Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Fotbal, ratări, simulări, accidentări, disperări, întrebări

Steaua a jucat mult mai bine decât Viitorul, Viitorul a speculat cele câteva minute de neatenţie ale adversarului şi a punctat decisiv. Iar Râmniceanu a fost eroul unui meci ciudat

Permalink to Fotbal, ratări, simulări, accidentări, disperări, întrebări
luni, 24 aprilie 2017, 10:47

Din nou senzaţia aceea neplăcută că Viitorul nu s-a prezentat la meci. Cu excepţia lui Râmniceanu, care trebuia din start să repare ce stricau Hodorogea, Boli, Benzar şi Ţâru, jucătorii antrenaţi de Hagi au arătat, timp de o repriză şi jumătate, ca o echipă care şi-a însuşit postura de victimă. Ca o formaţie care îşi doreşte mai puţin victoria, în măsura în care ceilalţi ar putea să şi-o dorească mai tare. Din misterele fotbalului.

Sigur că specialiştii ne vor trage de urechi şi ne vor aminti mai multe lucruri. Că Viitorul în play-off acuză oboseala unui sezon solicitant, că lipsa de formă instalată tocmai după victoria împotriva Stelei, prima după un post de 12 întâlniri directe, este singura cauză a unei prime reprize de absenţă fotbalistică. Spartă doar de ratarea lui Hodorogea, dar cimentată de cele 6-7 ocazii uriaşe de gol ale lui Alibec, Enache sau Tănase. Şi tare mi-ar plăcea să dau dreptate prietenului meu Gabi Balint, care susţinea că jucătorii lui Hagi, idolul nostru comun, s-au comportat aşa fiindcă erau timoraţi. Gabi, hai să fim serioşi, toţi sunt oameni care joacă în prima ligă de ani buni! Iar Benzar are 25 de ani, Chiţu are 26, Ţâru, 23. Nu mai sunt nişte copii. Şi nu tot copiii ăştia câştigaseră în partida de la Ovidiu cu 3-1?

Interesant, Gheorghe Hagi a fost foarte calm pe timpul meciului şi la pauză nu a operat nicio schimbare. Deşi echipa lui era condusă cu 1-0 pe tabelă şi cu scor de neprezentare la impresia implicării în joc. Atipic. Şi bineînţeles că toate lucrurile astea nu dovedesc nimic. Mai ales că pe fondul ratărilor obsedante ale steliştilor, care au dat impresia că şi-au consumat cartuşele, cei de la Viitorul au început să respire, să echilibreze duelurile la mijlocul terenului, pentru ca mai apoi să înscrie prin Ţucudean, intrat în locul lui Chiţu. Dintr-odată, băieţii lui Hagi s-au trezit la viaţă, iar cei pregătiţi de Reghecampf au simţit ameninţarea. Numai că accidentarea lui Hodorogea, într-un moment în care Hagi operase toate schimbările, a simplificat misiunea FCSB-ului. Râmniceanu, în schimb, nu şi nu! Felicitări!

Capitol aparte al meciului, ca întotdeauna, Denis Alibec. Mângâiat pe creştet după episodul de la Cluj, Alibec a arătat că a înţeles tot. A înţeles că i se acceptă orice şi, în consecinţă, s-a comportat la fel ca întotdeauna. I-a certat pe arbitri, s-a stropşit la coechipierii care nu îi puneau mingea pe tavă, a înjurat fără perdea atunci când s-a considerat victima unui fault în careu. Alibec, omul sensibil ca un bibelou, a fost şi protagonistul unor faze de fotbal autentic, dar de ce trebuie să justificăm obrăzniciile cu un dribling sau cu o preluare reuşite?

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Geo (16 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:14

La Ovidiu au castigat jucand vreo 70min. in superioritate. Nimic despre doua penalty-uri neacordate Stelei?

Dr. Dan Patru Tudosie (56 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:14

Unul dintre cele mai "curate" meciuri intre cele doua formatii. Chiar si asa, pana si stelistii se intreaba pe forumul site-ului unde se strang despre corectitudinea lui Hagi, avand in vedere formula tactica aleasa. Cativa jucatori au fost total absenti. Partida fix in antiteza cu cea din tur, cand mai multi stelisti au fost absenti. Ironic, un alt meci "curat", FCSB-Gloria Buzau s-a terminat tot 1-1.

gkz (17 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:16

e aceeasi intrebare cu o alta echipa de playoff: crezi ca prazarii se omoara cu firea la meciul cu fcsb direct proportional ca la meciul cu dinamo ?

silviu gabriel (3 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:17

nu esti sanatos pe bune...blat si asta nu?ai vazut o pe viitorul cum a jucat ultimele meciuri ?teoretic asta ti e meseria ...ti ai facut o? ti se pare ca a jucat in meciurile alea mai bine ca azi?si au tras de timp in cel mai penibil mod tot pt ca a fost blat si voiau sa castige steaua...aaa si sa nu uitam hagi a vorbit doar cu vreo juma de echipa, alorlalti (ramniceanu, tucudean, morar, benzar) i a fost rusine sa le spuna sa faca blat.

