Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Demnitate în loc de victorie. Nu e puţin, dar e trist 

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros. Aş fi vrut să fi ars literele care alcătuiesc propoziţia asta!

Permalink to Demnitate în loc de victorie. Nu e puţin, dar e trist 
sâmbătă, 10 iunie 2017, 7:10

Doare. Este o durere fizică. Te dor şi muşchii. Darămite inima!

Furioasă, puternică şi primitivă. Să nu ne ferim de cuvinte! Nerăbdarea celei care vrea să dea mai mult decât poate. Şi reuşeşte uneori. Jelena Ostapenko.

Echilibrată, prezentă în joc. Calmul omului care îşi cunoaşte meseria. Dar de la un punct încolo prea multă prudenţă. Prea multă aşteptare tactică. Simona Halep.

Din păcate, Patrick Mouratoglou avea totuşi dreptate. El a sesizat paradoxul. Lipsa de experienţă urma să acţioneze în contul letonei de origine ucraineană. Lipsa de experienţă folosită ca armă, negarea rutinei. Insolenţa ca atu, aşa spuneau specialiştii francezi înaintea finalei, apropo de tenisul domnişoarei Ostapenko. Nu ar fi trebuit şi Simona să fie mai insolentă? Uşor de zis, greu de jucat.

Dar arta de a juca inteligent nu se pune? Ştiinţa de a folosi geometria terenului? Poate că în faţa altei jucătoare ar fi contat. Ar fi fost decisiv. Nu cu Ostapenko, rebela născută în ziua în care Gustavo Kuerten câştiga primul lui Open Francez.

Ostapenko îşi merită trofeul, Halep merită respect pentru tot ce a făcut. De la primul punct în turneu până la ultimul punct al finalei. Punct şi de la capăt. Şi admiraţie pentru demnitatea cu care Simona a primit înfrângerea. Este locul din care începe drumul către altă finală. Care va fi câştigată.

PS Fusese un semn rău prevestitor, dar să nu nu râdeți! Oricum nu e nimic de râs. Mats Wilander o dăduse favorită a finalei pe Simona. Știți cum îi ies pronosticurile fostului campion de la Roland Garros. Se alege praful când te-a ales Mats!

Comentarii (63)Adaugă comentariu

Hortensiu (65 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:31

Nu va castiga nimic, domnule Geambasu! Simona Halep e 0 BARAT la serviciu, nu poti sa castigi nimic cu asa serviciu. Ostapenko a avut 100 de greseli nefortate, pai daca era mai matura, o batea pe Halep 6-0 6-1. Dar na, sa fim multumiti ca avem jucator in top 5, ce sa zic. Din pacate avem pretentii prea mari de la Simona Halep. Atata poate. Eu cred ca la anul pe vremea asta toata lumea va vorbi de Svitolina si Ostapekno, iar Halep va fi undeva pe locul 20. Va urma acum un turneu Wimbledon dezastruos, unde nu va castiga mai mult de 2 meciuri.

Augustin (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:32

Demnitate si....fair-play.sa nu uitam ca la 3-0 si 40-0 pt Simona in setul 2 arbitrul striga out si Simona recunoaste ca mingea a fost buna. La 4-0 si cu Simona la serviciu cred ca era finalul meciului. Ma intreb daca alta jucatoare ar fi procedat la fel......

virgil (14 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:38

Si daca nu va castiga niciodata un GS, Simona Halep va ramane o mare sportiva a tarii noastre, si sunt convins ca o va lua pe urmele lui Hagi in ceea ce priveste implicarea ei in sport dupa ce se va fi retras. Dar pana atunci mai este ceva timp, sa o sustinem neconditionat, precum facem, saU ar trebui sa facem cu toti sportivii de performanta ai tarii NOASTRE.

Eugen (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:40

Simo, mai ai mult de lucru atât la jocul tău cât și la mental. Voi rămâne în continuare fanul Simonei dar cu părere de rău trebuie să spun că nu voi mai privi meciurile ei. Inconstanța din jocul ei mă dezamăgește și îmi creează atac de cord. Am să o rog să meargă acasă și oricât de dureros ar fi, să privească înregistrarea acestui meci și să vadă de ce și cum a pierdut. Să conduci cu un set și posibilitatea de 4-0 in setul doi că mai apoi să pierzi meciul este foarte dezamăgitor. Îmi pare rău că pare că "lovesc" in cineva care este la pământ dar ăsta e adevărul. Dar să luăm partea pozitivă după acest turneu și anume atingerea finalei și locul 2 WTA. Mult succes in continuare.

