din poartă nu are un partener de năzbâtii ca Lolek în teren, ca să îi pună probleme echipei lui Dică şi să întregească amintirile copilăriei unora dintre noi, cu desene animate şi mai mult fotbal pe stadion decât la televizor.

Dar meciul dintre Viktoria Plzen şi FCSB/Steaua nu este un desen animat, nici măcar unul de colecţie. Este desenul tactic al unui antrenor care şi-a aşezat temeinic oamenii pe teren. Poate că unii dintre aceştia i-au fost impuşi de patron, mulţi susţin că sigur e aşa. Dar acolo, jos, pe gazon, temperatura meciului îl lasă pe el, antrenorul, singur cu echipa. O fi naivitate, prostie, inocenţă, posibil toate la un loc în impresia asta a mea, dar vreau să cred că felul în care au arătat Bălaşa, Teixeira, Florin Tănase, Morais şi ceilalţi la Plzen este opera de tânăr antrenor a lui Nicolae Dică.

O operă în lucru din cauze nenumărate. Principala este părerea patronului plenipotenţiar că un fundaş stânga poate fi mijlocaş la închidere, iar un mijlocaş la închidere poate fi fundaş dreapta. De data aceasta, a fost rândul lui Momcilovici să greşească şi să pună în cumpănă şansele calificării. Insistenţa lui Teixeira, care îşi sfidează vârsta şi ne desfide îndoielile, apoi finalizarea de atacant veritabil a lui Tănase au alungat suspansul. Disciplina tactică, rigoarea, atenţia, concentrarea, poate şi inspiraţia, peste toate atitudinea de formaţie matură, stăpână pe mijloacele ei, toate acestea nu pot fi impuse la telefon de Big Brother Gigi, oricât de plenipotenţiar ar fi el. Să îi vezi făcând presing şi marcaj pe Alibec şi pe Florin Tănase nu este ordin de la Palat. Este autoritatea antrenorului.

Bravo, Nicolae, Florin, Denis, Felipe şi voi, toţi ceilalţi! Aţi câştigat o calificare şi un antrenor. Nu ştiu cine sau ce este mai important. De fapt, ştiu.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Crimson Veritas (27 comentarii)  •  2 august 2017, 23:36

Cineva sa le explice gsp-istilor ... ca 4/5 echipe din League Path sunt eliminate ... si Steaua va fi cap de serie in CL Play-Off ...:)) Ati incercat voi sa-i cantat prohodul lui Dica ... uite ca n-a mers ...:))

Anonim (210 comentarii)  •  2 august 2017, 23:49

Domnule Geambasu, Teixeira si-a dovedit valoarea si, cu parere de rau, trebuie sa va atentionez ca trebuie sa renuntati la ideea fixa ca un june este intotdeauna mai util decat un jucator experimentat! A.

JFM (151 comentarii)  •  2 august 2017, 23:51

E calificarea lui Dica ,doar a lui si a echipei...Bagatorii de seama sa ia o pauza.

Bog (5 comentarii)  •  3 august 2017, 0:03

Super, dar ar trebui cu toate astea sa renuntam la a lua galbene din faze care nu anunta nimic. Cred ca e o boala mai veche.

Nica fără frică (138 comentarii)  •  3 august 2017, 0:06

Geambașule ești tare. Un antrenor contestat de cine în afara de voi ăștia din presa de skandal!!!??? Că in afară de voi nu l-a mai contestat nimeni!!!

lord belial (189 comentarii)  •  3 august 2017, 0:07

dica - dinamo kiev 4 -1 dica - viktoria plzen 4-1 bun articolul, bun jocul de echipa, bune sclipirile din fata (minusuri in spate sunt inca multe) sa ne bucuram pana vine una din echipele de ucl si ne trimite iar in europa league :))) HAI STEAUA! suntem sefii fotbalului in romania

Vasi (11 comentarii)  •  3 august 2017, 0:10

Cred ca aceasta euforie nu se va termina cu bine, fcsb nu a jucat asa bine cum ar parea dupa scor, nu uitati ca 3 goluri au fost marcate cu noroc, au gresit cehii in aparare la niste faze simple.

rm (7 comentarii)  •  3 august 2017, 0:39

Hmm.... daca era un rezultat negativ il acuzati ca de ce a facut atatea mutari in teren. De data asta i-a iesit!

