Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Talciocul lui Drăgulescu

La 37 de ani şi 32 de medalii câştigate într-o carieră întinsă pe trei sferturi din viaţa trăită, Marian Drăgulescu vrea să mai concureze. Ceea ce este foarte bine. Numai că multiplul campion român al gimnasticii a suferit recent o […]

...

1.000 de copii

Petrecerea continuă la Paris. Sute de mii de oameni au sărbătorit pe Champs Elysees, „cel mai frumos bulevard din lume” cum le place francezilor să spună. După tragediile din anii trecuţi, Franţa şi Parisul au lăsat în urmă teroarea şi […]

...

Mesajul francez

Nu prea ştim ce vrem, ce ne dorim. Cel puţin nu la fotbal, poate în viaţa de zi cu zi ne descurcăm mai bine. Am avut o finală cu goluri multe, cu momente spectaculoase şi cu o încleştare fizică prea […]

...

Simona este motivul, nu Providenţa!

Se întâmplă ceva la Wimbledon şi nu puţini sunt dispuşi să citească amestec divin în fenomen. Cad pe capete favoritele în jurul Simonei Halep, de parcă toate ghilotinele destinului s-au unit să o protejeze pe româncă. Să căutăm totuşi şi […]

...

Southgate. 22 de ani pentru un penalty

Dacă tot nu ne răsfaţă cu fotbal spectaculos, Mondialul compensează cu suspansul oferit de momentul loviturilor de departajare. Ultimul episod s-a consumat la partida Columbia—Anglia şi a prilejuit o revanşă peste timp pentru Gareth Soutgate. Bătrânul Wembley şi ziaristul începător […]

...

Cu cine se luptă Hagi? Şi de ce?

Meciul de la Ovidiu a avut rezerve multe, ratări mari şi insinuările lui Gică, mereu nemulţumit de ceva

Permalink to Cu cine se luptă Hagi? Şi de ce?
marți, 1 august 2017, 11:38

Urmează săptămâna partidelor retur din preliminariile cupelor europene. Acum ne vom lămuri care este valoarea reală a atât de lăudatelor rezultate onorabile din prima manşă. Antrenorii formaţiilor implicate în lupta pentru calificare au mers pe strategii diferite de pregătire a întâlnirilor din Europa. Hagi şi Contra, de exemplu, au ales să alinieze echipe cu multe rezerve. Dică şi Mangia au păstrat nucleul formaţiilor care au întâlnit Viktoria Plzen şi AC Milan. Cum este mai bine?

Rezervele mai spectaculoase decât titularii
Meciul de la Ovidiu, câştigat de Dinamo cu 1-0 în faţa Viitorului, naşte o întrebare. Campioana şi ocupanta locului 3 în ediţia trecută de campionat au început partida cu formule alternative. Asta ca să nu scriem din nou „multe rezerve”. Cu toate acestea, am asistat la o întâlnire frumoasă, cu nenumărate ocazii. Cum nu au fost multe între Viitorul şi Dinamo până acum. Întrebarea vine neinvitată. Sunt mai bune rezervele decât titularii? Sau oamenii care stau de regulă pe bancă au profitat de ocazie ca să arate ce pot? Probabil şi una, şi alta. Trebuie aplaudată dorinţa lui Costache de a demonstra, încă o dată, că merită mai multă atenţie. Nu doar „să i se dea minute”, ştiţi expresia aceea tâmpită pe care am mai combătut-o.

Temă şi pentru domnii antrenori
Prestaţia foarte tânărului mijlocaş ofensiv este şi un mesaj către ceilalţi tineri de la Dinamo. „Luptaţi, trageţi cu dinţii de şansa voastră, că de-aia vi se spune câini!”. Aşa cum nu a făcut-o Dudea, şi el titularizat la Ovidiu. Ori cum, înaintea tuturor, şi-a irosit creditul Patrick Petre. Evoluţia lui Costache, la pachet cu imensa ratare din prima repriză, este o temă de actualitate şi pentru domnii antrenori comozi, care preferă găinile bătrâne pe baza expiratului principiu al supei bune. Contra însuşi are de învăţat din întâmplare. Antiteza Albin-Costache nu îl avantajează, cum nu îl avantajează nici insistenţa pentru transferul uruguayanului. Gras, lent, nepregătit, blazat, acesta nu justifică investiţia. Dar poate că ne grăbim noi.

Războiul „Regelui” cu lumea
Viitorul trebuia să aibă 3-0 la pauză. Asta spune Hagi, care probabil că a uitat ratarea lui Costache, şi nu numai, dar sigur nu a uitat ocazia lui Ţucudean.

