Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Bouchard inchizitoarea. Mă laşi?!

Jucătoarea canadiană reclamă toleranţă zero pentru doping şi pedeapsă pe viaţă pentru Şarapova. Dar cu ceilalţi, nedescoperiţi sau acoperiţi, cum facem, dragă "Genie"?

Permalink to Bouchard inchizitoarea. Mă laşi?!
vineri, 28 aprilie 2017, 10:02

Eugenie Bouchard vorbeşte, nu doar îşi arată picioarele. Jucătoarea canadiană consideră că Maria Şarapova este o trişoare şi ar fi trebuit suspendată pe viaţă. Declaraţia lui Bouchard vine exact la o zi după ce Şarapova şi-a făcut reintrarea în circuit cu o victorie în turneul de la Stuttgart.

Drumul de la Eugenie la Genie

Pe Maria Şarapova o cunoaştem foarte bine. Sau aşa credeam până la povestea de dopaj cu Meldonium, test picat cu succes de Maşa după Australian Open 2016. Pe Eugenie Bouchard o cunoaştem mai puţin. Şi deja am început să o uităm. Finalistă la Wimbledon în 2014 şi ocupantă a locului 5 WTA în toamna aceluiaşi an, Eugenie a căzut acum pe locul 59 în ierarhia mondială a fetelor care joacă tenis profesionist. O mare promisiune în urmă cu 4-5 ani, mai întâi o puştoaică serioasă şi muncitoare, netimorată de nicio adversară, apoi o domnişoară plină de fiţe, căreia i se urcaseră fumurile la cap, stimulată fiind şi de porecla „Genie” (Geniala), Bouchard a parcurs în timp-record drumul de la celebritatea efemeră la zbaterea în mediocritate. Unde niciun tabloid nu îţi mai oferă porecle care te împing să îţi pierzi minţile.

Episodul Alexandra Dulgheru

Cred că vă amintiţi episodul de la meciul de Fed Cup dintre Canada şi România, când „Genie” a refuzat să îi întindă mâna Alexandrei Dulgheru. Bouchard şi-a explicat mitocănia prin faptul că niciun regulament nu o obliga să dea mâna cu adversara!?! Dar uite că decontul nesimţirii a venit mai repede decât ne închipuiam. Zeul tenisului nu bate cu parul, ci cu racheta! Din acel moment, demonstraţia că până la urmă un campion adevărat trebuie să fie însoţit şi de o comportare pe măsură a fost completă. Aerele de vedetă au distrus şi statura sportivă, şi bruma de imagine a genialei domnişoare. Asta împotriva legendei din bătrâni, potrivit căreia opera contează, mai puţin caracterul. Poate aud şi cei care continuă să-l apere pe Ilie Năstase până-n pânzele albe.

A plătit Şarapova şi pentru alţii?

Aşadar, micuţa Eugenie tot alunecă pe tobogan de vreo doi ani şi se tot chinuie să ajungă în fazele superioare ale turneelor. Asta nu înseamnă că ea nu poate avea dreptate în privinţa Şarapovei. Doar că nu era ea persoana care să facă pe inchizitorul. Deci ideea este toleranţă zero în materie de doping. Deşi ar fi nişte nuanţe aici care merită o discuţie. Este Şarapova imaginea răului total în materie de dopaj? Sau doar un exemplu folosit de ITF (Federaţia Internaţională) şi WADA (Agenţia Mondială Antidoping) pentru a arăta pisica şi altor amatori (de fapt, profesionişti) de substanţe şi proceduri interzise? Dincolo de faptul că Maşenka noastră dragă a virat de mai mult timp în zona aceea a prinţesei neînţelese şi inaccesibile, purtări care o fac nesuferită, dar nu neapărat vinovată viager. Este moral ca Şarapova să plătească şi pentru cazurile nerevelate încă? Poate rolul ei a fost şi să îndepărteze atenţia de la alte figuri emblematice ale tenisului, acest sport minunat, dar atât de puţin controlat. Mai puţin chiar decât fotbalul. Asta spun statisticile WADA, incidenţa controalelor antidoping în fotbal şi în tenis este mult mai scăzută decât în alte sporturi. O întâmplare?

Nesuferita Maşenka, victima perfectă

De ce? Pentru ca numerosului şi sensibilului public de pe întreg mapamondul să nu-i fie ucişi idolii. Cum ar fi, prin absurd, desigur, dacă mâine am afla despre Nadal, poimâine despre Djokovici, iar săptămâna viitoare despre surorile Williams? Urât! Groaznic! Şi neadevărat în percepţia amatorilor de poveşti, care nu vor să ştie dacă urina marilor campioni găureşte eprubetele! Aşa, Maşenka a fost victima perfectă, nu că nevinovată. A primit doi ani de suspendare, s-a apărat dându-şi un pic ochii peste cap, apoi i-a fost redusă pedeapsa la 15 luni, femeia a învăţat în perioada aceasta ce este viaţa, a mai băut un pahar, a mai cunoscut un bărbat, probabil că în scurt timp va scoate şi o carte autobiografică. Iar acum, curată şi nemeldoniumată, a reintrat în circuit.

Şi povestea continuă. Fericiţi cei care cred în ea, căci a lor va fi împărăţia cotizanţilor la bunăstarea marilor campioni! Amin!

