Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Devis, cu Screciu ce ai avut?

A fost 1-0 pentru Milan. Italienii şi-au atins scopul, iar oltenii au arătat cea mai bună versiune a lor. Atât se poate, trebuie să înţelegem

Permalink to Devis, cu Screciu ce ai avut?
joi, 27 iulie 2017, 11:07

Nu doar AC Milan, ci şi Craiova merita un stadion mai bun. Mai încăpător, mai modern, mai aproape de timpurile noastre. Aţi văzut ce înseamnă 25.000 de suflete pe Stadionul Naţional, la meciul lui Dinamo cu Athletic. Care este puterea tribunelor, cum influenţează ea desfăşurarea unei partide.

Noi să rămânem însă la Severin şi să stăm cu ochii pe fotbalul etalat de această formaţie a Băniei. Echipă adoptată, renegată, hulită şi contestată, apoi îmbrăţişată şi susţinută, mă rog, poveşti cu iz de război fratricid, dar în mod sigur singura echipă oltenească în viaţă şi care şi-a câştigat dreptul să joace contra Milanului.

Un drept câştigat şi folosit cu o atitudine curajoasă în faţa unui adversar de alt calibru, în ciuda unei formule de start în care veterani ca Montolivo sau Abate s-au infiltrat printre tineri şi nou-veniţi, precum Cutrone, Mussacchio sau Kessie.

Rămâne pe retină imaginea lui Mitriţă care scapă spre poarta Milanului şi Donnarumma care iese şi îl blochează. Un hobbit contra unui uriaş, eterna noastră dramă a lipsei de talie prin comparaţie cu echipele străine, indiferent de unde vin ele. Curajul împotriva celui mai puternic şi evident mai bun.
Exact ce spunea înaintea meciului Screciu, care a rămas pe bancă parcă pedepsit de Mangia pentru îndrăzneala de a fi spus ce gândeşte. O, dar cum ne putem gândi că un antrenor îşi face echipa exclusiv pe criterii tehnico-tactice şi de valoare?

Craiova are meritul că ne-a arătat Milanul exact aşa cum este acum, înaintea sezonului. O echipă de încercare la Severin. Nu este versiunea ideală, nici pe departe, a rossonerilor, însă asta este problema lui Montella, nu a oltenilor. Mobilizaţi de faima adversarului, de flacăra pasiunii suporterilor, Băluţă, Mitriţă, Bancu sau Briceag şi-au trăit la intensitate maximă seara.

Fără să afişeze nici atitudinea aceea disperată, că ar juca meciul vieţii, dar niciun moment pe cale să-şi piardă reperele după primul dribling reuşit în faţa lui Bonaventura. Astfel de meciuri îţi aduc un câştig imens, indiferent cum se termină, nu indiferent însă de felul în care te prezinţi. Iar Craiova a răspuns prezent în faţa lui AC Milan.

Dincolo de toate, îmi pare rău pentru că Screciu nu a jucat. Pentru el şi pentru echipa lui. Probabil că lui Screciu i se va mai ivi prilejul de-a lungul carierei să facă schimb de tricou cu Donnarumma. Dar rămân la părerea că adolescentulului Craiovei i s-a dat o lecţie. Una proastă.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

observator_federal (32 comentarii)  •  27 iulie 2017, 23:57

Nu stiu, pe mine ma depasesc comentariile specialistilor din Bucuresti... Bai, dar cum a luat FCSB 5 goluri (plus 2 penaltyuri ratate!!) in meciul cu City? FCSB ramane, totusi, un exemplu - negativ - in fotbalul nostru... Craiova este Craiova!!!

Ilie (3 comentarii)  •  28 iulie 2017, 0:06

Daca eram antrenorul milanului le dadeam 4 oltenilor numai din faze fixe cand in careu se aparau : baluta , mitrita , gustavo , zlatinschi , briceac , barbut , dimitrov toti de un metru jumate

Un oltean (130 comentarii)  •  28 iulie 2017, 0:10

Cristi, dupa ultimele articole, ai zice ca ai devenit fan Craiova..:)

Burebista (43 comentarii)  •  28 iulie 2017, 0:23

Bai Geambasule, nu ti-am spus ca mai bine asteptai cu Screciu tau pana dupa meci?? Te dai destept fara sa fii... ii faci tu echipa lui Mangia? Lasa-l domle ca el e antrenor... tu ramai la gazetarie...

