Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Vasile, ardeleanul de vreme rea

Miriuţă tocmai a aflat că nu face parte din proiectul "grandios" al CFR-ului. Cică nu are anvergură de Europa

Permalink to Vasile, ardeleanul de vreme rea
vineri, 2 iunie 2017, 5:38

Am apreciat întotdeauna pragmatismul oamenilor care conduc CRF Cluj. Unii i-ar zice cinism. Probabil că aşa trebuie condus un club de fotbal, lăsând la o parte sentimentele. Iar ceferiştii ardeleni ne-au demonstrat asta de-a lungul anilor. Tai coada pisicii ca să fie mai cald în casă, fără să te gândeşti că pe pisică o doare.

Pledul de catifea

Un sentimental s-ar fi gândit că Vasile Miriuţă a fost dat la o parte ca un obiect de recuzită devenit nefolositor. Antrenorul care a surmontat handicapul depunctării şi a dus echipa în play-off, cu şanse reale la titlu la un moment dat, a fost pus în conservare. Fază premergătoare înlocuirii. Sau demiterii înfăşurate într-un pled de catifea. Lui Vasile i se va propune un post în cadrul clubului. Ceva simbolic, acolo, cât să nu-l deranjeze din muncă pe Dan Petrescu. Fiindcă el va fi noul antrenor. Cu sau fără Gică Popescu în calitate de preşedinte, asta este altă discuţie.

De la slană la cordon bleu?

Aşadar, proiectul „grandios” al noului CFR nu-l cuprinde pe Vasile Miriuţă. Vasile este bun pe post de manta de vremea rea. Îşi suflecă omul mânecile, munceşte, e gata, gata să se bată la titlu, e sabotat de zvonul imposibilităţii ieşirii din insolvenţă şi apoi se alege praful. Vasile nu mai are argumente să-şi motiveze echipa. Atunci, ce să vezi? Conducătorii sunt străluminaţi de o idee. Vasile este bun să mănânce o slană şi să ciocnească un pahar de horincă, la masă cu băieţii. Când se trece la cordon bleu şi la ratatouille, stropite cu vin de Languedoc, vine Dan Petrescu. Şi uite cum ardeleanul dintr-o bucată îi face loc miticului din mai multe bucăţi. Să mai zică vreunul că în inima Ardealului are cineva ceva cu regăţenii!

Joaca de-a şefii, de-a fotbalul

El, Dan Petrescu, are altă anvergură, ni se sugerează. El este la nivelul următor, în altă ligă. Aceea a antrenorilor capabili să redea strălucirea europeană fostei campioane. Nu sună foarte măgulitor pentru Miriuţă. Apropo, anvergura lui Petrescu s-a clădit în ultima vreme cu rateuri repetate prin Rusia, zona Golfului şi prin China. Dar ce mai contează când ai nişte bani pe mână şi vrei să te joci de-a fotbalul, precum sunt noii patroni ai CFR-ului. Umblă vorba că sunt cei vechi ascunşi în spatele celor noi. Asta ar fi foarte tare, Arpi reloaded.

Compromisul în loc de revoltă

Vasile Miriuţă va supravieţui acestei încercări. A gustat din deliciile şi din fierea sistemului, nu mai este un începător în ale meseriei. Pe care şi-o face cu pasiune, dacă nu greşesc. Atât cât îl cunosc, nu foarte mult, nu cred că va alege să fie băgător în seamă în curtea CFR-ului. Asta nu înseamnă că nu va reveni niciodată în Gruia. Căile fotbalului, nu doar ale fotbalului nostru, sunt perverse. Şi pline de surprize. Sigur că frumos ar fi ca Miriuţă să îşi exprime dezgustul şi să plece fără să se mai uite în spate. Dar trăim într-o lume guvernată de compromis. Aşa că trebuie întotdeauna să laşi loc de bună ziua. Şi să tragi cu coada ochiului în urmă, de unde tocmai ai fost izgonit. Urâte vremuri!