Ne-am obişnuit cu subiectivismul lui Gică, aşa cum îi cunoaştem şi pasiunea arzătoare pentru fotbal. Poate că din când în când ar fi bun şi câte un exerciţiu autocritic, terapie excelentă în vindecarea puseurilor de megaorgoliu. Felul în care au jucat recent transferaţii Dumitraş, Marius Constantin şi Herea este dovada că până şi un om care mănâncă pâine pe fotbal, nu invers, se poate înşela. Nu comentez opţiunea lui Hagi de a folosi o echipă cu puţin titulari, este dreptul lui de a-şi construi strategia în vederea returului de la Nicosia. Nu îi înţeleg însă deloc ţâfna permanentă, războiul când surd, când asurzitor cu lumea rea, aici intrând la grămadă Becali, ziariştii, stilul speculativ al lui Dinamo, iar Becali şi dorinţa lui bolnăvicioasă de a câştiga bani, iar ziariştii care-i cântă în strună. Şi tot aşa.

Eu zic că este păcat că Hagi îşi consumă astfel energia. Viaţa are termen de garanţie limitat şi oferă şi lucruri mai frumoase. De aceea îmi plac foarte tare oamenii care îşi ascut simţul umorului mai ales când încep să îmbătrânească. Bunăoară Ravanelli, fostul mare atacant al lui Juve şi al naţionalei Italiei.

„Dacă aş mai juca astăzi, aş marca 60 de goluri pe sezon. Fundaşii de mare valoare au dispărut. Şi cred că, la preţurile de acum, aş valora 90 de milioane de euro”

Nu este doar simţ al umorului, ci şi luciditate în vorbele lui Fabrizio Ravanelli. Care descriu sensul în care a virat fotbalul. Puneţi cuvintele astea haioase în gura „Regelui” şi veţi avea senzaţia că ne ceartă nu se ştie din ce motiv. Mă înşel?

Comentarii (67)Adaugă comentariu

17 Nenthori (77 comentarii)  •  1 august 2017, 19:55

Domnu inginer, pentru iubirea Dinamo dai si in Hagi ?

constantin (83 comentarii)  •  1 august 2017, 20:44

@doctorasul Mai usor cu pianul pe scări, felcere... Si ce dacă primea un teren la Bușteni? Câți căpitani la Barcelona a avut România? Nu i-am dat teren la Bușteni, însă i-am dat puscărie mai multă decât lui Cocos. El nu a platit impozit la un milion de euro iar Cocos a FURAT 9 milioane de euro... A fost corect? Messi nu a platit impozit pentru niste venituri mult mai mari si nu a făcut puscărie. Nu susțin infracționalitatea, dar am făcut niste comparații.

Robert (3 comentarii)  •  1 august 2017, 21:03

Bai micutilor terminati va! Hagi e nr1 in fotbal. Respect. Nu va convine dati va cu capul de pereti!

pilu (2 comentarii)  •  1 august 2017, 21:34

Pentrucabsunteti niste geambasi care il ataca si pe Hagi si pe Ianis,ba este in faliment,ba a jucat Ianis slab....mici jurnalisti de mici si-o bere...oare cine o plateste...:))))

horia (3 comentarii)  •  1 august 2017, 21:59

hagi se lupta cu "talentul" lui de antrenor ,el nu a castigat campionatul pe meritele lui ca antrenor,s-au predat toti in play-off ca sa nu iasa steaua campioana,meciul din ultima etapa cu cfr-ul a fost de antologie,tot asa a castigat si urziceniul campionatul in dauna lui dinamomu cu ceva ani in urma cand toti au tras contra cateilor,tot asa a castigat si cfr-ul de trei ori campionatul etc.

Robert (3 comentarii)  •  2 august 2017, 2:43

horia. Fcsb cu Craiova a fost meci ft tare nu in ult etapa? :)) Cfr cu Dinamo in penultima etapa a fost ft tare nu? Ce vroiai sa faca Cfr in ult etapa cu Viitorul fara miza,sa moara pe teren? Desi imi place Viitorul va spun ceva. Fotbalul nu mai e fotbal de demult! Daca Barcelona e nevoita sa piarda un meci il pierde! E vb de pariuri si alte lucruri. Meci nemonitorizat se intampla ft rar! Cine e cea mai buna echipa din lume de departe? Barcelona. Dar in ultimii 10 ani a castigat de vreo 2-3 Champions League. Despre asta e vorba. Suporterii se agita si primesc uneori impliniri

nuta radu (7 comentarii)  •  2 august 2017, 6:44

Da de ce acest anti steaua Geambasu si radu naom nu pomeneste nimic de masacru care lau facut echipele di plaioff contra stelei la chemarea lui sumudica,de ce domnul geambasu ziarist cum se crede cu vachi state de ziarist nu a comentatsau judecat forurile din fotbal car nu a luoat nici o masura ,iata rezultatul ca acum se intoarce buna vointa a celor care lau ajutat.Vreti sa va spun ceva tot domniile voastre il scoateti la inaintarte ca cea mai mare sansa are viitorul la calificare cu toate ca as vrea sa se califice toate dar prevad ca va luoa mai multe goluri decat celelalte in jocul lor.