Maistor Kokir (76 comentarii)  •  3 august 2017, 0:40

@Crimson Veritas Steaua , nu e cap de serie, e prima sub linie, din pacate ...

sundance kid (150 comentarii)  •  3 august 2017, 2:49

Tura urmatoare urmeaza echipele care valoreaza peste 100 de milioane fiecare . E Capitalism trebuie sa dam "cezarului ce e al cezarului " ? U.S $ .

adi_stelistul (454 comentarii)  •  3 august 2017, 7:43

Va trebui sa imi torn putina cenusa in cap - nu am crezut in calificare dupa meciul tur. Despre antrenorul Dica ... ramane sa mai vedem, totusi. Ieri a fost foarte bine.

Carol K (146 comentarii)  •  3 august 2017, 7:44

Becali daca nu intra in grupele UCL e terminat,pentru el este un an pierdut(altul dintr-o lunga serie neagra) Incearca el sa mascheze asta dar nu prea-i reuseste.... In schimb Dica oriunde s-ar califica chiar daca nu va prinde primavara europeana va avea numai de castigat pt ca a reintrat in circuitul fotbalului mare(la nivelul de aici).Felicitari Dica ! Toata desconsiderarea in continuare pt. becali si trupa lui de hateri din club.

Alex One (122 comentarii)  •  3 august 2017, 8:15

Becali nimic ? Niciun merit ? Nu el a adus jucatori pe bani grei in loc sa-i bage in buzunar macar ca sa nu mai plateasca taxe si impozite uriase Statul-ului care il iubeste nespus ? Care l-a dat afara din Ghencea si I-a luat numele echipei ? Nu el s-a dus in cantonament sa discute de la om la om cu jucatorii si antrenorii promitandu-le si o prima substantiala care vorba lui Alibec "conteaza" ? Daca iesea invers cine era de vina ? "Plenipotentiarul" evident. Mai era unul aseara pe un post de televiziune caruia ii picase atat de rau victoria Stelei ca repeata jenant ca un disc defect "Play Station,Play Station... si tot asa. Cand echipa castiga cu 4-1 in deplasare in fata unei formatii mai bine cotate e normal sa nu cauti nod in papura, e timp destul pentru rabufniri antigigiste. D-le Geambasu, ar trebui sa intelegeti ca si la victorie si la esec toti au merite sau vinovatii (cliseu jurnalistic ?) ca doar fotbalul este un sport de echipa. Parca asa pare mai logic si mai corect.

17 Nenthori (93 comentarii)  •  3 august 2017, 8:27

Spre disperarea inginerilor dinamovisti si antistelisti de la studioul Digi Dinamo Tv ! Azi va linisteste Bilbao !

Fane (133 comentarii)  •  3 august 2017, 8:38

Ce noroc ca un jucator de mare valoare ca Teixeira a acceptat sa joace atatia ani intr-un campionat slab. Pe 2 0ctombrie implineste 37 ani dar joaca senzational.

Fane (133 comentarii)  •  3 august 2017, 8:39

Ce noroc ca un jucator de mare valoare ca Teixeira a acceptat sa joace atatia ani intr-un campionat slab. Pe 2 octombrie implineste 37 ani dar joaca senzational.

