Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Daum este dezamăgit. Şi noi

Selecţionerul ne întreabă dacă lucrurile s-ar schimba în bine în cazul demisiei sale. Şi ne oferă şi răspunsul

Permalink to Daum este dezamăgit. Şi noi
miercuri, 7 iunie 2017, 11:57

Christoph Daum cere timp. Normal. Toată lumea cere timp. Medicii ca să salveze vieţi, savanţii ca să descopere secretele universului, profesorii pentru a putea învăţa alte şi alte viitoare generaţii de savanţi, politicienii ca să se înfrupte cât mai mult din roadele muncii nepoliticienilor. E logic, aşadar, că oamenii fotbalului nu fac excepţie: cer şi ei timp.

Mai important decât banii
Se apropie meciul cu Polonia. Poate meciul ultimei speranţe. Iar Christoph Daum ne dă asigurări că nu ne trădează pentru banii arabilor. Nu mai puţin de 2,5 milioane i-ar fi oferit o echipă din Golf, dar selecţionerul României a refuzat pentru că „sunt lucruri şi valori mai importante decât banii arabilor”. Sună foarte frumos şi sperăm că este şi adevărat. Adică oferta respectivă nu este o invenţie care să mai potolească nemulţumirea faţă de rezultatele naţionalei. De care rezultate răspunde Daum.

Predecesorii au avut jucători mai buni?
Să nu uităm asta! Să nu schimbăm regula acum, doar pentru că avem antrenor străin. El răspunde. Aşa susţineam şi când pe bancă erau Piţurcă, Iordănescu sau Răzvan Lucescu şi le ceream demisia. Că dacă nu ar conta cine pregăteşte naţionala, candidam şi noi cu şanse reale la postul lui Daum. Altceva. Nici predecesorii neamţului nu au avut jucători mai buni. Să nu uităm nici asta! Nici ei nu au beneficiat de credit nelimitat de timp. Nici ei nu au transformat România într-o echipă spectaculoasă. Cu deosebirea că nu au promis marea cu sarea jocului scânteietor. Cu cârpeli şi încropeli, plus iconiţe, unii dintre înaintaşii lui Daum au reuşit chiar şi calificări. Să nu uităm, oricât de nesuferiţi ne vor fi fost Piţi sau nea Puiu. Şi erau. Chiar le plăcea să interpreteze rolul de antipatici, pe care îl duceau la rang de artă. Sau de religie.

„Sunt dezamăgit de ceea ce am găsit la nivelul Ligii 1. Eu ştiam că fotbalul este sportul numărul 1 în România. Este o provocare să fiu parte din acest proces de creştere a fotbalului. Dacă vom continua acest proces, ne vom bate cu echipe de nivel mediu în scurt timp” –Christoph Daum

Provocarea de nivel mediu nu-i provocare
Asta nu sună foarte încurajator. Odată desăvârşit procesul de reconstrucţie a fotbalului românesc, vom fi capabili să ne batem cu puteri de rang secund. Acesta este mesajul selecţionerului. Cam puţin pentru o „provocare” cum îşi numeşte el mandatul. Provocarea adevărată apare când te iei de piept cu cei mari. Deocamdată ne spargem capul şi cu Polonia, şi cu Danemarca. Polonezii şi danezii nu aparţin elitei mondiale, sunt două echipe medii. Deci, dincolo de intenţii bune, rezultă că nu avem nicio şansă să ne mai calificăm la Mondial. Bănuiesc că nu am răstălmăcit vorbele lui Christoph Daum, care se simte cumva trădat de nivelul fotbalului nostru. Suntem chit, şi noi ne simţim păcăliţi din cauza jocului subţire ca o ciorbă de lobodă.

Grozav!
Martori ai primelor antrenamente ale naţionalei au remarcat duritatea acestora. Aceiaşi observatori susţin că Alibec este singurul component al lotului care nu a reuşit să ducă la bun sfârşit niciuna dintre amintitele sesiuni de pregătire. Ştiam că Alibec este cam praf cu pregătirea fizică. Să sperăm că nu acesta este totuşi motivul pentru care numărul 10 a ajuns să fie purtat de rezerva de rezervă Gicu Grozav. Ori e o glumă proastă, ori ni se transmite un mesaj. Ne vom lămuri zilele următoare.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Vioteatza (19 comentarii)  •  7 iunie 2017, 13:10

Asta cu dezamagirea e deja pleonasm . Noi suntem dezamagiti din nastere.

Kris (89 comentarii)  •  7 iunie 2017, 13:30

Acum credeti sincer ca Daum este vinovat de situatia fotbalului de la noi? Eu nu cred.La fel nu cred ca atacurile asupra lui Burleanu nu au legatura cu puscariasul eliberat.