Obiectiv (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:18

Angajeaza Mega Image agenti de paza si lucratori comerciali.N-ai vrea sa lasi meseria asta unora care chiar se pricep si merita si sa nu le mai ocupi locul degeaba?sincer te intreb,stimate autor al acestei *** de articol.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniel (3 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:18

Viitorul n-a contat ,dar a contat Petrescu si a scos un punct ,la fel ca Popa pentru Pandurii in meciul cu Botosani.Se va sesiza oare cineva cu aceste arbitraje.Never!

denethor (34 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:19

dr.dan patru cinci sase: dupa ce ca esti prost ,mai si semnalizezi ....

Kyro (16 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:19

Ciudat in mintea voastra poate. Ce trebuie sa se intample sa nu vedeti ceva suspect? Probabil sa pairda amandoua meciul si cate 3 puncte daca se poate... Viitorul nu castiga de 3 etape si fix pe Steaua acasa trebuia sa o domine...

spinoza (26 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:20

Domnule Geambasu, Alibec are stofa de mare jucator, dar educatia este de la Sumudica! Adica zero. Sa revin. Alibec a fost printre cei mai buni oameni ai Stelei in acest meci. Cam atat, in rest aveti dreptate! Ciudat fotbal...de-aia e frumos.

gioni (19 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:21

un blat *** Blat27 de mult e rezolvat ptr JIJI

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

silviu gabriel (3 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:22

domnul doctor nu e prost e doar frustrat... e greu sa fii suporterul unei echipe care nu a mai castigat nimic de 10 ani

Radu (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:27

Perfect de acord cu tine!

tudor (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:28

incredibil!!!!

Optimvs (6 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:29

Hagi a facut tarziu niste schimbari corecte, inlocuind trei dintre oamenii care nu si-au aparat corect sansele. Daca le facea la pauza si incepea unu' sa i se tina de picior in minutul 50 nu cred ca rezistau 40 de minute cei cativa jucatori care si-au aparat corect sansele. Mi se pare incredibil ca presa sportiva nu scrie cu subiect si predicat despre metoda practicata de Becali practic de cand a intrat in fotbal: cand conducerea echipei adverse nu vrea sa dea meciul 'ameteste' catova jucatori cu promisiuni de transfer.

Andrei F (698 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:29

Ca sa vezi...deci nu a fost penalty la Alibec...?!A,nici faza cu Moncilovici impins in careu nu a existat!GSP tine sa se faca de ras...Ei au preluat ceea ce reclama la Becali...Astazi - cine crede ca ar fi intamplator?- GSP ne spune ca Sumudica trebuie sa fie antronorul FCSB si nu Reghe...Reghe tot intimplator este transferat... Meciul tot este dubios desi sunt sigur ca nu va convenea nici daca astazi o echipa invingea.Ne-ati spus asta si acum si inaintea meciului.De curiozitate saptamana viitoare vor face un sondaj si pentru Contra? Probabil radeti,tot de FCSB se va rade...Geambasu stie,pentru ca asa este in sport!Domnul jurnalist tine sa- l disciplineze pe Alibec dar de ce nu- l are de client si pe Benzar?Sportiv ,desigur!

n00dles (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:30

Tovarasu' Geambasu, dumneavoastra sunteti mai dinamovist decat flacaul suferind de scenarita cronica, pe numele sau Stucan. Vezi cum ne faceti voi sa ne fie dor de iesirile animalice ale fostului detinut Ioan Becali? Ne faceti.

Googol (5 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:37

Un articol înfiorător. Numai blaturi și aranjamente aveți în cap, nimic altceva. Niciun cuvințel despre penaltiurile neacordate Stelei. Că de, eu mă numesc Geambașu și știu ce e aia o analiză obiectivă. Să mai zică cineva că presa noastră sportivă nu e penibilă.

Vicentiu (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:39

Cristi, ai uitat arbitrajul, imi pare rau sa iti spun. Dar de la arbitraj e punctul de plecare

Lute (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:51

pai ba baiatule @CRISTIAN GEAMBAŞU,daca a fost blat,asa cum sugerezi,atunci de ce au fost aia pe jos,ca pe front,in ultimele 20 de minute?

eu (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:52

Un editorial care jigneste calitatea celor care au vazut meciul. Vorbeste despre impostura fara sa isi asume verbul. Ce vrei sa transmiti. Nimic. Este politica editoriala. Punem un pion sa arunce suspiciunea si apoi 7 specialisti tratam subiectul. Care nu mai este meciul. Ci ipoteza lansata de pion. Bravo. Saorma mare la farfurie.