Comentarii (43)Adaugă comentariu

adi (5 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 10:33

"Iar acum, curată şi nemeldoniumată, a reintrat în circuit." Pai tocmai asta este problema d-le Geambasu. Trebuia "sa o ia de jos", cu turneele la care avea acces conform locului actual din clasament, cum face toata lumea. E aberant (o fortare dementa a regulamentelor, la care ITF tace in papusoi) sa primesti 'morman" 3 wildcard-uri la turnee de top. Ce merite are de i s-au acordat aceste wildcard-uri de catre organizatori ? Ce recompenseaza ele ? Iar daca s-at descoperi ca toti marii campioni ai sunt dopati, nu cred ca s-ar prabusi iremediabil tenisul. Si ciclismul merge mai departe, dupa ce s-a devoalat imensa escrocherie a marelui sau idol, Lance Armstrong.

mm.mick (2 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 10:35

Nu am citit editorialul, dar as pune bani ca exista unul din cuvintele "becali, steaua sau fotbal" in articol.

Dan (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 10:35

Sunt unul care il va apara pe Ilie Nastase pana in panzele albe si ii deplang pe toti ipocritii care nu o fac dar, in acelasi timp le povestesc nepotilor intamplari despre cariera genialului tenisman roman. Ce a facut Ilie nu este demn derenumele lui dar a caracterizat-o pe Conta exact asa cum a fost la momentul respectiv. prin lacrimile de crocodil pe care le-a varsat a vrut de fapt sa castige timp ilegal pentru a-si reveni. Ce caracter are un asemenea sportiv? exact acela din cuvintele lui Ilie Nastase!

adi_stelistul (454 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 10:44

Nu ma pricep dar ma gandesc ca daca atata timp meldoniumul n-a fost incriminat probabil ca efectul sau asupra organismului nu e atat de dramatic incat sa imbunatateasca vizibil performantele. Pastrand proportiile, probabil ca e un fel de codeina a Andreei Raducan(sa nu-mi sara nimeni in cap, e doar un exemplu care-mi venea in minte). In consecinta cred ca organismele care au decis DOAR 15 luni de suspendare au avut asta in vedere. Iar pe urma ideea de a pedepsi pe cineva PE VIATA nu are nimic de a face cu justitia, ci cu razbunarea. Din punctul meu de vedere (voi sublinia si acel "meu"), oricat de putin prizabila ar fi Sarapova, cu aerele ei si micile momente de nesportivitate, cred ca odata ce si-a ispasit pedeapsa ea e indreptatita sa apara pe courts-uri in orice competitie. Si sa castige trofee. Oricat de prost exemplu ar fi ea pentru tineri aspiranti sau orice alte argumente s-ar putea cauta impotriva ei. Ideea ca soarta unui om, oricat de odios, poate fi manipulata pentru a servi ca exemplu, mi se pare inacceptabila. Cel putin.

tepes (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 10:48

Domnule Geambasu,stai cam prost cu memoria.Ai uitat finala de-la Roland Garos? unde datorita unui tertip ordinar a castigat turneul in dauna Simonei? Apoi dopajul ,pe care-l duci in derizoriu este o bagatela pt. tine? Ce daca sa drogat,au mai facut-o si altii,ce atata scandal,cam asta vrei sa transmiti,nu-i asa?In schimb dai lectii de exigenta si de corectitudine in cazul lui Nastase.In comparatie cu Nastase care a adus faima Romaniei,tu Geambasu,esti un micut un nimic si atat.In schimb ai gura mare si sloboda care doar denigreaza uitand trecutul apropiat.Fara nici un pic de respect.

mg (232 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:16

Şarapova a fost prinsă cu meldonium şi a plătit. Din răzbunare hackerii ruşi au spart serverele Wada, dezvăluind că deşi au fost prinse dopate la olimpiada de la Rio, surorile Wiliams şi gimnasta Simone Bile au primit pe ascuns scutiri ?!... Curat murdar. Altfel, şi surorile Wiliams şi Şarapova, rămân mari campioane, cu un palmares greu de egalat. Bouchard e un fel de Kournikova, o frumuşică talentată căreia i s-a urcat la cap după ce a intrat în lumea mondenă. Cred că v-a rămâne la reclamele la bikini. Iar episodul cu Alexandra Dulgheru arată că şi femeile pot fi nesimţite... Îl susţin pe Ilie Năstase până-n pânzele albe.

mg (232 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:18

..evident "va rămâne".. :)

Catalynn (27 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:19

Domnule Geambașu, nici Irina nu a dat mâna cu britanica cand a castigat meciul Duminica .... Poate in alt context, într-unul fara înjurăturile birjaresti ale jeneralului, as fi zis ca a fost o scăpare, nicidecum premeditare. La partida aia in care Genie nu a dat mâna cu Dulgherița Simona nu a participat. De atunci ați beștelit-o in fel si chip, ca nu isi rupe adidașii pe gratis pt România, ca ii e frica de Zika si alte din astea ... Acum ca a castigat partida cu Marea Britanie si a mai facut cat de cat uitat "momentul" Nastase, nu credeți ca e timpul pt niste scuze publice?!

mg (232 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:20

..evident "va rămâne"... :)

Tom (70 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:32

Păi de surorile Wiliams, se știe! Doar că au ... scutire medicală, au fost mai prudente.Ele, sau staff-ul lor.