Comentarii (34)Adaugă comentariu

iris (15 comentarii)  •  2 iunie 2017, 18:14

La CFR , au fost schimbați antrenori (mai ,,cu nume” -români și străini) care erau pe primul loc cu echipa, care au câștigat titlul, care s-au calificat sau jucau în grupele CL... la scurt timp după ce au fost ,,confirmați”. Comparativ cu celelalte, schimbarea lui Vasile Miriuță e cea mai puțin ,,prăpăstioasă”.Chiar dacă a fost pus în gardă (chiar și ...pe surse), chiar dacă lucrurile mai pot fi îndulcite, astfel de ,,întâmplări cu antrenori” lasă un gust amar deși mai există și concedierile la nervi ori în direct la tv. și mai există și diferențele de valoare între jucători și antrenori, din fotbal sau alte sporturi.

vasco (267 comentarii)  •  2 iunie 2017, 18:36

Exacta asa,urate vremuri!!!

vasco (267 comentarii)  •  2 iunie 2017, 18:44

Chiar asa,urate vremuri! Dar lasa ca le infrumuseteaza bursucul veninos si nevrotic,sa vezi ce mai circ.....cu arbitrii care deja fura cfr-ul si comploteaza impotriva lui mai ceva ca impotriva lui nea mircea lucescu....

nicu (6 comentarii)  •  2 iunie 2017, 18:58

Sa vina Miriuta la Botosani . Aici daca nu bate vreun jucator sau daca nu se da deoparte in meciurile cu Chiajna , poate sa stea si zece ani .

sundance kid (150 comentarii)  •  2 iunie 2017, 19:44

Exact expresia asta vroiam sa o formulez si eu . Miriutza "paltonul de vreme rea ". Chiar ma deranjeaza ce i s-a intimplat si pentru ca e dinamovist dar mai ales pentru ca il respect . Este in primul rind un om civilizat( cel putin in fatza camerelor ) . Oricum sunt convins ca dupa Contra care nu va sta prea mult la dinamo ii va veni rindul si antrenorului Vasile Miriutza . CAPUL SUS VASILE ! Niciodata nu te-ai facut de ris dar stii vorba ardeleaneasca . " SA MOARA SI CAPRA VECINULUI " !

laur (287 comentarii)  •  2 iunie 2017, 19:52

„ Vasile, ungurul de vreme rea! ”. :))

Banii lor riscu lor (4 comentarii)  •  2 iunie 2017, 19:56

Tu de ce nu mananci supa cu furculita, din acelas motiv cand vrei in Europa e preferabil sa nu mergi cu unu fara experienta europeana, mai ales daca ai ocazia si capacitatea sa aduci unu cu experienta.

Ionut (2 comentarii)  •  2 iunie 2017, 19:57

Dar de ce nu se vorbește și despre felul în care a plecat Miriuta prima data? Hopa repede are presa subiect de discuție.... Părerea mea e ca au fost fair-play conducerea CFR-ului deoarece doresc sa îl păstreze în club....

laur (287 comentarii)  •  2 iunie 2017, 20:03

Modalitatea prin care clubul CFR Cluj s-a debarasat de Miriuță este una reprobabilă. Motivul? Alt patron, alte cerințe, alt sistem, dar, că există și un dar, același Dr. Mureșan.:)) Cine este patronul ăsta care te concediază printr-un email?

tudor (7 comentarii)  •  2 iunie 2017, 20:20

Chapeau bas!

laur (287 comentarii)  •  2 iunie 2017, 20:30

Acum citesc că Dănuț nu este 100% antrenorul clujenior ) Râsu-plânsu! :((

florin (21 comentarii)  •  2 iunie 2017, 20:52

''Umblă vorba că sunt cei vechi ascunşi în spatele celor noi. Sigur că frumos ar fi ca Miriuţă să îşi exprime dezgustul şi să plece fără să se mai uite în spate. '' Probabil si-au adus aminte de sezonul 2014-2015, atunci cand ardeleanul Miriuta i-a cam lasat balta, odata cu terminarea cascavalului, exprimandu-si si atunci dezgustul: ,,nu sunt tentat sa mai antrenez in Romania''.

haideusicfr (141 comentarii)  •  2 iunie 2017, 21:00

De acord cu dumneavoastra .Aveti perfecta dreptate. Miriuta nu are "anvergura", Se pare ca nici dr Muresan. Cel care a dus CFR-ul in spate de-a fost bine de-a fost rau. Nu cred ca "ardelenii" sunt in spate,.Toti noii propusi sunt ..."mitici|.Cum afost si cel ce a distrus pe U Cluj.Wagner ala sau cum ii spunea. A luat-o cu totul si a dus-o la Ploiesti.Si de acolo a ajuns la Giurgiu. Cel ce a ramas la Cluj ,de U vorbesc joaca in div 4.Sau 5. Se va intampla la fel cu CFR ? Foarte probabil. Miriuta si Muresan nu fac parte din "schema|.Gica Popescu mai lipseste .In locul dr .Muresan.Sa stim o ..."treaba".

haideusicfr (141 comentarii)  •  2 iunie 2017, 21:18

Andone a castigat doua campionate cu CFR! Adus urgent la Cluj ! Dupa care a fost schimbat.