Balauru (3 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:54

Geambasu n-a zis ca a fost blat, ci doar si-a pus niste intrebari. Pe care ni le-am pus si unii dintre noi, spectatori sau telespectatori, nu neaparat in legatura cu meciul asta cat cu celelalte meciuri dubioase intre viitorul si fc fcsb sa.

Tonyys (2 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:56

Un singur cuvant caracterizeaza perfect articolul si personajul care l-a scris - penibil....dinamovistii frustrati ca geambasu vad blaturi ai dupa un rezultat care dezavantajeaza ambele echipe - practic egalul nu ajuta nici Steaua care cu o victorie era campiona, nici Viitorul care nu recupereaza ecartul fata de Steaua.

Bogdan (8 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:57

Era articolul gata scris și v-a fost lene să scrieți altul?

daniels (17 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 0:07

Bahhhhh Cristi...ce dracu!!! ... ne facem ca nu pricepem ce e evident de la primu meci nasu-finu intre Hagi si becali....un oier cu bani trebe muls ...și finu știe și el ca e bine ...de ce sa bage bani Hagi dacă poa sa-i scoată de la becali...hai sa fim serioși ...când a jucat viitorul împotriva fcsb-ului ....când l-a încurcat Hagi pe nasu? ...comentam ca sa ne aflam în treaba ... și dacă nu m-am uitat la meci nu am pierdut nimic ... Hagi nu bate ca nu are interes dar nu-l lasă nici pe berbecalul de nasu sa câștige ca tre sa ii mai vândă doi jucători la 2,5 milioane de iepurași!!!...e asa de vizibil dar prin prisma presei deja pare asa greu de deslușit... cum căcat sa se dezvolte aceasta națiune dacă toată lumea se face ca nu observa ca ala mare din centrul pozei e un căcat învelit în glazura sa para prăjitura....box-to-box ai zis-o bine: viitorul nu se prezintă la meci ca asa e regula când miroase a marafeti! și la noi cel mai tare miros e ala al banilor!

gogu (7 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 0:29

despre cele 3 cartonase galbene neacordate cotonogarului *** de pintilii nu vorbeste nimeni?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (138 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 0:43

" s-a considerat victima unui fault în careu" ?.....sincer , produci sila !!!!....Steaua a fost privata de 2(doua) penalty`uri clare si nimeni nu sufla o vorba !!!....ma mir cum de n-ati dat faliment inca cu articolele astea de 2 bani !!!???

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 5:56

...o mizerie de meci ...nimeni nu rateaza asa decat daca vrea ,..si arbitrii stiau ca trebuie sa se termine egal ...rusine fcsb si ratangiilor voiti ai ei ...mizeria asta de echipa nu i buna de nimik ...

Bazileon (1 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 6:59

Un blat cu regie proasta si finaal neasteptat. Cum bine s-a zis, Buzau v Steaua, cu Tucudean pe post de Bunica. De unde si stupefactia lui Gigi. Fcsb a jucat "extraordinar" fiindca V nu a exiatat. Dar vor campionatul. Mai cresteti, incvatati, suferiti!!!

Jack_the_Stripper (2 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 8:01

Un articol la fel de rupt de realitate ca si prezentarea facuta (de cine?) autorului: ”Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri.” Respectat? Foarte apreciat? La obiect? Hai să fim seriosi... O însăilare de ”ratări, simulări, disperări” ale d-lui Geambasu, ocolind fara jena tot ce nu se potriveste cu scenariul din mintea sa... Jenant!

Sames (3 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 8:13

Penibil articol, marca Geambasu! Pe cine avataja "blatul"?....

Tom (70 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 8:57

Ce nu face un geambaș pentru trafic?