Traian (2 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:44

Masenka, ca o placi sau nu, ar trebui sa o ia de la 0. Cred ca ban for life este o masura prea dura pentru folosirea unei substante care a fost interzisa abia in Ianuarie 2016!

Doru (105 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 12:22

Am citit articolul pana la aluzia cu Năstase. ..dacă n-ai înțeles ca noi îl apărăm de sălbăticia ca care l-ați atacat voi , unii ziariști și nu pt cea facut,este grav...înseamnă că tu n-ai înțeles nimic. Năstase va plăti pt ieșirea lui necontrolata, dar voi care doar scrieți și trăiți dintr-o meserie care din cauza multor ziariști, a devenit mizerabila, cum plătiți? !!!!...adică pt articole scrise la comanda, pt traficul de influenta, pt articole mincinoase gen...pe surse. ...etc...cum plătiți? !!! Să-mi spui cum au ajuns milionari colegi de-ai tai din presa,te rog, că eu nu înțeleg dintr-un pix cum poți sa faci atâția bani....dacă au scris cărți și s-a bătut lumea pe ele , de acord....Dar numai ca apar la televiziuni și plimba aerul prin gura, mai scriu un articol demolator la adresa celor care au transpirat din greu pt a face performanta, gata devin milionari?!!!!!!...Buna meserie ,ce prosti suntem cei care nu ne-am făcut ziaristi !!!!!!!!

octavian (19 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 12:23

Dopajul in sport a fost , este si va fi.Hotul ne prins e om cinstit. Pentru care sportiv de mare performanta bagam mana in foc. Sarapova vinovata fiind este exemplu care se da din cand in cand. Scapa cine trebuie sa scape.

comabi (18 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 12:34

Nu inteleg chiar deloc de ce nu are voie sa-si exprime opinia Bouchard? Doar pentru a ca nu a confirmat forma sportiva si ca are un caracter care ridica semne de intrebare uneori inseamna ca nu are dreptul a-si exprima opinia? Este inca o copila, rasfatata prea mult, ce e drept, insa asta nu inseamna ca declaratia ei ar trebui desconsiderata. Nu a spus chiar o gogomanie. Pe bune acum, de cate ori nu ati facut si d-voastra declaratii taioase, fara ocolisuri, direct la obiect :) (daca tot va autocaracterizati astfel)? Poate nu mereu ati avut dreptate, nu :)?

Demostene (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 12:54

Geambasule, tu esti limitat? Cum adica ce facem cu cei nedescoperiti? Atunci cand si acestia vor fi descoperiti este limpede (pentru noi, astia, pamantenii, nu si pentru tine observ) ca Gennie cere toleranta zero si suspendare pe viata si pentru ei. Tu ce vrei sa ne demonstrezi cu acest editorial? Ca Gennie este slaba la tenis si ca n-ar avea voie sa vorbeasca? Saracule.... Veninosule.... Doar rautate iti iese prin toti porii tai, Geambasule. Observ tot mai clar ca fericirea ta rezulta din insuccesele altora. Mai bine ti-ai construi propria ta fericire ca sa mai scapi de frustrarile care te bantuie, nefericitule...

JohnnyBlade (10 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 14:39

Geambasule, vezi ca ai facut o usoara confuzie. Porecla/alintul "Genie" nu are nicio treaba cu a fi genial(a). Dar absolut niciuna. Potrivit dictionarului Merriam-Webster, un/o "genie" reprezinta "a magic spirit believed to take human form and serve the person who calls it". Deobicei un astfel de "magic spirit" (sau duh pe limba noastra) traieste intr-o sticla sau lampa (vezi Aladdin). In termeni populari, ce ai facut tu se numeste "furculision". Poate faci corecturile necesare pana nu incepe lumea sa-ti spuna Cristian "Genie" Geambasu. Vorba aia, doar esti un ziarist "genial".

Demostene (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 14:47

@JohnnyBlade: Iti bati gura de pomana, nu pricepe, e limitat si inveninat

pop ion (29 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 17:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A.D. (7 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 17:37