Mihai231 (11 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:41

Cred ca meciul la pierdut.. Cahill.p..probabil el a altes tactica jocului defensiv crezând ca Ostapenko va ceda psihic datorita greutății finalei... Vb multă sărăcia omului, ce sa mai. Sa fim mulțumiți.. Ca este de 5 ani. În primii 5..poate va veni și un grand slam.. Dar nu cu o astfel de tactica, îmi Mintea ca... Cu.. Sharapova a jucat mult mai bine.. Putea sa si câștige meciul acela.. De când este Cahill observ ca nu își mai deschide unghiurile ca ai înainte..!

mg (232 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:45

RESPECT Simona Halep ! Va veni şi ziua ei, poate când se va aştepta mai puţin..

Dan (5 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:45

Aproape de acord. Diferenta esentiala e ca UNEORI trebuie inlocuit cu DESEORI sau macar cu SUFICIENT. Inteligenţă inseamna si sa gestionezi cât ai nevoie pentru ce ai nevoie! Iar "aproape de acord"-ul meu inseamna ca nu-s de acord. Dar cine-s eu, nu?

Monica (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:49

@Hortensiu Nu putem generaliza si desfiinta toate rezultatele de pana acum ale Simonei. Intr-adevar astazi letona a fost mai buna. Mi se pare totusi bizara viteza cu care joaca letona, comparabila sau chiar mai mare decat a barbatilor din ATP. Sa ne ajute Dumnezeu sa avem din nou in curand sansa unei finale in sport, oricare ar fi el!!!

Dan (5 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:49

Sa fiu sincer, sunt mult mai de acord cu Hortensiu. Dar cine suntem noi, nu?

Dorian Tudor (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:51

Simona Halep a pierdut deoarece a jucat tot meciul la alibi, multumindu-se sa retrimita mingea in terenul adversarei, asteptand greseala acesteia. De la mijlocul setului 2 aceste greseli s-au rarit si letona si-a intrat in mana. Din pacate nici dupa ce a pierdut setul 2 Simona nu a iesit la atac. Nu am vazut celebrele ei crosuri, minigile in lung de linie, atacurile din teren, a fost cel mai catastrofal meci jucat de ea. Se spune ca are unul dintre cei mai buni antrenori din lume, daca asa a pregatit tactica meciului, inseamna ca e laudat degeaba. Trebuia sa vada meciurile letonei din sferturi si semifinale, unde mult mai valoroasele sale adversare au facut aceiasi greseala, au jucat la asteptare, asteptand gresealile lui Ostapenko. Aceasta jucatoare putea fi batuta foarte usor daca Simona ataca, daca juca cu mingi in lung de linie, crosuri in unghiuri scurte. In loc de asta Simona ai trimitea mingi pe centru, in racheta, de unde letona o executa fara mila. Cand joci cu frica, e normal sa pierzi. Pacat. Simona, uitate la meciul asta de 10 ori, de 20 de ori, si invata sa ataci ca Ostapenko daca vrei sa castigi un grand slam, altfel jucand la alibi, nu vei reusi niciodata.

Sergiu (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:53

Mie mi-a ajuns cu Simona Halep ! Mi-am spus ca daca pierde meciul,in monentul cand avea 1-0, 3-0 si 40-15, renunt sa mai ma uit la meciurile ei . Imi pare rau ca s-a intamplat asa . Succes in continuare !

Leo Pestele Din Madrid (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:54

Nu mai incercati sa diminuati dezastrul.Cu mare durere va spun ca, astia suntem, S.H. a ajuns aici doar unor conjucturi mega favorabile, adversarele ei care se aflau in fata ei in clasamentul WTA pierdeau si ea castiga turnee mici.Doar asa a reusit sa urce in clasament precum trenul.Inca o dovada ca este slab pregatita si ca nu are mentalitate de CAMPION.Este trist ca tot gasim scuze....nu inteleg de ce.May god bless u all.

valentin (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:56

Tot respectul pentru determinarea și ambiția Simonei.Nu e puțin lucru sa ajungi într o finala de Mare Slem.Dar dacă vrei sa devii numărul 1 mondial,cam e cazul sa vezi măcar un trofeu de Gran Șlem câștigat. Când te uiți în vitrina personala,desigur. După părerea mea,cand pierzi tu o finala, asa cum a fost cazul Simonei azi, iti rămâne demnitatea.De a ți recunoaște erorile. Iar Simona a pierdut. Însă a făcut o demn. Sunt sigur ca va munci mai mult și mai cu spor. În a-si aspri primul serviciu și în a fi ea cea care risca mai mult și care ataca punctul. Nu cea care așteaptă greseala adversarei. După finala pierduta de azi, eu cred și mai tare în Simona. Felicitări domnului Geambașu pentru (inca) un articol obiectiv,simplu și de esență. PS:la un proxim pronostic al lui Mats, pariorii au cel mai bun pont:sa parieze invers.