Hortensiu (65 comentarii)  •  2 iunie 2017, 22:14

Ce haiosi sunt ei cum tot discuta de "noii patroni", cand e clar ca in spate e acelasi domn AP. Lipsa asta de transparenta ridica mari semne de intrebare si e un subiect mult mai interesant decat cine vine antrenor si cine pleaca.

haideusicfr (141 comentarii)  •  2 iunie 2017, 22:17

Jucator tanar fiind pe la Baia-Mare a realizat ca nu are nici o sansa la Nationala tarii sale cea a Romaniei. S-a dus in Ungaria ,a jucat fotbal , a jucat si prin Germania si a ajuns in Nationala Ungariei. Asta este ,suntem de mandra minune. Ne batem joc de noi intre noi! Iar bucurestenii ii striga : "ungurule"! Desi au jucat in Germania la aceeasi echipa si el si Reghecampf ,ultimul a ajuns la Nationala iar "ungurul" nu!

Freddy RE (11 comentarii)  •  2 iunie 2017, 22:20

Sunt ardeleni; ce putem cere...?

Calin Murasan (2 comentarii)  •  2 iunie 2017, 22:55

Pacat de Miriuta!!! dan petrescu si mara sa nu uite ca pot avea aceeasi soarta! Aceleasi metehne in schimbarea antrenorilor care au muncit pe branci la cfr!!! Succesuri!

Urod (105 comentarii)  •  2 iunie 2017, 23:17

Da, urâtă situație și din păcate fotbalul e plin de lucruri din astea ,asa , mai urâte. Ar fi trebuit sa i se dea șansă lui și dacă nu confirma , putea sa fie schimbat. Acum nu-i rămâne decât sa aștepte alta oportunitate.

StefanCM (42 comentarii)  •  3 iunie 2017, 0:11

Mie imi miroase mai degraba a Manchester United din era Ferguson, dar raportat la fotbalisti. Daca Ferguson era la Barcelona ii facea vand lui Xavi sau Iniesta la 30 de ani ca sa joace cu Thiago. Asa cum proceda cu majoritatea starurilor lui MU. E ciobaneala maxima ce a facut CFR cu Miriuta, dar probabil cu patroni noi vin vremuri noi. Nu puteau sa ii spuna la Miriuta cand a venit noul patron, ca ba, trage tare, ca peste cateva luni s-ar putea sa te schimbam. Iar daca chiar vor investi, cum se lauda ca, atunci sanatate. Eu nu uit nici ca se zvonea ca Miriuta o sa ajunga la Steaua inaintea ultimei etape. Asa ca sa nu judecam situatia la cald, ca la CFR de obicei nu se spala rufele in public, ca nu e stana ca la FCSB, si s-ar putea sa pornim de o premiza gresita.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  3 iunie 2017, 6:29

...pe antrenor il tin ...rezultatele ...

andipanda (28 comentarii)  •  3 iunie 2017, 6:38

Ma depaseste un lucru: ce naiba il recomanda pe Petrescu antrenor de top,chiar vehiculat la nationala,daca ne uitam la rezultatele din cariera de antrenor.Chiar asa,800k euro/sezon?A innebunit lupul!Cristi Geambasu,foarte bun,ca de obicei.

octavian (19 comentarii)  •  3 iunie 2017, 8:37

Sa nu uitam cum a fost schimbat si umilit Hagi la Steaua. La CFR schimbarea antrenorilor cinic nu a inceput cu Vasile, care si el a plecat destul de penibil de la CFR. Cat priveste Petrescu este mult zgomot pentru mai nimic. Face impresie mai mult la acrobatii.Daca era antrenor de top mergea in Anglia. Cand se schimba antrenorii se mai imparte si cascaval.

Zuv (21 comentarii)  •  3 iunie 2017, 9:20

Nesimtire ca la astia de la CFR n-am mai vazut... Intai si-au fentat proprii jucatori,cu intrarea in insolventa.Acum il demit pe Miriuta,care era sa le castige campionatul cu o echipa low-cost,si plecata cu handicap. Mi-e sila de ei!

brazvan (47 comentarii)  •  3 iunie 2017, 9:33

absolut de acord cu cele scrise, cu amendamentul celor intamplate intre parti la plecarea lui miriuta in ungaria. pe dan petrescu, in ultima vreme il recomanda rateurile in serie, dar a simtit omu' miros de lovele proaspete. despre mara, nu tin minte sa fi reusit ceva de cand s-a lasat de fotbal, ceea ce-i doresc si acum.