D-le Geambașu, Îmi sunteți mai simpatic (abstracție făcând de preferințele dvs. politice) de când v-am citit „biografia completă” (de ce nu sunteți mai modest, de ce nu o numiți „Câteva cuvinte despre mine” ? Ordin de sus ?). Cum facem să aflăm care sunt cele „vreo trei limbi străine” pe care le vorbiți ? E suficient să vă întrebăm aici, public, ori e nevoie de demersuri speciale ? Vă putem întreba cum le-ați învățat (dat fiind că în RSR se făceau cam vreo două numai - și destul de prost!) ? Ați schimbat una, „între două școli”, ori cum ? De vorbit, cu cine le vorbiți ? Altfel spus: la ce vă folosesc ? Engleza este printre ele ? Ați citit „cartea” (35 pagini) „War is a Racket”, a unuia Smedley Butler, general-maior de pușcați marini, naș al lui Al Capone, capul loviturii de stat impotriva lui FDR, care s-a răzgândit (și s-a apucat de scris!) ? PCR-ul american (fost membru în guvernul RReagan, la un moment dat) vorbește destul de des de el, deși PCR-ul românesc n-a suflat vreo vorbă, în 45 de ani ... Dom'ne, americanii zic că biata Mașa ar fi căzut victimă unei puneri bruște (la 1 ianuarie a anului când a fost depistată) de către „americani” (adică de un for sportiv „independent și neatârnat”) a meldonium-ului pe lista neagră, după ce o lăsase pe Mașa să se „trateze” cu el vreo 10 ani! Dvs. nu i-ați citit ? OK, le-a trebuit 10 ani să afle că e dopant, au aflat exact când trebuiau eliminați rușii din competiții; dar de ce nu ne spune un jurnalist „box-to-box” - asta ce-o însemna ?) cam câte medicamente se înghit în sportul de performanță ? Am un unchi care a abandonat atletismul în anii 1950-60, fiindcă a refuzat să ia medicamente ; vă dați seama ce poate fi în Democrație ? D-le Geambașu, inginer mai sunteți ? Mai știți ceva de la cursul de „Matematici Speciale” ? Fizică mai știți ? Puteți explica de ce un inginer RSR abandonează ingineria pentru ziaristica sportivă ? Fiindcă ați înțeles că România e terminată economic ? Vă dați seama ce ar trebui să ne spună un jurnalist adevărat ? Și ne spune! „Este moral ca Şarapova să plătească şi pentru cazurile nerevelate încă? Poate rolul ei a fost şi să îndepărteze atenţia de la alte figuri emblematice ale tenisului, acest sport minunat, dar atât de puţin controlat. Mai puţin chiar decât fotbalul. Asta spun statisticile WADA, incidenţa controalelor antidoping în fotbal şi în tenis este mult mai scăzută decât în alte sporturi. O întâmplare?” Adică știe că mai sunt și alții ? Adică nu știe de pregătirile de război ? Adică știe toate astea, dar ne lasă pe noi să le spunem, dânsul fiind „oficial”, adică unul care plătește cu capul pentru ce scrie - în timp ce noi (prostimea) vorbim cu glasul zeilor („vox populi, vox dei”). Adică să fim mulțumiți că/dacă ne lasă ? ;) Ori ne raportează mai departe ?

Filbert (70 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 19:18

@JohnnyBlade génie (fr.) = geniu, inginerie. Eugenie e canadianca de origine franceza din Montreal. Engleza n-a ramas (deocamdata) singura limba pe lumea asta :)

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 21:11

@A.D, tu nu esti deloc simpatic luind apararea rusnacilor ! Chiar Putin a recunoscut ca n-a fost o decizie politica, a cerut doat sa se cerceteze cit timp ramine substanta in organism. Nedreptate, mai curind o afacere profitabila ! De cind a fost prinsa lebada sovietica rea cu meldonium vind letonii de zece ori mai mult ! Si se mai pot si plinge ! A avut lebada rea 4 ani de gindire si 6 luni sa renunte. Putea trece pe Cartinin dar a continuat. Eu am vazut ce timpenii vinde rusnaca, de ma intrebam la ce-i mai trebuie bani, asa ca eu cred ca stia foarte bine ca va fi prinsa. A facut reclama. Dupa cum se misca o fi trecut acum pe Cartinin. Magar si mangerul ei, acelasi din tinerete, magarul sovietic Max Eisenbud, care le numea recent pe Radwanska si Wozniacki „Journeyman“, adica opusul campioanei, adica niste ciumpalace care merg si ele zilnic pa la turnee si nu cistiga nici un Grand Slam, a mai zis ca zilnic sint depasite de noi generatii !!! Atita nesimtire ruseasca n-am mai intilnit, o finuta si o scumpa precum Caroline Wozniacki - intrebata fiind a spus doar ca le intelege pe colegele care protesteaza ca intra rusnaca direct in lupta cu primele din lume caci rusnaca n-a fost bolnava - alearga si ea saraca pa la turnee dar in gol, vrea dar nu poate - ca si ciumpalacul ala cu tricolorul pa la demonstatii, ciumpalacu care e zilnic peste tot si nu produce nimic ! Geambi si-a ales bine victima, una usor de demolat – stii tu ca dintre produsele comuniste Eugenia mai rezista ? - dar multi au protestat ! Aproape toate sportivele au protestat. De ce oare ? Iar organizatorii din Stuttgat mint, biletele n-au fost vindute de mult iar preturile sint sub jumate ca la un meci normal de fotbal in Londra. Suspendarea rautatii a expirat exact in ziua primului meci dar decizia de participare a fost luata cu o luna inainte, a fost deci ilegala. Altfel pentru french open, decizia ca lebada sovietica sa participe ori nu se va lua peste doua saptamini, deci daca va fi admisa va avea ceva iz de legalitate. ----------------------------------------- Despre Meldonium ca dopaj s-a discutat mult la J O Londra 2012. Mare reclama, medicii sportivi letoni au dat lovitura, dar interzis in aproape toata lumea, s-a vindut in statele din est unde se poate cumpara si azi. A intrat in monotorizarea Agenturii Antidoping, in 2015 la Baku s-a facut mare vilva, toti sportivii au fost intrebati daca il folosesc, 80 % au mintit. A fost interzis in septembrie iar „draga noastra Mascha“ – *** – a fost depistata dupa 6 luni, in aprilie. Simtea ea de mai bine de 10 ani ca-i face bine. Prin anii 70 a fost gasit bun ca sa creasca mai mari animalele, spre exemplu o iapa de curse, sa creasca mare, tare, sa reziste la antrenamente, sa se simta bine dupa si sa se refaca mai rapid. Cine stie de cind ia „vitamine“ lebada sovietica rea, ea zice ca doar de 10 ani, dar se vede ca a crescut destul de mare si este destul de nesimtita, desigur fara sa-si dea seama. Daca stia lua si Putin, ajungea si lalagi...de el macar la 170 cm ! ------------------------------------------- PS @A.D, te anunt ca Handralaii si "Barbatele noastre" de la ilegalele CSA Steaua si Dinamo au luat centraliazat orice era la moda ! Nici ei nu s-au oprit din dopat la timp caci prostalaii credeau ca se duce "vitamina" ca micii cu mustar ! Gradatii de la cele doua mamuturi ilegale sint si la loturili nationali, asa ca vin sportivii de oriunde la lot si sint dopati acolo ! Cartinin ? Trebuie sa-si justifice si medicii existenta. Stii tu citi au fost prinsi repetat dopati de-a lungul anilor ? Nici macar nu-i educa CSA Steaua. „Mi se i-a dreptul la munca !“ spun handralaii. Mai prostalai ca rusnacii ciumpalacii astia, macar rusnacii stiu foarte bine ce iau ! Ba tata, ce-i cu tine, sint americanii de vina ? Ori prostia ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