Pleseanu Catalin (1 comentarii)  •  7 iunie 2017, 13:39

De la inceput, Daum, a fost de majoritatea ( experti, specialisti, ziaristi ) hulit . Nu a fost vazut cu ochi buni de aproape nimeni ( cei de sus ). A-ti fost invatati cu romanasii nostri (piti, nea puiu, razvanel ; e greu sa va obisnuiti ?, e greu sa incercati ceva nou ? GATA, nu mai avem fotbalistii din trecut, deci nici rezultatele de atunci . Daca nu vom incerca sa ne schimbam cu totii, degeaba, nu vom realiza mare lucru. Ca un suporter, doar ca un suporter, cred ca Daum o sa reuseasca, dar doar daca o sa fie lasat sa munceasca .

Ilie (57 comentarii)  •  7 iunie 2017, 13:47

Cum sa fie 'provocare' dl. Geambasu daca mai avem simtul realitatii ? Noi sintem la ani lumina de jocul prestat de Polonia sau chiar Danemarca, echipe intr-adevar 'medii', chiar daca Polonia este clasata a 3-a in Europa (sa nu uitam cae singura care a facut egal cu Germania la Euro, aceeasi Germanie pe care o si batuse in calificari). Ca atare unde sintem ? Raspunsul este unul singur : la nivelul Muntenegrului & co, egalul facut cu ei a fost just. Ca noi visam inca a fi de nivelul Argentinei 94 sau Angliei 2000, sint vise frumoase, dar din trecut. Lui Daum sa-i spunem mersi mai degraba ca isi bate capul cu mediocritatea fotbalistica locala si cu mizeria din presa de specialitate, care depaseste orice bun simt si profesionalism, Gazeta facind parte in prim plan desigur, cu directorul ei in frunte (mai putin dvs). De ce sa-i spunem mersi lui Daum cind un local ar scoate probabil aceleasi rezultate pe bani mai putini ? Simplu : ptr ca cu Daum, daca ati remarcat, bun rau dar se joaca fotbal, nu se inseala acesta. Jucam atit cit putem, si nu putem mult (nici fizic nici tehnic si fara nici-un pic de talent) dar jucam, sau mai degraba incercam ceea ce fotbal inseamna. Un local ar fi ciupit poate mai mult, bezmetic, dar noi nu fotbalul asta in vrem. Singura directia in care o putem lua daca vrem insanatosire pe termen lung este increderea in Daum si viziunea lui a fotbalului, chiar daca n-are cu cine acum. Sa lasam balta dorintele naive de calificari la turnee finale, caci n-avem cu cine si e mai bine sa nu ne facem de ris acolo. Si sa lasam dracului balta notiunile astea din presa ca costa nu-stiu-cit, caci FRF nu este pe bani publici si pe noi nu salariul lui ne intereseaza. Un local ar fi poate mai ieftin, dar ne-ar baga intr-o mocirla ca nivel, ca nimeni nu ne va mai putea scoate

radu_pnt (25 comentarii)  •  7 iunie 2017, 14:08

ba ai reusit sa rastalmacesti vorbele, cu intentie as zice eu... ceea ce exprima "Dacă vom continua acest proces, ne vom bate cu echipe de nivel mediu în scurt timp" este un obiectiv pe termen scurt, nu e nici destinatia finala nici ceea ce cred ca si-a propus, este o urmatoare statie...mi se pare o gandire logica ceea ce e in contrast cu mentalitatea "profesionistilor" romani .... haideti domnule jurnalist obiectiv..un pic de analiza mai buna, cat pentru salariul pe care nu stiu sincer daca il meritati!

vasco (267 comentarii)  •  7 iunie 2017, 14:12

Eu nu inteleg nici acum ce l-a determinat pe Daum sa vina aici,in troaca lui dragomir ,popescu si alui becali...Probabil a vrut sa vada cum e sa nu fii respectat,cum e sa iei laturi in freza de la marii oameni de fotbal si gazetari din Romania.Du-te acasa ,d-le Daum,sa vezi ce linistit o sa fii...Nu-ti lipsea asta!

katamule (4 comentarii)  •  7 iunie 2017, 14:27

Dl Cristi, ati scos vorbele din context. Daum se referea la faptul ca echipele romanesti de CLUB, vor putea face fata unor echipe medii din Europa. A si dat nume in acest sens; nu mergem mai departe de dubla FCSB - City. Se vede din avion cum GSP netezeste drumul spre nationala pentru Mircea Lucescu.

Cristian (60 comentarii)  •  7 iunie 2017, 14:48

Ba ati rastalmacit vorbele. Selectionerul a spus: NE VOM BATE cu echipele medii. Danemarca este o echipa medie, asa ati catalogat-o. Corect. Iar noi cu Danemarca am facut 0-0. Ne-am batut deci cu Danemarca, am fost egalii ei. Concluzia logica îi apartine selectionerului: ne vom bate cu echipele medii ! Nota 5 dl Geambasu, ati trecut anul, acum puteti pleca linistit in concediu.

