Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Alin Stoica, victima patriei

Fost copil minune, fiul căpitanului istoric al Stelei din anii '80 le spune belgienilor că România l-a trădat

Permalink to Alin Stoica, victima patriei
duminică, 18 iunie 2017, 9:22

Sună atât de frumos şi trist ce spune Alin Stoica. Aproape ca un alint. Fostul jucător al lui Anderlecht regretă astăzi alegerea făcută în tinereţe. Aceea de a juca pentru România, nu pentru Belgia. Să vedem ce spune fosta mare speranţă a fotbalului românesc şi chiar belgian, apoi să încercăm să înţelegem. Poate că supărarea omului are un temei. Sau poate că Alin exagerează. Ori pur şi simplu nu spune (tot) adevărul.

„Cel mai mare regret? Că am ales în 1998 naţionala României, şi nu Belgia. Aş da totul azi să pot juca măcar un meci cu «diavolii roşii»”. (…) „Am refuzat Belgia atunci pentru că era logic să dau prioritate ţării în care m-am născut, eram fiul unui mare fotbalist român. Într-un final, am realizat că România nu a respectat alegerea grea făcută de mine.”

Când şi unde s-a rupt ceva?
Emoţionant! Declaraţiile lui Alin Stoica au apărut cu subiect şi cu foarte multe predicate (am ales, am refuzat, era, eram, am dat prioritate, nu a respectat) în cotidianul belgian La Derniere Heure. În general predicatele enumerate se leagă de subiectul România sau de sub-subiectul „naţionala”. Reproşul lui Alin este limpede, aşa ca o pasă de-ale lui, pe când avea 18 ani şi era văzut drept noul Scifo pe Constant Vanden Stock. Da, sună frumos şi trist ce spune Stoica junior pentru cititorii belgieni.

Este însă şi adevărat? Fiindcă în cariera lui s-a rupt ceva nu în România, în cele câteva apariții pentru națională, ci în Belgia, acolo unde se transferase ca o imensă speranţă la doar 16 ani şi jumătate. De la Steaua la Anderlecht. Alin Stoica a ajuns la Anderlecht când era un copil. Unul talentat, care avea să deprindă rigorile profesionismului nealterat de metodele strămoşeşti. Ziceam noi. Urma să crească frumos.

Standaard Wetteren? FC Gulbene?
Când s-a deşirat ceva în cariera lui Alin Stoica? La 22-23 de ani, exact când ar fi trebuit să atingă apogeul. Iar asta, din păcate, nu are legătură cu opţiunea lui pentru naţionala României. Nu naţionala României l-a împins către cluburi din ce în ce mai mici, apoi spre uitare şi derizoriu, ci altceva. După cele 6 sezoane sub culorile alb-albastre ale multiplei campioane a Belgiei, dintre care primele două au fost de adaptare&creştere, după alte două sezoane promiţătoare, a urmat stagnarea, apoi transferul la un alt club din ţara celor mai bune bomboane de ciocolată din lume.

Club Bruges însemna totuși un pas înapoi. Mic, dar înapoi. După aceea a urmat căderea. Vertiginoasă. Tabelul care urmează vă va lumina, poate mai mult decât declaraţiile senzaţionale din La Derniere Heure. Cifrele şi numerele dezvăluie o realitate crudă, străină de presupusele persecuţii de la naţionala României.

1995–1996     Steaua Bucureşti     1     (0)
1996–2002     Anderlecht     128     (23)
2002–2004     Club Bruges     34     (6)
2005     Siena     0     (0)
2005     Naţional Bucureşti     6     (0)
2006     Politehnica Timişoara     4     (1)
2006–2008     Gent     33     (2)
2008     Mouscron     5     (0)
2009     Braşov     1     (0)
2009     Vojvodina     4     (0)
2013     ACS Timişoara     6     (1)
2014     Concordia Chiajna
2014–2015     Standaard Wetteren
2015     FB Gulbene
2016–     Sohar SC

Nu România este de vină, Aline!
De ce s-a întâmplat aşa? Nu ştiu. Nu cred că ştie nici Tudorel Stoica, faimosul tată al lui Alin. Nu cred că ştie nici Alin însuşi, deşi este un băiat inteligent, bine educat. Ce a fost? Delăsare? Un deficit de ambiţie? Un anturaj prea libertin? Spleen, cum zic englezii? O limită fizică sau una psihică? O lipsă de voinţă, de asumare? Apropo, capitol la care era campion seniorul. Poate din toate câte un pic. Este trist că s-a întâmplat aşa, dar nu opţiunea pentru naţionala României l-a împins spre ratarea carierei pe Alin Stoica.