seba (157 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 21:34

de ce s-or fi suparat genie pe maria? mai de mult isi dorea sa se pozeze cu ea. probabil mai toti folosesc substante interzise (dar greu depistabile), insa eu cred maria sharapova a fost aleasa din alte motive, nu pentru pentru a nu fi "ucisi" idolii. e adevarat ca sharapova e mai nesuferita si poate nu are asa relatii in lumea tenisului ca ceilalti amintiti in articol. altfel, maria sharapova e mai idol decat ei. spre exemplu pe facebook are like-uri mai multe decat serena si djokovic la un loc. mai multe decat nadal si mai multe chiar decat roger federer. sigur, nu doar datorita tenisului. stiu ca in perioada cand a fost depistata sharapova cu meldonium fusesera depistati mai multi sportivi cu aceasi substanta. majoritatea rusi sau din tari care au relatii bune cu rusia. dar ca mesajul "sportivii rusi se dopeaza" sa ajunga la public inainte de olimpiada de la rio nu era suficient sa prinzi halterofili, atleti sau canotori. era nevoi de un caz celebru. iar maria sharapova e un star. cateodata ma intreb daca toate astea nu s-au intamplat si cu acordul ei. nu mi s-a parut niciun moment afectata de cazul asta.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 22:06

...foarte bun articol...adevarat...metafora fie cu tine ...

Titel (9 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 22:24

Daca vrei sa dezvinovatesti pe cineva, generalizeaza, demonstraza ca si altii sunt vinovati de aceeasi fapta sau da vina pe mama natura, istorie, sistem, etc. Nu domnule Gembasu, Sarapova e vinovata si trebuie sa plateasca. Cand altii au fost prinsi au platit asa cum vor plati si cei care vor fi prinsi. Acum cu Sarapova se naste un precedent periculos si, daca sportivii vor fi prinsi dopati unii vor fi iertati pe motiv de notorietate, nationalitate sau putere financiara iar altii vor plati.

iobagul (5 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 23:09

Dle Geambasu, inginer ati fost, ziarist sportiv sunteti, dar nu aveti habar de medicina sau mai degraba de farmacologie; dar ar trebui, nu numai pentru ca subiectul dopaj e foarte ofertant, dar un ziarist ar trebui macar sa faca investigatie pe internet, daca nu exista bugete pentru investigastii pe documente sau la fata locului... Meldoniumul este o substanta activa deosebit de benefica, aparuta initial pentru tratarea arterelor coronariene; evident, s-au observat in studii efectele colaterale, printre care cel mai interesant a fost facilitarea functionalitatii cordului la parametrii de performanta sportiva maxima! Evident ca e o mizerie declaratia Sharapovei cum ca i s-a prescris corect de 10 ani substanta asta! Se adreseaza unor neinitiati sau unor *** care nu dau macar un google search... intri in performante sportive la 18 ani avand arterele ingrosata?! Penibil In alta ordine de idei, Meldoniumul nu era de gasit decat prin Federatia rusa si mai nou in Germania! "Mai nou" face toate explicatiile corecte posibile... substanta asta minune este foarte ieftina, producerea ei e total neglijabila ca si costuri(costa cativa lei 10 injectabile-metoda cea mai eficienta de administrare)! Mafiotii industriei de medicamente au dorit si reusit inlaturarea ei prin interzicere! Nu va luati dupa faptul ca i s-a facut reclama negativa/totusi reclama, era arhicunoscuta in cercurile sportive. Oricine si-o putea permite si asta a fost amendat! Apoi niste destepti cu rezonante politice au observat ca 90% se consuma in Federatia rusa, motiv ideal de a atrage atentia lumii ca lumea slava traieste in urma unor performante si vieti mincinoase! Castig total pe multiple planuri

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn (106 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 0:15

cand o vad pe bouchard imi aduc aminte cum se spunea despre kournikova: "dintr-o jucatoare care mai facea din cand pe fotomodelul, a devenit un fotomodel care mai joaca uneori tenis".