Ilie (57 comentarii)  •  7 iunie 2017, 15:13

@vasco : da domnule, sa se duca Daum si sa ne lase in pace cu chestii de-alea SF precum 'sa atacam si cind nu avem mingea'. Cu chestii de-astea se prezinta el in Romania ? Pai noi nu stim sa atacam nici cind avem mingea, daramita cind n-o avem. Ne perturba omul si ne dauneaza. Acasa cu el !

helioglobalus (21 comentarii)  •  7 iunie 2017, 17:24

Când am zis că o să ajungem ca Ungaria,care nu a mai fost la turneele finale din 1986, unii se uitau cruciş. Măcar ungurii îşi revin, au juniori de perspectivă, au băgat bani în centrele de copii. Noi...

mg (232 comentarii)  •  7 iunie 2017, 17:40

..din gură e uşor, da' tre să ai şi cu ce.. Ia-te şi tu de piept cu Shakespeare. Ce zici, te bagi ?

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  7 iunie 2017, 18:06

de douazeci de ani o calificare la mondial face de trei ori mai mult decat o calificare la euro ...calificare la mondial nu mai reusise nimeni pana la Daum care o sa ne califice de la baraj ...omul garanteaza ca n o sa ne mai bata albanezii care jucau de placere ultimul meci ...

radu (2 comentarii)  •  7 iunie 2017, 18:15

Ceilalti antrenori au avut aceeasi jucatori? Nu cred, d-le Geambasu! Ceilalati au avut la dispozitie jucatori mult mai buni pe care nu I-au folosit din motive absolut subiective sau din incompetenta. Ani la rand Sanmartean si Florin Cernat au fost ignorati, in locul lor fiind preferati Florescu, Kocis etc. S-a renuntat chair si la Mutu, cand inca mai putea juca la nivel inalt, asa ca sa nu confundam situatiile. Selectionerii romani si-au demonstrat limitele atat la selctie cat si in privinta conceptiei de joc ori Daum chiar nu are cu cine sa joace fotbalul pe care-l pretindeti de la el. Incercati sa fiti obiectivi fiindca am ajuns unde am ajuns tocmai si din lipsa simtului de obiectivitate. Sa-l pui pe Piturca selectioner dupa atatea meciuri anoste, dupa atatea esecuri, sa-i tolerezi acestuia incompetenta si incapatanarea (de a nu-I folosi pe cei trei nicioadata), trebuie sa ne ne puna pe ganduri. E ceva in neregula cu modul nostru de a judeca si vedea lucrurile. E ceva nociv in modul nostru de a lucra...nu ne putem depasii metehnele, ambitiile personale, nu intelegem si nu practicam profesionalismul in niciuna din activitatile noastre. Suntem o natie de amatori, cu spiritul inca la nivel de daciada, de cantarea Romaniei!

Cosmo (70 comentarii)  •  7 iunie 2017, 18:23

Piti și puiu nu au obținut nici ei calificări la mondial, ci doar la euro, unde e mai ușor, se califica mai multe echipe.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  7 iunie 2017, 18:25

...eu nu sunt dezamagit de Daum ...dezamagit am fost ca ne a batut Albania o echipa fara sanse sa iasa din grupe ...asemenea jucatori a mostenit Daum ...iar el garanteaza ca n o sa se mai intample asemenea rusine

mg (232 comentarii)  •  7 iunie 2017, 18:33

Off-topic Senzaţională revenirea Simonei de la set şi 5-1 pentru Svitolina ! Ar fi multe de spus, dar victoria asta e prea frumoasă... Cred că meciul cu Pliskova va fi cel mai uşor din turneu pentru Simona.

vasco (267 comentarii)  •  7 iunie 2017, 18:41

@Ilie, citind ce postezi,de obicei imi place .Cred ca nu ai inteles postarea mea...Imi mentin parerea ca Daum a gresit venind in Romania..Daca pana si cashcheta facuta la apelul de seara a ajuns sa se ia de el....

di livio (158 comentarii)  •  7 iunie 2017, 20:54

Predecesorii lui au avut jucatori mult mai buni. Daum nu are jucatori. Astia nu-s fotbalisti. Is niste pacalici. *** Alibec si caricatura Stanciu. Astia-s supervalorile fotbalului romanesc. Stanciu, a doua mare teapa din istorie. Dupa inegalabilul Pogba

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (57 comentarii)  •  7 iunie 2017, 21:00

@vasco : inseamna ca am intins eu prea mult coarda cu ironia .. Sigur ca nu-l meritam pe Daum. Omul cred ca nici nu si-a inchipuit peste ce indigeni va da cu ochii acceptind selectionata noastra. Cred ca si lui Columb i-o fi fost mai usor. Deh, ani la rind de spirit becalian, frati veri si prieteni, inclusiv in presa, ne-au refacut tribali : tragem cu sulita in orice vine sa ne perturbe tihna (ps : si mie imi place)

Comentează