Radu (2 comentarii)  •  28 iulie 2017, 0:35

Eu am văzut ultimul meci al Craiovei si nu ma surprinde deloc faptul că Screciu ă fost rezerva azi. Poate il vedeți (revedeti) si dvs.

Brandremist (22 comentarii)  •  28 iulie 2017, 0:48

Sincer? Și mie mi-a părut rău că n-a jucat, mai ales după ce i-am văzut interviul. Entuziasmul său parcă a primit o palmă. Dar mai e și returul.

Jos_cenzura (96 comentarii)  •  28 iulie 2017, 1:11

Totusi, nu inteleg de ce spuneau comentatorii ca Universitatea joaca de la egal la egal cu Milanul. Au avut o singura ocazie, din intamplare, in rest nu pareau in stare sa dea gol in 1000 de ani. Milanul in schimb facea cam tot ce dorea pe partea lor dreapta (partea stanga a Craiovei), desi nu mai sunt nici ei ce-au fost si au suferit la finalizare. La un moment dat castigau absolut toate mingile, iar Craiova (ca orice echipa romaneasca dealtfel) nu avea solutii cum sa avanseze de la jumatatea terenului in sus. In propria jumatate jucau bine, dar nu e suficient sa fii egalul Milanului. Cu un portar slab si Mitrita total iesit din forma (pe langa ca a ratat singur cu portarul, a mai stricat cateva incercari de atac), nu puteau spera la mai multe. Baluta se vede ca e mai rasarit decat restul, dar nu prea avea cine sa-i paseze.

Andrei F (698 comentarii)  •  28 iulie 2017, 1:17

Screciu poate nu a jucat pentru ca oltenii au devenit seriosi ...Sper ca nu aveam pretentia ca Screciu sa joace 2 jocuri incarcate de miza intr- un timp asa de scurt...Si parca era obligatoriu sa joace in campionat...De data asta Regula la pus pe banca...

JFM (1 comentarii)  •  28 iulie 2017, 3:39

Cred ca e o ironie fina la adresa FRF cu acel obligatoriu jucator sub 21 de ani ...Cum ai prins un meci unde ai scapat de corvoada asta cum l-ai lasat acasa la mami si la tati sa vada meciul la TV sa se mai maturizeze un pic pana la prima etapa de campionat cand,ce sa vezi.reapare Screciu.

Florin Pop (3 comentarii)  •  28 iulie 2017, 7:36

Slab textul, băi, Geamby, băi...totuşi, am spreanţa ca până ieşi la pensie vei scrie ceva ca lumea!!!

Juventin (3 comentarii)  •  28 iulie 2017, 8:17

Pe postul lui screciu au jucat zlatinsky, rossi, bancu. In locul cui ar fi trebuit sa joace screciu? A mai jucat mateiu. Ti se pare screciu peste cei patru?

Fane (133 comentarii)  •  28 iulie 2017, 8:49

Bravo Craiova,Bravo Dinamo! Ati jucat fotbal,peste nivelul saracului nostru campionat. Felicitari!

Alex (29 comentarii)  •  28 iulie 2017, 9:00

Buna ziua! Foarte buna observația lui Andrei, cu Steaua Screciu va juca, chiar in locul lui Rossi care dupa părerea mea a jucat foarte bine! Părerea mea este ca Briceag si Bancu sunt in scădere de forma, iar Gustavo nu a fost folosit unde trebuie! Roman imi pare incet, iar Calancea putin nesigur! Baluta nu va face multi purici pentru ca si-a schimbat tupeul intr-unul pozitiv! In rest mi-a plăcut jocul lui Dinamo! La ce bani se investesc la noi in campionat sa ne multumim cu aceste participări curajoase si decente! Zi faina sa avem!

B-A-C-H (8 comentarii)  •  28 iulie 2017, 9:19

Mă bucur să văd articole pertinente despre Craiova și despre fotbal, într-o presă sportivă predispusă la superficial și scandal. Și mie îmi pare rău pentru Screciu, dar e timp destul și pentru el. E un copil valoros și va veni și rândul lui.