Andrei F (698 comentarii)  •  3 august 2017, 8:47

Cine sa mai carcoteasca?!!! Ha! Stimabile,nu ai urmarit reactiile de dupa de la Dolce...Cel care comenteaza meciurile la Tv. a fost cel mai trist...,,Eu nu mai inteleg nimic din fotbal....Sa joci cu 4 jucatori care nu joaca pe posturile lor..., ,Apoi vai ce incurajari ieri pe GSP! Pe undeva nici pe dv. nu va inteleg...Adica daca lua bataie Steaua era vinovat Becali si daca invinge e mare Dica?GSP tot agita netul ca vai ce rau e Becali si uite ca tot ,,raul ,,razbeste!A 12 oara!A se revedea,,Buricul pamantului,,...Din partea mea...Bravo Steaua...adica si Becali si Dica si Alibec si Larie si Enache si Tanase...Si la fel astazi...sa bata Dinamo cu tot cu Contra ,Negoita,Rin...In primul rand pentru ca suporterii dinamovisto sa priveasca mai spre Vest si sa ramana in urma balcanismele cu lovirea jucatorilor adversi,intreruperea partidelor ca sa vada toti ce grozavi suntem care uite , cu Bilbao au lipsit...

felicitari fcsb/stelei! (99 comentarii)  •  3 august 2017, 9:22

Felicitări stelei/fcsb! Dar sa fim cumpatati cu laudele. Deși categoric meritorie calificarea, totusi steaua a întâlnit o echipa inferioara valoric. Laudele peste măsură s ar cuveni unor echipe precum Dinamo și Craiova dacă ar reuși super performantele de a elimina echipe net superioare valoric (Bilbao și Milan). Pt Steaua, comparația cu cele doua ar apărea doar dacă ar elimina echipe cu adevărat valoroase, precum cele din playof CL.

?????? (278 comentarii)  •  3 august 2017, 9:26

Cum ați comenta despre "afinitățile" dintre Geambașu și Gigi Becali ?

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (677 comentarii)  •  3 august 2017, 9:39

Echipa a jucat cu totul altceva, ceva ce n-am mai vazut pina acum la Dica, n-a lasat om liber, toti informau – Pintili, Teixeira - si se informau – pentru prima oara exceptional Tanase - , Steaua a fost o echipa, au avut toti alta atitudine. Bubuiturile - „artificiile“- din noaptea meciului – chiar linga hotel - si rautatea spectatorilor, criticile aduse lui Dica, i-or fi unit si mobilizat mai mult decit banii promisi mai mult din deznadejde. Daca este opera lui Dica, jos palaria, de unde sa stim. Eu am vazut ordinele lui Pintili si jucatori care se informau reciproc. ----------------------------------------- Eu am vazut - „Si totusi Becali.“ Ori Dica un capos ? Cum sa joci cu Man acest joc ? Poate pentru a-lscoate pe Teixeira de pe dreapta. Man a intrat bine in centru, a continuat „jocul“ bun cu Enache – asa da tata, Enache a gandit si a fost unul din cei mai buni - dar n-a intrat cu mingea in poarta la citeva oportunitati unde un jucator experimentat ar fi profitat. Ce facea mai putin Bizonul ?Becali nu vrea nici sa riste. Moncilovici a jucat bine dar Steaua a avut noroc in primele minute in afara faptului ca n-a dat peste Hotogan ori Radu Petrescu. Ce arbitru roman ar fi arbitrat asa ? Pentru prima oara a trebuit sa-mi tin urechile la fluieraturi si huiduieli si totusi un arbitraj de exceptie. La pauza Dica a readus normalul dar a uitat ca Popescu nu e nici extrema nici atacant. Pina la pauza a jucat binisor dar dupa a primit sarcini care nu sint de el. Imi pare rau dar protejatul lui Becali nu este fotbalist ca Lampa-rd. --------------------------------------- Este ca un nou inceput pentru Dica. Echipa o fi jucat si pentru el. -------------------------------------- „Magia lui Alibec“ - Steaua n-avut niciodata un jucator mai scump. E iubit iar el chiar e un scump, e aur curat linga un staff ca din epoca de aur. De el trebuie sa aiba grije Steaua si Gigi Becali. Bravo Steaua ! Bravo Gigi ! Hai Steaua !

un oltean (130 comentarii)  •  3 august 2017, 9:54

Dupa meciul de aseara, n-ai ce sa mai zici...bravo lor...mie personal imi place foarte mult Teixeira...e super fotbalist...parca prea fotbalist pentru campionatul nostru....nu stiu de ce a pierdut vremea atatia ani prin Romania...e de alt nivel...oricum, felicitari!