Dan (16 comentarii)  •  10 iunie 2017, 19:56

Nimeni nu vorbeste de performanta realizata de Ostapenko, cea care a eliminat toate jucatoarele de calibru, Wosniaki, Stossur, Bacinski, in timp ce Simona a prins un culoar mult mai favorabil spre finala. Norocul ii ajuta pe cei temerari iar Ostapenko a dovedit din plin ca are un curaj nebun, riscand lovituri ce multora le par hazardate. Important e procentajul iar acesta i-a fost categoric favorabil. Poate peste zece ani va mai prinde Simona un bulan precum cel din acest turneu. Daca Ostapenko isi regleaza primul serviciu poate merge si in turnee masculine. Sa nu uitati ce v-am zis. Asa ca d-le Geambasu, mai incet cu siguranta asta. Simona e o mare jucatoare , dar mica. Nu am spus-o eu, a spus-o marele Tiriac.

Dan (5 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:05

Pana la urma, primitiv e sa numiti primitiva o castigatoare de Grand Slam. Stiti cate sunt in situatia ei, vreodata? Fara google!

california (172 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:08

inca din primul set s-a vazut ca letona este mai puternica, talentata si cu potential mai mare decat halep; mai lipsita de experienta insa; are nevoie de ceva timp ca sa-si perfectioneze jocul; cand nu va mai face aproape 60 de greseli nefortate, in comparatie cu vreo 10 ale simonei, nu vad cate jucatoare ii mai fac fata; spre cinstea ei, simona a dat maxim din ce stie si poate.

vasglo (53 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:08

Din start declar ca eram un pesimist in ceea ce priveste "forta" Simonei! Azi aveam o sansa sa ma vindec si, sincer, m-am agatat de sansa asta zicand ca Simo nu se lupta cu Goliath..._:) Simo trebuia sa bata o "copila, chiar daca "copila" batea mingea mai tare decat baietii!..Din pacate, Simo nici macar nu a fost un "David"!....Ramane sa ma lupt in continuare cu pesimismul meu. Problemele Simonei nu sunt tehnice sau psihice, ele sunt DE FORTA, DE PUTERE a lovirii mingii, si ele vin de la mama , de la tata, de la...."bai, sunt si eu o femeie si-mi place viata.."! Vad ca niciun "specialist" nu pune in evidenta faptul ca "mignona" Ostapenko e cu 10 cm mai inalta decat fata noastra, ceea ce a facut ca viteza loviturilor ei sa bata mobilitatea "gazelei" noastre si, nu numai atat, pe cea a nr. 1 mondial masculin! Totusi, tenisul e un sport mult mai complex decat credem noi, "microbistii de fotbal"l!.Nu stiu cand Simona va mai avea un asemena prilej, adica sa castige un GS in fata unui "copil"!.. Sper, din tot sufletul, ca RG de azi sa nu lase urme adanci in mintea fetei noastre! "Bani am, la ce imi mai trebuie glorie"??!........-:)

Mihai231 (11 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:17

Pun pariu.. Ca dacă o mai întâlnește de acum încolo pe Ostapenko de 5 îți . Halep . O bate.. Degeaba... Câștiga când nu trebuie..!când trebuie sa câștige, pierde lamentabil...!

pawn (106 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:22

la momentul asta, indivizi ca hor-ten-sius, pot castiga din partea romanilor (including me) ***. ***. dar lasam sentimentele deoparte. pur si simplu a fost o finala, deschisa la orice rezultat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ciuche (10 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:32