Emil (1 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 0:27

@Adi De acord ca Sarapova ar fi trebuit sa o ia mai de jos. Totusi, cind vine vorba de turnee, wild-cardurile sint o metoda utilizata de toate sa atraga nume mari sau sa promoveze talente locale in devenire. Ne place sau nu, numele Sarapovei atrage inca multi spectatori. In lipsa Serenei, probabil cei mai multi. Asa ca WTA nu poate priva un turneu de o sursa legitima de bani. (Poverste ajutatoare: ma duc regulat la un turneu de Master. Intr-o zi ma uitam cum se incalzeau, pe 4 terenuri, citeva jucatoare. Se inghesuie un grup de doamne in mine si ma intreaba: Se antreneaza Serena? Nu. Dar Sarapova? Nici. OK, si au plecat. Nu conta ca erau alte jucatoare din Top 10 pe teren, Kvitova si Li Na.)

nica fara frica ! (138 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 1:51

pai atunci "***" williams n-ar trebui sa mai joace tenis nici macar in.....parcuri !!!.....la ce caracter au *** !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lucifer (18 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 3:54

Nu imi place deloc Sharapova deloc,deloc,dar daca acea substanta ani de zile nu a fost interzisa,asta e doar vina celor care dupa ani de zile au interzis-o,fiindca orice om care are un anume tratament care nu este ilegal,apoi dupa ani de zile sa vina niste *** sa spuna ca acuma nu mai este acceptata,ca asa vor ei,nu e in regula ! Acuma vine Bouchard sa dea si ea sfaturi si sa isi dea cu parerea ! Bouchard in loc sa fie atenta ca sa nu iasa afara din primul tur indiferent de turneu,in loc sa aibe mare grija sa nu iasa din top 100 WTA,acuma s-a apucat de sfaturi ! Mai spune tot ea,ca bine spune proverbul ROmanesc,ca prostul nu e prost destul daca nu e si putin fudul.....Tot Bouchard spune ca Sharappva nu e un bun exemplu pentru copii....Bine ca ea care face reclama pe Canada la Coca Cola,aia e un bun exemplu pentru copii....Pai a face reclama la o bautura care practic a distrus si distruge mii de oameni,e mult mai periculos decat ce-a facut aceasta aroganta,care a dat turneul de US Open in judecata acuma 2 ani,cand dupa un meci a cazut dupa ce a facut baie si nu s-a mai prezentat la meciul din Qfinal impotriva lui Vinci ! Daca o asculti ce intreviuri da Bouchard dupa meciuri,cu o aroganta de zici ca a castigata cel putin 3 grand slamuri in fiecare an....desi ea e zero barat .....Da,Sharapova isi permite sa fie mai argoanta decat Bouchard,Vinci,Cibulkova,Wozniaski...fiidca ele nu a castigat nici un grand slam pana acuma....pe cand Sharapova a castigat cateva ! Da,si-a ispasit pedeapsa si acuma joaca...Cilici a fost supendat cateva luni ,apoi a venit si a luat US Open....La femei invidia e mult mai mare ca la barbati,se stie asta....dar ca BOU_chard sa se apuce sa dea lectii,e culmea tupeului ! Serena se stie ca ea,dar ce Serena ea este aprobat de cei care conduc sistemul....Toti stim ca industria farmaceutica a facut ravagii peste tot...si dupa se vede acuma Sharapova le-a batut pe toate la Stugart de le-a sunat apa in cap fara susbstanta care i-a atras suspendarea ! Iar ce nu stie BOUchard este ca regulamentul permite celor care au luat un grand slam sa li se dea automat will card la un turneu de grand slam....Acolo in regulament nu spune daca ai fost suspendat pentru ca ai luat etc...sa nu primesti will card...Regulamentul nu poate fi modifcat de BOUchard sau de Kvitova sau de cibilokva ca asa vor ele...Dar ca sa stii regulamentul el trebuie citit,si cum Bouchard nu a castigat nici un grand slam e limpede ca e frustrata si da din gura ca doar e nascuta in Canada....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petrache (87 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 4:30

Draga Domnule Geambasu, chiar ca nu mai stiu ce sa cred despre scara valorilor pe are o aveti. L-ati aparat pe nastase pentru iesirea absolut aberanta de la Fed Cup - iesire care ne-a facut de ras ca natie - si ati justificat-o dand vina pe nu stiu ce pacate ale englezilor. Acum, saraca Masha - care a fost dopata10 ani de zile - e o victima nevinovata si neprihanita; hai sa dam mai bine cu pietre in Genie ca ...nu a dat mana cu Dulgheru. Spuneti ca s-ar putea sa fie si altele dopate. Poate ca da. Deci sa dam drumu din puscarie la toti criminalii pentru ca sunt si criminali neprinsi?

Alex (1 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 7:15

D-le Geambașu, faceți o confuzie. In engleză la geniu se zice "genius", nu "genie". In contextul dat, Genie e pur și simplu o prescurtare familiară a numelui Eugenie. Jenica, cum ar veni în românește. Ca substantiv comun, "genie" înseamnă un fel de duh, ca ăla din lampă.