Ştiu, sună interesant pentru cititorii belgieni să arăți cu degetul spre România, ca sursă a răului, dar măcar suporterii lui Anderlecht pot depune mărturie că lucrurile stau altfel. Să îi întrebăm, Aline? Sau să lăsăm aşa povestea, cu o lacrimă pe obraz despre felul în care nu ne-a fost patria recunoscătoare şi ne-a tăiat aripile?

Comentarii (62)Adaugă comentariu

dafynel (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 9:45

Corect scris ! Un tradator de tara...S-a nascut talent si a murit speranta ! 😂

Lup (20 comentarii)  •  18 iunie 2017, 10:34

Și dvs. aveți dreptate în cea mai mare parte, dar și Alin are o mică parte de dreptate, atunci când reproșează că, în cei 3-4 ani în care a strălucit la Anderlecht (și se profila ca o adevărată viitoare stea europeană), sau în prerioada bună de la Bruges, nu a fost băgat în seamă, fiind după părerea mea foarte nedreptățit. Iar aceste nedreptăți din momente cheie ale vieții nu se uită niciodată. De aceea, îl înțeleg în frustrarea lui.

Dan (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 11:17

Nu prea inteleg cum alin stoica un nimeni in fotbal isi permite sa pronunte cuvantul Echipa Nationala. Dar un lucru il inteleg foarte bine si anume ca a mostenit de la "faimosul" lui tata niste "calitati": ura, invidie, frustrare si trufie. Chiar a avut ghinion baiatul asta, ghinionul de a fi fiu de fotbalist pt ca altfel poate iesea un tamplar bun.

?????? (278 comentarii)  •  18 iunie 2017, 11:25

Tatăl lui Alin Stoica nu "prindea" echipa naională nici în perioada în care era cel mai bun milocaș din campionat, deși juca la Steaua ?

mg (232 comentarii)  •  18 iunie 2017, 11:26

..dup eşecul din Belgia "papa" a'ncercat să-l readucă la Steaua. Da'ntre timp la echipă a venit Gigi şi nu s-a mai putut. Şi'atunci căpitanul a început să'ntrebe precum talentatul Mihail : "Who you are" ? Culorile, sigla şi palmaresul au venit la pachet. Mai era nevoie doar de cineva care să pună TALPA'n prag.. :)

dan (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 11:39

Nu a rupt gura targului si nici nu a avea sa o rupa .A fost un anonim de pluton si asa a murit in mediocritate ..Avea el sanse la nationala Belgiei ????Garantez ca nici pe banca de rezerve nu reusea sa ajunga .

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  18 iunie 2017, 11:45

Alin Stoica a fost nedreptatit de Ro prin comparatie cu Ianis Hagi un jucator mult mai prost decat Alin Stoica ...dar muuuult mai prost ...si care e capitan la nationala de tineret fara sa joace in Italia...

Fane (133 comentarii)  •  18 iunie 2017, 11:56

Unde nu-i cap vai de picioare. Daca si la 37 de ani,acest "neanteles" ,da vina pe altii,pentru ratarea lui ca fotbalist,inseamna ca nici acum nu s-a maturizat. El face parte din categoria celor care s-au nascut talentati si fara minte,precum Mitea, Daminuta,Sabin Ilie,Ionut Lutu,Radu Niculescu,Andrei Ionescu si lista poate continua din pacate,cu altii.

Ionel Vancea (5 comentarii)  •  18 iunie 2017, 12:06

Bine punctat! Un razgaiat, s-a ratat singur, nu e Romania de vina. Nu in acest caz!