Buna ziua tuturor. Stiu ca la suparare nu trebuie sa te arunci in concluzii si declaratii nesabuite asa ca am sa incerc sa fiu cat mai lucid si pertinent.Eu cred ca Simona Halep este o jucatoare buna pe alocuri foarte buna dar atat.Nu are sclipirile de geniu ale marilor campioni gen Federer,Sampras,Evert,Graf sau Justine Henan.Nu are nici serviciul naprasnic al lui Ivanicevici(altfel un jucator mediu) sau Serena.Nu da nici tare ca numerosi jucatori si jucatoare din circuit.Ce mi se pare usor paradoxal e ca fiind crescuta ca jucatoare pe zgura, nu da scurte si nu da sliceuri.E a are din toate cate ceva dar nimic la superlativ exceptand fuga, dar cu fuga castigi la atletism nu la tenis.Din pacate pentru ea azi a intalnit un taifun care face bine un singur lucru dar il face!Probabil organizatorii de la Wimbledon nu o sa-o primeasca pe Ostapenko pentru ca unde da fata asta nu mai creste nici iarba.Frustrant ar fi ca Ostapenko sa revina la un parcurs mediocru iar Halep sa castige in continuare fel de fel de turnee WTA care in viziunea mea sunt chestii de consolare pentru loseri.

Costinl (51 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:40

Exemplara atleta , cu talent ,la fel ca multi altii(Hagi , Comaneci) , doar ca Dumnezeu iti ia la fel de mult pe cat iti da . Astfel ca pe cei enumerati mai sus , nu-i da mintea afara din casa . Dupa primul set , la 3-0 , Simona s-a jucat cu mingile de break (cand in mod normal , ar fi trebuit sa "moara"acolo si sa faca break-ul).Tanara leton NU ERA ECHILIBRATA SI IN MECI, Halep a bagat-o jucand pe mijloc , cu mingi inalte cat casa , numai bune de plesnit . Cand tot ce p[oti sa gandesti in acele momente este sa inalti mingeqa si sa joci la greseala adversarului , inseamna CA NU MERITI . MENTALUL DE CAMPION - care se formeaza asumandu-ti riscuri aduce dupa sine LOVITURI DE CAMPION - , luand la tinta tusele laterale sau de pe fundul terenului . Si in prima finala pierduta , Sarapova a lovit mai clar a atacat mai mult . Asta este . Simona este doar o albinuta ascultatoare si prostuta , care NU MERITA sa fie in " top 5 " , pur si simplu pentru faptul ca NU ARE lovituri de "top cinci " .In rest sa fim sanatosi !

cristian007 (12 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:46

Nu stiu ce mai asteapta romanii de la Halep. Si-a platit toate datoriile pe care eventual le-a avut, fata de parinti, fata de federatie, fata de romani in general si in special fata de ea insusi. De acum ea joaca numai pentru ea si numai din ambitia de a performa, numic altceva nu o mai mana in lupta. E de admirat si un exemplu de urmat. Daca toti romanii ar performa in domeniile lor la nivelul in care Halep a performat in domeniul ei tara asta ar fi departe. Am urmarit finala ca un suporter roman multumit ca isi vede conationala luptandu-se pana la ultima picatura de energie, practicand un tenis de calitate si toate astea in finala de la Roland Garros.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  10 iunie 2017, 20:55

...frumos ...ai pierdut din cauza lui wilander ...care ne spune pe cine vede el favorita nu cine chiar o sa casatige ...eu chiar credeam ca poate bate in meciurile finale jucatoare tinere clasate dupa locul 40 ...n a fost sa fie...

Vasile Mihai (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 21:17

Dupa tot ce sa intamplat am o singura parere de rau....felul in care a tratat punctele de la 3-0 in setul doi .....daca acele puncte ar fi fost tratate profesionist nu mai aveam ce discuta acum ...Simona ar fi castigat fara drept de apel a facut aceeasi greseala care a facut-o si a Svitolina si sa repetat istoria...........asta este

mg (232 comentarii)  •  10 iunie 2017, 21:22

Simona merită un premiu şi pentru fair play. Nu ştiu câţi românaşi ar fi şters urma, recunoscând un out nevăzut de arbitri sau adversară(a mai făcut-o la Madrid şi Roma..). Trecând peste amărăciunea înfrângerii să remarcăm că, jucând finala la Roland Garros, Simona şi-a trecut în cont 1300 de puncte şi un milion de euro. A urcat astfel iarăşi pe 2 în clasament şi a ajuns la vreo 18 milioane de euro(munciţi..) la doar 25 de ani. Nu e puţin lucru pentru un "zero barat" sau un "looser" nu-i aşa ? De'aia e tenisul frumos..