vasglo (53 comentarii)  •  3 august 2017, 10:04

Felicitari GSP pentru inspiratia realizarii acestei Front Page (MARCA STEAUA) care vine sa confirma ca firescul si constiinta populara sunt deasupra oricarei hotarari judecatoresti care face abstractie de ele!...Iar aia cu "ADN-ul formației care a făcut istorie atâția an la rând!” e MORTALA pentru talpanistii de toate culorile!..-:)

haudinamo (34 comentarii)  •  3 august 2017, 10:12

Sa fim seriosi, Dica e ca musca la arat in tot angrenajul asta. Nu au reusit sa antreneze de unii singuri indivizi cu mult mai multa prestanta precum Ilie D, Hagi sau Lacatus. Dica putea fi ieri inlocuit foarte bine cu Lutu, soferul de la autocar sau cu mama lui Gigi, fotbalul era fix acelasi.

Dragos (37 comentarii)  •  3 august 2017, 10:43

League route Sevilla (ESP) 112.999 Napoli (ITA) 88.666 Liverpool (ENG) 56.192 CSKA Moskva (RUS) 39.606 Sporting CP (POR) 36.866 FCSB (ROU) 35.370 Young Boys (SUI) 28.915 Hoffenheim (GER) 15.*** Nice (FRA) 16.833 İstanbul Başakşehir (TUR) 10.340

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean-Paul (174 comentarii)  •  3 august 2017, 11:33

Romanul e omul extremelor: cand castiga echipa lui preferata sare pana la cer de bucurie, vede totul in roz, minimalizeaza erorile, ca, deh, totul e bine cand se termina cu bine. Ca om ponderat, cum ma stiu de cand urmaresc sportul, eu nu pot omite ca fcsb a avut noroc cu carul : intai fiindca n-a luat gol in rimele 20 de minute cand presau cehii sia scapat de cel putin 2 ori cu poarta neperforata, Secundo, a venit golul supernorocos al lui Balasa din lovitura libera. (Apropo, sun curios sa vad cate goluri va mai da Balasa din lovituri libere. sunt in stare sa pariez ca nu mai mult de 1-2 goluri la o suta de lovituri executate). La 1-1 cehii nici n-au apucat sa se bucure cu adevarat ca a venit golul lui Teixeira. Daca ati vazut meciul va trebui sa fiti de acord cu mine ca apararea cehilor a festelit-o din nou: in prima faza fiindca n-a blocat cum trebuie sutul lu Tanase, apoi fiindca fundasii dormeau in ghete, asteptand sa vada ce va face Teixeira... Tot ce s-a intamplat dupa golul lui Teixeira a avut logica: cehii s-au prabusit sub povara golurilor primite, fiind convinsi ca nu mai au nici timpul nici forta sa rastoarne rezultatul. fcsb-istii au prins curajul celui scapat de la inec si, gratie, jucatorilor ex-Astra, au contribuit la inscrierea altor 2 goluri.... Candva, jiji facea mishto de astrali spunand ca fie sunt prea grasi, fie prea batrani. Mi-aduc aminte ca despre Teixeira zicea ca il ia daca plateste Niculae..... Uite, ca fostii astrali i-au adus calificarea.... Urmeaza play-offul si ramane sa vedem cum stam cu norocul si la ce extremitate se vor pozitiona suporterii si comentatorii de pe blog dupa cele doua meciuri: va fi entuziasm sau dezamagire, va fi bal ori vor merge la spital???

petro Burgener (65 comentarii)  •  3 august 2017, 15:58

Mi-a placut articolul dar, eu as spune, totusi, Becali! Insa din alte motive!

di livio (158 comentarii)  •  3 august 2017, 18:14

Bati cimpii si visezi cai verzi pe pereti ca nea Ovi. Meciu l-a facut un portughez nascut la Paris. Amu-s 37 da ani. Nu Dica, nu Alibec, nu meme, nu Giginho. Balasa? Sau Baluta, ca nu mai stiu

Comentează