Vlad (2 comentarii)  •  28 iulie 2017, 9:41

Intr-adevar Craiova n-a jucat rau, cu putin noroc meciul se putea termina egal dar, la fel de bine, se putea termina si 3-0 ptr. Milan. Screciu cred ca nu a jucat din considerente tactice sau, vorba lui JFM, ca sa fie odihnit ptr. meciul de campionat unde este obligatoriu sa ai in echipa un jucator de sub 21 de ani. Culmea ar fi ca Screciu sa joace impecabil cu FCSB si Craiova sa castige. Asteptam un articol si dupa meciul de duminica.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (677 comentarii)  •  28 iulie 2017, 10:18

De unde atita entuziasm ? Craiova merita fara indoiala Stadion. Juniorii au unde sa se pregateasca. Bulgaroaica, partidul sovietic, primarii si patronii sprijina echipa LOR, e ca in povesti. In curind vor umple oltenii Stadionu, sa vada si ei minunea, oul lui Brincusi, vor sta cu placere – sub tabla ondulata stau si la terasa cind beau bere si sparg seminte – si vor admira cel mai frumos Stadion din Europa. Ca in povesti. Nu-i asa ? Nu. Alti tineri au fost goniti si din parcurile Craiovei. Treaba voastra. ----------------------------------------- La Screciu nu e regula FRF vinovata. Interviul arata un aluat bun, baiatul asta poate evolua. Stim noi alti ...toi care ies imediat in evidenta cu un tatuaj pe git, de care si-au batut joc frizerii cind le-au pus oala de noapte pe cap. La ce are Craiova, Screciu merita sa joace. Regula impusa de FRF s-a dovedit antiromanesca pentru Steaua, care a trebuit sa joace cu Man, din cauza caruia a plecat si concurentul, din cauza caruia Dica a trebuit sa-l joace pe Berbec, nici n-a putut incerca altii pe partea dreapta asa ca pregatirea avansata a Stelei fata de Plzen a devenit un dezavantaj evident. Man pierde cu o usurinta senila mingea in minutul 92, Steaua putea pierde doua puncte in campionat, oare de ce nu cere si UEFA ca Man sa joace in C L ? Daca era Radoi in vestiar il radea in cap si il punea la colt. Antiromaneasca pare toata politica, dar aici nu-i vorba ca Burleanu si VoChinii lui vor sa fure mai bine cetatenii, la FRF e vorba de prostie. Altfel se poate promova tineretul, nu poti obliga echipa fanion a tarii - in orice caz singura care investeste - sa joace cu Man si sa mai cumpere scump inca doi Mani ca asa vrei tu. Sint banii tai ? Ce face FRF pentru ca Steaua sa poata creste juniori ? Unde sa-i creasca ? Patru ani n-a avut nici baza de pregatire ! Ani in care baze din Bucuresti stateau goale, se umpleau de buruieni, Boroi facea gratare iar presa si politica incuraja armata sa-si faca o echipa care nu exista nici azi. Iar azi e ca si cum juniorii Stelei ar trebui sa se antreneze la Brasov, in timp ce Dinamo, Voluntari, Chiajna au baza si nu platesc nimic – normal ca Mi-ri-uta s-a si pus pe lins fondul marelui primar Mi-rea. Nu din povesti, nu exista povesti pentru prosti, e ca din manualul KGB, oamenii care n-au ce baga in gura trebuie sa linga, altfel te trezesti cu cetateni. ------------------------------------- Deci Screciu trebuia in mod normal sa joace. Trebuia sa-i dai sansa unui tinar de viitor sa faca cunostinta cu fotbalul mare. Dar draga Geambi, mitocanie mai mare era sa vedem la Dinamo. Acolo da enervanta, mitocanie si nesimtire romaneasca, „ nu facem echipa dupa mama si rude“ - adica dupa tati ! As mai zice daca Dinamo ar avea altii mai buni. Nu-i mare fotbalist baiatul, e ca restul. Cum iti poti premite mitocania sa nu-l bagi pe fiu cind poate cel mai mare fotbalist – in orice caz singurul care putea bate de unul singur o echipa buna – vine pentru prima oara sa-si vada fiul la lucru ? Imi pare rau, asa ceva nu se face !!! Cine e Contra asta tata ca sa-si permita o astfel de magarie ? Va imaginati cite emotii i-o fi dat marelui Rivaldo ? S-o fi gandit ca poate nici n-a sa-si vada fiul la lucru. Groaznic. Mi-to-canie !

vlad (20 comentarii)  •  28 iulie 2017, 11:08

Nu stiu daca doar atat pot... aduceti-va aminte de Vaslui cu Inter... au ratat calificarea dar ganditi-va cum au jucat in Italia. Chiar daca o calificare e imposibila, ar putea sa-i sperie putin la Milano.