Andrei (222 comentarii)  •  10 iunie 2017, 21:26

Esti moale exact cand nu e cazul, Cristi. La 1-0 seturi, si 3-0 game pe setul doi, nu ai voie sa pierzi din mana meciul. Chiar nu. Simona Halep nu are instinct de killer. Cati mari campioni stii tu carora le lipsea cu desavarsire aceasta latura? Ostapenko te rupe pe genunchi si zambeste. A noastra joaca defensiv ca la Posada. De la o campioana se cere altceva totusi. Nu crezi?

petrache (87 comentarii)  •  10 iunie 2017, 21:39

Bine scris. O remarca pentru cei care spun ca, daca Ostapenko nu are fi facut 50 de greseli nefortate, Simona nu facea multe puncte Din contra, daca nu facea Ostapenko 50 de erori nefortate, nu avea nici 50 de lovituri direct castigstoare, si abea atunci castiga Simona finala.

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  10 iunie 2017, 22:10

Pacat pentru romanii veniti de departe sa vada o Simona Halep, in castigatoarea marelui turneu de tenis feminin din Paris, Franta. Nu a fost sa fie. Sa castigi primul set si sa mananci bataie la urmatoarele doua, suna ciudat. Sant multe variante aici ca la jocurile de noroc. Asta este. Sa fim multumiti ca avem pe Simona acolo sus in topul tenisului mondial. Curaj Simona si multa sanatate. HAI SIMONA. HAI ROMANIA!

Eugen (1 comentarii)  •  10 iunie 2017, 23:16

O zi dezamăgitoare pentru sportul românesc. Simona a pierdut finala și naționala de fotbal este demolată de mașina de fotbal pe nume Lewandowski. Mândru că sunt român.

Anticomentariiprosimo (1 comentarii)  •  11 iunie 2017, 1:30

Când mă gândesc că Simonica putea să fie liderul mondial WTA... Mai stau și mă gândesc și la presarii ăștia... Mamă, ce-ar mai fi aberat, gesepeu' ar fi scos DVD cu finala... Da' uite că Jelena (Dumnezeule, ce jucătoare!) n-a mai greșit, iar Simonica n-a mai punctat. Apropo, știți care e cel mai bun retur al Simonicii? Cu siguranță știți, dar să le spunem și celor care nu știu: dubla greșeală a adversarei. Simonica, nu va câștiga niciodată un turneu de Grand Slam, să fie clar! Faptul că e # 2 e deja mult prea mult, amețitor de mult, pentru potențialul ei.

gio (28 comentarii)  •  11 iunie 2017, 1:32

@Ciuche Daca tot ce ai vazut tu la Ostapenko a fost forta loviturilor inseamna ca n-ai vazut nimic. Letona e chiar f talentata, a reusit niste unghiuri formidabile, diagonale, lung de linie etc cum doar marii jucatori pot. Halep nici daca mai joaca 3 vieti nu va reusi mingile castigatoare pe care le reuseste letona si nu e vb doar de forta aici. Daca se tine de treaba, letona in 2 ani maxim va fi nr 1 mondial. Halep, tot respectul e o jucatoare buna, alearga mult, munceste, dar n-are forta si nici vreun talent deosebit.

Halepu (1 comentarii)  •  11 iunie 2017, 2:02

E ora 1 si 40 min si revăd ultimul set al meciului! Aud coment celor de la Eurosp(in transmis directa am tăiat sonorul!)si îmi dau seama cât sant de frustrați;ca si Geambașu! Nu știu dece nu pricepeți ca Simona e rezultatul unor conjuncturi favorabile; Valoarea ei nu depășește mediocritatea;cind aud inteligenta,știință jocului,jucătoarea mai buna,etc mi se face greață. Ați promovat-o fără discernământ pe ac ,,valoare naționala"si acum v-ați trezit;

IO…gereules (5 comentarii)  •  11 iunie 2017, 2:25

O intrebare nevinovata.Ziaristul spune ca e o ucraineanca din Letonia.Despre evrei dece nu se spune acelas lucru;un evreu din Polonia,sau un evreu din Romania,sau un evreu din SUA....si asa mai departe.Dece oare nu sant laudati si evreii ,ca evrei nu ca alte natii pe unde locuesc.E pacat si rusinos.Evreii au multe somitati de care aflii ca sant de natie evreiasca mult mai tarziu sau poate nu aflii niciodata.Dece sant sabotati evreii?

Geo (1 comentarii)  •  11 iunie 2017, 3:45

Eu cred ca Simona a invatat ce trebuie sa invete din finala asta pierduta, se va scutura de zgura pariziana si o sa straluceasca la Wimbledon, acelasi scenariu ca in 2014...

