Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

O săptămână pentru reparaţii şi cârpeli

Lucruri ştiute. Şi bune, şi rele după Steaua-Viktoria Plzen 2-2

Permalink to O săptămână pentru reparaţii şi cârpeli
marți, 25 iulie 2017, 10:40

Bune. Steaua l-a transferat pe Budescu, dar nu la pachet cu kilogramele în plus. Budescu arată perfect din punct de vedere fizic, ceea ce este o performanţă. Ţinând cont de antecedentele lui şi de felul în care (continuă) să ni se înfăţişeze Alibec. Budescu este autorul paselor la Morais şi la Alibec, dar mai ales pictorul golului din poarta lui Bolek.

Rele. Steaua are probleme mai ales în axul central, unde Bălaşa nu se sincronizează neam cu Larie. Care Larie îşi arată limitele, a se citi lipsa de anvergură europeană. Sunt dureri cu vaiete şi în flancul drept, partea de teren a lui Enache. Acolo unde ni se spunea că s-au rezolvat problemele. Nu s-au rezolvat.

Bune. Junior Morais şi Pintilii îşi fac treaba conştiincios la mijloc, acolo unde se recuperează mingi şi se prepară viitoarele atacuri.

Rele. Florin Tănase este o umbră. Proiecţia tremurată a celui pe care îl ştiam la Viitorul şi într-o oarecare măsură înainte de accidentare.

Bune. De aceea Tănase este şi prima schimbare efectuată imediat după pauză. Dică are reacţie, să mergem pe teoria asta, şi face schimbare la pauză. De Amorim este cel care îl înlocuieşte pe Tănase. Iese apoi şi Alibec, care nu s-a ilustrat decât prin sprinturile către arbitrul azer al întâlnirii. Gnohere intră să dea lupte corp la corp cu cehii. Bucuria lui.

Rele. Apărarea fecesebistă cedează iar, de data asta breşa fiind pe flancul lui Momcilovici. Bălaşa şi Larie sunt pasivi în desfăşurarea fazei şi nu urmăresc respingerea lui Niţă, iar Kopici înscrie pentru 2-1 în contul lui Plzen.

Bune. Faza golului de 2-2, centrarea lui Momcilovioci şi lovitura de cap a lui Teixeira, merită toată admiraţia.

Rele. Iese Budescu, accidentat mai grav decât puteam bănui. Odată cu el, rafinamentul și imaginația părăsesc terenul. Rămân forţa brută, dăruirea şi organizarea tactică cerută de Dică. Insuficiente pentru o victorie.

O săptămână până la returul de la Plzen. Insuficientă pentru a acoperi găurile din apărare, lipsa de formă a lui Alibec şi absenţa lui Budescu. Dar de aici începe treaba antrenorului, nu-i aşa, Nicolae Dică?

Comentarii (57)Adaugă comentariu

George (1 comentarii)  •  25 iulie 2017, 22:49

Voi credeti ca Dica l a schimbat pe Tanase? Va inselati, nu poate sa faca nimic saracu' , schimbarea a venit de sus , din pacate nu avem aparare.

oltenia force one (57 comentarii)  •  25 iulie 2017, 22:51

Pa!Urmeaza A.C. Milan!

Mircea (7 comentarii)  •  25 iulie 2017, 22:55

Domnule Geambasu, nu credeam sa fi anacronic si dezinformat. In seara acesta s-a jucat FCSB-Plzen. Si, daca nu cunoasteti, FCSB nu are nimic din Steaua si nici nu are voie sa-i poarte numele. Nu detine brandul, palmaresul si sigla. Dumneata incalci o hotarare judecatoreasca folosind titulatura de Steaua pentru FCSB.

Lestie (48 comentarii)  •  25 iulie 2017, 22:57

Nu comentez!

dan (16 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:03

Un comentariu corect, obiectiv, de analist sportiv. un pic paralel cu comentariul tau, m-a uluit atitudinea lui Naum in emisiune...e ca unul de la piatza care crede ca a fost furat la cantar.Jigniri aduse aiurea jucatorilor, facea sugestii absolut deplasate etc....nu a vorbit Ilie Dumitrescu sau Nracis Raducan cat acest pseudo- moderator,al carui singur merit e ca a fost baiatul lui taica sau(probabil)...era in rezonantza totala cu Becali care delira pe plan tactic etc...rusine Digi pt asemenea moderator. Nu sant stelist dar nu e normal sa arunci cu noroi in niste oameni care sant ceea ce sant.

Costy (26 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:11

Nicolae Dica e secund. El nu poate face nimic de capul lui acolo (transferuri, tactica, schimbari...). Ca el va plati cu postul si va iesi cu onoarea patata de acolo, e cu totul alta discutie. Se cunoste cine este principalul (vizionar dar niciodata vinovat) acolo. Pacat de tot talentul irosit (al tot mai multori jucatori).

Balauru (3 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:11

Hai Dinamo! Si Plzen! Atat!

Vali (27 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:18

Domnule inginer, poate fi și un ax lateral ?!

Brandremist (22 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:22

Alibec zicea la interviu că Steaua îi va bate pentru că așa a făcut și Astra, o echipă mai puțin valoroasă. Cred că și aroganța asta i-a costat pe unii dintre ei. Dacă nu se trezesc la realitate după dușul ăsta rece, calificarea se va pierde.

gica (32 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:22

Geambasu antrenor peste tot si toti .

Vasile (2 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:25

Treaba antrenorului? Care antrenor? Nic? Te credeam om serios....

Martynez (1 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:25

@Mircea : esti varza!

Costy (26 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:28

Pentru Mircea. Fcsb este continuarea pe plan sportiv a defunctei CCA, asa cum sustine sI UEFA. Daca multi oameni o "alinta" Steaua, este dreptul lor. Si mama este in varsta, dar nu se duce sa dea in judecata pe Juventus Torino sau UTA Arad. Lasand gluma la o parte, nu s-a folosit numele oficial al nici unei entitati. Fiecare poate sa-i zica cum vrea, atat timp cat nu foloseste numele complet.

Alex (2 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:32

Dl Geambasu...nu FCSB, nu Steaua. Nu inteleg cum puteti sa fiti asa miserupist...

je (1 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:33

voi chiar credeati c-o sa vedeti "super-staruri" ? asta-i limita si mentalitatea campionatului Romanesc ... ce, daca a transferat (aproape) toata echipa Astra la fcsb asta nu inseamna ca fcsb a si castigat plus-valoare, daramite meciul sau calificarea in etapa urmatoare in CL ... ciobanu' va ramane cu buza uNflata ca berbecu', dica nu "prinde paltonu' ", ciobanu' se face antrenor printzipal la fcsb si declara falimentul ... mvahahahaaaa

Alex (2 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:37

FCSB nu e STEAUA! Chiar si cei din gradinita stiu asta. Doar fanii stanei nu vor sa accepte hotararile judecatoresti

Mitza (1 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:37

Domnule mircea fugi repede la magazin ia niste seminte si fugi repede la csa..pai bai *** care esti palmaresul este la fcsb...documenteazate si dupa vorbește.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Saviola (5 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:38

corect domnule GEAMBASU, apreciez obiectivitatea desi stiu ca esti dinaovist. @mircea nu incalca nici o lege, instanta a hotarat sa interzica societati comericale fotbal culb steaua bucresti s.a. ACTUALA FCSB, sa foloseasca numele steaua, instanta nu a interzis tuturor romanilor sa foloseasca cuvantul steaua orid e cate ori au chef! daca de exemplu eu vreau sa numesc maine echipa din plpoeni steaua, ca asa vreau eu, nu ma impiedica nici o instanta sa fac asta.

Tristan (13 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:55

n am inteles niciodata ce or vazut la Larie cand l au transferat..asa cum nu inteleg de ce l au lasat sa plece pe Tamas ,care si beat manga e mai bun decat Larie..si tot asa cum nu inteleg cum din nou tocmai in tururile preliminarii de CL apararea isi da mereu doctoratu in nestiinta fotbalului ,asa cum a fost si acum 2 ani cu Partizan..a fost Papp acu 2 ani , acuma e Larie...dar ce e tragic ca per total e defensiva 2017 e mult mai slaba decat cea din 2015..plzen e modesta, parerea mea,poate fi batuta in retur..

venerus (1 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:56

Dl. Mircea, cadeti in penibil..... instanta judecatoreasca i-a interzis ceva d-lui Geambasu????? A scos din dictionarul roman cuvantul "steaua"???? cum mai recitam poezia d-lui Eminescu?? In loc de "La steaua.....", "La FCSB"????? Instanta respectiva cel mult a interzis unei persoane juridice sa foloseasca acest nume in titulatura societatii si in inscrisuri oficiale ale acestei societati!!!!! Restul e can-can....sau tacere...

MarcoPolo (6 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:00

Explica-mi de ce iti permiti sa numesti aceasta echipa 'Steaua' in ciuda unei decizii judecatoresti CLARE? Din start tot articolul tau are credibilitate 0, asa cum ai si tu.

Cristian (5 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:03

Doamne ce o mai analizați pe fcsb,de parca ar fi echipă națională,pe stânga.....pe dreapt a....pe flancu' cutare... Ce mesaj ati vrut sa transmiteți cu acest articol?

Jos_cenzura (96 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:13

Cred ca Becali plange dupa Tamas acuma.

Nell9 Milano (6 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:22

DOMNULE NAUM IN LOC SA SCRII *** *** *** MAI ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn (106 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:23

bai, acuma cinstit vorbind, *** a fost cel mai tare pe picioare, mult mai vital decat fricosu' de alibec; s-a vazut clar cine mananca banane de dimineata, in fiecare zi a copilariei. in rest...tanase este imensa dezamagire asteptata (nu e problema fizica, a accidentarilor etc. omul nu are personalitate si nu are tehnica in regim de ciocnire cu adversarul). fundasii centrali banuiesc ca acum (e 2 noaptea pe meridianu meu) au vazut centrarea de la golul 2, iar barba aia mai mare ca jucatorul care o purta (morais?? asa-i zice?) ar trebui sa dea el bani bani ca joaca la steaua.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

saviola (5 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:31

ce s a intamplat cu comentariul meu? v-ati suparat ca i=am spus lui mircea ca orice cetatean are dreptul sa foloseasca cuvantul steaua ori de cate ori are chef si sa il atrbuie oricarei echipe are el chef?

saviola (5 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:32

ah,scuze, my bad dle. Geambasu

Noua Caprita rosie (5 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:35

@je(g) -Invata sa scrii *** si apoi sa comentezi. La clasa a doua se invata cand se foloseste m sau n, dar mai ai o clasa plus pregatitoarea ca sa ajungi acolo! A propos de cei care sunt ofuscati de folosirea Stelei pt FCSB - fiecare ii spune cum vrea echipei pe care o sustine, si eu pog sa-l alint pe Mircea cu "idiot ul" pt ca asa crd eu ca e. Maine - poimaine o sa arestam oare galeriile pt celebra "Festival, festival galeria lui Real" doar pt ca ei sustin CSU Talpan si ju Real Madrid? Sper ca u...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Misu (5 comentarii)  •  26 iulie 2017, 0:58

Felicitari @Mircea! Ai perfecta dreptate! Ziaristii astia ai nostrii de carton, incalca o Hotarare Definitiva pronuntata de ICCJ care spune ca aceasta echipa nu are nimic in comun cu Steaua!

tony (4 comentarii)  •  26 iulie 2017, 1:24

Domnule Geambasu exista o decizie a unui tribunal care spune foarte clar ca echipa lui Gigi Becali nu poate sa se numeasca Steaua Bucuresti, cu toate astea dumneavoastra continuati sa folositi numele Steaua cand va referiti la echipa FC FCSB, de ce ?

Carol K (146 comentarii)  •  26 iulie 2017, 2:45

Echipa asta,numita totusi FCSB si nu Steaua,cum ne-a relatat fara rusine Mihai Mironica,care pe vremea cand numele era intradevar Steaua(chiar sub Becali) il pronunta cu o sila nedisimulata,echipa asta (eu i-as putea zice Astra 2.0) parca e urmarita de un blestem de cand lui Becali i-a bagat cineva in cap sa conteste titlul Viitorului la TAS...Nu-i mai iese nimic,zice ca n-are fundas central....pai cine a vorbit in presa cand nu trebuia sabotandu-si un transfer sigur ? Un sarb rau acolo facea oricum mai mult decat cei doi adormiti titularizati.Cine i-a dat echipa antrenorului ceh ieri de dimineata,tot in presa ? Pai daca nu te poti stapani atunci asta este situtaia,n-o sa-mi fac eu nervi din cauza asta....Vezi ? Singur te elimini din joc prin aceste iesiri penibile in presa...De aia tu nu poti sa reprezinti Steaua,este un nume mult prea mare ca sa ti se mai permita sa-l pronunti...Acum ce faci ? Te duci la TAS sa ceri rejucarea meciului ? Spune tu,Becali,ce mai faci ca sa acoperi o eventuala eliminare dezastruoasa ?

sundance kid (150 comentarii)  •  26 iulie 2017, 3:06

@ pawn Deci am inteles la tine erau orele 2 .am si tanase nu are tehnica in regim de ciocnire .

aham (62 comentarii)  •  26 iulie 2017, 3:28

tot aud comenarii idioate in legatura cu "hotararile judecatoresti"". ca de ex cele in care mazare ia cu suspendare pt 114 mil prejudiciu? sau poate cele 1000 de sentinte impotriva lui ilici? sau poate vorbiti despre eliberari conditionate precum cele ale lui voiculesc sau criminalul ala violator din iasi? bai copilasi naivi, mai usor cu chestiile care va depasesc. acu, poate e csa adevarata steaua.. da mai e mult pana sa fie definitiv demonstrta chestia asta indiferent de elucubratille lui talpan sau aberatiile lui becali

Sergiu (2 comentarii)  •  26 iulie 2017, 5:14

Mircea te rog io mai bine uita te la meciuri in divizia a 4 a

lucian (3 comentarii)  •  26 iulie 2017, 6:12

nu stiu ce meci ai vazut tu aseara parca era FCSB cu Viktoria Plzen.de la voi ziaristi pleaca nerespectarea unei hotarari a justitiei.

Alexandru Chis (105 comentarii)  •  26 iulie 2017, 6:20

Este treaba antrenorului? Care antrenor? Becali sau MM Stoica? Dica este o biata papusa care „antreneaza” echipa dupa ceea ce i se cere ce catre „Centralul Becali” si „Tusierul Stoica”! Cum sa ai personalitate cand te „tragi de sireturi” (gen „Nic in drepta”, „Nic in stanga”!) cu jucatorii? Vrei sa fi familiar? Atunci antreneaza prin Liga a 3-a! Prevad furtuni cosmice in curtea FCSB!

Misici Dusan (1 comentarii)  •  26 iulie 2017, 6:42

Atata timp cat echipa asta, in liga I, este pur si simplu impinsa din spate de arbitrii, presa, oameni de fotbal (care nu vor sa vada realitatea), cand vor iesi in Europa asa se va intampla ... Adica nimic. In rest numai de bine!

Alexandru Chis (105 comentarii)  •  26 iulie 2017, 6:54

Care antrenori, dle Geambasu? Becali, sau MM Stoica? Dica este antrenorul-marioneta condus de catre "Centralul Becali" si "Tusierul MM Stoica"! Un antrenor care "se trage de sireturi" cu jucatorii - gen "Nic in sus, Nic in jos!" - nu poate sa aiba autoritate in fata unor jucatori precum Budescu, Alibec, Teixeira, Junior Moraes, sau chiar in fata unora ca Man sau... Achim. Cu un atac "de milioane" si o aparare "de doua parale", cu greu FCSB se va califica.

Cosmo (70 comentarii)  •  26 iulie 2017, 7:00

Bun articolul domnu Buzarin.

Eugen DELCEA (16 comentarii)  •  26 iulie 2017, 7:03

1. Crainicii au rezolvat dilema Steaua : au zis mai mereu "gazdele"...2. Enache a fost o extremă bunicică, nu poate fi niciodată fundaş dreapta, cu toate masajele şi revitalizările de la firma nevestei...Flăcăul stă cam prost şi cu neuronii ca fotbalist. 2. Lăudăroşeniile lui GB au făcut rău echipei. Probabil şi impunerile sale la echipă. 3. La început au stat cu fundul în poartă până au reuşit să ia gol...De cine le era frică ?! 4. Mereu aceleaşi prostii la echipele româneşti : faulturi şi cartonaşe aiurea. 5. Alibec să se opreze odată dacă vrea să fie fotbalist ! Şi la limbă...6. Echipa nu are nici o idee de joc, cam ca toate echipele româneşti. Nu ştiu ce fac la antrenamente ! 7. Aceeaşi prostie când jucăm cu fotbalişti fără tehnică : marcaj larg, s-o preia din 5 mişcări, în loc să fie lângă ei, să le-o "fure" de la preluarea "bolovan"...8. Când ai o apărare catastrofă, ataci nu te aperi în 16 m !!! Dacă nu fac asta în Cehia, iau scor...9. Nu-l acuzaţi pe Niţă, ci pe cei care au greşit înainte sau au permis şuturile...10. Becali zis Gigi să tacă odată din gură, că numai pagubă face ! Dacă e echipa lui şi face ce vrea, lăsaţi-l câteva luni fără spectatori, că-i place liniştea din biserici...

17 Nenthori (93 comentarii)  •  26 iulie 2017, 7:22

Domnu inginer dinamovist, nu crezi ca te bucuri cam repede ? Inca nu am fost eliminati.

dan b (129 comentarii)  •  26 iulie 2017, 7:23

Toate tunurile pe Tanase?! Ciudat, n-a fost cel mai slab. Dovada, impartialul/dezinteresatul Daum l-a remarcat. Sunt ceva interese?

Ionut (1 comentarii)  •  26 iulie 2017, 7:35

Domnule Geambasu, Faceri o mare confuzie ...nu a jucat Steaua aseara...ci FC Sport Bucuresti Faceti o mare greseala !

valy (1 comentarii)  •  26 iulie 2017, 7:46

Nu inteleg e ce Gigi nu duce investutiile pana la capat .Degeaba a luat ce a aluat daca nu a finalizat achizitiile ! Din cosmos se vede si se stie ca au nevoie de fundasi centrali si de fundas dreapra dar pas! Nu inteleg de ce l-a luat pe Morais daca il are pe Momcilovici si nu a luat ce ii trebuia ?!?! Poate si decizia de a-l lua pe Dica a fost pripita ...Nu e vina lui Dica , el vrea dar nu are experienta. De ce Becali nu -l-a vrut pe Dan Petrescu sau Edi Iordanescu ? Este inutil sa investesti pentru a mai lua jucatori dupa ce ai pierdut OPORTUNITATEA de a te califica in Champions League ...DEci si anul acesta Gigi a dat-o in bara !

lucid (29 comentarii)  •  26 iulie 2017, 7:59

CSASteaua palmares 0(zero).Fara comentarii.

octavian (109 comentarii)  •  26 iulie 2017, 8:09

Marele necaz vine de la comertul cu jucatori.Daca vrei performanta mai intai te asiguri pe cine cumperi in loc si apoi vinzi. De multi ani FCSB ramane ravasita inainte de a incepe campania de calificare cand alearga dupa jucatori.Inainte de campania de calificari echipa trebuie sa fie definitivata si rodata cel putin o jumatate de sezon( din iarna pana in vara) Schimbul de jucatori ar trebui facut in iarna.Nu poti de fiecare data sa iei de la inceput.

Lord Pepe (15 comentarii)  •  26 iulie 2017, 8:10

La ce meci te-ai uitat, geambasule? Steaua nu a jucat cu Viktoria Plzen. Schimba repede, ca sa nu te acuzam de favorizarea infractorului.

Gogu (1 comentarii)  •  26 iulie 2017, 8:34

Pictor?..ha ha,!

Vasi (11 comentarii)  •  26 iulie 2017, 9:05

Si mai ziceti ca vreti ca justitia sa-si faca treba.. Pai cand isi fac treaba, nu tineti cont de sentinta judecatoreasca.

ionescu (26 comentarii)  •  26 iulie 2017, 9:24

nasoala meserie, sa fiti nevoit sa va uitati la meciuri d-astea. eu am inceput sa citesc 'luminatorii' aseara n-avea neozeelandeza aia nici 30 de ani cand a scris romanul asta. incredibil.

Comentează