Alexandru Chis (105 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 8:52

Cunosc foarte bine ce eforturi au facut Federatia Canadiana, televiziunile canadiene (in special cele din Totonto si Montreal) si familia Bouchard pentru ca "Gennie" sa fie cit mai vizibila si promovata excesiv (inclusiv in presa de specialitate din SUA) pentru a-i creste popularitatea. In august 2015 am asistat la turneul Roger'sCup din Canada si atunci se vorbea, pe la colturi, ca "Gennie" este intr-o cadere libera si ca n-ar prea fi straina de ceva "stimulente" care i-au fost adminstrate gresit. Este adevrat ca tot atunci se discuta, destul de vizibil, si de o "anomalie" legata de evolutiile Serenei Williams care avea "caderi inexplicabile" si "reveniri" dupa o pauza de vestiar. Ca a fost, sau nu, adevarate, aceste "vorbe de court" parca se inscriu pefect in contextul proverbului potrivit caruia "nu iese fum, daca nu se face foc"!

gilos (147 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 9:24

D-le Geambasu, Bouchard a refuzat sa dea mana cu Alexandra Dulgheru, dar fix acelasi lucru l-a facut saptamana trecuta Irina Begu in meciul de Fed Cup cu Heather Watson. Lipsa de educatie si bun simt. Rusinos. Pe "Genie" putem sa o apostrofam, dar la Irina, ca-i de-a noastra, nu se pune, nu-i asa ?

doping (1 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 10:10

Deocamdata hai sa ne ocupam de astia descoperitii, ca-s multi si pedepsele prea usoare...

strul (11 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 10:45

numele e omul , geambasule , d -aia aperi trisorii !

ticbis (80 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 11:25

Noi romanii suntem condamnati sa ne faultam singuri. Avem o placere imensa pentru asa ceva. Iar jurnalistii romani sunt varf de lance, de parca si-au dedicat meseria special acestui scop. Declaratiile lui Bouchard privind cazul Mariei Sharapova sunt absolut pertinente si sunt aceleasi cu ale altor zeci de jucatoare de tenis care, indiferent ca sunt in top 10 sau in top 100, indiferent ca arata ca niste fotomodele sau ca sunt mai uratele de la natura, toate - dar absolut toate - au avut aceeasi pozitie critica fata de abuzul evident prin care e favorizata rusoaica de catre ITF si WTA. Sharapova si-a ispasit pedeapsa pentru dopaj si, asemenea oricarui alt infractor din lume se presupune ca s-a reabilitat si ca trecutul s-a sters cu buretele. Asta ar insemna sa revina pe teren si sa joace tenis respectand regulamentele turneelor, la fel cum o fac toate celelalte sportive, nu sa fie favorizata cu sute de WildCard-uri direct pe tablourile principale ale competitiilor. Pentru ca deja asta nu mai e sport si competitie fair-play, e altceva. Ce face acum WTA si ITF nu se mai numeste sport, ci afacere. Organizatiile astea au multe bube pe cap; e suficient sa ne amintim cum surorile Williams joaca de ani buni indopandu-se "cu dispensa" de la mai marii tenisului mondial cu cele mai "tari" substante dopante cunoscute in lumea sportului si interzise total pentru marea masa a sportivilor "amarasteni". Problema e la ITF, WTA si la Sharapova, nu la Bouchard! Sa nu uitam: lui Lance Armstrong (dovedit dopat) i s-au anulat toate trofeele castigate necinstit, Andreei Raducan i s-a retras aurul olimpic pentru doua pastile de Nurofen. Rusoaica a ramas cu toate titlurile intacte, desi trisa sportul de 10 ani! Mai multa clementa decat asta nu exista, deci nu-si gasesc rostul in niciun fel deciziile forurilor de tenis de a o favoriza suplimentar la competitii, decat doar daca admit ca au gresit fata de ea si incearca acum sa se recompenseze in felul asta. Altfel, e o prostie ce n-are legatura cu notiunea de sport si sportivitate! In ceea ce-l priveste pe Ilile Nastase, va intelegeam daca erati jurnalist britanic. Astia scriu orice si oricum fata de romani si de Romania, pentru ca-si permit. Inclusiv sa li se para normala delegarea unui observator englez la un meci international al Marii Britanii. Inclusiv sa-l dea afara pe Ilie Nastase din restaurantul unui hotel din Mamaia, Romania. Pentru ca asa au vrut ei, pentru ca le putea personajul si le statea mancarea in gat. Pentru ca au facut toate astea sub privirile admirative ale unei cohorte de ziaristi romani ce asteptau in picioare la usa restaurantului delectandu-se (nu cu mancare, ca n-aveau loc la masa aristocratica britanica) cu imaginea unui simbol national umilit de niste neispraviti in propria lui tara, numarandu-si fiecare in gandul lui click-urile pe care le va atrage a doua zi in on-line o asemenea stire senzationala. E mai mult trist, decat rusinos! Ilie Nastase a sarit calul, dar si-a aparat echipa si Romania de abuzuri. Restul, in frunte cu "jurnalistii" romani s-au lasat calcati in picioare pentru senzational si ceva click-uri; probabil ca pentru ei a meritat :)! Pe tema asta, este sugestiva declaratia lui Ion Tiriac (acelasi care in calitate de presedinte al COR a suspendat-o fara discutie pe Andreea Raducan dupa ce aceasta a fost gasita "dopata" cu Nurofen la JO si i s-a retras titlul olimpic), o personalitate care a dovedit o verticalitate exemplara in viziunea sa asupra notiunilor de sport, sportivitate si fair-play: "Din păcate, puneţi căruţa înaintea cailor. Căpitanul echipei României de tenis, Mr. Năstase, s-a ridicat în picioare şi a spus «domnul arbitru, nu ai voie să o laşi să depăşească cele 20 de secunde între mingi» şi «jucătoarea nu are dreptul să se adreseze direct arbitrului. Căpitanul de echipă e singurul care vorbeşte cu tine». I s-a spus să stea jos, apoi a primit avertisment. Apoi i-a dat al doilea avertisment, fără niciun fel de rezultat. Vine şi arbitrul principal şi e descalificat. Până aici, oarecum au dreptul, dar nu au făcut-o corect. Căpitanul echipei României a spus ce trebuia să spună, a fost foarte corect. Din momentul în care i-au luat titlul, l-au trimis în tribună. Omul s-a dus în tribună. Apoi au dat drumul la meci, după care Sorana a câştigat un game şi apoi îl scot pe domnul Năstase din tribună fără niciun drept. Ei au dreptul doar la suprafaţa de joc. Tribuna aparţine organizatorului. Din momentul ăla, persoana privată Ilie Năstase, care nu este un sfânt, o ştim cu toţii, şi-a dat oarecum în petec şi nu a mai fost căpitanul echipei", a adăugat Ţiriac.