Urod (105 comentarii)  •  11 iunie 2017, 4:35

Am spus ca în tenis oricând locul 1 poate fi învins de locul 50 , dar n-aș fi vrut sa se întâmple acum....acesta este tenisul , și nu de azi , ci de multi ani....sistemul de punctaj la tenis este foarte dur, tocmai pt a putea diferenția valorile extrem de apropiate....dureros este ca sunt romani care arunca cu vorbele...din păcate cei 27 de ani , de femei dezbrăcate, asistente , emisiuni păcătoase. ...etc ...se vad la ce nivel de jos am ajuns...unii sau umplut de bani prin acest mod , iar alții care duc societatea în spate și muncesc din greu , trăiesc de azi pe mâine. N-AM PUTUT SA VAD NIMIC DIN CEL MAI IMPORTANT ROLAND GARROS DE PANA ACUM....MULȚUMESC SIMONA...CAPUL SUS...VA VENI ȘI ZIUA TA.

Anonim (210 comentarii)  •  11 iunie 2017, 7:56

V-am spus ca v-ati grabit cu laudele; desi "remontada" cu Svitolina a fost senzationala, trebuia sa asteptati pana dupa finala! Finala care a reliefat cunoscuta labilitate psihica a Simonei! A.

Cristina T (1 comentarii)  •  11 iunie 2017, 8:29

Sa nu uitam varsta lui Kerber si dupa cati ani de cand este in circuit a reusit un GS.. .doua in acelasi an si gata..s-a stins pt moment. e de lucrat pt o asemenea performanta iar dupa parerea mea Halep nu a jucat la adevaratul ei nivel. degeaba spun unii ca doar atat poate...nu e adevarat. Cu Cahill, jocul ei a suferit transformari dar nu este inca definitivat. Cand va fi, veti vedea ca Simo este ceea ce eu o consider si o voi considera intotdeauna: o mare campioana! <3 Simona Halep

Alex (29 comentarii)  •  11 iunie 2017, 8:30

Buna ziua! Eu vreau sa o felicit pe Simona Halep pentru ca a ajuns intr-o finala de GS, altfel lumea nu mai avea ce comenta! Sunt unii oameni care sunt frustrați si este normal! Au investit suflet sau bani dupa caz si acum se simt tradati! Nu au dreptul sa fie rai! E caraghios ca de 4-5 ani de zile sa se comenteze ca totul este o conjunctura, ca a avut noroc si tot asa! Asta e rautate si nu are scuza! Simona Halep cum se simte? Sa fi aproape, sa ai sanse si sa pierzi.....e dureros! Muncești si pierzi......oamenii se uita la televizor si...? Fetele astea nu sunt roboti.....fiecare face ce poate....cat poate....Felicitări Simona, iti doresc o zi frumoasa si linistita si mai ales sanatoasa! Apropo, ce i-o mai face glezna? Zi făina sa avem!

di livio (158 comentarii)  •  11 iunie 2017, 8:35

Simo nu are forta, din pacate. Asta-i fizicul ei si n-are ce face. Da-n meciu asta nici n-a folosit geometria terenului. Probabil tactica antrenorului. Nu-i nimic. A fost in finala si a jucat bine. Poate cistiga la Wimbledon

Anonim (210 comentarii)  •  11 iunie 2017, 8:38

Daca femeia reprezinta un mister, ce sa mai spunem despre caracterul imprevizibil al acestora in tenis? Pana si o nemtoaica (Kerber) se face de ras cand nu te astepti, in primele tururi ale unor turnee mai putin importante! Concluzia: mai putina preocupare pentru ceva ce nu poate fi explicat, anticipat, planificat! Si mai multa rabdare, pentru ca totul se poate schimba pe parcursul unui set, daramite pe durata unui turneu! A.

catyo (14 comentarii)  •  11 iunie 2017, 8:52

Tot respectul pentru Simona, dar ea a pierdut finala inca de la inceput, atunci cand a decis (sau s-a decis pentru ea) sa abordeze prudent meciul cu "primitiva" Ostapenko, mizand pe greselile si lipsa de experienta ale adversarei. De unde se vede ca Zeitei tenisului i-au placut mai mult entuziasmul, impetuozitatea si "agresivitatea" tineretii decat calculul "meschin" al experientei. Iar Zeita tenisului, din pacate, nu-ti ofera de doua ori o oportunitate ca aceasta. Respect, Simona, pentru tot ce ne-ai oferit si ne oferi, dar e pacat ca n-ai stiut sa fii la inaltimea piedestalului ce ti s-a oferit!

octavian (19 comentarii)  •  11 iunie 2017, 9:32

Cred ca se pune o presiune EXTRAORDINARA si poate si putin artificiala, ca Simo sa castige un GRAND SLEM.