Alexandru Chis (105 comentarii)  •  18 iunie 2017, 12:38

Ce ar mai fi de adauga la o astfel de "spovedanie" a "dragului" de Alin? Poate marea patima si inversunare cu care tatal sau, Tudorel cel neinfricat incearca sa discrediteze FCSB! N-ar fi exclus ca si tatal sa faca aceeasi declaratie de "dragoste pentru tara" ca fiul. Un fel de "Cum e Turcul(Tudorel), e si pistolul(Alin)!". Si, in fond, nu ar fi primii detractori si denigratori de tara!

arsenie_b (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:00

Cum recunosti un loser de profesie? Este cel care da mereu vina pe altii

Caprita rosie (7 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:02

@ovidiu_3003 – Si pe ci e ar fi putut el sa inlocuiasca, de exemplu din lotul pt Euro 2000? De acord cu ceea ce spuidespre Ianis Hagi.

Lotul României la EURO 2000

Portari:

1. Bogdan Lobonţ (Ajax)
12. Bogdan Stelea (Salamanca)
21. Florin Prunea (U Craiova)

Fundaşi:

2. Dan Petrescu (Chelsea)
3. Liviu Ciobotariu (Standard Liege)
4. Iulian Filipescu (Real Betis)
6. Gheorghe Popescu (Galatasaray)
13. Cristian Chivu (Ajax)
17. Miodrag Belodedici (Steaua)
22. Cosmin Contra (Deportivo Alaves)

Mijlocaşi

8. Dorinel Munteanu (Wolfsburg)
10. Gheorghe Hagi (Galatasaray)
5. Constantin Gâlcă (Espanyol)
14. Florentin Petre (Dinamo)
15. Ioan Lupescu (Dinamo)
16. Laurenţiu Roşu (Steaua)
19. Eric Lincar (Steaua)
20. Cătălin Hîldan (Dinamo)

Atacanţi:

11. Adrian Ilie (Valencia)
7. Adrian Mutu (Inter Milano)
9. Viorel Moldovan
18. Ionel Ganea (Stuttgart)

Noua Caprita rosie (5 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:04

@ovidiu_3003 - Si pe ci e ar fi putut el sa inlocuiasca, de exemplu din lotul pt Euro 2000? De acord cu ceea ce spuidespre Ianis Hagi. Lotul României la EURO 2000 Portari: 1. Bogdan Lobonţ (Ajax) 12. Bogdan Stelea (Salamanca) 21. Florin Prunea (U Craiova) Fundaşi: 2. Dan Petrescu (Chelsea) 3. Liviu Ciobotariu (Standard Liege) 4. Iulian Filipescu (Real Betis) 6. Gheorghe Popescu (Galatasaray) 13. Cristian Chivu (Ajax) 17. Miodrag Belodedici (Steaua) 22. Cosmin Contra (Deportivo Alaves) Mijlocaşi 8. Dorinel Munteanu (Wolfsburg) 10. Gheorghe Hagi (Galatasaray) 5. Constantin Gâlcă (Espanyol) 14. Florentin Petre (Dinamo) 15. Ioan Lupescu (Dinamo) 16. Laurenţiu Roşu (Steaua) 19. Eric Lincar (Steaua) 20. Cătălin Hîldan (Dinamo) Atacanţi: 11. Adrian Ilie (Valencia) 7. Adrian Mutu (Inter Milano) 9. Viorel Moldovan 18. Ionel Ganea (Stuttgart)

otto (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:10

CORECT! Romania in istoria ei sa debarasat de varfuri si oameni capabili sa fie reprezentata!..masochism, frustrare...?

Popa (12 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:14

Din cate imi aduc eu aminte , jucatorul a fugit de la Steaua in Belgia (desi Steaua l-a crescut ) provocand multa dezamagire in acea perioada . Poate gresesc - va rog sa ma corectati . Apoi , vorbele lui despre Nicusor Stanciu ... nu trebuiau rostite ...