ghitza pistolarul (2 comentarii)  •  3 iunie 2017, 10:33

am fost nevoit a reveni... ce v-ati fi asteptat cu Miriutza... sa aiba ca soarta?! E un club pragmatic si stie ca fotbalul mare nu se face cu BLATUITORI de genul VASILE... Simplu

Paul (1 comentarii)  •  3 iunie 2017, 13:06

Mai Freddy Re....cum adica sunt ardeleni ce putem cere????nu stiu de unde esti da presupun ca numai un incult face astfel de afirmatii.....te pomenesti ca ne cunosti pe toti nu???! Cu un fiu ca tine .....ce bataie de la dumnezeu mai vrei

Anonim (210 comentarii)  •  3 iunie 2017, 13:21

Urat se procedeaza la CFR, unde antrenorii cu merite nu sunt lasati sa-si faca treaba pana la capat si sa culeaga roadele muncii depuse! Totusi, dincolo de ce i s-a intamplat lui Miriuta, n-am inteles de ce-l desconsiderati pe Petrescu; s-a uitat ca a castigat un titlu cu Urziceni cu jucatori imprumutati si liberi de contract si ca a fost pe punctul sa se califice in "optimile" Ligii Campionilor? Miriuta n-a patit precum Costa, fost antrenor al clujenilor, care a fost demis cand CFR era pe primul loc; roadele (primele) le-a cules ardeleanul Andone, a carui capacitate profesionala s-a vazut in prima parte a sezonului, la Dinamo! A.

Mihai (2 comentarii)  •  3 iunie 2017, 22:15

Buna seara Tocmai am citit editorialul Dvs Bun ca de obicei. Si la subiect. Va zic însă ca din păcate C F R nu o sa aiba public si daca il aduce pe Lucescu antrenor. Pt ca echipa asta este fara public si asa o sa fie zece decenii de acum înainte. Pentru ca ea este o "facatura" ă unor traficanți gen Pascany si alti gealați. Nimeni din Cluj nu crede că nu ă iesit din afacere. Pentru Cluj si clujeni singura mare iubire ramane "U" . C F R rămîne pt toți echipa care a traficat campionate cu arbitri si mafioții din fotbalul românesc. In rest ...praf in ochi. Va salut cu respect.

HAI_CFR (3 comentarii)  •  4 iunie 2017, 7:25

Ma da vad ca doar o parte a povestii va place sa pedalati. Cand a intrat CFR in insolventa Miriuta a acceptat un alt proiect mai "valoros". Da ? Asta pentru ca el asa a considerat ca e mai bine pentru el. Cuceririle in istorie nu s-au facut de dragul celuilalt. A avut tot dreptul sa plece chiar daca CFR avea nevoie d el. Acum sant alti sefi si poate gandesc altfel vor sa mai incerce si altceva. Bine sau rau nu stim inca. Vorba lui Mike Tyson: Everyone has a plan 'till they get punched in the mouth.

mg (232 comentarii)  •  4 iunie 2017, 11:56

..CFR Cluj nu e AS Roma, iar Miriuţă cu siguranţă nu e Totti, cu cei 25 de ani sărbătoriţi recent. Noi suntem români nu romani, spun şefii din Gruia. Nu mi s-a părut fair play mazilirea lui Ando de la Dinamo(a păţit-o de altfel şi la CFR..), dar mutarea lupilor tineri a fost inspirată, Contra dovedind că nu e numai Guriţa de el.. Poate şi Dan Petrescu va reuşi Cluj ceea ce a realizat la Urziceni. Moscova, şi nu numai, nu crede în lacrimi..

Anonim (210 comentarii)  •  4 iunie 2017, 16:55

@ mg De cate ori a fost Andone la CFR? Intr-o ocazie l-a inlocuit pe Costa, care dusese echipa pe primul loc! Capacitatile lui Ando s-au vazut la Dinamo, cand ii avea in lot pe Lazar, Rotariu si Gnohere; noroc cu venirea lui Contra... A.

bandasu (1 comentarii)  •  4 iunie 2017, 22:06

Totul pt a da CFR-ului o alta culoare, de a schimba percepția majorității fata de echipa.

vasco (267 comentarii)  •  6 iunie 2017, 11:11

Parca vad ca venirea marelui Dan va fi cam ca la ASA TG.Mures,va primi o oferta de pe la turci sau rusi..si PA!Nu are caracter si poate ca e mai bine ca nu va veni ,e circ destul in "fotbalul" romanesc....

Comentează