MIK (1 comentarii)  •  11 iunie 2017, 10:12

Ca unul care am urmarit constant evolutiile Simonei, am ajuns la concluzia ca asta e frumos la evolutia ei: desi nu e inalta, nu da tare, nu are un joc bun la fileu, nu pune scurte...TOT a ajuns unde e. Prin munca aia titanica de a alerga dupa fiecare minge. Nu e ca una ca Pliskova - servici BUM/drive-voleu si gata! Sa spui despre ea ca nu are fata de campioana e ca si cum ai nega esenta tenisului ei: asa reuseste ea - ca furnicuta - pentru ca NU ARE CUM ALTFEL!!! Iar sincer, un tun acum gen GRAND SLAM/LOCUL 1 dintr-o lovitura nu s-ar fi pliat pe munca ei de pana acum. Ea nu a ajuns sus asa, cu tunuri spectaculoase. NU. Ea o sa ajunga mai intai locui 1 in stilul ei nespectaculor si muncitoresc, apoi, candva, probabil va veni si gloria unui GS. Succes si respect, Simona!

Alex Gabriel (3 comentarii)  •  11 iunie 2017, 10:42

Halep a scos in evidenta doua jucatoare no name. Asa e ea. Da valoare unor jucatoare anonime. Labilitate psihica si nu numai. E timpul sa se desprinda de tatal atotstiutor, sa caute sa aibe o relatie, sa se implineasca si din punct de vedere sexual. Doar e femeie. Altfel o sa o ia razna si cu siguranta o sansa ca aceasta nu va mai prinde.

Jean-Paul (174 comentarii)  •  11 iunie 2017, 11:03

D-le Geambasu, Inainte de a intra in alte detalii as vrea sa va intreb pe ce considerente ati jignit-o pe Ostapenko, numind-o nici mai mult nici mai putin decat primitiva? Asa ceva n-au facut nici fanii cei mai infierbantati ai Simonei. Dvs, ca jurnalist, ar trebui sa serviti adevarul inainte de orice, doar dupa aceea sa va manifestati ca suporter si patriot. Am gasit si eu acum ocazia sa va critic si, credeti-ma, nu o fac nici cu placere nici cu patima. Credeti ca eu n-as fi vrut ca pe trofeu sa fie scrijelit numele Simonei? Dar eu sunt un suporter mai al d+r+a+c+u +l +u +i , fiindca vrea sa vada calitate si victorii prin merite proprii, nu prin cadourile via UE ale adversarei. Si va spun ca scorul nu reflecta deloc realitatea din teren. De abia raportul de winnere ne indica balanta. Am citit toate comentariile postate pana acum si constat cu mahnire ca nu stim sa ne gestionam esecurile, ca de gestionarea victoriei nici n-a fost cazul Cum e posibil sa va lamentati ca Simona n-a castigat meciul desi avea set castigat si conducea cu 3-0 in setul 2, cand Simona a facut acele breakuri doar pe seama greselilor nefortate ale Jelenei? Degeaba o acuzati pe Simona ca n-a fructificat acele mingi de break din al patrulea game, fiindca ea a vrut dar n-a putut. Daca aveti ocazia si dorinta revedeti meciul veti fi nevoit sa-mi dati dreptate. Cum poate fi numita primitiva o jucatoare care citeste intr-o clipa situatia si trimite mingea exact unde terenul era neacoperit de adversara? Si fiindca nu vreau sa ma lungesc la vorba am sa inchei aici, nu inainte de a va mai pune inca o intrebare: Ce mare scofala ati facut cu acea fraza despre demnitatea Simonei? Cand esti batuta mar de adversara(raport winnere 54-9), ar fi culmea sa pretinzi ca adversara a castigat din noroc. Simona n-a avut altceva ce face decat sa se recunoasca invinsa. Iar asta nu mai e un merit, oricat vreti sa dregeti busuiocul. Pe mine ma intristeaza la fel de mult infrangerea Simonei si comportamentul comentatorilor tv sau al redactorilor care au scris cronica. Cititi si dvs presa straina despre finala si veti vedea care sunt opiniile specialistilor neutri, adica din alte tari decat Letonia, Republica Moldova sau tarile baltice .... Penibilii comentatori tv m-au exasperat ieri cu mersul lor pe aratura si am luat decizia sa pun televizorul pe mute inca de la mijlocul setului 2 P.S. Sincer va spun, eu ma asteptam sa scrieti episodul 2 din serialul "Lectie de tenis, lectie de viata", binenteles cu alte eroine in rolul principal. In viziunea mea, abia atunci ati fi dovedit ca ati depasit statutul de suporter al Simonei si de patriot, atribute pe care vi le recunosc, dar ca jurnalist acestea nu ar trebui sa prevaleze in articol, ci doar sa fie percepute de cititori.....