ManX (83 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:23

A fost vedeta lui Anderlecht în anii 2000. Meciuri de exceptie cu Real Madrid si Manchester United. Nu a fost puternic mental. Presedintele lui Anderlecht, Roger Vanden Stok declara ca este un copil rasfatat si când va ajunge(oare) la maturitate v-a fi un jucator complet. Nu a fost sprijinit deloc de antrenorul de atunci a lui Anderlecht, Aimé Anthuenis. Chiar am avut impresia ca l-a "lucrat". Motivul poate sa fie si faptul ca Alin a adus în "vestiarul" clubului celebrul vers al fotbalistului român: "mingea trebuie sa alerge nu eu". Chiar vad si acum pe Glend de Boeck,capitanul echipei din acea perioada, într-un interviu,cum se amuza de aceasta expresie a lui Alin Stoica.

Sorin (4 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:32

Din pacate, este strict vina lui Alin Stoica. Statistic vorbind, la Anderlecht a jucat 123 de meciuri in 6 ani, adica jumatate din meciurile jucate de echipa, la Brugge la fel. Apoi a urmat dezastrul fara oprire. Nu e vina Romaniei domnule Stoica, este strict vina ta, pentru ca nu ai reusit sa te impui la echipele de club. Si sa nu uitam ca nici una din echipele din palmares, nu era vreo forta a Europei. Atat ai putut, punct.

valy (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:36

alin stoica??? tudorel stoica, faimosul tată???Personaje ratate,unul ca fotbalist si om,celalat ca om.Doua caractere murdare.Piticii lucreaza in minte lor.

Mircea (4 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:38

Alin poate nu știe câte meciuri am pierdut din cauza lui taica-sau in cupele europene , vezi meciul cu Nantes , cand cădea in plasa adversarilor si lăsa echipa in 10 oameni . Asa ca aschia nu a sărit departe de trunchi , ca pana la urma cine la împiedicat sa -si arate valoarea . Tudorel a pierdut doua finale mari , cea cu Barcelona si cea cu Kiev . Nu ca nu au făcut ceva pt.fotbalul românesc , dar Potențialul era mult mai mare , mai ales la tatăl . Din cauza ca era un jucător ușor de păcălit de adversari , ma refer la riposte provocate voit , cine ar fi riscat cu un mijlocaș defensiv si sa rămână in 10 jucatori .

Ady (2 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:46

Titlul corect ar fi sunat Alin Stoica, victima prostiei. Sper ca este o scapare asumata de autor. Ramane de discutat daca e vorba doar de prostia lui sau si de cea a tatalui, plecat de la Steaua impreuna cu fiul de suparare ca urma sa fie secund al lui Piturca. Ramane discutia cine era nationala Belgiei la inceputul anilor 2000, inclusiv prin comparatie cu cea a Romaniei, si ce perspective de calificare la turnee finale oferea.

Cristi (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Man on the Silver Mountain (15 comentarii)  •  18 iunie 2017, 14:53

Il tin minte pe Alin de la meciurile Stelei mari. cred ca avea 5 ani si se juca cu Edi Iordanescu pe ghencea in pauzele meciurilor. Era duminica. Si eu eram un adolescent si ma uitam din inaltul tribunei la cei doi ce noroc au. Aveau echipament complet. Si se jucau cu campionii europei. Ghete, jambiere..... Dupa revolutir am vizitat o fabrica undeva in Europa. Patronul este oprit de un pusti care impingea un tomberon de gunoi. Acesta ii spune: tata te roaga mama sa nu intarzii la cina pt ca avem musafiri. Romania l a tradat. Intr-adevar. Probabil pt ca acolo in tara sa primesti totul de-a moaca si sa sari peste rand se intampla mai des decat in Belgia. Un copil bun cu o cariera distrusa in cazul lui de sistemul in care s-a format.

Valentin Dumitru (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 15:07

Asa tata asa fiu,doua persoane cu caracter de ***,ipocriti,frustrati,invidiosi.Pacat ca presa din romania scrie despre asa ***..