exidpol (48 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 12:47

-problema dopajului ține exclusiv de cei care sunt îndrituiți să decidă; restul (Gennie, Masenka, Geambașu, Alex ...) vorbesc ca sa se afle în treabă...

exidpol (48 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 12:53

-era să uit, mai bine scriai (clapai...) despre blatul ordinar, grețos, de la Severin...; asta ne doare pe noi, nu frumoasa Sharapova, care oricum va aduce bani organizatorilor de turnee ...

danila prepeleac (5 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 17:12

@Filbert. Vorbesti prostii. Porecla ei se scrie fara apostrophe, si deci nu are nimic cu denumirea din franceza. Ea nu vorbeste franceza doar engleza.Mai jos explicatia oficiala, corecta si unica a poreclei ei: " Her nick name is Genie, The Chosen One (Nickname given by her siblings), The Mighty Bouch" Porecla ei este Genie, Unica Aleasa (porecla data de fratele si surorile ei -n.t. una dintre ele e geamana cu ea-, Puternica, Marea Bouch". Porecla ei se potiveste perfect cu actiunile ei , la misto bineinteles, comportare ei fiind mai de graba opusul poreclei.

Claudiu (6 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 19:45

O postare proasta, idolatra, anti crestina si ce mai vreti dvs. dle. Geambasu. Nici un pic de respct. Din pacate ramaneti doar un hater. Un semiacid de proasta calitate. Parerea mea, evident.

Marian (12 comentarii)  •  29 aprilie 2017, 21:29

Știi ce am înțeles eu din articol d-le inginer Geambașu? Că ești varză la moralitate,deontologie și tot ce tine de etica de orice fel,inclusiv cea sportivă! Ca român nu te-a durut deloc faptul că unul din titlurile "dragei tale Mașa" ne-a fost nouă zburat nouă de sub nas de către forurile astea competente și de către un arbitru (tunisian parcă) dar *** și având mari călduri la Mașa, ca și dvs! Puneți problema,cum v-au spus și alții pe aici,destul de strâmb,adică vă preocupă ce nu trebuie,și asta datorită intenției subiective și manipulatoare! O plângeți pe rusoaică care, (cacofonie intenționată) ar trebui să dea cam toate titlurile înapoi,cu tot ce derivă de aici ! pt câ,la fizicul ei,avea deja un mare avantaj față de celelalte jucătoare,nu cred că ar fi avut nevoie de doping. lua mai puține titluri poate,dar corecte! Dar ei i-a plăcut să meargă pe influența fizicului asupra oricărei comisii, care,ce să vezi,e compusă preponderent din masculi,cu erecții la Mașa! Chiar nu se putea să fie numită o femeie la rolland Garos-ul în cauză,că Simona o bătea cu tot cu dopingul,dar așa,prea a exagerat Mașa cu aruncările mingiei degeaba-când servea,cu depășirile de timp și de linie - tot la serviciu și alte măgării. Dar eu vorbesc degeaba,dacă în colțul opus se află un iubitor de Mașa. care, deontotlogic , nu ear trebui să scrie despre Mașa,fiind,clar,subiectiv. Dvs știți că medicii chirurgi nu sunt lăsați să opereze membri de familie? Aveți idee din ce cauză?

Costin (17 comentarii)  •  30 aprilie 2017, 10:56

O vorba din batrani "spalata este ca noua". Aseara, in semifinala de la Stutgart, renumita tenis-mena, isi serba realizarile in limba engleza, asta sa ascunda esecul din "batalia de la ovine".

Comentează