haudinamo (34 comentarii)  •  11 iunie 2017, 11:03

Hagi e de vina. A vrut sa cultive rapita langa stadion si a iesit floarea soarelui. Nici macar la agricultura nu se pricepe, l-au pacalit aia cu semintele din Dobrogea bulgareasca.

Urod (105 comentarii)  •  11 iunie 2017, 11:13

Corect scris , iar ieșirile unor oameni la adresa lui Simona , când spun ca este făcătură locul 2 mondial ?!!!!.... spune exact ce și cine suntem ca popor....din păcate este și vina voastră ca ziariști, ...dacă timp de 27 de ani , oamenilor nu li s-a dat o scara a valorii corecta , la ce ne așteptăm acum , sa gândească corect ?!!!!....am scris și la Tolo , ca nu se poate sa ai ceva , când 27 nu ai făcut nimic ....Sandu și Dragomir au îngropat fotbalul pt încă 27 de ani de-acum încolo, dar atenție ....27 de ani dacă vom ști sa alegem drumul corect....DECI MARE ATENȚIE CE SCRIEȚI ȘI VOI ZIARIȘTII , DE CUM SCRIEȚI VOI DEPINDE ȘI MERSUL SOCIETĂȚII. ...SA NU SPERAȚI CA VOI PUTEȚI FACE ORICE , ADICĂ , MANIPULĂRI, JOCURI DE INTERESE , ARTICOLE LA COMANDA , ȘI LUCRURILE SA MEARGĂ BINE ...ASA DE LA SINE...DECI UITAȚI-VĂ ÎN OGLINDA TIMPULUI , VEDEȚI CE-AȚI FĂCUT 27 DE ANI ȘI TRAGEȚI CONCLUZIILE...

Urod (105 comentarii)  •  11 iunie 2017, 11:23

Capul sus Simona și vei reuși sa câștigi un GSM. ..antrenorul ei v-a ști ce sa facă, ea poate să-și îmbunătățească jocul și la 30 de ani , deci poate sa progreseze în permanenta și o v-a face ca are ambiție.... dacă ar fi s-a dau un sfat , as spune ca trebuie sa învețe sa răspundă la agresivitate cu și mai mare agresivitate....și nu sa joace defensiv....sa joace cu mingi mai aproape de tuse...sa învețe sa riște un pic mai mult.... Daren este un antrenor mare , va ști cum s-o ducă pe Simona și mai sus.

lica (4 comentarii)  •  11 iunie 2017, 12:06

Felicitări Simona! Cinste tie pt tot ceea ce faci. Capul sus si mergi mai departe. Este doar un joc, nu trebuie sa dramatizam. In Viata sunt lucruri mult mai grave decat o finala pierduta!! Referitor la meciul pierdut de Simona, parerea mea este ca eroarea aparține atat campioanei noastre dar mai ales ECHPEI manageriale care a pregătit aceasta finala. Am văzut cum o jucătoare aflată la pământ, demoralizată si ezitantă este lăsată carne de tun in fata unui adversar puternic dar lipsit total de experiența. Echipa a fost cea care a pierdut finala, mai puțin Halep. Felicitări pt tot! Bravo!

Jean-Paul (174 comentarii)  •  11 iunie 2017, 12:19

D-le Geambasu, Chiar nu inteleg de ce nu vreti sa dati unde verde mesajului meu. Nu v-am jignit, n-am jignit-o nici pe Simona, n-am scris nici obscenitati. E atat de greu de acceptat o parere diferita de a dvs? Sper ca e doar o amanare fiindca n-ati avut timp sa cititi mesajul meu mai lung decat al celorlalti O zi buna!

Comentează