Anda (2 comentarii)  •  18 iunie 2017, 15:16

ACS Timisoara nu a existat niciodata. A jucat la ASU Poli. O gafa nepermisa pentru asa un ziar!

vsteaua86 (13 comentarii)  •  18 iunie 2017, 15:23

Jignitor acest motiv pt mine ca roman, ai avut talent cu caru' dar ca ambitie/ motivare ai fost un mare 0 (zero) ! Nu Romania e de vina ca nu ai reusit intr-un campionat de mana a 3 a a Europei precum cel al Beligiei! Rusinos ......!!!!

FYRY (51 comentarii)  •  18 iunie 2017, 15:23

***...de ai a murit speranta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Popa Basca (2 comentarii)  •  18 iunie 2017, 15:31

Unii sunt tradati de talent,altii de caracter iar asta de amandoua! Taticu'a fost un fotbalist bunisor,dar nu un "mare fotbalist roman".Daca T Stoica a fost mare,Lita Dumitru (ca sa ma refer la Steaua),cum a fost?

Dan (11 comentarii)  •  18 iunie 2017, 15:55

Prostimea vorbeste pe aici dar nu stie ca Tudorel Stoica a fost intre primii trei mijlocasi centrali din istoria fotbalului romanesc.Lucrul asta il stie cine cunoaste istoria Stelei nu prostanaci din astia cu ciunga in par. In privinta lui Alin Stoica este simplu s-a nascut talent si a murit speranta.

Mușat Cristian (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 16:27

Un jucător mediocru dacă nu îl chema Stoica nu debuta niciodată la Steaua, are si el dreptate România era mult peste Belgia in acea perioadă poate avea o șansă. A luat de la tacica-su tupeul si IQ care este de sub 50 de puncte, un frustrat .

Jiji (16 comentarii)  •  18 iunie 2017, 17:44

Dar au fost alți jucători praf praf,care erau titulari meci de meci,e normal ca omu sa fie frustrat, pana la urma ce oferă tara asta de *** dacă o reprezinți intr o competiție ?

Victor (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 17:46

Felicitări d le Geambașu pentru articol !

andrus (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 19:04

Cred ca ne-am putea lasa lipsiti si de asta micu si de tat'su.

Lup (20 comentarii)  •  18 iunie 2017, 19:08

La Europenele din 2000, dl. Jenei (și cei care făceau de fapt selecția) au luat nu mai puțin de cinci mijlocași defensivi în lot - Gâlcă, Dorinel Munteanu, Lupescu, Hâldan, Linkar. Măcar în locul unuia dintre ultimii doi, Alin Stoica trebuia să fie în lot, la forma, valoarea și rezultatele avute în sezonul 1999-2000, și la potențialul pe care îl avea. Uneori gesturi aparent mici duc la consecințe mari.

Lucian (2 comentarii)  •  18 iunie 2017, 19:36

Alin Stoica trebuie sa tina cont ca, nationala aleasa de el in anii 2000, era cu mult mai puternica decat cea a Belgiei. Cu siguranta, in contextul asta, el trebuia sa aleaga Belgia si ar fi fost titular incontestabil, e un regret al lui personal. Eu zic ca trebuie inteles ca om, nu cred ca a vrut sa defaimeze cu ceva nationala Romaniei, sau ca nu a fost tratat corect, pur si simplu este vorba de o greseala a lui, personala. Totusi, ar mai trebui sa isi reproseze si ca a trecut la mult prea multe echipe pentru care nu a jucat nimic. Ex: La Brasov a jucat 1 meci!

di livio (158 comentarii)  •  18 iunie 2017, 19:41

Cristian Geambasu, victima crizei de subiecte. Tolo, alta victima. Voi sinteti platiti pt articole la kila?