Florin (1 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 9:34

Si pe cine ajuta blatul acesta? Daca batea fcsb era sigur blat pt ca erau campioni ( dupa capul vostru de ziaristi cu 6 puncte avans si cu 9 inca in joc tu iesi campion?) Daca batea viitorul era blat pt ca o ajuta sa se distanteze de dinamo. propun ca meciurile viitoare dintre fcsb si viitorul sa fie decise de ziaristi, nu de toti doar de aia care vad doar blaturi si meciuri aranjate

taunul. (9 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 10:58

Bla, bla, bla .... .De cate ori trebuie sa o mai spun ? FCSB - titlul, Astra - cupa, Viitorul - locul 2. NOI NU AVEM FOTBAL! AVEM CIRC, CA ASTA NE SI PLACE! IAR EI, ACTORII, SE ALEG CU BANII.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 12:05

Vino de 1 Mai sa simti forta Stelei, Alibec – Bizonu ! ---------------------------------- Vei gasi pe Arena raspunsurile adecvate la toate intrebarile care te framinta. ---------------------------------- Adversarul de ieri a fost tot pe jos, numai faulturi, simulari si provocari, un fel de „Rapid doi“, „ da si la mine Boieru ceva“, New-mari anonimi, iar Boieru a tot dat, a dat tot ce-a putut, a dat si lovitura libera din care a dat gol Tucudean. Intrebari ? Da. Ce mai voia Hagi ? Ce sa le mai dea, ca nici nu s-au vazut, nici fotbal n-au jucat, doar „au tot suferit“, ajutati bine de Boier.

Chill (76 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 12:59

Pareri personale si cam atat. Visam blaturi, emitem pareri despre "fugurile" jucatorilor, despre arbitraje ca deh, la fotbal ne pricepem toti. Ar fi fost interesant daca autorul ar fi vorbit si despre , tactica celor doua echipe, despre pressing-ul facut de Steaua, , despre cum la multe faze Alibec era incinjurat de cate 3-4 jucatori care, de cele mai multe ori, l-au si blocat,despre prospetimea jucatorilor celor doua echipe. Cu exemple, ca asa ar fi frumos din partea unui jurnalist, nu de alta dar la dat cu parerea suntem toti campioni si nici nu suntem paltiti pentru asta.

taunul. (9 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 13:41

Nu am jignit, insultat pe nimeni . nu am folosit nici un cuvant vulgar, jignitor, dar comentariul meu , nu a aparut. Foarte urat si rusinos din partea ta !

GHITA (24 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 13:59

A fost blat?intrebare retorica .Daca nu s-a putut cu arbitru nu era normal ca unii de la echipa ,,regala'' sa fie mai obositi,doar nu era sa aplice aceiasi ,,fenta'' ca acum catva timp ,aia cu Tanase accidentat

dan t (31 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 15:21

doar nu trebuie sa va spun eu......nu trebuie prea mult! daca un antrenor care stie ce face,face echipa in asa fel incat sa joace in stilul asta......echipa asa va juca! pacat ca numai in acest meci ....ca in rest viitorul atat in acest campionat cat si in cele trecute,cu adversarele fcsb,isi da viata....iar patronul fcsb mai cumpara cativa jucatori de la hagi,al caror pret include si.....plata ptr serviciile aduse! majoritatea jucatorilor luati de becali...au avut inclus in pret si acest mic.....adaos! ce se intampla pe mai departe cu jucatorii respectivi.....nu intereseaza pe nimeni nici pe cel ce i a vandut ,nici pe cei ce cumpara! ei si au facut treaba....legal!

Mrr (13 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 15:25

a fost blat tocmai ca nimeni nu intelege ca acest 1-1 avantajeaza atat pe viitorul (careia dinamo si cfr ii sufla in ceafa) dar si echipa ciobanului...cioban care se pare ca si-a aranjat " apele" din timp contra lui dinamo si cfr si nu are emotii . de ce ? fiindca chiar in cazul unei infrangeri cu dinamo ,fcsb are punctele "asigurate" cu astra si csu...astfel acest 1-1 tine pe dinamo la 2 pcte de fcsb (in cazul pierderii meciului direct) dar da si viitorului doua puncte avans pentru a prinde locul 2...mai pe scurt : inca o afacere in "famiglia"...

dan t (31 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 15:35

in plus chiar nu stiu cat va mai bate moneda cu tineretea jucatorilor lui care sunt destul de copti...unii! ajax ul obtinea multe din performantele lor europene cu jucatori cu adevarat tineri nu cu ce se lauda hagi

Claudiu Alexandru (2 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 16:09

Folosind aceeasi logica utilizata in cazul lui Alibec este in regula sa-l tot "mangaiem" pe Ilie Nastase care REPETA injuraturile?

ManX (83 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 17:02

Bbblllaaa...blla..bllaaa....tttt...

Andrei F (698 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 17:53

@Mrr Fac mari eforturi sa te inteleg...Tu crezi ca Viitorul trebuia intr-un anumit cantest sa ramana la 2 puncte in fata lui Dinamo...Adica unul nu era de ajuns?...Ce ar fi daca am gandi...Apoi daca ai pune pe hirtie ce spui tu ar fi campioana Viitorul...!La ambele spui ca ar avea 2 puncte avans fata de Dinamo...in cazul acesta Viitorul ar fi campioana si nu pe locul 2...

Comentează