Florian1956 (6 comentarii)  •  28 iulie 2017, 11:40

Screciu da Screciu,cine este Screciu?

oltenia force one (57 comentarii)  •  28 iulie 2017, 12:48

@ilie...Bai baiatule bine ca nu ai fost antrenorul italienilor,ca era vai de ..prazul..nostru !Pai antrenorii dau goluri bai, ridichie raioasa!?

Cristian (17 comentarii)  •  28 iulie 2017, 14:25

Ai scris "25.000" de spectatori la Mimao cu Bilbao, de parcă au fost 55.000! Dortmund jocă cu 80.000 de fani și nimeni nu le mai ridică statuie, dragă Cristi! Apropos...Steaua a avut peste 35.000, dar deh...asta nu s-a văzut în redactia gsp. În schimb ați împroșcat cu noroi de parcă Steau a pierdut cu 6 la 0! Cât despre Craiolguța...A jucat cu marele Milan, nu cu Chiajna!Normal să vină atât popor la meci. O singură ocazie în tot meciul și ați ridicat în slăvi clona asta nerușinată.

Cosu (42 comentarii)  •  28 iulie 2017, 15:18

25k dupa 5 ani fara Europa si 50 de ani fara CL e ft pputin . Asta daca au fost 25k . Pesedistilor le cam place minciuna , vezi cei 7k de la meciul cu Botosani care de fapt a fost putin peste 4k .

B-A-C-H (8 comentarii)  •  28 iulie 2017, 15:33

@Cristian: "clonă nerușinată" este fcsb-ul pe care tu îl numești "steaua". Mă dezguști.

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (677 comentarii)  •  28 iulie 2017, 15:48

Alt Cristian a taxat entuziasmul nepotrivit. Citi fani au venit la meciul cu Chiajna lu Mi-ri-uta ? Le-a dat 1-1 de i-a uscat. Le-a dat partidu A C Milan – noroc chior, putea sa-i bata si o echipa de amatori din cazministan - si a venit oamenii ca la sarbatoare. Domnule, nu vezi ca partidu l-a confiscat si pe Brancusi ? Era cumva bolsevic ? Stadion OU din tabla ondulata ca la bodegi, tricouri cu colona infinitului – ma rog, mileurili alea asa se vrea, dar arata pe bulgaroi ca pe Ilarion Ciobanu in 1907 cind fugea el pa aratura la inceputul filmului dupa o chiabura blonda, a prins-o si i-a dat apoi ce-i lipsea – infinit devenit cruce, caci colona e intreupta de „Betano“ !!! L-a intrebat Patroana pa Brincusi ? O ghiolbanie mai mare n-am vazut de cind sint ! Apropo, de cind permite UEFA in C L unei echipe sa faca pe tricourile oficiale de C L reclama unei case de pariuri ? ----------------------------------- PS Burtosul ala de militian care pazeste Coloana Infinitului trebuie sa fie foarte atent. Daca nu i se interzice Clonei psd-iste acel tricou mileu care isi bate joc romani, o sa merg cit de curind personal sa scriu cu vopsea rosie BETANO pe Coloana !!! Asta vrea partidu, asta fac. Rusine. Apoi beau un B-A-C-C-H-U-S in cinstea lui Brancusi.

Anonim (210 comentarii)  •  28 iulie 2017, 15:50

Domnule Geambasu, aveti in fix cu "lupii tineri", atat LA tens, cat si in cazul fotbalului! Pentru moment, Federer nu discuta cu cei tineri, IAR Teixeira a egalat tinereste pentru FCSB! A.

Cosu (42 comentarii)  •  28 iulie 2017, 16:50

17 Nentori , I love it . Keep up the good work sir .

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  28 iulie 2017, 18:25

...am jucat prost ...nici macar mediocru ...Milan n a vrut sa ne dea mai multe ...s a gandit ca Mangia e tot italian ...daca nu batem fcsb duminica inseamna ca iar pierdem locul trei ...Screciu e fotbalist ...dar ta su nu e G.Hagi ....ca sa l bage mereu si sa l puna si capitan de echipa...

sundance kid (150 comentarii)  •  29 iulie 2017, 2:18

Dr. Dan Patru Tudosie Bai ovidiule !! Bai demgogule ? Cum sa bateti FCSB-ul cind inca mai au sanse sa se califice in detrimentul berarilor !

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  29 iulie 2017, 7:35

...bai Moflea ...tu esti prost nu demagog ...tembel taliban ...care te crezi destept si pe noi ceilalti romani ...prosti ...tu esti singurul destept din tara asta ... Sanse teoretice are si Ro sa mearga la mondialul rusesc ...dar merge ?

Comentează