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (677 comentarii)  •  18 iunie 2017, 21:17

Uite tata, Domul Tolontan ar putea sa investigheze cite vinzari si pe ce bani a facut CCSA Steaua – de fapt burtile de ciorba cu epoleti - din 1989 pina in 2003. ------------------------------------- Alin Stoica si-a cunoscut bine valoarea de fotbalist, poate ar fi trebuit sa mai cedeze si el ceva in Belgia si poate ar fi ajuns la alte performante. Problema cu el e a tuturor sportivilor de la cluburile ministeriale – in special Steaua – este vorba de EDUCATIE. Nici sa citeasca nu-i invata, ca cum sa vorbeasca nu stiu nici epoletii, cu cit mai alfabeti – vezi Tudorel si LaCapsuna – cu atit mai buni de manevrat, ramin saracii la un nivel de gradinita la 40-50 de ani. Ce mai vrei tata de la ei ? Plutoniru Capsuna – pe Laca nici epoca de aur n-a reusit sa-l promoveze din soldat - le-a umezit ochii adversarilor, i-a lasat schiopi, a dat bine cu spitul, i-a sarit toata lumea la cap – pina si lui Ceasca a avut neobrazarea sa-l intrebe cu ce ii sare la cap – iar acum vrea iar ca tovarasii comandanti sa „stie ei ce vorbeste“, pina si Balint – doamne ! - ar vrea uniforma albastra de aviator. Cind eram mic voiam si eu una dar nu cred ca voiam sa zbor. Ce vrei tata de la astia ? Tata si fiul sint baieti de 10, dar sint ca vai de capul lor. Daca jurnalistii ar tine la imaginea familiei Stoica ar trebui sa-i prelucreze mereu inainte sa scoata un sunet. Doamne, ce-au fost si ce-au ajuns !

Alexandru (1 comentarii)  •  18 iunie 2017, 21:52

Si in ziua de astazi sunt fotbalisti unii chiar fii de mari fotbalisti in adevaratul sens al cuvantului care nu stiu bine sa se incheie la ghete,au jucat cateva minute pe teren,cu un impresar care urmareste doar sa bage bani in buzunar,l-au scos in lume cum s-ar zice, acolo da cu adevarat de fenomenul fotbal, bineinteles lustruieste banca de rezerve pana il da afara si apoi sa vezi interviuri stil acest nimeni Alin Stoica.Un sfat pentru tatal sau ca de la tata la tata,decat sa umble sa faca dreptate in cazul echipei Steaua,mai bine si-ar educa odrasla in acel spirit patriotic pe care il afiseaza in interviurile date cu privire la patrimoniul armatei si sa-i explice acestui nimeni ca daca nu era Steaua,echipa tarii pentru care ii pare rau ca a jucat,nu pupa Belgia nici in vise.Rusine intregii familii Stoica pentru educatia data acestui nimeni.

?????? (278 comentarii)  •  18 iunie 2017, 22:44

Câți fotbaliti români au fost remarcați și în străintate ceva mai multe sezoane, Dan Petrescu în Anglia, Gică Popescu în Olanda , Spania și Turcia, Hagi în Turcia și alii ceva mai puțin ? Belodedici în Yugoslavia ?

?????? (278 comentarii)  •  18 iunie 2017, 22:46

Deci, "(...)și alții ceva mai puțin ?" ? Ionuț Lupescu în Germania ?

?????? (278 comentarii)  •  18 iunie 2017, 22:51

Sabău în Italia antrenat de Mircea Lucescu ?

anonim (210 comentarii)  •  18 iunie 2017, 23:18

s-a nascut talent dar a murit speranta

Ponson du Terrail (1 comentarii)  •  19 iunie 2017, 7:02

Geambașule iar scrii de umplutură? N-are nici un fel de logică vălmășeala asta de cuvinte pe care ai produs-o din buricu' deștelor și rezonanța vidului cranian. Alin Stoica juca dumnezeiește la Anderlecht pe când a trebuit să se decidă pentru o națională sau alta. La momentul respectiv, baștanii din FRF și jurnaliștii de presă sportivă probabil c-au avut o mică micțiune la auzul deciziei lui Alin. (Tu probabil mai erai la nivel de pampers, deci nu cred să-ți amintești.) Da, Alin Stoica și-a ratat spectaculos cariera promițătoare, și e foarte posibil ca asta să nu aibă prea multe a face cu opțiunea pentru care națională să joace, dar chiar și așa omul are dreptul să-și spună opinia în ceea ce-l privește. Iar tu ai dreptul să taci ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (267 comentarii)  •  19 iunie 2017, 8:53

@valy, ..pot sa te ating...?