sundance kid (129 comentarii)  •  2 august 2017, 7:01

@ Vlad SAisa cu presa a "urlat " ca Hagi va pierse la Tas e doar o exagerare . Presa e capitalista si speculeaza situatii de genul in ala intretinind mereu suspansul adica facind "rating" din orice. Vorbesc in nume personal acuma . Daca ar fi sa mai traiesc in Ro nu as face-o decit daca am avea un dictator care sa traga " obloanele" la demagogi dar stiu ca asa ceva nu mai e posibil !! Rusii au vindut toata europa de est inclusiv Romania la americani care nu stiu ce sa faca cu ea !! Romania in particular are o pozitie geostrategica si atit . In rest nu " dau doi bani " pe ea !

Marco Polo (23 comentarii)  •  2 august 2017, 8:42

Nu, nu te inseli, Cristian

george (3 comentarii)  •  2 august 2017, 11:34

Dvs. cu cine va luptati?!

Planta Carnivora (1 comentarii)  •  2 august 2017, 11:46

HAGI se cearta cu propriu sau psihic . Omul asta pe zi ce imbatraneste devine tot mai agresiv , mai vocal , in sinea lui se crede Dumnezeu , chiar el a zis-o , daca Pele sau Maradona sunt Dumnezei , atunci obligatoriu si el este ! Asta spune multe , despre o afectiune bipolara pe care o are . Sau poate sufera de mania persecutiei . E frustrant sa stii ca lumea inca ii comemoreaza pe Dumitrache , Dinu , Paltinisanu , Camataru ...etc ...si pe el lumea l-a dat uitarii din cauza exceselor verbale semi-analfabete de care da dovada . Omul dupa ce ca e limitat isi foloseste resursele ramase sa ne demonstreze contrariul si sa vina cu idei de mult apuse din anii '80 de pe vremea cand bunica era fata si fotbalul intre Real si Barcelona se juca cu o minge cu petice de piele daia de "400" :))) Bolnav dupa fotbal nu inseamna EVOLUTIE in FOTBAL , domnule GICA HAGI !

Anonim (210 comentarii)  •  2 august 2017, 14:04

17 Nent(h)ori In numele iubirii pentru FCSB, DVS. il "aliintati" pe Hagi numindu-l ***. Cine pe cine cearta? A.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lili (1 comentarii)  •  2 august 2017, 15:21

Imi place dl.Geambasu-asa,incrancenat si domnia-sa ,de cele mai multe ori,si spunand lucrurilor pe nume.Imi place felul in care alege si potriveste cuvintele-ajung mereu acolo unde sunt asteptate.Astept sa ajung la birou ca sa citesc articolul dlui Geambasu.In particular,nu mi se pare ca uraste pe Dinamo sau ca-l ataca pe Gica Hagi:vorbeste corect despre fiecare dintre subiecte.Am iesit in strada atunci cand Hagi ne scotea in strada,la Mondialul american.Acum,insa, cand se comporta ca si cand toata lumea nu intelege ce a facut si cine si ce este el pt fotbal,pot spune ca ma simt cam...nervoasa.Si nu sunt ziarist,sunt o persoana care se uita,din cand in cand,la tv-in particular,la fotbal.Dl.Geambasu nu are de-a face cu racnetele dlui Becali,nici cu TAS-ul, nu a renuntat si nu s-a dat batut!A continuat sa scrie despre ceea ce vede in termeni verticali,fara ura,dar spunand lucrurilor pe nume.Dl.Geambasu are dreptul sa iubeasca(daca asa simte)pe FCSB!Si sa continue sa scrie despre ceea ce vede,asa cum simte domnia-sa.Eu voi continua ,incepand cu maine,sa astept cu nerabdare sa-i citesc articolele!

Cristian Geambaşu (729 comentarii)  •  2 august 2017, 23:57

Va multumesc, pare neverosimil in zilele noastre sa primesti un asemenea mesaj

ovidiu_3003 (594 comentarii)  •  2 august 2017, 23:39

...Hagi s a facut de ras cu cipriotii...

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord