Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Infiltratul

Sunt un oficial al clubului Hapoel Beer Sheva. Din motive pe care nu le detaliez, prefer să îmi păstrez anonimatul. Să admitem că în paralel mai desfăşor şi alte activităţi. Ajunge să vă spun că sunt un om de fotbal […]

...

Cine se va face de râs?

Puterea şi Opoziţia au început deja campania electorală, iar ăsta nu este un lucru rău dacă trăim în democraţie. Numai să ştim cine este Opoziţia şi ce vrea ea. De partea cealaltă, puterea se comportă ca orice putere. Lucrează febril […]

...

Cum poate fi păstrat Nemec

Simţul umorului valorează enorm. Oricum, semnificativ mai mult decât valoarea de piaţă a clubului Dinamo. 15 milioane de euro, anunţă acţionarul Ionuţ Negoiţă. Eh, nu chiar 15, doar 14,2, îl anunţăm noi. Dar ştiţi cum sunt patronii noştri, nu doar […]

...

A 25-a

40 de puncte. Atâtea o despart pe Simona Halep de Garbine Muguruza în clasamentul la zi al WTA. Un avans de 40 de puncte la fotbal înseamnă distanţa dintre galaxii. La tenis, valorează cât o respiraţie. Dar este gura de […]

...

Jumătatea vieţii, întregul demnităţii

Dacă înseamnă numărul de ani pe care îi împlineşti, aşa ca Gică Popescu, te întrebi unde te afli pe drumul vieţii. La jumătate? Dincolo de ea? Te consideri bătrân? Sau sfidezi vârsta, menţinându-ţi spiritul tânăr, făcând sport, fiind atent la […]

...

O săptămână pentru reparaţii şi cârpeli

Lucruri ştiute. Şi bune, şi rele după Steaua-Viktoria Plzen 2-2

Permalink to O săptămână pentru reparaţii şi cârpeli
marți, 25 iulie 2017, 10:40

Bune. Steaua l-a transferat pe Budescu, dar nu la pachet cu kilogramele în plus. Budescu arată perfect din punct de vedere fizic, ceea ce este o performanţă. Ţinând cont de antecedentele lui şi de felul în care (continuă) să ni se înfăţişeze Alibec. Budescu este autorul paselor la Morais şi la Alibec, dar mai ales pictorul golului din poarta lui Bolek.

Rele. Steaua are probleme mai ales în axul central, unde Bălaşa nu se sincronizează neam cu Larie. Care Larie îşi arată limitele, a se citi lipsa de anvergură europeană. Sunt dureri cu vaiete şi în flancul drept, partea de teren a lui Enache. Acolo unde ni se spunea că s-au rezolvat problemele. Nu s-au rezolvat.

Bune. Junior Morais şi Pintilii îşi fac treaba conştiincios la mijloc, acolo unde se recuperează mingi şi se prepară viitoarele atacuri.

Rele. Florin Tănase este o umbră. Proiecţia tremurată a celui pe care îl ştiam la Viitorul şi într-o oarecare măsură înainte de accidentare.

Bune. De aceea Tănase este şi prima schimbare efectuată imediat după pauză. Dică are reacţie, să mergem pe teoria asta, şi face schimbare la pauză. De Amorim este cel care îl înlocuieşte pe Tănase. Iese apoi şi Alibec, care nu s-a ilustrat decât prin sprinturile către arbitrul azer al întâlnirii. Gnohere intră să dea lupte corp la corp cu cehii. Bucuria lui.

Rele. Apărarea fecesebistă cedează iar, de data asta breşa fiind pe flancul lui Momcilovici. Bălaşa şi Larie sunt pasivi în desfăşurarea fazei şi nu urmăresc respingerea lui Niţă, iar Kopici înscrie pentru 2-1 în contul lui Plzen.

Bune. Faza golului de 2-2, centrarea lui Momcilovioci şi lovitura de cap a lui Teixeira, merită toată admiraţia.

Rele. Iese Budescu, accidentat mai grav decât puteam bănui. Odată cu el, rafinamentul și imaginația părăsesc terenul. Rămân forţa brută, dăruirea şi organizarea tactică cerută de Dică. Insuficiente pentru o victorie.

O săptămână până la returul de la Plzen. Insuficientă pentru a acoperi găurile din apărare, lipsa de formă a lui Alibec şi absenţa lui Budescu. Dar de aici începe treaba antrenorului, nu-i aşa, Nicolae Dică?

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Marian T (5 comentarii)  •  26 iulie 2017, 9:27

Pentru Dica ,F.C.S.B este o palarie prea mare !

doru (11 comentarii)  •  26 iulie 2017, 9:30

Asta e pentru Dinamu: https://petitieonline.net/petitie/69185155

Ionnis (64 comentarii)  •  26 iulie 2017, 9:42

Dica trebuie sa le dea traseele :))

whiteredarad (33 comentarii)  •  26 iulie 2017, 9:57

Sa o luam pe rand 1.Daca iti pui antrenor, fara diploma, fara experienta, ca sa poti, tu, patron sa te bagi peste el...asta castigi 2.Daca il ai pe MM Stoica, om de decor,incapabil sa gaseasca jucatori, acum doar un yes-man sa nu ai sperante. 3 Pai ai un portar (Nita) care greseste cind iti arde buza, ai un Enache ( cite prostii trebuie sa mai faca?), ai un no name Bamasa si Larie pe post de centrali si inca fara rezerve 4. Ai la mijloc "un taietor de lemne "- Pintilii, care prin min 15-20 face galben, apoi nu poate da o pasa sau face un dribling. 5.In fineatacul e chiar abulic, cu grasanii Alibec si Budeacu, cu rahiticul Tanase. in fine, cu nici un jucator rapid , in tot atacul. Deci ai o echpa de ***, mai slaba ca aia care s-a facut de ras, le Belgrad. Ce speri ?. Daca la asta mai adaugam si supusenia celor de la Digi sport, fata de Becali, pe care il trateaza cu respect nemeritat, constati ca e de asteptat ca un sfertodoct ca Becali sa isi inchipuie ca are minte de academician. Fotbalul romanesc este ***, pregatirea fizica este praf, am ajuns cam la nivelul azerilor,alechipeor de nivelul 3-4. La Plsen , FCSB are sansa de calificare a lui Gogu' Mortu', o echipa slaba, nici macar la nivelul CFR-ului din Cluj. Aseara au scapat norocos de o infrangere, nu pot crede ca vor bate in deplasare, ca nu au decit 3-4 fotbalisti.

saviola (5 comentarii)  •  26 iulie 2017, 10:00

o gramda de frustrati cu placa cu `decizia judecatoreasca`. Ba eu inteleg ca sunteti platiti in centi la postare dar v-a explicat mai multI ca hotararea aia comericala interzice unei persane juridice sau ca sa intelegeti si voi doar societatii lui becali sa mai poarte sau sa foloseasca inscriptiile si denumirea steaua bucuresti, nu interzice restului de locuitori de pe terra nimic. Inteleg ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tim (3 comentarii)  •  26 iulie 2017, 11:45

Domnule Geambasu este rusinos articolul, pentru un ziarist. A jucat fcsb. Ca si cum dupa meciul Craiova- Milan, ne scrieti de greselile lui Juventus. Deontoloigia la ziaristi, mai exista?

di livio (30 comentarii)  •  26 iulie 2017, 20:13

Da, ma omule. Esti cronicar sportiv, le ai. Asa ar trebui sa scrii tot timpu. Ce ti-a trebuit sa te legi da fata aia de la tenis? Si ai dreptate, a jucat Steaua