?????? (278 comentarii)  •  19 iunie 2017, 9:00

Cum ați comenta despre numărul de selecții și despre meciurile jucate și rolul acordat în echipă n partidele în care a fost prezent, din prisma partidelor jucate la echipa de club, raportat la selecția făcută īn perioada în care avea rezultate la echipa de club ? Care au fost rezultatele echipei naionale în acea petioadă care să confirme selecția făcută ? Ați fi jucat cu Dobrin la mondialul din 1970 ?

alin (1 comentarii)  •  19 iunie 2017, 9:16

Individul asta , Alin Stoica este , la fel ca tatal sau , genul de persoana vindicativa ,egoista pe deasupra si rautacioasa si care pt totate esecurile si nerealizarile lor personale , sunt vinovate alte persoane , ei neasumandu-si niciodata greselile si rateurile .Daca T.Stoica nu are suficient de baut e de vina altcineva, daca junioru nu a ajuns un pui de Messi , tot noi suntem de vina, ca nu am stiut sa aliniem astrele pentru reusita lor.Nerusinata familie de oameni pot fi.

gogu kioru Stiinta Craiova (49 comentarii)  •  19 iunie 2017, 9:28

Da Alin Stoica are dreptate..Nu a fost bagat in seama ,nu a fost introdus la nationala!Iar tu ca de obicei nu faci decit sa ataci,sa jignesti..Te remarci cu tot ce e mai urit in jurnalism,probabil esti la concurs cu piticul tau pretin alt no name!Rusine Jambie ....Ioanitoaie are dreptate ..***Rusineeeeee!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (19 comentarii)  •  19 iunie 2017, 11:13

el a fost distrus de mandria lui taica-su care si acum se crede prea mare. ca si el a ajuns un ratat invatat sa traiasca din bani de la stat (armata). iata ca a primit ce a meritat

Catalin (13 comentarii)  •  19 iunie 2017, 11:31

Amuzant, "pustiul"! Pe cine mai exact dorea sa scoata din Nationala? Viorel Moldovan? Ganea? Adi Ilie? Mutu, Lacatus? Cam astia jucau atunci la Nationala pe pozitia sa. In perioada sa de "glorie", 4 goluri in CL in 6 ani pentru Anderlecht(1996-2002), clar nu avea loc la Nationala. Nu a fost niciodata la un nivel atat de bun, incat sa fie adus la nationala in perioada respectiva. Doar nu scoteai din schema unul dintre cei mai buni marcatori din Ligue 1, omul care a ingropat Anglia la euro, Tanara speranta, Mutu care juca la Inter, sau Adrian Ilie care juca fenomenal in perioada 1997-2002, finalist de Champion League, pentru a-l baga in teren pe un jucator mediu la acea vreme. Ghinionul lui Alin Stoica a fost generatia in care s-a nascut. Fotbalul Romanesc avea produse mult mai bune. Acum probabil era idol in nationala, pentru ca talent a avut, de jucat, juca. Clar era in acea vreme peste multi din titularii nationalei la ora actuala. Alin ar trebui sa-si aminteasca ca Romania nu discuta inainte de 2000 cu o nationala precum a Belgiei. Le dadeam cu terenul in cap. O declaratie mai fericita ar fi fost "Am avut sansa sa ma nasc intr-o generatie cu jucatori fenomenali". In schimb, el a ales sa critice Romania pentru valorile pe care le avea la echipa nationala. Scuza-ne, Alin pentru valoarea pe care o aveam atunci...

Catalin (13 comentarii)  •  19 iunie 2017, 11:45

@Lup...Alin Stoica era mijlocas ofesinv, nu defensiv...

Cristian (60 comentarii)  •  19 iunie 2017, 11:50

Ms manX pentru precizari. Se vede ca esti f bine informat :)

Comentează